De DunRock Bubble ANC-Oordopjes: Veel voor Weinig!

Author Avatar

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

16 min. leestijd

De belofte: top geluid en talloze functies voor een bescheiden budget. Maar houden ze woord?

De DunRock Bubble ANC-Oordopjes: Veel voor Weinig!

Zeer enthousiast was ik toen de DunRock Bubble ANC-oordopjes na een keisnelle bezorging binnenkwamen. Mijn eerste indruk in drie woorden: mooi, minimalistisch en kwalitatief. Maar ik laat het niet bij deze drie woorden.

In deze DunRock Bubble ANC-review duik ik dieper in op de oordopjes en bespreek ik alle pluspunten, minpunten en mijn eigen ervaring! Ik verklap je vast: wie op zoek is naar goede oordopjes voor een mooie prijs, treft hier een uitermate geschikte kandidaat aan. 👀

De oordopjes van DunRock, verkocht door Eardopes, hebben een heuse belofte waar te maken. Volgens de webshop hebben de draadloze oordopjes alles in huis: prachtig gebalanceerd, kristalhelder en vooral geen schel geluid; een heerlijke pasvorm; een microfoon, zoals je die op geen andere oordopjes onder 100 euro ziet; en 30 uur afspeeltijd zonder opladen.

Hoe doen de oordopjes het in de praktijk? Maken ze de belofte waar of is het te mooi om waar te zijn? Daar kom je hier achter!


DunRock Bubble-review samengevat

De DunRock Bubble-oordopjes checken op het gebied van gebruik al mijn boxjes aan: ze leveren een prima geluid, doen hun werk tijdens het bellen, zijn ideaal voor in het open vervoer of andere roemeurige omgevingen en zijn goed te gebruiken tijdens het sporten.

Daarbovenop komt een hoop moois, zoals de verschillende geluidsmodi en de game-modus, de uitgebreide bedieningsopties en de lange batterijduur. DunRock is daarmee erin geslaagd om een hele hoop goeds te stoppen in oordopjes met een relatief lage prijs.

Voor veel mensen zijn de DunRock Bubble-oordopjes een geweldige optie, zeker voor degenen die op zoek zijn naar goede oordopjes met allerlei opties zonder poespas, tegen een kleine prijs.

De DunRock Bubble-oordoppen zijn wat mij betreft dan ook uitstekend voor degenen die graag een middenweg bewandelen: zoveel mogelijk functies, voor een zo laag mogelijk (verdedigbare) prijs. Ja, grotere merken bieden nóg meer functies en nóg betere geluidskwaliteit, maar daar betaal je dan ook minstens twee tot drie keer zoveel voor.

Wat we goed vinden:

  • Prima geluidskwaliteit
  • Enorm veel instellingsopties
  • Verbinden gaat makkelijk en zonder poespas
  • Verschillende eartips, dus ze blijven goed zitten
  • Lange batterijduur

Wat we minder goed vinden:

  • Geen in-ear sensor / nabijheidssensor
  • Je moet het touchpad en de geluidjes leren kennen
  • Een specifiekere batterij-indicatie was top geweest

Connectiviteit: Bluetooth 5.3, universeel
Bediening: Touchpad
Pasvorm: In-ear
Frequentie: 20 - 20.000 Hz
Actieve noise cancellation: Ja
Accuduur: 30 uur per lading

Close-up DunRock Bubble-oordopjes

Meegeleverde accessoires

Wanneer je de DunRock Bubble-oordopjes ontvangt, ontvang je een klein compact doosje dat alles bevat wat je nodig hebt. Nou ja, bijna alles. Het kleine doosje bevat:

  • de oplaadcase met daarin de oordopjes;
  • 6 bijgeleverde eartips (maat S, M en L);
  • een usb-c-oplaadkabel;
  • een Nederlandse handleiding.

Alles wat je nodig hebt? Je hebt enkel nog een oplaadblok nodig, maar tegenwoordig is zelfs een kabeltje of een handleiding al niet meer vanzelfsprekend in deze productcategorie. Wat dat betreft is de inhoud van de doos meer dan voldoende en zeker niet karig!

Nu is het een kwestie van oordoppen in en muziek luisteren toch? Niet helemaal! Nog even geduld. 😉

Wat je doet om gebruik te maken van de oordoppen, lees je hier straks, maar eerst meer informatie de webshop achter de verkoop van deze oordoppen.

Over Eardopes

Dit is een Nederlandse webshop en informatiesite die de DunRock Bubble in onder andere Nederland verkoopt. Ze zijn gespecialiseerd in audio en vergelijken verschillende producten en merken. De oordopjes die ze als beste testen, verkopen ze in hun webshop.1Eardopes (n.d.). 'Over Eardopes'

Dankzij hun eigen onderzoek naar allerlei oordopjes, weten ze waar ze het over hebben. Zij produceren, niet zo gek, hun eigen oordopjes, maar verkopen ook oordopjes van andere merken, waaronder de DunRock Bubble-oordopjes!

Dit bedrijf weet dat een oordopje een zeer persoonlijk product is. Ze helpen je daarom ook nog eens met hun blogs, maar als je vragen hebt, staan ze graag voor je klaar. Je kunt ze iedere dag bereiken tussen 08:00 en 23:00. En als je eenmaal oordopjes van ze koopt, zijn ze (meestal) de volgende dag binnen!

Inhoud verpakkingsdoos van de DunRock Bubble

Dingen om te overwegen, voordat je draadloze oordopjes koopt

Luister je graag muziek waar en wanneer je wil zonder vervelende kabels die in de weg zitten? Dan zijn draadloze oordoppen ideaal! Muziek? Lekker! Oordopjes? Nice! Draadloze oordopjes? Top! Draadloze in-ear oordopjes met noise-cancelling? Helemaal geweldig!

De DubRock Bubble-oordoppen zijn draadloos, in-ear en beschikken over noise-cancelling. Dat betekent dat de oordopjes ook gelijk helemaal geweldig zijn toch? Niet per se; oordopjes zijn meer dan enkel die drie eigenschappen. Zo maken de comfort en het gebruiksgemak al snel een groot verschil, alsook de geluidskwaliteit in zijn geheel.

Verder zijn zaken als een microfoon (en de kwaliteit ervan), de accuduur en overige opties (denk aan waterdichtheid) ook van belang bij het kiezen van goede oordopjes.

Tot slot is het handig om te overwegen waarvoor je de oordopjes vooral van plan bent om te gebruiken en wat daarbij handig is. Ik gebruik ze bijvoorbeeld veelal voor bellen, maar ook voor het luisteren van muziek en dan met name in het openbaar vervoer of tijdens het sporten.

Daarom is het voor mij niet alleen belangrijk dat mijn oordopjes een goed geluid leveren, maar ook over een goede microfoon beschikken, het liefst goed presteren op het gebied van noise cancellation en dat ze lekker blijven zitten terwijl ik me beweeg.

Oftewel: er komt aardig wat bij kijken. En hoe goed oordopjes zijn, hangt af van hoe goed ze scoren op deze onderdelen. "Hoe goed scoren de DunRock Bubbel-oordopjes?", hoor ik je denken. Lees verder om daar achter te komen. 👇

Het (eerste) gebruik van DunRock-oordopjes

Voordat de oordopjes te gebruiken zijn, dien je ze te verbinden met je apparaat. De DunRock Bubble-oordopjes zijn te verbinden met iOS & Android (smartphones en tablets), laptops en zelfs televisies die over bluetooth beschikken.

Geopend doosje van de DunRock Bubble

De eerste keer open je de case, haal je de oortjes eruit, plaats je ze terug en sluit je de case. Hierna open je de case weer, haal je ze er weer uit en nu proberen de oortjes te verbinden. Ga naar de bluetooth-instellingen van je apparaat en selecteer DunRock Bubble > Verbinden > Toestaan.

Op papier is dat super, maar ik weet uit ervaring dat er genoeg oordoppen zijn die, ondanks dat de fabrikant anders beweert, moeite hebben om met verschillende apparaten en besturingssystemen te verbinden.

Goed nieuws: dat is bij de DunRock Bubble-oordoppen niet het geval! Het begint goed, ze doen wat dit betreft wat ze beloven.

Ik verbond de oordopjes met een iPhone, een Android-smartphone en -tablet, en een Windows-laptop en bij allen was de verbinding zo gemaakt. Ik heb helaas niet de mogelijkheid om de verbinding met een tv te testen, maar ik verwacht niet dat dit ineens voor problemen zou zorgen.

Bluetooth-verbinding

Gaat het om een al eerder verbonden apparaat? Dan verbinden ze automatisch hiermee, mits bluetooth op het apparaat aanstaat. Appeltje-eitje! Verbind je met een nieuw apparaat? Ga dan naar de bluetooth-instellingen van dat apparaat, zoals omschreven.

Let op: heb je eerder meerdere apparaten verbonden aan de oordopjes, en haal je nu de oortjes uit hun case, terwijl meer dan één van deze apparaten aanstaat en in bereik is? Dan kan het zijn dat de oordoppen verbinding maken met het verkeerde apparaat, bijvoorbeeld met je laptop in plaats van je smartphone.

Zet dat apparaat even uit en loop even weg ervan of schakel bluetooth uit op dat apparaat. Nog iets om te weten: de DunRock Bubble-oordoppen beschikken niet over bluetooth-multipoint. Maar goed, dat valt ook niet te verwachten van oortjes in deze prijscategorie. Laat dat dan één te verwachten minpuntje zijn.

Geopend doosje van de DunRock Bubble

De bluetooth-versie waarover deze oordoppen beschikken is bluetooth 5.3. Dit is de nieuwste versie (met het hoogste getal) en hierbij geldt: hoe hoger het getal, hoe beter de bluetooth-technologie.

Top, want dat betekent een verbeterde beveiliging; de best mogelijke energie-efficientie, wat bijdraagt aan een langere accuduur; en de snelst mogelijke dataoverdracht, wat bijdraagt aan minder latency.2Sanuj Bhatia, Pocketnow (2022). 'What is Bluetooth latency and how you can minimize it' Let wel: hiervoor moet de audiobron ook over bluetooth 5.3 beschikken. De zwakste schakel bepaalt hierbij de boventoon!

DunRock Bubble-oordopjes in een hand met op de achtergrond de case en de verpakkingsdoos

Bediening

De DunRock Bubbel-oordoppen beschikken over een touchpad op beide oordoppen. Wederom een pluspunt als je het mij vraagt, omdat een knop niet altijd lekker werkt: af en toe verschieten de oordoppen in een niet-lekkere positie door het drukken of zijn de knoppen niet gevoelig genoeg. Laten we de commando's even bekijken:

  • Volume hoger: 1x rechts
  • Volume lager: 1x links
  • Play/pauze: 2x rechts of links
  • Volgende lied: 3x rechts
  • Voice assist: 3x links
  • Wisselen van geluidsmodus: rechts, twee seconden ingedrukt houden
  • Ophangen/opnemen: 2x rechts of links
  • Belletje afslaan: 1,5 seconden ingedrukt houden
  • Game-modus/normale modus: links, 1,5 seconden ingedrukt
  • Bij uitstaan aanzetten: staan de oortjes uit en wil of doe je ze even niet terug in de case? Dan zet je ze aan door de touchpad op een van de twee oortjes ingedrukt te houden voor 2 seconden.

Voor wie zich nu afvraagt wat de game-modus en geluidmodi zijn; geen zorgen, ik kom hier later op terug. Nu eerst nog even verder over de bediening. Je doet vrijwel alles met de touchpads, I love it! Wel wil ik hier een kleine kanttekening bij plaatsen. ✏️

De touchpads herken (voel) je aan de kleine inkeping aan de zijkant van de oordoppen. Ze zijn daarmee vrijwel niet te missen. Ook reageren ze op vrijwel iedere aanraking, dus geen gepruts met het uitvoeren van de commando's.

Desondanks liep ik nog tegen wat kleine dingetjes aan. Hoewel de touchpads bijna iedere keer reageren, lijkt er sprake te zijn van een kleine vertraging tussen het aanraken en het uitvoeren van het commando. Dit komt doordat de oordop moet weten of je na 1 keer drukken, niet een tweede keer drukt – en bij een tweede keer, niet een derde keer.

Ben je, net als ik, niet zo geduldig of ben je een snellere reactie gewend van je huidige oortjes? Dan is de kans groot dat je te snel nog een keer tikt en zo ongewenst een verkeerd commando uitvoert.

Wil je bijvoorbeeld het volume een paar standjes omhoog of omlaag zetten (één keer klikken)? Klik dan niet te snel, want dan voer je een ander commando uit.

Tot slot pakte ik de oordoppen nog weleens vast (bijvoorbeeld om even beter in mijn oren te plaatsen) bij de touchpad. Dit resulteerde in het uitvoeren van een ongewenst commando.

Echt klagen wil ik echter niet. Het is vooral een kwestie van wennen. Ik heb vele malen liever dit dan een oordopje dat slecht of helemaal niet reageert.

Pasvorm en comfort van de DunRock Bubble

In de basis komen er twee soorten pasvormen voor: half-in-ear en in-ear. In-ear oordoppen zitten in je gehoorhang en half-in-ear oordoppen rusten op je oorschelp. De DunRock Bubble-oordoppen zijn in-ear oordoppen. En dat is álweer een postief iets.

In-ear oordopjes sluiten naadloos aan op je gehoorgang, waardoor je minder hoort van je omgeving. Er is hierdoor sprake van passieve noise cancellation, of wel geluidsisolatie. Bij zeer goede oordopjes versterken de passieve noise-cancelling en de actieve noise-cancelling elkaar.

Ook blijven in-ear oordoppen meestal beter op hun plek zitten. Het is daarbij wel van belang dat het ontwerp ergonomisch is en comfortabel zit. Het juiste formaat eartip speelt hierin een grote rol, dus het is maar goed dat de DunRock Bubble-oordoppen inclusief 3 verschillende maten eartips worden geleverd!

Eartips van de DunRock Bubble-oordopjes

De standaard eartips zijn van siliconen. Dit isoleert beter dan foam, maar ben je bijvoorbeeld allergisch? Dan heb je de optie om foam eartips te bestellen.

Half-in-ear oordoppen schaf je meestal aan als je juist het omgevingsgeluid graag wil horen, maar dat lossen de DunRock Bubble-oordoppen op met behulp van de transparantiemodus (nog steeds even wachten: daarover lees je later meer). 👀

Zoals ik al zei: het is belangrijk dat de oordoppen ergonomisch zijn en lekker zitten. Deze DunRock-oordopjes scoren daar op papier goed op.

Ik moet toegeven: in het begin twijfelde ik daaraan, want ik kreeg vrij snel last van mijn oren. Dit bleef een tijdje aanhouden, maar na mate ik ze langer en vaker inhad, werd dit steeds minder en nu zitten ze als gegoten. 

Dit betekent overigens niet dat jij dit ook zo ervaart. Ik heb redelijk snel last van mijn oren, ook bij oordopjes uit een hogere prijscategorie. Heb jij daar ook last van? Gun het dan nog even wat tijd. Bij mij was het een kwestie van wennen.

Om dit segment af te sluiten met een pluspuntje: ze blijven goed zitten tijdens het sporten. Zowel bij een indoor workout, als tijdens het hardlopen buiten in de wind. Dit maakt het tevens goede sportoordopjes.

De geluidskwaliteit van DunRock Bubble

De geluidskwaliteit: misschien het belangrijkste van alles. Het is fijn als je tijdens een belletje of een online meeting de anderen hoort, maar vooral bij het luisteren van muziek heeft kwaliteit van het geluid een grote impact op je luisterervaring.

Een hoop factoren bepalen de uiteindelijke geluidskwaliteit. Hieronder ga ik dieper in op deze factoren en daarna vertel ik je over mijn ervaring met het geluid van de DunRock Bubble. 👇

Close-up DunRock Bubble-oordopjes in geopende case, met daarachter en onder andere oordopjes

Frequentiebereik

De Dunrock Bubble-oordopjes hebben een frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz (ook wel 20 Hz tot 20 kHz). Het is geen hi-res audio, maar dat mag je ook niet verwachten voor deze prijs.

Het menselijke gehoor hoort tonen van 20 tot 20.000 Hz.3RIVM (n.d.). 'Grondbeginselen van geluid' Door de dekking van het volledig hoorbaar frequentiebereik, geniet je van een groot bereik van lage en hoge tonen.

Close-up DunRock Bubble-oordopjes die voor de geopende case liggen

Impedantie

Deze oordopjes hebben een impedantie hebben van 32 ohm. Maar wat houdt dat in? Ieder oordopje biedt een bepaalde weerstand tegen het audiosignaal dat er doorheen gaat. De oorzaak van die weerstand ligt bij meerdere factoren: van het type en het formaat van de driver en de onderdelen binnenin het oortje, tot vrijwel alles wat mogelijk weerstand biedt.

Oordopjes bevatten een versterker om deze weerstand te evenaren. Deze produceren de zogeheten 'uitgangs-impedantie'. Het is een lastig te zeggen over hoeveel ohm een versterker dient te beschikken, omdat dit afhangt van de weerstand. Doorgaans geldt het volgende:

  • 20 tot 40 ohm: voor de 'reguliere' luisteraar
  • 64 tot 100 ohm: voor de audiofanaat
  • 100 ohm of meer: voor profesioneel gebruik

Oftewel: de DunRock Bubble-oordopjes zitten met hun 32 ohm in dit geval goed voor het merendeel van de luisteraars, zeker voor deze prijs!

Conclusie geluidskwaliteit

Het zijn oordoppen van onder de 100 euro. Daarvoor verwacht ik geen hi-res audio en een impedantie van 64 ohm. Doorgaans klinkt het geluid prima en geniet ik van mijn favoriete nummers én ervaar ik geen afname in audiokwaliteit van telefoongesprekken.

Ikzelf liep echter wel tegen twee dingen aan. Zo had ik liever iets meer nadruk op bastonen gehad. Ik ben een grote liefhebber van een stevige baslijn, maar ook hierover valt te twisten; het is een kwestie van smaak. Als je echter net als ik een echte basliefhebber bent, zouden dit niet de eerste oordopjes zijn die ik je zou aanraden.

Wat overigens wel een optie is om dit enigszins mee recht te trekken, is een equalizer-app. Hiermee versterk of verzwak je de frequentiegebieden naar wens aan en stel je de verhouding in tonen zelf aan.

Bovendien moest ik echt even wennen aan het geluid. In het begin vond ik het geluid soms ietwat schel klinken, ondanks de belofte hierover.

Voordat je direct roept dat je het geluid niet goed vindt, is het echter belangrijk dat je de oortjes correct in je oren plaatst, want dit maakt een groot verschil. In het begin was ik geen enorme fan van het geluid, maar toen ik (letterlijk) mijn draai vond, verbeterde het behoorlijk. Het geluid was beter dan de eerste indruk die ik had.

Het is belangrijk dat je de stem vlak langs je wang of kaak laat lopen en dat hij niet naar buiten steekt. Dit resulteert in een betere geluidsoverdracht. Zie de onderstaande foto's om te zien wat ik bedoel!

DunRock Bubble foutief in oor
DunRock Bubble correct in oor

Kortom: zoals ik al zei geniet je voor een prima prijs. Als ik ze vergelijk met een paar bedrade oordopjes van 20 euro die ik hier had liggen, scoren ze een stuk beter op ieder vlak.

Vergelijk ik ze met high-end draadloze oordopjes van zo'n 200 euro, zoals de AirPods Pro van Apple, dan hoor ik wel een merkbaar verschil in de geluidskwaliteit. Maar goed, die kosten ook meer dan twee keer zoveel!

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding zit het bij de DunRock Bubble-oordopjes meer dan goed. Voor ongeveer 4 keer de prijs van de gemiddelde bedrade oordopjes heb je oortjes die een kwaliteit leveren die minstens vier zo hoog ligt. Daarboven op komen allerlei extra functies om de audio-ervaring te verbeteren.

De ruisonderdrukking van de DunRock Bubble

Een van die functies die de audio-ervaring verbeteren, is noise-cancelling, ook wel ruisonderdrukking. We maken hier onderscheid tussen passieve en actieve noise-cancelling.

  • Bij passieve noise cancellation (PNC) spreken we eerder van geluidsisolatie. Hier hoor je bepaalde geluiden en ruis niet of minder door een isolatie van materiaal. Veel oordopjes bieden dit, omdat ze goed aansluiten op de gehoorhang en zo passieve noise-cancelling plaatsvindt.
  • Bij actieve noise cancellation (ANC) gaat het niet om een fysieke blokkade van geluid, maar om een samenspel tussen software en hardware. De microfoon(s) in de oordopjes registreren het omgevingsgeluid en zenden via de drivers een (gespiegeld) anti-geluid uit. Hierdoor heffen de twee geluiden elkaar op. Hoor je een soort ruis wanneer ANC aanstaat? Dat is het tegengeluid dat je hoort.

Hoe goed de ANC werkt, hangt af van de oordopjes. Hoe goed registreren en analyseren de oordoppen het geluid en hoe goed stellen ze hier het tegengeluid op in? Hoeveel sensoren en microfoons zijn er om dit te regelen? De antwoorden op deze vragen geven antwoord op hoe goed de ANC is.

Jaren geleden, toen ANC voor het eerst beschikbaar werd, waren de resultaten niet al te best, en zag je deze technologie enkel bij dure oortjes. Tegenwoordig is het een stuk beter en vind je het op zowel goedkopere als duurdere oordopjes.

Doorgaans geldt dat je een betere ANC vindt op de duurdere oordopjes en een wat mindere op relatief goedkope oordopjes. Dit is niet altijd het geval. De DunRock Bubble heeft een behoorlijk goede ANC voor de prijscategorie waarin de oordopjes vallen. Je zit in een ware geluidsbubbel. 😉

Close-up DunRock Bubble-oordopjes die voor de geopende case liggen met daarnaast nog twee setjes draadloze oordopjes

De microfoonkwaliteit van de DunRock Bubble: helemaal niets mis mee

De microfoons spelen niet alleen een rol in ANC, maar hebben ook een eigen functie. Hoewel die functie misschien vanzelfsprekend is, is het niet altijd even vanzelfsprekend dat de microfoon ook goed functioneert.

Zo neemt de ene microfoon veel omgevingsgeluid op waardoor je haast onverstaanbaar bent, en neemt de andere microfoon überhaupt weinig geluiden op. Dat is bij de DunRock Bubble-oordopjes niet het geval.

Deze oordopjes beschikken over ENC. ENC staat voor environmental noise cancellation. Dat is letterlijk vertaald 'omgevingsgeluid-onderdrukking' en dat is ook precies wat het doet. De chipset in de oortjes filtert het omgevingsgeluid eruit waardoor jouw stem of opname mooi zuiver doorkomt.

Ideaal en wederom een pluspunt te noemen. Ik bel redelijk veel met mijn oortjes, en ik kreeg regelmatig te horen dat ik niet goed te verstaan was of dat de ander last heeft van het geluid van hetgeen waar ik mee bezig ben. Die ENC is voor mij meer dan welkom! 😁

Batterij

De DunRock Bubble-oordopjes beloven een totale batterijduur van 30 uur. Hierna laad je de case weer op. Ook beloven ze 7 uur muziek en 5 uur bellen, voordat je de oordopjes dient op te laden. Doe ze in de case en ze laden automatisch op!

Komen ze die belofte na? In mijn ervaring wél. Eerlijk is eerlijk: bepaalde dingen vragen meer van de batterij. Zet je je volume zo hoog mogelijk en schakel je ANC in? Dan verbruiken de oortjes meer dan wanneer je geen speciale modus aanzet en luistert op laag volume.

Maar goed, al komen ze dan in de buurt van die 5 of 7 uur, dan doen ze het al goed als je het mij vraagt. Ik luister veel muziek en bel veel, maar 5 tot 7 uur achterelkaar red ik niet zomaar. Desondanks heb ik het getest, want deze review is pas compleet als elk onderdeel de test ondergaat, toch?

Voor de mensen die zich zorgen maken om mijn gehoor, geen zorgen: ik heb de oortjes niet zo lang achterelkaar in gehad. Ik heb ANC aangezet, het volume van mijn muziek op 75% gezet en de oortjes tussendoor naast me neergelegd. Hiermee kwam ik op ruim 6 uur uit.

Close-up van de DunRock Bubble-oordopjes in de geopende case

Ik verwacht dat die 5 uur (bellen) en 7 uur (muziek luisteren) een realistische schatting is, mits je de oortjes in de normale modus zet.

Overige opties en functies van de DunRock Bubble-oordopjes

Ik heb al zoveel besproken, zijn er nu nog meer opties en functies te benoemen? Ja. Maar heeft dit ook betrekking op die mooi geprijsde DunRoch Bubble-oordoppen? Zeker! Zoals ik al zei, je krijgt veel voor weinig. 🤑

Een van die extraatjes is de mogelijkheid om 1 oordopje afzonderlijk te gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of dit links of rechts is. Is dit écht extra? Tegenwoordig zie je dit zo vaak dat het bijna vanzelfsprekend is, maar dat is het niet. Het is een fijne en bijna onmisbare functie die daarom zeker noemenswaardig is.

Een andere handigheid waarover de oortjes beschikken, is een IP-waarde: IPX4. Dit houdt in dat de oordopjes tot zekere hoogte beschermd zijn tegen water. Kopje-onder overleven ze hoogstwaarschijnlijk niet, maar word je plots verrast door een plensbui, dan is dat niet erg, in ieder geval niet voor je oortjes.4Hager (n.d.). 'IP-waardes: hoe hoger, hoe beter?'

En dan hebben we nog de game-modus en geluidmodi. Als je tot hier hebt gelezen, is je geduld inderdaad een schone zaak.

Om te beginnen de geluidmodi. Eén daarvan is de ANC. Dit heb ik eerder beschreven. Dan houden we nog de normale modus en de transparency mode.

De normale modus spreekt denk ik voor zich: hiermee hoor je je omgevingsgeluid zoals je dat hoort wanneer je oordoppen in hebt, niets meer, niets minder.

De transparency modus laat meer omgevingsgeluid door. Je microfoon vangt het geluid op en laat dit via de oordopjes iets versterkt horen. Hierdoor hoor je het geluid om je heen beter dan wanneer deze modus uitstaat.

Ik heb nog nooit eerder oordopjes met deze functie gehad, maar het is top. Ken je het als je belt met oordoppen in dat blijkt dat je zeer hard praat omdat je jezelf niet hoort? Dit is de oplossing! Ook met bijvoorbeeld hardlopen is het ideaal, zeker als je langs een drukke weg hardloopt – wel zo veilig als je ze aan hoort komen.

En dan last but not least: de game-modus, ook wel low latency mode. Ik had dit absoluut niet verwacht op oortjes van minder dan 100 euro! Deze modus zorgt voor minder vertraging tussen het signaal dat tussen je oordoppen en het verbonden apparaat reist.

De vertraging hiertussen is vaak al minimaal: met bellen of muziek luisteren, heb je er niet zomaar last van. Met gamen is dit een ander verhaal. Dan is het extra fijn als het geluid precies synchroon loopt met het beeld op je scherm: het schot horen op het moment dat je schiet draagt bij aan je immersie. Vandaar ook de naam 'game-modus'.

Wie zich nu afvraagt waarom die low-latencymodus niet standaard is, of waarom je het niet sowieso zou aanzetten: het gebruikt een snellere codec die meer energie verbruikt. Oftewel: je batterij loopt er eerder door leeg.

Bovenstaande tezamen met het de eerdere genoemde functies en onderdelen is een aardig totaalpakket. Er is weinig wat nog te missen valt.

Inhoud verpakkingsdoos van de DunRock Bubble uitgestald op tafel

Het enige wat je wellicht mist bij deze oordopjes, is het volgende:

  • Aanpasbare ANC: hierbij stel je zelf de mate van noise cancellation in.
  • Draadloos opladen: hiermee laad je de oplaadcase draadloos op.
  • Volumebegrenzing: oordopjes met volumebegrenzing schermen het maximale volume in sommige gevallen af om gehoorschade te voorkomen.
  • Hi-res audio: hi-res audio is audio met een onder andere een groter frequentiebereik en draagt bij aan een diepere en gedetailleerdere geluidsweergave.
  • Bluetooth-multipoint: ook wel multipoint-pairing. Hierbij koppel je je oordopjes aan 2 apparaten tegelijkertijd. Zo switchen de oortjes bijvoorbeeld automatisch van het luisteren naar muziek op je laptop naar de oproep die binnenkomt op je telefoon.
  • Nabijheidssensor: hier registreren je oordopjes of je ze in je oren hebt zitten of niet. Een oordopje stopt met afspelen wanneer je hem uit je oor haalt en start weer zodra je hem terugstopt.

Maar goed, als je dit állemaal verwacht van je oordopjes, moet je je verwachtingen omtrent de aankoopprijs ook bijstellen – en wel richting de 200 euro, minstens.


DunRock Bubble-ervaringen

Oordopjes test je niet zomaar uit voor de aankoop ervan, ook eerst uitproberen en daarna retourneren is doorgaans niet mogelijk, beide in verband met de hygiëne. Het is daarom extra belangrijk om meerdere reviews te bekijken en ook op basis daarvan af te wegen of de oordopjes je investering waard zijn.

Ik heb het internet doorzocht en ben op een hoop positieve beoordelingen gestuit. Hieronder staan zijn daar een paar van te vinden als laatste aanvulling op deze review!

DunRock Bubble Review 1
DunRock Bubble Reviews
Bekijk de DunRock Bubble →

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen