TP-Link Archer C7 Review

Wayne Koers

Geschreven door:

4 min. leestijd

TP-Link Archer C7 Review

Voor ongeveer 89 euro is de TP-Link's Archer C7 een betaalbare router die als een duurdere router presteert. Zijn scores in onze 2.4GHz en 5GHz doorvoertests waren beduidend sneller dan de concurrentie, en het biedt een mooie functieset, met inbegrip van vier Gigabit LAN-poorten en een paar USB 2.0-poorten.

De beheerinstellingen zijn talrijk, maar de webconsole reageert langzaam en mist gebruikersvriendelijke pictogrammen om u te helpen navigeren door het menusysteem.

Geen van beide hindernissen verhindert het om onze keus voor budget routers te verdienen.

De nieuwste Archer C7 is een dual-band AC1750 router die een 720MHz CPU gebruikt. Het kan snelheden bereiken tot 450Mbps op de 2,4GHz band en 1.300Mbps op de 5GHz band. Ontwerp-wise, de C7 is niet veranderd ten opzichte van de TP-Link Archer C7 AC1750 Dual Band Wireless AC Gigabit Router die we in 2014 hebben beoordeeld.

Het maakt gebruik van dezelfde glanzend zwarte behuizing, die 9,6 bij 6,4 bij 1,3 inch meet. Aan de achterkant van de router bevinden zich drie verwijderbare, verstelbare antennes, vier Gigabit LAN-poorten, een Gigabit WAN-poort en twee USB 2.0-poorten. Deze worden aangesloten met een aan/uit-knop, een reset/WPS-schakelaar, een Wi-Fi aan/uit-schakelaar en twee USB-activiteit-LED' s. De voorkant van de router heeft LED-lampjes voor stroom, beide radiobanden, alle vier de LAN-poorten, de WAN-poort en de WPS-activiteit.

De webconsole is de oudere, op tekst gebaseerde versie die wordt gebruikt op de oorspronkelijke TP-Link Archer C7 en mist de grafische elementen die u zult vinden op nieuwere TP-Link routers, zoals de AC2600 Wireless Dual Band Router Archer en de AC3150 Wireless MU-MIMO Gigabit Gigabit Router Archer C3150.

Er is ook een merkbaar verschil tussen de tijd dat je een wijziging aanbrengt en de tijd dat de verandering wordt opgeslagen; in sommige gevallen moest ik tot 30 seconden wachten. Dit gezegd zijnde, biedt het een schat aan basis- en geavanceerde instellingen. De hoofdpagina Status bevat een lijst met instellingen aan de linkerkant en LAN, WAN, Wireless en Traffic Statistic informatie in het midden. Aan de rechterkant is een gedetailleerde uitleg voor elke instelling. Netwerkinstellingen zijn onder meer WAN, LAN, MAC Clone en IPTV en elke radioband heeft standaard draadloze instellingen (SSID, Mode), WPS, Security (WPA/WPA2 Person and Enterprise) en MAC filtering instellingen.

Op de pagina gast Netwerk kunt u afzonderlijke netwerken creëren met beperkte toegang voor gasten en kunt u bandbreedtecontrole en toegangsschema's instellen voor elk netwerk. In Ouderlijk toezicht kunt u toegangsschema's maken en een lijst samenstellen van toegestane websites voor specifieke klanten.

Er is ook een aparte Access Control optie waarmee u netwerk-brede internettoegangsregels kunt maken. Andere instellingen zijn onder meer Geavanceerde routering, bandbreedteregeling, Poortdoorsturen en poorttriggering, VPN Pass-Through en Firewall en Dual-Band Selectie, waarmee u elke radioband kunt in- en uitschakelen. In Systeemhulpmiddelen kunt u tijdinstellingen wijzigen, netwerkdiagnostiek uitvoeren, de firmware van de router bijwerken, instellingen back-ups maken en systeemlogboeken bekijken.

Tp link archer c7 achterkant

Installatie en prestaties van de router

Het installeren van de Archer C7 was eenvoudig. Nadat ik de computer op mijn desktop PC en internet had aangesloten, heb ik hem aangezet en in mijn browseradresbalk http://tplinkwifi.net getypt om toegang te krijgen tot de beheerconsole. Ik heb links op het tabblad Snelle instellingen geklikt en Auto-Detecteer geselecteerd.

 De console vond mijn internetverbinding en vroeg me of ik Concurrent (dual-band) Wi-Fi of enkelband (2.4GHz of 5GHz, maar niet allebei) wilde gebruiken. Ik heb Concurrent geselecteerd en werd naar het scherm voor draadloze instellingen gebracht om beveiligingsinstellingen te configureren. Eenmaal geconfigureerd was ik klaar om te gaan.

De Archer C7 schommelde onze doorvoertesten. Zijn score van 91.3Mbps in onze 2.4GHz close-proximity (same-room) test was beduidend hoger dan de andere budget-routers, met inbegrip van de Netgear AC1200 Smart Wi-Fi Router (R6220) (74,1Mbps), de D-Link AC1200 Wi-Fi Router (DIR-842) (75Mbps) en de Linksys EA6350 AC1200+ Dual-Band Smart Wi-Fi Draadloze Router (72,5Mbps). Ook zijn score van 62.8Mbps in onze 30 voet test domineerde de concurrentie; de Netgear R6220 scoorde 48.3Mbps, de D-Link D-Link DIR-842 had een doorvoer 41.5Mbps, en de Linksys EA6350 kwam binnen op 39.3Mbps.

In onze 5GHz doorvoertests was de prestatie van Archer C7 uitstekend voor een budget router. Het scoorde 509Mbps in de close-proximity test, vergeleken met de Netgear R6220 (331Mbps), de D-Link AC1200 Wi-Fi Router (DIR-842)  (332Mbps) en de Linksys EA6350 (427Mbps). Op 30 voet, zijn partituur van 250Mbps nam opnieuw tophonoraties en versloeg de Netgear R6220 (104Mbps), de D-Link D-Link DIR-842 (111Mbps) en de Linksys EA6350 (199Mbps).

Om de lees- en schrijfsnelheden van de router te testen, gebruiken we een USB-station en een map van 1,5 GB met een mix van foto, muziek, video en documentbestanden. Net als bij andere budget-routers waren de bestandstransfersnelheden van Archer C7 middelmatig; de schrijfsnelheid van 21,5MBps was identiek aan de Linksys EA6350 en iets sneller dan de Netgear R6220 score van 17,6MBps. De Linksys EA6100 AC1200 AC1200 Dual-Band Smart Wi-Fi RouterBest Price at Amazon (ook een budget router) scoorde 27,4MBps. In de leestest had de Archer C7 een doorvoersnelheid van 27,5MBps, wat weer net iets langzamer was dan de Linksys EA6350 (28MBps) en de Linksys EA6100 (28,3MBps) en iets sneller dan de Netgear R6220 (25,6MBps). De D-Link D-Link DIR-842 is niet opgenomen in deze tests, omdat hij geen USB-poort heeft.

De TP-Link Archer C7 AC1750 Draadloze Dual Band Gigabit Router kost  minder dan 100 euro, maar dit  zou je  nooit weten op basis van zijn prestaties en functieset. Deze WiFi Router staat ook in onze top router lijst die je op het moment kan kopen. Deze beste router lijst kan je hier vinden. 

De 2,4GHz en 5GHz doorvoerscores waren beter dan vergelijkbare geprijsde budgetmodellen, waaronder de Linksys EA6350 AC1200+ Dual-Band Smart Wi-Fi Wireless Router, en het biedt tal van beheerinstellingen en veel I/O-poorten. De gebruikersinterface van Archer C7 zou echter een update kunnen gebruiken, en de bestandsoverdracht zou beter kunnen verlopen. Dit gezegd zijnde, is het de snelste dual-band router in zijn klasse. 

Check op Bol.com   →

Was dit artikel behulpzaam?