De Beste Xbox-Controller voor de Snelste Overwinning

Ruben Wildeman

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

3 min. leestijd

Zelfs als keyboard- en muisgebruiker zeg ik eerlijk: ik ben een fan.

De Beste Xbox-Controller voor de Snelste Overwinning

Het kiezen van de beste Xbox-controller is als het vinden van je perfecte gamingpartner: essentieel voor een optimale ervaring! Ik neem je daarom mee door de belangrijkste kenmerken – van de grip tot de batterijduur, en van de knoprespons tot de connectiviteit (meters) – om je te helpen de ideale match te vinden.

Wat zijn de beste Xbox-controllers van 2024?

Dit zijn de 5 beste Xbox-controllers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste Xbox-controllers van 2024

1. Xbox Draadloze Controller Robot Wit

1. Xbox Draadloze Controller Robot Wit

Belangrijke specificaties:

Game platform: Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X
Draadloos: Ja
Aantal knoppen: 14
Touchscreen: Nee
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0
Accu/batterij capaciteit in mAh: 1200 mAh
Force Feedback: Ja
Knoppen programma: Nee

Ik ben dol op de Xbox Draadloze Controller in Robot Wit voor de Series X & S en Xbox One! Met zijn modern en ergonomisch ontwerp biedt deze controller een comfortabele game-ervaring. De gebeeldhouwde oppervlakken en verfijnde geometrie zorgen ervoor dat hij prettig in de hand ligt, zelfs tijdens langere gamingsessies. En met de hybride D-pad en de gestructureerde grip op de triggers, bumpers en achterkant van de behuizing, blijf ik nauwkeurig tijdens intensieve gameplay.

Wat ik echt gaaf vind, is de Share-knop, waarmee ik moeiteloos screenshots, opnames en andere content kan vastleggen en delen. En met de Xbox Accessoires-app kan ik knoppen opnieuw toewijzen en aangepaste controllerprofielen maken, zodat ik de controller kan aanpassen aan mijn persoonlijke voorkeuren. En het beste van alles is dat ik eenvoudig kan koppelen en schakelen tussen apparaten, zoals de Xbox Series X, Xbox One, Windows 10-pc's, Android-apparaten en in de toekomst zelfs iOS-apparaten, dankzij de Xbox Wireless en Bluetooth-technologie.

Met de 3,5 mm audio-aansluiting kan ik moeiteloos een compatibele headset aansluiten voor een meeslepende audio-ervaring. Of ik nu op een console of een pc speel, de Xbox Draadloze Controller biedt veelzijdigheid en gemak.

Met zijn gestroomlijnde ontwerp, aanpasbare functies en brede compatibiliteit tilt deze controller mijn game-ervaring naar een hoger niveau. Of je nu een fanatieke gamer bent die op zoek is naar precisie en comfort of een casual speler die gebruiksgemak en flexibiliteit waardeert, deze controller biedt voor elk wat wils.

De Xbox Draadloze Controller in Robot Wit onderscheidt zich door zijn uitgebalanceerde combinatie van comfort, functionaliteit en aanpasbaarheid. Hoewel de controller over het algemeen goed presteert en veel te bieden heeft, kan het ontbreken van unieke, baanbrekende functies een punt van overweging zijn voor gamers die op zoek zijn naar iets revolutionairs. Toch blijft het een solide keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige draadloze controller. 🎮

Voordelen Xbox Draadloze Controller Robot Wit
 • Modern en ergonomisch ontwerp voor comfortabele game-ervaring
 • Aanpasbare functies en brede compatibiliteit
Nadelen Xbox Draadloze Controller Robot Wit
 • Ontbreken van unieke, baanbrekende functies

2. Xbox Core Controller for PC

2. Xbox Core Controller for PC

Belangrijke specificaties:

3. Xbox Draadloze Controller Rood Series

3. Xbox Draadloze Controller Rood Series

Belangrijke specificaties:

Game platform: Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X
Draadloos: Ja
Aantal knoppen: 14
Touchscreen: Nee
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0
Accu/batterij capaciteit in mAh: 1200 mAh
Force Feedback: Ja
Knoppen programma: Nee

Ik ben super enthousiast over de Xbox Draadloze Controller in de kleur Rood voor de Series X & S en Xbox One! Het moderne ontwerp en de comfortabele grip maken het gamen echt een feest. Met het hybride D-pad en de gestructureerde grip op de triggers en bumpers heb ik de ultieme controle tijdens het spelen. En met de Share-knop is het super makkelijk om mijn favoriete gameplay-momenten te delen.

Een ander cool kenmerk is de Xbox Accessoires-app, waarmee ik knoppen opnieuw kan toewijzen en aangepaste profielen kan maken. Zo kan ik de controller helemaal naar mijn eigen speelstijl aanpassen. En met de Xbox Wireless en Bluetooth ®-technologie kan ik naadloos schakelen tussen mijn Xbox, pc en zelfs mijn Android-telefoon voor een ultieme game-ervaring.

Deze controller is echt een winnaar voor mij. Ik kan niet wachten om mijn favoriete games te spelen met deze veelzijdige, comfortabele en goed presterende controller. Ik denk dat ik mijn gaming naar een hoger niveau ga tillen met deze Xbox Draadloze Controller!

Voordelen Xbox Draadloze Controller Rood Series
 • Gemoderniseerd ontwerp voor ergonomie en comfort
 • Aanpasbare functies via de Xbox Accessoires-app
 • Veelzijdigheid in connectiviteit met Xbox Wireless en Bluetooth®-technologie
Nadelen Xbox Draadloze Controller Rood Series
 • Gebrek aan inzicht in gebruikerservaringen

4. Draadloze Controller voor Xbox Series

4. Draadloze Controller voor Xbox Series

Belangrijke specificaties:

Game platform: Android, Windows, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X
Draadloos: Ja
Aantal knoppen: 14
Touchscreen: Nee
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0
Accu/batterij capaciteit in mAh: 1200 mAh
Force Feedback: Ja
Knoppen programma: Nee

Hey gamers, ik ben super enthousiast om je te vertellen over de Draadloze Controller voor Xbox Series X - S - Xbox One en PC in het zwart. Deze controller heeft een modern design en verbeterde functies die zorgen voor een geweldige game-ervaring. Het gestroomlijnde ontwerp en de verbeterde geometrie zorgen voor meer comfort, zelfs tijdens lange speelsessies. En het beste van alles? Het is draadloos, maar je kunt ook kiezen voor een bedrade ervaring met de meegeleverde 9' USB-C-kabel.

Je kunt zelfs knoppen aanpassen en een headset aansluiten via de 3,5 mm stereoheadset-aansluiting voor een persoonlijke touch. De hybride navigatiepad en gestructureerde grip op de triggers, bumpers en achterkant van de controller helpen je om je doel vast te houden, waardoor je nauwkeurigheid en controle behoudt tijdens intense gameplay-sessies.

En er is meer! Met de Deel-knop kun je eenvoudig content zoals screenshots en opnames vastleggen en delen. En met de mogelijkheid om eenvoudig te koppelen en schakelen tussen verschillende apparaten, waaronder Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Windows 10-pc's en Android, biedt de controller veelzijdigheid voor verschillende gamingplatforms.

Deze controller is compatibel met geselecteerde apparaten en besturingssystemen en biedt aanpasbare knoptoewijzingen via de Xbox Accessoires-app voor Xbox Series X, Xbox One en Windows 10. Sommige functies worden mogelijk niet ondersteund op Android of via Bluetooth, dus zorg ervoor dat je de compatibiliteit controleert op xbox.com/controller-compatibility.

Met zijn vernieuwde design, aanpasbare functies en brede compatibiliteit biedt de Draadloze Controller voor Xbox Series X - S - Xbox One en PC in het zwart een complete gamingervaring voor een scala aan spelers. Of je nu een casual of serieuze gamer bent, deze controller is een geweldige toevoeging aan je gaming-setup. Ik kan niet wachten om te zien hoe deze controller je gaming-ervaring naar een hoger niveau tilt! 🎮

Voordelen Draadloze Controller voor Xbox Series
 • Gemoderniseerd ontwerp voor meer comfort tijdens langere speelsessies.
 • Brede compatibiliteit met verschillende gamingplatforms.
 • Aanpasbare knoppen en headset-aansluiting voor gepersonaliseerde gamingervaring.
Nadelen Draadloze Controller voor Xbox Series
 • Sommige functies mogelijk niet ondersteund op Android of via Bluetooth.
 • Belangrijk om de compatibiliteit te controleren voordat je koopt.

5. Microsoft Xbox Elite Wireless Series

5. Microsoft Xbox Elite Wireless Series

Belangrijke specificaties:

een tienerjongen laat een zwarte xbox controller zien

Veelgestelde vragen over Xbox-controllers

Hier beantwoord ik alle vragen en opmerkingen over Xbox-controllers. Als je zelf nog vragen hebt omtrent Xbox-controllers, dan kun je deze hieronder kwijt!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste Xbox-controller?

Wat de Consumentenbond de beste Xbox-controller vindt, is nog niet bekend. Als daar verandering in komt, dan delen we dat hier met je!

Wat is volgens Tweakers de beste Xbox-controller?

De Consumentenbond heeft nog geen Xbox-controllers getest en de resultaten daarvan gedeeld. Komt daar verandering in, dan delen we dat hier met je.

Wat is volgens GamesRadar+ de beste Xbox-controller?

Volgens GamesRadar+ is de Xbox Elite Series 2 de topkeuze als beste Xbox-controller. Deze controller onderscheidt zich met zijn aanpasbare knoppen, uitzonderlijke bouwkwaliteit en batterijduur van tot wel 40 uur.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken om op te letten bij het kiezen van de beste Xbox-controller?

Bij het kiezen van de beste Xbox-controller zijn er enkele cruciale kenmerken waar je op moet letten. Ik help je door deze kenmerken op een rijtje te zetten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 • Connectiviteit. Kies tussen draadloos voor vrijheid of bedraad voor een snellere reactietijd. Draadloze controllers gebruiken Bluetooth of een eigen verbinding, met een bereik tot zo'n 10 meter.1Bluetooth (n.d.) 'Understanding Bluetooth Range'
 • Batterijduur. Bij draadloze modellen is een lange batterijduur essentieel. Zoek naar controllers met minimaal 30 uur speeltijd per oplaadbeurt.
 • Aanpasbaarheid. Sommige controllers bieden aanpasbare knoppen en triggers. Dit is ideaal voor een persoonlijke speelervaring. Sta daarbij ook stil bij het aantal knoppen en triggers; niet iedere controller heeft evenveel knoppen!
 • Ergonomie en grip. Een controller moet comfortabel in de hand liggen, ook tijdens lange gamesessies. Let op rubberen grips en een ergonomisch ontwerp.
 • Duurzaamheid. Een stevige bouwkwaliteit voorkomt dat je controller snel slijt. Zoek naar materialen, zoals versterkt plastic en metaal.
 • Responsiviteit van knoppen en triggers. Snelle en nauwkeurige respons is cruciaal voor competitief gamen. Test de feedback van knoppen en triggers.
 • Compatibiliteit. Zorg dat de controller compatibel is met je Xbox-console en/of eventueel met je computer als pc-controller, afhankelijk van waar je hem precies aan wilt koppelen.
 • Extra functies. Denk aan programmeerbare knoppen, trigger locks voor sneller vuren en audio-aansluitingen voor een headset.

Rond je set-up af met een goede gaming--headset of de beste Xbox-headset!

Hoelang gaat de batterij mee van de Xbox Elite Series 2 controller?

De batterij van de Xbox Elite Series 2 controller gaat tot 40 uur mee op een enkele lading. Dit zorgt voor langdurige speelsessies zonder onderbreking. Ideaal voor intensieve gamers die waarde hechten aan betrouwbaarheid en lange speeltijd.

Zijn er Xbox-controllers met aanpasbare knoppen voor een persoonlijke speelstijl?

Ja, er zijn Xbox-controllers met aanpasbare knoppen die je toestaan je persoonlijke speelstijl te optimaliseren. De Xbox Elite Series 2 is een uitstekend voorbeeld, biedend totale aanpasbaarheid van knoppen, paddles en triggers.

Dit maakt het mogelijk om de controller precies af te stemmen op jouw voorkeuren en speelwijze, wat resulteert in een meer intuïtieve en responsieve game-ervaring. Ideaal voor gamers die hun prestaties willen maximaliseren!

Wat is het verschil tussen bedrade en draadloze Xbox-controllers in termen van reactietijd?

Het verschil tussen bedrade en draadloze Xbox-controllers qua reactietijd is minimaal, maar bedrade controllers hebben over het algemeen een iets snellere reactietijd. Dit komt doordat bedrade verbindingen directe dataoverdracht bieden zonder de vertragingen die soms bij draadloze signalen kunnen optreden.

Hoewel dit verschil voor de meeste gamers nauwelijks merkbaar is, kan het in competitieve gaming waar elke milliseconde telt, van cruciaal belang zijn. Bedrade controllers elimineren het risico op interferentie en zorgen voor een stabiele verbinding.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen