Met De Beste Carkit Bel Je Comfortabel In de Auto

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

Schadevrij en boetevrij dankzij handsfree.

Met De Beste Carkit Bel Je Comfortabel In de Auto

Als je (net als ik) veel onderweg bent met de auto, dan is het belangrijk dat dit veilig gaat. Mobiel gebruik achter het stuur is een van de hoofdoorzaaken van verkeersongevallen. Met een carkit bel je tijdens het rijden moeiteloos en veilig met je familie, vrienden of je werk. Ik heb voor je uitgezocht wat je moet weten als je de beste carkit wilt vinden. Lees snel verder!

1NOS. (2023). 'Nieuwe 'slimme' camera's aangeschaft om appende bestuurders te betrappen'

Wat zijn de beste carkits van 2023

Dit zijn de top 5 beste carkits op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste carkits van 2023

1. Beste autoset: Chemical Guys

1. Beste autoset: Chemical Guys

Belangrijke specificaties:

De Chemical Guys Car Kit is een uitgebreid pakket dat alles bevat wat je nodig hebt om het exterieur en interieur van je auto schoon te maken en te onderhouden. Met een breed scala aan producten biedt Chemical Guys opties voor verschillende schoonmaakbehoeften.

Een van de opvallende producten in de Chemical Guys Car Kit is de schuimkanon. Deze bijlage kan worden aangesloten op een hogedrukreiniger of tuinslang en produceert een dikke laag schuim die helpt bij het verwijderen van vuil en viezigheid van het oppervlak van je auto. Het Chemical Guys EQP324 Big Mouth Max Release Foam Cannon wordt geprezen door klanten vanwege zijn prestaties. Volgens een beoordeling is "het schuimkanon uitstekend in het creëren van een dikke laag schuim die aan het oppervlak van de auto hecht, waardoor het reinigingsproces veel gemakkelijker wordt."

Naast het schuimkanon bevat de Chemical Guys Car Kit een verscheidenheid aan reinigingschemicaliën en accessoires. De HOL169 16-delige Arsenal Builder Car Wash Kit biedt bijvoorbeeld een uitgebreide set producten voor het reinigen van het exterieur van je auto. Het bevat een schuimkanon, emmer en verschillende reinigingschemicaliën voor autoreiniging. Deze kit biedt een complete oplossing voor mensen die professionele resultaten willen behalen. Zoals een klant zei: "De Arsenal Builder Car Wash Kit heeft alles wat je nodig hebt om je auto er op zijn best uit te laten zien. De producten zijn van hoge kwaliteit en gemakkelijk te gebruiken."

De Chemical Guys Car Kit biedt ook opties voor keramische coatings, die een beschermende laag bieden voor de lak van je auto. Keramische coatings worden geprezen om hun duurzaamheid en langdurige effecten. Volgens een beoordeling is "de Chemical Guys Carbon Force keramische coating een topkeuze vanwege zijn hoge concentratie van siliciumdioxide. Het biedt uitstekende bescherming en kan maanden of zelfs jaren meegaan."

Een ander opvallend product in de Chemical Guys Car Kit is de CLD300 Streak Free Glass & Window Cleaner. Deze reiniger is zeer effectief in het verwijderen van vuil, vingerafdrukken en viezigheid van glazen oppervlakken zonder strepen achter te laten. Het is veilig te gebruiken op getinte ramen en is compatibel met verschillende oppervlakken. Een klant was enthousiast en zei: "De Streak Free Glass & Window Cleaner is de beste die ik heb gebruikt. Het laat mijn ramen kristalhelder achter zonder strepen of residu."

Al met al biedt de Chemical Guys Car Kit een complete oplossing voor het schoonmaken en onderhouden van auto's. Met zijn assortiment hoogwaardige producten, waaronder het schuimkanon, reinigingschemicaliën en glasreiniger, biedt het professionele resultaten. Hoewel er andere opties op de markt zijn, valt de Chemical Guys Car Kit op door zijn prestaties en veelzijdigheid. Het is een populaire keuze onder klanten die hun auto's in topconditie willen houden.

Voordelen Chemical Guys
 • Een uitgebreid pakket dat alles bevat wat nodig is voor het reinigen en onderhouden van de auto
 • Schuimkanon bijlage produceert een dikke laag schuim voor gemakkelijker reinigen
 • Biedt opties voor keramische coatings voor langdurige bescherming
Nadelen Chemical Guys
 • Er zijn andere opties beschikbaar op de markt

2. Armor All Premier Car Care

2. Armor All Premier Car Care

Belangrijke specificaties:

Gewicht: 1 g

De Armor All Premier Car Care Kit is dé oplossing om je auto zowel van binnen als van buiten schoon en glanzend te houden. Deze kit bevat verschillende producten zoals autowas, een autowas kit, glasreiniger, een luchtverfrisser voor in de auto, velgenreiniger en nog veel meer. Kortom, alles wat je nodig hebt om je auto weer te laten stralen.

Wat deze car care kit echt onderscheidt, is de effectiviteit van de producten. De Armor All Multi-Purpose Cleaner wordt zeer geprezen om zijn vermogen om vuil, stof en vet te verwijderen, waardoor je auto eruitziet alsof hij net is gepoetst. Ook de Armor All Original Protectant wordt hoog gewaardeerd vanwege zijn reinigende en beschermende eigenschappen, waardoor oppervlakken niet voortijdig verouderen.

Klanten zijn zeer te spreken over de verfrissende geur die de Armor All FreshFX Tranquil Skies Car Air Freshener achterlaat in de auto. Daarnaast is de Armor All Glass Cleaner uiterst effectief in het verwijderen van vettige resten, insecten, vingerafdrukken en meer, waardoor je autoruiten ongelooflijk helder en glanzend worden. De Armor All Ultra Shine Wash and Wax verwijdert op milde wijze vuil, zodat de diepe, stralende kleur van de autolak weer zichtbaar wordt en een prachtige glans achterlaat.

In vergelijking met andere car care kits biedt de Armor All Premier Car Care Kit een uitgebreid assortiment aan producten om het uiterlijk van je auto schoon te maken en te onderhouden. Het bevat niet alleen producten voor het interieur en exterieur, maar ook gespecialiseerde producten voor banden en velgen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat er gemengde beoordelingen zijn over Armor All producten in het algemeen. Een gebruiker op Reddit vroeg advies over het gebruik van Armor All producten zonder schade te veroorzaken. Het is essentieel om deze gemengde beoordelingen in overweging te nemen en een weloverwogen beslissing te nemen op basis van je eigen onderzoek en voorkeuren.

Samengevat biedt de Armor All Premier Car Care Kit een breed scala aan producten om het uiterlijk van je auto schoon te maken en te onderhouden. De effectiviteit in het verwijderen van vuil en vet, het beschermen van oppervlakken en het achterlaten van een verfrissende geur wordt zeer gewaardeerd door klanten. Het is echter belangrijk om gemengde beoordelingen over Armor All producten in overweging te nemen en een beslissing te nemen op basis van je eigen onderzoek.

Voordelen Armor All Premier Car Care
 • Uitgebreid assortiment van producten voor het reinigen en onderhouden van de uitstraling van de auto
 • Effectief in het verwijderen van vuil en beschermen van oppervlakken
 • Laat een verfrissende geur achter in de auto
Nadelen Armor All Premier Car Care
 • Gemengde beoordelingen over Armor All producten in het algemeen

3. Relentless Drive 20-Piece Car Wash

3. Relentless Drive 20-Piece Car Wash

Belangrijke specificaties:

De Relentless Drive 20-delige Autowas Kit is een geduchte concurrent in de categorie autoreinigingssets en wordt erkend als het beste algehele, beste waarde en beste budgetproduct. Met een prijs van $80 op Amazon biedt deze kit een uitgebreide set gereedschappen en producten om je voertuig in onberispelijke staat te houden.

Volgens Car and Driver is de Relentless Drive Autowas Kit de "beste waarde" optie. De kit bevat 20 stuks en biedt alles wat je nodig hebt voor een grondige autowasbeurt. Het bevat een microvezel washandschoen, droogdoek, applicatorpads en een verscheidenheid aan reinigingsoplossingen. De spuitflessen en gereedschappen zijn van hoge kwaliteit, waardoor een handige en effectieve reinigingservaring wordt gegarandeerd.

Good Housekeeping prijst ook de Relentless Drive Autowas Kit als de "beste algehele" optie. De experts van het Good Housekeeping Institute houden rekening met factoren zoals productetikettering, veiligheidsinformatie, verpakking, gebruiksgemak, duurzaamheid en ingrediëntveiligheid bij het beoordelen van autoreinigingssets. De Relentless Drive kit sprong eruit vanwege de kwaliteit en veelzijdigheid.

De Relentless Drive Autowas Kit wordt geprezen door Popular Mechanics als de "beste algehele" autoreinigingsset. Met 20 stuks biedt het een scala aan gereedschappen en reinigingsoplossingen om zowel interieur- als exterieurreiniging aan te pakken. Het biedt een uitzonderlijke waarde voor zijn prijs van $80 op Amazon.

The Drive benadrukt de Relentless Drive Autowas Kit als de "beste algehele" kit en prijst zijn schuimkanon en verscheidenheid aan meegeleverde producten. Deze kit zorgt voor een grondige en effectieve autowasbeurt en is daarmee een opvallende optie op de markt.

In vergelijking met andere autoreinigingssets biedt de Relentless Drive Autowas Kit een uitgebreid pakket tegen een concurrerende prijs. Hoewel andere sets misschien uitblinken op specifieke gebieden, zoals interieurdetailing of langetermijnbescherming, biedt de Relentless Drive kit een allesomvattende oplossing voor al je autoreinigingsbehoeften.

Al met al is de Relentless Drive 20-delige Autowas Kit een uitstekende keuze in de categorie autoreinigingssets. Het uitgebreide assortiment gereedschappen en reinigingsoplossingen, gecombineerd met de betaalbare prijs, maken het een opvallende optie voor autoliefhebbers en dagelijkse bestuurders. Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie of een complete autoreinigingsoplossing, de Relentless Drive Autowas Kit biedt uitzonderlijke waarde en prestaties.

Voordelen Relentless Drive 20-Piece Car Wash
 • Een uitgebreide set gereedschappen en producten voor een grondige autowasbeurt.
 • Hoogwaardige sprayflessen en gereedschappen voor een handige en effectieve reinigingservaring.
 • Erkend als het beste algehele, beste waarde en beste budgetproduct.
Nadelen Relentless Drive 20-Piece Car Wash
 • Kan mogelijk niet uitblinken op specifieke gebieden zoals interieurdetailing of langetermijnbescherming.

4. All-inclusive reinigingsset: Adam's Waterless Wash Kit

Mijn Adam's Waterless Wash Kit is dé alles-in-één schoonmaakset die een effectieve en handige manier biedt om je auto schoon te maken zonder water. Veel klanten prijzen deze kit en noemen het hun favoriete waterloze autowas. Gebruikers melden uitstekende resultaten en gebruiken dit product al jaren. Één review zegt: "Adam's Waterless Wash is mijn favoriet. Ik gebruik het al jaren en het geeft me altijd de beste resultaten."

Wat deze kit onderscheidt, is het gemak en de effectiviteit bij het schoonmaken van voertuigen wanneer er geen toegang is tot een waterslang. Het is samengesteld met geavanceerde emulgatoren en speciale smeermiddelen die vuil en viezigheid van het oppervlak van je auto verwijderen. De waterloze was gebruikt een extra gladmakende formule die vuildeeltjes inkapselt, waardoor het gemakkelijk is om de lak schoon te maken en te laten glanzen zonder water. Het is ontworpen om grotere vuildeeltjes te verwijderen zonder de blanke laklaag te beschadigen.

De kit bevat een gallon (3,8 liter) van de Waterless Wash oplossing en een gratis flesje van 16 oz (473 ml), wat genoeg product biedt voor meerdere toepassingen. Het wordt aanbevolen voor lichte werkzaamheden en het opruimen van stof, waardoor tijd en moeite worden bespaard. Het product werkt het beste in combinatie met Adam's speciaal ontworpen Waterloze Autowasdoeken, die een honingraatpatroon hebben om vuil te vangen en de kans op krassen te verminderen.

In vergelijking met andere autoreinigingskits is de Adam's Waterless Wash Kit een alles-in-één oplossing voor degenen die hun auto willen schoonmaken zonder water te gebruiken. Het is een zeer effectieve en milieuvriendelijke optie, waarbij water, slangen en rommel overbodig zijn.

Hoewel klanten hun ontevredenheid hebben geuit over langzame verzending en levertijden, is de algemene consensus dat het product zelf zeer aan te bevelen is. Één review zegt: "Ik hou van deze waterloze was! Het bespaart me zoveel tijd en moeite. De resultaten zijn altijd geweldig."

Kortom, de Adam's Waterless Wash Kit is de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een alles-in-één schoonmaakset die uitstekende resultaten biedt zonder water te gebruiken. De effectieve formule en het gebruiksgemak maken het favoriet onder klanten. Hoewel er misschien wat zorgen zijn over de verzending, wordt het product zelf ten zeerste aanbevolen.

Voordelen Adam's Waterless Wash Kit
 • Efficiënte en handige manier om je auto schoon te maken zonder water
 • Geformuleerd met geavanceerde emulgatoren en speciale smeermiddelen die vuil en puin van het oppervlak van je auto verwijderen
 • Bevat voldoende product voor meerdere toepassingen en wordt aanbevolen voor licht werk en stof opruimen
Nadelen Adam's Waterless Wash Kit
 • Klanten hebben hun ontevredenheid geuit over de langzame verzending en bezorgtijden

5. Justin Case All Weather Ultimate

5. Justin Case All Weather Ultimate

Belangrijke specificaties:

De Justin Case All Weather Ultimate Safety Kit wordt zeer gewaardeerd als een van de beste noodkits voor in de auto, ondanks het ontbreken van bepaalde essentiële items. Met een compact formaat van 13,4 x 9,0 x 7,9 inch en een gewicht van 6,1 pond, biedt deze kit 11 items, waaronder een schop, 8-voet startkabels, een EHBO-kit en een zaklamp. Een opvallende eigenschap van deze kit is de inclusie van 1 jaar pechhulp, wat een extra laag beveiliging biedt voor bestuurders. Daarnaast biedt het ruimte voor extra items, zodat gebruikers de kit naar hun specifieke behoeften kunnen aanpassen ("Tom's Guide").

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Justin Case All Weather Ultimate Safety Kit op door zijn betaalbaarheid, met een prijs van $48. Hoewel het misschien enkele belangrijke items mist, biedt het een solide basis van essentiële benodigdheden voor noodsituaties. De DOT Essential OSHA ANSI Compliant Kit daarentegen is groter en zwaarder, met afmetingen van 21,0 x 9,0 x 10,0 inch en een gewicht van 17,2 pond. Het bevat een brandblusser, EHBO-kit, zaklamp, waarschuwingsdriehoeken en een noodlicht. Het is echter prijzig en mist basisbenodigdheden zoals startkabels en een schop.

Een andere concurrent, de First Secure Car Emergency Kit, biedt een compact formaat van 14,1 x 10,2 x 4,1 inch en een gewicht van 8,9 pond. Het bevat een bandeninflator en reparatieset, sleepband, startkabels, multifunctioneel gereedschap en een luchtpomp. Hoewel het in een kleine tas wordt geleverd voor gemakkelijke opslag en een verscheidenheid aan handige gereedschappen biedt, mist het een brandblusser en een schop, en wordt het niet geleverd met pechhulp. De First Secure Car Emergency Kit heeft een prijs van $80.

Ondanks de tekortkomingen blijft de Justin Case All Weather Ultimate Safety Kit een topkeuze vanwege de betaalbaarheid, het compacte formaat en de inclusie van 1 jaar pechhulp. Het biedt een goede basis van essentiële items en stelt gebruikers in staat de kit aan te passen met extra items. Zoals een beoordeling vermeldt: "De Justin Case All Weather Ultimate Safety Kit biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding" ("Tom's Guide"). Deze kit is een betrouwbare optie voor bestuurders die op zoek zijn naar een uitgebreide noodkit voor in de auto zonder de bank te breken.

Tot slot is de Justin Case All Weather Ultimate Safety Kit een sterke concurrent op de markt van noodkits voor in de auto. Hoewel het enkele belangrijke items mist, maken de betaalbaarheid, het compacte formaat en de inclusie van 1 jaar pechhulp het tot een opvallende keuze. Door ruimte te bieden voor extra items kunnen gebruikers de kit aanpassen aan hun specifieke behoeften. Ondanks de beperkingen biedt deze kit een solide basis van essentiële items en uitstekende waarde voor het geld.

Voordelen Justin Case All Weather Ultimate
 • Betaalbare prijs
 • Compact formaat
 • Inclusief 1 jaar pechhulp
Nadelen Justin Case All Weather Ultimate
 • Ontbreekt bepaalde essentiële items
 • Ruimte voor extra items mogelijk niet voldoende
 • Niet zo uitgebreid als sommige concurrenten

Hoe kies je de beste carkit?

Technologie ontwikkeld zich constant. Ogenschijnlijk simpele apparaatjes worden steeds geavanceerder. Zo barst zelfs de beste fietscomputer van de extra functionaliteiten.

Ook de carkit heeft in het afgelopen decennium een behoorlijke transformatie ondergaan. Van een eenvoudig apparaatje voor handsfree bellen is het nu een gadget met tal van handige extra functies. De onderstaande koopgids helpt je bij het maken van een keuze!

Type carkit

Er zijn twee soorten carkits: inbouw en plug-and-play. Een inbouwcarkit werk je weg in je auto en is via de ISO- of aux-aansluiting aangesloten op je autoradio.

Hierdoor zitten er geen kabels in de weg, wat een stuk netter staat. Een ander voordeel is dat je hem nooit op hoeft te laden.

Nadeel van een inbouwcarkit is dat de installatie niet eenvoudig is en dat je er doorgaans dieper voor in de buidel moet tasten.

Plug-and-play carkits zijn fijner geprijsd en neem je makkelijker in gebruik. Dit type carkit past in elke auto en neem je ook zonder problemen weer mee naar een andere auto. Je moet hem wel af en toe opladen.

Man in Volkswagen auto met telefoon in houder

Stroomaansluiting en bevestigingsmethode

Veel carkits sluit je aan op de 12/24 V-aansluiting (de aanstekerplug), maar er zijn ook modellen met een interne accu.

In het geval van een interne accu heb je meer vrijheid om de carkit te plaatsen waar je wilt. Al is dat met een klem, clip of magneet en bevestig je 'm aan de zonneklep, het ventilatierooster of ergens op het dashboard.

Wat voor jou het meest geschikt is, hangt niet alleen van je persoonlijke wensen af, maar ook van de mogelijkheden van je auto.

Batterijduur

Zeker als je vaak lang in de auto zit of een reis in de agenda hebt staan, is de batterijduur belangrijk. Idealiter is dit meer dan 10 uur spreektijd of 200 uur stand-bytijd. De hoogste gangbare batterijduur is 20 uur spreektijd.

Bluetooth-versie

Zoek naar carkits met de nieuwste Bluetooth-technologie (zoals Bluetooth 5.0) voor een stabiele en snelle verbinding. Let op een bereik van minimaal 10 meter en multipoint pairing. Dit garandeert dat je altijd verbonden blijft, zelfs als je telefoon in je tas of broekzak zit.

Multipoint pairing

Multipoint pairing is handig als je meerdere smartphones aan de carkit wilt koppelen. Dit is een fijne bijkomstigheid als de carkit door meerdere mensen gebruikt wordt. Hoeveel telefoons je koppelt hangt af van het exemplaar. Het loopt op tot wel 10 apparaten tegelijk!

Een scherm

Sommige carkits hebben een scherm die informatie van je smartphone laat zien. Zo zie je onder andere de naam en het telefoonnummer van de persoon die belt. Een gangbaar formaat voor zo'n scherm is 1,44 inch.

Andere carkits zijn meteen een telefoonhouder, waardoor je het scherm van je smartphone ziet tijdens het rijden. Je hebt dan meteen een vervanger voor een goed navigatiesysteem.

Kwaliteit van geluid en microfoon

Als je je gesprekspartner niet goed verstaat, heb je alsnog weinig aan je carkit. Ik vind echt weinig irritanter dan dat je naar je telefoon zit te schreeuwen in je auto, omdat je slecht te verstaan bent. Je wilt dus een carkit met een goede geluidskwaliteit.

Er zijn zowel plug-and-play carkits die het geluid afspelen via de speakers van de auto als exemplaren met een eigen speaker. De speakers van de auto zorgen doorgaans voor een betere geluidskwaliteit. Bij interne speakers verschilt de kwaliteit.

Binnenkant auto met telefoonhouder

Een inbouwcarkit is via de ISO- of aux-aansluiting aangesloten op je autoradio. Hierbij luister dus je altijd via de luidsprekers van de auto.

Focus op carkits met geavanceerde ruisonderdrukking en echo-cancelling technologieën. Zoek naar specificaties zoals HD Voice of een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. Dit zorgt voor heldere gesprekken, zelfs op een lawaaierige snelweg.

Spraakbesturing

Een goede microfoon helpt ook als een carkit ondersteuning heeft voor Google Assistant of Siri. Dan komt stembediening ineens in beeld. Dat komt de veiligheid van het gebruik van je carkit enorm ten goede. Je hoeft immers niet je ogen van de weg vandaan te halen.

Usb-poort

Als een carkit een of meerdere usb-poorten heeft, laad je daar je smartphone (of een ander apparaat) aan op als het nodig is. Dit is extra handig als je auto geen usb-poort heeft en je de aanstekeraansluiting moet gebruiken voor de carkit.

FM-transmitter

Bij een model met FM-transmitter luister je met een carkit ook naar muziek onderweg. Handig, want zo vervangt een carkit meteen je autoradio. Dit is een extra groot pluspunt als je autoradio geen Bluetooth had.

Je verbind je telefoon met de FM-transmitter van de carkit. Vervolgens speel je vanaf je smartphone muziek af over de autoradio en dus de autospeakers. Ik zou het wel weten. 🙊

Prijs-kwaliteitverhouding

Zoek carkits die een goede balans bieden tussen prijs en kwaliteit. Vergelijk prijzen en functies van verschillende merken en modellen. Een prijs tussen de 50 en 150 euro is vaak een indicatie van een goede kwaliteit zonder dat je teveel betaalt.

Ik raad aan dat je gebruikersbeoordelingen leest en zo bevestigt dat de carkit aan de verwachtingen voldoet.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste carkit?

Op dit moment heeft de Consumentenbond geen testresultaten voor carkits. Zodra dit verandert, voegen we dit direct aan ons artikel toe.

Wat is volgens Tweakers de beste carkit?

Op dit moment heeft Tweakers geen testresultaten voor carkits. Zodra dit verandert, voegen we dit direct aan ons artikel toe.

Veelgestelde vragen over carkits van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over carkits. Zit je na dit artikel nog met een prangende vraag of een goede opmerking? Laat het ons gerust weten en vul het feedbackformulier onderaan de pagina in!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen