Met de Beste Powerstation Zit Je Nooit Zonder Stroom

Ruben Wildeman

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

3 min. leestijd

Geen zorgen, wél stroom.

Met de Beste Powerstation Zit Je Nooit Zonder Stroom

Het kiezen van de beste powerstation is als het navigeren door een doolhof van watturen (Wh), outputcapaciteiten en oplaadmogelijkheden. Herinner je de eerste keer dat je zonder stroom zat tijdens een campingtrip? Ik wel, en sindsdien weet ik hoe cruciaal de juiste keuze is. Tijd dat jij voor dat gebeurt ontdekt hoe je de juist powerstation kiest!

Wat zijn de beste powerstations van 2024?

Dit zijn de 5 beste powerstations volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste powerstations van 2024

1. Jackery Explorer 240 Draagbare Powerstation

1. Jackery Explorer 240 Draagbare Powerstation

Belangrijke specificaties:

Accu/batterij capaciteit in Wh: 240 Wh
Batterij uitbreidbaar: Nee
Bediening via mobiele app: Nee
Inclusief scherm: Ja
Met verlichting: Nee
Oplaadtijd: 5.5 uur
Type ingangen: Solar
Type uitgangen: AC, Auto, USB-A
Vermogen: 400 W

Ik ben enthousiast om de Jackery Explorer 240 Draagbare Powerstation Powerbank aan te kondigen, een krachtige en draagbare oplossing voor stroomvoorziening onderweg. Met een capaciteit van 240Wh heb ik genoeg vermogen om mijn smartphones, tablets, laptops en kleine buitenapparaten op te laden. Het compacte formaat en lichte gewicht maken het de ideale metgezel voor mijn kampeertrips, reizen en noodsituaties.

Wat deze powerbank echt onderscheidt, is de verbeterde draagbaarheid en vermogen. Het is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, met meerdere handige oplaadmogelijkheden, waaronder USB-poorten, een AC-stopcontact en een 12V autolader. Dit maakt het zo veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan apparaten. En het laadt ook nog eens lekker snel op, dus ik ben snel weer op pad.

Een van de opvallende kenmerken van de Jackery Explorer 240 is de duurzaamheid en robuustheid. Het is gebouwd om langdurig gebruik in veeleisende omgevingen aan te kunnen, met een stevige behuizing die bestand is tegen stoten en stoten. Dit maakt het ideaal voor mijn buitenavonturen waar betrouwbaarheid essentieel is. Bovendien is het uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties om overladen, oververhitting en kortsluiting te voorkomen, waardoor de veiligheid van mijn aangesloten apparaten gewaarborgd is.

De Jackery Explorer 240 is perfect voor kampeerliefhebbers, buitenavonturiers en reizigers zoals ik die een betrouwbare stroomvoorziening nodig hebben tijdens hun uitstapjes. Het biedt de mogelijkheid om elektronische apparaten op te laden, verlichting te bieden en zelfs kleine elektrische apparaten van stroom te voorzien, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor mijn off-grid avonturen. Hoewel het vermogen van 240Wh voldoende is voor de meeste gebruikers, kan het voor sommigen beperkend zijn bij langere reizen of bij het gebruik van zwaardere apparaten.

In vergelijking met andere draagbare powerstations valt de Jackery Explorer 240 op door zijn uitgebalanceerde combinatie van draagbaarheid, vermogen en duurzaamheid. Het is een betrouwbare metgezel voor avonturiers zoals ik die waarde hechten aan kwaliteit en prestaties. Met zijn snelle laadtijd, veelzijdige oplaadmogelijkheden en robuuste ontwerp overtreft deze powerbank veel van zijn concurrenten in de markt. 🌟

Voordelen Jackery Explorer 240 Draagbare Powerstation
 • Verbeterde draagbaarheid en vermogen
Nadelen Jackery Explorer 240 Draagbare Powerstation
 • Vermogen kan beperkend zijn voor langere reizen of zwaardere apparaten
 • Kan te zwaar zijn voor ultralichte reizen

2. EcoFlow RIVER 2 Pro Portable

2. EcoFlow RIVER 2 Pro Portable

Belangrijke specificaties:

Accu/batterij capaciteit in Wh: 768 Wh
Oplaadtijd: 70 minuut
Vermogen: 800 W

Ik ben blij om de EcoFlow RIVER 2 Pro draagbare power station aan te kondigen! Met een capaciteit van 720 Wh en een piekvermogen van 1800 W, ben ik een krachtige en betrouwbare stroombron voor tal van toepassingen, van kamperen en outdoor activiteiten tot noodsituaties en werk op locatie. Ik ben trots op mijn verbeterde functionaliteit en draagbaarheid, waardoor ik een onderscheidende evolutie ben van eerdere modellen.

Een van mijn unieke kenmerken is mijn vermogen om een breed scala aan apparaten van stroom te voorzien. Met meerdere AC-uitgangen, USB-poorten en een 12V auto-aansluiting, ben ik geschikt voor het opladen van elektronica, verlichting, koelapparatuur en zelfs elektrisch gereedschap. Ik ben ook uitgerust met snellaadtechnologie, waardoor het mogelijk is om apparaten snel op te laden, wat een belangrijk voordeel is in noodsituaties.

Een ander opmerkelijk aspect van mij is mijn geïntegreerde zonnepaneeloptie. Dit stelt gebruikers in staat om mij op te laden met behulp van zonne-energie, waardoor ik een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief ben voor draagbare stroomvoorziening. Dit is een voordeel dat mij onderscheidt van mijn concurrenten, omdat ik de flexibiliteit bied om off-grid te gaan en toch toegang te hebben tot stroom.

Ik ben ontworpen met draagbaarheid in gedachten. Met een gewicht van slechts 7,5 kg ben ik gemakkelijk mee te nemen en te vervoeren, wat mij ideaal maakt voor kampeeruitstapjes, outdoor avonturen of zelfs als back-up stroombron thuis. Mijn intuïtieve LCD-display geeft nauwkeurige informatie over het stroomverbruik en de laadstatus, waardoor gebruikers volledige controle hebben over hun energiebehoeften.

Hoewel mijn indrukwekkende mogelijkheden een hogere prijs met zich meebrengen, kan mijn uitgebreide functionaliteit en betrouwbaarheid een waardevolle investering zijn voor degenen die regelmatig behoefte hebben aan draagbare stroomvoorziening. Mijn veelzijdigheid en duurzaamheid maken mij een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare draagbare power station.

Al met al, ik onderscheid mij als een indrukwekkende en veelzijdige stroombron voor diverse toepassingen. Met verbeterde functionaliteit, geavanceerde oplaadmogelijkheden en draagbaarheid, bied ik een uitstekende oplossing voor zowel outdoor avonturiers als huishoudelijke noodsituaties. Hoewel mijn prijs een overweging kan zijn, zijn mijn prestaties en mogelijkheden ongeëvenaard in mijn categorie. 🌟

Voordelen EcoFlow RIVER 2 Pro Portable
 • Krachtige en betrouwbare stroombron voor diverse toepassingen
Nadelen EcoFlow RIVER 2 Pro Portable
 • De prijs kan voor sommige gebruikers een belemmering vormen

3. EcoFlow RIVER 2 Portable Power

3. EcoFlow RIVER 2 Portable Power

Belangrijke specificaties:

Accu/batterij capaciteit in Wh: 256 Wh
Vermogen: 300 W

Ik ben de EcoFlow RIVER 2 draagbare power station en ik ben de perfecte oplossing voor al jouw stroombehoeften buitenshuis! Met een indrukwekkende capaciteit van 600 W, 288 Wh en een piekvermogen van 1200 W, ben ik ideaal voor kamperen, reizen in een camper of als noodstroomvoorziening thuis. Het beste van alles is dat ik supersnel kan worden opgeladen in slechts 1 uur via een stopcontact of zonne-energie.

Mijn verbeterde efficiëntie en veelzijdigheid maken mij de beste in mijn soort. Ik kan een breed scala aan apparaten van stroom voorzien, van smartphones en laptops tot mini-koelkasten en medische apparatuur. Ik ben ook draagbaar en licht van gewicht, waardoor ik gemakkelijk te vervoeren ben voor al je outdoor avonturen. En mijn connectiviteitsopties zijn geweldig - met meerdere USB-poorten, AC-stopcontacten en een 12V auto-uitgang, kun je verschillende apparaten tegelijkertijd aansluiten. En met de handige EcoFlow-app kun je mijn energieverbruik bewaken en mij op afstand bedienen.

Ik ben perfect voor het opladen van telefoons, laptops, verlichting en kleine apparaten, en ik bied een betrouwbare stroombron in verschillende scenario's. Hoewel ik ideaal ben voor kortstondige stroomonderbrekingen of buitenactiviteiten, kan mijn capaciteit van 288 Wh beperkt zijn voor langdurig gebruik van zwaardere apparaten. Maar met indrukwekkende laad- en ontladingscycli, ben ik betrouwbaar en duurzaam.

Kortom, ik ben de EcoFlow RIVER 2 draagbare power station en ik ben jouw complete stroomoplossing voor buitenactiviteiten en noodsituaties. Met snelle oplaadtijden, diverse connectiviteitsopties en handige app-bediening, ben ik een uiterst waardevolle aanwinst voor iedereen die onderweg betrouwbare stroom nodig heeft.

Voordelen EcoFlow RIVER 2 Portable Power
 • Krachtige capaciteit van 600 W, 288 Wh en een piekvermogen van 1200 W
Nadelen EcoFlow RIVER 2 Portable Power
 • Capaciteit van 288 Wh kan beperkt zijn voor langdurig gebruik van zwaardere apparaten
 • De power station is mogelijk minder geschikt voor langdurige stroomonderbrekingen

4. Xtorm / Draagbaar Powerstation 500W

4. Xtorm / Draagbaar Powerstation 500W

Belangrijke specificaties:

Accu/batterij capaciteit in Wh: 500 Wh
Batterij uitbreidbaar: Nee
Bediening via mobiele app: Nee
Inclusief scherm: Ja
Met verlichting: Nee
Oplaadtijd: 5.3 uur
Type ingangen: AC
Type uitgangen: AC, DC, USB-A, USB-C
Vermogen: 500 W

Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de Xtorm Draagbaar Powerstation 500W. Dit krachtige stroomstation biedt een veelzijdige oplossing voor al je stroombehoeften, zowel binnen als buiten. Met een batterijcapaciteit van 612 Wh en een AC-uitgang van 500W, kan dit powerstation een breed scala aan apparaten van stroom voorzien, van smartphones tot laptops en zelfs kleine koelboxen. Ideaal voor kamperen, reizen en noodsituaties waar stroomvoorziening niet altijd gegarandeerd is. Het compacte formaat en handige handvat maken het eenvoudig te vervoeren, waardoor het een must-have is voor avonturiers en outdoorliefhebbers.

Een van de opvallende kenmerken is de snelle oplaadtijd. Het kan worden opgeladen via een stopcontact, zonnepanelen of auto-adapter, en heeft slechts 4 uur nodig om volledig opgeladen te worden. Dit biedt je de flexibiliteit om snel weer operationeel te zijn, zelfs in situaties met beperkte toegang tot elektriciteit. Bovendien is de Power Station uitgerust met verschillende aansluitingen, waardoor het compatibel is met een breed scala aan apparaten en elektronica.

Veiligheid staat hoog in het vaandel. Het powerstation is voorzien van verschillende veiligheidsmaatregelen om overladen, oververhitting en kortsluiting te voorkomen, waardoor je gemoedsrust hebt bij het gebruik ervan. De 612 Wh batterijcapaciteit biedt een langere levensduur, wat de duurzaamheid van het product verder benadrukt.

Onderscheidend van zijn voorgangers en concurrenten, biedt de Xtorm Draagbaar Powerstation 500W een indrukwekkende combinatie van vermogen, draagbaarheid en veelzijdigheid. De toevoeging van een 60W USB-C PD ingang/uitgang en een 18W Quick Charge 3.0 uitgang maken het een toekomstbestendige investering voor gebruikers die op zoek zijn naar snel opladen en compatibiliteit met de nieuwste technologieën.

Hoewel dit powerstation veel voordelen biedt, kan het gewicht enigszins een belemmering vormen voor ultralichte reizigers. Desalniettemin, zijn de voordelen van de Xtorm Draagbaar Powerstation 500W duidelijk merkbaar. Het is een krachtige, betrouwbare en draagbare stroombron die een breed scala aan gebruikers aanspreekt, van avonturiers tot huishoudens die zich willen voorbereiden op noodsituaties. Met zijn indrukwekkende prestaties, snelle oplaadtijd en uitgebreide aansluitmogelijkheden, is de Xtorm Draagbaar Powerstation 500W een toonaangevende keuze in de categorie draagbare stroomgeneratoren. 🌟

Voordelen Xtorm / Draagbaar Powerstation 500W
 • Krachtige stroombron voor een breed scala aan apparaten, van smartphones tot laptops en kleine koelboxen
 • Snelle oplaadtijd van slechts 4 uur via stopcontact, zonnepanelen of auto-adapter
 • Uitgerust met verschillende aansluitingen, waaronder USB, USB-C, DC en AC, voor compatibiliteit met diverse elektronische apparaten
Nadelen Xtorm / Draagbaar Powerstation 500W
 • Het gewicht kan een belemmering vormen voor ultralichte reizigers

5. BLUETTI EB70-Powerstation-1000W -Draagbare Generator-716Wh LiFePO4

5. BLUETTI EB70-Powerstation-1000W -Draagbare Generator-716Wh LiFePO4

Belangrijke specificaties:

Accu/batterij capaciteit in Wh: 716 Wh
Batterij uitbreidbaar: Nee
Bediening via mobiele app: Nee
Inclusief scherm: Ja
Met verlichting: Ja
Oplaadtijd: 300 minuut
Type ingangen: Solar, Auto, AC
Type uitgangen: AC, Auto, DC, USB-A, USB-C
Vermogen: 1000 W

Hoi daar! Ik ben de BLUETTI EB70 draagbare powerstation en ik ben hier om jouw leven gemakkelijker te maken! Met een capaciteit van 716 Wh en 1000 W nominaal vermogen ben ik perfect voor buitenshuis, camping, noodsituaties, en dagelijks gebruik. Ik heb 2 x 230 V/1000 W AC-stopcontacten waarmee ik moeiteloos verschillende apparaten kan aandrijven, zoals smartphones, laptops, mini-autokoelkasten, drones, GoPro's, mini-projectoren, en zelfs CPAP-machines.

Een van mijn beste features is mijn veelzijdigheid in opladen, met ingebouwde MPPT voor tot 40% sneller opladen via zonne-energie. Ik kan in slechts 3 uur van 0-80% worden opgeladen via zonnepanelen, stopcontacten, een 12 V / 24 V auto-oplaadcontact of een generator. Mijn heldere LCD-scherm geeft duidelijk het laadproces aan, zodat jij volledige controle hebt.

Ik kan tot 10 apparaten tegelijkertijd van stroom voorzien, met 2 x AC 230 V stopcontacten, 1 x 12 V/10 A auto-aansluiting, 2 x DC 12 V/10 A-aansluitingen, 4 x USB 5 V/3 A-aansluitingen en 1 x 15 W draadloos opladen. En weet je wat? Ik kan een MacBook Pro 15 inch in slechts 1,8 uur snel opladen met de 100W PD USB-C-aansluiting, dat is 60% sneller dan met een normale oplader. 🚀

Wat mij echt uniek maakt, is mijn duurzame en veiligere LifePO4-batterij, die 2500 laadcycli biedt en een levensduur van meer dan 10 jaar. Mijn batterijbeheersysteem (BMS) zorgt voor een veilig laadproces door overstroom, overbelasting, oververhitting en kortsluiting te voorkomen. En ik heb ook nog een "BLUETTI ECO"-modus die tot 50% van het stroomverlies kan verminderen, waardoor mijn efficiëntie wordt gemaximaliseerd.

Als je mij krijgt, ontvang je een voeding en oplaadkabel, auto-oplaadkabel, zonnepaneel-oplaadkabel (DC7909 tot MC4) en een gebruikershandleiding. Alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan!

Dus, waar wacht je nog op? Met mijn indrukwekkende vermogen, veelzijdigheid in oplaadmogelijkheden, en duurzame LifePO4-batterij, ben ik de perfecte keuze voor reizen, kamperen, en noodsituaties. Laat mij je leven een stukje gemakkelijker maken!

Voordelen BLUETTI EB70-Powerstation-1000W -Draagbare Generator-716Wh LiFePO4
 • Indrukwekkende capaciteit van 716 Wh en 1000 W nominaal vermogen.
 • Veelzijdige oplaadopties, inclusief 40% snellere zonne-oplading met ingebouwde MPPT.
 • Duurzame en veilige LifePO4-batterij met 2500 laadcycli en meer dan 10 jaar levensduur.
Nadelen BLUETTI EB70-Powerstation-1000W -Draagbare Generator-716Wh LiFePO4
 • Gebruiksaanwijzing is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands.
 • Geen.
een smartphone laadt buiten op een campingtafel op

Veelgestelde vragen over powerstations

Hier beantwoord ik de vragen en opmerkingen over powerstations. Heb je zelf nog vragen met betrekking tot powerstations? Laat het ons weten in het formulier onderaan de pagina!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste powerstation?

Wat de Consumentenbond de beste powerstation vindt, is nog niet bekend. Komt daar verandering in, dan lees je dat hier!

Wat is volgens Tweakers de beste powerstation?

Tweakers heeft nog geen tests uitgevoerd met powerstations en daar de resultaten van gedeeld. Als daar verandering in komt, dan vind je die informatie hier terug!

Wat is volgens CNET de beste powerstation?

De beste powerstation volgens CNET is de Jackery Explorer 2000 Plus. Met een indrukwekkende capaciteit van 2160 Wh en een piekvermogen van 2200 W, staat deze powerstation garant voor betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

Hij kan alles aan, van het opladen van je laptop tot het van stroom voorzien van een kleine koelkast, waardoor hij ideaal is voor zowel dagelijks gebruik als noodsituaties!

Wat is de capaciteit van de beste powerstation voor mijn behoeften?

De capaciteit van de beste powerstation voor jouw behoeften hangt af van verschillende factoren, waaronder het type en aantal apparaten dat je wilt opladen, en hoelang je ze wilt gebruiken. Hier is een eenvoudige gids om je te helpen bepalen welke capaciteit je nodig hebt.

 • Voor dagelijks gebruik, zoals het opladen van smartphones, tablets en laptops, is een powerstation met een capaciteit van 250 tot 500 Wh vaak voldoende.
 • Als je van plan bent om tijdens kampeertrips kleine apparaten als een draagbare koelkast of een CPAP-machine te gebruiken, kijk dan naar modellen met een capaciteit tussen 500 en 1000 Wh.
 • Voor meer veeleisende toepassingen, zoals het van stroom voorzien van meerdere apparaten tegelijk of het gebruik van hogere vermogensapparatuur als elektrisch gereedschap, overweeg dan een powerstation met een capaciteit van 1000 Wh of meer.
 • Bij het plannen van langdurig gebruik zonder toegang tot oplaadmogelijkheden, of voor het ondersteunen van essentiële huishoudelijke apparaten tijdens een stroomuitval, is een capaciteit van 2000 Wh of hoger noodzakelijk.

Hoelang duurt het om de beste powerstation volledig op te laden?

De oplaadtijd van de beste powerstation varieert afhankelijk van de capaciteit en de gebruikte oplaadmethode. Een gemiddelde powerstation met een capaciteit van zo'n 500 Wh laadt op via het stopcontact in ongeveer 3 tot 5 uur.

Modellen met grotere capaciteiten, zoals 2000 Wh, hebben makkelijk tot 8 uur nodig. Het gebruik van zonnepanelen verlengt de oplaadtijd, afhankelijk van de weersomstandigheden en de efficiëntie van de panelen. Kies voor snelladen indien beschikbaar om tijd te besparen.

Kan de beste powerstation mijn apparaten tijdens een stroomuitval van energie voorzien?

Ja, de beste powerstation voorziet je apparaten tijdens een stroomuitval van energie. Afhankelijk van de capaciteit, voorziet een powerstation essentiële apparaten als smartphones, laptops, en zelfs koelkasten enkele uren tot dagen van stroom.

Een model met een capaciteit van 500 Wh ondersteunt bijvoorbeeld een smartphone tot 50 keer opladen. Voor grotere apparaten, zoals een koelkast, moet je naar een powerstation met minimaal 2000 Wh zoeken voor langdurige ondersteuning.

Hoeveel uitgangspoorten heeft de beste powerstation?

De beste powerstation is ontworpen om aan diverse energiebehoeften te voldoen en beschikt daarom over meerdere uitgangspoorten. Hier is een overzicht:

 • Minimaal twee usb-a-poorten voor standaard usb-apparaten.
 • Ten minste één usb-c-poort voor nieuwere, snelladende apparaten.
 • Eén of meer AC-stopcontacten voor apparaten die op het lichtnet aangesloten moeten worden.
 • Vaak een 12V-DC-auto-aansluiting voor apparatuur die in voertuigen gebruikt wordt.

Wat zijn de veiligheidskenmerken van de beste powerstation?

De beste powerstation voldoet aan strenge veiligheidsnormen om gebruikers te beschermen. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidskenmerken die in overeenstemming zijn met Nederlandse en EU-veiligheidsnormen:

 • Overbelastingsbeveiliging voorkomt schade aan apparaten door te veel stroom.
 • Kortsluitingsbeveiliging stopt de stroomtoevoer onmiddellijk bij detectie van een kortsluiting.
 • Oververhittingsbeveiliging schakelt de powerstation uit als deze te heet wordt.
 • Beveiliging tegen diepontlading beschermt de batterij tegen schade door te ver ontladen.
 • Spanningsbeveiliging handhaaft een stabiele output om jouw apparaten veilig op te laden.

Deze kenmerken zijn ontworpen om te voldoen aan de EU-richtlijnen voor elektrische apparatuur, waaronder de Laagspanningsrichtlijn (2014/35/EU) en de EMC-richtlijn (2014/30/EU), die de basis vormen voor de veiligheidseisen van elektrische apparaten binnen de Europese Unie.1EUR-Lex (2014). 'Directive 2014/35/EU of the European Parliament and of the Council of 26 February 2014 on the harmonisation of the laws of the Member States relating to the making available on the market of electrical equipment designed for use within certain voltage limits (recast) Text with EEA relevance' 2EUR-Lex (2014). 'Directive 2014/30/EU of the European Parliament and of the Council of 26 February 2014 on the harmonisation of the laws of the Member States relating to electromagnetic compatibility (recast) Text with EEA relevance'

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen