Delen en Opslaan wat je ook Wenst met De Beste Capture Card!

Eden van der Veeken

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

4 min. leestijd

Neem dit goed in je op!

Delen en Opslaan wat je ook Wenst met De Beste Capture Card!

Met de beste capture card neem je je gameplay op, gebruik je een systeemcamera als een webcam, livestream je een evenement en doe je nog veel meer. In dit artikel vertel ik je alles over het vinden van een goede capture card en vind je onze top 5 zodat je straks geniet van de beste capture card en alle mogelijkheden die deze biedt! Lees dus snel verder.

Wat zijn de beste capture cards van 2024?

Dit zijn de top 5 beste capture cards op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste capture cards van 2024

1. Elgato HD60 S+

1. Elgato HD60 S+

Belangrijke specificaties:

Systeemeisen: • Windows 10 (64-bit), macOS 10.13 or later • 6th generation Intel Core i5 CPU (i5-6xxx) / AMD Ryzen 7 (or better) • NVIDIA GeForce GTX 10xx (or better) • 4 GB RAM, built-in USB 3.0 port • Internet connection
FPS: 60
Game platform: MAC, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S
Geschikt voor streaming: Ja
HDMI: 1
HDMI uitgang: 1
Resolutie game capture: 4K

De Elgato HD60 S+ capture card is mijn favoriete keuze voor content creators en gamers die op zoek zijn naar top prestaties om hoogwaardige gameplay beelden vast te leggen. Met de mogelijkheid om te streamen en op te nemen in 1080p60 HDR10 of 4K60 HDR10 met ultra lage latentie, is het geschikt voor een breed scala aan gaming consoles, waaronder de PS5, PS4/Pro, Xbox Series X/S, en Xbox One X/S, evenals compatibiliteit met PC en Mac. De "instant game view, unlimited capture, and flashback recording capabilities" versterken zijn aantrekkingskracht, waardoor het een uitgebreide oplossing is voor content creatie. Met een prijs van $293.15 op Amazon, biedt het een overtuigend pakket dat kan worden uitgebreid met accessoires zoals de Elgato Chat Link Pro en vervangende kabels.

Vergeleken met zijn voorganger, de Elgato HD60 S, tilt de HD60 S+ het spel naar een hoger niveau met verbeterde 4K60 HDR10 ondersteuning en uitgebreide compatibiliteit, waardoor het zich positioneert als een formidabele upgrade. Terwijl de HD60 S lof heeft ontvangen voor zijn beeldkwaliteit, gebruiksgemak en waar voor je geld, zet de HD60 S+ een nieuwe standaard door zich te begeven in het rijk van 4K en HDR content creatie, waardoor de algehele opname-ervaring wordt verbeterd. De evolutie van de HD60 S naar de HD60 S+ is een bewijs van Elgato's toewijding om voorop te blijven lopen, en tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van content creators en gamers.

In vergelijking met de Elgato 4K60 S+, onderscheidt de HD60 S+ zich door een overtuigende mix van prestaties en betaalbaarheid te bieden. Terwijl de 4K60 S+ geprezen wordt om zijn hoogwaardige opname, slaagt de HD60 S+ erin uitzonderlijke prestaties te leveren zonder het ontmoedigende prijskaartje dat gepaard gaat met 4K capture cards. Dit positioneert de HD60 S+ als een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar eersteklas opnamecapaciteiten zonder de premium prijs, waardoor het een sterke concurrent is op de capture card markt.

De Elgato HD60 S+ capture card schittert als een veelzijdig en hoog presterend instrument voor het vastleggen en streamen van gameplay tegen een concurrerende prijs. Zijn vermogen om 4K60 HDR10 en 1080p60 HDR10 met ultra lage latentie te ondersteunen, in combinatie met functies zoals instant game view en flashback recording, bevestigt zijn positie als een topkeuze voor content creators en gamers. Hoewel zijn voorganger, de HD60 S, zijn verdiensten heeft, tilt de HD60 S+ de ervaring naar een hoger niveau met verbeterde mogelijkheden, waardoor het een opmerkelijke upgrade is. De HD60 S+ slaat een balans tussen prestaties en betaalbaarheid, en biedt daardoor een overtuigende optie voor degenen die eersteklas opnamecapaciteiten zoeken zonder de bank te breken.

Voordelen Elgato HD60 S+
 • Ondersteunt 4K60 HDR10 en 1080p60 HDR10 met ultra-lage latentie
 • Veelzijdige compatibiliteit met gameconsoles, pc en Mac
 • Functies zoals instant game view en flashback-opname verbeteren de opname-ervaring

2. Elgato 4K60 S+

2. Elgato 4K60 S+

Belangrijke specificaties:

Systeemeisen: Windows 10 (64-bit)
FPS: 60
Game platform: PlayStation 4, Xbox One, PC
Geschikt voor streaming: Ja
HDMI: 1
HDMI uitgang: 0
Resolutie game capture: 4K

Ik ben enthousiast over de Elgato Game Capture 4K60 Pro MK.2, een premium PCIe-capturekaart die is ontworpen voor streamers en contentmakers die topklasse prestaties willen bij het vastleggen van 4K gameplay. Met ondersteuning voor 4K60 HDR, 240Hz doorvoer en PCIe-compatibiliteit, biedt het een overtuigend pakket voor enthousiastelingen. Volgens Tweaktown wordt het aanbevolen voor degenen die streven naar "een topklasse capturekaart voor 4K gameplay op 60FPS." De ultra-lage latentie Instant Gameview-technologie van de kaart, geavanceerde hardware tonemapping en ondersteuning voor 1080p bij 240 fps en 1440p bij 144 fps doorvoer, zoals benadrukt door The PC Enthusiast, maken het een optimale keuze voor gaming en streaming met hoge kwaliteitseisen.

De mogelijkheid van de kaart om 2160p-resolutie bij 60 fps en HDR10 vast te leggen, samen met de ondersteuning voor meerdere capture-feeds van verschillende apps en de installatie van meerdere kaarten op dezelfde pc, zoals opgemerkt door The PC Enthusiast, toont zijn veelzijdigheid voor diverse content creatie setups. Bovendien wordt het aanbevolen voor gebruikers met krachtige grafische kaarten en voor degenen die een dual PC-setup overwegen om zijn mogelijkheden volledig te benutten.

Hoewel de prijs van $249.99 voor sommigen een afschrikmiddel kan zijn, heeft de Elgato 4K60 Pro MK.2, zoals benadrukt door Amazon, hoge beoordelingen ontvangen voor zijn beeldkwaliteit en prestaties, waardoor het een overtuigende investering is voor degenen die compromisloze capturekwaliteit zoeken. Bovendien versterken zijn compatibiliteit met een reeks gamingconsoles, streamingplatforms en software zoals PS5, PS4 Pro, Xbox Series X/S, Xbox One X, OBS, Twitch en YouTube, evenals zijn concurrerende prijsstelling, zijn aantrekkingskracht voor een breed gebruikersbestand.

In vergelijking met het eerdere model heeft de MK.2 een kleinere verpakking en wordt geleverd met een HDMI-kabel en een kleinere PCI-beugel voor slanke pc-behuizingen, zoals opgemerkt door The PC Enthusiast. Dit toont de aandacht van Elgato voor gebruikersgemak en aanpassingsvermogen aan gevarieerde pc-opstellingen. Het gebruik van de kleinere x4 PCIe-interface en de beschikbaarheid van twee HDMI-poorten, zoals benadrukt door The PC Enthusiast, versterkt verder zijn flexibiliteit en gereedheid voor diverse gebruikersscenario's.

In het competitieve landschap van capturekaarten onderscheidt de Elgato 4K60 Pro MK.2 zich door zijn robuuste 4K-capaciteiten, 240Hz doorvoerondersteuning en ultra-lage latentie Instant Gameview-technologie, waardoor het compromisloze prestaties biedt voor contentmakers en streamers. De relatief hogere prijs kan echter een drempel vormen voor budgetbewuste gebruikers. Voor degenen die prioriteit geven aan 4K-capture en naadloze streamingervaringen, is de Elgato 4K60 Pro MK.2 een optimale keuze, met een combinatie van geavanceerde functies en prestaties.

Voordelen Elgato 4K60 S+
 • Ondersteunt 4K60 HDR en 240Hz doorvoer
Nadelen Elgato 4K60 S+
 • Relatief hogere prijs

3. EVGA XR1 Pro Capture Card

3. EVGA XR1 Pro Capture Card

Belangrijke specificaties:

FPS: 60
HDMI: 2
HDMI uitgang: 1
Resolutie game capture: 1080P

Ik ben de EVGA XR1 Pro Capture Card, een veelzijdige externe capture card met USB 3.0 connectiviteit, ideaal voor zowel desktop- als laptopgebruikers. Mijn plug-and-play setup en herkenning als webcam door Windows 10 maken mij de perfecte keuze voor content creators. Mijn grote draaiknop voor het regelen van verschillende functies en audio mogelijkheden maakt mij ideaal voor streamers en gamers. Ik ondersteun 4K@30fps capture en 4K@60fps HDR pass through, wat mij aantrekkelijk maakt voor pro streamers en content creators die op zoek zijn naar hoogwaardige videoproductie.

Mijn video pass-through is op 4K resolutie en ik capture op 1080p60, waardoor ik hoge kwaliteit beelden lever met minimale vertraging. Dit maakt mij een goede keuze voor streaming, omdat ik verschillende videoresoluties en formaten ondersteun. Ik maak gebruik van een USB 3.0 verbinding en encode RAW, wat resulteert in hoogwaardige beelden met minimale vertraging.

In vergelijking met mijn voorgangers bied ik verbeterde functies zoals 4K@30fps capture en 4K@60fps HDR pass through, evenals extra functionaliteiten zoals lichteffecten en mic-in/party link. Mijn ingebouwde audiomixer via de draaiknop voegt nog meer toe aan mijn aantrekkingskracht, waardoor ik een complete oplossing bied voor content creatie en live streaming behoeften.

Hoewel de AVerMedia Live Gamer 4K vaak wordt aanbevolen als de beste algemene optie vanwege zijn flexibiliteit in streaming en capturing, ondersteuning voor 5.1 en 7.1 surround sound, en compatibiliteit met verschillende resoluties en framerates, ben ik, de EVGA XR1 Pro, een aantrekkelijke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie die in staat is tot 1080p opname. Ik ben ontworpen voor pro streamers en bied moeiteloze setup met plug-and-play functionaliteit en geen vereiste voor driver installatie.

In het kort, de EVGA XR1 Pro Capture Card biedt een naadloze en rijke ervaring, afgestemd op de behoeften van content creators en streamers. Mijn vermogen om te capturen op 4K@30fps, ondersteuning te bieden voor 4K@60fps HDR pass through, en een intuïtieve audiomixer te bieden via de draaiknop, maken mij een opvallende keuze op de capture card markt, vooral voor degenen die professionele prestaties zoeken zonder de bank te breken. 🎮

Voordelen EVGA XR1 Pro Capture Card
 • Ondersteunt 4K@30fps opname en 4K@60fps HDR doorvoer voor hoogwaardige videoproductie.
 • Naadloze installatie met USB 3.0-connectiviteit en herkend als een webcam door Windows 10.
 • Intuïtieve audiomixer via bedieningsknop voor uitgebreide audiomogelijkheden.

4. Gebruiksvriendelijke interface: AVerMedia Live Gamer Portable 2

4. Gebruiksvriendelijke interface: AVerMedia Live Gamer Portable 2

Belangrijke specificaties:

Systeemeisen: - Besturingssysteem: Windows® 10 / 8.1 / 7 / Mac OS X.<br />- Intel® Core™ i5 CPU i5-3330 of vergelijkbaar (i7 aanbevolen)<br />- NVIDIA® Q16:Q17GeForce® GTX 650 / AMD Radeon ™ R7 250X of hoger wordt aanbevolen.<br />- 4 GB RAM.P4<br />- USB 2.0 poort met vermogen.<br />- MicroSD Class 10 kaart gedurende PC-vrije opname. P19
FPS: 60
Game platform: PlayStation 4
HDMI: 2
HDMI uitgang: 1
Resolutie game capture: 4K

De AVerMedia Live Gamer Portable 2 Plus (LGP2 Plus) is een veelzijdige capture card die voldoet aan een breed scala aan gebruikersbehoeften, van eenvoudige setups tot geavanceerde streaming- en opnamevereisten. Het biedt drie modi - MicroSD, PC en Transfer, waardoor het flexibiliteit biedt voor verschillende opnamescenario's. De MicroSD-modus maakt directe opname op een MicroSD-kaart mogelijk zonder een PC, terwijl de PC-modus toegang verleent tot de opname-software RECentral 4 voor streaming- en opnamemogelijkheden. Recensenten hebben het omschreven als "makkelijk op te zetten", met "eenvoudige instructies" en snelle integratie in gaming setups, waardoor het bijzonder geschikt is voor beginners.

De functionaliteit van het apparaat strekt zich uit tot de RECentral 4-software, die aanpassing van opname-instellingen mogelijk maakt, een Chroma key biedt voor achtergrondverwijdering tijdens opname, ondersteuning biedt voor meerdere scènes en real-time FPS-monitoring. Deze software stelt gebruikers in staat om hun opname-ervaring aan te passen aan hun specifieke voorkeuren en vereisten. De LGP2 Plus biedt ook ondersteuning voor HDMI-uitvoer, waardoor het compatibel is met een breed scala aan apparaten, waaronder Windows PC's, Xbox Series X|S, PlayStation 5, en macOS, met extra compatibiliteit voor oudere consoles en de Nintendo Switch. Deze brede compatibiliteit zorgt ervoor dat gebruikers de capture card naadloos kunnen integreren in hun favoriete gaming- of streaming-setup.

Vergeleken met zijn tegenhangers, zoals de AVerMedia Live Gamer ULTRA 2.1 (GC553G2), onderscheidt de LGP2 Plus zich door zijn toegankelijkheid en gebruikersvriendelijke functies. Terwijl de Live Gamer ULTRA 2.1 echte 4K-opname biedt bij 60 FPS en doorvoer voor hogere framerates, waardoor het ideaal is voor contentcreatie en streaming, schittert de LGP2 Plus als een veelzijdige, gemakkelijk te gebruiken optie die geschikt is voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Zoals een recensie opmerkt, wordt de LGP2 Plus geprezen om zijn "eenvoud en functionaliteit", waarbij de nadruk ligt op zijn aantrekkingskracht voor degenen die een eenvoudige maar uitgebreide oplossing voor een capture card zoeken.

Echter, de LGP2 Plus is niet zonder mogelijke beperkingen. Sommige gebruikers hebben zorgen geuit over audioproblemen, video- en audio-desynchronisatie, installatiefouten en kleurproblemen in het voorbeeldscherm van RECentral. Deze aspecten duiden op gebieden waar het apparaat mogelijk verder verfijnd moet worden om een naadloze gebruikerservaring te garanderen. Bovendien kan de AVerMedia Live Gamer ULTRA 2.1 voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar 4K-opname bij 60 FPS, ondanks zijn hogere prijskaartje en mogelijke softwareproblemen, een meer geschikte keuze zijn.

Samengevat biedt de AVerMedia Live Gamer Portable 2 Plus capture card een overtuigende mix van toegankelijkheid, functionaliteit en veelzijdigheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die een gebruiksvriendelijke oplossing zoeken voor hun opname- en streamingbehoeften. Zijn eenvoud, brede compatibiliteit en aanpasbare software maken het een opvallende optie, vooral voor beginners en degenen die gebruiksgemak prioriteren. Potentiële gebruikers moeten echter rekening houden met de beperkingen, met name in geavanceerde opnamescenario's, waar alternatieve high-end opties zoals de Live Gamer ULTRA 2.1 mogelijk een meer geschikte keuze bieden.

Voordelen AVerMedia Live Gamer Portable 2
 • Veelzijdige capture card die voldoet aan een breed scala aan gebruikersbehoeften, van eenvoudige set-ups tot geavanceerde streaming- en opnamevereisten.
 • Drie modi - MicroSD, PC en Overdracht, waardoor flexibiliteit wordt geboden voor verschillende opnamescenario's.
 • Brede compatibiliteit met diverse apparaten, waaronder Windows-pc's, Xbox Series X|S, PlayStation 5 en macOS, evenals oudere spelcomputers en de Nintendo Switch.
Nadelen AVerMedia Live Gamer Portable 2
 • Mogelijke audioproblemen, video- en audiodesynchronisatie, installatiefouten en kleurproblemen in het voorbeeldscherm van RECentral.
 • Niet geschikt voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar 4K-opnamen met 60 FPS, aangezien het lagere opnamecapaciteiten biedt in vergelijking met high-end opties.
 • Kan verdere verfijning vereisen om een naadloze gebruikerservaring te garanderen, met name in geavanceerde opnamescenario's.

5. Zeer draagbaar: AVerMedia Live Gamer Mini

5. Zeer draagbaar: AVerMedia Live Gamer Mini

Belangrijke specificaties:

Systeemeisen: - Operating system: Windows® 10 x64 (UVC Protocol) - Desktop: Intel® Core™ i5 i5-3330/AMD A10-7890K (Quad-core) or above + NVIDIA® GTX 650 / AMD Radeon™ R7 250X or above + 4GB RAM - Laptop: Intel® Core™ i7-4810MQ + NVIDIA® GeForce® GTX 870M + 4 GB RAM (8 GB recommended)
FPS: 60
Game platform: PC
HDMI: 1
HDMI uitgang: 1
Resolutie game capture: 1080P

De AVerMedia Live Gamer Mini capture card is een zeer draagbaar en compact apparaat dat uitzonderlijke prestaties levert bij het opnemen van gameplay op 1080p60 met zero-lag pass-through video. Ontworpen voor eenvoudige streaming setup, beschikt het over HDMI in en passthrough voor Full HD gameplay, een ingebouwde H.264 hardware-encoder en micro USB-connectiviteit voor PC of Mac. Het apparaat maakt gebruik van UVC-technologie voor naadloze installatie op Windows en Mac, terwijl AVerMedia StreamEngine gameplay-back-ups mogelijk maakt zonder CPU-gebruik. De meegeleverde RECentral-software verbetert de streaming- en opname-ervaring. Zoals één review opmerkt, "De AVerMedia Live Gamer Mini Capture Card is een compact maar hoog presterend apparaat dat gameplay opneemt in 1080p60 met zero-lag pass-through video."

Deze capture card valt op door zijn gebruiksgemak, plug & play-functionaliteit en brede compatibiliteit met verschillende gameconsoles, evenals populaire streaming-software. Het weegt 2,63 gram en meet 3,93 x 2,24 x 0,74 inch, waardoor het zeer draagbaar en handig is voor streaming en opnemen onderweg. De technische details, waaronder compatibiliteit met Windows 11, macOS 12 en andere besturingssystemen, benadrukken de veelzijdigheid voor verschillende setups. De ondersteuning voor verschillende verbindingen en het beantwoorden van veelgestelde vragen over probleemoplossing, installatie en softwaregebruik verbeteren verder de gebruiksvriendelijkheid.

Hoewel de AVerMedia Live Gamer Mini uitblinkt in zijn zeer draagbare ontwerp en gebruiksgemak, is het belangrijk op te merken dat het mogelijk niet dezelfde geavanceerde functies biedt als de AVerMedia Live Gamer 4K, die wordt aanbevolen als de beste algehele capture card vanwege zijn flexibiliteit, ondersteuning voor surround sound en compatibiliteit met ultrawide beeldverhoudingen. Echter, de compacte afmetingen en indrukwekkende prestaties van de Live Gamer Mini maken het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke capture card voor streaming en opnemen onderweg. Zoals één bron aanbeveelt, "De EVGA XR1 lite wordt aanbevolen als de beste budget capture card, in staat om op te nemen op 1080p/60FPS."

Samenvattend is de AVerMedia Live Gamer Mini capture card een zeer draagbaar en gebruiksvriendelijk apparaat dat indrukwekkende prestaties biedt bij het opnemen van gameplay. Zijn compacte ontwerp, gebruiksgemak en brede compatibiliteit met verschillende gameconsoles en streaming-software maken het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke capture card voor streaming en opnemen onderweg. Hoewel het mogelijk niet de geavanceerde functies van duurdere modellen biedt, maken zijn draagbaarheid en prestaties het tot een opvallende optie in zijn categorie.

Voordelen AVerMedia Live Gamer Mini
 • Zeer draagbaar en compact ontwerp
 • Gebruiksgemak en plug & play functionaliteit
 • Brede compatibiliteit met verschillende spelconsoles en streamingsoftware
Nadelen AVerMedia Live Gamer Mini
 • Biedt mogelijk niet dezelfde geavanceerde functies als duurdere modellen

Hoe kies je de beste capture card?

Een capture card biedt vele mogelijkheden: van livestreamen tot oude video's op je pc zetten. Zo'n capture card kan veel, maar er komt ook het een en ander bij kijken. Met deze koopgids help ik je daarbij zodat je na het lezen hiervan genoeg kennis hebt om de beste capture card aan te schaffen! 😄

Belangrijke aansluitingen van capture cards

De capture card is direct verbonden met de pc waarin deze zit. Voor de aangesloten apparaten zit het net wat anders. De basisaansluiting is een HDMI-aansluiting. Via deze aansluiting komt zowel het video- als geluidssignaal binnen op de pc.

Daarnaast hebben sommige capture cards een 3.5 mm-poort naast de HDMI-aansluiting. Hier sluit je bijvoorbeeld een microfoon op aan: ideaal voor het opnemen van twee geluidsbronnen.

Zwarte capture card met 4 HDMI-aansluitingen in een witte computer

Als de capture card één poort van hetzelfde type heeft, gaat het om een ingang. Wanneer de capture card meer van dezelfde aansluitingen heeft, is het mogelijk dat het allemaal ingangen zijn of meerdere uitgangen.

Misschien spreekt het voor zich, maar hoe meer ingangen, hoe meer zendende apparaten je kunt aansluiten op de capture card. Een uitgang geeft je de mogelijkheid om het ontvangen signaal, na het omzetten, door te sturen naar een ander apparaat, zoals een harde schijf of een andere pc. ⏩

HMDI-splitter

Sommige signalen zijn beveiligd met HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection). Deze beveiliging is een vorm van rechtenbeheer en komt regelmatig voor bij bepaalde videogames en streamingdiensten zoals Netflix.

Het is een (kopieer)beveiliging waardoor de capture card de inhoud van het signaal niet kan omzetten. Dan raad ik een HDMI-splitter aan.

Een HDMI-splitter is een apparaat dat het HDMI-signaal opsplitst in meerdere signalen en het zo doorstuurt naar de pc waar de software wel in staat is om het signaal om te zetten.

Beeldkwaliteit: essentiële factoren

Voor de ultieme beeldkwaliteit, is mijn advies dat je zoekt naar capture cards die 4K-resolutie op 60 FPS ondersteunen. Dit is vooral belangrijk als je content maakt voor platforms die hoge kwaliteit waarderen, zoals YouTube. Controleer of de capture card een pass-through feature heeft, zodat je kunt spelen in 4K terwijl je opneemt of streamt.

Consistency is NOT the most important thing. Quality of your videos is the most important thing.

NewTubers, Reddit

En wanneer je een signaal met hoge kwaliteit gebruikt, is het ook handig om een capture card met ondersteuning voor HDR (High Dynamic Range) te overwegen. Deze functie komt veel voor bij monitoren met een 4K-resolutie of hoger.1Chris Hall, Pocket-lint (2022). 'Wat is HDR? Waarom HDR uw filmkijken zal verbeteren'

Laptop met landschapsfoto, vooraanzicht

Compatibiliteit met je pc en andere appareten

Het is belangrijk dat de capture card en je computer compatibel met elkaar zijn. Controleer of de capture card wordt ondersteund door het besturingssysteem dat je gebruikt en hoe sterk je computer moet zijn wat betreft schijfruimte, CPU en werkgeheugen.

Als je een streamer bent, zoek dan naar een capture card die naadloos werkt met streaming software zoals OBS en XSplit. Let ook op lage latency, zodat je stream synchroon loopt met je gameplay. Zoek naar termen als 'near-zero latency' en check beoordelingen van gebruikers. Een USB 3.0-aansluiting is essentieel voor snelle dataoverdracht.

Een tweede pc

Als je een capture card gebruikt voor het opnemen of livestreamen van de pc-games die je speelt, dan is het misschien een goede overweging om te gamen op de ene pc en dit signaal naar een capture card in een andere pc te verzenden.

Zeker wanneer de pc veel tegelijkertijd doet, bijvoorbeeld als je meerdere apparaten aansluit en gebruikt, zoals een joystick, een microfoon of boxen, heb je mogelijk last van prestatieverlies. Hoe vervelend is het als je game over raakt tijdens een livestream, alleen omdat je pc de taken die je hem geeft niet aankan! 😅

Ben je een console gamer, zorg er dan voor dat de capture card compatibel is met je console, of het nu een PlayStation, Xbox of Nintendo Switch is. Zoek naar een capture card met HDMI-input en -output voor de beste verbinding. Een model met ingebouwde H.264-encoder vermindert de belasting op je pc tijdens het opnemen.

Welk merk maakt de beste capture cards?

Er zijn altijd wel een paar die de beste zijn van de klas. Maar hoe zit dat op het gebied van capture cards? Laten we eens gaan kijken.

Elgato

Elgato is een bedrijf dat oorspronkelijk bekend stond om zijn producten in de videoverwerkingssector. Elgato heeft zich intussen ontwikkeld tot een toonaangevende naam in de wereld van game streaming en content creatie.

Hun capture cards zijn bijzonder populair onder gamers en streamers vanwege hun hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid.

Elgato capture cards, zoals de HD60 S en HD60 Pro, staan bekend om hun vermogen om gameplay in hoge resolutie en met minimale vertraging vast te leggen, wat essentieel is voor live streaming en video-opnames.

Elgato is ook innovatief in het integreren van hun hardware met software-oplossingen, wat gebruikers helpt bij het eenvoudig bewerken en streamen van hun content.

AVerMedia

AVerMedia is een ander prominent bedrijf in de wereld van digitale video. Ze hebben een breed scala aan capture cards die geschikt zijn voor verschillende gebruikers, van casual gamers tot professionele streamers en contentmakers.

Hun producten – zoals de Live Gamer Portable-serie en de Live Gamer HD-serie – worden geprezen om hun veelzijdigheid en prestaties. AVerMedia capture cards ondersteunen vaak een breed scala aan resoluties en hebben vaak ingebouwde H.264-encoders, wat helpt bij het verminderen van de belasting op de computer tijdens het opnemen of streamen.

AVerMedia staat ook bekend om hun duurzaamheid en betrouwbare prestaties, wat ze een favoriete keuze maakt voor gebruikers die op zoek zijn naar langdurige en kwalitatieve opnameoplossingen.

Wat is volgens de Consumentenbond en Tweakers de beste capture card?

Op het moment van schrijven hebben de Consumentenbond noch Tweakers een vergelijkende test gedaan omtrent capture cards. Zodra dit verandert, passen we dit meteen aan op deze pagina. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de capture card markt.

Veelgestelde vragen over capture cards van onze lezers

Op dit moment hebben we nog geen vragen mogen ontvangen over capture cards. Zit je na het lezen van dit artikel nu met een prangende vraag of opmerking, laat het ons gerust weten! Vul het feedbackformulier onderaan de pagina in en dan behandelen we hier binnenkort jouw vraag.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen