Haast? Laad je Mobiel op met de Beste Usb-Autolader

Wayne Koers

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min. leestijd

Haast? Laad je Mobiel op met de Beste Usb-Autolader

Als je vaak lang onderweg bent, heb je de beste usb-autolader nodig om je mobiele apparaten aan de praat te houden. Een smartphone bijvoorbeeld is tegenwoordig meer dan enkel een communicatietoestel: hij doet ook dienst als gps. Een betrouwbare usb-autolader is daarom handig en zeker geen overbodige luxe!

In auto's die niet uitgerust zijn met een usb-aansluiting, is een usb-autolader die stroom haalt uit de sigarettenaansteker van het voertuig van onschatbare waarde. Weten waar je op moet letten als je een usb-lader voor in de auto koopt, is de sleutel tot de beste aankoop. 👇

Nekteck PD 45W Type-C Car

Nekteck PD 45W Type-C Car

array ( )

Anker PowerIQ 3.0 USB-C Car

Anker PowerIQ 3.0 USB-C Car

array ( 0 => (object) array( 'store' => 'Amazon.nl', 'url' => 'https://www.amazon.nl/dp/B09CCZSL49', 'price' => 19.99, 'tag_line' => 'Op voorraad', ), )

Bekijk de laagste prijs

Aukey CC-A3 Dual-Port Car Charger

Aukey CC-A3 Dual-Port Car Charger

array ( )

Beste usb-autolader koopgids: hoe maak je de beste koop?

Er is een grote verscheidenheid aan usb-autoladers op de markt. Gelukkig zijn de meeste van de redelijk geprijsde laders betrouwbaar en leveren ze uitstekende prestaties.

Houd rekening met het aantal aansluitingen, al dan niet ingebouwde snoeren en de uitvoercapaciteit van de usb-lader. En als je extra functionaliteit nodig hebt, controleer dan of de lader precies biedt wat je nodig hebt. Hieronder vind je alvast de belangrijkste zaken om op te letten! 😉

Type usb-autoladers

Bedraad

Bedrade usb-autoladers dateren uit de periode van de vroege mobiele telefoons. Omdat de meeste mensen toen niet veel apparaten nodig hadden, hoefde een usb-lader slechts één telefoon te dekken. De bedrade lader liep van je mobiele telefoon naar de accessoirepoort (sigarettenaansteker) van je auto.

Dit beperkt het aantal apparaten dat je oplaadt. Als je van telefoon verandert en de nieuwe telefoon heeft een andere aansluiting nodig, is de lader onbruikbaar. Ook zijn snoeren de eerste dingen die breken, dus ook op vlak van duurzaamheid scoren bedrade usb-autolader niet goed.

Draadloos

Draadloze usb-autoladers zijn moderner en ze vormen een groot deel van de usb-autoladers die vandaag op de markt beschikbaar zijn. Ze zijn populair door hun veelzijdigheid. Je sluit er een verscheidenheid van elektrische apparaten op aan en laad ze allemaal op hetzelfde moment op.

Aantal aansluitingen

Bedenk wat je allemaal wilt opladen in je wagen en hoeveel apparaten je tegelijkertijd wilt aansluiten. De meeste usb-autoladers hebben twee uitgangen en dat is vaak voldoende, maar je hebt ook modellen met vier uitgangen.

Aangezien de sigarettenaanstekerpoort zich vaak in de buurt van de versnellingspook of andere bedieningselementen van je auto bevindt, moet je ervoor zorgen dat er niet te veel kabels in dit gebied liggen.

Vrouw met smartphone en tablet op de achterbank

In sommige auto's zitten ook stroomaansluitingen achter de bestuurder of op de achterbank. Om kinderen tijdens lange ritten bezig te houden, is een usb-lader met vier poorten nuttig zijn.

Afmetingen

Het is de moeite waard om de grootte van de lader goed te bekijken. Controleer of je voldoende ruimte hebt zodat de usb-lader niet in de weg staat, en of je de kabels weg kunt leiden van de bedieningsorganen van het voertuig. Laders met meer aansluitingen en meer functionaliteit zijn vaak groter en hoger.

Ampère (A)

De stroomsterkte van een usb-autolader is de hoeveelheid elektrische stroom die hij gebruikt om mobiele apparaten op te laden. Hoe hoger de stroomsterkte (uitgedrukt in ampère), hoe krachtiger de lader.

Houd er rekening mee dat niet alle uitgangen op de usb-lader altijd hetzelfde zijn. Controleer dus de stroomcapaciteit die elke uitgang levert.

Een goede lader bied je ten minste 2,1 ampère per usb-poort, idealiter 2,4 ampère. Met deze strekte laad je je Android-tablet of iPad optimaal op, net als je smartphone.

Het is belangrijk dat je een model neemt met voldoende capaciteit, want een lader die een lagere stroomsterkte heeft dan je apparaat nodig heeft, doet er langer over om op te laden.

Smartphones zijn ideaal voor gebruik met apps, zoals Waze (voor Android en iOS), die rij-instructies geven. Het constante schermgebruik in combinatie met de gps trekt je batterij sneller leeg dan regulier gebruik. Dit betekent dat het bijzonder belangrijk is om een usb-autolader te hebben die voldoende stroom levert om je smartphone van stroom te voorzien.

Gsm die oplaadt in een auto

Voltage (V)

Dit geeft aan hoeveel spanning er op het stopcontact staat. Wanneer je je apparaten oplaadt in je auto, gebruik je waarschijnlijk een 12 V-stopcontact (meestal de sigarettenaansteker), dat meer dan genoeg spanning levert om de 2,1 tot 4,8 ampère van een autolader te ondersteunen.

De spanning, ook bekend als het elektrisch potentieel, daalt wanneer je de autolader aansluit, aangezien de autolader het werk doet van het omzetten van 12 V in 5 V. Dit gebeurt ongeacht de stroomsterkte van de usb-lader.

Wattage (W)

Het wattage is de totale hoeveelheid geleverd vermogen, wat je berekent door de stroomsterkte te vermenigvuldigen met de spanning. Het gevaar dat je loopt als je niet op het wattage let, is de mogelijkheid dat een zekering in je auto doorslaat.

Bijvoorbeeld, een zekering van een sigarettenaansteker heeft 15 ampère en de meeste auto's gebruiken een 12 V-systeem. Om het wattage te berekenen, vermenigvuldig je 15 met 12. In dit voorbeeld is 180 watt dus je veiligheidszone.

Als je dat 180 watt-plafond overschrijdt, brandt de zekering door. Je hoeft je echter geen zorgen te maken als het gaat om usb-autoladers, die maximaal 24 watt of minder leveren.

Snelladen

De meeste van de nieuwste smartphones zijn uitgerust met een vorm van snelladen. Zo heb je bijvoorbeeld Qualcomm Quick Charge van Samsung en Apple PD. Deze standaarden maken het mogelijk veel sneller op te laden zonder de prestaties van de batterij in het toestel op lange termijn aan te tasten.

Usb-PD

PD staat voor power delivery. PD-technologie zorgt ervoor dat je toestel meer stroom opneemt in een kortere tijd, wat zich vertaalt in supersnel opladen. Veel van de populairste mobiele apparaten, waaronder iPhones en Galaxy-toestellen, zijn geschikt voor PD. Wel heb je ook een usb-PD-compatibele lader nodig om dit mogelijk te maken.

Aangezien de Qualcomm Quick Charge-standaard op een groot aantal smartphones werkt, is deze standaard te vinden in sommige usb-autoladers. Controleer dus wat je telefoon ondersteunt als je snel wilt opladen!

Kwaliteit

Smartphone als gps

De term kwaliteit is een term die erg moeilijk te beoordelen is. Vaak scoren de populaire merken met goede klantenreviews het beste.

De betere merken hebben een naam te beschermen, dus die zorgen ervoor dat hun producten betrouwbaar zijn en aan de juiste normen voldoen.

Vertrouw bijvoorbeeld je dure smartphone niet toe aan een goedkope usb-autolader, want dat komt je apparaat niet ten goede.

Het is de moeite waard om iets meer uit te geven voor de betere kwaliteit die je krijgt en je eigen gemoedsrust.

Compatibiliteit

Er is niets zo vervelend als het kopen van een usb-autolader die niet compatibel is met je apparaten. Als je op zoek bent naar een autolader, controleer dan van tevoren met welke apparaten deze compatibel is. Zorg er ook voor dat hij geschikt is voor de sigarettenaansteker in je auto.

Naarmate de tijd verstrijkt, maakt steeds meer technologie gebruik van usb-c voor zowel opladen als gegevensoverdracht. Indien je een usb-autolader wil die klaar is voor de toekomst, zoek dan naar een usb-c-autolader. Deze laders laden sneller op dan andere opties dankzij hun hogere vermogen.

Nog enkele tips

 • Vergeet niet je apparaat uit te trekken als je in de file staat en je motor uit staat. Kleine auto's of auto's met een oude accu kunnen al na een half uur problemen krijgen met starten – vooral in de winter.
 • Zorg ervoor dat de oplaadkabels waarmee je je apparaat op de usb-autolader aansluit in goede staat en van goede kwaliteit zijn. Een optie die altijd veilig is: gebruik oplaadkabels van hetzelfde merk als je smartphone, in plaats van een goedkoper alternatief van een generieke fabrikant. Goede usb-kabels respecteren de stroomsterkte die je telefoon aankan en zorgen ervoor dat je smartphone niet overbelast geraakt.

De 5 beste usb-autoladers onder elkaar

1. Nekteck PD 45W Type-C Car

1. Nekteck PD 45W Type-C Car

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de Nekteck PD 45W Type-C autolader! Deze lader staat bekend als een van de beste USB-C autoladers, met snelle en efficiënte oplaadmogelijkheden voor onderweg. Met een vermogen van 45W via de Type-C poort, zorgt deze lader ervoor dat je apparaten snel en veilig opgeladen worden. Nick Guy van The New York Times Wirecutter raadt deze lader aan vanwege zijn uitstekende prestaties en het feit dat het zich onderscheidt van de concurrentie.

Volgens Good Housekeeping behoort de Nekteck PD 45W Type-C autolader tot de topklasse van USB-C autoladers, met snelle en gemakkelijke oplaadmogelijkheden voor onderweg. De belangrijkste kenmerken, zoals het aantal poorten, het vermogen, snellaadfunctionaliteit en de grootte, maken deze lader tot een uitblinker. Met zijn vermogen van 45W kan deze lader verschillende apparaten opladen, waardoor het een veelzijdige en betrouwbare keuze is voor gebruikers onderweg.

In vergelijking met concurrenten zoals de Aukey CC-Y48 Dual autolader, Satechi ST-TCPDCCS en Anker PowerDrive Speed Plus, onderscheidt de Nekteck PD 45W Type-C autolader zich door zijn indrukwekkende vermogen en efficiënte oplaadmogelijkheden. De Monoprice 2-Port USB autolader wordt genoemd als een budgetoptie, maar de combinatie van prestaties en waarde maakt de Nekteck PD 45W Type-C autolader tot een uitstekende keuze.

De Nekteck PD 45W Type-C autolader is dé keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle oplaadmogelijkheid voor hun apparaten onderweg. Met zijn vermogen van 45W en Type-C poort onderscheidt deze lader zich van andere autoladers, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan apparaten, waaronder iPhones en Android-telefoons. Het is echter belangrijk om op te merken dat hoewel de Nekteck PD 45W Type-C autolader uitblinkt in het leveren van snelle en efficiënte oplaadfunctionaliteit, het misschien niet de kleinste of meest compacte optie is op de markt.

Kortom, de Nekteck PD 45W Type-C autolader is een topklasse USB-C autolader met uitzonderlijke vermogensafgifte en snelle oplaadmogelijkheden, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte oplaadmogelijkheid onderweg. Dankzij zijn prestaties en waarde is het een opvallend product op de markt, dat tegemoetkomt aan de uiteenlopende oplaadbehoeften van moderne apparaten. Als je op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare autolader, is de Nekteck PD 45W Type-C autolader een uitstekende keuze. 🚗

Voordelen Nekteck PD 45W Type-C Car
 • Uitstekende 45W stroomvoorziening voor snel en efficiënt opladen.
 • Veelzijdig en betrouwbaar, geschikt voor verschillende apparaten, waaronder iPhones en Android-telefoons.
 • Erkend als een eersteklas USB-C autolader door gerenommeerde bronnen zoals The New York Times Wirecutter en Good Housekeeping.
Nadelen Nekteck PD 45W Type-C Car
 • Misschien niet de kleinste of meest compacte optie op de markt.

2. Anker PowerIQ 3.0 USB-C Car

Ik ben enthousiast om de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader aan te prijzen, een toonaangevende keuze in de categorie USB-C autoladers, die snelle en efficiënte oplaadmogelijkheden biedt voor onderweg. Met zijn focus op krachtige en snelle oplaadopties, overtreft de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader in het voldoen aan de diverse oplaadbehoeften van moderne gebruikers. Volgens Good Housekeeping, zijn de criteria voor de beste USB-C autoladers gericht op krachtige en snelle oplaadopties, ondersteuning voor meerdere apparaten en flexibiliteit in kabelgebruik, allemaal goed aangepakt door de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader. Courtney Campbell, een ervaren productrecensent, benadrukt het belang van het aantal poorten, wattage, snellaadcapaciteiten, grootte en USB-type bij het kiezen van een USB-C autolader, allemaal kenmerken die worden aangeboden door de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader.

Anker, een gerespecteerd en vertrouwd merk op het gebied van USB-C autoladers, heeft zichzelf gepositioneerd als een leider in het leveren van betrouwbare en hoogwaardige producten. De USB-C autoladers van het merk, waaronder de PowerDrive Speed+ 2 Autolader en de Anker 40W 2-Poort PowerIQ 3.0 Type C Adapter voor in de auto, worden geprezen om hun snelle oplaadmogelijkheden en veelzijdige, intelligente oplaatfuncties. De expertise van Anker in het aanbieden van diverse en efficiënte USB-C autoladers versterkt verder de aantrekkingskracht van de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader als een topkeuze voor consumenten die op zoek zijn naar een hoogwaardige oplaadoplossing.

Het onderscheid van de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader ligt in zijn vermogen om snellere oplaadsnelheden, verhoogde stroomlevering en een omkeerbare connector te bieden, die voldoen aan de vraag naar efficiënte en moderne oplaadoplossingen. Zoals benadrukt door Anker, zorgt de PowerIQ 3.0-technologie die in deze autolader is geïntegreerd voor intelligente oplaatmogelijkheden, waardoor de aantrekkingskracht ervan op de markt wordt vergroot. De associatie van de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader met 's werelds toonaangevende merk voor mobiel opladen benadrukt de betrouwbaarheid en innovatie in het aanpakken van de evoluerende behoeften van technisch onderlegde consumenten.

In vergelijking met andere USB-C autoladers valt de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader op door zijn naadloze combinatie van snelle oplaadcapaciteit, veelzijdige compatibiliteit en intelligente oplaatfuncties. Terwijl andere opties op de markt vergelijkbare mogelijkheden kunnen bieden, biedt de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader met zijn associatie met een wereldwijd erkend merk en bewezen staat van dienst in het leveren van innovatieve, hoogwaardige producten een concurrentievoordeel.

Kortom, de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader komt naar voren als een uitstekende keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare, efficiënte en hoogwaardige USB-C autolader. Zijn snelle oplaadmogelijkheden, intelligente functies en associatie met een toonaangevend merk positioneren het als een topkeuze op de markt. Hoewel de voordelen duidelijk zijn, kunnen potentiële beperkingen zich voordoen voor consumenten die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie, aangezien de Anker PowerIQ 3.0 USB-C Autolader van premium kwaliteit en geavanceerde technologie kan zijn, wat kan resulteren in een relatief hogere prijs. Desalniettemin maken zijn uitzonderlijke prestaties het een ideale keuze voor degenen die de beste USB-C autolader zoeken zonder budgetbeperkingen.

Voordelen Anker PowerIQ 3.0 USB-C Car
 • Snelle en efficiënte oplaadmogelijkheden voor onderweg
 • Veelzijdige, intelligente oplaadfuncties
 • Verbondenheid met een goed gerespecteerd en vertrouwd merk
Nadelen Anker PowerIQ 3.0 USB-C Car
 • Relatief hogere prijs

3. Aukey CC-A3 Dual-Port Car Charger

3. Aukey CC-A3 Dual-Port Car Charger

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast om de Aukey CC-A3 Dual-Port autolader (30W) aan te prijzen, die zich onderscheidt als een compacte en efficiënte USB-autolader. Dit maakt het een uitstekende keuze voor iedereen die betrouwbare oplaadmogelijkheden onderweg zoekt. Met zijn intelligente laadtechnologie en de mogelijkheid om twee apparaten snel op te laden, is het een opvallende keuze op de markt. Zoals te zien is in de recensies, concurreert het met andere toonaangevende modellen zoals de Anker PowerDrive Speed Plus, Satechi ST-TCPDCCS en Nekteck PD 45W Type-C autolader, en biedt het gebruikers een veelzijdige en kwalitatieve oplaadoptie.

Volgens CNET is deze lader een van de beste USB-C autoladers voor iPhone en Android-apparaten, met nadruk op zijn eersteklas prestaties. De review van Good Housekeeping benadrukt de behoefte aan snel en gemakkelijk opladen onderweg, waardoor het dual-port ontwerp en de 30W kracht van de Aukey CC-A3 ideaal zijn voor gebruikers die efficiënte oplaadopties zoeken. Het compacte ontwerp van de Aukey CC-A3, zoals vermeld in de recensie op de Aukey-website, zorgt ervoor dat het niet storend is in de auto en biedt een naadloze gebruikerservaring.

De 30W USB PD 3.0 lader van de Aukey CC-A3 met intelligente laadtechnologie, zoals gedetailleerd door Aukey, positioneert het als een veelzijdig en hoog presterend apparaat. Zijn volledig metalen behuizing, gemakkelijke plaatsing en verwijdering, en gratis standaard verzending bij bestellingen van meer dan $25 in de VS, voegen nog meer aantrekkingskracht toe. Echter, zoals benadrukt in de review van The New York Times' Wirecutter, concurreert het met andere toonaangevende opladers zoals de Nekteck PD 45W Type-C autolader en de Scosche PowerVolt PD40, elk met hun unieke aanbiedingen.

Het primaire gebruiksscenario van de Aukey CC-A3 Dual-Port autolader ligt in het bieden van snel en efficiënt opladen voor meerdere apparaten onderweg. De voordelen zijn onder meer een compact ontwerp, dual snel oplaadpoorten en intelligente laadtechnologie, waardoor het een betrouwbare optie is voor mensen met uiteenlopende oplaadbehoeften. Hoewel de retourbeleid en verzendopties gunstig zijn, kunnen potentiële beperkingen liggen in de compatibiliteit met specifieke apparaten of laadsnelheden voor bepaalde modellen.

Tot slot verdient de Aukey CC-A3 Dual-Port autolader (30W) zijn plaats als eersteklas USB-autolader, vooral voor degenen die een compact ontwerp en efficiënte oplaadmogelijkheden zoeken. Zijn intelligente laadtechnologie, dual-port functie en volledig metalen behuizing onderscheiden het in de markt, waardoor het een sterke concurrent is tegenover zijn concurrenten. Met zijn veelzijdige prestaties en gebruiksvriendelijk ontwerp biedt het een overtuigende oplossing voor oplaadbehoeften onderweg.

Voordelen Aukey CC-A3 Dual-Port Car Charger
 • Compact ontwerp
 • Dubbele snellaadpoorten
 • Intelligente oplaadtechnologie
Nadelen Aukey CC-A3 Dual-Port Car Charger
 • Beperkingen in compatibiliteit met specifieke apparaten of laadsnelheden voor bepaalde modellen

4. Aukey CC-Y48 Dual Car Charger

Ik ben enthousiast om de veelzijdige en efficiënte Aukey CC-Y48 Dual Car Charger voor te stellen, perfect voor het opladen van al mijn apparaten onderweg. Met twee USB-poorten voor gelijktijdig snel opladen, inclusief een USB-C-poort, biedt deze oplader brede compatibiliteit voor verschillende apparaten, waaronder Apple producten. De strakke en compacte vormgeving past perfect bij het interieur van mijn auto. Aukey's aanbod behoort tot de topklasse van USB-autoladers, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een balans tussen prestaties en waarde. Zoals CNET's uitgebreide review zegt: "De Aukey CC-Y48 Dual Car Charger behoort tot de beste USB-C autoladers voor iPhone en Android-telefoons."

Een van de opvallende kenmerken van de Aukey CC-Y48 is zijn 48W vermogensuitvoer, waardoor het opladen van meerdere apparaten snel verloopt. Zoals benadrukt door Popular Mechanics: "Het is belangrijk om het aantal op te laden apparaten en de gewenste laadsnelheid in overweging te nemen bij het kiezen van een autolader." Aukey's oplader voldoet aan deze criteria en is daarmee een uitstekende keuze voor individuen of gezinnen die efficiënt willen opladen onderweg. Bovendien zorgen de brede compatibiliteit en efficiënte oplading ervoor dat het een betrouwbare metgezel is voor roadtrips, dagelijkse woon-werkverkeer of lange autoritten.

In vergelijking met zijn concurrenten biedt de 48W vermogensuitvoer van de Aukey CC-Y48 een voorsprong op het gebied van laadsnelheid en veelzijdigheid. Hoewel de Nekteck PD 45W Type-C Car Charger en de Scosche PowerVolt PD40 formidabele opties zijn, plaatst de balans tussen prestaties en prijs van de Aukey CC-Y48 het als de voorkeurskeuze voor velen. Daarnaast wordt de ZMI PowerCruise C2 36-Watt Dual USB Car Charger door The New York Times genoemd als een budgetoptie, maar het aanbod van Aukey biedt een hogere vermogensuitvoer, waardoor het een overtuigende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar het beste budgetproduct voor efficiënt opladen in de auto.

Een mogelijke beperking van de Aukey CC-Y48 Dual Car Charger is dat het mogelijk geen ondersteuning biedt voor de nieuwste snellaadtechnologieën, wat een overweging kan zijn voor gebruikers met specifieke apparaatvereisten. Zoals benadrukt door Aukey, wordt het product ondersteund door een retourbeleid van 30 dagen, wat geruststelling biedt aan klanten die specifieke compatibiliteitszorgen hebben.

Samengevat is de Aukey CC-Y48 Dual Car Charger een eersteklas USB-autolader die zowel op het gebied van prestaties als waarde voldoet. De dubbele snellaadpoorten, 48W vermogensuitvoer en brede compatibiliteit maken het een ideale metgezel voor individuen en gezinnen die op zoek zijn naar efficiënte oplaadoplossingen onderweg. Of het nu gaat om dagelijkse woon-werkverkeer, roadtrips of lange autoritten, de Aukey CC-Y48 Dual Car Charger is een betrouwbare en praktische keuze die ervoor zorgt dat mijn apparaten opgeladen blijven wanneer ik ze het meest nodig heb. 🚗

Voordelen Aukey CC-Y48 Dual Car Charger
 • Twee USB-poorten voor gelijktijdig snel opladen, inclusief een USB-C-poort
 • Elegant en compact ontwerp dat het interieur van een auto aanvult
 • Brede compatibiliteit voor verschillende apparaten, waaronder Apple-producten
Nadelen Aukey CC-Y48 Dual Car Charger
 • Ondersteunt mogelijk niet enkele van de nieuwste snellaadtechnologieën

5. Anker 24W Dual USB Car

5. Anker 24W Dual USB Car

Belangrijke specificaties:

Veelgestelde vragen over usb-autoladers

⏩ Wat hebben wattages te maken met de snelheid?

Wattage is de totale meting van het vermogen dat door de lader stroomt. Een hoger wattage betekent dat je toestel sneller oplaadt. Zodra de batterij grotendeels is opgeladen, verlaagt de lader de spanning om oververhitting of overlading te voorkomen, zodat zowel je smartphone als de usb-lader veilig zijn.

🔌 Hoe werkt een usb-autolader?

Een usb-lader voor in de auto is een kleine adapter die in de sigarettenaansteker, ook wel accessoirepoort genoemd, van vrijwel alle auto's past en die één of meer usb-uitgangen levert. Aangezien de sigarettenaansteker een nominale 12 volt uitgang levert, zet de usb-autolader deze spanning om in de volt die nodig is voor de usb-voeding.

🔮 Wat is een usb-c-autolader?

Usb-c is hard op weg om de standaard te worden voor zowel opladen als gegevensoverdracht voor elektronica. Hij heeft een kleinere connector die omkeerbaar is, waardoor je hem gemakkelijker in je apparaat steekt. Een usb-c-autolader laadt daarbovenop apparaten tot 20 keer sneller op dan andere soorten laders.

Welke usb-autolader moet ik kopen?

Dat is natuurlijk aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste usb-autoladers. Zo kun jij de beste keus maken.

 Nekteck PD 45W Type-C CarAnker PowerIQ 3.0 USB-C CarAukey CC-A3 Dual-Port Car ChargerAukey CC-Y48 Dual Car ChargerAnker 24W Dual USB Car
Type input/output
Quick Charging
Stroomaansluiting
Aantal aansluitingen
Inclusief kabel
Ampere

Conclusie

Wil je je hele auto renoveren, vergeet dan vooral niet de beste autospeakers, een goede subwoofer voor in de auto, een modern navigatiesysteem en een goede autoradio – vooral niet als je kwaliteit in een hoog vaandel hebt.

Koop geen goedkope usb-autoladers van ondermaatse kwaliteit, want deze doen meestal afbreuk aan bepaalde beveiligingen die goede modellen wel bieden, zoals het omgaan met de schommelingen in de spanning die optreedt of het opvangen van oververhittingsproblemen.

Bekijk nog eens rustig onze top 5 hieronder en laat me zeker weten welke usb-autolader al jouw apparaten aan de gang mag houden! ⚡

Was dit artikel behulpzaam?