Gun Jezelf Rust met de Beste Babyfoon

Eden van der Veeken

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

8 min. leestijd

Hoor je baby snurken, terwijl jij je koffie slurpt!

Gun Jezelf Rust met de Beste Babyfoon

Zoek je een babyfoon die echt bij je past? Ik ben op zoek gegaan naar de beste babyfoon en heb alles wat ik geleerd heb in een handige gids gezet. Ik vergelijk verschillende soorten babyfoons. Ontdek de top 5 keuzes en vind een babyfoon die jou en je kleintje rust en veiligheid biedt.🍼👶🏾

Wat zijn de beste babyfoons van 2024?

Dit zijn de top 5 beste babyfoons op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste babyfoon van 2024

1. Philips Avent Connected SCD923

1. Philips Avent Connected SCD923

Belangrijke specificaties:

Bereik buitenshuis: 400 m
Nachtlampje: Ja
Geluidsactivatie: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Ja
Temperatuurweergave: Ja
Instelbare volumegevoeligheid: Ja

Ik ben de Philips Avent Connected SCD923/26, een slimme babyfoon die zorgt voor een sterke en veilige verbinding. Met mij ben je altijd verbonden met de kinderkamer, zowel via de ouderunit als via de app op je smartphone of tablet. Ik heb een ingebouwde temperatuursensor, zodat je snel kunt zien of je kindje warm genoeg is aangekleed. En dat is nog niet alles! Ik heb ook een nachtlampje dat je op afstand kunt inschakelen en ik bied maar liefst 15 verschillende liedjes en geluiden om je kindje te kalmeren. En het beste van alles is dat je zelfs je eigen liedjes kunt opnemen, zodat je kindje een vertrouwde stem hoort. En als je kindje je nodig heeft, kun je met mijn terugpraatfunctie op afstand geruststellende woorden spreken.

Wat mij echt speciaal maakt, is mijn Secure Connect-systeem. Hiermee ben je altijd verzekerd van een sterke en veilige verbinding tussen mij, de ouderunit en de app. Ik maak gebruik van meerdere versleutelde koppelingen, zodat niemand kan meekijken of meeluisteren. En ik heb ook nog een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom, zodat je altijd duidelijke beelden hebt van de kamer van je kindje, zowel overdag als 's nachts. Mijn ouderunit heeft een 4,3-inch kleurenscherm en kan tot wel 12 uur meegaan in de eco-modus. En als je naar buiten gaat, kan ik je zelfs tot wel 400 meter bereik bieden.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden. Ze vinden mijn beeldkwaliteit scherp en helder, zowel op de ouderunit als via de app op de smartphone. Ze zijn ook erg blij met mijn terugspreekfunctie, omdat het werkt als een telefoongesprek en er geen onderbreking van het geluid is. En ze waarderen de verschillende slaapliedjes en geluiden die ik bied, evenals mijn aanpasbare nachtlampje. Ze vinden het ook handig dat ze via de app foto's en video's kunnen maken.

Er zijn echter ook enkele nadelen genoemd. Zo kan mijn camera niet op afstand gedraaid worden, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn. Ook vinden sommige mensen het storend dat er altijd een groen lampje op de camera brandt. En mijn ouderunit heeft niet altijd voldoende batterijduur 's nachts, dus je moet hem aan de oplader houden.

Al met al bied ik veel handige functies en een goede beeld- en geluidskwaliteit. Mijn Secure Connect-systeem zorgt voor een sterke en veilige verbinding, terwijl mijn app en ouderunit verschillende mogelijkheden bieden om je kindje in de gaten te houden en gerust te stellen. Ik ben vooral geschikt voor ouders die waarde hechten aan goede beeldkwaliteit, gebruiksgemak en extra functies zoals slaapliedjes en een nachtlampje. De beperkte draaifunctie van mijn camera en de beperkte batterijduur van de ouderunit zijn echter punten om rekening mee te houden. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en handige babyfoon, ben ik er voor jou! ✨

Voordelen Philips Avent Connected SCD923
 • Scherpe en heldere beeldkwaliteit op ouderunit en app
 • Terugspreekfunctie werkt als een telefoongesprek zonder onderbreking van het geluid
 • Verschillende slaapliedjes en geluiden, en aanpasbaar nachtlampje
Nadelen Philips Avent Connected SCD923
 • Camera kan niet op afstand gedraaid worden
 • Groen lampje brandt altijd op de camera en kan als storend ervaren worden
 • Beperkte batterijduur van de ouderunit 's nachts

2. Beste babyfoon: Luvion Easy Babyphone - Babyfoon

2. Beste babyfoon: Luvion Easy Babyphone - Babyfoon

Belangrijke specificaties:

Bereik buitenshuis: 250 m
Nachtlampje: Nee
Geluidsactivatie: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Instelbare volumegevoeligheid: Ja

De Luvion Easy Babyphone is dé babyfoon met camera die ik aanbeveel. Deze babyfoon heeft alles wat je nodig hebt, zonder gedoe. Met een aantrekkelijke prijs en alle belangrijke functies is de Luvion Easy betrouwbaar en betrouwbaar. Je kunt altijd op deze babyfoon vertrouwen, met een bereik tot 250 meter onder ideale omstandigheden en een gecodeerd signaal voor een 100% veilige en storingsvrije verbinding.

Het 2-inch kleurenscherm is een van de beste eigenschappen van de Luvion Easy. Hiermee kun je je baby altijd goed in de gaten houden. Zelfs in het donker, dankzij de nachtzichtfunctie met een bereik van maximaal 5 meter. Als je je baby wilt geruststellen, kun je dat doen met de terugspreekfunctie. En met de kamertemperatuurweergave kun je de temperatuur in de babykamer in de gaten houden.

De Luvion Easy is heel gemakkelijk te gebruiken en kan met één druk op de knop worden geïnstalleerd. De ouderunit heeft een oplaadbare Lithium batterij, dus je hoeft nooit batterijen te vervangen. Je kunt de camera in elke richting draaien en monteren, zodat je altijd de perfecte kijkhoek hebt. En met de batterijen-leeg waarschuwing en buiten-bereik waarschuwing zul je nooit zonder stroom komen te zitten en blijf je altijd verbonden met je baby.

Wat de Luvion Easy Babyphone echt onderscheidt, is de privacygarantie. De video- en audiosignalen worden verzonden via een veilig 2,4 GHz kanaal met FHHS technologie, dus je hebt geen wifi-internet nodig en de verbinding is 100% storingsvrij. Dit is vooral belangrijk voor ouders die zich zorgen maken over de veiligheid en privacy van hun babyfoon.

Op Bol.com heeft de Luvion Easy Babyphone een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en gebruikers zijn zeer positief. Ze waarderen vooral de goede prijs-kwaliteitverhouding, het handzame formaat, de verschillende functies en het bereik van de babyfoon. Sommige gebruikers merken op dat de mini usb aansluiting en de korte batterijduur van de ouderunit kleine minpunten zijn, maar over het algemeen worden deze niet als erg belangrijk beschouwd.

Al met al is de Luvion Easy Babyphone de perfecte keuze voor ouders die een betrouwbare babyfoon met camera willen, zonder al te veel extra's. Deze babyfoon biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, is eenvoudig te bedienen en zorgt ervoor dat je altijd een oogje in het zeil kunt houden bij je baby. Met de privacygarantie en storingsvrije verbinding is de Luvion Easy de veilige keuze voor elke ouder. 👶

Voordelen Luvion Easy Babyphone - Babyfoon
 • Betrouwbare babyfoon met aantrekkelijke prijs
 • Bereik tot 250 meter onder optimale omstandigheden
 • Gecodeerd signaal voor 100% veilige en storingsvrije verbinding
Nadelen Luvion Easy Babyphone - Babyfoon
 • Mini usb aansluiting
 • Korte batterijduur van de ouderunit

3. Miya M35 Babyfoon Babyfoon met

3. Miya M35 Babyfoon Babyfoon met

Belangrijke specificaties:

Bereik buitenshuis: 300 m
Nachtlampje: Nee
Geluidsactivatie: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Instelbare volumegevoeligheid: Ja

De Miya M35 Babyfoon is de perfecte keuze voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een betrouwbare babyfoon met camera. Met deze babyfoon heb ik altijd een veilige en betrouwbare liveverbinding met de kinderkamer, zodat ik altijd weet wat er daar gebeurt. Het installeren van de babyfoon is super eenvoudig en het gebruik ervan is een fluitje van een cent.

Een van de geweldige functies van de Miya M35 is de ingebouwde VOX audio detectie. Dit betekent dat de monitor automatisch aangaat zodra er geluid wordt gedetecteerd. Ik kan zelfs de gevoeligheid van de babyfoon instellen, zodat ik kan bepalen op welk geluidsniveau de babyfoon reageert. De babyfoon heeft ook een ingebouwde infraroodcamera, waardoor ik zelfs in een donkere kamer helder beeld heb.

Wat de Miya M35 Babyfoon echt onderscheidt van andere babyfoons op de markt, is de mogelijkheid om op afstand de camera te draaien en in- en uit te zoomen. Dit betekent dat ik altijd een volledig zicht heb op de hele kinderkamer, waar ik ook ben. Met een draaihoek van 120° verticaal en 355° horizontaal is het vinden van de perfecte positie voor de camera super makkelijk.

Een ander groot voordeel van de Miya M35 Babyfoon is de stabiele verbinding tussen de monitor en de camera. En het beste is dat er geen router nodig is, wat de privacy en veiligheid van de verbinding garandeert. De babyfoon heeft ook een groot bereik, zowel binnen als buiten, met een bereik van 60 meter binnen en 300 meter buiten.

De monitor van de Miya M35 heeft een oplaadbare accu met een stand-by tijd van ongeveer 10 uur. En maak je geen zorgen, de babyfoon wordt geleverd met adapters met extra lange snoeren, zodat je de monitor gemakkelijk kunt opladen terwijl je de babyfoon gebruikt. Bovendien heeft de babyfoon een compacte monitor met een goed zichtbaar scherm en eenvoudige bediening via de knoppen.

De Miya M35 Babyfoon heeft ook andere handige functies, zoals geluidsgevoelige LED-lampjes op de monitor die me op de hoogte houden van geluid, zelfs als het geluid uit staat. Ik kan de babyfoon ook uitbreiden met maximaal 4 camera's en er zijn 4 slaapliedjes beschikbaar om mijn kleintje in slaap te sussen. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde thermometer waarmee ik de kamertemperatuur op afstand kan controleren en een voedingsalarm kan instellen.

Over het algemeen zijn gebruikers ontzettend tevreden over de Miya M35 Babyfoon. Ze prijzen de geweldige prijs-kwaliteitverhouding, het heldere nachtzicht en het gemak in gebruik. Ze vinden de beeldkwaliteit uitstekend en waarderen het compacte formaat van de monitor. De batterijduur is meer dan voldoende en de kabels zijn lang genoeg. De mogelijkheid om de camera op afstand te besturen en in te zoomen wordt als een grote plus gezien.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de beoordelingen, is het altijd belangrijk om rekening te houden met eventuele beperkingen van de babyfoon. Sommige gebruikers vinden de babyfoon misschien te groot of kunnen problemen ondervinden met de verbinding in bepaalde omgevingen. Ook is het belangrijk op te merken dat de babyfoon alleen wordt geleverd met een Nederlandstalige/Engelstalige handleiding.

Kortom, de Miya M35 Babyfoon is een uitstekende keuze met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Het biedt een stabiele verbinding, uitstekende beeldkwaliteit, eenvoudige bediening en handige functies zoals de mogelijkheid om de camera op afstand te besturen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare babyfoon met camera, is de Miya M35 zeker het overwegen waard. 😊

Voordelen Miya M35 Babyfoon Babyfoon met
 • Beveiligde liveverbinding tussen jou en de kinderkamer
 • Eenvoudig installatieproces en kinderlijk gebruiksgemak
 • Ingebouwde VOX audio detectie met instelbare gevoeligheid
Nadelen Miya M35 Babyfoon Babyfoon met
 • Mogelijk te groot voor sommige gebruikers
 • Mogelijke problemen met verbinding in bepaalde omgevingen
 • Alleen geleverd met Nederlandstalige/Engelstalige handleiding

4. Luvion Essential Babyphone - Babyfoon

4. Luvion Essential Babyphone - Babyfoon

Belangrijke specificaties:

Bereik buitenshuis: 250 m
Nachtlampje: Nee
Geluidsactivatie: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Instelbare volumegevoeligheid: Ja

De Luvion Essential Babyphone - Babyfoon met Camera - Premium Baby Monitor is echt iets voor jou, als ouder in Nederland of België. Deze babyfoon heeft alles wat je nodig hebt: top beeldkwaliteit, kraakhelder geluid en talloze handige functies. Het 3,5-inch kleurenscherm is groter dan je zou verwachten en geeft zelfs bij weinig licht heldere beelden, zelfs in kleur! En het bereik is ook top, zelfs tot aan de overkant van de straat.

Een slimme eigenschap van deze babyfoon is dat het scherm alleen aangaat als er geluid is. Zo hoef je niet continu naar het scherm te staren, maar ben je meteen op de hoogte als er iets aan de hand is. Helaas gaat de batterij van de ouderunit niet zo lang mee, maar twee uur als het scherm constant aanstaat. Gelukkig is het snoer van de oplader lekker lang, zodat je de babyfoon altijd kunt aansluiten op stroom.

En er zijn nog meer handige functies! Zoals nachtzicht, zodat je ook in het donker alles kunt zien. Terugspreekfunctie, zodat je je baby kunt geruststellen met je eigen stem. Digitale zoom, zodat je alles tot in detail kunt bekijken. Een babytimer, zodat je precies weet wanneer het tijd is voor een voeding of verschoning. En zelfs een kamertemperatuurweergave, zodat je altijd weet of het niet te warm of te koud is voor je kleintje. En als je meer dan één camera wilt aansluiten, kan dat ook! Tot wel vier extra camera's kun je verbinden met deze babyfoon.

En wees gerust, deze babyfoon is veilig in gebruik. De video- en audiosignalen worden verstuurd via een veilig 2,4 GHz kanaal met FHHS technologie, zonder dat je wifi nodig hebt. Dus geen zorgen over privacy of straling!

Sommige ouders zijn laaiend enthousiast over de Luvion Essential Babyphone. Ze vinden de beeldkwaliteit geweldig en zijn blij met hoe makkelijk het apparaat te gebruiken is. Ook de vele handige functies worden gewaardeerd. Maar er zijn ook een paar kritische opmerkingen. Zo vinden sommige ouders de batterijduur te kort. En anderen hebben problemen gehad met het bereik van de babyfoon, vooral als ze zich op een andere verdieping bevonden.

Een ander punt van kritiek is de duurzaamheid van de babyfoon. Sommige ouders hebben gemeld dat het scherm na een jaar gebruik kuren begon te vertonen, met strepen en een paars beeld als gevolg. Dat is natuurlijk teleurstellend, zeker gezien de prijs van de babyfoon.

Al met al is de Luvion Essential Babyphone - Babyfoon met Camera - Premium Baby Monitor een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar top beeldkwaliteit, kraakhelder geluid en veel handige functies. Natuurlijk heeft hij zijn beperkingen, zoals de korte batterijduur en mogelijke problemen met het bereik en de duurzaamheid. Maar toch blijft het een populaire babyfoon vanwege zijn prestaties en betrouwbaarheid. 🌟

Voordelen Luvion Essential Babyphone - Babyfoon
 • Goede beeldkwaliteit
 • Zuiver geluid
 • Veel functies
Nadelen Luvion Essential Babyphone - Babyfoon
 • Korte stand-by-tijd van de batterij
 • Mogelijke problemen met het bereik
 • Kwetsbaarheid van het beeldscherm

5. Alecto DVM-71

5. Alecto DVM-71

Belangrijke specificaties:

Bereik buitenshuis: 300 m
Nachtlampje: Nee
Geluidsactivatie: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Instelbare volumegevoeligheid: Ja

Ik ben de Alecto DVM-71, een babyfoon met camera en een mooi 2,4 inch kleurenbeeldscherm. Met mij kun je altijd in contact blijven met je kleintje, zelfs als je druk bezig bent in het huis. Je kunt je baby met een gerust hart in zijn of haar kamer laten slapen terwijl je andere dingen doet. Zodra je kindje geluid maakt, spring ik aan en kun je hem of haar geruststellen met slaapliedjes en de terugspreekfunctie, zonder dat je naar de kinderkamer hoeft te rennen.

Wat mij onderscheidt van andere babyfoons is dat ik tot wel vier camera's kan aansluiten. Dat is perfect voor ouders met meerdere kinderen of als je me wilt gebruiken in de speelkamer. Mijn camera's kun je handmatig instellen en bieden zowel overdag als 's nachts een kristalhelder beeld. Met mijn tweewegcommunicatie kun je gemakkelijk met je kindje praten, zelfs als je in een andere kamer bent. Zo kun je slaapliedjes zingen of verhaaltjes vertellen voor het slapengaan.

Ik heb een groot bereik, dus je kunt niet alleen zien wat je kindje doet, maar ook horen met kristalhelder geluid van hoge kwaliteit. Mijn 2,4 inch scherm geeft ook de temperatuur in de kamer weer, zodat je altijd weet of het warm genoeg is voor je kleintje. En mijn geluidsniveaulampjes laten je zien hoeveel lawaai je kindje maakt.

Ik ben heel gemakkelijk te installeren, zoals mijn gebruikersreviews bevestigen. Zowel mijn beeld als geluid zijn van goede kwaliteit. Mijn ouderunit heeft een accu die enkele uren meegaat en mijn ECO stand is handig om energie te besparen. Een klein minpuntje is dat mijn camera altijd op netstroom moet zijn aangesloten om beeld te hebben, maar mijn ouderunit kan lang zonder stroom.

Al met al zijn mijn gebruikers erg tevreden over mij, de Alecto DVM-71. Ze vinden mijn beeld duidelijk, mijn geluid helder en ik ben makkelijk te installeren. De extra functies, zoals het kunnen aansluiten van meerdere camera's en mijn tweewegcommunicatie, worden zeer gewaardeerd. Het enige nadeel dat genoemd wordt, is dat mijn camera altijd op netstroom moet zijn aangesloten. Maar over het algemeen vinden mijn gebruikers dat ik waar bied voor je geld.

Dus, de Alecto DVM-71 is een gebruiksvriendelijke babyfoon met camera die uitblinkt in beeld- en geluidskwaliteit. Ik bied extra functies, zoals de mogelijkheid om meerdere camera's aan te sluiten en tweewegcommunicatie. Het enige nadeel is dat mijn camera altijd op netstroom moet zijn aangesloten. Maar over het algemeen ben ik een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare babyfoon met camera.

Voordelen Alecto DVM-71
 • Mogelijkheid om tot vier camera's aan te sluiten, ideaal voor ouders met meerdere kinderen of voor gebruik in de speelkamer.
 • Handmatig instelbare camera's bieden zowel overdag als 's nachts een kristalhelder beeld.
 • Tweewegcommunicatie maakt eenvoudig praten met je kindje mogelijk, zelfs als je in een andere kamer bent.
Nadelen Alecto DVM-71
 • De camera moet altijd aangesloten zijn op netstroom om beeld te hebben.

Hoe kies je de beste babyfoon?

Het grote aanbod babyfoons met allerlei opties zorgen dat voor iedereen een perfecte babyfoon bestaat. Daarentegen zorgt het ook voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze koopgids vertel ik je alles over babyfoons. Zo wandel jij rustig door het bos en maak jij de beste keuze! 🏆

Een schattige baby ligt op de rug en houdt zijn voetjes vast

Verbindingstypes bij babyfoons: wat je moet weten

Bij het kiezen van een babyfoon is het belangrijk te weten dat er verrschillende type verbindingen zijn. Dit bepaald op welke manier het babystation contact maakt met het ouderstation. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende verbindingen.

Type VerbindingBeschrijvingVoordelenAandachtspunten
WifiVerbindt babyfoon met internet voor afstandsbediening en videostreaming.Afstandsbediening, video streaming, integratie met smart home systemen.Beveiliging, vereist stabiele internetverbinding.
Bluetooth Maakt directe verbinding met smartphones of tablets.Directe verbinding met mobiele apparaten.Beperkt bereik, vooral voor nabije monitoring.
DECTGebruikt DECT-technologie voor heldere audio.Heldere, storingsvrije audio, veilige verbinding.Geen internetfuncties, beperkt tot audio.
AnaloogBasis babyfoon zonder geavanceerde functies.Eenvoudig en vaak goedkoper.Risico op storingen, minder beveiliging.
PMR (Private Mobile Radio)Geschikt voor langere afstanden.Goed voor lange afstanden.Minder gebruikelijk, vergelijkbaar met walkie-talkies.
FHSS (Frequency-Hopping Spread Spectrum)Wisselt frequenties voor een veilige verbinding.Veilige verbinding door frequentiehopping.Complexer in gebruik, geen internetfunctionaliteit.

Smart-verbinding of liever ouderwets?

Simpele, niet-smart babyfoons geven je een traditionele ervaring. Deze babyfoons leveren betrouwbaar en helder geluid, zonder de extra's van smartfuncties. Ze zijn vaak eenvoudiger in gebruik en bieden een sterke en veilige verbinding.

We hebben eerst een babyfoon gekocht die je met je telefoon kunt gebruiken, handig omdat je je baby kunt zien als je niet thuis bent. Maar eigenlijk heeft alleen degene die thuis is het nodig, en het is irritant om steeds de app open te moeten houden of terug te gaan als er een alarm afgaat. Ik heb toch liever het traditionele babyfoon-systeem.

Hikergirl887, op Reddit

Smart-babyfoons verbinden met wifi of bluetooth met je smartphone, tablet of zelfs je smart home systeem. Dit type babyfoons bieden vaak extra functies zoals videostreaming, temperatuurmonitoring of zelfs het afspelen van slaapliedjes.

Verbind je via je smartphone, dan ga je het internet op. Dit vereist wel een stabiele internetverbinding. Beveiliging is ook een belangrijk aandachtspunt, omdat deze apparaten verbonden zijn met het internet.

Kies je een babyfoon met internettconnectiviteit, bijvoorbeeld via wifi of bluetooth? Bescherm dan je privacy door encryptie van gegevens. Zo voorkom je ongeautoriseerde toegang tot gevoelige beelden en geluiden van je baby.

Het bereik van babyfoons: hoe ver reikt het?

Kies een babyfoon met minstens 50 meter bereik binnenshuis en 300 meter buiten. Dit zorgt voor een sterke verbinding, zelfs door muren en over verdiepingen heen. Een bereikindicator is essentieel; zo weet je meteen als de verbinding verzwakt.

Ga voor DECT-technologie voor helder, storingsvrij geluid en een veilige verbinding. Vermijd korte bereikmodellen om stress van een verbroken verbinding te voorkomen. Met een goed bereik blijf je altijd verbonden met je kind, waar je ook bent.

Babyfoon op een tafeltje in een kamer met een baby

Uitbreiden met meerdere babyfoons

Kies een uitbreidbare babyfoon als je plannen hebt voor een groter gezin of meerdere kamers wilt monitoren. Controleer of je extra camera's of units kunt toevoegen en let op de maximale hoeveelheid.

Niet elk verbindingstype laat uitbreiden toe. Controleer dus goed de specificaties van de babyfoon die je koopt. Als uitbreidbaarheid echt belangrijk voor je is, overweeg dan een wifi-babyfoon. Die zijn het makkelijkst uit te breiden.

Babyfoons met camera

Wil je direct zien wat er aan de hand is als je geluid hoort, zonder dat je daarvoor naar je baby zijn kamer toe hoeft? Kies dan een babyfoon met camera. Je ziet dan gelijk of het nodig is om naar je kindje te gaan of dat het beter is om hem niet te storen, bijvoorbeeld om zijn slaapritme goed te houden. 1Infonu.nl (2015). 'Wat is bioritme?'

Witte beeldbabyfoon met een baby zichtbaar op het scherm

Natuurlijk is een babyfoon met camera duurder, dus weeg goed af of je het nodig vindt. Knoop doorgehakt, je wil die camera? Dan zijn er nog verschillende functies om op te letten. Deze functies heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet zodat jij straks kiest voor de beste babyfoon met camera.

Beeldkwaliteit en nachtzicht bij babyfoons met camera

Kies een babyfoon met minimaal 720p, liefst 1080p resolutie, voor heldere beelden. 2Het Uitgeefhuis (n.d.). 'Resolutie' Essentieel is infrarood nachtzicht, zodat je je baby ook in het donker scherp ziet. Ga voor een groot scherm, minstens 2,8 inch, voor beter zicht. Een hoge verversingssnelheid, zoals 30 frames per seconde, zorgt voor vloeiende beelden.

Camerafuncties van babyfoons: pan, tilt en zoom

Wil je de hele babykamer kunnen zien? Kies dan voor een babyfoon die een camera heeft met pan/tilt/zoom functies. Zorg voor een model dat minstens 90 graden kan draaien en 45 graden kan kantelen, om de hele kamer te overzien zonder blinde hoeken.

Een goede zoomfunctie, zoals 2x of 4x zoom, zorgt dat je, zonder kwaliteitsverlies, je kindje van dichtbij kunt bekijken. De bediening van deze functies moet soepel en eenvoudig zijn, het liefst vanaf een ouderunit of smartphone-app.

Als je nog een goede IP-camera hebt liggen, kun je die ook op je baby richten om het gebruiken als babyfoon. Ook kun je twee smartphones gebruiken om een babyfoon te maken. Je maakt gebruik van een app op de beide smartphones. Het ene apparaat gebruik je als het babystation en het andere apparaat als ouderstation.

Smartphone-babyfoon met een baby op het scherm

Geluidskwaliteit bij babyfoons: waar let je op?

Bij het kiezen van een babyfoon is geluidskwaliteit van groot belang. Je wilt elk geluidje van je baby helder horen, of het nu een zacht snurkje of een huilbui is. Zoek naar een babyfoon met een hoge geluidsgevoeligheid en heldere audio-overdracht.

Babyfoons met DECT-technologie bieden een kristalheldere geluidskwaliteit, vrij van storingen van andere apparaten. Let op de gevoeligheidsinstellingen; je wilt een model dat zelfs de zachtste geluiden oppikt. Een babyfoon met een geluidsindicator, zoals LED-lampjes die de geluidssterkte weergeven, is ook handig.

Tweeweg-audio bij babyfoons: communicatiemogelijkheden

Tweeweg-audio-communicatie in een babyfoon is een belangrijke functie. Het stelt je niet alleen in staat om je baby te horen, maar ook om terug te praten. Zo kun je je baby of afstand al geruststellen.

Ik raad je aan een babyfoon te kiezen met een heldere en ruisvrije tweeweg-audio. Dit zorgt ervoor dat je baby jouw stem duidelijk kan horen, wat kalmerend werkt. Let op de kwaliteit van de microfoon en luidspreker. Een goede microfoon vangt zelfs zachte geluiden op en een kwalitatieve luidspreker zorgt dat jouw stem natuurlijk klinkt.

Bewegings- en geluidsdetectie in babyfoons: functies en voordelen

Bewegings- en geluidsdetectie in babyfoons bieden extra veiligheid. Met deze technologieën reageert de babyfoon op specifieke geluiden of bewegingen in de babykamer, zodat je daar snel op kunt reageren.

Bewegingsdetectie: Dit is vooral handig om te weten wanneer je baby wakker wordt of onrustig is. Moderne babyfoons kunnen subtiele bewegingen detecteren en je hiervan op de hoogte stellen via de ouderunit of een gekoppelde smartphone-app. Zorg dat de gevoeligheid instelbaar is om valse alarmen te vermijden.

Geluidsdetectie: Sommige modellen onderscheiden specifieke babygeluiden, zoals huilen, van alledaagse geluiden. Ze alarmeren je alleen als er echt iets aan de hand is met je baby, en reageren minder op omgevingsgeluid.

Controleer bij beide functies de instelbaarheid en nauwkeurigheid. Een goede balans voorkomt onnodige zorgen en zorgt dat je geen belangrijke signalen mist. Let ook op hoe je geïnformeerd wordt, zoals via lichtsignalen of smartphone-meldingen.

Het nut van een temperatuursensor in babyfoons

Kies een babyfoon met een nauwkeurige temperatuursensor. Deze controleert of de kamertemperatuur tussen 16 en 20 graden Celsius is, ideaal voor je baby. Een babyfoon die alarmeert bij temperatuurafwijkingen laat je snel reageren om de temperatuur aan te passen.

Vermijd modellen zonder deze functie of met onnauwkeurige sensoren, want een verkeerde temperatuur kan risico's voor je baby inhouden. Met een goede temperatuursensor zorg je voor een veilige, comfortabele slaapomgeving voor je baby.

Luchtvochtigheidssensoren in babyfoons

De juiste luchtvochtigheid is belangrijk voor de gezondheid van je baby. Te droge lucht leidt tot ademhalingsproblemen en huidirritaties, terwijl te vochtige lucht de groei van schimmels en bacteriën bevorderent. Een luchtvochtigheidssensor geeft je meer inzicht in de luchtvochtigheid van de ruimte.

Koop je een babyfoon met luchtvochtigheidssensor, controleer dan of de sensor real-time updates geeft en of je waarschuwingen kunt instellen voor wanneer de vochtigheid te hoog of te laag is. Een app waar je deze gegevens kunt bekijken en instellingen kunt aanpassen, is een pluspunt.

Baby ligt op bed met een hand in de mond

Batterijduur en oplaadmogelijkheden van babyfoons

Meestal is het babystation voorzien van stroom uit het stopcontact. Dit is in veel gevallen prima, omdat de babyfoon meestal op een vaste plek hangt. Bij het ouderstation is dit minder wenselijk, aangezien je deze graag bij je hebt. Het ouderstation werkt dan vaak op batterijen.🔋

Een goede batterijduur en oplaadmogelijkheden zorgen voor continu gebruik en gemoedsrust. Ga voor een batterijduur vant minimaal 8 uur, om zeker te zijn dat hij de hele nacht werkt.

Sommige modellen bieden tot 20 uur batterijduur. Kijk ook naar handige oplaadmogelijkheden, zoals een oplaadstation of USB-oplaadfunctie voor extra flexibiliteit. Vermijd babyfoons met korte batterijduur of beperkte oplaadopties, deze kunnen onverwacht uitvallen, wat vooral 's nachts problematisch kan zijn.

Welk merk maakt de beste babyfoons?

Als het aankomt op het vinden van de beste babyfoons, springen een paar merken er echt uit. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit, innovatie en positieve feedback van gebruikers. Laten we eens kijken naar twee tot drie van de topmerken in de wereld van babyfoons.

Philips Avent

Philips Avent is een naam die vaak naar voren komt als het gaat om betrouwbare babyfoons. Ze staan bekend om hun heldere geluidskwaliteit. Gebruikers waarderen vooral de lange batterijduur en het bereik van hun babyfoons. Philips Avent combineert eenvoud met geavanceerde functies.

Luvion

Luvion is een ander topmerk dat vaak geprezen wordt voor zijn hoogwaardige babyfoons met camera. Hun modellen bieden vaak extra functies zoals nachtzicht, temperatuurweergave en zelfs slaapliedjes. Reviewers benadrukken de uitstekende beeldkwaliteit en de betrouwbaarheid van de verbinding.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste babyfoon?

De beste babyfoon volgens Consumentenbond is de Philips Avent SCD-921/26. Deze babyfoon onderscheidt zich met zijn kristalheldere geluidskwaliteit en een betrouwbaar bereik tot 330 meter buiten en 50 meter binnen.

Je profiteert van functies zoals temperatuursensor, slaapliedjes en een terugspreekfunctie, waardoor u direct met uw baby kunt communiceren. De batterijduur is indrukwekkend: tot 18 uur na een volledige oplading. 

Wat is volgens beste-baby-spullen de beste babyfoon?

De beste babyfoon volgens beste-baby-spullen is de Philips Avent Connected SCD923/26, net als bij de Consumentenbond. Deze babyfoon blinkt uit in zijn categorie door de combinatie van DECT-technologie voor een kristalhelder geluid en een veilige, privéverbinding. Met een bereik tot 330 meter buiten en 50 meter binnen, bent u altijd verbonden met uw baby. De SCD923/26 heeft ook een slaapliedjesfunctie, een nachtlampje, en een terugspreekfunctie, waardoor u uw baby kunt kalmeren met uw eigen stem. Deze babyfoon biedt u gemoedsrust en betrouwbaarheid, essentieel voor de zorg van uw kind.

Wat is volgens babyspullenvergelijken.nl de beste babyfoon?

De beste babyfoon volgens babyspullenvergelijken.nl is de Luvion Essential (plus). Deze babyfoon onderscheidt zich door zijn uitstekende beeldkwaliteit met een 3,5 inch kleurenscherm en infrarood nachtzicht, waardoor je je baby zowel overdag als 's nachts duidelijk kunt zien.

Met een bereik van 250 meter buiten en 50 meter binnen ben je altijd verbonden. De Luvion Essential (plus) biedt ook slaapliedjes en een terugspreekfunctie voor extra comfort. Deze babyfoon combineert functionaliteit met gebruiksgemak, waardoor het een topkeuze is voor nieuwe ouders.

Veelgestelde vragen over babyfoons van onze lezers

We hebben van onze lezers nog geen vragen over babyfoons ontvangen. Heb jij nog vragen over babyfoons na het lezen van dit artikel? Kruip dan in de pen en laat het ons weten! Je feedback is waardevol voor ons.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen