Beste Router voor Ziggo

Ziggo Router

We krijgen deze vaak erg vraag: wat is de beste router voor Ziggo? Dit komt omdat het standaard modem van Ziggo vaak een tegenvallend bereik en snelheid heeft. Ziggo levert deze router/modem combi er gratis bij en is uiteraard niet vergelijkbaar met de betere aparte modellen, echter hangt hier wel een prijskaartje aan. Bij Wifiwijs zijn we experts op het gebied van WiFi, deze hele website staat tenslotte in het teken van WiFi, Routers enzovoort.. Waarom zou je een andere router kopen dan de standaard router die Ziggo je meelevert?

Voordelen om een aparte Ziggo router te kopen

  • Minder latency, oftewel sneller internet!
  • Beter bereik
  • Stabieler internet, vooral als je met veel verschillende apparaten verbonden bent
  • Beter voor gamers

Je hebt twee opties:

1. Je kan de beste allround router kopen, dan weet je zeker dat je goed zit. Deze router staat op plek #1 van onze beste WiFi router lijst. Deze is in mei 2018 voor het laatst geupdate. Dit is de Netgear Nighthawk R7000. Deze kwam het beste prijs/kwaliteit uit onze tests. Het grootste voordeel als je deze router koopt is dat je "future proof" bent, dit betekend dat je voor een poos geen nieuwe router hoeft te kopen. Deze router is tevens meer dan geschikt voor alle Ziggo pakketten.

Hieronder staan twee handige knoppen zodat je de actuele prijs van de router kan bekijken, en hem wellicht te bestellen, maar dat is aan jou ;)!

Netgear Ziggo Router

2. De beste Ziggo Router kopen bij je pakket, Vrijwel iedereen die tegenwoordig tv en internet in zijn of haar huis wilt hebben, gaat voor een alles-in-1 pakket. Er zijn in Nederland verschillende maatschappijen die gecombineerde pakketten aanbieden. Je kunt daarbij standaard kiezen tussen verschillende pakketten, met bijbehorende snelheden. Voor veel mensen is dit een soort van abacadabra. Het is ook lastig om zonder veel kennis te begrijpen wat nu precies het verschil is tussen een downloadsnelheid van 40 megabit per seconde en 200 megabit per seconde. Om dan toch maar het beste resultaat te hebben pakken de meeste mensen het middelste pakket. Bij Ziggo is dat Ziggo Complete.

Op zich een prima keus, maar wel eentje met een addertje onder het gras. Bij ieder pakket krijg je zoals eerder gezegd van Ziggo een gratis router. Die is op zich prima, maar past soms niet helemaal bij de geleverde snelheid. Je kunt dan wel een pakket bestellen met 200 mb/s, maar als je router niet sneller levert dan 100, dan schiet dat natuurlijk niet op. De oplossing is om zelf een router te kopen, die aansluit bij de snelheid van het gekozen pakket. In dit overzicht de beste routers om te kopen bij de verschillende Ziggo pakketten. 

Ziggo abonnementen

Om te beginnen moet je eerst weten welk Ziggo abonnement je hebt. Er zijn 3 pakketten met verschillende maximum snelheden. De pakketen zijn:

  • Ziggo Start 
  • Ziggo Complete 
  • Ziggo Max
ziggo logo

Beste Router voor Ziggo TOP 3:

RouterZiggo PakketSingle, Dual of Tri-Band?Maximale Snelheid
Nighthawk R7000Ziggo MaxDual-Band (2,4GHz & 5GHz)600 + 1300 Mbps
Asus RT-AC87UZiggo CompleteDual-Band (2,4GHz & 5GHz)600 + 1733 Mbps
Fritz!Box 4020Ziggo Start
Single-Band (2,4GHz)450 Mbps

Ziggo Max

Ziggo Max is de Max Verstappen onder de alles in 1 pakketten. Het internet gaat hier, met 400 mb/s, zo snel dat je het pakket ook rustig commercieel kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als gastnetwerk voor je snackbar of je restaurant. Voor gebruik in huis is dit pakket eigenlijk vooral leuk als je iedere week Max Verstappen in 4k kwaliteit op je super mega smarttvscherm wilt bekijken. En dan in zo'n resolutie dat je bij het publiek kunt zien welk merk cola ze drinken. 

Voor de rest is een Max pakket wellicht interessant voor (semi) professionele gamers die er zeker van willen zijn dat ze tot de eindtijd over voldoende data beschikken. Maar voor normaal huis-tuin- en keukengebruik is Ziggo Max wat te veel van het goede. Maar misschien ben jij net zoals ik een persoon die altijd het beste wil dan is dit pakket uiteraard voor jou. 

Mocht je echter toch de blits willen uithangen met internet met (Ziggo) Max Verstappen snelheid, dan moet je natuurlijk ook een Max router aan durven schaffen. De standaard Ziggo router is niet stabiel en snel genoeg om dit pakket volledig te benutten. 

Beste router voor Ziggo Max

De Asus RT-AC87U is zo'n apparaat. Hij beschikt over zowel een 2,4 Ghz als een 5 Ghz band. Dit betekend dat verschillende apparaten beter tegelijkertijd gebruik kunnen maken van het netwerk. De laptop gebruikt dan bijvoorbeeld het 2,4 Ghz netwerk, terwijl je met je smartphone de andere gebruikt. 

Gebrek aan snelheid zul je met de Asus sowieso niet snel ervaren. Hij is puur gebouwd op snelheid. Met meerdere processors die zo`n 600 mb/s aanbieden op de 2,4 Ghz band en zelfs ruim 1700 op de 5 Ghz band. Een belangrijk pijnpunt bij veel routers is vaak het verwerken van gegevens voor meerdere apparaten op het zelfde moment. Speciaal hiervoor beschikt de Asus over een speciale online multitasking techniek. Je kunt het zien als een extra grote pijplijn waar mee data doorheen kan richting meerdere apparaten. Op deze manier is de Asus gemiddeld zo`n 20 keer sneller dan een gemiddelde router. Optimaal resultaat dus als je met de hele familie tegelijkertijd Netflix wilt kijken op een eigen scherm. Voor de Asus moet je uiteraard wel het nodige betalen. Klik op de onderstaande knoppen om de actuele prijs te zien.

Asus RT-AC87U beste router ziggo max

Ziggo Complete

Ziggo Complete is het meest gekozen pakket van Ziggo. Hij levert 200 megabit per seconde. Als je dat allemaal maximaal zou kunnen gebruiken is dat genoeg om op tien laptops tegelijkertijd online naar Youtube te kijken. Nu is het wel zo dat het zelden voorkomt dat je jouw maximale snelheid kunt gebruiken, al belooft Ziggo wel van harte dat dit het geval is.

Beste router voor Ziggo Complete

Voor een dergelijk snel netwerk, heb je uiteraard ook een snelle router nodig. De Netgear Nighthawk R7000 laat wat dat betreft weinig aan de verbeelding over. Deze router benoemen we in het begin van ons artikel al als de beste allround router, en staat daarom wederom hier genoemd.

De nacht havik biedt namelijk alles wat je nodig hebt om snel en makkelijk te kunnen internetten en Netflix te kijken. Met 600 mb/s op de 2,4 Ghz band en zo`n 1300 mb/s op de 5 Ghz band is dit een snelheidsmonster die inderdaad wel wat te vergelijken is met een havik in duikvlucht. Daar houden de prestaties van dit apparaat echter nog niet mee op.

De speciale Quality of Service techniek zorgt er namelijk voor dat de data ook nog eens optimaal wordt verdeeld. Zo geeft hij voorrang aan grote dataslurpers als Netflix of gaming om er voor te zorgen dat deze goed gebuffert blijven en niet gaan haperen. Ongestoord internettten en online tv kijken. Het kan met de Netgear Nighthawk. Uiteraard ligt hij qua prijs wel wat hoger dan de Fritz, maar met 135 euro is dat gezien de snelheid behoorlijk redelijk. Je kunt de Nighthawk eventueel ook voor het Max pakket gebruiken.

Netgear Nighthawk R7000 Router

Ziggo start

Bij Ziggo start krijg je internetsnelheid van 40 megabit per seconde om te downloaden en 4 megabit om te uploaden. Bijvoorbeeld als je een mail wilt versturen. Dat is in principe genoeg om online films mee te kijken en tegelijkertijd Youtube op je telefoon open te hebben staan.

Beste router voor Ziggo start

Bij het goedkoopste pakket van Ziggo past uiteraard een budget router: de Fritz!Box 4020. Fritz kost zo`n 60 euro en doet wat je van hem verwacht. Hij verzorgt snel internet door het hele huis. De maximum snelheid van Fritz is 450 mb per seconde. Meer dan genoeg om het start pakket volledig aan te bieden. 

Een klein nadeel is dat Fritz alleen maar op de 2,4 Ghz band werkt. Hierdoor wordt de snelheid gedeeld met alle apparaten die tegelijkertijd gebruik maken van de router. Bij veel tegelijktijdig gebruik, kan het start pakket in combinatie met Fritz dan ook wat langzaam worden. Ben je echter in je eentje, of desnoods met z`n tweeën, geef dan vooral niet te veel geld uit aan een duur Ziggo pakket.

Fritz!box 4020 Beste router Ziggo Start

Start voldoet prima aan alle basiseisen voor internet. Helemaal met een Fritz erbij. Ben je echter met meer mensen in huis, of is je zoon een verwoedde gamer? Dan zijn de andere pakketten van Ziggo  en de beste router zonder meer een beter alternatief. 

We hopen dat je wat aan deze informatie hebt gehad en nu de beste router voor Ziggo kan uitzoeken!