Huisautomatiseringssystemen > Smarthome
Bespaar Kosten met de Beste Energiemeter
Helaas bepalen we de energieprijs niet zelf. Toch is het mogelijk om te besparen op energiekosten met een hele simpele oplossing: de beste energiemeter. Hiermee zie je precies wat je verbruikt per apparaat. En met dit inzicht is besparen ineens een stuk makkelijker!
Inhoudsopgave
- Energiemeter koopgids: hoe maak je de beste koop?
- Hoe werkt een energiemeter?
- Waarom koop je een energiemeter?
- De energiemeter toepassen
- Gemeten waarden
- Het meetbereik
- Nauwkeurigheid
- Extra functies
- Alternatieven
Als je energierekening leidt tot een piek in je hartslag, is de vraag welk apparaat hiervoor zorgt. Wil je hierachter komen? Lees dan vooral verder. In dit artikel vind je een handige koopgids en onze top 5, zodat je straks met een gerust hart gebruikt maakt van je elektrische apparaten. 😍
Energiemeter Verbruiksmeter Elektriciteitsmeter P1 Meter
Energiemeter Verbruiksmeter Energie -Energiekostenmeter
Energiemeter koopgids: hoe maak je de beste koop?
Via je energieleverancier weet je wat je totaalverbruik is, maar met een slimme energiemeter krijg je inzicht in je dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse verbruik, en met een energiemeter meet je gemakkelijk het energieverbruik van verschillende apparaten.
Door het energieverbruik van afzonderlijke apparaten onder de loep te nemen, kun je beginnen met besparen. Wie wil dat nou niet? In deze koopgids leg ik je alles uit over energiemeters zodat jij aan het einde van jaar een lekker zakcentje overhoudt! 😄
Hoe werkt een energiemeter?
Het gebruik van een energiemeter is vrij simpel. Het is een soort stekkeradapter met een display die je in het stopcontact stopt. Vervolgens druk je op de resetknop en plug je het apparaat, waarvan je het verbruik meet, in de energiemeter.
Op het display van de energiemeter zie je hoeveel stroom het apparaat verbruikt. Dit display geeft het totaalgebruik weer over de periode die je meet. Sommige displays geven daarnaast nog andere gegevens weer, hierover lees je later meer. 👀
Lees voor het gebruik van de energiemeter eerst de handleiding. Daarin staat precies hoe je hem gebruikt. Hier staat bijvoorbeeld in dat je het apparaat waarbij je de meting uitvoert eerst moet uitzetten voordat je het aansluit.
Ook staat in de handleiding welke instellingen er allemaal zijn, hoe je de informatie afleest en hoe je de data bewaart.
Waarom koop je een energiemeter?
Iedereen heeft apparaten in huis die stroom gebruiken. Sommige apparaten gebruiken meer stroom dan anderen. Door het energieverbruik van deze apparaten te meten, is het makkelijk om te beoordelen waarop je het best elektriciteit bespaart.
Met een energiemeter weet je precies hoeveel een apparaat gebruikt. Dit maakt het mogelijk om de elektriciteitsvreters te ontmaskeren. Op deze manier weet je welke apparaten je minder moet gebruiken als je wil besparen, en of het voordeliger is om deze te vervangen door zuinigere opties.
Ook wanneer je een apparaat niet gebruikt, kan deze stroom verbruiken, bijvoorbeeld een tv die op stand-by staat of een magnetron die de tijd weergeeft. Dit noemen we sluipverbruik.
Bij nieuwere apparaten is dit verbruik doorgaans minimaal vanwege de focus op de zuinigheid. Hoger sluipverbruik zie je vooral bij oudere apparaten van voor 2010.
Een hoger sluipverbruik gaat meestal hand in hand met een hoger algemeen energieverbruik.
Door het totaalverbruik van deze apparaten te meten en te vergelijken met een nieuw apparaat, kom je misschien tot de conclusie dat het op langere termijn voordeliger is om je oude apparaat te vervangen door een nieuw apparaat.
De energiemeter toepassen
De toepassing van een energiemeter verschilt per apparaat. Een apparaat met een vaste gebruikstijd is makkelijk te meten, zoals een waterkoker. Je meet het verbruik vanaf het aanzetten van de waterkoker totdat deze afslaat.
Dit geldt ook voor wasmachines. Voer de meting uit tijdens een bepaald wasprogramma. Voor een nog beter beeld meet je verschillende programma’s. Bij nieuwere wasmachines hangt het stroomverbruik af van bepaalde aspecten, zoals de hoeveelheid was. Neem in dat geval de gebruikelijke lading wasgoed.
Er zijn apparaten die niet constant dezelfde hoeveelheid stroom gebruiken. Kies voor zulke apparaten een langere meetperiode (een paar uur of zelfs een paar dagen).
Bij een koelkast en een vriezer is het ook nog eens zo dat het stroomverbruik afhangt van het seizoen. Om een beter inzicht te krijgen in hoeveel het apparaat stroom verbruikt voer je in meerdere seizoenen een meting uit.
Bij het meten van sluipverbruik is het ook verstandig om over een langere periode te meten. Kies een periode waarin je het apparaat enkele uren niet gebruikt, bijvoorbeeld in de nacht.
Noteer per apparaat de exacte tijdsperiode en het aantal kilowattuur (kWh) dat in die periode is gemeten. Zo weet je hoeveel energie het apparaat verbruikt.
Gemeten waarden
Iedere meter geeft het totaalverbruik (in kilowattuur) aan over de gemeten periode. Daarnaast zijn er nog enkele waardes die sommige meters weergeven. 👇
Totaal stroomverbruik | Kilowattuur (kWh) |
Vermogen | Watt (W) |
Spanning | Volt (V) |
Stroomsterkte | Ampère (A) |
Elektriciteitskosten | Euro (€) |
Minimum- en maximumvermogen | Bij veel apparaten is het energieverbruik niet constant. Dit geeft het hoogste en laagste gemeten vermogen van het apparaat tijdens de meetperiode |
Bij een energiemeter die de elektriciteitskosten weergeeft, voer je zelf de stroomprijs in. Sommige meters bieden de mogelijkheid om een dag- en nachttarief te gebruiken.
Wanneer een energiemeter de elektriciteitskosten niet weergeeft, reken je de kosten zelf uit door het aantal kilowattuur te vermenigvuldigen met de prijs per kilowattuur.
Het meetbereik
Kijk allereerst naar het meetbereik. Dit is het minimaal en maximaal aantal watt dat de energiemeter meet.
Doorgaans loopt het bereik van iets meer dan 0 tot 3680 watt. Om het verbruik van apparaten die weinig gebruiken of het sluipverbruik te meten, heb je een energiemeter nodig met een minimaal meetbereik van maximaal 0,5 watt. Een lager minimaal meetbereik is nog beter.
Met een maximum meetbereik van 3680 watt is het mogelijk om vrijwel ieder elektrisch apparaat in huis te meten. 3680 watt komt overeen met 16 ampère bij 230 volt.
Zorg ervoor dat je geen apparaat aansluit dat deze waarden overschrijdt, dan overbelast je de meter en dit leidt mogelijk tot een onnauwkeurige meter of zelfs ongelukken, zoals brand.
Nauwkeurigheid
De nauwkeurigheid is belangrijk voor een precieze meting. Bij de nauwkeurigheid van een energiemeter staat een percentage. Dit is de speling rondom de precieze waarde. Voor een nauwkeurige waarde is een meter aan te raden waarbij dit percentage niet meer dan 5 procent is.
Extra functies
Er zijn nog twee functies waarover de energiemeter mogelijk beschikt. Deze dragen bij aan het gebruiksgemak van de meter.
- Geïntegreerde batterij: Als de meter een geïntegreerde batterij heeft, geeft de meter de meting weer, ook nadat je hem uit het stopcontact hebt gehaald. Zonder geïntegreerde batterij is het enkel mogelijk om de waarden af te lezen als die nog in het stopcontact zit, wat in sommige gevallen onhandig is. 😅
- Loggingfunctie: wanneer de energiemeter over een loggingfunctie beschikt, slaat de meter de data van de meting op in het intern geheugen van de meter of op een SD-kaart. Deze data zet je bijvoorbeeld over op je pc voor een makkelijk overzicht.
Alternatieven
Het enige échte alternatief voor een energiemeter is de beste slimme stekker. Een slimme stekker tovert een 'normaal' apparaat om tot een slim apparaat, maar de betere en uitgebreidere slimme stekkers meten ook het energieverbruik van de gekoppelde apparatuur.
Deze gegevens lees je vervolgens uit via de app van de slimme stekker. Het voordeel van een slimme stekker als energiemeter is dat het geen display heeft dat mogelijk in de weg zit.
Het nadeel is dat een slimme stekker doorgaans minder mogelijkheden en functies heeft en minder nauwkeurig is.
Ook een slimme energiemeter gebruik je om een inzicht te verkrijgen in je energieverbruik en hierop te besparen.
Een slimme energiemeter is wel omslachtiger en minder precies, omdat een slimme meter niet het verbruik van een specifiek apparaat meet.
Een slimme energiemeter laat zien hoeveel energie je huishouden gebruikt tijdens een bepaalde periode. Zie je tijdens een specifiek moment een hoger verbruik?
Achterhaal welk apparaat of welke apparaten in deze periode stroom verbruikten, zodat je weet wat deze piek veroorzaakt.
De 5 beste energiemeters onder elkaar
1. Beste energiemeter: Energiemeter Verbruiksmeter Elektriciteitsmeter P1 Meter
Belangrijke specificaties:
Ik heb hier de Energiemeter Verbruiksmeter, een superhandig hulpmiddel om inzicht te krijgen in het energieverbruik van al mijn apparaten thuis. Met al die stijgende energierekeningen is het echt belangrijk om te weten waar al dat hoge energieverbruik vandaan komt, en deze energiemeter kan me daarbij helpen.
Een van de beste dingen aan deze energiemeter is dat hij supersimpel te installeren is. Gewoon plug and play! Ik steek de stekker van een apparaat in de energiemeter en stop hem in het stopcontact, en hop, hij begint met meten. Het gebruiksgemak is echt top.
De energiemeter heeft ook nog eens 7 verschillende instellingen, waardoor ik een compleet overzicht krijg van het energieverbruik van mijn apparaten. Ik kan het verbruik meten in watt, de kosten in euro's, het ampère verbruik en het voltage. Al die gegevens worden weergegeven op het lcd-scherm van de meter. En als klap op de vuurpijl is er ook nog een kostenmodus, waarmee ik precies kan zien hoeveel geld mijn apparaat verbruikt.
Wat ik echt geweldig vind aan deze energiemeter is dat hij van hoge kwaliteit is. Hij is echt stevig en gaat lang mee. Wat wel jammer is, is dat er geen interne verlichting is. Hierdoor kan ik de meter moeilijk aflezen in het schemerdonker. Dat kan soms echt lastig zijn, vooral als ik het energieverbruik wil meten op momenten dat het donker is.
Een ander minpuntje is de handleiding. Die is echt te beknopt en de lettertjes zijn te klein. Hierdoor is het installatieproces en het begrijpen van de instellingen soms best lastig.
Maar ondanks die kleine minpuntjes ben ik echt blij met de Energiemeter Verbruiksmeter. Het is zo handig om inzicht te krijgen in mijn energiekosten en het energieverbruik van mijn apparaten. Het product werkt echt goed en de metingen lijken accuraat te zijn.
Vergeleken met andere energiemeters op de markt springt deze Energiemeter Verbruiksmeter er echt uit door zijn eenvoudige installatie, veelzijdige meetmogelijkheden en betrouwbare prestaties. Ja, er zijn wel een paar kleine nadelen, zoals het ontbreken van interne verlichting en een beknopte handleiding, maar de voordelen van dit product wegen daar zeker tegenop. Het helpt me om geld te besparen en draagt bij aan een duurzamere wereld. 🌍
Voordelen Energiemeter Verbruiksmeter Elektriciteitsmeter P1 Meter
- Eenvoudige installatie met plug and play methode
- Verschillende meetmogelijkheden voor een totaaloverzicht van het energieverbruik
- Hoge kwaliteit en duurzaamheid van het product
Nadelen Energiemeter Verbruiksmeter Elektriciteitsmeter P1 Meter
- Geen interne verlichting, moeilijk af te lezen in het schemerdonker
- Beknopte handleiding met kleine lettertjes
2. Energiemeter Verbruiksmeter Energie -Energiekostenmeter
Belangrijke specificaties:
Ik heb hier de Energiemeter, een handig apparaat waarmee je gemakkelijk het stroomverbruik van je huishoudelijke apparaten kunt meten. Met deze meter bespaar je kosten, omdat je precies kunt zien hoeveel energie je apparaten verbruiken en zo onnodig hoge energierekeningen kunt voorkomen. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan een duurzamere wereld.
De installatie van de energiemeter is super simpel dankzij de plug and play methode. Je steekt gewoon de stekker van het apparaat dat je wilt meten in de energiemeter en steekt deze in het stopcontact, en dan begint het meten gelijk. Op het lcd-scherm kun je in één oogopslag zien hoeveel wattage je apparaat verbruikt, hoeveel het kost in euro's, het ampère verbruik en het voltage. Het scherm is lekker groot en goed leesbaar.
Wat ik echt top vind aan de Energiemeter is dat het van hoge kwaliteit is en stevig aanvoelt. Het doet gewoon wat het moet doen en voldoet aan mijn verwachtingen. En de prijs is ook nog eens heel gunstig.
Sommige gebruikers hebben wel een paar verbeterpunten genoemd. Zo heeft de meter geen batterij om de waardes op te slaan, dus je moet je metingen opschrijven voordat je de meter uit het stopcontact haalt. Het zou ook handig zijn als de kWh prijs kon worden opgeslagen, zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren. Daarnaast willen mensen graag dat het scherm verlicht is en vinden ze de positie van de totale kosten op het scherm een beetje onlogisch.
Al met al is de Energiemeter een handig en kostenbesparend apparaat waarmee je inzicht krijgt in het stroomverbruik van je huishoudelijke apparaten. Het is makkelijk te installeren en het grote lcd-scherm zorgt voor duidelijke weergave van de meetresultaten. Ondanks een paar verbeterpunten doet de meter wat hij moet doen en is de prijs-kwaliteitverhouding echt goed.
Voordelen Energiemeter Verbruiksmeter Energie -Energiekostenmeter
- Handig apparaat om stroomverbruik van huishoudelijke apparaten te meten
- Kostenbesparende oplossing door inzicht in verbruik en voorkomen van hoge energiekosten
- Bijdrage aan een duurzamere wereld
Nadelen Energiemeter Verbruiksmeter Energie -Energiekostenmeter
- Geen batterij om waardes op te slaan, metingen moeten genoteerd worden voordat de meter uit het stopcontact wordt gehaald
- KWh prijs moet elke keer opnieuw ingevoerd worden
- Geen displayverlichting en onlogische positie van totale kosten in het display
3. HomeWizard Wi-Fi Energie Monitor
Belangrijke specificaties:
De Wi-Fi Energie Monitor - P1 Meter - Inzicht in je stroomverbruik via App is een super handig apparaatje dat je gewoon in je slimme meter kunt plaatsen. Hiermee krijg je meteen een beter beeld van je stroomverbruik, teruglevering en gasverbruik. Het mooie is dat het werkt met alle slimme meters en je super nauwkeurige gegevens geeft, tot op de seconde! De installatie is echt een eitje en de bijbehorende app is lekker overzichtelijk. Je krijgt gedetailleerde grafieken van je energieverbruik, live, per dag, per week, per maand en zelfs per jaar. En het toffe is dat je ook meteen ziet wat het je allemaal kost.
Wat ik echt top vind aan de P1 Meter, is dat ie werkt met zowel de modernste slimme meters als de oudere slimme meters met een lagere SMR-versie. Met de moderne slimme meters krijgt de P1 Meter zelfs direct stroom vanuit de meter, dus geen gedoe met een adapter. En die app kan ook nog eens je energiekosten precies berekenen op basis van jouw eigen tarieven. Ja, echt waar, inclusief saldering!
Maar nu komt het: je kunt de P1 Meter ook combineren met de HomeWizard Wi-Fi kWh-meter op je zonnepanelen. Hoe vet is dat?! Zo kun je dus precies zien wat je van het net gebruikt, hoeveel je teruglevert en wat je nou écht zelf verbruikt. Voor mensen met zonnepanelen is dit echt een uitkomst, want zo houd je mooi overzicht over je totale energieproductie en je stroomverbruik in huis.
De P1 Meter geeft je real-time metingen met industriële precisie, omdat het direct communiceert met je slimme meter via de P1-poort. Al moet ik wel zeggen dat de installatie soms wat verwarrend kan zijn, zoals een van de gebruikers in een review opmerkte. Maar gewoon goed de instructies volgen en geduldig blijven tijdens het koppelen met de Wi-Fi, dan komt het helemaal goed.
Oh, nog iets om in gedachten te houden: sommige functies van de P1 Meter, zoals het analyseren van je sluipverbruik, vragen om een maandelijks abonnement van €0,50. Dat kan misschien een minpuntje zijn voor mensen die op zoek zijn naar een volledig gratis oplossing. En trouwens, dit is een product van het merk HomeWizard, dus je kunt het ook goedkoper vinden bij die specifieke leverancier.
Kortom, de Wi-Fi Energie Monitor - P1 Meter - Inzicht in je stroomverbruik via App is echt een super handig apparaatje om meer inzicht te krijgen in je energieverbruik. Je krijgt gedetailleerde grafieken, het werkt met elke slimme meter en je kunt het zelfs combineren met de HomeWizard Wi-Fi kWh-meter voor extra functionaliteit. Natuurlijk zijn er een paar kleine dingetjes om op te letten, zoals dat abonnement en mogelijke verwarring tijdens de installatie, maar al met al is het gewoon een waardevolle tool voor energiemonitoring. 💡
Voordelen HomeWizard Wi-Fi Energie Monitor
- Compatibel met zowel moderne als oudere slimme meters
- Mogelijkheid om te combineren met de HomeWizard Wi-Fi kWh-meter op zonnepanelen
- Geeft gedetailleerde grafieken en nauwkeurige metingen van energieverbruik
Nadelen HomeWizard Wi-Fi Energie Monitor
- Sommige functies vereisen een maandelijks abonnement
- Installatie kan enige verwarring veroorzaken
- Kan goedkoper verkrijgbaar zijn bij de specifieke leverancier
4. Energiemeter Verbruiksmeter Energieverbruiksmeter Verbruiksmeter
Belangrijke specificaties:
De Energiemeter Verbruiksmeter van LECTRIK ® is echt een handig apparaatje waarmee je grip kunt krijgen op je energieverbruik. Je steekt 'm gewoon in het stopcontact, sluit er een apparaat op aan en bam, je krijgt meteen inzicht in je energieverbruik. En weet je wat het mooie is? Je kunt alles aflezen op het duidelijke LCD-display met achtergrondverlichting, zelfs als het al avond is. Super handig, toch? En het display heeft ook nog eens een brede kijkhoek, dus je kunt het vanuit alle hoeken goed zien.
Wat deze energiemeter echt onderscheidt van andere modellen is de nauwkeurigheid van de stroommeting en de beveiliging. Hij heeft namelijk een hoogwaardige stroomsensor die super precies is. En niet alleen dat, het omhulsel is ook nog eens gemaakt van vlamvertragend materiaal, dus het is extra veilig in gebruik.
Deze energiemeter heeft ook zeven verschillende pagina's waarop je van alles kunt aflezen, zoals watt, energieverbruik per dag, volt, frequentie, ampère, vermogensfactor, minimum watt en maximum watt. En je kunt zelfs de prijs per kWh instellen, zodat je ook meteen de kosten van je energieverbruik kunt bijhouden.
De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen heel positief. Mensen vinden 'm makkelijk te installeren en heel handig in gebruik. Het enige minpuntje dat genoemd wordt, is dat het reset knopje een beetje klein is en het bijgeleverde pennetje niet zo handig werkt. Maar dat kun je makkelijk oplossen door gewoon een pen of een schroevendraaiertje te gebruiken.
Een andere reviewer merkte op dat het apparaat in een beschadigde doos werd geleverd en er geen merknaam op stond. Maar ondanks dat werkte de energiemeter wel gewoon goed. Alleen als je meerdere apparaten aansluit, lijkt de meter steeds te resetten, wat kan duiden op een defect. Dus dat kan wijzen op een lage kwaliteit van het apparaat.
Een laatste reviewer is echt super tevreden met de energiemeter en noemt het gewoon een top apparaat voor een mooie prijs. Het menu is echt simpel en voor iedereen te begrijpen. En hoe handig is het dat het apparaat een ingebouwde oplaadbare batterij heeft, zodat je 'm ook kunt aflezen als 'ie niet in het stopcontact zit. En die backlight verlichting is ook gewoon super handig.
Al met al biedt de Energiemeter Verbruiksmeter van LECTRIK dus gewoon een simpele en handige manier om je energieverbruik in de gaten te houden. Met z'n super nauwkeurige metingen en beveiligingsfuncties is het echt een topper in z'n soort. Ondanks de kleine minpuntjes, zoals het kleine reset knopje en mogelijke problemen met verzending of kwaliteit, lijkt het me echt een goede keuze voor mensen die hun energieverbruik willen monitoren.
Voordelen Energiemeter Verbruiksmeter Energieverbruiksmeter Verbruiksmeter
- Eenvoudig in gebruik
- Accurate stroommeting
- Veilig in gebruik dankzij vlamvertragend materiaal
Nadelen Energiemeter Verbruiksmeter Energieverbruiksmeter Verbruiksmeter
- Klein reset knopje en onhandig meegeleverd pennetje
- Mogelijke transport- of kwaliteitsproblemen
- Meter kan zichzelf resetten bij het aansluiten van meerdere apparaten
5. SEC24 KWH230 Energiemeter met Led
Belangrijke specificaties:
Ik presenteer je de SEC24 KWH230 Energiemeter met een helder led-display. Met dit handige apparaat krijg je inzicht in je stroomverbruik en de bijbehorende kosten. In deze tijd van hoge energieprijzen is het belangrijk om te weten hoeveel energie je apparaten verbruiken. Gelukkig maakt dit product het meten van het voltage, de ampère, het wattage en de KWH van een specifiek apparaat een fluitje van een cent. Dankzij het grote display kun je deze informatie gemakkelijk aflezen.
De installatie van deze energiemeter is een eitje en plug-and-play. Je steekt gewoon de stekker van de meter in het stopcontact en sluit vervolgens het apparaat aan waarvan je het stroomverbruik wilt meten. Op het display wordt dan direct het verbruik weergegeven. Wat nog beter is, is dat je zelfs je eigen energieprijs per KWH kunt invoeren, zodat je ook de kosten kunt zien.
De gebruikers van de SEC24 KWH230 Energiemeter zijn erg te spreken over de nauwkeurigheid van dit apparaat. Het geeft je de juiste informatie en is goed afleesbaar. Hierdoor kun je precies zien welke apparaten veel energie verbruiken en kun je ze eventueel vervangen of efficiënter gebruiken. Sommige gebruikers hebben bijvoorbeeld ontdekt dat hun koelkast veel te veel energie verbruikte en hebben besloten om een energiezuiniger model aan te schaffen.
Wat ook handig is om te weten, is dat deze energiemeter de bedrijfstijd van een apparaat weergeeft en niet de tijd dat het apparaat in het stopcontact zit. Dit is vooral nuttig bij apparaten zoals koelkasten, waarbij het meten van de totale bedrijfstijd belangrijk is.
De SEC24 KWH230 Energiemeter onderscheidt zich van andere meters door zijn gebruiksgemak, nauwkeurigheid en heldere display. Dit betrouwbare apparaat stelt je in staat om bewuster om te gaan met energieverbruik en kosten te besparen. Bovendien is het specifiek ontworpen voor gebruik in Nederland, met stopcontacten met randaarde.
Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat de SEC24 KWH230 Energiemeter alleen geschikt is voor gebruik in Nederland en Duitsland. In België en Frankrijk hebben ze andere stopcontacten en past dit product niet. Dus houd hier rekening mee bij de aanschaf.
Al met al is de SEC24 KWH230 Energiemeter een uitstekend hulpmiddel om inzicht te krijgen in je stroomverbruik en kosten. Hij biedt nauwkeurige metingen, een gebruiksvriendelijke interface en een scherp display. Met dit product kun je energie besparen en je ecologische voetafdruk verkleinen. 💡
Voordelen SEC24 KWH230 Energiemeter met Led
- Geeft inzicht in het stroomverbruik en de bijbehorende kosten.
- Eenvoudige installatie en gebruiksgemak.
- Nauwkeurige metingen en goed afleesbaar display.
Nadelen SEC24 KWH230 Energiemeter met Led
- Alleen geschikt voor gebruik in Nederland en Duitsland.
Veelgestelde vragen over energiemeters
Mocht je na het lezen van ons artikel nog een vraag hebben, dan hoop ik dat deze hieronder bij de meestgestelde vragen staat. Zo niet, laat het ons dan weten! 😁
❓ Wat is het verschil tussen een energieverbruiksmanager en een energiemeter?
‘Energieverbruiksmanager’ is een overkoepelende term voor alle apparaten en apps die het energieverbruik van apparaten meten.
Een energiemeter meet het verbruik van een specifiek apparaat. Een energiemeter is een type energieverbruiksmanager, maar een energieverbruiksmanager is niet per se een energiemeter.
🆚 Wat is het verschil tussen een energiemeter en een slimme energiemeter?
Een energiemeter laat precies zien hoeveel energie een specifiek apparaat verbruikt. Dit geeft je een nauwkeurig en overzichtelijk inzicht. Een slimme meter geeft je een goed inzicht op je energieverbruik tijdens een bepaalde periode, zoals een piekperiode, maar niet van een specifiek apparaat.
💰 Wat kost een energiemeter?
De prijs van een energiemeter is enigszins afhankelijk van de specificaties. De meeste energiemeters kosten tussen de tien en veertig euro. De duurste meter is niet altijd de beste, maar een hogere prijs duidt meestal wel op meer detail, meer functies en een betere nauwkeurigheid.
Welke energiemeter moet ik kopen?
Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste energiemeter. Zo maak jij de beste keus!
Energiemeter Verbruiksmeter Elektriciteitsmeter P1 Meter | Energiemeter Verbruiksmeter Energie -Energiekostenmeter | HomeWizard Wi-Fi Energie Monitor | Energiemeter Verbruiksmeter Energieverbruiksmeter Verbruiksmeter | SEC24 KWH230 Energiemeter met Led | |
---|---|---|---|---|---|
Voltage | 230 V | 230 V | 0 V | 230 V | |
Gewicht | 0.21 kg | 0.21 kg | 0.06 kg | 175 g | 0.19 kg |
Afmetingen | |||||
In de doos |
Conclusie
Van slimme energiemeters tot de goedkoopste varianten. Of je nu kiest voor een relatief dure energiemeter met allerlei details, een groot meetbereik, een hoge nauwkeurigheid en alle mogelijke functies, of voor een relatief goedkope energiemeter met puur de basis, het is hoe dan ook een goede investering.
Iedere cent die je bespaart, is een cent die je anders onnodig had betaald. En waarom zou je betalen als je kunt besparen? 😉
Bedankt voor het lezen en mocht je nog op- of aanmerkingen hebben, laat het ons dan vooral weten via het feedbackformulier!