Camera's > Elektronica > Videografie
De beste Vlogcamera voor Elk Type Vlogger
Vloggen is nog nooit zo toegankelijk geweest als nu. Er zijn veel camera's in alle soorten en maten op de markt in verschillende prijscategorieën. Toch zijn er een aantal kenmerken die van een vlogcamera, de beste vlogcamera maakt.
Inhoudsopgave
- De 5 beste vlogcamera's in een oogopslag
- Welk soort vlogcamera past bij jou?
- De beste vlogcamera, gedetailleerd.
- #1 Fujifilm X-S10 Dé beste vlogcamera van 2024
- #2 Sony Vlogcamera ZV-1 Beste koop vlogcamera van 2024
- #3 Canon EOS M50 Beste vlogcamera voor beginnende vloggers
- #4 Fujifilm X-T4 Beste vlogcamera met weersbestendige afdichting
- #5 GoPro Hero 9 BlackBeste allround actiecamera voor vloggers
Of je nu een nieuwkomer bent of reeds een gevestigde Instagram influencer, je bent waarschijnlijk op zoek naar een camera die compact genoeg is om overal mee naartoe te nemen, maar ook in staat is om scherpe, vloeiende beelden te maken op elk moment van de dag.
Op dit moment is onze top keuze voor de beste vlogcamera de Fujifilm X-S10. Het is een fantastische allround vlogcamera en werkt als foto- en videocamera, wat ideaal is als je beiden gebruikt in je activiteiten.
Maar dat wil niet zeggen dat er geen betere optie is voor jou en je budget – van een allround actiecamera zoals de GoPro Hero 9 Black tot de meest compacte vlogcamera zoals de Sony ZV-1, het zit in onze lijst! 📸
#1 Fujifilm X-S10
Dé beste vlogcamera van 2024
Onze score: 9,2
De X-S10 van Fujifilm is een 26 megapixel-camera met verwisselbare lens. Deze camera maakt hoogwaardige 4K-video's en heeft een comfortabele grip en een ander, maar uitstekend, bedieningsschema dan de meeste andere camera's van Fujifilm.
Afmetingen: 126 x 85,1 x 65,4 mm
Gewicht: 415 g
Aantal megapixels: 26,1 megapixels
ISO-waarde: 160 - 12800 ISO
Touchscreen: Ja
Videokwaliteit: 4K
#2 Sony Vlogcamera ZV-1
Beste koop vlogcamera van 2024
Onze score: 9,0
De Sony ZV-1 is een compacte 20 megapixel-camera, gericht op vloggen. De camera heeft een nieuwe richtmicrofoon naast de flitsschoen en een volledig kantelbaar touchscreen scherm. De ZV-1 maakt opnames in 4K en Full HD en beschikt over een 24-70 mm F1.8 tot F2.8-lens.
Afmetingen: 105 x 60 x 44 mm
Gewicht: 294 g
Aantal megapixels: 20,1 megapixels
ISO-waarde: 100 - 1280 ISO
Touchscreen: Ja
Videokwaliteit: 4K
De 5 beste vlogcamera's in een oogopslag
- Fujifilm X-S10 - De beste allround vlogcamera.
- Sony Vlogcamera ZV-1 - De meest compacte vlogcamera.
- Canon EOS M50 - De beste vlogcamera voor beginnende vloggers.
- Fujifilm X-T4 - Beste vlogcamera met weersbestendige afdichting.
- GoPro HERO9 Black - Beste allround actiecamera voor vloggers.
Welk soort vlogcamera past bij jou?
Afgezien van het budget, is je persoonlijke stijl van filmen de belangrijkste factor om rekening mee te houden.
Als je beelden maakt terwijl je beweegt, staan camera's met de volgende aspecten hoog op je lijst: een fantastische beeldstabilisatie, een kantelbaar scherm om jezelf goed in beeld te brengen, en een microfooningang.
Het formaat is ook iets om rekening mee te houden. Kleine, lichte vlogcamera's zijn een voor de hand liggende keuze voor snelle video's onderweg, maar ze geven je over het algemeen minder creatieve controle dan camera's met verwisselbare lenzen.
Compactcamera's en actioncamera's zijn wel een goede oplossing als je avonturen aan de ruige kant zijn. Vergeet ook je microSD-kaart niet! In onze top vijf zit voor ieder wat wils. Neem snel een kijkje welke vlogcamera het best bij jou past!
De beste vlogcamera, gedetailleerd.
#1 Fujifilm X-S10
Dé beste vlogcamera van 2024
Afmetingen: 126 x 85,1 x 65,4 mm
Gewicht: 415 g
Aantal megapixels: 26,1 megapixels
ISO-waarde: 160 - 12800 ISO
Touchscreen: Ja
Videokwaliteit: 4K
De Fujifilm X-S10 is zonder twijfel de beste allround spiegelloze camera in deze prijsklasse en is geschikt voor veel verschillende soorten opnames en onderwerpen.
Het is een geweldige systeemcamera voor vloggers, en als je foto's wilt maken als aanvulling op je videobeelden, dan is het ook een uitstekende keuze.
In de X-S10 zit de beproefde combinatie van een X-Trans CMOS 4 sensor en X-Processor 4. Deze combinatie zorgt voor rijkere kleuren en een aanzienlijke verbetering van het vermogen van de camera om een bewegend onderwerp te volgen. Ook zorgt dit voor een snellere en nauwkeurigere autofocus en verbeterde 4K/30P-videomogelijkheden.
De sensor, met een resolutie van 26,1 megapixels, maakt gebruik van de unieke X-Trans kleurenfilter om moiré en valse kleuren te verminderen. De van achteren verlichte structuur verbetert de beeldkwaliteit, terwijl het ruisniveaus vermindert en de gevoeligheid uitbreidt tot ISO 160.
Voor vloggers zitten er ook ook nog een heleboel video-vriendelijke functies in deze camera. Als je bijvoorbeeld van plan bent om video-opnames uit de hand te maken, is het beeldstabilisatiesysteem (IBIS) een echte bonus.
IBIS staat voor in-body image stabilization. Het is een relatief nieuwe technologie in camera's die tot doel hebben je sensor te stabiliseren. Dit dient om zowel stabiele, trillingsvrije videobeelden als scherpe foto's te leveren wanneer je uit de hand fotografeert met langere sluitertijden.
Ondanks het feit dat de bediening via zijn touchscreen beperkt is, heeft de X-S10 nog heel wat handige functies aan boord, zoals Full HD tot 240p voor een 10x slowmotion-effect, F-Log-opnames (Fujifilm's versie van log opnames) en de optie om ook 4:2:2 10-bitsvideo's op te nemen.
Voeg daar nog zijn retrostijl, een comfortabele grip en een kantelbaar scherm (om jezelf beter in beeld te brengen) aan toe, en je hebt dé ideale vlogcamera voor al je activiteiten!
Wat we goed vinden:
- Snelle en nauwkeurige autofocus
- Ingebouwde beeldstabilisatie (IBIS)
- Heeft een kantelbaar scherm
Wat we minder goed vinden:
- Beperkte bediening via touchscreen
#2 Sony Vlogcamera ZV-1
Beste koop vlogcamera van 2024
Afmetingen: 105 x 60 x 44 mm
Gewicht: 294 g
Aantal megapixels: 20,1 megapixels
ISO-waarde: 100 - 1280 ISO
Touchscreen: Ja
Videokwaliteit: 4K
De Sony ZV-1 is de krachtigste camera voor vloggers op zakformaat. Hij heeft een toonaangevende autofocus en is de ideale camera voor het maken van kwalitatieve video's, thuis of onderweg.
Een grote troef is de combinatie van een heldere 24-70 mm f/1.8-2.8-lens met Sony's Real-time Eye AF-systeem. Samen met de 1 inch-sensor van de ZV-1, die groter is dan die in de huidige smartphones, maakt dit het gemakkelijk om vlogs van hoge kwaliteit te maken met een aangename achtergrondonscherpte en consistente focus.
Diafragmaopeningen worden gemeten met f-stops. Een hoge f-stop zoals f/22 betekent dat de opening heel klein is, en een lage f-stop zoals f/1.8 betekent dat het diafragma wijd open is. f/1.8-lenzen openen ø wijder om meer licht door te laten een schemerige situatie, dan dat een f/22-lens doet.
De Sony ZV-1 heeft een 3.5 mm-microfoonpoort, wat betekent dat het relatief eenvoudig is om audio van goede kwaliteit toe te voegen aan je video's. Extra accessoires zoals een shotgun-microfoon of ledlamp monteer je eenvoudig.
De SteadyShot-stabilisatie doet niet onder voor de vloeiende prestaties van grotere camera's zoals de Fujifilm X-T4. SteadyShot is een unieke stabilisator van Sony, met een mechanisme dat ongeveer 13 keer effectiever is dan andere optische systemen. Zo maak je vloeiende, professioneel ogende opnames, zelfs tijdens het hardlopen.
Ondanks de aanwezigheid van snelkoppelingsknoppen voor beginners, is de ZV-1 niet de meest gebruiksvriendelijke camera voor wie overstapt van een smartphone. De instellingen zijn in het begin een doolhof van informatie.
De keerzijde van deze complexiteit is dat de ZV-1 absoluut vol zit met functies, waaronder een ingebouwde ND-filter, goede autofocus, en profielen zoals S-Log2 voor degenen die hun video's graag een kleurtje geven.
Het formaat van de ZV-1 betekent natuurlijk dat er ergens gecompenseerd is, zoals het ontbreken van een koptelefoonaansluiting en een gemiddelde batterijduur.
Maar de ZV-1 biedt meer power en videofuncties dan welke andere compacte camera dan ook, waardoor het een ideale camera is om overal mee naartoe te nemen en goede video's mee te maken voor je YouTube- of andere social media-kanaal!
Wat we goed vinden:
- Heldere 24-70 mm lens
- Compact en licht model
- De ZV-1 zit boordevol met functies
Wat we minder goed vinden:
- Een koptelefoonaansluiting ontbreekt
#3 Canon EOS M50
Beste vlogcamera voor beginnende vloggers
Afmetingen: 116,3 x 88,1 x 58,7 mm
Gewicht: 351 g
Aantal megapixels: 24,1 megapixels
ISO-waarde: 100 - 25600 ISO
Touchscreen: Ja
Videokwaliteit: 4K
De Canon EOS M50 is een prima instapmodel spiegelloze camera met een volledig kantelbaar scherm en een 24 megapixel APS-C-sensor.
De camera is uitgerust met Canons nieuwste DIGIC 8-processor en biedt een uitgebreide Dual Pixel autofocus, 4K/24p-video-opnames, evenals een reeks aan connectiviteitsopties, zoals wifi, Bluetooth en NFC.
Dual Pixel autofocus is een uitbreiding van Phase Detection autofocus (PDAF), wat al een aantal jaren wordt gebruikt in smartphonecamera's.
Zonder afhankelijk te zijn van spiegels – die mechanisch worden afgesteld en dus langer nodig hebben om scherp te stellen – is een dual pixel-sensor nauwkeuriger en stelt hij sneller scherp op het beeld. De belangrijkste voordelen van dual pixel-sensoren zijn: snelle autofocus en scherpere beeldvorming.
De M50 is een uitstekende vlogging-optie voor wie graag filmt in 1080p, aangezien hij een aanzienlijke 1,7x crop heeft bij het filmen in 4K. Dit betekent dat je een smal gezichtsveld hebt, zelfs wanneer je filmt met een brede brandpuntsafstand.
Hij heeft wel een nieuwe gyrosensor aan boord. Deze zorgt voor een betere compensatie van trillingen. Dit doet hij samen met de Dual Sensing IS, welke gegevens van de beeldsensor gebruikt om trillingen te compenseren bij het maken van foto's of video's.
De M50 biedt niet de meest geavanceerde videoprofielen van hoogwaardige alternatieven, maar het belangrijkste is dat hij compact en toegankelijk is voor beginnende vloggers.
Wat we goed vinden:
- Volledig kantelbaar scherm
- Uitstekende Dual Pixel autofocus
- Heeft een betere compensatie van trillingen
Wat we minder goed vinden:
- 4K-opnames hebben een crop van 1,7x, en dus een smal gezichtsveld
#4 Fujifilm X-T4
Beste vlogcamera met weersbestendige afdichting
Afmetingen: 134,6 x 92,8 x 63,8 mm
Gewicht: 526 g
Aantal megapixels: 26,1 megapixels
ISO-waarde: 100 - 12800 ISO
Touchscreen: Ja
Videokwaliteit: 4K
Als videokwaliteit je prioriteit is, dan is de Fujifilm X-T4 moeilijk verslaan als allrounder voor vlogging.
Sommige full frame-camera's zijn nog steeds beter op het gebied van dynamisch bereik en hoge ISO-prestaties, maar het is geen enorme kloof en de X-T4 is – dankzij zijn kleine formaat – ideaal voor op reis.
De X-T4 is één van de beste hybride camera's op de markt en biedt aanzienlijke verbeteringen vergeleken met de X-T3, waaronder beeldstabilisatie in de camera (IBIS), een grotere batterij en een verbeterde autofocus.
Deze laatste is snel en betrouwbaar voor zowel foto's als video, hoewel je deze bij voorkeur gebruikt met één van de recentere lenzen van Fujifilm, zoals de XF16-80mm f4 R OIS, om het beste resultaat te bekomen.
Hybride camera's, ook wel spiegelloze camera's, zijn compact zoals een point-and-shoot-camera, maar hebben een grotere beeldsensor voor opnames van betere kwaliteit. Bovendien pas je, net als bij duurdere spiegelreflexcamera's, de lens aan aan de scène die je fotografeert of filmt.
Hoewel hij een koptelefoonaansluiting ontbreekt, is de X-T4 met zijn microfooningang, een scherm aan de voorzijde, weersbestendige afdichting en de mogelijkheid om 4K-video's op te nemen, een geweldige allround vlogging-optie!
Wat we goed vinden:
- Schitterende beeldkwaliteit
- IBIS een grote bonus voor video
- Heeft een weersbestendige afdichting
Wat we minder goed vinden:
- Geen koptelefoonaansluiting
#5 GoPro Hero 9 Black
Beste allround actiecamera voor vloggers
Afmetingen: 51 x 62 x 34 mm
Gewicht: 159 g
Aantal megapixels: 20 megapixels
ISO-waarde: 100 - 3200 ISO
Touchscreen: Ja
Videokwaliteit: 5K
GoPro's actiecamera's zijn al lang populair bij vloggers. De Hero 9 Black is de krachtigste en meest veelzijdige camera van GoPro tot nu toe.
De nieuwe sensor van 23,6 megapixel maakt 5K/30p-video's en legt, in de juiste omstandigheden, meer details vast dan welke GoPro ook. Maar het beste nieuws moet nog komen: de krachtigste HyperSmooth-stabilisatiemodus neemt nu stabiel beeldmateriaal op in alle resoluties!
HyperSmooth is het volgende niveau van elektronische beeldstabilisatie dat GoPro introduceerde in de HERO7 Black. Met verbeteringen aan de GP1-chip en 2 GB geheugen, levert de camera een gimbal-achtige stabilisatie voor het maken van nog vloeiendere video-opnames.
Een gimbal is een mechanische stabilisator die gebruik maakt van drie rotatieassen om een camera stil te houden via drie interne motoren. Deze compenseren onbedoelde camerabewegingen en gebruiken algoritmen om te detecteren wanneer de camera opzettelijk wordt bewogen.
Nog een belangrijke functie is het nieuwe kleurenscherm aan de voorkant. Hoewel het touchscreen een beetje traag is, is het tweede scherm een zegen voor vloggers, omdat het een gemakkelijke manier biedt om ervoor te zorgen dat je gezicht in beeld blijft.
De vierkante beeldverhouding betekent dat het geen echte preview is, maar het is desalniettemin een nuttige toevoeging voor als je stukjes voor de camera opneemt.
Ook de gebruiksduur van de batterij is verbeterd en windruis vangt de Hero 9 ook beter op. Kortom, de GoPro Hero 9 Black is de beste vlogging-actiecamera op de markt!
Wat we goed vinden:
- 5K-videokwaliteit
- Superieure HyperSmooth-stabilisatie
- Kleurenscherm aan de voorkant laat je zien of je nog goed in beeld staat
Wat we minder goed vinden:
- Touchscreen is een beetje traag
Koopgids
Een vlogcamera kiezen die bij jou en je activiteiten past, vergt een zekere mate van onderzoek. Aangezien er enorm veel zaken zijn om rekening mee te houden bij je aankoop, heb ik de belangrijkste voor je uitgelicht.
Blader even door deze koopgids om beter te begrijpen welke functies je toekomstige vlogcamera nodig heeft!
Resolutie
Hoe meer pixels een beeld bevat, hoe nauwkeuriger en gedetailleerder het is. Resolutie is het aantal afzonderlijke pixels dat wordt weergegeven.
Full HD heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, 4K telt 4096 x 3112 pixels en Ultra HD is meestal iets minder dan 4K en heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels.
Als je scherpe video's met veel kleurdiepte wilt, is filmen in 4K het beste. 4K betekent een hogere resolutie, diepere kleuren, meer helderheid en meer bewerkingsmogelijkheden bij de nabewerking.
Meestal betekent filmen in 4K niet dat je uiteindelijke video ook in 4K beschikbaar is. Je zult merken dat 4K-video's niet alleen een hogere resolutie hebben wanneer ze in 4K zijn, maar dat ze ook scherper zijn wanneer je ze verkleint tot 1080 pixels.
Megapixels
Een enkele megapixel (MP) staat voor 1 miljoen pixels. De term wordt niet alleen gebruikt voor het aantal pixels in een beeld, maar ook om het aantal beeldsensorelementen van digitale camera's aan te geven.
Een camera met 10 à 20 megapixels is in de meeste gevallen meer dan voldoende om aan al je behoeften te voldoen!
Spiegelloze camera
Spiegelloze camera's hebben het voordeel dat ze lichter, compacter, sneller en beter voor video zijn. Ze hebben doorgaans wel minder toegang tot lenzen en accessoires.
Doordat er geen spiegelmechanisme in de camera zit, biedt deze meer beeldstabilisatie en minder trillingsgevoelige foto's. Ideaal voor vloggers dus!
Brandpuntsafstand
De brandpuntsafstand van een lens bepaalt hoeveel van het beeld wordt vastgelegd. Hoe korter de brandpuntsafstand, hoe meer beeld er wordt vastgelegd, en omgekeerd.
Bij een brandpuntsafstand van onder de 10 mm spreken we over een supergroothoek- of fisheye-lens; tussen de 10 en 50 mm spreken we van een groothoeklens; en boven de 50 mm een telelens.
50 mm is de meest natuurlijk ogende brandpuntsafstand. Elke brandpuntsafstand onder de 50 mm veroorzaakt vervorming.
Omdat je als vlogger vooral jezelf op armlengte afstand opneemt, heb je een kortere brandpuntsafstand nodig om een breder beeld vast te leggen. Je hebt dus een groothoek lens nodig van 10-18 mm, 16-28 mm of 18-55 mm!
Naast groothoeklenzen en telelenzen zijn er ook zoomlenzen en prime-lenzen.
Een zoomlens heeft een brandpuntsafstand die variabel is, zoals 10-18 mm, of 18-55 mm, enzovoort.
Prime-lenzen hebben vaste brandpuntsafstanden, zoals 35 mm, 50 mm, enzovoorts.
Hoewel zoomlenzen veel meer flexibiliteit bieden, betekent een variabele brandpuntsafstand dat de lenzen meer glas en mechanische elementen nodig hebben.
Hierdoor worden ze zwaar en kan er minder licht door de lens naar de sensor. Prime-lenzen hebben minder glaselementen en zijn daardoor lichter en laten meer licht door.
Diafragma
Het diafragma regelt de helderheid van het beeld dat door de lens op de beeldsensor valt. Hoe hoger het f-getal, hoe kleiner het diafragma en hoe minder licht er door de lens valt; hoe lager het f-getal, hoe groter het diafragma en hoe meer licht door de lens valt.
Een lager diafragma zorgt voor een mooie scherptediepte, waardoor de achtergrond wazig wordt. Je gebruikt een laag diafragma als je een meer dynamische foto wilt maken bijvoorbeeld.
ND-filter
Een ND-filter is een neutrale-densiteitsfilter of grijsfilter. In de fotografie en optica is dit een filter die de intensiteit van alle golflengten, of kleuren, van het licht in gelijke mate vermindert of wijzigt, waardoor je geen veranderingen in tint of kleurweergave krijgt.
Autofocus
Een optisch systeem met autofocus (AF) maakt gebruik van een sensor, een regelsysteem en een motor om scherp te stellen op een automatisch of handmatig geselecteerd punt of gebied.
De camera evalueert het signaal van de autofocussensor en geeft de lens de opdracht om de scherpstelelementen in de lens aan te passen tot de twee beelden identiek lijken. Zodra de twee beelden overeenkomen, is het beeld scherp.
Autofocus is heel belangrijk, omdat het je gemoedsrust biedt. Als je weet dat de grote meerderheid van je opnames helder en perfect scherp zijn, kun je je concentreren op andere dingen die een video of foto goed maken, zoals de compositie.
ISO-waarde
ISO verwees oorspronkelijk naar de gevoeligheid van film, oftewel het vermogen om licht te verzamelen. Bij digitale fotografie verwijst ISO naar de gevoeligheid van je camera voor licht. De ISO-instelling is één van de drie elementen die je gebruikt om de belichting te regelen; de andere twee zijn f/stop en sluitertijd.
Het normale ISO-bereik van een camera is ongeveer 200 tot 1600. Maar de huidige digitale camera's gaan soms zo laag als 50 of zo hoog als boven de 3 miljoen, afhankelijk van het cameramodel. Aan het gekozen getal zijn twee belangrijke eigenschappen verbonden.
Ten eerste bepaalt het getal de hoeveelheid licht die nodig is voor een goede belichting. Hoe lager het getal, hoe meer licht er nodig is. Hoe meer licht er nodig is, hoe waarschijnlijker het is dat een lange sluitertijd nodig is.
Lage ISO-waarden, zoals 100 of 200, gebruik je het meest in lichte situaties (bij zonlicht bijvoorbeeld) en/of wanneer je camera op een statief staat.
De tweede belangrijke kwaliteit die met ISO samenhangt, is de hoeveelheid ruis in het beeld. De eerste digitale camera's hadden al ruis bij ISO-waarden tot 800. Tegenwoordig maken de meeste digitale camera's beelden van goede kwaliteit bij ISO's tot 1600 en hoger.
Auto ISO is enkele jaren geleden in digitale camera's geïntroduceerd om fotografen te helpen de ruisbalans te beheren. Door deze functie in te schakelen, verhoogt de camera de ISO-waarde wanneer de sluitertijd te laag wordt voor een goede foto.
4:2:2 10-bitsvideo's
Dit videoformaat biedt meer toon in kleuren en nauwkeurige kleurverlopen. Het maakt het gemakkelijker om je opnames (eventueel met een green screen) te bewerken en te corrigeren met minimaal verlies.
Met een green screen voeg je elke gewenste achtergrond toe aan je video. Het wordt gebruikt in filmproducties (en ook in nieuws- en weerberichten) om relatief eenvoudig de gewenste achtergrond achter het onderwerp, acteur of presentator te plaatsen.
10 bits 4:2:2 betekent dat voor elk raster van 4×2 pixels, twee kleurenpixels van de eerste rij worden opgenomen, en twee van de tweede rij. Dit leidt tot veel mooier beeldmateriaal.
De kleur rond randen is meer gedefinieerd. De extra twee bits aan gegevens verhogen het aantal mogelijke kleuren dat elke pixel bevat, van 1 op 16,7 miljoen tot 1 op meer dan 1 miljard mogelijke kleuren.
De beste vlogcamera's
Productsoort | Beste voor | Beoordeling | Productpagina |
---|---|---|---|
Fujifilm X-S10 | Allround | 9,2 | Bekijk hem hier |
Sony Vlogcamera ZV-1 | Prijs-kwaliteit | 9,0 | Bekijk hem hier |
Canon EOS M50 | Beginners | 8,9 | Bekijk hem hier |
Fujifilm X-T4 | Weersbestendigheid | 8,8 | Bekijk hem hier |
GoPro Hero 9 Black | Outdoor | 8,7 | Bekijk hem hier |
Veelgestelde vragen
Enkel kantelbare schermen kunnen 180 graden draaien. Dit is niet alleen handig als je fotografeert uit de hand, maar ook als je een statief gebruikt. Zelfs als je het beeld tijdens het opnemen niet op het scherm bekijkt, is het comfortabeler om naderhand het menu te bekijken op een scherm dat naar je toe is gekanteld.
Beeldstabilisatie is een techniek om de kans op onscherpe foto's te verkleinen. De cameralens beweegt automatisch ter compensatie van camerabewegingen die je als gebruiker veroorzaakt wanneer je uit de hand filmt.
Deze compensatie is echter ook handig wanneer je de camera bevestigt op iets dat onderhevig is aan trillingen of bewegingen, zoals het dashboard van je auto.
Een vlogger is iemand die een videoblog heeft en daar video's uploadt. Je kunt een vlogger zien als iemand die zijn of haar leven filmt in plaats van erover schrijft. Sommige vloggers maken dagelijks video's van hun activiteiten.
Conclusie
Een goede vlogcamera is een draagbare, videogerichte spiegelloze camera met kantelbaar scherm om jezelf goed in beeld te brengen. De mogelijkheid om te filmen in 4K is een plus, alsook een goede autofocus en beeldstabilisatie.
Met een goede vlogcamera ben je klaar om de wereld te verbazen met je kwalitatieve foto's en video's! Welke vlogcamera past bij jouw vlogavonturen? Laat het ons weten!