Met de Beste 3D-Pen Breng Je je Tekeningen tot Leven

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

8 min. leestijd

Ik teken ervoor! Jij ook?

Met de Beste 3D-Pen Breng Je je Tekeningen tot Leven

Een 3D-pen is een ontzettende leuke uitvinding waarmee je driedimensionale tekeningen maakt. Met een beetje oefening teken je uit de losse pols de mooiste dingen – van kleine kunstobjecten tot speelgoed. In dit artikel leg ik je uit hoe je het beste model vindt en vertel ik je ook nog eens over onze top 5. Dus lees maar snel verder!

Wat zijn de beste 3D-pennen van 2024

Dit zijn de top 5 beste 3D-pennen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste 3D-pennen van 2024

1. Mynt3D Super 3D Pen

De MYNT3D Super 3D Pen verdient lof voor zijn veelzijdigheid, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren kunstenaars. De uitgebreide kit en gebruikersvriendelijk ontwerp zijn geschikt voor alle leeftijdsgroepen en stimuleren eindeloze creatieve verkenning. De inclusie van 3 kleuren PLA plastic filament en een A/C-adapter voegt gemak toe, terwijl de optie om te besparen via de 3D Pen Super PLA-bundel de waarde ervan verhoogt. Zoals een gebruiker opmerkte, "Het is gemakkelijk te gebruiken en de klantenservice is top." Dit gevoel wordt bevestigd door een andere gebruiker die positieve ervaringen had met de toegewijde ondersteuning van het bedrijf, wat hun toewijding aan klanten benadrukt.

Het opvallende kenmerk van de pen is de traploze snelheidsschuifregelaar, waardoor precieze controle over de filamentstroom mogelijk is voor ingewikkelde ontwerpen. De ultrasoon afgedichte mondstuk voorkomt verstoppingen en zorgt voor duurzaamheid, terwijl het ergonomische ontwerp het comfort tijdens langdurig gebruik verbetert. Bovendien toont de beperkte garantie van één jaar het vertrouwen van de fabrikant in de kwaliteit en duurzaamheid ervan. De belangrijkste toepassingen van de pen zijn het creëren van modellen, beeldhouwwerken, sieraden en architectonische prototypes, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is voor kunstenaars, ingenieurs en kinderen. Het dient ook als educatief instrument om de ruimtelijke bewustwording, fijne motoriek en creativiteit van kinderen te verbeteren. Zoals een gebruiker opmerkte, "Mijn zoon was dol op de 3D-pen en genoot ervan om verschillende items te maken, maar we moesten voorzichtig zijn met de hitte en handschoenen gebruiken."

In vergelijking met zijn tegenhangers, geeft de uitgebreide kit, precieze controle en ergonomisch ontwerp van de MYNT3D Super 3D Pen het een voorsprong, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een alles-in-één optie met verbeterde controle over de filamentstroom. Hoewel sommige gebruikers waarschuwden voor de hitte van de pen, kan dit worden verholpen door handschoenen te gebruiken, wat zorgt voor een veilige en plezierige ervaring. Door de toewijding aan klantenservice en veelzijdige functionaliteit is het een sterke concurrent in de 3D-penmarkt.

Samengevat, de MYNT3D Super 3D Pen is een veelzijdig en gebruikersvriendelijk hulpmiddel dat geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, van beginners tot professionals. De uitgebreide kit, precieze controle en ergonomisch ontwerp maken het een topkeuze voor het ontketenen van creativiteit in verschillende toepassingen. Gebruikers moeten echter op de hoogte zijn van de hitte die door de pen wordt afgegeven. Met zijn uitzonderlijke functionaliteit en klantenondersteuning, komt de MYNT3D Super 3D Pen naar voren als een betrouwbare en hoogwaardige optie in het landschap van 3D-pennen.

Voordelen Mynt3D Super 3D Pen
 • Veelzijdig en geschikt voor zowel beginners als ervaren kunstenaars
 • Uitgebreide set en gebruiksvriendelijk ontwerp voor alle leeftijdsgroepen
 • Toegewijde klantenservice en inzet voor klanten
Nadelen Mynt3D Super 3D Pen
 • Gebruikers moeten voorzichtig zijn met de warmte die door de pen wordt afgegeven

2. 3Doodler Start Essentials

2. 3Doodler Start Essentials

Belangrijke specificaties:

Kleur: Blauw

Met de 3Doodler Start Essentials kan ik als kind veilig en leuk experimenteren met 3D-printen. Met meer dan 2,5 miljoen tevreden klanten is dit product perfect afgestemd op mijn behoeften. Deze 3D-pen is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 6 jaar en heeft een koele punt en gebruikt BPA-vrije plastic filamenten, wat zorgt voor veiligheid bij het ontdekken van mijn creatieve mogelijkheden. De set bevat plastic filamenten, een USB-oplaadkabel en sjablonen voor een gemakkelijke start, waardoor ik zonder gedoe kan beginnen met 3D-printen. Dit is echt iets voor mij, want volgens MakeUseOf "zijn de eenvoudige bedieningselementen geschikt voor kinderen", wat het een ideale optie maakt voor jonge gebruikers om hun artistieke talenten te verkennen.

De 3Doodler Start Essentials heeft zich verder ontwikkeld tot de Start+ versie, die een verbeterde ervaring biedt met meer kunststof en sjablonen, wat het leren zonder scherm en STEM-concepten bevordert. De toevoeging van een DoodlePad/Doodlemat en een activiteitengids verrijkt de creatieve reis voor kinderen. Deze versie heeft een indrukwekkende beoordeling van 4,3 van de 5 sterren gekregen uit meer dan 6.800 beoordelingen op Amazon, waarbij de nadruk ligt op veiligheid, educatieve waarde en plezierige leerervaring. Zoals benadrukt door Amazon, zorgt het product niet alleen voor veiligheid, maar bevordert het ook een omgeving die bevorderlijk is voor leren en ontdekken, waardoor het een uitstekend hulpmiddel is voor de artistieke en educatieve ontwikkeling van kinderen.

In vergelijking met andere 3D-pennen op de markt, valt de 3Doodler Start Essentials op als een ideale keuze voor kinderen vanwege de veiligheidskenmerken, educatieve waarde en gebruiksvriendelijk ontwerp. De nadruk op leren zonder scherm en STEM-concepten positioneert het als een waardevol hulpmiddel voor het bevorderen van creativiteit en cognitieve ontwikkeling bij jonge gebruikers. Zoals opgemerkt door Best Buy, kunnen internationale klanten ook gemakkelijk dit product kopen en laten verzenden naar elk adres in de Verenigde Staten of een Amerikaanse winkel, waardoor het toegankelijk is voor een breder publiek.

In vergelijking met andere 3D-pennen op de markt, onderscheidt de 3Doodler Start Essentials zich door een kindveilige en educatieve 3D-printervaring te bieden. De nadruk op veiligheid, educatieve waarde en gebruiksgemak onderscheidt het van andere 3D-pennen, waardoor het de beste budgetoptie is voor ouders die hun kinderen willen introduceren in de wereld van 3D-printen. Hoewel het af en toe niet reageert op de invoerknop, maakt het totaalpakket van veiligheid, educatieve onderdelen en gebruiksvriendelijk ontwerp het een topkeuze voor kinderen.

Kortom, de 3Doodler Start Essentials 3D-pen is een opvallend product op het gebied van creatieve gereedschappen voor kinderen. De nadruk op veiligheid, educatieve waarde en gebruiksgemak maakt het een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke en kindvriendelijke 3D-printpen. Met de focus op het bevorderen van creativiteit en leren, biedt het een overtuigende optie voor jonge aspirant-kunstenaars en innovators.

Voordelen 3Doodler Start Essentials
 • Kindveilige vormgeving met koele-touch punt en BPA-vrije kunststof filament
Nadelen 3Doodler Start Essentials
 • Af en toe ongevoeligheid met de voedingsknop

3. 3Doodler Create+

3. 3Doodler Create+

Belangrijke specificaties:

Kleur: zwart

De 3Doodler Create+ 3D-pen biedt een uitzonderlijke tekenervaring en is daarmee de beste keuze in zijn categorie. Het strakke, gladde plastic ontwerp zorgt voor een stevige grip, en de knoppen voor snel en langzaam extruderen, temperatuurinstellingen en een duidelijk gedeelte voor het monitoren van het plastic filament verbeteren de controle van de gebruiker. Met 75 voet plastic filament en diverse accessoires inbegrepen, biedt het een uitgebreid pakket, en gebruikers kunnen ook extra filamenten en accessoires apart aanschaffen. De introductie van de 3Doodler App tilt de gebruikerservaring naar een hoger niveau, waardoor het mogelijk is om sjabloon tekenen met een smartphone of tablet. Het staat duidelijk bovenaan als de beste keuze voor een superieure tekenervaring, zoals bevestigd door Signe Brewster, die het aanbeveelt als de beste 3D-pen.

De evolutie van de 3Doodler Create+ 3D-pen ten opzichte van eerdere modellen is duidelijk te zien in de verbeterde functies, waaronder verbeterde controleopties en de introductie van de 3Doodler App. Volgens Tom's Hardware is "De 3Doodler Create+ een 3D-printpen met een strak, glad plastic ontwerp en biedt het een stevige grip." Dit weerspiegelt het ergonomische ontwerp van de pen, dat bijdraagt aan een comfortabele en intuïtieve gebruikerservaring. Bovendien toont de inclusie van een gedrukte handleiding voor installatie en gebruiksaanwijzingen het merk's toewijding om ervoor te zorgen dat gebruikers het maximale uit de pen kunnen halen.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de 3Doodler Create+ zich door zijn uitgebreide functies, waaronder temperatuurinstellingen en de 3Doodler App voor sjabloon tekenen. Het excelleert in het bieden van een superieure tekenervaring, waardoor het zich onderscheidt van andere 3D-pennen. Zoals opgemerkt door Signe Brewster, wordt de 3Doodler Create+ aanbevolen als de beste keuze voor de beste tekenervaring, waarmee de uitzonderlijke prestaties op dit gebied worden benadrukt.

Een potentieel nadeel, zoals benadrukt in de recensie van PCMag, is de vereiste om JavaScript en cookies ingeschakeld te hebben om de site verder te kunnen bekijken, wat de toegankelijkheid van gedetailleerde technische informatie over het product kan beïnvloeden. Ondanks dit blijft de 3Doodler Create+ een topconcurrent in de 3D-pen markt, met name voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardige tekenervaring.

Samenvattend is de 3Doodler Create+ 3D-pen een leider in zijn categorie, met een superieure tekenervaring dankzij het ergonomische ontwerp, de temperatuurregelopties en de innovatieve 3Doodler App. Hoewel het beperkingen kan hebben wat betreft technische toegankelijkheid op bepaalde platforms, zijn de sterke punten in het bieden van een uitzonderlijke tekenervaring onmiskenbaar, waardoor het een topkeuze is voor kunstenaars en liefhebbers in de 3D-pen markt.

Voordelen 3Doodler Create+
 • Uitzonderlijke tekenervaring
 • Elegante, gladde kunststof ontwerp met stevige grip
 • Snelle en langzame knoppen voor extrusiesnelheidsregeling, temperatuuraanpassingen en een duidelijke sectie voor het controleren van filament
 • Uitgebreid pakket met 75 voet plastic filament en diverse accessoires inbegrepen
 • Mogelijkheid om extra filamenten en accessoires apart aan te schaffen
 • 3Doodler App voor het traceren van sjablonen met behulp van een smartphone of tablet
Nadelen 3Doodler Create+
 • Vereiste voor JavaScript en cookies om ingeschakeld te zijn kan de toegankelijkheid van gedetailleerde technische informatie beïnvloeden

4. PIKA3D Super 3D PRINTING PEN

De PIKA3D Super 3D-printpen biedt een aantrekkelijke optie voor beginnende enthousiastelingen en jonge kunstenaars, met een gebruiksvriendelijke ervaring en een veelzijdig scala aan toepassingen. Met een compact en lichtgewicht ontwerp biedt het een "plug and play ervaring" die geschikt is voor kunstenaars van verschillende vaardigheidsniveaus. De toevoeging van een sjabloongids en gebruikershandleiding verbetert de aanpasbaarheid voor het maken van diverse 3D-vormen, waardoor het een ideaal gereedschap is voor artistieke creaties, educatieve hulpmiddelen, doe-het-zelfprojecten en de ontwikkeling van fijne motoriek.

Deze 3D-pen onderscheidt zich door zijn "hoogwaardige constructie" en levendige PLA-filamentnavulkleuren, die aansluiten bij de creatieve neigingen van zijn gebruikers. De instelbare temperatuurinstellingen dragen verder bij aan de aantrekkingskracht, waardoor flexibiliteit ontstaat om aan verschillende projectvereisten te voldoen. Hoewel het positieve feedback heeft gekregen vanwege het gebruiksgemak, met name bij kinderen die hun artistieke potentieel verkennen, hebben sommige gebruikers uitdagingen ondervonden met filamentbehandeling en gerapporteerd over het ontvangen van defecte eenheden. Desalniettemin is het breed gewaardeerd als een geschenk voor kinderen die enthousiast zijn over kunst en animatie.

In vergelijking met andere producten op de markt, concurreert de PIKA3D Super 3D-printpen gunstig binnen de categorie 3D-pennen voor tieners en beginners. Zijn eenvoud en LCD-display maken het een aantrekkelijke optie voor jonge gebruikers, waardoor het nauw aansluit bij de MYNT3D Junior2 3D-pen voor kinderen, die ook is ontworpen voor gebruiksgemak bij jongere personen. Het schiet echter tekort in vergelijking met de functies die worden aangeboden door de MYNT3D Pro 3D-printpen, die pronkt met een OLED-display voor nauwkeurige temperatuur- en snelheidsregeling, gericht op meer gevorderde gebruikers.

Samenvattend excelleert de PIKA3D Super 3D-printpen als een toegankelijk en boeiend gereedschap om creativiteit te bevorderen bij jonge personen en beginners op het gebied van 3D-kunst. Hoewel het uitdagingen kan tegenkomen op het gebied van filamentbeheer en kwaliteitscontrole, positioneert het gebruiksvriendelijke ontwerp en de veelzijdige toepassingen het als een overtuigende keuze voor degenen die een toegangspunt zoeken in de wereld van 3D-printen. 🎨

Voordelen PIKA3D Super 3D PRINTING PEN
 • Gebruiksvriendelijke ervaring
Nadelen PIKA3D Super 3D PRINTING PEN
 • Uitdagingen met filamentbeheer
 • Gerapporteerde defecte eenheden

Hoe kies je de beste 3D-pen?

Hoewel een 3D-pen een relatief nieuw fenomeen is, liggen er al aardig wat verschillende modellen in de virtuele schappen. Omdat het daarbovenop nog niet zo'n heel bekend object is, is het echter lastig kiezen. In de onderstaande koopgids licht ik de belangrijkste kenmerken uit, zodat je gemakkelijk de beste 3D-pen voor jou vindt.

Materiaalcompatibiliteit van 3D-pennen: PLA en ABS

Net als bij de beste 3D-printer is de compatibiliteit met verschillende materialen (ook wel filamenten) voor een 3D-pen een cruciale factor. De meest voorkomende materialen zijn PLA (Polylactide) en ABS (Acrylonitril Butadieen Styreen). Ik leg je uit wat deze materialen inhouden en geef je aanbevelingen voor jouw specifieke behoeften.

PLA

Dit is een biologisch afbreekbaar thermoplastisch materiaal, afgeleid van hernieuwbare bronnen zoals maïszetmeel. PLA is gebruikersvriendelijk, vooral voor beginners. Het smelt bij een relatief lage temperatuur van ongeveer 180-220 graden Celsius.

Een groot voordeel van PLA is dat het minder geneigd is tot kromtrekken, waardoor het ideaal is voor het printen van grote, platte oppervlakken.1AMFG (2018). 'PLA 3D Printing: All You Need to Know'

Het is ook geurloos tijdens het tekenen, wat een pluspunt is voor gebruik binnenshuis. Er komen ook geen schadelijke stoffen vrij en er zit geen sterke geur aan. Daardoor adviseer ik dit voor beginners en kinderen.

Bovendien zorgt PLA voor een glanzend en glad resultaat. Dat maakt het zeer geschikt om decoratie-items te maken. Wel is het minder sterk dan het ABS-filament, waardoor de creaties minder lang meegaan. In dat opzicht is het dus minder duurzaam. Bovendien ben je meer tijd kwijt aan het maken van het object en zijn de creaties niet bestand tegen hoge temperaturen.

kinderen maken tekening met 3d-pen

ABS

Dit is een petroleumgebaseerd, niet-biologisch afbreekbaar materiaal. ABS vereist een hogere temperatuur om te smelten, meestal rond de 210-250 graden Celsius. Het is sterker en meer hittebestendig dan PLA, wat het geschikt maakt voor objecten die duurzaamheid vereisen.

Echter, ABS kan krimpen bij afkoeling en produceert tijdens het printen een lichte plasticgeur, wat goede ventilatie noodzakelijk maakt en zorgt dat je er niet te lang achter elkaar mee moet werken

Toch kent dit materiaal zijn voordelen. Door het ABS-filament worden de objecten erg hard en zorg je voor zeer sterke en stevige 3D-prints die duurzamer zijn dan de objecten die je met het PLA-filament maakt. Dit maakt ABS geschikt voor het maken of repareren van gebruiksvoorwerpen.2Team Xometry, Xometry (2022). 'All About ABS 3D Printing Filament: Materials, Properties, Definition'

Het duurt daarnaast minder lang voordat een object klaar is en het kan beter tegen hoge temperaturen. ABS is het meest geschikt voor professioneel gebruik of voor gevorderde gebruikers.

Belang van temperatuur- en snelheidsregeling

Instelbare temperatuurcontrole in een 3D-pen is essentieel voor het succesvol hanteren van verschillende materialen. Ik leg je uit waarom dit zo belangrijk is en hoe je het optimaal gebruikt.

Zoals je hierboven zag, hebben de materialen verschillende smelttemperaturen. Met een 3D-pen die instelbare temperatuurcontrole heeft, pas je deze temperaturen nauwkeurig aan, wat cruciaal is voor de kwaliteit van je 3D-tekeningen.

Als je met een te lage temperatuur werkt, smelt het materiaal niet goed, wat leidt tot onregelmatige extrusie en zwakke structuren. Aan de andere kant kan een te hoge temperatuur het materiaal verbranden of vervormen, wat ook de kwaliteit van je werk beïnvloedt.3Filament2Print (n.d.). '3D printing temperatures and optimisation'

De juiste temperatuur zorgt voor een consistente materiaalstroom en optimale hechting tussen de lagen. Dit is vooral belangrijk bij het maken van complexe of gedetailleerde objecten. Bovendien is het gunstig voorde levensduur van je 3D-pen, aangezien oververhitting schade aan de interne componenten kan veroorzaken.

Kortom, instelbare temperatuurcontrole geeft je de flexibiliteit om met verschillende materialen te werken en garandeert de beste resultaten voor je 3D-projecten. Het is wat mij betreft een onmisbare functie voor iedereen die serieus bezig is met 3D-tekenen.

Het ontwerp van 3D-pennen: wat is belangrijk?

Niet alleen wil het oog ook wat, het design bepaalt ook hoe lekker de pen in de hand ligt. Bij voorkeur kies je voor een ergonomisch en licht design, zodat je moeiteloos langere tijd achter elkaar doorwerkt. 3D-projecten kosten over het algemeen aardig wat tijd, dus is het belangrijk dat je comfortabel werkt.

Waar moet je dan precies op letten? Ik raad aan dat je kijkt naar:

 • Gewicht en grootte: Een lichtgewicht pen, idealiter tussen de 50 en 70 gram, vermindert de belasting op je pols en vingers. De grootte moet passen bij de grootte van je hand, niet te groot of te klein.
 • Grip en materiaal: Zoek naar een pen met een comfortabele grip. Materialen zoals rubber of siliconen bieden een goede grip en voorkomen dat de pen uit je hand glijdt.
 • Bedieningselementen: De knoppen en instellingen moeten gemakkelijk bereikbaar en intuïtief zijn. Je wilt niet steeds je focus moeten verleggen van je werk naar het aanpassen van de pen.
 • Balans: Een goed gebalanceerde pen voelt natuurlijk aan in je hand en helpt bij het nauwkeurig manoeuvreren.

Naast ergonomie is gebruiksgemak ook belangrijk. Dit omvat aspecten zoals een duidelijk display, eenvoudige wisseling van filamenten en een intuïtieve bediening. Een pen die gemakkelijk te gebruiken is, verhoogt niet alleen je productiviteit, maar maakt het hele proces van 3D-tekenen ook aangenamer.

Precisie en controle van de extrusiesnelheid

De mogelijkheid om de snelheid van de filamentextrusie te regelen is cruciaal. Voor fijn werk heb je een langzamere extrusiesnelheid nodig, terwijl je voor het vullen van grotere gebieden een snellere snelheid kunt gebruiken.

Voor mij biedt een ideale 3D-pen een reeks snelheden, van zeer langzaam (bijvoorbeeld 10-20 mm per seconde) tot sneller (tot 60 mm per seconde of meer), afhankelijk van je project.

Veiligheidsaspecten van 3D-pennen

3D-pennen werken met hoge temperaturen. Zonder de juiste veiligheidsmaatregelen kan dit leiden tot brandgevaar of persoonlijk letsel. Vooral als je kinderen hebt die de pen gebruiken, of als je de pen vaak onbeheerd laat, zijn veiligheidskenmerken geen luxe maar een noodzaak.

Een van de belangrijkste veiligheidskenmerken is de automatische uitschakelfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat de pen automatisch uitschakelt na een periode van inactiviteit (bijvoorbeeld 5 tot 10 minuten). Dit voorkomt oververhitting en vermindert het risico op brand of smeltschade aan de pen.

Voedingsopties voor 3D-pennen: usb, batterij, netstroom

Bij het kiezen van een 3D-pen is het type voeding een belangrijk aspect om te overwegen. Er zijn drie hoofdtypen: usb, batterij en netstroom. Elk type heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van jouw behoeften en gebruikssituatie.

3D-pennen met usb-voeding zijn enorm handig vanwege hun draagbaarheid. Je sluit ze gemakkelijk aan op een laptop, powerbank of elk ander apparaat met een usb-poort. Dit maakt ze ideaal voor gebruik onderweg of als je niet gebonden wilt zijn aan een stopcontact.

Een nadeel kan zijn dat de stroomsterkte van usb-poorten varieert, wat invloed kan hebben op de prestaties van de pen.

3D-pennen op batterijen bieden de hoogste mate van mobiliteit. Je bent volledig vrij om te bewegen zonder dat kabels in de weg zitten. Dit is perfect voor dynamische projecten of wanneer je op locaties werkt zonder directe toegang tot stroom.

Het nadeel is dat je afhankelijk bent van de levensduur van de batterij en dat je reservebatterijen of een oplader bij de hand moet hebben.

Een 3D-pen die op netstroom werkt, biedt een constante en betrouwbare stroomvoorziening. Dit is ideaal voor langere sessies of wanneer je een stabiele energietoevoer nodig hebt voor consistente prestaties. Het nadeel is dat je mobiliteit beperkt is tot de lengte van het snoer en de nabijheid van een stopcontact.

Extra functies van 3D-pennen die het verschil maken

Innovatieve functies in 3D-pennen – zoals dubbele extrusie – openen nieuwe mogelijkheden voor 3D-tekenen. Ik bespreek enkele voorbeelden van deze functies en hun voordelen.

Dubbele extrusie

Een 3D-pen met dubbele extrusie kan twee verschillende kleuren of soorten filament tegelijkertijd gebruiken. Dit betekent dat je complexere en kleurrijke ontwerpen kunt maken zonder van pen of filament te wisselen. Het is ideaal voor kunstenaars en ontwerpers die hun creativiteit willen uitbreiden met meer kleurvariaties in hun werk.

Verstelbare mondstukken

Sommige geavanceerde 3D-pennen hebben verstelbare mondstukken waarmee je de breedte van de filamentlijn aanpast. Dit is handig als je zowel brede vullingen als fijne details wilt maken. Met deze functie kun je de dikte van de lijn variëren van bijvoorbeeld 0,5 mm tot 1,5 mm, wat meer precisie en flexibiliteit biedt in je ontwerpen.

Integratie met apps

Sommige moderne 3D-pennen kunnen worden gekoppeld aan apps, waardoor je toegang krijgt tot vooraf ontw orpen sjablonen en tutorials. Dit is een geweldige functie voor beginners die stap-voor-stap begeleiding nodig hebben of voor professionals die op zoek zijn naar inspiratie.

Het belang van reviews

Zoals gezegd, bestaat een 3D-pen nog niet gek lang. Waar bij andere producten er altijd wel iemand in je directe omgeving is die er ervaring mee heeft en je advies kan geven, is de kans best groot dat dit bij een 3D-pen niet het geval is. Het is daarom waardevol om verschillende reviews van anderen op het internet te lezen.

Welk merk maakt de beste 3D-pennen?

Creo Pop

Creo Pop staat bekend om zijn innovatieve benadering in de wereld van 3D-printen. Dit merk heeft zich onderscheiden door het ontwikkelen van technologieën die veiliger en gebruiksvriendelijker zijn dan traditionele 3D-printmethoden.

Hun focus ligt op het creëren van producten die toegankelijk zijn voor een breed publiek, inclusief onderwijsinstellingen en hobbyisten. Creo Pop benadrukt het belang van milieuvriendelijke en niet-toxische materialen, wat hen een voorloper maakt in duurzame 3D-printtechnologie.

MYNT 3D

MYNT 3D heeft zich gevestigd als een belangrijke speler in de markt van 3D-pennen door hun nadruk op gebruikersvriendelijkheid en veelzijdigheid. Ze richten zich op het ontwikkelen van producten die zowel beginners als professionals aanspreken.

MYNT 3D is bekend om zijn commitment aan kwaliteit en innovatie, waarbij ze voortdurend streven naar het verbeteren van de precisie en de gebruikservaring van hun producten.

Hun aanbod omvat een reeks van 3D-pennen die compatibel zijn met diverse materialen, wat hen populair maakt onder een breed scala aan gebruikers, van kunstenaars tot ingenieurs.

Scribbler

Scribbler heeft zich gepositioneerd als een merk dat creativiteit en artistieke expressie in de wereld van 3D-printen stimuleert. Hun producten zijn ontworpen met het oog op het bieden van maximale creatieve vrijheid aan de gebruiker.

Scribbler staat bekend om hun innovatieve functies, zoals de mogelijkheid om met meerdere kleuren of materialen te werken. Dit maakt hun 3D-pennen bijzonder aantrekkelijk voor kunstenaars en ontwerpers die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun ideeën tot leven te brengen. Het merk legt de nadruk op ergonomisch design, wat zorgt voor een comfortabele en intuïtieve gebruikservaring.

Wat zijn volgens de Consumentenbond en Tweakers de beste 3D-pennen?

Op dit moment zijn er nog geen vergelijkende tests gedaan door Consumentenbond of Tweakers. Zodra dit verandert, voeg ik de resultaten hier toe, zodat je op de hoogte blijft van de beste 3D-pennen van dit moment.

Veelgestelde vragen over 3D-pennen van onze lezers

We hebben nog geen vragen van onze lezers ontvangen over 3D-pennen. Heb je dit artikel gelezen, maar mis je nog iets? Vul het feedbackformulier hieronder in en laat het ons weten!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen