Stabiliseer de Vochtigheid in Huis met de Beste luchtontvochtiger

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

8 min. leestijd

Stabiliseer de Vochtigheid in Huis met de Beste luchtontvochtiger

Als je huis benauwd of muf is, en water condenseert op ramen en leidingen, heb je last van een te hoge vochtigheidsgraad. Prettig is anders! De beste luchtontvochtiger is in dit geval geen overbodige luxe. Een evenwichtige luchtvochtigheid is niet alleen belangrijk voor je eigen gezondheid, maar ook dat van je huis zelf.

Hieronder vind je de beste luchtontvochtigers van dit moment en help ik je op weg bij je aankoop met een uitgebreide koopgids. Ontdek het snel hieronder! 🔽

HomeLabs HME020031N

HomeLabs HME020031N

array ( )

Frigidaire FGAC5044W1

Frigidaire FGAC5044W1

array ( )

Pro Breeze Electric Mini Dehumidifier

Pro Breeze Electric Mini Dehumidifier
Geluidsniveau: 33 dB

array ( 0 => (object) array( 'store' => 'Bol.com', 'url' => 'https://www.bol.com/nl/nl/p/pro-breeze-mini-luchtontvochtiger-compacte-draagbare-500-ml-helpt-tegen-vocht-schimmel-in-huis-keuken-slaapkamer-caravan-kantoor-garage-badkamer-kelder/9300000160306386', 'price' => 0.0, 'tag_line' => 'Bekijk bij bol.com', ), 1 => (object) array( 'store' => 'Amazon.nl', 'url' => 'https://www.amazon.nl/dp/B00R4JI1U6', 'price' => 41.99, 'tag_line' => 'Op voorraad', ), )

Bekijk de laagste prijs

De beste luchtontvochtiger koopgids: hoe maak je de beste koop?

Activiteiten als douchen, een wasmachine of vaatwasser laten draaien en koken brengen vocht in de lucht, wat op zich al snel problematisch is, maar vooral als je in een klimaat woont waar de vochtigheidsgraad al hoog is.

Wanneer de luchtvochtigheid boven de 60% kruipt, kan je ruimte een broedplaats worden voor alles wat je liever weghoudt uit je interieur. Dat is waar een ontvochtiger om de hoek komt kijken! Waar je moet op letten bij je aankoop en waarom dit een handig toestel is, vind je hieronder. 😉

Nadelen van een te hoge luchtvochtigheid

Wanneer de vochtigheidsgraad – de hoeveelheid waterdamp in de lucht – te hoog stijgt of te laag daalt, onstaan er allerlei problemen. In de winter is het eerste teken van te vochtige lucht de vorming van condens op de binnenkant van de ramen, wat schimmels in de hand werkt.

Hoewel dit normaal gesproken geen ernstig probleem is, kan dezelfde condensatie zich ophopen aan de binnenkant van buitenmuren, tenzij de muren zijn voorzien van een goede dampremmende laag. Dit kan de structuur doen rotten en je isolatie ruïneren.

Ook in de zomer is een te hoge luchtvochtigheid gewoonweg oncomfortabel.

Wanneer de lucht in de kamer vochtig is, vertraagt de natuurlijke verdamping van vocht van je huid, met als gevolg dat je je altijd warm en plakkerig voelt.

Een te hoge luchtvochtigheid aanpakken doe je dus beter gisteren dan morgen. Je eigen gezondheid heeft er baat bij en je huis is je dankbaar! 🙏

Type luchtontvochtigers

In tegenstelling tot een luchtbevochtiger, die vocht aan de lucht toevoegt, verwijdert een luchtontvochtiger overtollig water uit je omgeving. De meeste ontvochtigers zuigen vochtige lucht aan via een inlaat met behulp van een interne compressor en ventilator.

De lucht gaat door koele spoelen die het overtollige vocht eruit halen en in het reservoir condenseren. De droge lucht wordt vervolgens terug de kamer in gestuwd. De meest gebruikte ontvochtigers zijn draagbare modellen, maar je kunt ook een ontvochtiger inbouwen in het ventilatiesysteem van je huis.

Draagbare ontvochtiger

Draagbare ontvochtigers, die je in het stopcontact steekt, zijn de meest populaire modellen voor woningen die slechts periodieke, plaatselijke problemen met vochtigheid hebben.

Zoals de naam al zegt is een draagbare luchtontvochtiger draagbaar en verplaatst je deze makkelijk van de ene naar de andere kamer. Zet hem bijvoorbeeld overdag in de woonkamer en 's nachts in je slaapkamer. Deze vrijstaande apparatuur is eenvoudiger te installeren en minder duur in aanschaf vergeleken met een ontvochtiger voor je hele huis.

In vergelijking met een ontvochtiger voor het hele huis heeft een draagbare ontvochtiger een beperkte capaciteit en is het in staat om de luchtvochtigheid in slechts een deel van het huis te regelen. Het waterreservoir moet je ook vrij vaak legen – soms dagelijks – om te voorkomen dat het toestel niet verder gaat met zijn taak of water lekt.

Ontvochtiger voor het hele huis

Met een ontvochtiger voor het hele huis regel je de luchtvochtigheid in je hele huis. Omdat het een groter gebied bestrijkt is de installatie gecompliceerder en is de hulp van een HVAC-bedrijf nodig. De installatiekosten zijn wel een stuk duurder.

HVAC

HVAC staat voor heating, ventilation and air conditioning system of verwarming-, ventilatie- en airconditioningsysteem. Dit systeem is verantwoordelijk voor het verwarmen en koelen van je huis en omvat producten zoals ovens, airconditioners, warmtepompen, maar ook leidingwerk, thermostaten en andere regelingen voor het wooncomfort.

De aankoopprijs wordt echter gecompenseerd door het vermogen om de vochtigheid in het hele huis te controleren. Deze ontvochtiger heeft geen onderhoud nodig omdat het al is aangesloten op een waterafvoer, dus het is niet nodig om hem te legen. Hij werkt ook geruisloos, vergeleken met sommige draagbare modellen die een stuk luidruchtiger zijn.

De vochtigheid meten en controleren

Meten is weten, dus je schaft best een toestel aan dat daartoe in staat is. Een goede hygrometer vertelt je heel precies de vochtigheidsgraad in huis. De ideale vochtigheid binnenshuis ligt tussen de 40% en 60%. Zowel een te lage als een te hoge vochtigheidsgraad zorgt voor problemen.

Witte hygrometer in beeld

Kamp je met een te lage vochtigheid? Overweeg dan de aanschaf van een luchtbevochtiger. Op warme zomerdagen is een aircooler een nog beter idee. Deze koelt je lucht binnenshuis af en voegt tegelijkertijd wat extra vocht toe aan de lucht. Maar goed, in dit artikel bespreken we juist een te hoge vochtigheidsgraad.

Een te hoge vochtigheid breng je soms tot een aanvaardbaar niveau terug door gebruik te maken van afzuigventilators in de keuken en badkamer. Andere methoden vereisen dat je je wasdroger naar buiten afvoert, je douches kort houdt, en alleen volle ladingen in de wasmachine en vaatwasser laat draaien.

Verwijder ook bronnen van lekken of stilstaand water in de kelder of kruipruimte. Als je al deze maatregelen hebt genomen en ze niet voldoende zijn, is het tijd om mechanische hulp in te schakelen.

Op zwoele zomerdagen, wanneer de luchtvochtigheid binnenshuis boven het comfortbereik stijgt, is het inschakelen van de airco de gemakkelijkste manier om een hoge luchtvochtigheid op te lossen.

Als je huis niet is uitgerust met airconditioning, kun je gaan voor de beste mobiele airco. Indien het weer te koud is voor airconditioning, is een luchtontvochtiger nodig zijn om de lucht te drogen.

Grootte

Man kookt en produceert veel waterdamp

Om de juiste maat luchtontvochtiger te vinden, bereken je eerst hoeveel vierkante meter de kamer is die je wilt ontvochtigen. Meet ook de vochtigheidsgraad van die ruimte.

De droogcapaciteit van een luchtontvochtiger wordt gemeten aan de hand van het aantal liter water dat het apparaat in 24 uur uit de lucht verwijdert.

Je kunt beter een luchtontvochtiger met een grotere capaciteit kopen dan een te klein apparaat.

Kleinere apparaten werken soms continu zonder de luchtvochtigheid op een optimaal niveau te brengen.

Als het buitenklimaat vochtig is, verhoogt dit ook de vochtigheidsgraad binnenshuis. Als je in een vochtige regio woont, kies je het beste een luchtontvochtiger met een hogere capaciteit dan wat de vierkante meters van je kamer misschien zou suggereren. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan, en hoef je het reservoir minder vaak te legen!

Watercapaciteit

Let bij je aankoop op de grootte van het waterreservoir. Een ontvochtiger met een groot waterreservoir hoef je minder vaak te legen, maar verwacht dat je iets meer betaalt voor het gemak. Hoe meer water een luchtontvochtiger afvoert en vasthoudt, hoe meer het apparaat kost.

Luchtontvochtigers met een voorlader zijn het makkelijkst te legen. De meeste ontvochtigers zijn zo ontworpen dat ze zelflozend zijn en hebben een aansluiting voor een afvoerslang. Maar de luchtontvochtiger moet dan wel op een plaats staan waar de slang het water kan afvoeren, bijvoorbeeld naar een afvoer in de kelder of een gootsteen in de wasruimte.

Geluid

Het geluidsniveau van een luchtontvochtiger meet men in decibels (dB).

Een maximum dB-waarde van 40 tot 50 dB is ongeveer gemiddeld voor luchtontvochtigers. Je voert hierbij nog steeds comfortabel een gesprek, maar je hoort het wel.

Lawaai is in de meeste gevallen hinderlijk, vooral als de luchtontvochtiger in je slaapkamer staat. Ga dus voor een zo stil mogelijk model!

Extra functies

Instelbare vochtigheidsgraad

Kies een luchtbevochtiger met automatische regeling voor het bewaken en instellen van relatieve vochtigheidsniveaus. Luchtontvochtigers met ingebouwde hygrometers meten de relatieve vochtigheid en geven het getal weer. Je stelt eenvoudig je gewenste luchtvochtigheidsgraad in; het apparaat handhaaft deze automatisch.

Ontdooifunctie

Kies voor een luchtontvochtiger die ook bij lage temperaturen werkt. Tenzij je in een klimaat woont dat het hele jaar door warm is, overweeg dan een apparaat met een automatische ontdooifunctie.

De warmtewisselaar op een luchtontvochtiger bevriest bij sommige modellen snel wanneer de temperatuur binnenshuis aanzienlijk daalt, dus kijk voor een apparaat dat gecertificeerd is voor koude temperaturen.

Mobiliteit

Zorg ervoor dat je nieuwe luchtontvochtiger wieltjes heeft zodat je hem eenvoudig van kamer naar kamer rolt, zonder je rug te belasten. Een lang snoer stelt je in staat het apparaat overal neer te zetten waar je maar wilt.

Automatische uitschakeling

Een overloopbeveiliging zorgt ervoor dat het apparaat uitschakelt wanneer het waterreservoir vol is en geleegd moet worden. Dit is een belangrijke functie bij ieder model. Sommige ontvochtigers hebben ook indicatielampjes om aan te geven wanneer het reservoir vol is.

Filters

Ontvochtigers met een luchtfilter verwijderen stofdeeltjes uit de lucht voordat de lucht door de spoelen gaat. Dat komt zowel het apparaat als de luchtkwaliteit in je huis ten goede. Wegwerpfilters gooi je weg en vervang je op tijd en stond door een nieuwe wegwerpfilter.

Andere modellen hebben dan weer wasbare filters die je gemakkelijk verwijdert en wast, een taak die je best twee keer per maand uitvoert. Zo hoef je de filters minder vaak te vervangen!

Zo laat je je luchtontvochtiger het efficiëntst werken

Zorg ervoor dat de luchtstroom nooit geblokkeerd wordt. Sommige apparaten hebben ventilatieopeningen aan de bovenkant, waardoor het apparaat tegen een muur mag staan. Andere hebben ventilatieopeningen aan de zijkanten, wat betekent dat je ze niet tegen een muur of meubel mag plaatsen.

Maak de luchtfilter regelmatig schoon en haal altijd de stekker van het apparaat uit het stopcontact wanneer je het reservoir leegt of schoonmaakt! 🧽 Beweeg de luchtontvochtiger ook altijd uiterst voorzichtig voort als je hem verplaatst, zodat de interne onderdelen geen schokken krijgen en beschadigd raken.

De 5 beste luchtontvochtigers onder elkaar

1. Ideaal voor het ontvochtigen van kelders: HomeLabs HME020031N

1. Ideaal voor het ontvochtigen van kelders: HomeLabs HME020031N

Belangrijke specificaties:

De hOmeLabs 4,500 vierkante voet Energy Star Ontvochtiger is een budgetvriendelijke optie voor degenen die hun kelder willen ontvochtigen. Volgens de Dehumidifier Buyer's Guide biedt dit model een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in de categorie van 50-pint ontvochtigers, met een aanzienlijk lagere prijs in vergelijking met zijn belangrijkste concurrent, de Frigidaire FFAD5033W1. Hoewel het Frigidaire-model misschien iets energiezuiniger is, presteert de hOmeLabs-ontvochtiger nog steeds goed in vochtverwijderingstests en wordt deze als zeer energiezuinig beschouwd voor zijn prijs.

Een van de opvallende kenmerken van de hOmeLabs-ontvochtiger is zijn krachtige vochtverwijderingscapaciteit. Met een watertankcapaciteit van 1,6 gallon en de mogelijkheid om tot 50 pint vocht per dag te verwijderen, is hij goed geschikt voor grote kamers en kelders tot 4.500 vierkante voet. De ontvochtiger werkt op een continue 24-uurs cyclus en schakelt automatisch uit wanneer de tank vol is. Het biedt ook een afvoerslanguitgang voor handig continu afvoeren.

Klanten op Amazon hebben de hOmeLabs-ontvochtiger geprezen om zijn prestaties en gebruiksgemak. Een klant merkt op: "Deze ontvochtiger is krachtig en efficiënt. Hij verwijdert vocht uit mijn kelder en de continue afvoerfunctie is geweldig." Een andere klant waardeert de mobiliteit van de ontvochtiger en zegt: "De ingebouwde wielen en handvatten maken het gemakkelijk te verplaatsen, wat belangrijk voor me is omdat ik het in verschillende kamers gebruik."

Hoewel de hOmeLabs-ontvochtiger uitblinkt in zijn primaire gebruiksscenario van het ontvochtigen van kelders, is het belangrijk om rekening te houden met het stroomverbruik. De Dehumidifier Buyer's Guide adviseert gebruikers om rekening te houden met de capaciteit van de stroomkring bij gebruik van deze ontvochtiger samen met andere apparaten om overbelasting van de stroomkring te voorkomen.

In vergelijking met zijn concurrenten biedt de hOmeLabs-ontvochtiger een overtuigende optie voor mensen met een beperkt budget. Zijn energie-efficiëntie en vochtverwijderingsmogelijkheden maken het een betrouwbare keuze voor het ontvochtigen van grote ruimtes. Als energie-efficiëntie echter een topprioriteit is, is de Frigidaire FFAD5033W1 misschien een betere optie.

Ter conclusie, de hOmeLabs 4,500 vierkante voet Energy Star Ontvochtiger is een kosteneffectieve keuze voor degenen die hun kelder willen ontvochtigen. Zijn krachtige vochtverwijderingscapaciteiten, energie-efficiëntie en gebruiksgemak maken het een topkandidaat in zijn categorie. Hoewel het misschien niet de meest energiezuinige optie is in vergelijking met zijn belangrijkste concurrent, maken zijn concurrerende prijs en betrouwbare prestaties het een uitstekende keuze voor mensen met een beperkt budget.

Voordelen HomeLabs HME020031N
 • Krachtige vochtverwijderingscapaciteit
 • Hoog energierendement voor de prijs
 • Positieve klantrecensies over prestaties en gebruiksgemak
Nadelen HomeLabs HME020031N
 • Stroomverbruik kan circuits overbelasten bij gebruik met andere apparaten
 • Niet de meest energiezuinige optie in vergelijking met de belangrijkste concurrent

2. Beste luchtontvochtiger: Frigidaire FGAC5044W1

2. Beste luchtontvochtiger: Frigidaire FGAC5044W1

Belangrijke specificaties:

De Frigidaire FGAC5044W1 Luchtontvochtiger is een uitstekende optie voor iedereen die kampt met een hoge luchtvochtigheid. Met zijn capaciteit van 50 pint kan deze unit efficiënt vocht uit de lucht verwijderen, wat ideaal is voor grotere ruimtes. Maar wat maakt hem anders dan andere luchtontvochtigers op de markt?

Een opvallende functie van de FGAC5044W1 is zijn Wi-Fi connectiviteit, waarmee gebruikers het apparaat op afstand kunnen bedienen via de Frigidaire app. Volgens Consumer Reports maakt deze functie "het gemakkelijk om de luchtvochtigheid overal te controleren en aan te passen." Het gemak van het kunnen bedienen van de luchtontvochtiger met slechts een paar tikjes op je smartphone is absoluut een pluspunt.

Een andere opmerkelijke eigenschap is de ingebouwde luchtionisator, die zorgt voor het verminderen van zwevende deeltjes en het verbeteren van het algehele comfort. Deze functie is met name gunstig voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Zoals een Amazon review zegt: "De lucht voelt schoner en frisser sinds we deze luchtontvochtiger gebruiken."

De FGAC5044W1 pronkt ook met een gemakkelijk schoon te maken wasbaar filter, waardoor stof en andere onzuiverheden effectief worden opgevangen en de unit zijn efficiëntie behoudt. Deze functie wordt zeer gewaardeerd door gebruikers, omdat het zowel tijd als geld bespaart op vervangingsfilters.

Op het gebied van gemak biedt deze Frigidaire luchtontvochtiger meerdere gebruiksvriendelijke functies. Hij is compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor spraakbesturing mogelijk is voor extra gemak. Met de aangepaste vochtigheidsregeling kun je je gewenste vochtniveau instellen, terwijl het snelkijklicht een duidelijke indicatie geeft van de prestaties van het systeem. Daarnaast biedt de luchtontvochtiger een optie voor continu afvoeren en schakelt automatisch uit wanneer het waterreservoir vol is, waardoor de werking verder wordt geoptimaliseerd.

Hoewel de FGAC5044W1 gemengde reviews heeft gekregen van klanten, heeft hij nog steeds een respectabele beoordeling van 3,9 van de 5 sterren op Amazon. Positieve reviews benadrukken het strakke ontwerp, de eenvoudige installatie en het lage geluidsniveau van de ventilator, waarbij een gebruiker zegt: "Deze luchtontvochtiger is erg stil en efficiënt. Het heeft een merkbaar verschil gemaakt in de luchtkwaliteit in ons huis." Er zijn echter ook kritische reviews waarin melding wordt gemaakt van problemen met het ontvangen van het verkeerde product van externe verkopers en moeilijkheden met het garantie registratieproces.

Bij het vergelijken van de Frigidaire FGAC5044W1 met zijn concurrenten, geven de Wi-Fi connectiviteit en de luchtionisator hem een voorsprong. Deze functies, in combinatie met zijn efficiënte vochtverwijderingscapaciteiten en gebruiksvriendelijk ontwerp, maken hem tot een solide keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige luchtontvochtiger.

Samenvattend is de Frigidaire FGAC5044W1 Luchtontvochtiger een betrouwbare optie om hoge luchtvochtigheid te bestrijden. Zijn Wi-Fi connectiviteit, luchtionisator en handige functies maken hem tot een opvallende keuze op de markt. Hoewel hij zijn beperkingen heeft en er enkele zorgen zijn geuit door klanten, maken zijn algehele prestaties en positieve beoordelingen hem tot een sterke concurrent in de categorie luchtontvochtigers.

Voordelen Frigidaire FGAC5044W1
 • Met de Wi-Fi-connectiviteit kun je de airconditioner op afstand bedienen via de Frigidaire-app.
 • De ingebouwde luchtionisator verbetert de luchtkwaliteit.
 • De makkelijk schoon te maken wasbare filter bespaart tijd en geld op vervangingsfilters.
Nadelen Frigidaire FGAC5044W1
 • Gemengde reviews van klanten.
 • Problemen met het ontvangen van het verkeerde product van derden verkopers.
 • Problemen met het garantie registratieproces.

3. Pro Breeze Electric Mini Dehumidifier

3. Pro Breeze Electric Mini Dehumidifier

Belangrijke specificaties:

Geluidsniveau: 33 dB

De Pro Breeze Elektrische Mini Luchtontvochtiger is een compacte en draagbare oplossing voor het verminderen van vochtigheid in kleine ruimtes. Met zijn efficiënte prestaties en gebruiksvriendelijke functies springt hij eruit op de markt. De luchtontvochtiger heeft een waterreservoir van 52 ounce en maakt gebruik van Peltier-technologie om tot 18 ounce water per dag te verwijderen, waardoor hij krachtiger en efficiënter is dan vergelijkbare modellen. Dankzij de Thermo-Elektrische Koeltechnologie werkt hij bovendien geruisloos.

Een van de belangrijkste verkooppunten van de Pro Breeze Elektrische Mini Luchtontvochtiger is zijn energiezuinigheid. Hij verbruikt tot 45% minder energie per uur in vergelijking met zijn concurrenten, waardoor hij een kosteneffectieve keuze is. Volgens een review bedragen de dagelijkse gebruikskosten van deze luchtontvochtiger slechts $0.12, wat indrukwekkend is.

De luchtontvochtiger is geschikt voor gebruik in verschillende scenario's, waaronder badkamers, kelders, slaapkamers, campers, kantoren en garages. Dankzij het compacte formaat en de draagbaarheid is hij eenvoudig te verplaatsen en op verschillende plaatsen te gebruiken. Het wordt sterk aanbevolen voor het behouden van een comfortabele omgeving in kleine ruimtes.

Klanten hebben de Pro Breeze Elektrische Mini Luchtontvochtiger geprezen om zijn effectiviteit bij het verminderen van vochtigheid. Een review zegt: "Het is een effectieve en gebruiksvriendelijke luchtontvochtiger voor het behouden van een comfortabele omgeving." Over het algemeen heeft de luchtontvochtiger positieve beoordelingen ontvangen, waarbij de efficiënte verwijdering van vocht uit de lucht wordt benadrukt.

Het is echter vermeldenswaard dat de optimale bedrijfstemperatuur voor deze luchtontvochtiger tussen de 59-86°F ligt en dat hij niet werkt bij temperaturen onder de 41°F. Dus als je in een extreem koud klimaat woont, moet je wellicht naar andere opties kijken.

In vergelijking met eerdere modellen biedt de Pro Breeze Elektrische Mini Luchtontvochtiger verbeterde energiezuinigheid en een krachtigere prestatie. Dankzij het compacte formaat en de draagbaarheid is hij een opvallende keuze voor kleine ruimtes. Hoewel er andere luchtontvochtigers op de markt zijn met vergelijkbare functies, maken de kosteneffectiviteit en effectiviteit van de Pro Breeze Elektrische Mini Luchtontvochtiger bij het verminderen van vochtigheid hem tot een topkandidaat.

Kortom, de Pro Breeze Elektrische Mini Luchtontvochtiger is een zeer aanbevolen optie voor wie vochtigheid in kleine ruimtes wil bestrijden. Het compacte formaat, de draagbaarheid, energiezuinigheid en effectieve prestaties maken hem tot een opvallende keuze. Let echter wel op de beperkingen van de bedrijfstemperatuur. Zoals een review zegt: "Het is een effectieve en gebruiksvriendelijke luchtontvochtiger voor het behouden van een comfortabele omgeving."

Voordelen Pro Breeze Electric Mini Dehumidifier
 • Compacte en draagbare oplossing voor het verminderen van vochtigheid in kleine ruimtes
 • Maakt gebruik van Peltier-technologie om tot 18 ounce water per dag te verwijderen, waardoor het krachtiger en efficiënter is dan vergelijkbare modellen
 • Werkt stil dankzij Thermo-Electric Cooling Technology
Nadelen Pro Breeze Electric Mini Dehumidifier
 • Optimale bedrijfstemperatuur ligt tussen 15-30°C en werkt niet onder 5°C

4. Midea 50 Pint Cube

De Midea 50 Pint Cube Luchtontvochtiger is een opvallend product in zijn categorie en biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en gemak. Met zijn lift-en-draai ontwerp onderscheidt het zich van traditionele luchtontvochtigers en maakt het gemakkelijk toegang tot het waterreservoir mogelijk. Dit ontwerp zorgt ook voor een waterreservoir capaciteit die tot drie keer groter is, wat betekent dat je langer kunt genieten van continue werking zonder vaak te hoeven legen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Midea 50 Pint Cube Luchtontvochtiger is de compatibiliteit met smartphones. Via de Midea Air App kunnen gebruikers de luchtontvochtiger op afstand bedienen, wat zorgt voor gemak en toegankelijkheid. De app stelt gebruikers ook in staat om de ontvochtigingsstatus in realtime te controleren en meldingen te ontvangen wanneer het waterreservoir vol is. Deze slimme bedieningsfunctie wordt zeer geprezen door klanten, omdat het een extra niveau van gemak toevoegt aan hun dagelijks leven.

Naast de slimme functies biedt de Midea 50 Pint Cube Luchtontvochtiger ook de optie voor een afvoerslang voor gemakkelijke vochtverwijdering. Dit elimineert de noodzaak om het waterreservoir handmatig te legen, waardoor het ideaal is voor continu gebruik. De luchtontvochtiger heeft ook een nestbaar ontwerp, waardoor het compact kan worden opgeborgen wanneer het niet in gebruik is.

Klanten waarderen de prestaties van de Midea 50 Pint Cube Luchtontvochtiger en merken op dat het effectief is in het ontvochtigen van grote ruimtes. De energiezuinige compressor zorgt voor een energiezuinige werking, wat verder wordt bevestigd door de Energy Star-certificering. Dit helpt niet alleen bij het behouden van ideale vochtigheidsniveaus, maar resulteert ook in lagere energierekeningen.

Hoewel het algemene feedback voor de Midea 50 Pint Cube Luchtontvochtiger positief is, zijn er enkele suggesties voor verbetering. Een beoordeling merkt op dat de instructiehandleiding betere uitleg zou kunnen geven over de pomp- en afvoerinstallatie. Duidelijke en beknopte instructies zouden de gebruikerservaring verbeteren en het installatieproces soepeler maken.

In vergelijking met andere luchtontvochtigers op de markt, valt de Midea 50 Pint Cube Luchtontvochtiger op met zijn lift-en-draai ontwerp, grotere waterreservoir capaciteit en slimme bedieningsfuncties. Echter, de Midea Cube 20-Pint Smart Wi-Fi Luchtontvochtiger (MAD20S1QWT) wordt ook sterk aanbevolen, vooral voor grote kamers en kelders. Het biedt een optie zonder emmer, waardoor waterafvoer probleemloos verloopt. Met zijn slimme bedieningsfunctie en Wi-Fi-connectiviteit biedt het de mogelijkheid om water- en vochtigheidsniveaus op afstand te controleren.

Ter conclusie, de Midea 50 Pint Cube Luchtontvochtiger is een betrouwbaar en technologisch geavanceerd product dat effectief grote ruimtes ontvochtigt. Het lift-en-draai ontwerp, de slimme bedieningsfuncties en de energiezuinige werking maken het een uitstekende keuze voor degenen die ideale vochtigheidsniveaus willen behouden in hun leefruimtes. Hoewel er verbeteringen mogelijk zijn aan de instructiehandleiding, maken de algehele prestaties en het gemak van de Midea 50 Pint Cube Luchtontvochtiger het een opvallende optie op de markt.

Voordelen Midea 50 Pint Cube
 • Het lift-en-draai ontwerp maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot de watertank
 • Tot drie keer meer capaciteit van de watertank voor een langere looptijd
 • Compatibel met smartphones voor afstandsbediening en monitoring
Nadelen Midea 50 Pint Cube
 • Verbetering nodig in de instructieboekje voor de installatie van de pomp en afvoer

5. LG Puricare 50 Pint (UG501KOG5)

5. LG Puricare 50 Pint (UG501KOG5)

Belangrijke specificaties:

De LG Puricare 50 Pint Luchtontvochtiger is een strak en hoogwaardig apparaat dat uitstekende prestaties levert bij het verminderen van vochtigheidsniveaus. Met eenvoudige bedieningselementen, een LED-scherm en lichtindicatoren voor de emmer- en filterstatus, is het ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. Volgens een beoordeling van Live Science heeft het een solide bouwkwaliteit en is het dankzij de wielen gemakkelijk te verplaatsen.

Één van de opvallende kenmerken van de LG Puricare is het lage geluidsniveau. De uitlaatventilator aan de bovenkant helpt het geluid van de compressor te maskeren, waardoor het een rustigere optie is voor degenen die een vredige omgeving waarderen. De emmer is ook gemakkelijk leeg te maken dankzij de verwijderbare spatbescherming.

Hoewel de luchtontvochtiger enkele specifieke instellingen mist, zoals de continue modus en een 24-uurscyclus, presteert het nog steeds goed bij het verminderen van vochtigheidsniveaus. Het heeft ook een ontdooimodus en een ontdooilampje voor extra gemak. Al met al biedt het een betrouwbare en efficiënte ontvochtigingservaring.

Volgens de beoordeling van Live Science presteert de LG Puricare 50 Pint Luchtontvochtiger goed bij het verminderen van vochtigheidsniveaus en heeft het een solide bouwkwaliteit. De recensent zegt: "De LG Puricare biedt een solide bouwkwaliteit en uitstekende prestaties."

Vergeleken met andere luchtontvochtigers op de markt valt de LG Puricare op door zijn strakke ontwerp en gebruiksvriendelijke interface. Het heeft misschien niet alle toeters en bellen van sommige andere modellen, maar het blinkt uit in prestaties en gebruiksgemak.

Wat betreft beperkingen kan het ontbreken van bepaalde instellingen zoals de continue modus en een 24-uurscyclus een nadeel zijn voor sommige gebruikers die specifieke functionaliteiten vereisen. Als deze functies echter niet essentieel zijn, biedt de LG Puricare een betrouwbare en efficiënte ontvochtigingservaring.

Kortom, de LG Puricare 50 Pint Luchtontvochtiger is een hoogwaardig apparaat dat goed presteert bij het verminderen van vochtigheidsniveaus. Het biedt een solide bouwkwaliteit, een laag geluidsniveau en gebruiksvriendelijke functies. Hoewel het bepaalde instellingen kan missen, blinkt het uit in prestaties en gebruiksgemak. Als je op zoek bent naar een betrouwbare luchtontvochtiger die zijn werk doet zonder poespas, is de LG Puricare een uitstekende keuze.

Voordelen LG Puricare 50 Pint (UG501KOG5)
 • Een strak en hoogwaardig apparaat
 • Laag geluidsniveau
 • Gebruiksvriendelijke functies
Nadelen LG Puricare 50 Pint (UG501KOG5)
 • Ontbreekt bepaalde instellingen zoals de continu-modus en een 24-uurs cyclus

Veelgestelde vragen over luchtontvochtigers

Wat zijn de voordelen van een luchtontvochtiger?

Een luchtontvochtiger helpt muffe geuren te verminderen die gepaard gaan met schimmel en meeldauw, het meest voorkomende type zwarte schimmel op muren. Het gaat de ontwikkeling van schimmel tegen op meubels, gordijnen, lakens en kleding.

Het gebruik van een luchtontvochtiger vermindert ook het stof in je huis. Stof kan allergieën opwekken en dit apparaat helpt ook allergenen zoals huisstofmijt te verminderen.

Moet ik een luchtontvochtiger in de zomer of in de winter gebruiken?

Een luchtontvochtiger gebruik je zowel in de zomer als in de winter als de luchtvochtigheid hoog is. Houd wel altijd je hygrometer in de gaten. Een luchtontvochtiger helpt je het perfecte vochtigheidsniveau in elk deel van je huis te bereiken, het hele jaar door!

Kan een luchtontvochtiger schimmel doden?

Luchtontvochtigers doden schimmels niet, maar ze voorkomen het wel door de luchtvochtigheid te verlagen. Als je een schimmelprobleem hebt in je huis, wacht dan niet om dit aan te pakken. Verwijder de schimmel en stop de vochtbron (lekkage, condensatie, hoge luchtvochtigheid, enzovoort) om meer schade en kostbare reparaties te voorkomen.

Schimmel op een muur

Maken ontvochtigers ook de lucht schoon?

Luchtontvochtigers maken de lucht niet zo schoon als een luchtreiniger dat doet. Ze helpen de luchtvochtigheid in je ruimte op peil te houden door overtollig vocht te verwijderen.

Een luchtontvochtiger reinigt echter wel indirect de lucht door te voorkomen dat schimmels, bacteriën en andere deeltjes een kans krijgen. Deze leiden allemaal tot een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen.

Welke luchtontvochtiger moet ik kopen?

Dat is natuurlijk aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste luchtontvochtigers. Zo kun jij de beste keus maken.

 HomeLabs HME020031NFrigidaire FGAC5044W1Pro Breeze Electric Mini DehumidifierMidea 50 Pint CubeLG Puricare 50 Pint (UG501KOG5)
Filter
Instelbare vochtigheidsgraad
Hygrometer
Geluidsniveau33 dB
Geschikt voor ruimte tot
Inhoud waterreservoir

Conclusie

Niets ruïneert een huis zoals vocht dat doet. Het veroorzaakt schimmel, afbrokkelend schilderwerk en vele andere onaangename zaken, en het enige wat je op de lange termijn kunt doen is het probleem bij de bron aanpakken.

Dat is waar luchtontvochtigers om de hoek komen kijken: ze zuigen overtollig vocht uit de lucht en voorkomen dat het zich ophoopt en de omgeving infecteert. Goed voor jezelf en je huis! Schuilt er echter een serieus probleem achter het vochtgehalte, zoals een lek? Dan is het raadzaam ook een expert in te schakelen.

Heb je n de tussentijd al een goede luchtontvochtiger op het oog? En zit hij in onze top 5 hieronder? Laat het ons weten! 💬

Was dit artikel behulpzaam?