Haast? Laad je Mobiel op met de Beste Usb-Autolader

Wayne Koers

Geschreven door:

Tijdens een lange reis haalt zelfs de grootste telefoonbatterij het niet.

Haast? Laad je Mobiel op met de Beste Usb-Autolader

Als je vaak lang onderweg bent, heb je de beste usb-autolader nodig om je mobiele apparaten aan de praat te houden. Een smartphone bijvoorbeeld is tegenwoordig meer dan enkel een communicatietoestel: hij doet ook dienst als gps. Een betrouwbare usb-autolader is daarom handig en zeker geen overbodige luxe!

In auto's die niet uitgerust zijn met een usb-aansluiting, is een usb-autolader die stroom haalt uit de sigarettenaansteker van het voertuig van onschatbare waarde. Weten waar je op moet letten als je een usb-lader voor in de auto koopt, is de sleutel tot de beste aankoop. 👇

Wegman 45W Snellader

Wegman 45W Snellader
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen
Inclusief kabel: Nee
Quick Charging: Ja
Ampere: 5 Ampère
Stroomaansluiting: Accu | Sigarettenaansteker auto | USB-kabel | Batterij | Netstroom
Type input/output: USB | USB 3.0 A | USB-C | USB 2.0 A | Micro-USB | Apple Lightning | Samsung 30-pin | Merkspecifiek | Apple 30-pin
Bekijk op Bol.comPijltje

iPhone 13 oplader 20W USB-C Power oplader

iPhone 13 oplader 20W USB-C Power oplader
Aantal aansluitingen: 1 aansluitingen
Inclusief kabel: Ja
Quick Charging: Ja
Stroomaansluiting: USB-kabel | Sigarettenaansteker auto | Netstroom
Type input/output: Apple 30-pin | Apple Lightning
Bekijk op Bol.comPijltje

Autolader USB

Autolader USB
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen
Inclusief kabel: Nee
Quick Charging: Ja
Stroomaansluiting: USB-kabel | Sigarettenaansteker auto
Type input/output: USB 2.0 A | USB 3.0 A
Bekijk op Bol.comPijltje

Beste usb-autolader koopgids: hoe maak je de beste koop?

Er is een grote verscheidenheid aan usb-autoladers op de markt. Gelukkig zijn de meeste van de redelijk geprijsde laders betrouwbaar en leveren ze uitstekende prestaties.

Houd rekening met het aantal aansluitingen, al dan niet ingebouwde snoeren en de uitvoercapaciteit van de usb-lader. En als je extra functionaliteit nodig hebt, controleer dan of de lader precies biedt wat je nodig hebt. Hieronder vind je alvast de belangrijkste zaken om op te letten! 😉

Type usb-autoladers

Bedraad

Bedrade usb-autoladers dateren uit de periode van de vroege mobiele telefoons. Omdat de meeste mensen toen niet veel apparaten nodig hadden, hoefde een usb-lader slechts één telefoon te dekken. De bedrade lader liep van je mobiele telefoon naar de accessoirepoort (sigarettenaansteker) van je auto.

Dit beperkt het aantal apparaten dat je oplaadt. Als je van telefoon verandert en de nieuwe telefoon heeft een andere aansluiting nodig, is de lader onbruikbaar. Ook zijn snoeren de eerste dingen die breken, dus ook op vlak van duurzaamheid scoren bedrade usb-autolader niet goed.

Draadloos

Draadloze usb-autoladers zijn moderner en ze vormen een groot deel van de usb-autoladers die vandaag op de markt beschikbaar zijn. Ze zijn populair door hun veelzijdigheid. Je sluit er een verscheidenheid van elektrische apparaten op aan en laad ze allemaal op hetzelfde moment op.

Aantal aansluitingen

Bedenk wat je allemaal wilt opladen in je wagen en hoeveel apparaten je tegelijkertijd wilt aansluiten. De meeste usb-autoladers hebben twee uitgangen en dat is vaak voldoende, maar je hebt ook modellen met vier uitgangen.

Aangezien de sigarettenaanstekerpoort zich vaak in de buurt van de versnellingspook of andere bedieningselementen van je auto bevindt, moet je ervoor zorgen dat er niet te veel kabels in dit gebied liggen.

Vrouw met smartphone en tablet op de achterbank

In sommige auto's zitten ook stroomaansluitingen achter de bestuurder of op de achterbank. Om kinderen tijdens lange ritten bezig te houden, is een usb-lader met vier poorten nuttig zijn.

Afmetingen

Het is de moeite waard om de grootte van de lader goed te bekijken. Controleer of je voldoende ruimte hebt zodat de usb-lader niet in de weg staat, en of je de kabels weg kunt leiden van de bedieningsorganen van het voertuig. Laders met meer aansluitingen en meer functionaliteit zijn vaak groter en hoger.

Ampère (A)

De stroomsterkte van een usb-autolader is de hoeveelheid elektrische stroom die hij gebruikt om mobiele apparaten op te laden. Hoe hoger de stroomsterkte (uitgedrukt in ampère), hoe krachtiger de lader.

Houd er rekening mee dat niet alle uitgangen op de usb-lader altijd hetzelfde zijn. Controleer dus de stroomcapaciteit die elke uitgang levert.

Een goede lader bied je ten minste 2,1 ampère per usb-poort, idealiter 2,4 ampère. Met deze strekte laad je je Android-tablet of iPad optimaal op, net als je smartphone.

Het is belangrijk dat je een model neemt met voldoende capaciteit, want een lader die een lagere stroomsterkte heeft dan je apparaat nodig heeft, doet er langer over om op te laden.

Smartphones zijn ideaal voor gebruik met apps, zoals Waze (voor Android en iOS), die rij-instructies geven. Het constante schermgebruik in combinatie met de gps trekt je batterij sneller leeg dan regulier gebruik. Dit betekent dat het bijzonder belangrijk is om een usb-autolader te hebben die voldoende stroom levert om je smartphone van stroom te voorzien.

Gsm die oplaadt in een auto

Voltage (V)

Dit geeft aan hoeveel spanning er op het stopcontact staat. Wanneer je je apparaten oplaadt in je auto, gebruik je waarschijnlijk een 12 V-stopcontact (meestal de sigarettenaansteker), dat meer dan genoeg spanning levert om de 2,1 tot 4,8 ampère van een autolader te ondersteunen.

De spanning, ook bekend als het elektrisch potentieel, daalt wanneer je de autolader aansluit, aangezien de autolader het werk doet van het omzetten van 12 V in 5 V. Dit gebeurt ongeacht de stroomsterkte van de usb-lader.

Wattage (W)

Het wattage is de totale hoeveelheid geleverd vermogen, wat je berekent door de stroomsterkte te vermenigvuldigen met de spanning. Het gevaar dat je loopt als je niet op het wattage let, is de mogelijkheid dat een zekering in je auto doorslaat.

Bijvoorbeeld, een zekering van een sigarettenaansteker heeft 15 ampère en de meeste auto's gebruiken een 12 V-systeem. Om het wattage te berekenen, vermenigvuldig je 15 met 12. In dit voorbeeld is 180 watt dus je veiligheidszone.

Als je dat 180 watt-plafond overschrijdt, brandt de zekering door. Je hoeft je echter geen zorgen te maken als het gaat om usb-autoladers, die maximaal 24 watt of minder leveren.

Snelladen

De meeste van de nieuwste smartphones zijn uitgerust met een vorm van snelladen. Zo heb je bijvoorbeeld Qualcomm Quick Charge van Samsung en Apple PD. Deze standaarden maken het mogelijk veel sneller op te laden zonder de prestaties van de batterij in het toestel op lange termijn aan te tasten.

Usb-PD

PD staat voor power delivery. PD-technologie zorgt ervoor dat je toestel meer stroom opneemt in een kortere tijd, wat zich vertaalt in supersnel opladen. Veel van de populairste mobiele apparaten, waaronder iPhones en Galaxy-toestellen, zijn geschikt voor PD. Wel heb je ook een usb-PD-compatibele lader nodig om dit mogelijk te maken.

Aangezien de Qualcomm Quick Charge-standaard op een groot aantal smartphones werkt, is deze standaard te vinden in sommige usb-autoladers. Controleer dus wat je telefoon ondersteunt als je snel wilt opladen!

Kwaliteit

Smartphone als gps

De term kwaliteit is een term die erg moeilijk te beoordelen is. Vaak scoren de populaire merken met goede klantenreviews het beste.

De betere merken hebben een naam te beschermen, dus die zorgen ervoor dat hun producten betrouwbaar zijn en aan de juiste normen voldoen.

Vertrouw bijvoorbeeld je dure smartphone niet toe aan een goedkope usb-autolader, want dat komt je apparaat niet ten goede.

Het is de moeite waard om iets meer uit te geven voor de betere kwaliteit die je krijgt en je eigen gemoedsrust.

Compatibiliteit

Er is niets zo vervelend als het kopen van een usb-autolader die niet compatibel is met je apparaten. Als je op zoek bent naar een autolader, controleer dan van tevoren met welke apparaten deze compatibel is. Zorg er ook voor dat hij geschikt is voor de sigarettenaansteker in je auto.

Naarmate de tijd verstrijkt, maakt steeds meer technologie gebruik van usb-c voor zowel opladen als gegevensoverdracht. Indien je een usb-autolader wil die klaar is voor de toekomst, zoek dan naar een usb-c-autolader. Deze laders laden sneller op dan andere opties dankzij hun hogere vermogen.

Nog enkele tips

  • Vergeet niet je apparaat uit te trekken als je in de file staat en je motor uit staat. Kleine auto's of auto's met een oude accu kunnen al na een half uur problemen krijgen met starten – vooral in de winter.
  • Zorg ervoor dat de oplaadkabels waarmee je je apparaat op de usb-autolader aansluit in goede staat en van goede kwaliteit zijn. Een optie die altijd veilig is: gebruik oplaadkabels van hetzelfde merk als je smartphone, in plaats van een goedkoper alternatief van een generieke fabrikant. Goede usb-kabels respecteren de stroomsterkte die je telefoon aankan en zorgen ervoor dat je smartphone niet overbelast geraakt.

De 5 beste usb-autoladers onder elkaar

1. Wegman 45W Snellader

1. Wegman 45W Snellader
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen
Inclusief kabel: Nee
Quick Charging: Ja
Ampere: 5 Ampère
led-indicator: Ja
Stroomaansluiting: Accu | Sigarettenaansteker auto | USB-kabel | Batterij | Netstroom
Type Certificering: USB-IF gecertificeerd
Type input/output: USB | USB 3.0 A | USB-C | USB 2.0 A | Micro-USB | Apple Lightning | Samsung 30-pin | Merkspecifiek | Apple 30-pin
Voltage: 20 V
Watt: 45 W W

2. iPhone 13 oplader 20W USB-C Power oplader

2. iPhone 13 oplader 20W USB-C Power oplader
Aantal aansluitingen: 1 aansluitingen
Inclusief kabel: Ja
Quick Charging: Ja
led-indicator: Nee
Stroomaansluiting: USB-kabel | Sigarettenaansteker auto | Netstroom
Type Certificering: USB-C IF gecertificeerd
Type input/output: Apple 30-pin | Apple Lightning
Watt: 20 W W

3. Autolader USB

3. Autolader USB
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen
Inclusief kabel: Nee
Quick Charging: Ja
led-indicator: Nee
Stroomaansluiting: USB-kabel | Sigarettenaansteker auto
Type Certificering: Geen certificering
Type input/output: USB 2.0 A | USB 3.0 A
Watt: 30 W W

4. Autolader USB A & USB C

4. Autolader USB A & USB C
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen
Inclusief kabel: Nee
Quick Charging: Ja
Ampere: 3 Ampère
led-indicator: Ja
Stroomaansluiting: Sigarettenaansteker auto
Type Certificering: Geen certificering
Type input/output: USB-C | USB 3.0 A
Voltage: 12 V
Watt: 36 W W

5. iSetchi Snellader Auto

5. iSetchi Snellader Auto
Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen
Inclusief kabel: Nee
Quick Charging: Ja
Ampere: 5 Ampère
led-indicator: Ja
Stroomaansluiting: Sigarettenaansteker auto
Type Certificering: Apple gecertificeerd
Type input/output: USB-C | USB | USB 3.0 A | USB 3.0 B | USB 3.0 female | USB 3.1 A
Voltage: 12 V
Watt: 45 W W

Veelgestelde vragen over usb-autoladers

⏩ Wat hebben wattages te maken met de snelheid?

Wattage is de totale meting van het vermogen dat door de lader stroomt. Een hoger wattage betekent dat je toestel sneller oplaadt. Zodra de batterij grotendeels is opgeladen, verlaagt de lader de spanning om oververhitting of overlading te voorkomen, zodat zowel je smartphone als de usb-lader veilig zijn.

🔌 Hoe werkt een usb-autolader?

Een usb-lader voor in de auto is een kleine adapter die in de sigarettenaansteker, ook wel accessoirepoort genoemd, van vrijwel alle auto's past en die één of meer usb-uitgangen levert. Aangezien de sigarettenaansteker een nominale 12 volt uitgang levert, zet de usb-autolader deze spanning om in de volt die nodig is voor de usb-voeding.

🔮 Wat is een usb-c-autolader?

Usb-c is hard op weg om de standaard te worden voor zowel opladen als gegevensoverdracht voor elektronica. Hij heeft een kleinere connector die omkeerbaar is, waardoor je hem gemakkelijker in je apparaat steekt. Een usb-c-autolader laadt daarbovenop apparaten tot 20 keer sneller op dan andere soorten laders.

Welke usb-autolader moet ik kopen?

Dat is natuurlijk aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste usb-autoladers. Zo kun jij de beste keus maken.

Aantal aansluitingenInclusief kabelQuick ChargingAmpereStroomaansluitingType input/output
1Wegman 45W Snellader2 aansluitingenNeeJa5 AmpèreAccu | Sigarettenaansteker auto | USB-kabel | Batterij | NetstroomUSB | USB 3.0 A | USB-C | USB 2.0 A | Micro-USB | Apple Lightning | Samsung 30-pin | Merkspecifiek | Apple 30-pin
2iPhone 13 oplader 20W USB-C Power oplader1 aansluitingenJaJa5 AmpèreUSB-kabel | Sigarettenaansteker auto | NetstroomApple 30-pin | Apple Lightning
3Autolader USB2 aansluitingenNeeJa5 AmpèreUSB-kabel | Sigarettenaansteker autoUSB 2.0 A | USB 3.0 A
4Autolader USB A & USB C2 aansluitingenNeeJa3 AmpèreSigarettenaansteker autoUSB-C | USB 3.0 A
5iSetchi Snellader Auto2 aansluitingenNeeJa5 AmpèreSigarettenaansteker autoUSB-C | USB | USB 3.0 A | USB 3.0 B | USB 3.0 female | USB 3.1 A

Wegman 45W Snellader

Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen

Inclusief kabel: Nee

Quick Charging: Ja

Ampere: 5 Ampère

Stroomaansluiting: Accu | Sigarettenaansteker auto | USB-kabel | Batterij | Netstroom

Type input/output: USB | USB 3.0 A | USB-C | USB 2.0 A | Micro-USB | Apple Lightning | Samsung 30-pin | Merkspecifiek | Apple 30-pin

iPhone 13 oplader 20W USB-C Power oplader

Aantal aansluitingen: 1 aansluitingen

Inclusief kabel: Ja

Quick Charging: Ja

Ampere: 5 Ampère

Stroomaansluiting: USB-kabel | Sigarettenaansteker auto | Netstroom

Type input/output: Apple 30-pin | Apple Lightning

Autolader USB

Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen

Inclusief kabel: Nee

Quick Charging: Ja

Ampere: 5 Ampère

Stroomaansluiting: USB-kabel | Sigarettenaansteker auto

Type input/output: USB 2.0 A | USB 3.0 A

Autolader USB A & USB C

Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen

Inclusief kabel: Nee

Quick Charging: Ja

Ampere: 3 Ampère

Stroomaansluiting: Sigarettenaansteker auto

Type input/output: USB-C | USB 3.0 A

iSetchi Snellader Auto

Aantal aansluitingen: 2 aansluitingen

Inclusief kabel: Nee

Quick Charging: Ja

Ampere: 5 Ampère

Stroomaansluiting: Sigarettenaansteker auto

Type input/output: USB-C | USB | USB 3.0 A | USB 3.0 B | USB 3.0 female | USB 3.1 A

Conclusie

Wil je je hele auto renoveren, vergeet dan vooral niet de beste autospeakers, een goede subwoofer voor in de auto, een modern navigatiesysteem en een goede autoradio – vooral niet als je kwaliteit in een hoog vaandel hebt.

Koop geen goedkope usb-autoladers van ondermaatse kwaliteit, want deze doen meestal afbreuk aan bepaalde beveiligingen die goede modellen wel bieden, zoals het omgaan met de schommelingen in de spanning die optreedt of het opvangen van oververhittingsproblemen.

Bekijk nog eens rustig onze top 5 hieronder en laat me zeker weten welke usb-autolader al jouw apparaten aan de gang mag houden! ⚡

Was dit artikel behulpzaam?