Harmonische Klanken met de Beste Digitale Piano

Julian Koops

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min. leestijd

De ultieme toets!

Harmonische Klanken met de Beste Digitale Piano

Heb je altijd al willen leren pianospelen, maar beschik je niet over de ruimte en het budget? Dat is nu verleden tijd, want met de beste digitale piano speel je zelfs in de kleinste huiskamers voor een zachte prijs. In dit artikel vertel ik je wat de belangrijkste specificaties zijn en welke piano bij jou past. Zie hieronder de top 5 volgens ons!

Wat zijn de beste digitale piano's van 2024?

Dit zijn de top 5 beste digitale piano's op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste digitale piano's van 2024

1. Yamaha EZ-300

1. Yamaha EZ-300

Belangrijke specificaties:

Aanslaggevoelig: Ja
Met onderstel: Nee

De Yamaha EZ-300 is een opvallende digitale piano die zowel beginners als ervaren muzikanten aanspreekt, met een scala aan functies om leren en optreden te ondersteunen. Met 140 ingebouwde nummers, aanraakgevoelige verlichte toetsen en 622 instrumentgeluiden, is het een uitgebreid leermiddel en een veelzijdig muziekinstrument. Zoals opgemerkt door MusicRadar, is de EZ-300 "een elektronisch toetsenbord dat beginners helpt om te leren spelen", waardoor het een ideale keuze is voor degenen die aan hun muzikale reis beginnen.

Een van de belangrijkste sterke punten van de EZ-300 ligt in het gebruiksvriendelijke ontwerp, met verlichte toetsen die eenvoudig leren bevorderen. Met 202 ingebouwde nummers, waaronder populaire hits en klassieke melodieën, en drie lesfuncties, biedt het een ondersteunende omgeving om vaardigheden op eigen tempo te verfijnen. De inclusie van Touch Tutor en Keys to Success, zoals benadrukt in de Amazon review, onderstreept de toewijding om leerlingen door hun muzikale ontwikkeling te begeleiden. Bovendien vereenvoudigt de Smart Chord-functie het spelen van akkoorden, wat de algehele leerervaring verbetert.

Wat betreft optredens schittert de EZ-300 met zijn begeleidingsstijlen, en biedt het een complete en boeiende speelervaring. Met 622 instrumentgeluiden is er voor elk wat wils, waardoor het geschikt is voor verschillende speelscenario's. Bovendien verbetert de mogelijkheid om het toetsenbord via USB of 6 AA-batterijen van stroom te voorzien, zoals benadrukt in de Amazon review, de draagbaarheid, waardoor het geschikt is voor verschillende optreedomgevingen.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Alesis Recital Pro, Casio CT-X700, Donner DEP-20, Casio Casiotone LK-S250 en Roland GO:PIANO88, onderscheidt de Yamaha EZ-300 zich door zijn uitgebreide leerondersteuning, uitgebreide nummerbibliotheek en diverse instrumentgeluiden. Hoewel andere toetsenborden misschien uitblinken op specifieke gebieden, onderscheidt de balans van leergestuurde functies en prestatievermogen van de EZ-300 zich als een veelzijdige keuze voor zowel beginners als ervaren muzikanten.

Het is echter belangrijk op te merken dat de stroomadapter apart wordt verkocht, zoals vermeld in de Amazon review, wat een aanvullende overweging kan zijn voor potentiële kopers.

Samengevat, de Yamaha EZ-300 is een topkeuze in de categorie digitale piano's, met name voor beginners die een uitgebreid leermiddel zoeken met uitgebreide prestatievermogens. De mix van educatieve functies en veelzijdige instrumentgeluiden maakt het een aantrekkelijke optie voor degenen die hun muzikale reis willen beginnen of hun vaardigheden willen verbeteren. Met de nadruk op het faciliteren van leren en plezierig spelen, leeft de EZ-300 echt zijn doel na om muziek toegankelijk en plezierig te maken voor spelers van alle niveaus.

Voordelen Yamaha EZ-300
 • Uitgebreide leerondersteuning met aanraakgevoelige verlichte toetsen en 202 ingebouwde nummers.
 • Veelzijdig muziekinstrument met 622 instrumentgeluiden en begeleidingsstijlen voor een boeiende speelervaring.
 • Portabiliteit met de optie om het toetsenbord via USB of 6 AA-batterijen van stroom te voorzien.
Nadelen Yamaha EZ-300
 • De voedingsadapter wordt apart verkocht, wat een extra kostenpost kan zijn voor potentiële kopers.

2. Roland GO:KEYS

2. Roland GO:KEYS

Belangrijke specificaties:

Aanslaggevoelig: Nee
Met onderstel: Nee

De Roland GO:KEYS digitale piano is een draagbare en veelzijdige optie die is ontworpen voor beginners en ervaren spelers die op zoek zijn naar een compact en lichtgewicht instrument. Verkrijgbaar in 61-toetsen en 88-toetsen varianten, wordt de GO:KEYS geprezen om zijn draagbaarheid, met het 61-toetsen model wegend 8.8 lbs en het 88-toetsen model 15.7 lbs, waardoor het geschikt is voor gebruik onderweg. De piano werkt op batterijen, wat de draagbaarheid verder verbetert en ervoor zorgt dat muzikanten overal kunnen spelen. Ondanks zijn glanzende plastic constructie, voorkomt de matte afwerking op het bedieningsgebied vingerafdrukophoping, wat een veelvoorkomende zorg is bij dergelijke materialen. De stevigheid van het toetsenbord heeft echter enkele zorgen opgeleverd vanwege de zichtbare holle onderkant, hoewel het naar verluidt goed standhoudt tijdens gebruik. Hoewel de bedieningsknoppen van het 61-toetsen model mogelijk ontbreken aan tastbare feedback, beschikt het 88-toetsen model over fysieke knoppen met woorden in plaats van symbolen, wat de gebruiksvriendelijkheid verbetert. De GO:KEYS biedt redelijke bedieningsfunctionaliteit, hoewel sommige gebruikers enkele ergonomische en bouwkwaliteitsoverwegingen hebben opgemerkt.

"De Roland GO:PIANO 88 is een draagbare en beginner-vriendelijke digitale piano die is ontworpen om de kloof te overbruggen tussen een piano en een keyboard."

De GO:KEYS 88 beschikt over 88 semi-gewogen toetsen die lijken op een traditionele piano, gericht op het ontwikkelen van de juiste techniek terwijl de draagbaarheid behouden blijft. De ingebouwde Bluetooth-luidsprekers maken naadloze verbinding met smartphones of apparaten voor toegang tot leermiddelen mogelijk, wat de veelzijdigheid verbetert. Met vier niveaus van gevoeligheid voor toetsreactie en vier tonen (Piano, E. Piano, Orgel en Strijkers), levert de piano een hoogwaardig geluid, hoewel sommige gebruikers hebben gewezen op het beperkte aantal tonen in vergelijking met andere opties op de markt. Bovendien beschikt de piano over 128-stemmige polyfonie en hoogwaardige Bluetooth-luidsprekers, wat bijdraagt aan de prestatiewaarde. De toevoeging van Bluetooth MIDI-ondersteuning, metronoom, transponeren en opnamefuncties draagt bij aan de aantrekkingskracht voor zowel beginners als ervaren spelers.

"De Roland GO:Piano, 88-Key Digital Piano (GO-88P) biedt premium pianoprestaties in een compact en draagbaar ontwerp."

Als we de Roland GO:KEYS vergelijken met andere modellen op de markt, zoals de Roland HP704, F107, LX708, en meer, valt het op door zijn draagbaarheid en beginner-vriendelijk ontwerp, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en compacte digitale piano. Het beperkte aantal tonen kan echter een nadeel zijn in vergelijking met andere modellen in de Roland-serie, vooral voor degenen die een breder scala aan geluidsopties zoeken.

Samenvattend schittert de Roland GO:KEYS digitale piano als een draagbare en beginner-vriendelijke optie. Zijn lichte en compacte ontwerp, samen met functies zoals Bluetooth-connectiviteit en hoogwaardig geluid, maken het een aantrekkelijke keuze voor muzikanten onderweg of voor degenen die hun muzikale reis beginnen. Hoewel het enkele ergonomische en bouwkwaliteitsoverwegingen kan hebben, positioneert zijn draagbaarheid en veelzijdigheid het als een sterke concurrent in de markt voor digitale piano's.

Voordelen Roland GO:KEYS
 • Portable en lichtgewicht, geschikt voor onderweg.
 • Matte afwerking op het bedieningsgebied voorkomt ophoping van vingerafdrukken.
 • Ingebouwde Bluetooth-luidsprekers voor naadloze verbinding met smartphones of apparaten.
Nadelen Roland GO:KEYS
 • Zichtbare holle onderkant wekt zorgen over stevigheid op.
 • Beperkt aantal tonen in vergelijking met andere opties op de markt.
 • Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat er kleine ergonomische en bouwkundige overwegingen zijn.

3. Alesis Recital Pro

3. Alesis Recital Pro

Belangrijke specificaties:

Ik ben blij om de Alesis Recital Pro digitale piano aan te bevelen. Met 88 gewogen toetsen en verbeterde bouwkwaliteit, biedt het een complete leerervaring voor zowel beginners als ervaren spelers. De piano heeft 12 stemmen, ingebouwde effecten, 20W luidsprekers en verschillende connectiviteitsopties. Bovendien worden educatieve functies, een Skoove 3-maanden premium abonnement voor online pianoles en gratis virtuele lessen van Melodics meegeleverd. Dit maakt het een geweldige keuze voor wie wilt leren piano spelen.

De bijgeleverde M-Audio HDH40 piano koptelefoon zijn duurzaam en zorgen voor een goede verbinding, waardoor de digitale piano ideaal is voor stille oefensessies. Het pakket biedt ook een scala aan hulpmiddelen en bronnen om het leren en de vaardigheidsontwikkeling te ondersteunen. De Alesis Recital Pro blinkt uit in educatieve functies en biedt een complete ervaring voor aspirant pianisten. Echter, de beperkte informatie op de officiële Alesis website kan potentiële kopers afschrikken.

In vergelijking met andere modellen, zoals die van Yamaha of Roland, valt de Alesis Recital Pro op door zijn educatieve functies en inclusieve aanbod. Desondanks is het belangrijk om de nadelen in overweging te nemen, zoals de beperkte bouwkwaliteit en de gevoeligheid voor externe geluiden. Kortom, de Alesis Recital Pro digitale piano biedt een uitgebreide leerervaring, maar heeft ook beperkingen op het gebied van prestaties en bouwkwaliteit. Als je op zoek bent naar een complete leerervaring, is dit de piano voor jou!

Voordelen Alesis Recital Pro
 • Gewogen hameractietoetsen
Nadelen Alesis Recital Pro
 • Gevoeligheid voor ongewenste geluiden
 • Zorgen over de bouwkwaliteit
 • Gebrek aan gedetailleerde informatie en visuele representatie op de officiële website

4. Roland GO:PIANO88

4. Roland GO:PIANO88

Belangrijke specificaties:

Soort piano: Stage piano
Aantal toetsen: 88
Aanslaggevoelig: Nee
Type klavier: Semi-gewogen
Met onderstel: Nee

Ik ben enthousiast over de Roland GO:PIANO 88, een digitale piano die moeiteloos de kwaliteiten van een traditionele piano combineert met de draagbaarheid en moderne functies van een keyboard. Dit 88-toetsen instrument is ideaal voor zowel beginners als ervaren spelers, dankzij zijn draagbare en robuuste ontwerp. Het lichte gewicht en de optie voor batterijvoeding zorgen voor optimale draagbaarheid, zoals MusicRadar opmerkt, "Het lichte en robuuste ontwerp, samen met de optie voor batterijvoeding, maken het zeer draagbaar." De ingebouwde Bluetooth speakers zorgen voor moeiteloze verbinding met leerhulpmiddelen op smartphones of apparaten, waardoor de algehele leerervaring wordt verbeterd.

Met half-gewogen toetsen biedt de GO:PIANO 88 een balans die geschikt is voor beginners, waardoor ze de juiste techniek en expressiviteit kunnen ontwikkelen. PianoDreamers merkt op: "Het heeft 88 toetsen die zijn vormgegeven als een traditionele piano, waardoor beginners de juiste techniek kunnen ontwikkelen en expressieve spelers kunnen worden." Met vier niveaus van gevoeligheid voor toetsaanslag en vier klanken (Piano, E. Piano, Orgel en Strijkers), biedt deze digitale piano een veelzijdige speelervaring, hoewel het misschien minder stemopties heeft in vergelijking met andere modellen op de markt, zoals opgemerkt door MusicRadar.

De GO:PIANO 88 blinkt uit in zijn draadloze mogelijkheden, met Bluetooth-connectiviteit, Bluetooth MIDI-ondersteuning en de optie voor batterijgevoede werking. Daarnaast biedt het 128-stemmige polyfonie, metronoom, transponeren en opnamefuncties, waardoor het voldoet aan de dagelijkse oefenbehoeften van muzikanten op verschillende vaardigheidsniveaus. Bovendien voegt Roland waarde toe door GO:PIANO eigenaars drie maanden gratis pianolessen aan te bieden via het online platform Pianote, wat het product aantrekkelijk maakt voor beginners die begeleiding zoeken in hun muzikale reis.

In vergelijking met zijn 61-toetsen variant, heeft het 88-toetsen model fysieke knoppen met woorden in plaats van symbolen, vergelijkbaar met die op Roland's FP-10 en FP-30 digitale piano's, zoals PianoDreamers benadrukt. Ondanks zijn sterke punten, biedt de GO:PIANO 88 mogelijk niet dezelfde tactiele feedback als sommige andere modellen, omdat het touch-gevoelige 'knoppen' gebruikt voor de bediening, zoals vermeld in de review van PianoDreamers.

In een markt die steeds meer gevuld is met digitale piano's en keyboards, valt de Roland GO:PIANO 88 op door zijn combinatie van draagbaarheid, traditioneel pianogevoel en moderne functies. Zijn compacte en lichte ontwerp, samen met sterke draadloze mogelijkheden, maken het tot een aantrekkelijke optie voor muzikanten die op zoek zijn naar een draagbare maar authentieke speelervaring. Echter, zijn beperkte stemopties en de touch-gevoelige bediening kunnen niet bij alle gebruikers in de smaak vallen, vooral diegenen die op zoek zijn naar een meer tastbare interface en een breder scala aan klanken.

Al met al is de Roland GO:PIANO 88 een overtuigende keuze voor beginners en muzikanten die onderweg zijn, met een mix van traditionele pianoelementen en moderne gemakken, waardoor het een geschikte optie is voor degenen die aan hun pianospelreis beginnen of op zoek zijn naar een draagbaar oefeninstrument.

Voordelen Roland GO:PIANO88
 • Portable en robuust ontwerp, ideaal voor muzikanten onderweg
 • Hoogwaardige ingebouwde Bluetooth-luidsprekers voor eenvoudige verbinding met leermiddelen
 • Inclusief drie maanden gratis pianoles via het online platform Pianote
Nadelen Roland GO:PIANO88
 • Beperkte stemopties in vergelijking met sommige andere modellen op de markt
 • Gebruikt aanraakgevoelige 'knoppen' voor bediening, biedt mogelijk niet dezelfde tastbare feedback als sommige andere modellen

5. Casio CT-X700

5. Casio CT-X700

Belangrijke specificaties:

Aanslaggevoelig: Nee
Met onderstel: Nee

Ik ben heel enthousiast over de Casio CT-X700 digitale piano! Met zijn "AiX Sound Source" biedt hij 600 tonen, waaronder geweldige pianogeluiden, synths, strijkers en wereldinstrumenten, evenals een breed scala aan galm, chorus en EQ om het geluid aan te passen. Het is echt een waardevol instrument voor pianisten van alle niveaus, met 195 voorgeprogrammeerde ritmes, 110 nummerdemonstraties en 50 oefeningen. Bovendien is het draagbaar, heeft het ingebouwde speakers en zit het boordevol functies, waardoor het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt.

De Casio CT-X700 heeft een 61-toetsen toetsenbord, 3 soorten aanslaggevoeligheid, AiX-toongeneratietechnologie, 600 tonen en een polyfonie van 48 noten. Dit moderne en compacte digitale piano is licht van gewicht en duurzaam, waardoor het geschikt is voor beginnende spelers en pianisten die op zoek zijn naar een draagbare digitale piano met indrukwekkende geluidskwaliteit en extra functies. Daarnaast biedt het verschillende aansluitmogelijkheden, waaronder een USB-MIDI-poort en hoofdtelefoonuitgang.

Het Casio CT-X700 PPK Premium Keyboard Pack, verkrijgbaar op Amazon, versterkt zijn aantrekkingskracht door een uitgebreide bundel aan te bieden met levensechte tonen, realistische ritmes, een zes-sporen recorder, een Step-Up Lesson systeem, en een class-compliant USB-MIDI-poort. De bundel bevat ook een metalen X-stijl keyboardstandaard, muziekstandaard, AC-adapter en stereohoofdtelefoon, waardoor het een handige alles-in-één oplossing is voor zowel beginnende als ervaren muzikanten.

In vergelijking met zijn tegenhangers zoals de Alesis Recital 61 en Casio CTK2400 61-Key Portable Keyboard, blinkt de Casio CT-X700 uit door zijn AiX Sound Source, een breed scala aan tonen en een overvloed aan functies, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die een moderne en veelzijdige digitale piano zoeken.

Hoewel de Casio CT-X700 indrukwekkende functies en geluidskwaliteit biedt, is het belangrijk op te merken dat het geen pitch bend en mod wheel heeft en mogelijk niet zo gevoelig is als duurdere modellen, zoals vermeld door MusicRadar. Desalniettemin maken de draagbaarheid, ingebouwde speakers en uitgebreide functies het een aantrekkelijke optie voor pianisten die een veelzijdige en draagbare digitale piano zoeken.

Kortom, de Casio CT-X700 digitale piano is uitstekend als moderne en veelzijdige digitale piano, met indrukwekkende geluidskwaliteit, een breed scala aan tonen en een overvloed aan functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor pianisten van alle niveaus die waarde hechten aan hun investering.

Voordelen Casio CT-X700
 • Veelzijdig met 600 tonen, waaronder piano, elektrische piano, synths, strijkers en wereldinstrumenten.
 • Portable met ingebouwde luidsprekers en een uitgebreide reeks functies.
 • Wordt geleverd met een uitgebreid bundel, waaronder realistische tonen, een zes-sporen recorder, een Step-Up Lesson systeem en een class-compliant USB-MIDI poort.
Nadelen Casio CT-X700
 • Mist pitch bend en mod wheel.
 • Mogelijk niet zo gevoelig voor aanraking als acties in het hogere segment.

Hoe kies je de beste digitale piano?

Wie zich begeeft in het rijk der digitale piano's ontdekt een breed scala aan soorten. Zo bestaan er piano's voor beginners, gevorderden, speciaal voor live-optredens in combinatie met een goede zangmicrofoon en ga zo maar door.

De toetsen: belangrijk kenmerk

Kwalitatief goede pianotoetsen zijn naar mijn mening hetgeen wat je piano maakt of breekt. Ook al zijn je vaardigheden nog zo imposant, met waardeloze toetsen kom je niet ver.

De aanslaggevoeligheid van de toetsen is essentieel voor een expressieve speelervaring. Zoek naar digitale piano's met gewogen of semi-gewogen toetsen die het gevoel van een akoestische piano nabootsen. Let op specificaties zoals 'graded hammer action' of 'ivory feel' toetsen, die bijdragen aan een realistische speelervaring.

Ivory feel [...] There is no change in sound; but, they feel great.

Hal Cooper, Quora

Speel je ook op de akoestische piano, of ben je van plan dit te gaan doen? Kies dan voor een digitale piano met 88 toetsen om dat te simuleren. Varianten met bijvoorbeeld 61 of 76 toetsen hebben het voordeel dat je piano hierdoor compacter en makkelijker vervoerbaar is.

Wat je moet weten over polyfonie

Polyfonie is simpel gezegd het aantal tonen dat maximaal tegelijkertijd kan worden afgespeeld. Een digitale piano met een polyfonie van 64 tonen geeft dit aantal maximaal in een keer weer.1Jack, Piano Reviewer (2021). 'What Is Polyphony on a Digital Piano?'

Zelf heb ik een digitale piano met een polyfonie van 48 in mijn huis staan. Voor niet al te complex pianospel is dit in principe voldoende, maar zodra ik meerdere lagen gebruik, bijvoorbeeld strijkers en een piano, merk ik dat tonen wegvallen zodra mijn spel 'druk' begint te worden.

Welke polyfonie je nodig hebt is afhankelijk van het type muziek dat je speelt. Mijn ik raad aan dat je ruim kiest. Mocht je in de toekomst complexere muziek gaan spelen, dan heb je in ieder geval een piano die dit goed weergeeft.

Pianotoetsen van een digitale piano en de functies op het dashboard

Verschillende types digitale piano's: slab, console en stage

De slab is verreweg de populairste variant van de drie. Herkenbaar aan deze variant is dat hij makkelijk te vervoeren valt, beschikt over interne speakers, relatief betaalbaar is en lijkt op een doorsnee keyboard.

Een digitale consolepiano lijkt op een akoestische piano. Met bijbehorend frame en drie pedalen geven ze het gevoel en uitstraling van een akoestische piano weer. Deze is esthetisch gezien zeer aantrekkelijk, maar niet altijd lief voor de portemonnee. Dit type vind je doorgaans in de duurdere segmenten terug.

Een stage piano is (zoals de naam al suggereert) bedoeld voor live-optredens. Hij beschikt doorgaans over een breed aantal opties om je geluid aan te passen en is zeer vervoerbaar. Deze worden veelal geleverd zonder interne speakers, omdat ze ontworpen zijn om aangesloten te worden op externe speakers of een PA-systeem. 🔈

Het belang van luidsprekers

Afgezien van veel stage piano's beschikken digitale piano's doorgaans over ingebouwde luidsprekers in stereo opstelling.

Interne luidsprekers tussen de 10 en 15 watt leveren meestal degelijke kwaliteit. Persoonlijk vind ik deze kwaliteit in de meeste gevallen inferieur door het gebrek aan bas vanwege de afmetingen van de luidsprekers. Een goed alternatief zijn externe luidsprekers, zoals een set goede actieve speakers.

Extra functies van digitale piano's onder de loep

Het geweldige aan digitale piano's is dat ze doorgaans met een breed scala aan functies komen. Dit draagt niet alleen bij aan het worden van een betere pianist, maar ook een verdieping in je dagelijkse pianospel.

Klanken

Bij het kiezen van een digitale piano is geluidskwaliteit cruciaal. Mijn advies is dat je zoekt naar modellen met hoogwaardige samples en realistische klanken. Let op termen als 'stereo sampling' en 'wave memory', die duiden op de kwaliteit en diepte van het geluid. Een goede digitale piano biedt een rijk en authentiek geluid, vergelijkbaar met een akoestische piano.

Leertools

Handig voor de beginnende pianist: leuke leertools die het oefenen een stuk makkelijker en interactiever maken. Sommige piano's beschikken over ingebouwde mogelijkheden zoals oplichtende pianotoetsen, handige demonummers en een metronoom, zodat je altijd in de maat blijft.

Koptelefoon

Ideaal voor je huisgenoten en buren. Het aansluiten van een koptelefoon op je digitale piano. In tegenstelling tot een echte piano oefenen je met je digitale vriend stilletjes je pianostukken.

De meeste digitale piano's beschikken over een 3.5 mm of 6.3 mm ingang waar je eenvoudig je koptelefoon aansluit. 🎧

Een kind speelt piano met behulp van oplichtende pianotoetsen en gebruikt een koptelefoon

MIDI-aansluiting

Sommige digitale piano's hebben een MIDI-aansluiting waarmee je de piano met je computer verbindt. Een handige feature, zeker wanneer je je pianospel wilt opnemen en bewerken, of je hoeveelheid klanken wilt uitbreiden.

Mocht dit sowieso je doel zijn, overweeg dan een MIDI-keyboard in combinatie met de beste desktop-pc of een goede laptop.

Overige functionaliteiten

 • Opnamemogelijkheden zijn handig om fouten in je pianospel op te sporen of andere mensen je kunsten te laten horen.
 • Een sustainpedaal is een essentieel onderdeel voor je piano. Hierdoor klinken pianoklanken door zodra je het pedaal indrukt. Ik raad je aan om een pianomodel te kiezen die al een pedaal meelevert. Doe je dit toch niet, kies dan een die hiervoor een aansluiting heeft en schaf een los pedaal aan.
 • Sommige piano's beschikken over Bluetooth. Dit is een interessante functionaliteit waarmee je bijvoorbeeld met interactieve bladmuziek volgt waar je in de muziek bent, op bijvoorbeeld je tablet.2Rudi Zarka, Roland Corporation Australia (n.d.). 'The Top 5 Benefits of Bluetooth Technology in Pianos'

Welk merk maakt de beste digitale piano's?

Roland

Roland staat bekend om zijn innovatieve benadering in de muziektechnologie. Hun digitale piano's zijn vaak uitgerust met geavanceerde technologieën zoals SuperNATURAL geluidstechnologie, die een zeer realistische piano-ervaring biedt, zowel in geluid als in gevoel.3Roland Corporation Australia (n.d.). 'What is Roland SuperNATURAL technology?'

De toetsaanslag van Roland piano's wordt vaak geprezen. Ze gebruiken technologieën zoals de PHA-4 Standard Keyboard-technologie, die de nuances van een akoestische piano nabootst, waardoor spelers een authentieke en expressieve speelervaring krijgen.

Roland biedt een breed scala aan modellen, van instapniveau tot professionele piano's, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel beginners als ervaren muzikanten.

Casio

Casio staat bekend om het bieden van digitale piano's met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hun piano's zijn toegankelijk voor beginners en budgetbewuste muzikanten, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Casio digitale piano's (zoals die in de Privia- en Celviano-serie) bieden nuttige functies zoals diverse klankkleuren, ingebouwde ritmes en lesfuncties, wat ze ideaal maakt voor leeromgevingen.

The Casiotone CT-S1 is aimed at relative newbies, but there’s also a lot to like here for more advanced musicians, especially those looking for a secondary keyboard. Here’s what you’re getting for two benjamins: 61 full-size velocity-sensitive keys, a nifty ‘surround’ sound mode, optional battery power, USB MIDI, optional Bluetooth MIDI and Audio via the WU-BT01 adapter, compatibility with Casio’s Chordana app for learning pieces, 9.9 lbs weight, music stand included, an option of black, white, and red colorways. [...] Casio has carefully curated every sound and feature present for an experience that oozes more quality than you’d expect for the price.

Napier Lopez, The Next Web

Veel Casio-modellen zijn ontworpen met het oog op draagbaarheid, wat ze een goede keuze maakt voor muzikanten die vaak onderweg zijn.

Wat zijn volgens de Consumentenbond en Tweakers de beste digitale piano?

Op dit moment hebben de Consumentenbond noch Tweakers nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over digitale piano's. Zodra deze informatie beschikbaar komt, wordt deze sectie bijgewerkt met hun aanbevelingen en bevindingen.

Veelgestelde vragen over digitale piano's van onze lezers

Er zijn vooralsnog geen vragen aan ons gesteld over digitale piano's. Zit jij nog met een vraag of een opmerking na het lezen van dit artikel? Schroom dan niet en vul het feedbackformulier in onderaan deze pagina! Dan behandelen we binnenkort jouw vraag hier.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen