Hoe Reset Je Een Philips Hue-Lamp?

Nikki Veerbeek

Geschreven door: Nikki Veerbeek

Welke reset-methode je ook kiest, simpel en snel is het sowieso.

Hoe Reset Je Een Philips Hue-Lamp?

Wil je je Hue-lamp resetten? Philips Hue-lampen hebben de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Ze zijn dan ook erg handig: je bedient ze via je smartphone of tablet. Je zet de lampen onder andere op afstand aan- en uit, stelt een timer in en past zaken als de felheid aan.

Met sommige exemplaren kies je ook nog eens uit een breed scala aan leuke kleurtjes. Philips Hue is de beste slimme verlichting die momenteel te vinden is.

Er zijn allerlei redenen waarom je jouw Hue-lamp zou willen resetten.

Wellicht heb je een probleem en hoop je het op deze wijze te verhelpen, of misschien wil je opnieuw beginnen in plaats van met bestaande instellingen werken.

Met onderstaande tips reset je jouw Hue-lamp zonder problemen. Er zijn drie manieren om je lamp te resetten: via de bridge, via de dimmer en handmatig.

Dit heb je nodig voordat je begint

Omdat er meerdere manieren zijn om de Hue-lampen te resetten, hangt wat je precies nodig hebt van de methode af. Dit is of kan zijn:

Wat is een Hue-bridge?

De bridge is het hart van het Philips Hue-verlichtingssysteem. Dit apparaat zorgt ervoor dat je jouw lampen op afstand kunt bedienen met de app. Hij dient, zoals zijn naam laat zien, als brug tussen je app en de lampen.

Je verbindt met een bridge tot wel 50 verschillende lampen met elkaar. Daarnaast kun je slimme accessoires als een bewegingssensor toevoegen. 

Een bridge is tegenwoordig niet meer noodzakelijk als je Philips Hue-lampen aanschaft. De nieuwe generatie Hue-lampen werkt namelijk ook met Bluetooth.

Een bridge behoudt wel tal van voordelen die Bluetooth niet heeft. Zonder bridge koppel je slechts 10 apparaten en bedien je de lampen alleen op dezelfde verdieping (en dus niet buitenshuis!). 

Philips Hue Bridge Op Grijze Tafel

Manier 1: Via de Hue-bridge

De eerste manier om je Hue-lamp te resetten die ik uit de doeken doe, is via de Philips Hue-bridge. Het resetten via de bridge werkt als volgt.

Stap 1: Pak je Hue-bridge erbij

De eerste stap is het pakken van je Hue-bridge. Draai die om, zodat je de achterkant voor je hebt.

Daar vind je de een klein knopje met de tekst "Restore To Factory Settings". Druk deze in met een klein, dun voorwerp, zoals een paperclip.

Stap 2: Wacht een minuutje

Voordat je verder gaat, laat je alles ongeveer 60 seconden rusten. Aan de voorkant van de Hue-bridge zou nu een lampje moeten knipperen. Als het lampje stopt met knipperen, is de reset voltooid.

Stap 3: Open de Hue-app

Als het goed is zie je nu geen instellingen meer als je de Hue-app op je smartphone of tablet opent. Je kunt weer vanaf nul beginnen. 🎉

Philips Hue Dimmer met hand

Manier 2: Via de Hue-dimmer

Een Philips Hue-dimmer is een slimme afstandsbediening. Als je zo'n dimmer hebt, reset je ook hiermee je Hue-lampen.

De dimmer is de meest betrouwbare manier van resetten. Je hoeft alleen de onderstaande stappen te volgen.

Stap 1: Zet je Hue-lamp aan

De lamp moet aanstaan tijdens het resetten. Is dat niet het geval, zet hem dan aan voordat je doorgaat.

Stap 2: Houd de Hue-dimmer bij de Hue-lamp

Heb je de Hue-dimmer bij de hand? Houd die dan dichtbij je lamp. De dimmer werkt het best als je hem zo'n beetje naast de lamp houdt.

Stap 3: Druk de aan- en uitknop in

Druk zowel op de aan- als de uitknop en blijf beide knoppen tegelijkertijd 10 seconden vasthouden.

Stap 4: De lamp is gereset

De lamp zou nu uit drie keer moeten knipperen. Dit duidt aan dat je lamp volledig is gereset. Je bent klaar!

Gloeilamp brandt op de grond zonder in armatuur te zitten

Manier 3: Handmatig resetten

Het is ook mogelijk om je Hue-lamp handmatig te resetten. Ook dit is een eitje.

Stap 1: Draai het peertje uit het armatuur

Ga naar je Hue-lamp en draai het peertje uit de het armatuur (de houder).

Stap 2: Wacht een minuutje

Zorg dat de lamp ongeveer 60 seconden van het stroom af is.

Stap 3: Schrijf het serienummer op

Op de zijkant van de lamp vind je het serienummer. Dit is een nummer met zes cijfers. Schrijf het op een papiertje en bewaar het goed.

Stap 4: Draai het peertje weer terug

Draai het peertje weer terug in het armatuur.

Stap 5: Open de Hue-app

Open de Hue-app op je smartphone of tablet om de lamp weer toe te voegen. De app vindt de lamp normaal gesproken automatisch.

Als dat niet zo is, kun je de lamp toevoegen door het serienummer – die je eerder hebt opgeschreven – in te voeren. Hiervoor ga je naar Lampconfiguratie en klik je op het plusteken. Vervolgens vul je het serienummer in en bevestig je het.

witte meterkast met rode knoppen

Alle Hue-lampen resetten

Wil je al je Hue-lampen resetten? Dan is de oplossing simpel: schakel de stroom uit van je meterkast. Als je de stroom vervolgens weer aanzet, zijn alle lampen gereset.

Conclusie

Philips Hue-lampen zijn razend populair, maar soms gaat er iets mis in de installatie of wil je de boel simplificeren. Dat lukt via een reset!

Zoals je hierboven ziet, is dit binnen een mum van tijd gepiept. Is het jou ook gelukt om je Hue-lamp te resetten? Welke van de drie manieren vind jij het fijnst? We horen het graag van je!

Was dit artikel behulpzaam?