Met De Beste Carkit Bel Je Comfortabel In de Auto

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

Schadevrij en boetevrij dankzij handsfree.

Met De Beste Carkit Bel Je Comfortabel In de Auto

Als je (net als ik) veel onderweg bent met de auto, dan is het belangrijk dat dit veilig gaat. Mobiel gebruik achter het stuur is een van de hoofdoorzaaken van verkeersongevallen. Met een carkit bel je tijdens het rijden moeiteloos en veilig met je familie, vrienden of je werk. Ik heb voor je uitgezocht wat je moet weten als je de beste carkit wilt vinden. Lees snel verder!

1NOS. (2023). 'Nieuwe 'slimme' camera's aangeschaft om appende bestuurders te betrappen'

Wat zijn de beste carkits van 2024

Dit zijn de top 5 beste carkits op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste carkits van 2024

1. Beste autoset: Armor All Premier Car Care

1. Beste autoset: Armor All Premier Car Care

Belangrijke specificaties:

Armor All Kunststof Onderhoudsdoekjes een snelle en eenvoudige manier om uw dashboard en interieur afwerking te reinigen met toevoeging van glans. Armor All Kunststof onderhoudsdoekjes gebruiken Armor All Protectant technologie, welke ontworpen is om de natuurlijke achteruitgang van het dashboard en de bekleding te vertragen. Het is geschikt voor zowel kunststof als vinyl. Armor All Kunststofonderhoudsdoekjes - matte afwerking Tubs zijn voorzien zijn van een exclusieve koker met een Smart Seal “Twist&Lock vergrendelde deksel om ervoor te zorgen dat elke doek vochtig is en extra fris blijft en dat het deksel niet per ongeluk open springt * Reiniging in één stap met toegevoegde glans * Laat geen vettige resten op uw handen achter * Kan voor veel niet-auto toepassingen gebruikt worden * Laat een frisse, plezierige citrusgeur achter

2. Beste autoset: Chemical Guys 16-Piece Arsenal Builder

Met het Chemical Guys 16-delig Arsenal Builder Car Wash Kit heb je alles in huis voor een complete autowasbeurt. Van wassen tot waxen, dit veelzijdige en zeer aanbevolen pakket heeft het allemaal. Met producten als Watermelon Snow Foam, TORQ Foam Blaster 6, Butter Wet Wax en G6 Hypercoat krijg je een effectieve en glanzende finish. Zoals een gebruiker uitroept: "Dit pakket is echt top. Alles wat je nodig hebt voor een complete autowasbeurt zit erin." De veelzijdigheid en effectiviteit van dit pakket maken het een topkeuze voor autoliefhebbers die een complete detailing ervaring willen.

Een opvallende eigenschap van dit pakket is dat het geschikt is voor verschillende autotypes en detailing behoeften, waardoor het populair is bij veel gebruikers. Echter, er zijn wat vragen gerezen over de beschikbaarheid van navulling en de geschiktheid van het pakket voor specifieke autotypes, wat mogelijke verbeterpunten aangeeft. De beschikbaarheid van het pakket in bepaalde regio's is ook een punt van zorg voor sommige potentiële kopers.

In vergelijking met andere autoreinigingspakketten steekt het Chemical Guys 16-delig Arsenal Builder Car Wash Kit eruit als de beste keuze. Hoewel de Relentless Drive Car Washing Kit misschien over het algemeen de beste is en de Meguiar's Classic Wash & Wax Kit de beste waarde biedt, is het Chemical Guys pakket de beste keuze voor wie wil uitpakken. Deze onderscheiding benadrukt de uitgebreide aard en premium kwaliteit van het pakket, waardoor het ideaal is voor wie op zoek is naar een eersteklas detailing ervaring.

De evolutie van eerdere modellen van het pakket is duidelijk te zien in het brede scala aan gespecialiseerde producten, die zowel de binnen- als buitenkant van de auto aanpakken. De uitgebreide selectie onderscheidt het van concurrenten en biedt een allesomvattende oplossing voor autoreiniging. De uitgebreide en effectieve aard van dit pakket maakt het de eerste keuze voor wie bereid is om iets meer te investeren voor uitzonderlijke resultaten.

Al met al blinkt het Chemical Guys 16-delig Arsenal Builder Car Wash Kit uit in het bieden van een complete en effectieve autodetailing ervaring. Hoewel het misschien wat beperkingen heeft qua beschikbaarheid en geschiktheid voor specifieke autotypes, maken de premium kwaliteit en uitgebreide aard het de beste keuze in de categorie autoreinigingspakketten. Als je op zoek bent naar een eersteklas autodetailing kit die alle essentials omvat, is dit pakket een verstandige investering.

Voordelen Chemical Guys 16-Piece Arsenal Builder
 • Veelzijdige en uitgebreide selectie van producten die voldoen aan een breed scala van auto-detailing behoeften.
 • Biedt een complete en effectieve auto-detailing ervaring.
 • Premium kwaliteit en uitgebreide aard maken het de beste uitgave in de categorie auto-reinigingskit.
Nadelen Chemical Guys 16-Piece Arsenal Builder
 • Vragen over het bijvullen en de geschiktheid van de kit voor specifieke autotypes kunnen ontstaan.
 • Beschikbaarheid in bepaalde regio's is een punt van zorg voor sommige potentiële kopers.
 • Kan enkele beperkingen hebben qua beschikbaarheid en geschiktheid voor specifieke autotypes.

3. Meguiar’s Complete Car Care Kit

3. Meguiar’s Complete Car Care Kit

Belangrijke specificaties:

Als autoliefhebber wil ik altijd het beste voor mijn auto, daarom zweer ik bij Meguiar's Complete Car Care Kit. Dit uitgebreide pakket bevat alles wat ik nodig heb voor zowel het interieur als exterieur van mijn auto. Van autoshampoo tot vloeibare wax, alles zit erin. Zelfs clay bars, PlastX, ScratchX en verschillende applicators maken deel uit van dit fantastische pakket.

Wat dit pakket echt onderscheidt, is de veelzijdigheid en compleetheid ervan. In vergelijking met andere kits biedt Meguiar's alles wat ik nodig heb, terwijl andere kits misschien bepaalde tools missen of alleen startersessentials bevatten in kleinere flesjes. Meguiar's is gewoonweg compleet en van hoge kwaliteit, en dat is precies waar ik naar op zoek ben.

Ondanks dat er andere merken zijn die gespecialiseerde opties bieden, zoals de Duragloss 1049 Car Care Kit, zie ik Meguiar's Complete Car Care Kit als dé oplossing voor al mijn autodetailing behoeften. Het is gewoon de perfecte all-in-one oplossing voor elke autoliefhebber.

Voordelen Meguiar’s Complete Car Care Kit
 • Uitgebreide inhoud voor zowel interieur- als exterieurverzorging
 • Hoogwaardige producten en hoogglans gel
 • Veelzijdig en compleet, geschikt voor een breed scala aan auto-detailing behoeften
Nadelen Meguiar’s Complete Car Care Kit
 • Biedt geen gespecialiseerde tools voor specifieke taken

4. Justin Case All Weather Ultimate

4. Justin Case All Weather Ultimate

Belangrijke specificaties:

Als ik kijk naar de Justin Case All Weather Ultimate Safety Kit, zie ik meteen dat dit een topkeuze is op het gebied van auto noodkits. Met afmetingen van 13.4 x 9.0 x 7.9 inches en een gewicht van 6.1 pounds, mist het misschien wat essentiële zaken, maar het wordt geprezen als een van de beste die er zijn, met een overtuigende mix van functies en voordelen. Met 11 items, waaronder 8-foot startkabels, een EHBO-kit, schep en zaklamp, biedt het ook een uniek voordeel - 1 jaar wegenwacht. Zoals Tom's Guide opmerkt, "Goedkoop, inclusief wegenwacht, ruimte voor extra items" zijn enkele van de voordelen, hoewel het "enkele belangrijke items mist".

In vergelijking met zijn concurrenten, staat de Justin Case kit zijn mannetje. Ondanks de kritiek op het ontbreken van belangrijke items, blijft het een kosteneffectieve keuze met het extra voordeel van ruimte voor extra spullen. Zijn concurrenten, zoals de DOT Essential OSHA ANSI Compliant Kit, bieden unieke sterke punten zoals een brandblusser en waarschuwingsdriehoeken, maar ze komen met een hoger prijskaartje en missen basisbenodigdheden zoals startkabels en een schep. Aan de andere kant, kan de First Secure Car Emergency Kit wellicht een bandenpomp en reparatieset hebben, maar het schiet tekort in de brandblusser en schep afdeling, en het mist wegenwacht.

Forbes' overzicht van top auto noodkits benadrukt de cruciale rol die deze kits spelen, vooral in afgelegen en landelijke gebieden. Hoewel het artikel de Justin Case kit niet expliciet noemt, benadrukt het de betekenis van factoren zoals prijs, volledigheid van de uitrusting, reputatie van de fabrikant, duurzaamheid en gebruiksgemak. Dit onderstreept de bredere context van de markt en de diverse behoeften waar deze kits aan voldoen.

De Justin Case All Weather Ultimate Safety Kit schittert als een uitgebreide en betaalbare optie, met de extra zekerheid van wegenwacht. Zijn capaciteit om extra spullen te herbergen versterkt verder zijn aantrekkingskracht. Echter, de tekortkomingen van de kit in bepaalde essentiële items kunnen potentiele kopers doen aarzelen. In een markt vol opties die zijn afgestemd op verschillende behoeften en voorkeuren, biedt de Justin Case kit een overtuigende balans van functies, waardoor het een sterke concurrent is.

Voordelen Justin Case All Weather Ultimate
 • Betaalbaar
 • Inclusief pechhulp
 • Ruimte voor extra spullen
Nadelen Justin Case All Weather Ultimate
 • Mist enkele belangrijke items

5. First Secure Car Emergency Kit

5. First Secure Car Emergency Kit

Belangrijke specificaties:

Mijn Eerste Veilige Auto Noodkit biedt een overtuigende optie voor voertuigvoorbereiding, met een uitgebreide set van 11 items in een compact pakket van 14,1 x 10,2 x 4,1 inch. Met een prijs van $80 bevat deze kit essentiële onderdelen zoals 10-voet startkabels, een EHBO-kit, een luchtcompressor en een bandenreparatieset. Het compacte ontwerp zorgt voor gemakkelijke opslag, waardoor het een ideale keuze is voor bestuurders die streven naar een balans tussen uitgebreide voorbereiding en ruimte-efficiëntie. Zoals Tom's Guide opmerkt: "De kit bevat veel in een kleine tas." Het is echter vermeldenswaard dat het ontbreekt aan een brandblusser en schop, die essentieel kunnen zijn in bepaalde noodsituaties.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Eerste Veilige Auto Noodkit zich door zijn evenwichtige combinatie van essentiële gereedschappen en een ruimtebesparend ontwerp. Zo biedt de Justin Case All Weather Ultimate Safety Kit bijvoorbeeld 1 jaar pechhulp en bevat de DOT Essential OSHA ANSI Compliant Kit een brandblusser en reflecterende driehoeken, maar de Eerste Veilige Auto Noodkit valt op door zijn inclusie van een luchtcompressor en een compact formaat. Daarom is het geschikt voor individuen die ruimte-efficiëntie en een goed afgeronde set gereedschappen voor veelvoorkomende autonoodsituaties prioriteren.

Het Wired-artikel benadrukt het belang van essentiële items voor auto-noodkits, zoals startkabels, bandenreparatietools en luchtcompressoren, in lijn met de aanbiedingen van de Eerste Veilige Auto Noodkit. Dit benadrukt de overeenstemming van de kit met door de industrie aanbevolen essentiële benodigdheden voor het aanpakken van veelvoorkomende auto-gerelateerde noodsituaties. Bovendien benadrukt het artikel het belang van deze items in verschillende noodsituaties, waarbij de praktische waarde van de inhoud van de Eerste Veilige Auto Noodkit verder wordt benadrukt.

Hoewel de Eerste Veilige Auto Noodkit mogelijk bepaalde items zoals een brandblusser mist, maken zijn uitgebreide set gereedschappen, compacte ontwerp en inclusie van essentiële items zoals startkabels en een luchtcompressor het tot een sterke keuze voor bestuurders die op zoek zijn naar een goed afgeronde noodkit. De prijs, hoewel iets hoger dan sommige concurrenten, is redelijk gezien de inhoud en algehele kwaliteit. Uiteindelijk biedt de Eerste Veilige Auto Noodkit een overtuigende optie voor degenen die een evenwichtige en compacte noodkit prioriteren. 🚗

Voordelen First Secure Car Emergency Kit
 • Uitgebreide set van 11 items
Nadelen First Secure Car Emergency Kit
 • Ontbreekt een brandblusser en schop
 • Iets duurder geprijsd dan sommige concurrenten

Hoe kies je de beste carkit?

Technologie ontwikkeld zich constant. Ogenschijnlijk simpele apparaatjes worden steeds geavanceerder. Zo barst zelfs de beste fietscomputer van de extra functionaliteiten.

Ook de carkit heeft in het afgelopen decennium een behoorlijke transformatie ondergaan. Van een eenvoudig apparaatje voor handsfree bellen is het nu een gadget met tal van handige extra functies. De onderstaande koopgids helpt je bij het maken van een keuze!

Type carkit

Er zijn twee soorten carkits: inbouw en plug-and-play. Een inbouwcarkit werk je weg in je auto en is via de ISO- of aux-aansluiting aangesloten op je autoradio.

Hierdoor zitten er geen kabels in de weg, wat een stuk netter staat. Een ander voordeel is dat je hem nooit op hoeft te laden.

Nadeel van een inbouwcarkit is dat de installatie niet eenvoudig is en dat je er doorgaans dieper voor in de buidel moet tasten.

Plug-and-play carkits zijn fijner geprijsd en neem je makkelijker in gebruik. Dit type carkit past in elke auto en neem je ook zonder problemen weer mee naar een andere auto. Je moet hem wel af en toe opladen.

Man in Volkswagen auto met telefoon in houder

Stroomaansluiting en bevestigingsmethode

Veel carkits sluit je aan op de 12/24 V-aansluiting (de aanstekerplug), maar er zijn ook modellen met een interne accu.

In het geval van een interne accu heb je meer vrijheid om de carkit te plaatsen waar je wilt. Al is dat met een klem, clip of magneet en bevestig je 'm aan de zonneklep, het ventilatierooster of ergens op het dashboard.

Wat voor jou het meest geschikt is, hangt niet alleen van je persoonlijke wensen af, maar ook van de mogelijkheden van je auto.

Batterijduur

Zeker als je vaak lang in de auto zit of een reis in de agenda hebt staan, is de batterijduur belangrijk. Idealiter is dit meer dan 10 uur spreektijd of 200 uur stand-bytijd. De hoogste gangbare batterijduur is 20 uur spreektijd.

Bluetooth-versie

Zoek naar carkits met de nieuwste Bluetooth-technologie (zoals Bluetooth 5.0) voor een stabiele en snelle verbinding. Let op een bereik van minimaal 10 meter en multipoint pairing. Dit garandeert dat je altijd verbonden blijft, zelfs als je telefoon in je tas of broekzak zit.

Multipoint pairing

Multipoint pairing is handig als je meerdere smartphones aan de carkit wilt koppelen. Dit is een fijne bijkomstigheid als de carkit door meerdere mensen gebruikt wordt. Hoeveel telefoons je koppelt hangt af van het exemplaar. Het loopt op tot wel 10 apparaten tegelijk!

Een scherm

Sommige carkits hebben een scherm die informatie van je smartphone laat zien. Zo zie je onder andere de naam en het telefoonnummer van de persoon die belt. Een gangbaar formaat voor zo'n scherm is 1,44 inch.

Andere carkits zijn meteen een telefoonhouder, waardoor je het scherm van je smartphone ziet tijdens het rijden. Je hebt dan meteen een vervanger voor een goed navigatiesysteem.

Kwaliteit van geluid en microfoon

Als je je gesprekspartner niet goed verstaat, heb je alsnog weinig aan je carkit. Ik vind echt weinig irritanter dan dat je naar je telefoon zit te schreeuwen in je auto, omdat je slecht te verstaan bent. Je wilt dus een carkit met een goede geluidskwaliteit.

Er zijn zowel plug-and-play carkits die het geluid afspelen via de speakers van de auto als exemplaren met een eigen speaker. De speakers van de auto zorgen doorgaans voor een betere geluidskwaliteit. Bij interne speakers verschilt de kwaliteit.

Binnenkant auto met telefoonhouder

Een inbouwcarkit is via de ISO- of aux-aansluiting aangesloten op je autoradio. Hierbij luister dus je altijd via de luidsprekers van de auto.

Focus op carkits met geavanceerde ruisonderdrukking en echo-cancelling technologieën. Zoek naar specificaties zoals HD Voice of een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. Dit zorgt voor heldere gesprekken, zelfs op een lawaaierige snelweg.

Spraakbesturing

Een goede microfoon helpt ook als een carkit ondersteuning heeft voor Google Assistant of Siri. Dan komt stembediening ineens in beeld. Dat komt de veiligheid van het gebruik van je carkit enorm ten goede. Je hoeft immers niet je ogen van de weg vandaan te halen.

Usb-poort

Als een carkit een of meerdere usb-poorten heeft, laad je daar je smartphone (of een ander apparaat) aan op als het nodig is. Dit is extra handig als je auto geen usb-poort heeft en je de aanstekeraansluiting moet gebruiken voor de carkit.

FM-transmitter

Bij een model met FM-transmitter luister je met een carkit ook naar muziek onderweg. Handig, want zo vervangt een carkit meteen je autoradio. Dit is een extra groot pluspunt als je autoradio geen Bluetooth had.

Je verbind je telefoon met de FM-transmitter van de carkit. Vervolgens speel je vanaf je smartphone muziek af over de autoradio en dus de autospeakers. Ik zou het wel weten. 🙊

Prijs-kwaliteitverhouding

Zoek carkits die een goede balans bieden tussen prijs en kwaliteit. Vergelijk prijzen en functies van verschillende merken en modellen. Een prijs tussen de 50 en 150 euro is vaak een indicatie van een goede kwaliteit zonder dat je teveel betaalt.

Ik raad aan dat je gebruikersbeoordelingen leest en zo bevestigt dat de carkit aan de verwachtingen voldoet.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste carkit?

Op dit moment heeft de Consumentenbond geen testresultaten voor carkits. Zodra dit verandert, voegen we dit direct aan ons artikel toe.

Wat is volgens Tweakers de beste carkit?

Op dit moment heeft Tweakers geen testresultaten voor carkits. Zodra dit verandert, voegen we dit direct aan ons artikel toe.

Veelgestelde vragen over carkits van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over carkits. Zit je na dit artikel nog met een prangende vraag of een goede opmerking? Laat het ons gerust weten en vul het feedbackformulier onderaan de pagina in!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen