De Beste Babyfoon met Camera: een Extra Paar Ogen en Oren

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

10 min. leestijd

De Beste Babyfoon met Camera: een Extra Paar Ogen en Oren

De tijd dat je stilletjes op je tenen naar de kinderkamer moest om naar je slapende baby te gluren, gehinderd door een krakende vloerplank of een struikelpartij in het donker, is voorgoed verleden tijd. De beste babyfoon met camera stelt je als kersverse ouder gerust met dag en nacht zicht op je kleintje, ongeacht waar je bent in huis! 👶🏻

De babyfoons van vandaag hebben een lange weg afgelegd in vergelijking met de krakende audio-only babyfoons van vroeger. Terwijl verbeterde versies van deze basismodellen nog steeds bestaan, zijn er tal van nieuwe modellen op de markt.

Het kiezen van de beste babyfoon is niet altijd even eenvoudig, aangezien de markt verzadigd is en de functionaliteiten sterk variëren. Om je te helpen een goede babyfoon met camera te kiezen, hebben wij alvast onze top vijf voor je klaar!

#1 Luvion Prestige Touch 2
Dé beste babyfoon met camera van 2024

Onze score: 9,1

Luvion Prestige Touch 2 babyfoon en camera in beeld

De Luvion Prestige Touch 2 is een indrukwekkende babyfoon met camera en een kraakhelder scherm van 7 inch. Je hebt de mogelijk om via eenzelfde monitor de beelden van maar liefst vier camera's tegelijk weer te geven.

De camera draaien en kantelen in de juiste hoek doe je eenvoudig van op afstand. Deze babyfoon heeft echt alles wat je nodig hebt, zodat je geen enkel dierbaar moment mist!

Schermgrootte: 7 inch
Camera opties: Draaibaar
Opnamefunctie: Ja

Temperatuurweergave: Ja
Terugspreekfunctie: Ja
Bereik binnenshuis: Tot 50 m

Check prijs op Bol.com →

#2 Luvion easy
Beste koop babyfoon met camera van 2024

Onze score: 8,0

Luvion Easy babyfoon met camera in het wit

De Luvion easy is dé no-nonsense babyfoon met alles erop en eraan. Een goed bereik, helder beeld, helder geluid, VOX functie en zelfs een terugspreekfunctie!

Bent je gewoon op zoek naar een betrouwbare babyfoon met camera voor een aantrekkelijke prijs? Dan is de Easy het antwoord.

Schermgrootte: 2 inch
Camera opties: Niet draaibaar
Opnamefunctie: Nee

Temperatuurweergave: Ja
Terugspreekfunctie: Ja
Bereik binnenshuis: Tot 50 m

De 5 beste babyfoons met camera in een oogopslag

 1. Luvion Prestige Touch 2 - De beste all-in-one premium babyfoon met camera.
 2. Luvion Essential - Al jaren de best verkochte babyfoon op bol.com.
 3. Alecto DVM-200 - De beste babyfoon voor een 100% storingsvrije digitale verbinding.
 4. Philips Avent SCD843/01 - Dit model is het beste voor een veilige en persoonlijke verbinding.
 5. Luvion Easy - De no-nonsense babyfoon met camera voor dag en nacht duidelijk beeld en geluid.

De voordelen van een babyfoon met camera

Gemoedsrust is een eerste groot voordeel. Je babyfoon is die extra set ogen en oren waar je van droomt. Het komt ook je nachtrust ten goede, want je hoeft niet bij elk geluidje uit bed. Via de camera op afstand heb je altijd en overal je baby in de gaten!

Baby Ligt Wakker Op Zijn Buik In Zijn Bedje

De babyfoon met camera dient zo ook als beveiligingscamera om een oogje in het zeil te houden als je in een andere ruimte of buiten bent. Je kunt live beelden van je kleintje bekijken met de oudermonitor als je aan het werk bent.

Sommige babyfooncamera's slaan de beelden ook veilig op op een SD-kaart, in een mobiele app of in de cloud, zodat je ze altijd kunt bekijken en delen. Bij sommige modellen krijg je extra camera's of heb je de optie om naderhand meerdere camera's toe te voegen, zodat je eenvoudig meerdere kamers in de gaten houdt.

De babyfoons van tegenwoordig bevatten zelfs speciale sensoren om je baby gelukkig en gezond te houden. Ze helpen bijvoorbeeld de temperatuur in de babykamer in de gaten te houden.

De beste babyfoon met camera, gedetailleerd.


Schermgrootte: 7 inch 
Camera opties: Draai- en kantelbaar
Opnamefunctie: Ja
Temperatuurweergave: Ja
Terugspreekfunctie: Ja
Bereik binnenshuis: Tot 50 m
Communicatietechniek: Digitaal

Luvion Prestige Touch 2 Babyfoon met vier camerastanden in beeld

De Luvion Prestige Touch 2 babyfoon met camera is uitgerust met een extra groot 7 inch scherm met hoge resolutie voor een nog meer geavanceerde weergave.

De monitor uitgerust met een hele reeks functies voor extra gemak en praktische bruikbaarheid. Dit model heeft een duidelijk digitaal, kraakhelder geluid én uitstekende beeldkwaliteit, zodat je met de nodige gemoedsrust kunt werken of even bijslapen.

Met de op afstand bedienbare draaibare camera kun je je kleintje in de gaten houden, of zij of hij nu slaapt of door de kamer loopt. Met de terugspreekfunctie en vier verschillende slaapliedjes kalmeer je je baby ook van op afstand zodat hij rustig kan slapen.

Dankzij de ingebouwde VOX-functie, waarschuwt de babyfoon je wanneer je baby geluid maakt via LED-lampjes. Je kunt er dus rustig van op aan dat je nooit iets mist dankzij de Luvion Prestige Touch 2.

Luvion maakt slim gebruik van het grote scherm door een split-, triple- en quad-functie te implementeren om meerdere kamers tegelijkertijd te bewaken. Meerdere camera's zijn vooral ideaal voor grote gezinnen! Elke camera ondersteunt infrarood nachtzicht en bewaking van de kamertemperatuur. Extra camera's zijn apart verkrijgbaar.

De ouder-unit is voorzien van een oplaadbare lithium batterij en plaats je in een oplaadstation. Als je de babyfoon loskoppelt van het oplaadstation, schakelt het toestel over op de batterij. De stand-bytijd van dit model is zes uur.

De monitor slaat ook beelden op op een SD-kaart. Dit is perfect om de bewegingen van je kind tijdens de nacht te bekijken. Voor extra gemak dien je de bijgeleverde camera vrijstaand of aan de muur te bevestigen om altijd de best mogelijke hoek van je baby in beeld te hebben.

Wat we goed vinden:

 • Babyfoon met VOX functie
 • Groot scherm met mogelijkheid tot meerdere camerastandpunten
 • Op afstand bedienbare draai- en kantelcamera's

Wat we minder goed vinden:

 • Vrij korte stand-bytijd

Schermgrootte: 3,5 inch 
Camera opties: Niet draaibaar
Opnamefunctie: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Terugspreekfunctie: Ja
Bereik binnenshuis: Tot 50 m
Communicatietechniek: DECT

Deze monitor heeft een 3,5 inch lcd-kleurenscherm met een hoogwaardige beeldkwaliteit.

Luvion Essential babyfoon met camera

Deze beeldkwaliteit blijft de hele nacht behouden dankzij het automatische infrarood nachtzicht. De Luvion Essential geeft live feedback met een waarschuwingssysteem wanneer de omstandigheden (zoals de kamertemperatuur) oncomfortabel worden voor je baby.

Deze babyfoon is eenvoudig te gebruiken en op te zetten met een houder voor op je nachtkastje. Je bevestigt hem ook makkelijk aan de muur of plafond.

De VOX-functie waarschuwt je wanneer je baby geluid maakt, zelfs als de monitor in de standby-stand staat. Er zijn drie geïntegreerde slaapliedjes die je gemakkelijk op afstand afspeelt om je baby in slaap te helpen vallen, zonder dat je uit bed moet!

Wat we goed vinden:

 • Geïntegreerde VOX-functie
 • Waarschuwingssysteem voor kamertemperatuur
 • Automatisch infrarood nachtzicht

Wat we minder goed vinden:

 • Geen opnamefunctie voor live beelden

Schermgrootte: 4,3 inch 
Camera opties: Draai- en kantelbaar
Opnamefunctie: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Terugspreekfunctie: Ja
Bereik binnenshuis: Tot 50 m
Communicatietechniek: Digitaal

Alecto Baby DVM-200 Babyfoon met camera in het antraciet

Met de Alecto DVM-200 babyfoon kun je snel een blik op je kleintje werpen, wanneer je maar wilt. Plaats de kantelbare camera in de babykamer en neem het scherm met je mee. Je blijft op de hoogte van de gebeurtenissen in de babykamer, zowel overdag als 's nachts.

Als je baby onrustig is, zoom je via de zoomfunctie in om van dichtbij te zien wat er aan de hand is. 🔍 Je stelt je baby gerust met de terugpraatfunctie in de babyfoon of door een leuk slaapliedje op te zetten.

Deze babyfoon meet ook de temperatuur in de babykamer en geeft je een signaal als deze te hoog of te laag is. Het bereik tussen beide toestellen is 300 meter in open veld en 50 meter binnenshuis (afhankelijk van je muur- en vloerisolatie).

De Alecto DVM-200 heeft een 4,3 inch kleurenscherm dat vergelijkbaar is met veel kleinere smartphones. Dankzij de infraroodcamera beschik je daarmee over een helder nachtzicht. Het is een digitale babyfoon, waarbij de verbinding 100% storingsvrij is. De babyfoon heeft een klok met alarmfunctie en is breed inzetbaar met meerdere camera's.

Dit model beschikt ook over VOX-activatie, waardoor hij minder straling uitzendt en de batterij langer mee gaat. De stand-bytijd als je de monitor uit het laadstation haalt is zes uur.

Wat we goed vinden:

 • Inzoomen en draaien kan vanop afstand
 • Ingebouwde VOX activering
 • Infraroodcamera voor een helder nachtbeeld

Wat we minder goed vinden:

 • Relatief lage stand-bytijd
 • Filmpjes opnemen is niet mogelijk

Schermgrootte: 3,5 inch
Camera opties: Niet draaibaar
Opnamefunctie: Nee
Temperatuurweergave: Nee
Terugspreekfunctie: Ja
Bereik binnenshuis: tot 50 m
Communicatietechniek: Digitaal

Met de Philips Avent SCD843 heb je te allen tijde een veilige en persoonlijke verbinding met je baby.

Philips Avent SCD843 01 Digitale babyfoon en camera in beeld

Dit geavanceerde model van Philips heeft een helder geluid en beeld. Je ziet dus niet alleen je baby op een hoogwaardig 3,5 inch lcd-scherm, je hoort hem daarnaast ook kristalhelder. Dankzij de adaptieve FHSS-technologie is je verbinding veilig en persoonlijke met minimale interferentie. Deze technologie beperkt en blokkeert de toegang van buitenaf.

De heldere en transparante infrarood nachtzichtfunctie schakelt in het donker automatisch in. Met de digitale zoom- en bewegingsfunctie kijk je naar je baby als nooit tevoren.

Door de VOX-functie (ook wel ECO-modus genoemd) in te schakelen, vermindert het stroomverbruik wanneer de baby stil is, terwijl je toch een verbinding met de baby behoudt via de unieke verbindingsindicator. In de ECO-modus schakelt de audio- en videoverbindingen uit en maakt de babyfoon alleen verbinding als de baby geluid maakt.

De Philips Avent SCD84301 babyfoon met camera staat op de keukentafel, terwijl moeder in de keuken bezig is

Je weet altijd wanneer de monitor binnen bereik en aangesloten is. Als hij buiten bereik is of de batterij bijna leeg, waarschuwt de ouder-unit je, zodat je altijd je baby in de gaten kunt houden.

Deze babyfoon is oplaadbaar, waardoor je je baby tot tien uur draadloos hoort, voordat je het apparaat opnieuw moet opladen. Dit is een indrukwekkende stand-bytijd!

Een slaapliedje en rustgevende licht van het warme nachtlampje kalmeren je rusteloze baby. Kies vanuit elke kamer van je huis één van de vijf ontspannende deuntjes of knip het nachtlampje aan, waardoor je baby meteen in slaap valt. 💤

Gepersonaliseerde alarminstellingen en een subtiele trilfunctie (handig tijdens het stofzuigen) zijn nog twee troeven van dit model. Zelfs de microfoongevoeligheid en het geluidsniveau dat je baby opvangt, zijn aanpasbaar naar wens!

Wat we goed vinden:

 • Standby tijd van 10 uur
 • Vijf verschillende slaapliedjes
 • VOX-functie (ECO-modus)
 • Aanwezigheid van FHSS-technologie

Wat we minder goed vinden:

 • Filmpjes opnemen is niet mogelijk
 • Geen draai- of kantelbare camera 

Schermgrootte: 2 inch
Camera opties: Niet draaibaar
Opnamefunctie: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Terugspreekfunctie: Ja
Bereik binnenshuis: Tot 50 m
Communicatietechniek: Digitaal

De Luvion Easy is een eenvoudige babyfoon, die toch alles heeft wat je nodig hebt. Het belangrijkste voor een babyfoon met camera is natuurlijk de kwaliteit van de beelden. Dit model van Luvion stelt niet teleur en geeft je een kristalhelder beeld van je baby.

De Luvion Easy is door zijn aantrekkelijke prijs en hoge kwaliteit één van de meest populaire keuzes voor mensen die op zoek zijn naar de beste budget babyfoon.

Luvion easy babyfoon met baby in beeld op het schermpje

De Luvion Easy is verrassend compleet. Naast een scherp beeld, krijg je ook een uitstekende geluidskwaliteit.

Verder heeft de Easy ook een aantal leuke en handige extra functies. Zo is de camera uitgerust met een terugspreekfunctie, waardoor je gewoon via de microfoon tegen je baby praat om je kleintje gerust te stellen.

Zelfs de VOX-functie is niet achterwegen gelaten, waardoor het scherm automatisch aangaat wanneer je baby geluid maakt. Erg prettig, bijvoorbeeld wanneer je 's nachts graag in een volledig donkere kamer slaapt.

Tot slot kun je ook gemakkelijk de temperatuur van de babykamer via de monitor in de gaten houden door de geïntegreerde temperatuursensor. De Luvion Easy set is zeer compact, waardoor het een ideale babyfoon is om mee te nemen op reis, op bezoek bij vrienden of familie of naar de grootouders.

Wat we goed vinden:

 • Perfect zicht in het donker via infrarood nachtzicht
 • Zeer compact formaat om mee te nemen
 • VOX-functie om batterij te sparen
 • Ingebouwde temperatuursensor

Wat we minder goed vinden:

 • Vrij klein scherm
 • Geen draai- of kantelbare camera

Koopgids

Er zijn bepaalde factoren die je overweegt voordat je een babyfoon koopt. Ik bespreek hier ook enkele termen in detail die tot nu toe misschien nog Chinees voor je klonken, zodat je moeiteloos de beste babyfoon met camera vindt. 👀

Stand-bytijd

Een camerababyfoon met oplaadbare batterij helpt om de kosten van batterijen te elimineren. Houd er rekening mee dat babyfoons met wifi of camera meer stroom verbruiken als ze zowel de audio- als videofuncties gebruiken.

De batterijduur van de babyfoon is dus afhankelijk van het gebruik. Een babyfoon op batterijen is vergelijkbaar met een smartphone. Continu of langdurig gebruik met de camera aan, verkort de levensduur van de batterij.

Camera

Als je op zoek bent naar een babyfoon met camera, wil je natuurlijk een camera met kristalheldere video- en beeldkwaliteit. Kijk dus naar de resolutie, de kwaliteit van het beeldscherm, en de functionaliteiten van de camera, zoals de zoomfunctie en draai-en kantelfuntie.

Babybuikje en armpje in beeld. Met de zoomfunctie kan je een gedetailleerd van je baby krijgen.

De kwaliteit van het scherm hangt af van het type scherm. Een lcd-kleurenscherm geeft je een scherp en helder beeld om van je baby, zelfs 's nachts via infrarood!

Met de digitale zoomfunctie neem je een close-up kijkje naar je baby om te zien of alles in orde is – of om gewoon even ongestoord van dichtbij naar je slapende baby te staren zonder hem of haar wakker te maken! 

Camera's met draai- en kantelfunctie bedien je eenvoudig van op afstand en beweeg je van links naar rechts als dat nodig is.

Er zijn ook babyfoons met extra camera's. Hiermee houd je meerdere kinderen tegelijkertijd in de gaten, terwijl je slechts één exemplaar hoeft aan te schaffen.

VOX

VOX komt van ‘Voice Activated Transmission’. De VOX-functie zorgt ervoor dat de verbinding tussen de ouder-unit en de baby-unit niet altijd open staat. Als je baby stilletjes slaapt, is die constante verbinding natuurlijk niet nodig. De babyfoon springt hierdoor pas aan als hij geluid waarneemt in de babykamer.

Twee grote voordelen van de camerababyfoon met VOX-functie zijn: de batterij gaat langer mee én de babyfoon zendt minder stralingen uit.

Bereik

Dankzij een goed het bereik, blijf je op de hoogte van het geluid en de bewegingen van je baby zonder dat je in de kamer hoeft te zijn. Hoe groter het bereik, hoe verder je van het basisstation van de babyfoon gaat zonder de verbinding met de monitor te verliezen.

Het bereik dat je nodig hebt, hangt af van de oppervlakte van je huis. Sommige babyfoons hebben een bereik tot 300 meter  — oftewel drie voetbalvelden lang!

Het gespecificeerde gebied van de babyfoon komt overeen met de gegevens van de fabrikant, die de afstand buiten meten in open veld. Het maximale bereik buiten is dus in ideale omstandigheden, zonder enig storend object.

Het bereik binnenshuis is kleiner. Hier beïnvloeden dikke (betonnen) muren het maximale bereik van de babyfoon, die vaak voorkomen in nieuwbouwwoningen, evenals geïsoleerde vloeren en muren. Als deze factoren van toepassing zijn op je huis, moet je er rekening mee houden dat het bereik van de babyfoon maximaal 50 meter is.

FHSS-technologie

De veiligste babyfoons maken gebruik van FHSS (frequency-hopping spread spectrum). Als je opgegroeid bent in de tijd dat kinderen nog geen mobiele telefoons hadden en walkietalkies het beste middel waren om te communiceren, herinner je je misschien wel hoe gemakkelijk het was voor iemand buiten je groep om op hetzelfde kanaal (of frequentie) terecht te komen.

Hetzelfde gebeurt met babyfoons, vooral als ze niet draadloos zijn aangesloten. FHSS helpt dit te voorkomen. Het beperkt de toegang van buitenaf door willekeurig van en naar frequenties te springen met een ongelooflijke snelheid, wat een verbinding tot stand brengen vermoeilijkt.

Communicatietechniek

De communicatietechnologie van een babyfoon verschilt per model. De geïntegreerde technologie beïnvloed het bereik en de stralingsintensiteit van de babyfoon.

 • Een analoge babyfoon stuurt geluidssignalen via elektromagnetische golven van de baby-unit naar de ouder-unit. Dit is een stralingsarme verbinding.
 • Een DECT-babyfoon telefoon maakt gebruik van een radioverbinding op 1,9 GHz en vind je vaak terug bij babyfoons zonder beeld. Deze techniek is niet gevoelig voor interferentie en is versleuteld.
 • Een babyfoon met digitale verbinding is het de meest gebruikte techniek bij babyfoons met camera. De digitale verbinding gebruikt ook een radiofrequentie, maar dan op 2,4 GHz. Hij verzendt de beelden via een unieke code, zodat de verbinding altijd veilig is.
 • Een PMR-babyfoon stuurt het geluidssignaal via elektromagnetische golven naar de ouder-unit op PMR-frequenties. Het is net als bij analoge babyfoons een stralingsarme verbinding met een bereik van maar liefst drie kilometer in open veld.
 • Wifi-babyfoons maken gebruik van een wifinetwerk via een app op je smartphone of tablet. Hierbij moet je wifinetwerk stabiel zijn, want als het wifisignaal wegvalt, schakelt de babyfoon uit.

De technologie zegt ook iets over of je de babyfoon kunt uitbreiden met een extra baby-unit. Een digitale of PMR-babyfoon breid je eenvoudig uit, een DECT-babyfoon niet: je moet hierbij voor elke kamer een aparte babyfoon aanschaffen. Wifi-babyfoons hebben meestal de mogelijkheid om meerdere camera's te koppelen.

Extra functies

Er zijn ook tal van extra functies denkbaar bij babyfoons met camera die een rol spelen. Zo kun je soms slaapliedjes laten afspelen en/of is er sprake van kamertemperatuurweergave, terugpraatfunctie, een ingebouwd nachtlampje, infrarood voor nachtzicht, en ga zo maar door. Het aantal functies beïnvloedt het prijskaartje: hoe meer, hoe hoger de prijs.

De beste babyfoons met camera

ProductsoortBeste voorBeoordelingProductpagina
Luvion Prestige Touch 2Grotere gezinnen9,1Bekijk hem hier
Luvion EssentialDag en nacht8,8Bekijk hem hier
Alecto DVM-200Storingsvrije verbinding8,5Bekijk hem hier
Philips Avent SCD843/01Veilige verbinding8,3Bekijk hem hier
Luvion EasyKleinere budgets8,0Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meestgestelde vragen over hoe je de beste babyfoon met camera gaat vinden. Heb je nog een brandende vraag die hieronder niet staat beantwoord, laat het ons dan weten!

👶🏻 Tot welke leeftijd gebruik je een babyfoon?

De gebruiksduur van een babyfoon verschilt van gezin tot gezin. Doorgaans is dit tussen de drie en vijf jaar. In principe kun je je babyfoon opbergen als je kind zelfstandig opstaat ​​en naar je slaapkamer loopt om je te waarschuwen als er iets is.

In sommige gevallen is het handig zijn de videofunctie langer te gebruiken om te controleren of alles goed is, of om geruststellende liedjes af te spelen via de geluidsfunctie. Stoppen met de babyfoon komt wel je nachtrust ten goede, aangezien je niet meer wakker schiet bij elk geluid. Je kind ontwikkelt zo ook een gezond slaapritme. 

👉🏻 Waar let je op bij het kopen van een babyfoon?

Bij het kopen van een babyfoon stel je jezelf de vraag hoe je je baby in de gaten wilt houden. Alleen met geluid of liever met geluid en beeld? In het laatste geval ga je voor een babyfoon met camera.

Er zijn ook tal van extra functies die je keuze beïnvloeden, zoals kamertemperatuurweergave, terugpraatfunctie, slaapliedjes, een ingebouwd nachtlampje, infrarood voor 's nachts en ga zo maar door! Hoe meer functies, hoe hoger het prijskaartje.

❔ Wat is een DECT-babyfoon?

DECT-babyfoons gebruiken een nieuwere, minder gebruikelijke radiofrequentie van 1,9 GHz die niet gevoelig is voor interferentie. Het is gecodeerd voor de veiligheid en blijft volledig stil totdat je baby geluid maakt.

De huidige digitale DECT-babyfoons hebben microfoons met een hoge gevoeligheid en filters voor omgevingsgeluiden. Zo hoor je je baby ademen, maar een ventilator of airconditioner hoor je niet draaien.

Conclusie

De beste babyfoon met camera, zoals onze #1 Luvion Prestige Touch 2, is een onmisbare tool in de babykamer als je meer gemoedsrust wilt, want ook op afstand kun je heel wat betekenen voor je baby! 💤

Bedankt voor het lezen en deel zeker je (grappigste) babyfoon ervaringen met ons!

Was dit artikel behulpzaam?