Authentiek Muziek Luisteren met de Beste Platenspeler

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

5 min. leestijd

Doe het als vroeger!

Authentiek Muziek Luisteren met de Beste Platenspeler

Ben je op zoek naar de beste platenspeler die past bij jouw unieke stijl? In dit artikel begeleiden we je stap voor stap door de belangrijkste kenmerken en eigenschappen. Of je nu een audiofiel bent of een nieuwe liefhebber, wij helpen je om een platenspeler te vinden die jouw muziekervaring naar een hoger niveau tilt.

Wat zijn de beste platenspelers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste platenspelers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste platenspelers van 2024

1. Rega Planar 1 Plus

De Rega Planar 1 Plus platenspeler valt op als een eersteklas instapmodel, met uitzonderlijke geluidskwaliteit en prestaties tegen een betaalbare prijs. Het wordt geprezen om zijn zorgvuldige engineering, met TechRadar die zijn "zorgvuldig ontworpen componenten, waaronder de motor, lagers, toonarm en cartridge" roemt. De toevoeging van de RB110 toonarm en de Rega Carbon moving magnet cartridge is benadrukt, samen met functies zoals automatische bias aanpassing en stabiliserende voeten. Deze platenspeler heeft tot doel Rega's bekende flexibiliteit te combineren met een handige, alles-in-één installatie voor gebruiksgemak, waardoor het aantrekkelijk is voor klanten die gemak verkiezen boven aftermarket flexibiliteit. Zoals opgemerkt door World Wide Stereo, maakt de ingebouwde phono-versterker het gemakkelijk om deze platenspeler te installeren en te gebruiken met verschillende stereo- of actieve luidsprekersystemen.

De Planar 1 Plus wordt geprezen voor het presenteren van muziek als een samenhangende en dynamische ervaring, waarbij fijne details en natuurlijke ritmes worden vastgelegd, evenals voor zijn vermogen om schoon en open geluid af te leveren met zijn hi-fi componenten, waaronder een 24-volt synchrone AC-motor en een herontworpen messing hoofdlager. De eenvoud, geweldig geluid en gebruiksgemak maken het een aantrekkelijke optie voor zowel nieuwe als ervaren vinylliefhebbers.

In vergelijking met andere platenspelers is de Rega Planar 1 Plus de beste budgetoptie, volgens What Hi-Fi, bekend om zijn fantastische geluid tegen een betaalbare prijs. Het concurreert met andere modellen zoals de Pro-Ject Debut Pro, die wordt geprezen om zijn helderheid, sonische precisie en strakke en gecontroleerde bas. Echter, de Rega Planar 1 Plus biedt een handiger, alles-in-één installatie met zijn ingebouwde phono-versterker, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die een zorgeloze ervaring zoeken.

Hoewel de Rega Planar 1 Plus uitblinkt in het bieden van uitstekende geluidskwaliteit, een gebruiksvriendelijk ontwerp en een betaalbare prijs, geven sommige gebruikers misschien nog steeds de voorkeur aan de flexibiliteit van aftermarket componenten die andere modellen bieden. Bovendien is het belangrijk op te merken dat het vereenvoudigde ontwerp en de constructiematerialen van de Planar 1 Plus misschien niet aansluiten bij audiofielen die op zoek zijn naar meer aanpasbare en hoogwaardige opties.

Tot slot, de Rega Planar 1 Plus platenspeler is een opvallende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar hoogwaardige platenspeler. De combinatie van gemak, uitstekende geluidskwaliteit en gebruiksvriendelijk ontwerp maakt het een overtuigende optie voor zowel beginnende als ervaren vinylliefhebbers.

Voordelen Rega Planar 1 Plus
 • Exceptionele geluidskwaliteit en prestaties tegen een betaalbare prijs.
 • Zorgvuldige engineering met zorgvuldig ontworpen componenten, waaronder de motor, lagers, tonearm en cartridge.
 • Handige, alles-in-één opstelling met ingebouwde phono-versterker voor gebruiksgemak.
Nadelen Rega Planar 1 Plus
 • Sommige gebruikers geven misschien de voorkeur aan de flexibiliteit van aftermarket componenten die andere modellen bieden.
 • Vereenvoudigd ontwerp en constructiematerialen kunnen niet voldoen aan de wensen van audiofielen die op zoek zijn naar meer aanpasbare en hoogwaardige opties.

2. Robuust gebouwd; uitzonderlijke audio zonder complicaties; stijlvol ontwerp: Technics SL-1500C

2. Robuust gebouwd; uitzonderlijke audio zonder complicaties; stijlvol ontwerp: Technics SL-1500C

Belangrijke specificaties:

Converteren via USB: Nee
Geintegreerde speakers: Nee
Bluetooth versie: Geen Bluetooth
Soort platenspeler: Staand
Aandrijving: Direct
Toerental aanpasbaar: Ja
Toerental platenspeler: 33 toeren, 45 toeren, 78 toeren

Ik ben enthousiast over de Technics SL-1500C platenspeler, die een eerbetoon is aan het merk's toewijding om uitzonderlijke audio te leveren zonder complicaties, verpakt in een stijlvol en robuust ontwerp. Als opvolger van de bekroonde SL-1500C, is deze direct drive handmatige platenspeler een opvallende verschijning in de instapcategorie. Met een aluminium gegoten draaiplateau en universele statische balans toonarm, samen met de borstelloze DC motor, biedt het draaisnelheden van 33 1/3, 45 en 78 rpm, waardoor het veelzijdig is in het afspelen van verschillende soorten vinyl. Het aluminium spuitgegoten chassis met trillingsabsorberende eigenschappen en isolatiefuncties zorgt voor een robuuste constructie, terwijl de zilveren afwerking en aanraakknoppen een slim en harmonieus ontwerp uitstralen.

De toonarmbasis van de Technics SL-1500C maakt hoogteverstelling mogelijk en bevat anti-skating en toonarm lift functies, waardoor het voldoet aan de verfijnde behoeften van audiofielen. Het mist een extra lijnuitgang met bijbehorende voorversterker, wat het onderscheidt van de SL-100C. De verpakking bevat een beschermhoes, kabels, headshell met cartridge, draaitafelmat en een 45 RPM adapter, waardoor de waarde wordt verhoogd.

Volgens klanten heeft de SL-1500C hoge lof gekregen voor zijn kwaliteit en gebruiksgemak, met een opvallende beoordeling van 4,7 van de 5 sterren. Een meerderheid van klanten heeft het een 5-sterren beoordeling gegeven, waarbij de algehele waarde en gebruiksvriendelijke functies werden benadrukt. De uitzonderlijke bouwkwaliteit en audiokwaliteit van de platenspeler hebben goed gepresteerd bij gebruikers, waardoor het een overtuigende optie is op de markt.

In vergelijking met zijn tegenhangers, concurreert de Technics SL-1500C gunstig met zijn robuuste constructie en uitzonderlijke audiokwaliteit. Echter, de Pro-Ject Debut Pro wordt geprezen als de beste algehele platenspeler vanwege zijn stijlvolle bouw en uitstekende geluidskwaliteit, met helderheid, nauwkeurige timing en een juiste prijs. Hoewel de Debut Pro uitblinkt in behendigheid en een ruimtelijk geluidsbeeld, ligt het onderscheidende kenmerk van de SL-1500C in zijn robuuste constructie en gebruiksvriendelijke functies.

Tot slot, de Technics SL-1500C platenspeler is een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een robuuste en stijlvolle platenspeler met uitzonderlijke audiokwaliteit en gebruiksvriendelijke functies. Zijn ontwerp, bouwkwaliteit en veelzijdige prestaties maken het een overtuigende optie voor audiofielen. Hoewel het misschien geen extra lijnuitgang met bijbehorende voorversterker biedt, maken de algehele waarde en prestaties ervan het een opmerkelijke concurrent op de markt. Zoals een recensie opmerkt, combineert het naadloos "kwaliteit en gebruiksgemak", waardoor het een sterke concurrent is in de platenspeler categorie.

Voordelen Technics SL-1500C
 • Uitzonderlijke audiokwaliteit
Nadelen Technics SL-1500C
 • Ontbreken van extra lijnuitvoer met bijbehorende voorversterker

3. Uitstekende waarde, uitstekende kosteneffectiviteit: Pro-Ject Primary E

3. Uitstekende waarde, uitstekende kosteneffectiviteit: Pro-Ject Primary E

Belangrijke specificaties:

Converteren via USB: Nee
Geintegreerde speakers: Nee
Bluetooth versie: Geen Bluetooth
Soort platenspeler: Retro
Aandrijving: Riem
Toerental aanpasbaar: Ja
Toerental platenspeler: 33 toeren, 45 toeren

Ik ben enthousiast over de Pro-Ject Primary E draaitafel, een geweldige keuze voor liefhebbers van vinyl met een beperkt budget. Met een prijs van £150 biedt deze draaitafel een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een betaalbare draaitafel van hoge kwaliteit. De Primary E onderscheidt zich door zijn ongeveerde, met riem aangedreven ontwerp en een nieuwe motor die werkt op 230v, waardoor extra regelingen overbodig zijn. Zoals een recensie opmerkte, "biedt de Primary E een kosteneffectieve optie met een eenvoudige installatie en prestatievoordelen."

Deze instapniveau draaitafel wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde Ortofon OM-cartridge, waardoor de initiële installatie eenvoudig is. De prestaties van de Primary E worden zeer gewaardeerd, met een gebalanceerd en helder geluid met warmte, details en een levendige weergave over alle frequenties. Zoals treffend werd gezegd, "communiceert het effectief warmte, zoetheid en details in muziek, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor liefhebbers van vinyl met een beperkt budget."

Pro-Ject heeft ook de Primary E-serie uitgebreid, met modellen zoals de Primary E1 BT met Bluetooth-connectiviteit en een schakelbare phono-voorversterker, die tegemoetkomen aan diverse voorkeuren binnen het budgetsegment. De Primary E1-serie is bedoeld om liefhebbers van vinyl aan te spreken en biedt een aantrekkelijke optie voor wie een Bluetooth-draaitafel overweegt, waardoor de veelzijdigheid van de Primary E wordt vergroot.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Pro-Ject Primary E op door zijn gebruiksvriendelijke installatie, anti-skate gewicht en vooraf ingestelde naalddruk, waardoor het een toegankelijke keuze is voor nieuwkomers in de wereld van vinyl. De eenvoudige vormgeving kan echter wat esthetische flair missen die te vinden is in sommige concurrerende modellen. Ondanks de beschikbaarheid van goedkopere opties, maken de muzikale prestaties en eenvoud van de Primary E het een zeer aanbevolen keuze voor puristen die op zoek zijn naar een betaalbare draaitafel zonder extra functies.

In de wereld van budgetdraaitafels biedt de Pro-Ject Primary E een aantrekkelijke keuze, vooral voor degenen die prestaties en gebruiksgemak boven uitgebreide functies stellen. De evolutie naar de Primary E1-serie versterkt zijn positie verder, met opties met extra functionaliteiten terwijl de betaalbaarheid behouden blijft. Hoewel het misschien niet de meest uitgebreide set functies heeft, onderscheidt het zich in zijn prijsklasse door de nadruk op eenvoud en muzikale prestaties, waardoor het een sterke concurrent is voor liefhebbers van vinyl met een beperkt budget.

Voordelen Pro-Ject Primary E
 • Eenvoud en gebruiksgemak voor nieuwkomers in de wereld van vinyl.
 • Hoog aangeschreven prestaties, met een gebalanceerd en zuiver geluid dat tegelijkertijd warmte en detail levert.
 • Uitbreiding naar de Primary E1-serie, die tegemoetkomt aan diverse voorkeuren binnen het budgetsegment.
Nadelen Pro-Ject Primary E
 • Het simplistische ontwerp kan missen aan esthetische flair die sommige concurrerende modellen wel hebben.
 • Heeft mogelijk niet de meest uitgebreide set functies in vergelijking met sommige tegenhangers.
 • Beschikbaarheid van goedkopere opties, hoewel de muzikale prestaties en eenvoud van de Primary E het een zeer aanbevolen keuze maken.

4. Audio-Technica AT-LP60XBT Draaitafel met riemaandrijving

4. Audio-Technica AT-LP60XBT Draaitafel met riemaandrijving

Belangrijke specificaties:

Converteren via USB: Nee
Geintegreerde speakers: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth A2DP
Soort platenspeler: Normaal
Aandrijving: Riem
Toerental aanpasbaar: Ja
Toerental platenspeler: 45 toeren, 33 toeren

De Audio-Technica AT-LP60XBT is een moderne kijk op vinyl, met het gemak van Bluetooth-connectiviteit en een ingebouwde phono-voorversterker voor een vriendelijke prijs. Zijn strakke ontwerp en draadloze mogelijkheden maken het opvallend op de markt. Zoals opgemerkt door What Hi-Fi, "biedt de Audio-Technica AT-LP60XBT gebruiksgemak vergelijkbaar met een cd-speler," waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die een probleemloze installatie zoeken. Er zijn echter zorgen over de bouwkwaliteit, met het veelvuldige gebruik van dun plastic dat het een kwetsbaar gevoel geeft. Dit gevoel wordt weerspiegeld door Trusted Reviews, die de "lichtgewicht en enigszins onwezenlijke bouw" benadrukken. Ondanks dit is het koppelen van de draaitafel draadloos naadloos, en ondersteunt het Bluetooth 5.0 aptX-connectiviteit, met indrukwekkende geluidskwaliteit zoals opgemerkt door TechRadar.

De AT-LP60XBT is uitgerust met een gegoten aluminium draaiplateau, een opnieuw ontworpen toonarmvoet en headshell voor verbeterde tracking, en een geïntegreerde Dual Moving Magnet phono-cartridge. Zijn twee snelheden, 33-1/3 rpm en 45 rpm, bedienen een breed scala aan vinylplaten. Bovendien verbetert de toevoeging van een antiresonantie plate en een schakelbare phono-voorversterker zijn algehele prestaties. Zoals benadrukt in de klantbeoordelingen op Amazon, heeft het positieve feedback gekregen voor zijn functies en functionaliteit, waarmee het zijn positie als bestseller in de categorie Audio & Video Platenspelers heeft versterkt. Zijn compacte ontwerp, volledig automatische werking en de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met een systeem of slimme luidspreker met aptX Bluetooth maken het een overtuigende keuze voor tech-savvy gebruikers.

Echter, de AT-LP60XBT schiet tekort in detail en heeft moeite met dichtere arrangementen, mogelijk als gevolg van beperkingen in ruimte en de ingebouwde phono-voorversterker, volgens What Hi-Fi. Dit kan serieuze vinylliefhebbers afschrikken die op zoek zijn naar een meer ingewikkeld en genuanceerd geluid. Bovendien kan het overmatige gebruik van dun plastic niet aansprekend zijn voor degenen die op zoek zijn naar een robuuste en duurzame bouw. Hoewel het goede waarde biedt op basis van zijn prijs en functies, voldoet het mogelijk niet aan de normen die zijn gesteld door eerdere modellen van Audio-Technica, zoals vermeld in de review van What Hi-Fi.

In de wereld van betaalbare Bluetooth-draaitafels onderscheidt de Audio-Technica AT-LP60XBT zich door zijn draadloze connectiviteit, modern ontwerp en indrukwekkende geluidskwaliteit. Zijn naadloze draadloze koppeling en aptX Bluetooth-streamingmogelijkheden maken het een handige en moderne optie voor vinylliefhebbers. Echter, zijn lichte bouw en beperkingen in het leveren van ingewikkelde details kunnen degenen die op zoek zijn naar een meer premium luisterervaring afschrikken. Al met al biedt de AT-LP60XBT een overtuigende optie voor gebruikers die modern gemak en draadloze mogelijkheden prioriteren zonder de bank te breken.

5. Pro-Ject Debut Pro

5. Pro-Ject Debut Pro

Belangrijke specificaties:

Geintegreerde speakers: Nee
Aandrijving: Riem
Toerental aanpasbaar: Nee
Toerental platenspeler: 78 toeren

Ik ben enthousiast om de Pro-Ject Debut Pro platenspeler aan te kondigen, die wordt geprezen om zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit, stevige bouw en eenvoudige installatie. De plug-and-play functionaliteit maakt het een populaire keuze onder gebruikers, terwijl de handgeschilderde MDF plint, gebalanceerde aluminium platter en nieuwe instelbare toonarm opvallen als verbeteringen. De toevoeging van de Pro-Ject Pick It Pro moving magnet cartridge wordt geprezen om zijn levendige en pittige geluid, terwijl de mogelijkheid om 78 RPM platen af te spelen wordt benadrukt als handig. Met verbeterde elektrische afscherming en hoogteverstelbare voeten met vernikkelde afwerking, biedt de Debut Pro een indrukwekkende geluidsprestatie en gebruiksvriendelijkheid.

De Pro-Ject Debut Pro valt op in een verzadigde markt van platenspelers vanwege zijn uitzonderlijke geluidsprestaties en gebruiksvriendelijk ontwerp. Hoewel de meegeleverde cartridge is besproken als potentieel voor verbetering, maakt zijn algehele prestatie en gebruiksgemak het een sterke concurrent in het middensegment van platenspelers. Met zijn vermogen om rijk en gedetailleerd geluid te produceren, is het een overtuigende keuze voor zowel liefhebbers als beginners.

Voordelen Pro-Ject Debut Pro
 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit
 • Robuuste constructie
 • Eenvoudige installatie
Nadelen Pro-Ject Debut Pro
 • Mogelijkheid tot cartridge-upgrade

Hoe kies je de beste platenspeler?

Het zal geen verrassing zijn dat een platenspeler compleet anders werkt dan huidige platforms als Spotify en YouTube. De naald van de platenspeler volgt de groeven van de draaiende plaat en door de trillingen ontstaat het geluid. Een zeer bijzonder mechanisme! 🎶

Wil je een platenspeler bemachtigen, dan is het handig om te weten waar je op moet letten tijdens het aankoopproces. Dat vertel ik je hieronder.

Soorten platenspelers

Platenspelers zijn in drie categorieën onder te verdelen:

 • Bij een handmatige platenspeler plaats je zelf de naald boven de plaat en plaats je de arm weer terug na afloop. Het voordeel hiervan is minder kans op storingen. Bovendien is dit ritueel voor veel vinyl-liefhebbers een must. Het nadeel is dat je in de buurt moet blijven van het apparaat.
 • Bij een halfautomatische platenspeler plaats je zelf de naald boven de plaat, maar keert de arm vanzelf terug.
 • Bij een volautomatische platenspeler hoef je zelf niets te doen. Hierdoor kun je relaxen tijdens het afspelen en hoef je je niet met de platenspeler bezig te houden.

Speakers

Sommige platenspelers hebben ingebouwde speakers. Je hoeft dan zelf niet meer voor speakers te zorgen, maar houd er rekening mee dat de ingebouwde speakers doorgaans niet van de allerbeste kwaliteit zijn. Als je op zoek bent naar een optimale geluidskwaliteit, sluit je alsnog zelf speakers aan.

Modellen zonder ingebouwde speakers noemt men draaitafels. Hierbij moet je sowieso losse speakers aansluiten voor het afspelen van het geluid. Hierbij is het goed om te weten dat er een verschil is tussen actieve en passieve speakers.

Actieve speakers hebben een ingebouwde versterker. Op passieve speakers sluit je normaal gesproken een losse versterker aan met een speakerkabel.

Als je goede actieve speakers hebt, sluit je die rechtstreeks op de platenspeler aan. Bij passieve speakers heb je een aparte versterker nodig, tenzij je een platenspeler met een ingebouwde eindversterker hebt. De laatstgenoemde is vrij zeldzaam. Je kunt net als ik er een losse versterker bijkopen en je bent helemaal klaar!

Bluetooth-speakers zijn actieve speakers en de beste boekenplank-speakers en pc-speakers kunnen zowel actief als passief zijn.

Ingebouwde voorversterker

Een deel van de platenspelers heeft een ingebouwde phono-voorversterker, waardoor je hem direct op de versterker aansluit. Als die niet aanwezig is, moet je zelf een losse voorversterker aanschaffen.

Yvo Verschoor van de Consumentenbond legt uit hoe dat werkt: Zit de voorversterker niet ingebouwd in de platenspeler, en ook niet in de audioversterker, dan moet je deze er nog los bij kopen en op de platenspeler aansluiten. Deze zijn verkrijgbaar vanaf zo’n € 30."

Toerental

Het toerental is het aantal rotaties dat de plaat per minuut maakt. Dit drukt men uit in RPM (rotations per minute). De groeven in de plaat worden voor een bepaalde draaisnelheid gefabriceerd. De meeste platenspelers zijn in staat om twee of drie snelheden af te spelen:

 • 33 1/3 RPM. Komt het meest voor bij platen. Dit toerental geldt in principe voor alle moderne 12 inch-platen. Een 12 inch-plaat met een toerental van 33 1/3 RPM noemt men een langspeelplaat.
 • 45 RPM. De meeste 7 inch-platen zijn hiervoor geschikt.
 • 78 RPM. Deze draaisnelheid gold vooral voor oudere platen en komt tegenwoordig nauwelijks meer voor.
Een platenspeler met plaat op een deken

Aandrijvingen

De aandrijving bepaalt hoe de platenspeler de plaat draait. Het gros van de platenspelers wordt aangedreven door een riem (belt drive). Hierbij is sprake van een snaar tussen de motor en het draaiplateau.

Het voordeel van deze aandrijving is dat je minder last hebt van ongewenste trillingen. Dat is gunstig voor de audiokwaliteit.

Houd er wel rekening mee dat de riem op den duur slijt. Als je hem niet tijdig vervangt, lijdt de geluidskwaliteit eronder. Bovendien heeft een platenspeler met riemaandrijving langer nodig om op volle toeren te draaien.

Het alternatief is een directe aandrijving (direct drive), waarbij de motor direct is aangesloten op het draaiplateau. Door het snelle opstarten, de stabiliteit en de kracht zijn deze platenspelers geschikt voor professionele dj's. Het nadeel is dat ongewenste trillingen kunnen optreden.

Cd- en radiofunctionaliteit

Als je ook graag luistert naar cd's, is een platenspeler met cd een uitkomst. Er zijn zelfs modellen die in staat zijn om een plaat op een cd te branden.

Daarnaast zijn er platenspelers met radiofunctionaliteit. Hierin is een onderscheid tussen apparaten met enkel FM-radio en modellen die ook DAB+-ontvangst hebben. Het voordeel van DAB+ ten opzichte van FM is dat meer zenders beschikbaar zijn en je minder last hebt van ruis en gekraak.1Coolblue (n.d.). 'Wat is DAB+ en wat heb je eraan?'

Connectiviteit

Er zijn verschillende aansluitingen denkbaar bij een platenspeler. Bijna alle modellen hebben een optische uitgang en een RCA-aansluiting (ook wel aangeduid als tulp). Hiermee sluit je een speaker, voorversterker, versterker, receiver of soundbar aan.

Met een usb-aansluiting sluit je de platenspeler aan op je desktop of laptop. Het is dan mogelijk om je platen tot een usb-bestand te converteren en je favoriete muziek te digitaliseren. Er zijn zelfs modellen waarmee je direct op een usb-stick opneemt. In sommige gevallen kun je ook via de usb-ingang muziek afspelen.

Geavanceerdere modellen bieden draadloze connectiviteitsopties als Bluetooth. Hiermee stream je je eigen afspeellijsten naar de platenspeler. Het is ook essentieel als je bijvoorbeeld een Bluetooth-speaker of koptelefoon wilt aansluiten. Als je een bedrade koptelefoon hebt, kijk dan of de platenspeler een 3.5 mm-aansluiting heeft.

Design

Functionaliteiten zijn belangrijk, maar het oog wil ook wat. Zeker als het op een platenspeler aankomt: niet zelden dient het apparaat deels ter decoratie.

Er zijn veel platenspelers die dankzij het ontwerp direct nostalgie oproepen, maar er zijn ook modellen met een meer modern design. Daarnaast is een breed scala aan kleuren beschikbaar.

Het materiaal draagt voor een groot deel bij aan de uitstraling, maar zegt ook iets over de bouwkwaliteit. Veelvoorkomende materialen zijn:

 • Hout. Veel mensen kiezen hout uit esthetisch oogpunt: het straalt nostalgie uit en ziet er mooi uit. Het nadeel is dat er snel krassen op komen.
 • Metaal. Het grote pluspunt van metaal is dat het tegen een stootje kan en krasbestendig is. Metaal geeft wel een moderne uitstraling en niet iedereen is daarnaar op zoek.
 • Kunststof. Dit is het liefst voor de portemonnee en in veel gevallen ook het lichtst.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste platenspeler?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste platenspeler vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers de beste platenspeler?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers de beste platenspeler vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Revin Records de beste platenspeler?

 De beste platenspeler volgens Revin Records is de Rega Planar 3. Deze draaitafel staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit en precisie, met een RB330-toonarm die zorgt voor minimale frictie en maximale geluidstrouw. 

De Planar 3 combineert een elegante esthetiek met een gebruiksvriendelijke bediening, waardoor het een topkeuze is voor zowel beginnende als ervaren vinyl liefhebbers. Met zijn glazen draaiplateau en verbeterde motor, biedt deze platenspeler een ongeëvenaarde luisterervaring. 
Kies voor de Rega Planar 3 en ervaar muziek zoals het bedoeld is.

Veelgestelde vragen over platenspelers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen