Met de Beste Elektrische Grasmaaier houd je je Gazon in Tiptop Conditie
Het gras groener aan de overkant? Echt niet!
De beste elektrische grasmaaier is perfect voor iedereen die op zoek is naar een stille en gebruiks- en milieuvriendelijke grasmaaier voor een kleine prijs! En voor iedereen die graag zijn buren jaloers maakt met zijn mooie gazon. 😜
Op het patent van Edwin Beard Budding, die de grasmaaier in 1827 uitvond, stond: "Een nieuwe combinatie en toepassing van machinerie voor maaien en knippen van planten op gras- en sportvelden”.
'Grasmaaier' is een stuk makkelijker, vind je niet? De aankoop ervan is alleen minder makkelijk, daarom biedt dit artikel je een koopgids en de top 5 beste elektrische grasmaaiers!
GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)
Powerplus POWXG6212T Elektrische grasmaaier Grasmachine
WOLF-Garten S 3800 E Elektrische
Elektrische grasmaaier koopgids: hoe maak je de beste koop?
Elektrische grasmaaiers verschillen in vele opzichten van accumaaiers, benzinemaaiers en robotmaaiers en ze hebben vele voordelen. Wat deze voordelen precies zijn en alles wat je moet weten om de beste elektrische grasmaaier te kopen, vind je in deze koopgids!
Laten we beginnen met waarom je een elektrische grasmaaier zou kopen. 👇
Waarom een elektrische grasmaaier kopen?
Een elektrische grasmaaier heeft een stroomkabel die je in het stopcontact stopt. De benodigde energie haalt de maaier direct uit het stroomnetwerk. Deze stroomtoevoer drijft de motor aan die de grasmaaier aan het werk zet.
Deze stroomtoevoer zorgt dat de elektrische grasmaaier geen beperkte gebruiksduur heeft. Een benzinemaaier dien je bij te vullen en een accumaaier en robotmaaier dien je op te laden.
Daarnaast is een elektrische grasmaaier doorgaans lichter en kleiner en daarom wendbaarder en makkelijker in gebruik. Een elektrische maaier heeft geen verbrandingsmotor die benzinemaaiers wel hebben en geen accu die het gewicht verzwaart en meer ruimte inneemt.
Ook stoten elektrische grasmaaiers geen schadelijke of milieuonvriendelijke stoffen uit, zijn ze meestal relatief goedkoop en vergen ze weinig onderhoud. 🔧
Het enige nadeel is dat het werkbereik beperkt is vanwege de kabel, maar het gebruik van een verlengsnoer vergroot het werkbereik.
Verder wint een robotmaaier op het gebied van gebruiksgemak en kost een handmatige maaier minder geld en is deze milieuvriendelijker vanwege het gebrek aan een motor.
Soorten elektrische grasmaaiers
Elektrische grasmaaiers verdelen we onder in drie soorten op basis van hun maaitechniek: cirkelmaaiers, kooimaaiers en zweefmaaiers.
De meeste elektrische grasmaaiers zijn cirkelmaaiers. Deze maaiers beschikken over messen die met hoge snelheid evenredig aan de grond (horizontaal) ronddraaien. De luchtstroom trekt het gras omhoog waarna de messen de bovenkant van het gras eraf slaan.
Elektrische kooimaaiers zijn uitgerust met een kooi of cilindervormige constructie. In de zogenaamde kooi zit een rol (die beweegt als een wiel over de weg) met spiraalvormige messen. Onderin de kooi zit een snijplaat.
Tijdens het ronddraaien van de rol met de messen wordt het gras tussen de messen en de snijplaat afgesneden zoals een schaar dat doet. ✂️
Een kooimaaier snijdt het gras preciezer af dan een cirkelmaaier. Hierdoor is een kooimaaier geschikter om het gras zeer kort te maaien met een netter resultaat tot gevolg. De rol van een kooimaaier zorgt tevens voor een banenpatroon.
Een cirkelmaaier is geschikter voor lang gras. Een kooimaaier heeft daar moeite mee, waardoor je regelmatig dient te maaien. Ook zijn cirkelmaaiers beter in het rijden over onvlakke ondergronden.
Een zweefmaaier is nog geschikter voor onvlakke ondergronden. Deze maaier is bijna hetzelfde als een cirkelmaaier en heeft dan ook hetzelfde messenmechanisme. Het verschil? Een zweefmaaier heeft geen wielen, maar zweeft letterlijk boven de grond.
Een zweefmaaier creëert een kussen van lucht tussen de maaier en de grond waardoor de maaier weinig weerstand ervaart en makkelijk te manoeuvreren is.
Ook is het met deze maaier mogelijk om de randen van het gazon of rond bosjes te maaien. Bij een cirkel- en kooimaaier is dit niet aan te raden en ben je beter uit met de beste grastrimmer.
Het maaimechanisme
Het belangrijkste van iedere maaier is het maaimechanisme. Naast de maaitechniek zijn de maaibreedte, het materiaal en de maaihoogte van het maaimechanisme belangrijk om rekening mee te houden.
Maaibreedte
De maaibreedte is de breedte van de grasstrook die je maait in één maaibeweging.
Een grasmaaier met een kleine maaibreedte is geschikter voor oneven oppervlakken en om in hoeken of langs randen maaien.
Een grote maaibreedte zorgt ervoor dat je meer gras in één strook maait, waardoor je minder vaak op en neer loopt om het gehele gazon te maaien.
De ideale maaibreedte staat in verhouding met de grootte van het gazon. Een kleine grasmaaier is effectiever voor lastig maaibare plekken, maar ook arbeidsintensiever. Voor kleine gazons is een kleine maaibreedte aan te raden. Voor grote gazons is een grotere maaibreedte beter.
De maaibreedte varieert doorgaans tussen de 30 en 60 cm. Je berekent uit hoeveel stroken je gazon bestaat door de breedte van het gazon te delen door de maaibreedte, maar om je een idee te geven van de juiste verhoudingen heb ik hieronder een tabel met een richtlijn voor je. 🙂
Gazonoppervlakte | Aanbevolen maaibreedte |
---|---|
Kleiner dan 50 m² | Tot 33 cm |
Van 50 tot 250 m² | 33 tot 37 cm |
Van 250 tot 500 m² | 37 tot 42 cm |
Van 500 tot 1000 m² | 42 tot 45 cm |
Van 1000 tot 1500 m² | 45 tot 50 cm |
Groter dan 1500 m² | Groter dan 50 cm |
Materiaal
De messen van elektrische grasmaaier zijn gemaakt van metaal of kunststof.
Metalen messen zijn scherper dan kunststofmessen en geven een mooier resultaat. Ook is metaal geschikter voor nat gras. Als de metalen mesjes bot raken, zijn ze niet per se aan vervanging toe, maar slijp je de mesjes.
Kunststoffen mesjes zijn niet te slijpen, werken minder goed op nat gras en slijten sneller. Ze zijn wel goedkoper dan metalen messen.
Instelbare maaihoogte
De maaihoogte is de hoogte van de grond tot de maaimessen. Er zijn elektrische grasmaaiers waarbij je de maaihoogte zelf instelt. Deze maaiers beschikken over verschillende standen.
Iedereen heeft een eigen mening over wat ze mooi vinden, zo ook over de lengte van het gazon, maar het allermooiste en gezondste gazon bereik je met verschillende maaihoogtes op basis van het seizoen en de ondergrond.
Zo is het geen probleem om het gras in de zomer goed kort te wieken, en in de winter het gras wat langer te houden om de wortels niet te beschadigen.
Ook wanneer de ondergrond zacht is, zakt de grasmaaier een beetje weg en stel je de maaihoogte hoger in om het gras even hoog te maaien als een grasmaaier op een harde ondergrond.
Niet alleen voor het gazon is een instelbare maaihoogte handig, maar in sommige gevallen ook voor de maaier zelf. Een kooimaaier heeft meer moeite met het maaien van hoog gras, maar door de maaihoogte eerst hoog in te stellen en vervolgens steeds lager, los je dit probleem op.
Een goede grasmaaier is in hoogte verstelbaar en minimaal het liefst in te stellen tussen de drie en tien centimeter. Controleer ook of de maaihoogte in te stellen is zonder al te veel moeite.
Het vermogen
Elektrische grasmaaiers hebben meestal een vermogen tussen 700 en 2000 watt. Het vermogen van een elektrische grasmaaier is de hoeveelheid energie (in dit geval watt) die de maaier per tijdseenheid (per seconde) verbruikt. Het vermogen zegt wat over de ‘kracht’ en het energiegebruik van de grasmaaier. ⚡
Als de grasmaaier meer energie heeft om te gebruiken, kan deze meer kracht gebruiken. Vergelijk het met ons lichaam: als we veel energie hebben, rennen we harder dan wanneer we weinig energie hebben.
Maar hoe meer energie een elektrische grasmaaier verbruikt, des te meer elektriciteit deze verbruikt. Dit leidt tot een hogere energierekening.
Een goede balans is belangrijk. Een grasmaaier met meer vermogen gaat makkelijker door stug gras en houdt het langer vol voordat de grasmaaier oververhit raakt, want helaas zijn elektrische grasmaaiers hier gevoelig voor. Oververhitting zorgt dat de motor sneller slijt.
Het vermogen hangt samen met het type gras, maar ook als sprake is van wielaandrijving (daarover straks meer) en een groot gazon is meer vermogen nodig.
Het geluidsniveau
Een elektrische grasmaaier is relatief stil. Meestal produceert een elektrische grasmaaier minder dan 90 decibel. Dat is gemiddeld minder dan een grasmaaier op benzine en dit komt omdat een elektrische grasmaaier geen verbrandingsmotor heeft.
Ook de kap over het maaimechanisme dempt het geluid. Zo is een cirkelmaaier doorgaans stiller dan een kooimaaier, omdat een cirkelmaaier een afgesloten overkapping heeft.
Niet opvangen, wel opvangen of mulchen?
Waar gaat het afgemaaide gras naartoe? Dat bepaal jij! Kies tussen niet opvangen, wel opvangen of mulchen.
Sommige elektrische grasmaaiers werpen het afgemaaide gras uit op het gazon. Om te voorkomen dat het gras eronder te weinig licht en lucht krijgt, dien je het afgemaaide gras op te harken en af te voeren.
Een opvangbak voor het afgemaaide gras bespaart je al dit werk. Het grasmaaisel komt terecht in de bak en het enige dat je doet, is de bak af en toe legen.
Wat misschien nog handiger is, is een mulchfunctie. Mulchen is een milieuvriendelijk systeem dat je nóg meer werk bespaart en bovendien extra helpt om je gazon te verzorgen en onderhouden.
Een grasmaaier met deze functie versnippert het afgemaaide gras in zeer kleine stukjes en strooit ze uit over het gazon. Je hebt hierbij geen bak om te legen en je hoeft het strooisel ook niet op te harken. Sterker nog: het is beter om het te laten liggen. 🍃
De grassnippers verteren snel en dienen als bemesting voor de grasplanten. Ook beschermen ze het onderliggende gras tegen hitte, reguleren ze de vochtigheid en houden ze deels onkruid tegen. Hierdoor verschijnen minder snel kale plekken en blijft het gras mooier en gezonder.
Wel is mulchen wekelijks nodig om een optimaal resultaat te krijgen. Ook is mulchen niet geschikt voor lang gras.
Een combinatie van een opvangbak en een mulchfunctie is ideaal. Je bepaalt zelf wanneer je ‘normaal’ maait en wanneer je mulcht. Als je te lang wacht met maaien en het gras te lang is, gebruik je simpelweg de opvangmethode in plaats van de mulchfunctie.
De duwboom
Iedere elektrische grasmaaier beschikt over een duwboom, ook wel duwstang genoemd. Dit is het handvat waarmee je de maaier bestuurt. Wanneer de duwboom te hoog of te laag is, krijg je mogelijk last van je schouders of rug. Daarom is een verstelbare duwboom aan te raden.
Je stelt de duwboom in op de geschikte hoogte, en als je iemand anders de taak geeft om het gras te maaien, hebben ze in ieder geval niet het excuus dat de duwboom van de maaier te hoog of laag is. 😉
Ook is een opvouwbare duwboom handig om de maaier op te bergen. Ondanks dat elektrische grasmaaiers doorgaans kleiner zijn dan de traditionele benzinemaaiers, nemen grotere modellen alsnog veel plaats in.
En als je inderdaad kiest voor een elektrische grasmaaier met een verstelbare of opvouwbare duwboom, let dan goed op of de duwboom stevig is en de onderdelen van goede kwaliteit zijn, zodat het goed bestand is tegen het verstellen en inklappen.
Het materiaal van het chassis
Elektrische grasmaaiers hebben een opbouw (chassis) van staal, aluminium, gietijzer of kunststof. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen.
Staal is stevig en slijtvast, maar gevoelig voor roest. Aluminium is lichter en beter bestand tegen roest, maar krijgt uiteindelijk alsnog last van corrosie door het zure gras. Gietijzer is goed bestand tegen roest, maar is weer behoorlijk zwaar.
Kunststof roest niet en is licht van gewicht, maar is het minst slijtvast, kan niet goed tegen schokken en verkleurt in de zon.
Kortom: het ideale materiaal bestaat niet. Het beste materiaal hangt af van je gebruik. Wanneer je vaak nat of vochtig gras maait, verwijder dan na iedere maaibeurt het maaiafval van de maaier of kies voor een elektrische grasmaaier met een opbouw van kunststof.
Ook raad ik aan vooraf het maaien de keitjes en stukjes hout op het gazon weg te halen om de levensduur van je grasmaaier te verlengen.
Overige koopcriteria
Bovenstaande informatie en koopcriteria hebben vooral te maken met de functie en effectiviteit van een elektrische grasmaaier. Onderstaande koopcriteria slaan juist meer op het gebruiksgemak: zeker niet overbodig. 😁
Handmatig of zelfrijdend?
Wellicht denk je dat een elektrische grasmaaier zelf rijdt en je hem enkel bestuurt. Helaas is dat niet altijd het geval. De motor is in eerste instantie puur voor het aandrijven van de messen en niet van de wielen.
Zonder de zogenaamde wielaandrijving duw je de grasmaaier op eigen kracht vooruit. 💪
Een zelfrijdende of zelftrekkende grasmaaier heeft meestal een groter vermogen, omdat het aandrijven van de wielen een gedeelte van de energie verbruikt. Deze maaier kost je geen kracht om te duwen; je corrigeert enkel de richting. Dit is vooral fijn bij een groot gazon of een gazon met veel hellingen.
Wielmaat
Als je geen vlak gazon hebt en een zelfrijdende elektrische grasmaaier niet is wat je wenst, let dan op de wielmaat. Als de wielen van de grasmaaier klein zijn, heb je meer kracht en finesse nodig om de maaier te duwen of trekken.
Grotere wielen zorgen ervoor dat de grasmaaier makkelijker te verplaatsen is over een oneven oppervlak. Dit komt omdat grotere wielen meer grip hebben. Ook brede banden en banden met profiel helpen hierbij.
De opvangbak
De inhoud van een opvangbak van een elektrische grasmaaier verschilt per model en varieert tussen 20 tot 50 liter. Het beste is om de bak na iedere maaibeurt te verwijderen omdat het organisch en rottend materiaal is.
De inhoud is vooral van belang bij grotere gazons. Hoe kleiner de inhoud en hoe groter het gazon, des te vaker je de opvangbak tijdens het maaien leegt.
Kijk ook hoe je het afgemaaide gras verwijdert en of dit moeilijk of makkelijk is. Lees hiervoor bijvoorbeeld de reviews. Eén of twee keer een vervelende opvangbak legen is niet zo storend, maar na tien keer kun het je al aardig gek maken. 😅
De stroomkabel
De stroomkabel is een van de hoofdonderdelen van een elektrische grasmaaier. Allereerst is de snoerlengte belangrijk om op te letten. Het is wel zo fijn als je vanuit het gewenste stopcontact de hele de tuin bereikt met je grasmaaier.
Een snoer van minimaal zes meter is wenselijk, maar hoe groter je gazon, hoe langer de ideale snoerlengte.
Gelukkig is een te kort snoer niet het einde van de wereld; er bestaan verlengsnoeren om dit probleem op te lossen.
De kwaliteit van de stroomkabel is belangrijker, want dit bepaalt de levensduur. Kabels zonder een zogeheten trekontlasting trek je niet alleen makkelijk uit het stopcontact, maar ze zijn ook gevoeliger voor interne kabelbreuken wat leidt tot stroomverlies.
Een kabelhouder draagt bij aan het gebruiksgemak én de levensduur van de stroomkabel. De kabel zit dan niet in de weg en je maait er ook niet zomaar overheen.
Afmetingen en gewicht
Een grote en zware grasmaaier is lastiger te manoeuvreren en op te bergen dan een kleine en lichte grasmaaier. Maar een grasmaaier met een krachtige motor, een opvangbak en een grote maaibreedte is automatisch zwaarder dan een elektrische grasmaaier die dit niet heeft. Het is een kwestie van afwegen. 🤷♀️
Onderhoud en juist gebruik
Een elektrische grasmaaier vergt relatief weinig onderhoud, maar er zijn enkele acties die de levensduur van je elektrische grasmaaier verlengen!
Onderhoud voor het gebruik
Controleer voor het grasmaaien deze punten. Deze punten zijn niet alleen belangrijk voor de levensduur en werking van je grasmaaier, maar ook voor je eigen veiligheid. 🦺
Controleer de stroomkabel van de elektrische grasmaaier. Kijk of er geen beschadigingen zijn. Beschadigde stroomkabels veroorzaken mogelijk kortsluiting.
Bekijk het maaidek en maaimes. Verwijder eventuele grote grasklompen in het maaidek en bekijk of het maaimes niet beschadigd is.
Verwijder stenen, takken en andere obstakels van het gazon. Deze voorwerpen beschadigen je grasmaaier en maken de messen van je maaier bot. Daarnaast kan de hoge snelheid waarmee de messen ronddraaien stenen de lucht in schieten wat zorgt voor gevaarlijke situaties.
Onderhoud na het gebruik
Als je klaar bent met grasmaaien, maak je je grasmaaier weer klaar voor je volgende maaibeurt. Dit doe je als volgt:
Allereerst haal je altijd de stekker uit het stopcontact en wacht je tot je zeker weet dat de messen niet meer draaien.
Vervolgens verwijder je al het gras en vuil van de grasmaaier, zowel van de buitenkant als van het maaidek en de messen. Gras bevat agressieve zuren die de maaier aantasten en als het gras vochtig is, vergroot dit de kans op roest als je het laat zitten.
Gebruik overigens geen water, maar liever een droge doek of zachte borstel.
Controleer ten slotte nogmaals de kabel en kijk of alle schroeven en bouten goed vast zitten. Vervang indien nodig de kabel en draai bouten en schroeven vast.
Winterklaar maken
Het maaiseizoen eindigt ongeveer in oktober. De temperatuur is lager en het gras groet niet meer. Wat doe je met je elektrische grasmaaier? Opbergen, maar wel op de juiste manier, en die manier staat hieronder beschreven. 👇
Maak de grasmaaier schoon en droog. Verwijder al het vuil en gras en veeg de maaier na met een droge doek. Gebruik eventueel perslucht om de maaier schoon te spuiten. Dit is een veilige manier om elektrische apparaten schoon te maken.
Controleer de messen. Het beste is om deze elk jaar te slijpen, maar slijp ze in ieder geval wanneer ze bot zijn. Een bot mes kan je gazon aardig beschadigen en dat is net het tegenovergestelde van wat je wil bereiken met je grasmaaier.
Als de messen beschadigd (gaten of butsen) of verroest zijn, zijn ze aan vervanging toe.
Bekijk ook weer de bouten, schroeven en kabel. Als alles in orde is, is het tijd om de grasmaaier te smeren. Smeer het mechanisme en de wielen in.
Alles gedaan? Dan is het tijd om de grasmaaier op te bergen. Berg de elektrische grasmaaier op in een schaduwrijke en droge omgeving en klaar is kees!
Extra tips
Naast de al genoemde stappen, heb ik nog een paar tips voor je om alles uit je elektrische grasmaaier te halen en er zo lang mogelijk van te genieten. 😄
- Gebruik de elektrische grasmaaier niet op oppervlaktes die groter zijn dan aanbevolen. De kans op oververhitting is dan groter waardoor die kan doorbranden.
- Als het gras hoog is of het een zeer hete dag is, is het beter om af en toe een pauze in te lassen om de kans op oververhitting te verkleinen. In warme periodes is het ook beter om in de vroege ochtend of late avond te maaien vanwege dezelfde reden.
- Werk altijd met de kabel achter je. Hang de kabel desnoods over je schouder, zodat je vermijdt dat je op de kabel stapt of er met de grasmaaier overheen gaat.
- Bewaar de machine altijd, ook buiten de winter om, op een droge, schaduwrijke plaats en voorkom dat vocht bij de motor terecht kan komen.
En het mooiste resultaat? Dat verkrijg je door met je grasmaaier dwars op de richting van vorige maaibeurt te rijden.
Veiligheid en juist gebruik
Je vindt het waarschijnlijk niet alleen belangrijk dat de elektrische grasmaaier lang meegaat, maar ook dat jij lang meegaat, toch? Lees dan vooral deze tips om zo veilig mogelijk aan de slag te gaan. 👀
De veiligheid begint met het CE-keurmerk. Zorg ervoor dat de elektrische grasmaaier hierover beschikt en onderhoud de maaier volgens het boekje.
Eerder las je dat je stenen, takken en andere obstakels van het gazon dient te verwijderen, maar sla deze stap niet over. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand gewond raakt door een steen die door de maaier in de lucht vloog.
Zorg er vanwege diezelfde reden ook voor dat anderen, vooral kinderen, op een veilige afstand blijven en draag zelf beschermende kleding. Je hoeft geen beschermingspak aan, maar stevige schoenen. Geen blote lichaamsdelen en handschoenen zijn wel aan te raden.
Wanneer je een luide elektrische grasmaaier hebt, is gehoorbescherming aan te raden. Geluid vanaf 80 decibel kan schadelijk zijn en bij geluiden van 120 decibel of hoger, loop je het risico op directe gehoorschade.
Ga extra voorzichtig te werk op hellingen, zeker bij zware grasmaaiers. Maak ook de grasmaaier niet open wanneer deze aanstaat en voer nooit onderhoud uit als de stekker nog in het stopcontact zit.
Verder is het belangrijk om je grasmaaier goed en tijdig te onderhouden. Dit doe je volgens de richtlijnen van de producent en met behulp van de tips in dit artikel.
De 5 beste elektrische grasmaaiers onder elkaar
1. GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)
2. Powerplus POWXG6212T Elektrische grasmaaier Grasmachine
3. WOLF-Garten S 3800 E Elektrische
4. Bosch ARM 32 Grasmaaier
5. Bosch Gazonmaaier Rotak 32
Veelgestelde vragen over elektrische grasmaaiers
Toch nog een vraag na het lezen van de koopgids? Hopelijk staat die hiertussen. Zo niet, laat het ons dan weten!
⚔️ Is het nodig om de messen van een elektrische grasmaaier te slijpen en zo ja, hoe?
Het is aangeraden om de messen van een elektrische grasmaaier minstens één keer per jaar te slijpen of eerder wanneer deze bot zijn. Hiervoor heb je een haakse slijper, ijzervijl of multitool nodig. Hoe je de messen slijpt, verschilt per grasmaaier. Lees daarom nauwkeurig de instructies van je maaier.
🆚 Is een elektrische grasmaaier beter dan een grasmaaier met accu?
Een elektrische grasmaaier is meestal goedkoper, krachtiger en lichter dan een accu-grasmaaier. Daarnaast heeft een elektrische grasmaaier geen beperkte gebruiksduur en een accu-grasmaaier heeft dat wel. Het voordeel van een accu-grasmaaier is dat je geen beperkt werkgebied hebt en geen kabel meesleurt.
🌱 Is grasmaaien nodig?
Door het gras te maaien komt er licht op de bodem van het gazon. Nieuwe grassprieten krijgen daardoor de kans om zich te ontwikkelen. Er groeit meer gras en er ontstaat een groen en dichtbegroeid gazon. Wanneer je het gazon niet maait, is het gras minder groen, ontstaan er kale plekken en heb je meer last van onkruid.
⏱️ Hoe vaak maai je het gras?
Hoe frequent je het gras maait, hangt af van het weer. Zo groeit gras in het voorjaar en zomer hard en maai je relatief vaak. In de winter en het najaar groeit het juist amper of niet en maai je het gras niet of nauwelijks. Ook is het bij zeer warm weer beter om het gras langer te houden om de bodem te beschermen tegen hitte.
Welke elektrische grasmaaier moet ik kopen?
Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste elektrische grasmaaier. Zo maak jij de beste keus!
Rendement | Vermogen | Geluidsniveau | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
1 | GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd) | 200 m² | 1100 W | 78 dB | Bekijk op Bol.com | |
2 | Powerplus POWXG6212T Elektrische grasmaaier Grasmachine | 250 m² | 1300 W | 94 dB | Bekijk op Bol.com | |
3 | WOLF-Garten S 3800 E Elektrische | 350 m² | 1400 W | 96 dB | Bekijk op Bol.com | |
4 | Bosch ARM 32 Grasmaaier | 150 m² | 1200 W | 93 dB | Bekijk op Bol.com | Bekijk op Bol.com |
5 | Bosch Gazonmaaier Rotak 32 | 50 m² | 1200 W | 93 dB | Bekijk op Bol.com |
GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd)
Rendement: 200 m²
Vermogen: 1100 W
Geluidsniveau: 78 dB
Powerplus POWXG6212T Elektrische grasmaaier Grasmachine
Rendement: 250 m²
Vermogen: 1300 W
Geluidsniveau: 94 dB
WOLF-Garten S 3800 E Elektrische
Rendement: 350 m²
Vermogen: 1400 W
Geluidsniveau: 96 dB
Bosch ARM 32 Grasmaaier
Rendement: 150 m²
Vermogen: 1200 W
Geluidsniveau: 93 dB
Conclusie
Sinds 1827 heeft de grasmaaier een lange weg afgelegd. Gelukkig maar, anders hadden we tegenwoordig niet de luxe van een elektrische grasmaaier. Ook de enorme keuze in elektrische grasmaaiers is luxe. Makkelijk is het alleen helaas niet.
Gelukkig zijn daar koopgidsen voor die je vertellen dat je na moet denken over zaken zoals maaimechanismes en duwbomen. Ik hoop dat dit artikel je de kennis geeft om de beste elektrische grasmaaier aan te schaffen. Bedankt voor het lezen! 😊