Je Samsung-tablet Resetten op Drie Manieren

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

4 min. leestijd

En je tablet is weer als nieuw!

Je Samsung-tablet Resetten op Drie Manieren

Wanneer je een Samsung-tablet reset, breng je hem terug naar de fabrieksinstellingen. Je kunt dit zien als een frisse start voor je tablet. Dit kan om meerdere reden handig zijn. Ik leg je hieronder stap voor stap uit hoe het Samsung-tablet resetten in zijn werk gaat. Geloof me: het is helemaal niet moeilijk. 💪

Hoe reset je je Samsung-tablet?

Je kunt je Samsung-tablet op verschillende manieren resetten: via de 'Instellingen' onder 'Fabrieksgegevens herstellen', door de tablet op te starten in de 'Herstelmodus' met de aan/uit- en volume-knoppen, of op afstand met 'Find My Mobile' als je een Samsung-account hebt gekoppeld.

Zorg altijd voor een back-up van je gegevens voordat je een reset uitvoert.

Wat is resetten?

Resetten houdt simpelweg in dat je je tablet terugzet naar de fabrieksinstellingen. Er zijn twee voornaamste redenen waarom je dit zou willen:

 • Je wilt je tablet doorverkopen of aan iemand anders geven. Door te resetten zorg je dat je tablet weer helemaal leeg is: zonder data of instellingen.
 • Je ervaart een probleem met je tablet. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het apparaat is vastgelopen, of dat hij niet of traag reageert. Door te resetten kun je zomaar ineens weer de beste tablet in handen hebben.

Het is cruciaal om te beseffen dat het resetten van je tablet alle data verwijdert, zoals apps, contacten, foto's en video's. Voordat je de reset uitvoert, is het absoluut aanbevolen om een back-up te maken om onherstelbaar dataverlies te voorkomen.

Vereisten voor het resetten van je tablet

Voor de reset heb je alleen je tablet nodig. Pak hem erbij en check of hij genoeg batterij heeft (zo niet: laad hem dan eerst op), dan kunnen we aan de slag.

Of het een goede 8 inch tablet, seniorentablet, kindertablet of budgettablet is, maakt voor het onderstaande stappenplan niet uit, zolang het merk van je tablet van Samsung is.

Voordat je reset: start je tablet opnieuw op

Als je je Samsung-tablet aan iemand anders geeft/doorverkoopt, mag je meteen doorgaan naar het resetten.

Maar kamp je met een probleem? Dan is het altijd het proberen waard om – mocht je dit nog niet gedaan hebben – je tablet opnieuw op te starten. Veel problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon door een simpele herstart.

Je kunt gebruikmaken van Samsung's eigen Smart Switch-applicatie om al je gegevens veilig te stellen. Zorg dat je verbonden bent met een stabiel wifi-netwerk en dat je voldoende opslagruimte hebt voordat je de back-up start.

Een stroomonderbreking tijdens het resetten kan ernstige schade aan je Samsung-tablet veroorzaken. Het kan leiden tot corruptie van het besturingssysteem, waardoor je tablet mogelijk niet meer opstart.

Het is essentieel om je tablet opgeladen te houden en niet te onderbreken tijdens het resetproces om dergelijke risico's te minimaliseren.

Resetten via de instellingen

Er zijn meerdere manieren om je Samsung-tablet te resetten. De gebruikelijkste methode is via de instellingen.

Stap 1: Maak een back-up

Omdat je met het resetten alle data van je tablet wist, is het belangrijk dat je een back-up maakt. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Ga naar Accounts & back-up.
 3. Tik op Back-up van gegevens onder het kopje Google Drive.
 4. Je zet nu je gegevens in de cloud.
 5. Tik op Nu back-up maken.

Stap 2: Voer de reset uit

Als je een back-up hebt gemaakt, kun je aan de slag met het resetten:

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Scroll naar beneden en tik op Info tablet.
 3. Tik op Resetten > Fabrieksgegevens herstellen > Resetten.

Stap 3: Zet de back-up terug

Na het resetten zet je de back-up als volgt terug:

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Ga naar Accounts & back-up.
 3. Tik op Zet back-up terug.
vrouw met krullend haar houdt Samsung-tablet vast

Resetten via de herstelmodus

Als je niet meer kunt inloggen op je tablet, kun je resetten via herstelmodus. Hiervoor gebruik je de fysieke knoppen op de tablet.

 1. Zorg dat je tablet is uitgeschakeld.
 2. Houd de aan/uit-knop en de volume-omhoogknop tegelijkertijd ingedrukt. Als je tablet een startknop heeft, houd je ook die ingedrukt.
 3. Laat de knoppen los zodra het menu van de herstelmodus verschijnt.
 4. Selecteer Wipe date/factory reset met de volume-omlaagknop.
 5. Druk op de aan/uit-knop.

Resetten via Find My Mobile

Deze methode is geschikt als je op afstand wilt resetten, bijvoorbeeld omdat je je tablet kwijt bent of hij gestolen is.

Zelf heb ik deze functie (helaas) moeten gebruiken voor mijn gestolen tablet. Door op afstand te resetten, zorgde ik dat andere personen geen toegang meer hadden tot mijn gegevens.

Let op: hiervoor moet je apparaat aanstaan en verbinding hebben met het internet. Ook moet je Find My Mobile hebben ingeschakeld.

 1. Ga naar smartthingsfind.samsung.com.
 2. Meld je aan met je Samsung-account.
 3. Selecteer je tablet.
 4. Klik op Gegevens Wissen.
 5. Mogelijk wordt je gevraagd om je identiteit te verifiëren. Er wordt dan een verificatiecode naar een van je apparaten verzonden. Vul de code in en klik op Verifiëren. Klik daarna weer op Gegevens Wissen.
 6. Een pop-upvenster verschijnt ter bevestiging. Klik op Wissen.
 7. Een ander pop-upvenster verschijnt. Vul je wachtwoord in.
 8. Klik op Volgende.

Conclusie

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel hoe het Samsung-tablet resetten in zijn werk gaat. Zo kun je hem zelfs resetten als je niet meer kunt inloggen, of je tablet kwijt of gestolen is. Heb je nog op- of aanmerkingen? Laat het dan hieronder weten. Bedankt voor het lezen! 👍

Was dit artikel behulpzaam?