Netgear Nighthawk r7000 review

Netgear's Nighthawk R7000 Smart WiFi Router, beter bekend als de R7000, is bedoeld voor degenen die een paar dollar moeten besparen tijdens het creëren van een modern draadloos netwerk. Bij $ 190 is het ongeveer $ 100 minder dan de concurrentie (inclusief de eigen R8000 van Netgear) en levert een sterke doorvoer, maar kan niet overeenkomen met het bereik van andere 802.11ac routers.

Netgear Nighthawk R7000 Router

Instellen van de router

De Netgear R7000 komt klaar om te rollen met een netwerkkabel, netadapter en opstartboekje. Er is geen cd met de handleiding of software, dus je moet ze zelf downloaden.
Alles verteld, het duurde ongeveer vijf minuten om een Wi-Fi netwerk rond de R7000 te maken. Na het aansluiten van de router in en het typen van het IP-adres (192.168.1.1) of "routerlogin.net," verschijnt Netgear's intuïtieve Genie-software om het systeem op te zetten. U kunt ook de R7000 handmatig configureren. Aan het einde van het configuratieproces geeft de R7000 een samenvattende pagina van alle instellingen en wachtwoorden.
De R7000 arriveerde met unieke netwerknamen en passcodes, die op een label onder de router zijn gedrukt; ze zouden snel snel moeten veranderen De router kan met alles werken van WEP naar WPA2-encryptietechnieken, heeft Network Address Translation (NAT) en Stateful Packet Inspection (SPI) firewalls, en kan beschermen tegen een Denial of Service-aanval.
MEER: Beste Streaming Spelers
In staat om als router, toegangspunt of draadloze brug te draaien om een Wi-Fi-netwerk in een onbeschadigd deel van het huis te drukken, is de R7000 veelzijdig. Het kan werken met PC-gebaseerde Mac-backups op basis van Time-Machine, een FTP-site instellen voor externe toegang en werken als een DLNA- en iTunes-mediaserver.
Ik kon een verscheidenheid van Android, IOS en PC clients handmatig aan de R7000 koppelen of met behulp van het WPS-systeem. Aan het nadeel kan het systeem geen radius noch een LDAP-server gebruiken om potentiële klanten te authenticeren. Het systeem kan echter een beschermend gastnetwerk opzetten dat toegang tot internet toestaat, maar het gebruik van de schijven van het netwerk kan blokkeren.

Software


Net als bij de R8000 heeft de Genie-software van R7000 apps voor pc's, Macs, iOS en Android-apparaten. Aan de andere kant kunt u de instellingen van het systeem inschakelen door een webbrowser op het thuisadres van de router te wijzen.
Genie's hoofdscherm geeft een mooi overzicht, waarin wordt aangegeven hoeveel cliënten zijn aangesloten, welke bands actief zijn, de status van het gastnetwerk, of de ouderlijke besturing in gebruik is en de aangesloten USB-apparaten.
De details zijn in de categorieën aan de linkerkant geplaatst, en de software toont de firmware-versie van de router prominent.
Zoals ook bij de R8000, geeft Genie wachtwoorden als scrolltype. Met andere woorden, laat het niet aan vreemden, of vrienden voor die kwestie.
De R7000 kan zijn klanten opvragen en plannen en bevat een leuke Traffic Meter voor het monitoren van wat er komt en gaat. Er is een eenvoudig te configureren kwaliteitssysteem, dat voorrang geeft aan geselecteerde datapakketten of klanten om speciale behandeling te krijgen.
De R7000 is een stap achter meer premium 802.11ac routers als het gaat om extra's. Het ontbreekt aan online opslag, een virus scanner en de mogelijkheid om een 3G / 4G USB dongle te gebruiken voor noodinternet toegang, waardoor het een stap of twee achter de $ 264 ASUS RT-AC87U is. Gelukkig kan het in de DD-WRT open-source firmware worden geschreven die is geschreven voor de R7000, die kan worden gebruikt om de prestaties van de router te verbeteren of functies toe te voegen.

Prestatie

Aangedreven door een 1 GHz-processor met 256 MB RAM en 128 MB opslagruimte, kan de R7000 werken met drie onafhankelijke lanes van datastroom. De dual-band router stopt op een theoretische 1,9 Gbps bandbreedte.
Gebaseerd op tests met iXChariot-software en onbelemmerde transmissies, kon de R7000 op 5 voet tot 444,8 Mbps gecombineerde bandbreedte bewegen. Dat is ongeveer 35 procent van wat een tri-band router kan doen en iets achter de 446 Mbps die door de dual-band Trendnet TEW-812DRU wordt bereikt, die ongeveer 120 dollar verkoopt.
Het is opmerkelijk dat, terwijl de R7000 zijn hoogtepunt op ongeveer 5 voet van zijn klanten heeft bereikt, de 812DRU zo dicht bij 15 meter gedaan.
In de 5-GHz-modus was het vermogen van de R7000 om 353,8 Mbps data te bewegen op 5 voet ruim boven de gemiddelde doorvoer van 315,2 Mbps en voor de $ 300 R8000's weergave van 302,3 Mbps. De R700 was het tweede beste in vergelijking met de ASUS RT-AC68U's mark van 361,3 Mbps.
In het test lab bleef de R7000 een doorvoer van 252,4 Mbps van 140 voet, goed genoeg om het gemiddelde (211 Mbps) en de TrendNet (209,5 Mbps) te behalen, maar nog steeds kort van de ASUS AC68U (291,7 Mbps). In een ouder huis met veel muren verloor de R7000 contact met klanten op 140 voet. Dat is 25 meter kort van de leidende R8000, maar 5 meter langer dan de DGL-5500. Het is waarschijnlijk meer dan genoeg voor een appartement of een klein huis, maar het zal uw McMansion niet met gegevens invullen.
MEER: 10 Beste Foto Opslag en Delen Websites
De router's 91 Mbps 2,4 GHz bandbreedte was goed genoeg voor het midden-van-de-pack resultaat, achter de TrendNet TEW-812DRU (92,3 Mbps), maar goed voor de RT-AC68U (74,9 Mbps).
Ik heb de R7000 extensief gebruikt voor meer dan een week van zwaar gegevenswerk, en ik heb nooit gelukt toen ik onze verzadigingstest met vier klanten uitvoerde. Ik heb de router gebruikt om een film naar een Android-tablet uit te voeren, terwijl ik een tv-show aan een Windows-leisteen uitzag en een internetradioprogramma op een iPad beluisterde - alles terwijl ik gegevens verplaatst naar een desktop pc. De Netgear was doorgaans stevig.

Garantie

In tegenstelling tot de drie jaar dekking van de industriële leider Trendnet en de twee jaar garantie van ASUS, bedraagt de R7000 een scherp 1 jaar dekking.

Conclusie

Als je een high performance 802.11ac router nodig heeft tegen een redelijke betaalbare prijs, kijk dan niet verder dan Netgear's $ 190 R7000. Hoewel het het bereik voor het vullen van een groter huis met data, levert het vaste snelheden samen met gebruiksvriendelijke software. We hebben een goede koopgids als je een router wilt kopen, check onze beste router koopgids!  Voor ongeveer dezelfde prijs levert de ASUS RT-AC68U nog betere doorvoer, maar degenen die de R7000 opnemen, zullen niet teleurgesteld worden.

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *