Gun Jezelf Rust met de Beste Babyfoon

Eden van der Veeken

Geschreven door:

Je baby voelt zich geborgen en jij zit zonder zorgen!

Gun Jezelf Rust met de Beste Babyfoon

Je baby is je dierbaarste bezit en de eerste keer dat je kindje op een andere kamer slaapt, is dat best even wennen. Het liefst houd je hem dag en nacht goed in de gaten, maar je wil hem ook niet constant storen. De beste babyfoon biedt daarbij dé uitkomst.

Er zijn ontzettend veel babyfoons op de markt met talloze opties. Het is een hele uitdaging om daaruit te kiezen. Geen zorgen! Daar helpt dit artikel je bij. Je vindt hier onze top 5 en een handige koopgids zodat jij straks precies weet wat je voor jou en je kindje wil! 😄

Luvion Easy Babyphone

Luvion Easy Babyphone
Nachtlampje: Nee
Terugspreekfunctie: Ja
Geluidsactivatie: Ja
Slaapliedjes: Nee
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Uitbreidbaar met babyunit: Nee
Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter
Bereik buitenshuis: Maximaal 250 meter
Instelbare volumegevoeligheid: Ja
Nachtlampje: Nee
Bekijk op Bol.comPijltje

Luvion Essential Babyphone

Luvion Essential Babyphone
Nachtlampje: Nee
Terugspreekfunctie: Ja
Geluidsactivatie: Ja
Slaapliedjes: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Uitbreidbaar met babyunit: Ja
Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter
Bereik buitenshuis: Maximaal 250 meter
Instelbare volumegevoeligheid: Ja
Nachtlampje: Nee
Bekijk op Bol.comPijltje

Alecto DVM-200

Alecto DVM-200
Nachtlampje: Nee
Terugspreekfunctie: Ja
Geluidsactivatie: Ja
Slaapliedjes: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Uitbreidbaar met babyunit: Ja
Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter
Bereik buitenshuis: Maximaal 300 meter
Instelbare volumegevoeligheid: Ja
Nachtlampje: Nee
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje

Babyfoon koopgids: hoe maak je de beste koop?

Het grote aanbod babyfoons met allerlei opties zorgen dat voor iedereen een perfecte babyfoon bestaat. Daarentegen zorgt het ook voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze koopgids vertel ik je alles over babyfoons. Zo wandel jij rustig door het bos en maak jij de beste keuze! 🏆

Een schattige baby ligt op de rug en houdt zijn voetjes vast

Wat is een babyfoon?

Een babyfoon zorgt ervoor dat je je baby in de gaten kunt houden als je kindje niet in dezelfde ruimte is als jij. Zo ben je ten allen tijde op de hoogte van wat gebeurt in de babykamer of een andere ruimte waar je kindje ligt.

Een babyfoon bestaat in de basis uit twee apparaten die met elkaar verbonden zijn: een babystation (ook wel baby-unit) en een ouderstation (ook wel ouder unit). Het babystation is de zender en zet je neer in de ruimte waarin de baby ligt. Het ouderstation is de ontvanger en houdt de ouder bij zich.

Het babystation heeft een ingebouwde microfoon en het ouderstation heeft een luidspreker. Zo hoor je als ouder zijnde de geluiden die je kind maakt. Zo houd je bijvoorbeeld in de gaten wanneer je kindje wakker wordt zonder constant in de kamer te hoeven kijken of het nog goed gaat.

Zoals ik al zei is dit de basis. De opties van babyfoons lopen uiteen. Er zijn babyfoons met beeld, indicatielampjes of temperatuurmeters. Daarover vertel ik je later meer.

De verbinding ⛓️

Hoe het baby- en ouderstation met elkaar verbinden, verschilt per babyfoon. Hieronder treed ik verder in detail.

DECT

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Een DECT-verbinding is een storingsvrije digitale verbinding en geeft een kraakhelder geluid weer.

Een DECT-babyfoon heeft een bereik tot 300 meter. Het is ideaal om in huis te gebruiken en is het zelfs mogelijk om het ouderstation bij de buren af te geven als je een dagje weggaat.

Omdat DECT een digitale verbinding is, kan een (toegestane) hoeveelheid straling vrijkomen. Ook is een DECT-babyfoon niet uitbreidbaar. Ze hebben een versleutelde verbinding waarop beide stations zijn afgestemd. Het voordeel is dat de babyfoon 100% beveiligd is tegen hackers.

Analoog

Er bestaan ook babyfoons met een analoge verbinding. Bij een analoge verbinding is de audio-overdracht helder en duidelijk. Deze babyfoons hebben een bereik tot 200 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis.

Ze maken gebruik van een beperkt aantal kanalen wat de kans op storingen verhoogt. Ook zijn deze babyfoons niet uitbreidbaar. Aan de andere kant zijn analoge babyfoons relatief goedkoop in aanschaf en gebruiksvriendelijk.

PMR

PMR staat voor Private Mobile Radio en is een analoge verbinding met een groot bereik. Sommige babyfoons hebben tot wel drie kilometer bereik. Ideaal wanneer je een blokje om maakt of achterin je grote tuin zit. PMR-babyfoons zijn tevens uitbreidbaar met meerdere stations.

PMR is dezelfde verbinding als bij portofoons en gebruikt open kanalen. Het nadeel hiervan is dat de babyfoon signalen kan oppikken van anderen en vice versa.

Wifi

Een wifi-babyfoon bestaat enkel uit een babystation dat je verbindt met de wifi van je thuisnetwerk. Vervolgens verbind je de babyfoon met de app op een smartphone of tablet die fungeert als ouderstation. Ook dit type is uitbreidbaar door meerdere personen toegang te geven tot de app en het babystation.

Deze verbinding heeft een enorm bereik. Met een werkende internetverbinding monitor je overal ter wereld je kindje. Er zijn enkele nadelen: het signaal moet sterk zijn, er is geen bereik als de internetverbinding wegvalt en er is een risico op hacken. Beveilig daarom je verbinding.

FHSS

FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) is een andere verbinding voor babyfoons met camera. Ook dit is een digitale verbinding. Deze hebben zowel een babystation als een ouderstation. De beeldkwaliteit van het ouderstation kan niet tippen aan de beeldkwaliteit van een smartphone.

Babyfoons met deze verbinding worden vaak geschaald onder de beste babyfoons en dat is niet voor niets. 👇

Een babyfoon met FHSS is uitbreidbaar, verspringt voortdurend van kanaal en frequentie en is beveiligd met een unieke code. Een hacker heeft geen kans om in te breken. Deze technologie voorkomt storingen en zorgt voor een relatief klein bereik: maximaal 200 meter buitenshuis en zo’n 60 meter binnenshuis.

Babyfoon op een tafeltje in een kamer met een baby

Wat we goed vinden:

DECT

  • Vrijwel storingsvrij
  • Heldere geluidsoverdracht
  • 100% beveiligd

Analoog

  • Heldere geluidsoverdracht
  • Goedkoop
  • Makkelijk in gebruik

PMR

  • Groot bereik
  • Uitbreidbaar

Wifi

  • Overal ter wereld te gebruiken
  • Groot bereik
  • Uitbreidbaar

FHSS

  • Storingsvrij 
  • Helder geluid
  • Uitbreidbaar

Wat we minder goed vinden:

DECT

  • Kan een kleine (toegestane) hoeveelheid straling veroorzaken
  • Niet uitbreidbaar

Analoog

  • Grotere kans op storingen
  • Niet uitbreidbaar
  • Relatief klein bereik

PMR

  • Kan signalen van andere kanalen oppikken en vice versa

Wifi

  • Sterk signaal is noodzakelijk
  • Geen bereik zonder wifi
  • Beveiligde verbinding vereist

FHSS

  • Kan een kleine (toegestane) hoeveelheid straling veroorzaken
  • Relatief klein bereik

Stroomvoorziening 🔋

Een andere praktische zaak is de stroomvoorziening. Meestal is het babystation voorzien van stroom uit het stopcontact. Dit is in veel gevallen prima, omdat de babyfoon meestal op een vaste plek hangt. Bij het ouderstation is dit minder wenselijk, aangezien je deze graag bij je hebt.

In dat geval bestaan babyfoons waarbij je de babyfoon in het stopcontact steekt, maar het ouderstation werkt op batterijen. In andere gevallen werken beide stations op batterijen. Als het gaat om oplaadbare batterijen zit er doorgaans een laadstation bij zoals bij huistelefoons.

Bij babyfoons die werken op batterijen wil je voorkomen dat de babyfoon uitvalt wanneer je deze nodig hebt. Let daarom op de accuduur van het apparaat, of kies voor een babyfoon die een seintje geeft als het station dreigt leeg te raken.

Babyfoons met camera

Je bepaalt eerst of je een babyfoon met of zonder camera wil. Een voordeel van een babyfoon met camera is dat je direct ziet wat er aan de hand is als je geluid hoort, zonder dat je daarvoor naar je baby zijn kamer toe hoeft. Dit is niet alleen rustiger voor jou, maar ook voor je baby.

Het kan zijn dat de baby huilt om terug in slaap te komen. Je ziet gauw of het nodig is om naar je kindje te gaan of dat het beter is om hem niet te storen. Zo zorg je ervoor dat je kindje een beter slaapritme creëert. Een betere slaapcyclus bevordert het bioritme en de gezondheid van de baby.

Nog een voordeel is dat je meteen ziet of jouw baby zich graag op de buik draait. Daarnaast is het simpelweg leuk om je kindje te zien. Het stelt je gerust en het is fijn. Er zijn zelfs babyfoons met apps waarbij je foto’s en video’s van bepaalde momenten maakt. In sommige gevallen doet de app dit automatisch!

Witte beeldbabyfoon met een baby zichtbaar op het scherm

Alhoewel babyfoons met camera een hoop voordelen bezitten, hebben ze ook nadelen. Babyfoons met camera zijn duurder dan zonder camera en is het niet altijd nodig als je de babyfoon niet dagelijks gebruikt.

Als je de knoop hebt doorgehakt en kiest voor een babyfoon met camera, kun je kiezen tussen verschillende opties, elke met zijn eigen voor- en nadelen. Deze opties heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet zodat jij straks kiest voor de beste babyfoon met camera.

Beeldbabyfoon 🎦

Een beeldbabyfoon heeft een babystation met een microfoon, camera en een ouderstation met een luidspreker en beeld. Dit type is uitbreidbaar.

Als je kiest voor een beeldbabyfoon, dan heb je ook keuze uit verschillende formaten van het scherm, de beeldresolutie en een zwart-wit of kleurenbeeld.

Het nadeel van deze babyfoons is dat het bereik niet altijd goed is. Het bereik ligt bij dit type doorgaans tussen de 100 en 200 meter, maar dit verslechtert door muren of plafonds.

Camera-babyfoon met wifi

Een camera-babyfoon met wifi heeft een babystation met camera, maar geen ouderstation. Je smartphone fungeert als ouderstation door middel van een app.

De wifi-babyfoon brengt het geluid en beeld over via internet. Hierdoor heb je overal waar je internet hebt verbinding met het babystation en kun je de babyfoon uitbreiden door meerdere personen toegang te geven tot de app en het babystation.

Er is een stabiele en beveiligde internetverbinding nodig. Als je geen wifi hebt, maar gebruik maakt van je mobiele internet, kan je bundel vrij snel opraken wat leidt tot extra kosten. Daarnaast is het noodzakelijk dat je smartphone altijd opgeladen is.

Hybride babyfoon

Een hybride babyfoon bestaat uit een babystation met camera, een ouderstation met beeldscherm én een app.

Het is een combinatie van een beeldbabyfoon en een wifi-camera babyfoon. Deze zijn wat duurder, maar ideaal als je zowel thuis (via het ouderstation) als wanneer je weg bent (via de app) je kindje wilt bekijken. Best of both worlds! 🤩

Via de smartphone

Een alternatief voor de eerder genoemde opties is een babyfoon op je smartphone. Hierbij creëer je een babyfoon zonder een daadwerkelijk babystation of ouderstation.

Je maakt gebruik van een app op twee smartphones of tablets. Het ene apparaat gebruik je als het babystation en het andere apparaat als ouderstation.

Ook dit type is uitbreidbaar, heeft een stabiele en beveiligde internetverbinding nodig en kan tot extra kosten leiden als je geen wifi hebt. Daarnaast moeten beide apparaten regelmatig opgeladen worden. Doordat de smartphone of tablet constant bezig is, loopt de batterij snel leeg.

Een ander nadeel hiervan is dat je je smartphone niet kunt gebruiken wanneer je deze gebruikt als babystation. Deze optie is voordelig wanneer je nog een werkende smartphone of tablet hebt die je niet gebruikt, maar het is niet meer zo voordelig als je nog een nog moet aanschaffen.

Smartphone-babyfoon met een baby op het scherm

IP-camera als babyfoon

Een ander alternatief is het gebruiken van een internet- of IP-camera. Deze zijn bedoeld als beveiligingscamera, maar de modellen die beeld en geluid doorgeven voldoen prima als babyfoon.

De werking is soortgelijk aan die van een camera-babyfoon met wifi. Ook de prijs is doorgaans hetzelfde.

Het is een prima oplossing voor wie nog een goede IP-camera heeft liggen, maar als je een afweging maakt tussen een babyfoon met camera of een IP-camera, raad ik een babyfoon aan. Deze zijn speciaal gemaakt om je baby in de gaten te houden en de opties die erop zitten sluiten beter aan bij dit doeleinde.

Instellingen en functies ⚙️

De altijd innoverende technologie brengt overal opties met zich mee die jaren terug niet te bedenken waren, zo ook bij babyfoons! Er zijn tegenwoordig een hoop opties om uit te kiezen. Om het je wat handiger te maken stal ik ze hieronder per categorie voor je uit.

Geluid

Er zijn meerdere opties die betrekking hebben op het geluid voor zowel het babystation als het ouderstation:

  • Geluidsactivatie en volume-indicator: met de geluidsactivatie schakelt de babyfoon in zodra het geluid waarneemt. Daarnaast heeft het geregeld een volume-indicator. Door middel van lampjes zie je in één oogopslag of je baby huilt. Handig als je in een luidruchtige omgeving bent zoals een feestje.
  • Volumeregeling: sommige babyfoons beschikken over de optie om het volume van het ouderstation aan te passen. Zo kun je hem zachter zetten of volledig dempen als je je kindje nog goed hoort, of je hebt een babyfoon met camera en je wilt hem alleen zien.
  • Ruisonderdrukking: deze optie zorgt dat omgevingsgeluid in de kamer waar het babystation staat wordt onderdrukt. Rijdt bijvoorbeeld een vrachtwagen langs de kamer van je kindje, dan wordt dit geluid gefilterd zodat je enkel het geluid van je kindje hoort.
  • Terugspreekfunctie: veel babyfoons beschikken tegenwoordig over deze functie. Dit maakt het mogelijk om je baby te kalmeren door van een afstand tegen hem te praten of te zingen. Meestal kun je het volume van de terugspreekfunctie aanpassen of dempen. Handig als je je kindje niet wil storen of wil laten schrikken van een harde stem.
  • Slaapliedjes: de naam verraadt het al: slaapliedjes helpen om je kindje in slaap te laten vallen. Er zijn babyfoons die slaapliedjes afspelen om hierbij te helpen. Let wel op of het volume aanpasbaar is. Je wil hem niet een heus concert geven waar het kindje alleen maar van opleeft.

Overige opties

  • Temperatuurmeting: er zijn babyfoons die beschikken over een kamerthermometer. Deze kun je los aanschaffen, maar het is extra handig als de optie in je babyfoon zit
  • Ademdetectie: de meest geavanceerde babystations detecteren de adem van de baby. Zo ben je altijd gerustgesteld dat het nog goed gaat met je baby
  • Nachtlampje: de nachtfunctie waar ik het eerder over had, werkt door middel van een nachtlampje of infrarood camera. Er zijn ook babyfoons (zonder camera) die beschikken over een nachtlampje. Dit is handig, omdat dit voor sommige kindjes rustgevend is.
  • Klok: naast alle eerder genoemde opties, bestaan ook babyfoons met een ingebouwd klokje. Zo zie je direct hoe laat het is als je wakker gemaakt wordt door het gehuil van je baby.
  • Camerafuncties: bij een babyfoon met camera zijn er enkele camerafuncties om op te letten. Zo zijn sommige camera's kantelbaar of op afstand te besturen en hebben ze wellicht een nachtfunctie of is het mogelijk om er foto's of video's mee vast te leggen. Voor dit laatste is in veel gevallen een SD-kaart nodig.
Baby ligt op bed met een hand in de mond

Gebruikstips voor een babyfoon ✅

Het gebruik van een babyfoon is niet ingewikkeld, maar de volgende tips helpen je wellicht een stapje verder.

  • Gebruik de VOX-functie of de eco-stand: beide functies verlengen de accuduur van de babyfoon. De VOX-functie zit op babyfoons met een camera. De eco-stand is te vinden op traditionele babyfoons. De babyfoon in eco-stand zendt pas geluid wanneer dit wordt waargenomen en bespaart energie.
  • Buiten bereik van kinderen houden: deze tip krijg je bij gevaarlijke of giftige middelen, maar ook hier is de tip waardevol. Je kindje is vast geïnteresseerd in alle mooie knopjes, maar je wil niet dat hij perongeluk je instellingen verandert.
  • Bepaal van te voren waar je de babyfoon plaatst: het bevestigingssysteem van een babyfoon verschilt per apparaat. Het is daarom belangrijk om van te voren te bepalen wat de beste plek is om het babystation op te hangen of neer te zetten en vervolgens te kijken of het mogelijk is met de babyfoon die je in gedachten hebt.
  • Houd rekening met de afstand: het bereik van je babyfoon hangt af van de verbinding en wordt beïnvloed door muren en plafonds. Wil je graag het ouderstation buiten of bij de buren gebruiken, dan haalt de babyfoon de maximale afstand wellicht niet. Let bij digitale verbindingen ook op dat de stations niet te dicht bij elkaar staan. Dit kan ruis veroorzaken.
  • Beveilig je internetverbinding: maakt je babyfoon gebruik van een internetverbinding? Zorg in dat geval dat het wifi-netwerk beveiligd is en een sterk en uniek wachtwoord heeft. Zo voorkom je dat iemand de verbinding hackt en vreemde mensen ongewenst meekijken.
  • Gebruik de terugspreekfunctie met mate: sommige baby’s schrikken als ze jouw stem horen en ze je niet zien. Probeer het eerst eens uit als je je kindje nog kunt zien. Daarnaast kan een baby wennen aan de terugspreekfunctie als je het veel gebruikt en juist onrustig worden wanneer je het even niet doet.
  • Jij bepaalt: de beste babyfoon is niet de duurste babyfoon of die met de meeste opties. De beste babyfoon is de babyfoon die het meest aansluit op je wensen. Voor jou is dat misschien een no nonsense babyfoon en voor je buurvrouw een met alles erop en eraan. Jij weet wat het beste voor jou en je kindje is. 😊

De 5 beste babyfoons onder elkaar

1. Luvion Easy Babyphone

1. Luvion Easy Babyphone
Nachtlampje: Nee
Terugspreekfunctie: Ja
Geluidsactivatie: Ja
Slaapliedjes: Nee
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Uitbreidbaar met babyunit: Nee
Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter
Bereik buitenshuis: Maximaal 250 meter
Instelbare volumegevoeligheid: Ja
Nachtlampje: Nee

2. Luvion Essential Babyphone

2. Luvion Essential Babyphone
Nachtlampje: Nee
Terugspreekfunctie: Ja
Geluidsactivatie: Ja
Slaapliedjes: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Uitbreidbaar met babyunit: Ja
Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter
Bereik buitenshuis: Maximaal 250 meter
Instelbare volumegevoeligheid: Ja
Nachtlampje: Nee

3. Alecto DVM-200

3. Alecto DVM-200
Nachtlampje: Nee
Terugspreekfunctie: Ja
Geluidsactivatie: Ja
Slaapliedjes: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Uitbreidbaar met babyunit: Ja
Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter
Bereik buitenshuis: Maximaal 300 meter
Instelbare volumegevoeligheid: Ja
Nachtlampje: Nee

4. Needs!® Full HD Wifi Babyfoon met Camera WS-Q100 PRO

4. Needs!® Full HD Wifi Babyfoon met Camera WS-Q100 PRO
Nachtlampje: Nee
Terugspreekfunctie: Ja
Geluidsactivatie: Ja
Slaapliedjes: Nee
Met smartphone-app te gebruiken: Ja
Temperatuurweergave: Nee
Uitbreidbaar met babyunit: Nee
Bereik binnenshuis: Maximaal 1000 meter
Bereik buitenshuis: Maximaal 1000000 meter
Instelbare volumegevoeligheid: Ja
Nachtlampje: Nee

5. Luvion Platinum 3

5. Luvion Platinum 3
Nachtlampje: Nee
Terugspreekfunctie: Ja
Geluidsactivatie: Ja
Slaapliedjes: Nee
Met smartphone-app te gebruiken: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Uitbreidbaar met babyunit: Nee
Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter
Bereik buitenshuis: Maximaal 250 meter
Instelbare volumegevoeligheid: Ja
Nachtlampje: Nee

Veelgestelde vragen over babyfoons

In de koopgids staat zo veel mogelijk informatie om jou te helpen met het kiezen van de beste babyfoon. Heb je nog vragen? Hieronder staan drie veelgestelde vragen die hier hopelijk antwoord op geven. En mocht je toch nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan de pagina. 😊

🦺 Is je baby veiliger met een dure babyfoon?

In de meeste gevallen betaal je meer voor veel opties. Veel van deze opties bevorderen het gebruiksgemak, maar niet per se de veiligheid van je kindje. Een optie zoals ademdetectie is een waardevolle toevoeging, maar een goede beveiliging en verbinding zijn de hoofdzaken die zorgen dat je baby veilig is.

Een goedkope babyfoon met een goede beveiliging en verbinding kan even veilig of zelfs veiliger zijn dan een dure babyfoon met een hoop extra opties.

📶 Wat beïnvloedt het bereik van je babyfoon?

Het maximale bereik is afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Zo verkleinen betonnen muren of plafonds het bereik. Ook goede isolering is niet gunstig voor het bereik. Tenslotte kunnen veel elektronische apparaten in huis een straling veroorzaken die het signaal verstoren. Dit heet elektrosmog.

🔒 Hoe goed zijn babyfoons beveiligd?

DECT-verbindingen en FHSS-verbindingen zijn goed beveiligd en storingsvrij. Analoge verbinding en PMR-verbindingen zijn gevoeliger voor storingen en kunnen signalen van anderen oppikken en andersom. Een wifi-verbinding is het meest storing- en hackersgevoelig en vergt daarom een goede extra beveiliging.

Een PMR-verbinding heeft een enorm bereik en een wifi-verbinding kun je wereldwijd gebruiken. Het is een afweging tussen bereik en beveiliging.

💲Welke babyfoon moet ik kopen?

Een simpele babyfoon heb je al vanaf een paar tientjes. Een babyfoon met camera heb je vanaf ongeveer zestig euro en de meest uitgebreide babyfoons passeren met gemak de honderd euro. Het ligt helemaal aan je wensen en je budget.

Welke babyfoon jij moet kopen, kan ik niet voor je bepalen. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste babyfoon. Zo maak jij de beste keus!

NachtlampjeTerugspreekfunctieGeluidsactivatieSlaapliedjesMet smartphone-app te gebruikenTemperatuurweergaveUitbreidbaar met babyunitBereik binnenshuisBereik buitenshuisInstelbare volumegevoeligheid
1Luvion Easy BabyphoneNeeJaJaNeeNeeJaNeeMaximaal 50 meterMaximaal 250 meterJa
2Luvion Essential BabyphoneNeeJaJaJaNeeJaJaMaximaal 50 meterMaximaal 250 meterJa
3Alecto DVM-200NeeJaJaJaNeeJaJaMaximaal 50 meterMaximaal 300 meterJa
4Needs!® Full HD Wifi Babyfoon met Camera WS-Q100 PRONeeJaJaNeeJaNeeNeeMaximaal 1000 meterMaximaal 1000000 meterJa
5Luvion Platinum 3NeeJaJaNeeNeeJaNeeMaximaal 50 meterMaximaal 250 meterJa

Luvion Easy Babyphone

Nachtlampje: Nee

Terugspreekfunctie: Ja

Geluidsactivatie: Ja

Slaapliedjes: Nee

Met smartphone-app te gebruiken: Nee

Temperatuurweergave: Ja

Uitbreidbaar met babyunit: Nee

Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter

Bereik buitenshuis: Maximaal 250 meter

Instelbare volumegevoeligheid: Ja

Luvion Essential Babyphone

Nachtlampje: Nee

Terugspreekfunctie: Ja

Geluidsactivatie: Ja

Slaapliedjes: Ja

Met smartphone-app te gebruiken: Nee

Temperatuurweergave: Ja

Uitbreidbaar met babyunit: Ja

Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter

Bereik buitenshuis: Maximaal 250 meter

Instelbare volumegevoeligheid: Ja

Alecto DVM-200

Nachtlampje: Nee

Terugspreekfunctie: Ja

Geluidsactivatie: Ja

Slaapliedjes: Ja

Met smartphone-app te gebruiken: Nee

Temperatuurweergave: Ja

Uitbreidbaar met babyunit: Ja

Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter

Bereik buitenshuis: Maximaal 300 meter

Instelbare volumegevoeligheid: Ja

Needs!® Full HD Wifi Babyfoon met Camera WS-Q100 PRO

Nachtlampje: Nee

Terugspreekfunctie: Ja

Geluidsactivatie: Ja

Slaapliedjes: Nee

Met smartphone-app te gebruiken: Ja

Temperatuurweergave: Nee

Uitbreidbaar met babyunit: Nee

Bereik binnenshuis: Maximaal 1000 meter

Bereik buitenshuis: Maximaal 1000000 meter

Instelbare volumegevoeligheid: Ja

Luvion Platinum 3

Nachtlampje: Nee

Terugspreekfunctie: Ja

Geluidsactivatie: Ja

Slaapliedjes: Nee

Met smartphone-app te gebruiken: Nee

Temperatuurweergave: Ja

Uitbreidbaar met babyunit: Nee

Bereik binnenshuis: Maximaal 50 meter

Bereik buitenshuis: Maximaal 250 meter

Instelbare volumegevoeligheid: Ja

Conclusie

Gebruik jij je babyfoon enkel als je op vakantie bent of gebruik je de babyfoon het liefst overal ter wereld? Wil jij met een babyfoon enkel je kindje horen of zie je hem graag terug? Wil je een basis model zonder poespas of wil je zoveel mogelijk opties?

Wat je wens ook is, er is voor ieder wat wils. Ik hoop dat het je heeft geholpen met de keuze en bedank ik je voor het lezen! 😄

Was dit artikel behulpzaam?