Zo Reset Je je iPad Snel en Eenvoudig

Nikki Veerbeek

Geschreven door: Nikki Veerbeek

Doet je iPad raar? De redding is nabij!

Zo Reset Je je iPad Snel en Eenvoudig

Vertoont je iPad kuren? Soms is de oplossing helemaal niet zo moeilijk en verhelpt simpelweg je iPad resetten je problemen. Ik leg je uit hoe je dit doet!

Dit heb je nodig

Het goede nieuws is dat je er verder weinig voor nodig hebt, behalve je iPad. Hoe je je iPad reset, hangt af van welk model je hebt. Je vindt hieronder een aparte uitleg voor de iPad Pro en een voor de iPad en iPad Air.

Voor de iPad Pro is het resetten net iets anders door het gebrek aan een fysieke thuisknop.

Waar kan een reset tegen helpen?

Hoewel veel mensen de iPad de beste tablet vinden, treden er soms alsnog bepaalde problemen op. Gelukkig kan een reset wonderen doen in bepaalde situaties:

  • Als een app vastloopt
  • Als je iPad zeer traag is
  • Als je iPad steeds crasht

iPad Pro resetten

Een iPad Pro heeft geen thuisknop en daarom een eigen manier van resetten. Volg de stappen hieronder, en je bent zo klaar!

Stap 1: Druk op de volume omhoog-knop

Het resetten begint door op de knop waarmee je het volume verhoogt te drukken. Hierna laat je de knop weer los.

Stap 2: Druk op de volume omlaag-knop

Daarna druk je op de knop waarmee je het volume verlaagt. Dit doe je niet gelijktijdig! Deze knop laat je vervolgens weer los.

Stap 3: Houd de aan/uit-knop ingedrukt

Aan de bovenkant van je iPad vind je de aan/uit-knop. Houd die net zo lang vast totdat het Apple-logo in beeld verschijnt.

Oudere iPad met zwart Apple-logo op wit scherm en laadbalkje

Stap 4: Je iPad Pro is gereset!

Op het moment dat het Apple-logo in beeld komt, is je iPad Pro gereset. 🎉

iPad en iPad Air resetten

De iPad en iPad Air hebben nog wel een thuisknop. Die gebruik je om de iPad te resetten. Volg de stappen hieronder om binnen een paar minuutjes klaar te zijn!

Stap 1: Houd de aan/uit-knop en de thuisknop tegelijkertijd ingedrukt

Aan de bovenkant van je iPad vind je de aan/uit-knop. Die houd je samen met de thuisknop (de ronde knop onderaan) net zo lang ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.

Stap 2: je iPad is gerest

Zo simpel is het! Op het moment dat het Apple-logo in beeld komt, is je iPad gereset.

Hard reset

Bovenstaande stappen zijn voor een soft reset, het is ook mogelijk om een hard reset uit te voeren. Dit is echter vooral van toepassing als je je iPad doorverkoopt of aan iemand anders geeft. Hiermee wis je namelijk alle fabrieksinstellingen.

Ook bij zeer hardnekkige issues is een hard reset het proberen waard. Zorg in dat geval wel dat je vooraf een iCloud-reservekopie (oftewel back-up) maakt. Hiermee herstel je later je gegevens weer. Volg deze stappen voor een hard reset:

ipad pro met daarbovenop een oudere ipad

Stap 1: Ga naar de instellingen

Via het thuisscherm navigeer je allereerst naar het instellingen-menu. Daar klik je achtereenvolgens op Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.

Stap 2: De hard reset is voltooid

Mogelijk moet je nog je toegangscode of het wachtwoord van je Apple ID invoeren. Lees hier wat je moet doen als je je toegangscode niet meer weet.

Het wissen kan enkele minuten duren, afhankelijk van hoe oud de iPad is en hoeveel je erop had staan. Daarna is je iPad teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Conclusie

Hopelijk heb je nu een duidelijk antwoord op de vraag hoe je je een iPad reset. Zoals je hebt kunnen lezen, is het zeer eenvoudig en binnen een mum van tijd gepiept. Mocht het niet lukken, stuur ons dan gerust een bericht hieronder!

Was dit artikel behulpzaam?