Verveel Je Geen Seconde met de Beste PS4-Games van dit Moment

Remco Hanegraaf

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

3 min. leestijd

Leuk, leuker, leukst!

Verveel Je Geen Seconde met de Beste PS4-Games van dit Moment

Ben je op zoek naar de beste PS4-games die je spelervaring naar een hoger niveau tillen? De PlayStation 4 heeft een indrukwekkende bibliotheek van games die elk type gamer iets te bieden heeft.

In dit artikel duik ik in de wereld van PS4-games, van meeslepende avonturen tot adrenaline-pompende actie. Ontdek welke games je niet mag missen en welke titels de kracht van je PS4 echt laten zien.

Wat zijn de beste PS4-games van 2024?

Dit zijn de top 5 beste PS4-games op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste PS4-games van 2024

1. Beste PS4-games: Bloodborne

1. Beste PS4-games: Bloodborne

Belangrijke specificaties:

Ik ben Bloodborne voor PS4, en ik daag zowel nieuwe spelers als trouwe fans uit. Mijn opvallendste kenmerk is mijn extreme moeilijkheidsgraad, met gewone vijanden en eindbazen die aanzienlijke uitdagingen vormen. Mijn gameplay omvat het bestrijden van verschillende wezens, het beheren van uithoudingsvermogen tijdens gevechten en het gebruik van multiplayerfuncties. Zoals beschreven door Tom's Guide, wordt het snelle gevechtssysteem geprezen, maar sommige elementen, zoals het aanpassen van personages en het upgraden van uitrusting, worden als minder complex beschouwd in vergelijking met eerdere games van dezelfde studio. De moeilijkheidsgraad van het spel blijft echter intens, wat het een belonende ervaring maakt voor degenen die volhouden. Het verhaal speelt zich af in de verlaten stad Yharnam, waar spelers inhumane wezens tegenkomen, waardoor een dikke, stemmige sfeer ontstaat met de nadruk op horror.

CNET beschrijft Bloodborne als het meest meedogenloze PS4-spel tot nu toe en vergelijkt de uitdaging met die van een strenge maar eerlijke wiskundeleraar. Het spel wordt afgeschilderd als moeilijk maar eerlijk, waarbij spelers de kans krijgen om te slagen door focus en vastberadenheid. GamesRadar+ noemt het een spirituele opvolger van de Dark Souls-serie en benadrukt de uitdagende gameplay, gotische esthetiek en algehele excellentie. Trusted Reviews prijst de slimme levelontwerpen, consistente mechanica en de unieke sfeer, hoewel het het spel bekritiseert omdat het vaak frustrerend is en een obscure stijl heeft. Het gebrek aan een traditionele score en de mythische benadering van storytelling worden benadrukt. Het moeilijkheidsniveau wordt vergeleken met klassieke games zoals Megaman, waarbij actief studeren en observeren vereist is.

In het rijk van PS4-spellen springt Bloodborne eruit als een uitdagende en boeiende actie-RPG. Zijn intense moeilijkheidsgraad, slimme levelontwerp en dikke, stemmige sfeer maken het een van de beste spellen die verkrijgbaar zijn. Echter, zijn af en toe frustrerende en obscure stijl zouden niet alle spelers kunnen aanspreken. In vergelijking met andere console-aanbiedingen biedt Bloodborne een unieke en meeslepende ervaring die volharding en vastberadenheid beloont.

Als conclusie, snijdt Bloodborne zijn eigen plekje als een uitdagend en belonend PS4-spel, met een intense ervaring in een sombere en eenzame wereld. Zijn focus op uitdagende gameplay, slim levelontwerp en unieke sfeer maken het een opvallende keuze voor spelers die op zoek zijn naar een echt meeslepende en moeilijke game-ervaring. Echter, zijn intense moeilijkheidsgraad en af en toe frustrerende elementen zijn misschien niet geschikt voor alle spelers, vooral degenen die op zoek zijn naar een meer casual game-ervaring.

Voordelen Bloodborne
  • Uitdagende en lonende gameplay
  • Slim levelontwerp
  • Onderscheidende en sfeervolle atmosfeer
Nadelen Bloodborne
  • Af en toe frustratie en onduidelijkheid

2. God of War

2. God of War

Belangrijke specificaties:

Merk: Sony Playstation
Aantal spelers offline: 1
Virtual Reality mogelijkheden: Niet geschikt voor VR

"God of War" voor PS4 is een baanbrekende actie-RPG die op meesterlijke wijze het bekende franchise opnieuw uitvindt, met een opwindend verhaal en unieke gevechtservaring. De uitgestrekte singleplayer-epos van de game is een opvallende eigenschap, die spelers boeit met zijn verbluffende verhaallijn en uitzonderlijke artistieke richting. Zoals Push Square het beschrijft, is de game "een bijzonder spel dat het PlayStation-franchise op onverwachte manieren heruitvindt, terwijl het trouw blijft aan zijn kernelementen."

Het verhaal van de game is gebaseerd op de Noorse mythologie en biedt een frisse en meeslepende ervaring. De Lost Pages of Norse Myth-podcast duikt in de lore en geeft inzicht in de mythologische aspecten van de game. Deze diepe integratie met de Noorse mythologie voegt een laag van diepgang en intrige toe aan het verhaal, waardoor de algehele game-ervaring wordt verrijkt.

De recente PC-versie van "God of War" introduceert significante upgrades, zoals opgemerkt door IGN, waaronder DLSS en FSR voor verbeterde beeldkwaliteit en ondersteuning voor ultrabreedbeeld en hogere framerates. De implementatie van deze functies op PC verbetert de visuele trouw en prestaties van de game, waardoor spelers een visueel verbeterde en geoptimaliseerde ervaring krijgen in vergelijking met de PS4/Pro-versie. Deze evolutie toont de aanpasbaarheid van de game en de toewijding om eersteklas game-ervaringen te bieden op verschillende platforms.

In het rijk van actie-RPG's onderscheidt "God of War" zich door zijn naadloze mix van intens gevecht, meeslepend verhaal en adembenemende beelden. Het gevechtssysteem van de game, dat draait om Kratos en zijn zoon Atreus, is zowel strategisch als adrenalineverhogend, waardoor spelers betrokken blijven gedurende hun reis. De combinatie van deze elementen bevestigt "God of War" als een opwindende, op verhaal gebaseerde ervaring, zoals benadrukt door het prijzen van Push Square voor zijn "meeslepende verhaallijn" en "unieke gevecht."

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt "God of War" uit in het leveren van een diep meeslepend verhaal in een rijke mythologische wereld, waardoor het zich onderscheidt als een topper in het actie-RPG-genre. Hoewel de PC-versie de visuele en prestatieaspecten verbetert, blijven de kernsterktes van de game consistent over de platforms.

Tot slot is "God of War" voor PS4 en zijn recente PC-release een tour de force in het actie-RPG-genre, met een ongeëvenaarde mix van verhaal, gevecht en visuele pracht. Het vermogen om een iconisch franchise opnieuw uit te vinden terwijl het trouw blijft aan zijn roots, maakt het een must-have voor fans van op verhaal gebaseerde game-ervaringen. De PC-versie verhoogt verder de visuele trouw en prestaties van de game, waardoor het zijn status als een definitieve actie-RPG bevestigt. 🎮

Voordelen God of War
  • Een baanbrekende actie-RPG die de franchise opnieuw uitvindt

3. Uitgebreide open wereld met een aangrijpende verhaallijn: Red Dead Redemption 2

3. Uitgebreide open wereld met een aangrijpende verhaallijn: Red Dead Redemption 2

Belangrijke specificaties:

Merk: Take Two
Aantal spelers offline: 4
Virtual Reality mogelijkheden: Niet geschikt voor VR

Red Dead Redemption 2 voor PlayStation 4 is een buitengewone prestatie, met een uitgestrekte open wereld en een meeslepend verhaal dat zowel critici als gamers in ontzag heeft achtergelaten. Zoals PCMag het zegt, "Red Dead Redemption 2 is een gedetailleerd gepolijst open-wereldspel in het outlaw-tijdperk," en het voldoet aan die belofte met Rockstar's ongeëvenaarde verhaalvertelling. Het geduldige en leuke gameplay, gecombineerd met het meeslepende verhaal, maakt het een van de beste singleplayer actiespellen van deze generatie, volgens IGN.

De evolutie van het spel ten opzichte van zijn voorganger wordt gekenmerkt door een aanzienlijk verbeterde open-wereldervaring, gedetailleerde graphics en een diep meeslepend verhaal. Zijn prestaties hebben het onderscheiden van zijn tegenhangers en universele lof opgeleverd. De uitgestrekte open wereld van het spel schittert echt, waardoor spelers zich volledig kunnen onderdompelen in het outlaw-tijdperk, waardoor het opvalt in het genre. Zoals IGN opmerkt, biedt het spel een zeldzame kwaliteitservaring en wordt zijn verhaalvertelling bestempeld als de beste van Rockstar tot nu toe.

Op het gebied van prestaties valt het spel ongetwijfeld op, vooral als je rekening houdt met zijn compatibiliteit met de PS4 Pro. Hoewel het spel boeiend is op de standaard PS4, tillen de verbeteringen die beschikbaar zijn voor de PS4 Pro de visuele trouw naar een nog hoger niveau, waardoor een nog verbluffender en meeslepender ervaring wordt geboden. De grafische verbeteringen en verbeteringen in resolutie maken het spel echt tot een visueel spektakel, zodat spelers de zorgvuldig gecreëerde wereld van Red Dead Redemption 2 volledig kunnen waarderen.

In de wereld van open-wereldspellen staat Red Dead Redemption 2 bekend als een toonbeeld van excellentie. Zijn meeslepende verhaal, uitgestrekte open wereld en zorgvuldige aandacht voor detail maken het een must-have voor degenen die op zoek zijn naar een uitzonderlijke singleplayer actie-ervaring. Echter, zoals bij elk spel van dergelijke omvang, zou het lange verhaal niet aansluiten bij degenen die op zoek zijn naar snelle, oppak-en-speel game-ervaringen.

Bij het vergelijken van Red Dead Redemption 2 met zijn concurrenten is het duidelijk dat zijn kracht ligt in de diepte van zijn verhaal, meeslepende open wereld en ongeëvenaarde aandacht voor detail. Terwijl andere open-wereldtitels misschien uitblinken in specifieke gameplaymechanica of multiplayerfuncties, onderscheidt Red Dead Redemption 2 zich door zich te richten op het leveren van een rijke, singleplayer ervaring.

Tot slot is Red Dead Redemption 2 voor PlayStation 4 een spel dat echt het open-wereldgenre herdefinieert. Zijn meeslepende verhaal, zorgvuldige aandacht voor detail en prachtige visuele verbeteringen maken het tot een opvallende titel. Zoals IGN het treffend zegt, "Red Dead Redemption 2 is een spel dat een zeldzame kwaliteitservaring kan worden genoemd," en het leeft ongetwijfeld aan die lof. Als je op zoek bent naar een uitgestrekte open wereld met een meeslepend verhaal, is Red Dead Redemption 2 onbetwistbaar de top van het genre. 🎮

Voordelen Red Dead Redemption 2
  • Expansieve open-wereld met een meeslepend verhaal
  • Meticuleus vervaardigde wereld en oog voor detail
  • Verbluffende visuele verbeteringen, vooral op de PS4 Pro
Nadelen Red Dead Redemption 2
  • Lang verhaal is mogelijk niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar snelle, oppak-en-speel game-ervaringen

Hoe kies je de beste PS4-games?

Met zoveel verschillende PS4-games van diverse uitgevers op de markt, is het maken van een goede keuze helemaal niet zo eenvoudig. Deze koopgids helpt je een eindje op weg, zodat je zo snel mogelijk de leukste en beste PS4-games vindt.

Grafische kwaliteit en visuele effecten

De grafische kwaliteit en visuele effecten zijn cruciaal voor een meeslepende PS4-game ervaring. Hoge resolutie, gedetailleerde texturen en realistische lichteffecten brengen de spelwereld tot leven. Deze visuele pracht zorgt voor een diepere onderdompeling in het spel.

Samen of alleen spelen

Multiplayer en online functionaliteiten verrijken de speelervaring door interactie met andere spelers mogelijk te maken. Goed ontworpen multiplayer-modi en stabiele online verbindingen zijn essentieel voor competitieve en coöperatieve gameplay, waardoor spelers wereldwijd kunnen verbinden en samen kunnen spelen.

🤔 Wist je dat ...

... naast PlayStation Plus ook PlayStation Now bestaat? Met PlayStation Now stream je spellen zonder ze te downloaden. Het grote voordeel hiervan is dat je spellen binnen mum van tijd kunt spelen. Het nadeel? Je hebt een goede, stabiele internetverbinding nodig om het maximale uit deze dienst te halen.

Virtual reality

Het is verder ook verstandig om te kijken of het spel in virtual reality (VR) kan of moet worden gespeeld. Voor VR-games heb je een speciale VR-bril en controllers nodig die niet standaard bij de PlayStation 4 zitten. Wanneer VR slechts optioneel is voor het spel, dan is het spel ook speelbaar met een controller. Zo kun je toch de beste VR-games spelen!1Consumentenbond (2019),'Wat is Virtual Reality?'

Twee spelers met een PS4-controller die een voetbalspel spelen.

Exclusieve spellen

Exclusieve spellen voor een bepaald platform – in dit geval de PS4 – zijn spellen die enkel worden uitgebracht voor dat specifieke platform. Op deze manier probeert de uitgever spelers naar (in dit geval) de PlayStation te trekken.

Dit beperkt zich niet tot de consoles. Uitgevers brengen ook de beste pc-games uit met spellen exclusief voor de computer.

Veel spellen voor de PlayStation worden op dit moment uitgegeven voor zowel de PS4 als de PS5. De kans is daarom groot dat je tussen goede PS5-games ook spellen vindt die je op de PS4 kunt spelen. Kijk daarom altijd even verder wanneer de eerste zoekresultaten van een game PS5 spellen laten zien!

1.Red Dead Redemption 2 2. Ghost of Tsushima 3. God of War 2018 4. The Last of Us 5. Spiderman 6. Days Gone 7. Horizon Zero Dawn 8. Bloodborne 9. The Witcher 3 10. Jedi Fallen Order

ManWithNoWords-YT, Redditgebruiker

Laadtijden

Laadtijden en prestatieoptimalisatie zijn ook belangrijk. Korte laadtijden en een soepele prestatie zonder haperingen of crashes zorgen voor een naadloze en aangename speelervaring. Efficiënte optimalisatie draagt bij aan het behoud van de spelkwaliteit, zelfs bij grafisch intensieve scènes.

Wat is volgens IGN de beste PS4-game?

De beste PS4 game volgens IGN is 'God of War'. Deze game wordt geprezen om zijn diepgaande verhaal, indrukwekkende grafische vormgeving en innovatieve gameplay.

Met zijn meeslepende Noorse mythologie-thema en emotioneel geladen verhaallijn biedt 'God of War' een unieke en onvergetelijke spelervaring. De combinatie van actie, avontuur en een sterke karakterontwikkeling maakt het een topkeuze voor PS4-gamers.

Veelgestelde vragen over PS4-games van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste PS4-games

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen