Moeiteloos Communiceren met de Beste Walkie Talkie

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min. leestijd

Ontdek de krachtigste en meest betrouwbare modellen die je altijd en overal met gemak verbinden.

Moeiteloos Communiceren met de Beste Walkie Talkie

Betreed de wereld van naadloze communicatie met deze koopgids voor het vinden van de beste walkie talkie! Ontdek de ultieme draagbare oplossing voor directe verbinding, waar je ook bent. Laat de gesprekken direct beginnen en kies vandaag nog je perfecte walkie talkie!

Wat zijn de beste walkie talkies van 2023?

Dit zijn de top 5 beste walkie talkies op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste walkie talkie van 2023

1. Beste Walkie talkie: Rocky Talkie

De Rocky Talkie walkie talkie is een betrouwbaar en compact apparaat dat uitblinkt in zijn essentiële taken. Volgens Outdoor Gear Lab levert het heldere en gemakkelijk te begrijpen oproepen met een solide bereik. Het apparaat wordt geprezen om zijn eenvoud, duurzaamheid en langdurige batterij, waardoor het een geweldige keuze is voor verschillende buitenavonturen. Het weegt 190g en heeft een zichtlijnbereik van 12,4 km. Het heeft een batterijcapaciteit van 1550 mAh en kan eenvoudig worden opgeladen via USB. De Rocky Talkie heeft 128 kanalen en heeft geen NOAA-weerwaarschuwingen of VOX-functionaliteit.

Vergeleken met vergelijkbare producten presteert de Rocky Talkie goed op het gebied van bereik en helderheid. Het wordt sterk aanbevolen voor buitenactiviteiten zoals klimmen en jagen vanwege het robuuste ontwerp en indrukwekkende prestaties in bergachtig terrein. De Rocky Talkie heeft een onbreekbaar scherm, een beschermende cover en een karabijnhaak voor eenvoudige bevestiging. Door zijn grotere formaat is het ook gemakkelijker te bedienen met handschoenen.

Een opmerkelijk aspect van de Rocky Talkie is zijn duurzaamheid. Het wordt omschreven als een zeer duurzame FRS-radio die bestand is tegen de eisen van buitenactiviteiten. Gear Junkie noemt zijn robuuste ontwerp en de review van Mountain Radio benadrukt zijn beschermende hoes, waardoor het een geschikte keuze is voor backcountry-gebruik.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Rocky Talkie enkele beperkingen heeft. Het heeft geen toegang tot weerkanalen voor updates in de backcountry, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers. Bovendien is het niet onderdompelbaar, alleen spatwaterdicht. De review van Mountain Radio vermeldt ook dat sommige gebruikers de volumeknoppen klein vinden en dat de prijs lager zou kunnen zijn in vergelijking met andere walkie talkies.

Wat betreft de evolutie biedt de Rocky Talkie twee opties: de Mountain Radio en de 5 Watt Radio. De Mountain Radio is een vorig model dat een goede balans biedt tussen bereik, batterijduur en een compact ontwerp. Het werkt op een licentievrij 2-watt systeem en weegt slechts 6 ounce. Aan de andere kant is de 5 Watt Radio een nieuwer model dat meer vermogen en duurzaamheid biedt. Het werkt op een GMRS (5-watt) systeem, heeft IP67 onderdompelbaar waterdichting en biedt 5 dagen batterijduur.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen de Mountain Radio en de 5 Watt Radio af van specifieke behoeften en voorkeuren. Als compactheid en een lichtgewicht ontwerp prioriteit hebben, samen met een goed bereik en batterijduur, is de Mountain Radio een geschikte optie. Als er echter meer vermogen, waterdichte mogelijkheden en een langere batterijduur nodig zijn, is de 5 Watt Radio een betere keuze.

Al met al is de Rocky Talkie walkie talkie een betrouwbaar en compact apparaat dat goed presteert op het gebied van bereik en helderheid. Zijn duurzaamheid, eenvoudig ontwerp en langdurige batterij maken het een uitstekende keuze voor verschillende buitenactiviteiten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de beperkingen, zoals het ontbreken van weerkanalen en onderdompelbare waterdichtheid. Over het algemeen is de Rocky Talkie een solide optie voor degenen die een betrouwbare walkie talkie nodig hebben voor hun avonturen.

Voordelen Rocky Talkie
 • Betrouwbaar en presteert goed qua bereik en helderheid
 • Duurzaam en geschikt voor buitenactiviteiten
 • Langdurige batterij
Nadelen Rocky Talkie
 • Geen toegang tot weerkanalen
 • Niet onderdompelbaar, alleen spatwaterdicht
 • Prijs zou lager kunnen zijn in vergelijking met andere walkie-talkies

2. Wishouse Rechargeable Walkie Talkies

2. Wishouse Rechargeable Walkie Talkies

Belangrijke specificaties:

Aantal kanalen: 128

De Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies zijn een veelzijdige en betrouwbare keuze voor zowel volwassenen als kinderen. Met hun langeafstandsbereik en kristalheldere geluidskwaliteit zorgen ze voor effectieve communicatie binnen een bereik van 1 mijl buiten of binnenshuis. De verbeterde antenne technologie onderscheidt ze van andere modellen, waardoor ze beter signaalontvangst en -transmissie mogelijk maken. Zoals een recensie benadrukt: "Het bereik van deze walkie talkies is uitstekend en ze werken perfect in een woonomgeving."

Een opvallend kenmerk van deze walkie talkies is hun oplaadbare batterijen, waardoor de noodzaak van wegwerpbatterijen verdwijnt en onbeperkte communicatietijd mogelijk is. De meegeleverde micro USB-oplaadkabels maken het handig om de radio's altijd en overal op te laden. Volgens een recensie: "De oplaadbare functie is geweldig en de batterijduur is indrukwekkend."

Qua gebruiksgemak zijn de Wishouse walkie talkies ontworpen voor eenvoudige bediening. Ze worden geleverd met een eenvoudige installatie en bieden handsfree communicatie met het VOX-systeem, zodat gebruikers kunnen praten zonder op knoppen te drukken. De meegeleverde riemclips en draagbare lanyards dragen bij aan het gemak, zodat de walkie talkies altijd binnen handbereik zijn.

De Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies gaan ook verder dan reguliere communicatie door toegang te bieden tot noodweerberichten van NOAA. Deze functie is vooral handig voor buitenliefhebbers, omdat het hen op de hoogte houdt en voorbereidt op ernstige weersomstandigheden. Daarnaast verbeteren de ingebouwde zaklampen en SOS-sirenes de veiligheid tijdens buitenactiviteiten, zoals opgemerkt in een recensie: "De zaklamp en SOS-sirene zijn geweldige toevoegingen voor noodgevallen of wanneer je een lichtbron nodig hebt."

Hoewel de Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies compatibel zijn met andere merken, is de naadloze compatibiliteit met alle Wishouse walkie talkies een veelzijdige keuze voor het uitbreiden of upgraden van uw communicatiesysteem.

In vergelijking met andere walkie talkies op de markt, onderscheiden de Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies zich door hun combinatie van langeafstandsbereik, oplaadbare batterijen en toegang tot noodweerberichten. Ze zijn geschikt voor diverse buitenactiviteiten, zoals kamperen, wandelen en verkennen, maar ook voor gebruik in het gezin. Het robuuste ontwerp zorgt voor duurzaamheid, waardoor ze geschikt zijn voor actief spel.

Het is echter belangrijk om op te merken dat het bereik beïnvloed kan worden door omgevingsfactoren, zoals gebouwen en terrein. Zoals een recensie vermeldt: "Het bereik is beperkt onder bepaalde omstandigheden, maar dat is te verwachten bij elke walkie talkie."

Kortom, de Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies bieden een betrouwbare en handige communicatieoplossing voor zowel volwassenen als kinderen. Met hun langeafstandsbereik, oplaadbare batterijen en toegang tot noodweerberichten, bieden ze de essentiële functies die nodig zijn voor buitenavonturen en dagelijks gebruik. Ondanks enkele beperkingen in het bereik blinken deze walkie talkies uit in hun belangrijkste kenmerken, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor iedereen die betrouwbare en veelzijdige communicatieapparaten zoekt.

Voordelen Wishouse Rechargeable Walkie Talkies
 • Lang bereik en kristalheldere geluidskwaliteit
 • Oplaadbare batterijen met onbeperkte communicatietijd
 • Toegang tot noodweerberichten van NOAA en ingebouwde zaklampen en SOS-sirenes
Nadelen Wishouse Rechargeable Walkie Talkies
 • Bereik kan worden beïnvloed door omgevingsfactoren

3. Motorola T100 Talkabout

3. Motorola T100 Talkabout

Belangrijke specificaties:

Aantal handsets: 2
Aantal kanalen: 16
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Stand-by tijd: 16 uur

De Motorola T100 Talkabout Walkie talkie is een compacte en eenvoudig te gebruiken tweewegradio die gemiddelde prestaties biedt in zijn categorie. Het is een goede keuze voor wie op zoek is naar een kleine en simpele radio, maar het kan wat moeilijker zijn om te gebruiken en de reikwijdte is slechts voldoende. Volgens Outdoor Gear Lab biedt het een iets betere reikwijdte dan sommige van de slechtst presterende radio's in zijn categorie, waardoor het geschikt is voor korte afstanden. Het kan echter niet voldoen aan de beweerde reikwijdte van 16 mijl, vooral rond muren en objecten.

De T100 Talkabout Radio heeft een bereik van maximaal 16 mijl en beschikt over 22 kanalen, waardoor het perfect is om in contact te blijven met familie en vrienden. Het heeft handige functies zoals oproeptonen om de aandacht te trekken voordat je spreekt, een scanfunctie om beschikbare kanalen te vinden, een waarschuwing voor een lege batterij en een toetsenbordvergrendeling om onbedoelde instellingen te voorkomen. Het werkt op batterijvermogen en wordt geleverd met twee radio's in een pakket. De radio is ook compatibel met andere merken, wat bijdraagt aan zijn gebruiksvriendelijkheid.

Klanten hebben de T100 Talkabout Radio geprezen vanwege het gebruiksgemak en de goede geluidskwaliteit, zowel binnen als buiten. Een klant merkte op dat het zowel binnen als buiten het huis goed werkte. Een andere klant waardeerde de geweldige geluidskwaliteit, het bereik en de betaalbare prijs. Er waren echter ook enkele kritische recensies. Sommige klanten merkten op dat de batterij snel leegliep en hadden moeite om contact op te nemen met Motorola voor vervanging. Anderen waren teleurgesteld over het ontbreken van een instructiehandleiding in de doos en de kleine omvang van de gedownloade handleiding.

Vergeleken met andere walkie talkies op de markt, biedt de Motorola T100 Talkabout Radio gemiddelde prestaties op het gebied van bereik en functies. Het is mogelijk niet de beste keuze voor veeleisende omgevingen of lange afstanden. Maar dankzij zijn compacte formaat, gebruiksgemak en compatibiliteit met andere merken is het geschikt voor basiscommunicatiebehoeften en uitstapjes met het gezin.

Alles bij elkaar genomen is de Motorola T100 Talkabout Walkie talkie een radio van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Het biedt gemiddelde prestaties in zijn categorie en is geschikt voor korte afstanden en basiscommunicatiebehoeften. Zijn compacte formaat, gebruiksgemak en compatibiliteit met andere merken zijn de belangrijkste sterke punten. Potentiële beperkingen zijn echter de beperkte reikwijdte, snelle batterijontlading en mogelijke moeilijkheden bij het bereiken van de klantenservice.

Voordelen Motorola T100 Talkabout
 • Compact formaat
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Compatibiliteit met andere merken
Nadelen Motorola T100 Talkabout
 • Beperkte reikwijdte
 • Snel leegraken van de batterij
 • Mogelijke moeilijkheden bij het bereiken van klantenservice

4. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: Midland X-Talker T10

4. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: Midland X-Talker T10

Belangrijke specificaties:

Aantal handsets: 2
Aantal kanalen: 24
Aantal subkanalen: 38
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Stand-by tijd: n.v.t.

De Midland X-Talker T10 walkie talkie biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is daarom een topkeuze voor prijsbewuste gebruikers. Deze compacte en lichtgewicht radio heeft een goede batterijduur en is waterbestendig, waardoor hij geschikt is voor buitenactiviteiten. Volgens Outdoor Gear Lab heeft hij misschien niet het bereik van grotere radio's, maar compenseert hij dit met voorgeprogrammeerde privacycodes om de communicatie in druk verkeer te verbeteren.

De Midland X-Talker T10 biedt goede waarde voor zijn prijsklasse" en heeft zelfs de Best Buy Award gewonnen in zijn categorie, zoals opgemerkt door Outdoor Gear Lab. Met een bereik van maximaal 20 mijl en 22 kanalen biedt deze walkie talkie betrouwbare communicatie. Hij beschikt ook over kanaalscan- en weeralarmtechnologie, zodat je op de hoogte blijft van veranderende weersomstandigheden.

De X-Talker T10 wordt gevoed door drie AAA-batterijen, die bijdragen aan zijn indrukwekkende batterijduur. Bovendien wordt hij geleverd met een garantie van drie jaar, wat gebruikers gemoedsrust biedt. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze walkie talkie niet compatibel is met accessoires van Midland.

Als we de Midland X-Talker T10 vergelijken met zijn tegenhangers, wordt de Rocky Talkie beschouwd als de beste walkie talkie overall. Hij heeft een solide bereik, indrukwekkende helderheid, goede batterijduur en een robuuste, weerbestendige constructie. Hij heeft echter geen toegang tot NOAA-weermonitoringkanalen en heeft een lager volumebereik. Aan de andere kant wordt de Midland X-Talker T10 geprezen als de beste optie voor je geld. Hij blinkt uit in zijn lichte gewicht, compactheid en lange batterijduur. Hij presteert ook beter dan de meeste radio's in zijn prijsklasse met zijn waterbestendigheid en extra functies.

Hoewel de Midland X-Talker T10 beperkingen kan hebben qua bereik in vergelijking met modellen uit het hogere segment, blijft het een uitstekende keuze voor activiteiten waarbij formaat en budget belangrijkere factoren zijn. Of je nu gaat kamperen, wandelen of deelneemt aan buitenavonturen, deze walkie talkie biedt duidelijke en betrouwbare communicatie. Zijn compacte ontwerp, lange batterijduur en waterbestendigheid maken hem tot een praktische metgezel voor elk avontuur.

Kortom, de Midland X-Talker T10 walkie talkie biedt een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn compacte formaat, goede batterijduur en waterbestendigheid is het een betrouwbare keuze voor buitenliefhebbers. Hoewel hij misschien niet het bereik heeft van grotere radio's, maken zijn functies en betaalbaarheid hem tot een uitstekende optie in zijn prijsklasse.

Voordelen Midland X-Talker T10
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Compact en lichtgewicht
 • Goede batterijduur
Nadelen Midland X-Talker T10
 • Beperkt bereik in vergelijking met duurdere modellen
 • Niet compatibel met Midland accessoires
5. Optimaal voor rugzaklandtochten: Backcountry Access BC Link 2.0

Belangrijke specificaties:

De BC Link 2.0 walkie talkie van Backcountry Access is een uitstekende keuze voor backpacking tours, met optimale communicatie in uitdagende omgevingen. Volgens Outdoor Gear Lab biedt het uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en een bereik dat de verwachtingen overtreft. De batterijduur van de radio is indrukwekkend, wat zorgt voor langdurig gebruik tijdens trips, en zijn duurzaamheid maakt dat hij bestand is tegen stof- en waterblootstelling. Deze walkie talkie is weerbestendig, waardoor hij betrouwbaar is in verschillende buitenomstandigheden ("...geweldige prestaties en betrouwbaarheid").

Een van de opvallende kenmerken van de BC Link 2.0 is zijn gebruiksvriendelijke ontwerp. Hij is uitgerust met een handige push-to-talk knop en eenvoudige afstellingen, waardoor moeiteloos gebruik mogelijk is, zelfs met handschoenen aan. Bovendien heeft Backcountry Access verbeteringen aangebracht ten opzichte van eerdere modellen, waarbij rekening is gehouden met formaat en gewicht. Het is echter belangrijk op te merken dat deze walkie talkie nog steeds relatief groot en zwaar is, wat een nadeel kan zijn voor mensen die draagbaarheid belangrijk vinden ("...gemakkelijk in gebruik en wordt geleverd met een handige push-to-talk knop en eenvoudige afstellingen").

Wat de prijs betreft, valt de BC Link 2.0 aan de hogere kant van het spectrum. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, rechtvaardigen de prestaties de kosten voor degenen die heldere communicatie in backcountry-instellingen nodig hebben. Deze walkie talkie blinkt uit in het bieden van betrouwbare en ononderbroken communicatie in uitdagende omgevingen ("...voor degenen die heldere communicatie in uitdagende omgevingen nodig hebben, wordt deze radio sterk aanbevolen").

Als we de BC Link 2.0 vergelijken met andere walkie talkies op de markt, valt hij op door zijn bereik, batterijduur en duurzaamheid. Deze functies maken het een ideale keuze voor buitenliefhebbers die zich in afgelegen gebieden wagen waar betrouwbare communicatie cruciaal is. Voor mensen die echter een lichtgewicht en compact ontwerp belangrijk vinden, zijn er mogelijk meer geschikte opties beschikbaar. Het is essentieel om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en specifieke gebruiksdoeleinden bij het kiezen van een walkie talkie ("...groot en zwaar, waardoor hij minder geschikt is voor gebruikers die letten op formaat en gewicht").

Concluderend is de BC Link 2.0 walkie talkie van Backcountry Access een toptoestel voor backpacking tours en andere buitenavonturen. Zijn uitstekende prestaties, duurzaamheid en bereik maken het een ideale keuze voor degenen die betrouwbare communicatie nodig hebben in uitdagende omgevingen. Hoewel hij aan de zwaardere kant is en relatief duur, maken zijn superieure functies het een waardevolle investering voor buitenliefhebbers.

 • Uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en bereik
 • Indrukwekkende batterijduur
 • Duurzaam en weerbestendig
Nadelen Backcountry Access BC Link 2.0
 • Relatief groot en zwaar
 • Hogere prijsklasse
 • Mogelijk niet geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een klein formaat en lichtgewicht

Hoe kies je de beste walkie talkie?

Als je een zoektocht naar een gloednieuwe walkie talkie start, is misschien niet meteen helemaal duidelijk wat nu precies de verschillen tussen de verschillende exemplaren zijn. Neem de onderstaande koopgids door om goed beslagen ten ijs te komen!

Aantal handsets

Bij elk model zitten in ieder geval twee walkie talkies, anders is het natuurlijk lastig communiceren. Er zijn ook pakketten met drie handsets en dit kan oplopen tot zes handsets. Het is in ieder geval handig als de set uitbreidbaar is, mocht je er op een later moment tóch meer nodig hebben.

Het bereik

Hoeveel bereik er nodig is voor een walkie talkie, hangt sterk af van het beoogde gebruik. Een beveiliger heeft uiteraard op zijn werk veel meer noodzaak voor een walkie talkie met een groot bereik dan bijvoorbeeld kinderen die ermee willen spelen.

Houd er rekening mee dat het daadwerkelijke bereik in een dorp normaal gesproken hoger is dan in een stad. In een stad staan namelijk veel hoge gebouwen, oftewel: obstakels die het bereik verminderen. Een walkie talkie zou in stedelijke gebieden maar tot 15 procent van het maximale bereik halen, tegenover tot 45 procent in een halfopen gebied.

Het is belangrijk om op te merken dat de reikwijdte van walkie talkies wordt vermeld door fabrikanten op basis van ideale omstandigheden en niet altijd accuraat is in de praktijk. Het is ook belangrijk om walkie talkies te gebruiken op frequenties die legaal zijn in jouw regio.

Algo tech, op Quora

UHF vs. VHF

Walkie talkies kunnen met verschillende frequentiebanden werken: ultra-high frequency (UHF) en very high frequency (VHF). 1 PortofoonWeb (n.d.). 'Wat is een frequentie op een portofoon?'

UHF is in de meeste gevallen de juiste keuze. VHF geniet in sommige gevallen de voorkeur omdat het over grotere afstanden werkt op minder stroom. Er moeten dan wel weinig obstakels in de weg staan. Het is daarom zeer geschikt voor de lucht- en zeevaart en voor buitenevenementen.

Walkie talkies die met UHF werken kunnen niet communiceren met walkie talkies die via VHF werken. Er zijn wél modellen die met beide frequentiebanden werken.

Kanalen

Hoe meer kanalen, hoe groter de kans dat je een goed kanaal vindt waarop je geen last hebt van andere gebruikers. Concreet heb je dan minder last van ruis en storingen. Een hoger aantal subkanalen is om diezelfde reden wenselijk. Met een kanaalscanfunctie hoef je zelf niet meer op zoek naar een kanaal, maar wordt het beste kanaal voor je gezocht.

walkie talkie aan riem

Stroomvoorziening

Walkie talkies in het lagere segment werken doorgaans op batterijen, terwijl modellen in het midden en hogere segment meestal een oplaadbare accu hebben. Daarnaast zijn er walkie talkies die op zonne-energie werken. ☀️

Zowel een accu als batterijen hebben voor- en nadelen. Hoewel het prettig is dat je in het geval van een accu de batterijen nooit meer hoeft te vervangen, houdt het wel in dat je een stopcontact nodig hebt. Op reis is dat niet altijd even eenvoudig om te vinden en dan zijn batterijen weer een betere keuze.

Duurzaamheid: Stof- water- en schockbestendigheid

Een bepaalde mate van waterbestendigheid is wenselijk bij een walkie talkie, zodat je het apparaat ook in de regen kunt gebruiken. Je leest aan de IP-certificering af hoe water- en stofbestendig de walkie talkie is. Die bestaat uit twee cijfers, dus bijvoorbeeld IP687.

Het eerste cijfer geeft aan hoe goed je walkie talkie bestand is tegen stof:

 • 0: Geen bescherming
 • 1: Grote voorwerpen
 • 2: Middelgrote voorwerpen
 • 3: Kleine voorwerpen
 • 4: Spitse voorwerpen
 • 5: Stofbescherming
 • 6: Stofvrij

Het tweede cijfer geeft aan hoe goed hij bestand is tegen water:

 • 0: Geen bescherming
 • 1: Drupdicht type 1
 • 2: Drupdicht type 2
 • 3: Spatdicht
 • 4: Plensdicht
 • 5: Sproeidicht
 • 6: Waterbestendig
 • 7: Dompeldicht
 • 8: Waterdicht
 • 9: Vochtdicht

Voor mij is ook de schokbestendigheid een plus. Ik heb zelf een robuust exemplaar, waarbij het niet uitmaakt als ik deze op de grond laat vallen. Vind je dit ook een belangrijk punt, check dan of er een rubberen stootrand omheen zit.

Babyfoonfunctie

Sommige walkie talkies kunnen ook als babyfoon worden gebruikt. Dit heeft zowel voor- als nadelen vergeleken met een 'normale' babyfoon. Het bereik van een walkie talkie is doorgaans veel groter, maar er is wel weer een verhoogde kans op storingen. Dat is een afweging die je moet maken.

Beoordeling van geluidskwaliteit en volume

Goede geluidskwaliteit is essentieel voor duidelijke communicatie. Kies een walkie talkie met heldere geluidsweergave en voldoende volumeopties om te kunnen communiceren in verschillende omgevingen, van stille kantoren tot lawaaierige buitensituaties.

Nog wat extra tips voor de aanschaf van een walkie talkie

 • Een exemplaar met noise cancelling (oftewel: ruisonderdrukking) dempt achtergrondgeluiden automatisch. Dit zorgt ervoor dat je elkaar veel beter verstaat.
 • Kies voor een model met een riemclip als je geen zin hebt om de walkie talkie steeds in je handen te houden.
 • Als je je handen vrij wilt houden tijdens het praten, sluit dan een speciale headset aan.
 • Een ingebouwde zaklamp is handig als je hem in het donker wilt gebruiken.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste walkie talkie?

Op dit moment heeft de Consumentenbond nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over walkie talkies. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen.

Wat is volgens Tweakers de beste walkie talkie?

Op dit moment heeft Tweakers nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over walkie talkies. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen.

Wat is volgens Bild de beste walkie talkie?

De beste walkie talkie volgens Bild is de Motorola TLKR T42. Deze compacte en gebruiksvriendelijke walkie talkie is perfect voor alledaags gebruik, zoals uitstapjes, kamperen of gewoon voor plezier in de achtertuin. Met een bereik tot 4 kilometer onder optimale omstandigheden, is het een uitstekende keuze voor korte afstandscommunicatie.

Veelgestelde vragen over walkie talkies van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste walkie talkie

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen