Fully Jarvis Zit-stabureau-Review: het Degelijkste Zit-stabureau dat er is?

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min. leestijd

Fully Jarvis Zit-stabureau-Review: het Degelijkste Zit-stabureau dat er is?

Wellicht heb je de kreet 'zitten is het nieuwe roken' weleens gehoord – en als je net als ik veel tijd achter je computer doorbrengt, dan kom je al snel aan de nodige zituren! Maar je hoeft natuurlijk niet de hele tijd zittend te werken. Zie daar deze Fully Jarvis zit-stabureau-review. Met dit bureau wissel je het zitten en het staan moeiteloos af, zonder aan comfort te verliezen.

In deze review vertel ik je alles over dit product. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat mag je verwachten? Hoe ervaarden onze testers het?

Over Fully

Fully maakt en verkoopt stevig én mooi kantoormeubilair. Alles is ontworpen om voor een gezonde, ondersteunende werkplek te zorgen. Naast zit-stabureaus verkoopt Fully onder ander stoelen, bureausystemen en accessoires – en dat met Europese headquarters in ons zuiderbuurland!

Fully Jarvis zit-stabureau met massief eikenhoutblad

Wat we goed vinden:

 • Veel personaliseermogelijkheden: kies zelf hoe uitgebreid je het bureau wilt, de kleur en het materiaal.
 • Het bureau is zeer sterk en stabiel. 
 • Er zit een goede handleiding bij, waardoor je het bureau eenvoudig in elkaar zet. 
 • Het bureau heeft een prachtige afwerking.
 • Het bureaublad en het onderstel hebben een lange garantietermijn.
 • Er zijn veel mogelijkheden voor kabelmanagement. 

Wat we minder goed vinden:

 • Het onderstel en bureaublad worden apart geleverd. Dit kan verwarrend zijn.
 • Het bureau wordt gedemonteerd geleverd; je moet zelf de handen uit de mouwen steken. 

Dingen om te overwegen voordat je een zit-stabureau koopt

Een zit-stabureau kun je flink in hoogte verstellen, waardoor je zitten en staan eenvoudig afwisselt. Het afwisselen is vooral goed voor je gezondheid. Het vermindert het risico op ziektes als obesitas, diabetes en hart- en vaatziektes en verbetert je houding. Ook komt het de focus en productiviteit ten goede. 🧠

Eerlijk is eerlijk: het kan, zeker in het begin, oncomfortabel zijn om staand te werken. Het is ook zeker geen aanrader om te lang achterelkaar te staan; dit belast je voeten, rug en knieën. Het gaat juist om die afwisseling!

Heb je gezondheidsproblemen? Dan is staand werken misschien niet geschikt voor jou, afhankelijk van de aard van deze problemen. Check dit vooraf met je dokter.

iemand zit naast omgekeerd bureau op de grond te monteren

Bezorging en installatie

Het bureau is heel netjes verpakt, op een manier die alle ruimte in de doos benut. Geen onnodig groot pakket en papierverspilling dus. Licht is het pakket echter niet. Moet je hem een trap (of meerdere trappen) optillen, dan is het geen slecht idee om een vriend of familielid lief aan te kijken voor hulp.

Een van de weinige nadelen van het bureau is dat het gedemonteerd wordt geleverd. Je moet zelf aan de slag dus! Ook wordt het onderstel en het bureaublad apart geleverd. Dit kan enige verwarring veroorzaken. Een gedeelte van het bureau kan hierdoor bijvoorbeeld een paar dagen later aankomen dan het ander.

Gelukkig zit er een goede handleiding bij het bureau. Hierdoor wisten onze testers alles bijna moeiteloos in elkaar te zetten. Alle onderdelen passen ook perfect tijdens montage, dus bij het monteren kwam geen geduw en gepuf kijken.

iemand monteert onderstel bureau aan blad

Prijs-kwaliteitverhouding

We zijn zeer te spreken over de kwaliteit! Sterker nog: het kan wat ons betreft niet beter dan dit. Hoewel er goedkopere bureaus op de markt zijn, is de prijs absoluut in verhouding met de kwaliteit.

Ook is de prijs afhankelijk van het materiaal, het formaat, de afwerking, de extra snufjes en welk onderstel je neemt. Je bent daarom zeer flexibel met hoeveel je wilt uitgeven. 👛

Zo kun je verschillende materialen kiezen voor het bureaublad, waarbij onze variant van massief eikenhout het op een na duurste is. Ook het formaat hiervan speelt een rol. Daarnaast kost het elektrische onderstel meer dan het handmatige onderstel, en betaal je eventueel ook meer voor extra accessoires, maar daar kom ik nog op terug.

Garantie

We worden heel blij van de garantietermijn. Het bureaublad heeft vijf jaar garantie. Let wel op: normale slijtage, scheurtjes en schade door foutieve montage, demontage of herstelling vallen hier niet onder.

Op alle onderdelen van het frame zit maar liefst vijftien jaar garantie. Denk hierbij aan (onuitgelokte!) problemen de mechanische en elektrische onderdelen en de motoren – dat valt allemaal onder die garantie.

Je hoopt het natuurlijk niet nodig te hebben, maar een lange garantie geeft wél een prettig gevoel: het toont aan dat Fully vertrouwen heeft in hun product.

Elektrische vs. pneumatische vs. handmatige zitstabureaus

Zit-stabureaus kunnen op drie manieren in hoogte worden versteld. Ik leg ze alle drie kort uit, voordat ik toelicht hoe dit bij de Fully Jarvis zit die wij hebben ontvangen.

 • Een elektrisch zit-stabureau wordt aangedreven door een elektromotor. Je verstelt deze bureaus in hoogte met één druk op de knop. Dit is eenvoudig, snel en stil. Aan een elektrisch model zit doorgaans wel het hoogste prijskaartje, zo ook bij Fully. Ook moet je het bureau altijd in de buurt van een stopcontact zetten. 🔌
 • Er zijn zit-stabureaus die pneumatisch in hoogte te verstellen zijn. Dit houdt in dat het onderstel werkt met perslucht middels een compressor. Er is hierbij bijvoorbeeld een hendel of voetpedaal aanwezig. De voordelen zijn dat ze goedkoper zijn dat elektrische zit-stabureaus en dat je geen elektriciteit nodig hebt. Ook zijn ze eenvoudig in gebruik en makkelijk in elkaar te zetten. De nadelen zijn dat een pneumatisch zit-stabureau minder stil, stabiel en nauwkeurig af te stellen is dan de elektrische tegenhanger. Fully biedt deze optie echter niet aan, dus als je hiervoor wilt gaan, moet je uitwijken naar een andere fabrikant.
 • De bureaus in de derde categorie moet je handmatig verstellen. Dit is de meest budgetvriendelijke optie, maar het kost je wel meer werk. Ook maakt een handmatig zit-stabureau meer geluid tijdens het verstellen.

De Fully Jarvis is in zowel elektrische als handmatige uitvoering – de Jarvis Crank – te vinden. Wij hebben de elektrische ontvangen. Zoals je hierboven las, heeft dat tal van voordelen.

Het bedieningspaneel dat wij hebben ontvangen heeft bovendien een geheugenfunctie, waarmee je de juiste zit- en stahoogte kunt opslaan en met een enkele druk op de knop instelt. Let wel: die geheugenfunctie krijg je niet per definitie bij een elektrisch onderstel. Hiervoor betaal je een meerprijs van € 35.

Minimale en maximale hoogte

Onze testers hebben specifiek het drietrapsframe getest. Dit heeft een bereik tussen 62,2 cm tot 127 cm zonder bureaublad. Dit is geschikt voor de meeste mensen tussen 162,5 cm en 213,3 cm. Hiermee voldoet het bureau aan de NEN-EN 527-norm, een normering voor bureaus die de gemiddelde Europeaan in gedachten houdt.

Het is ook mogelijk om voor een tweetrapsframe of lage drietrapsframe te kiezen. ⤵️

 • Het tweetrapsframe heeft een bereik tussen 73,7 cm tot 122,7 cm zonder bureaublad. Dit is geschikt voor de meeste mensen tussen 177,8 cm en 205,8 cm.
 • Het lage drietrapsframe heeft een bereik tussen 55,6 cm tot 107,2 cm zonder bureaublad. Dit is geschikt voor de meeste mensen tussen 144,8 cm en 180,3 cm.

Stabiliteit

Het Fully Jarvis zit-stabureau is zeer sterk en stabiel. Onze twee monitoren bewegen nagenoeg niet wanneer we op het bureau leunen of typt. Deze variant (met drietrapsframe) heeft een hefvermogen van 158 kilo, waardoor het bureau zelfs op de hoogste stand met veel gewicht erop goed stabiel blijft. Geen zorgen dus als je zware apparatuur hebt!

close up van onderstel met voetjes zichtbaar

Materiaal en design

Je kunt het Fully Jarvis zit-stabureau naar eigen smaak samenstellen. Er zijn verschillende materialen en kleuren beschikbaar en je hebt ook de mogelijkheid om hem zo uitgebreid te maken als je wilt.

Het bureau dat wij hebben getest heeft een bureaublad van massief eikenhout. Dit voelt premium aan! Extra fijn is de laklaag die krassen voorkomt en het bureaublad makkelijk te poetsen maakt. Ook zie je eventuele krassen in die afwerking minder snel dan dat je een diepe kras in het hout zelf zou zien.

Ook de rest van het bureau is mooi afgewerkt: het stalen onderstel heeft een premium matte coating die oerdegelijk oogt.

Liever een ander materiaal bureaublad? Je kunt naast massief eikenhout kiezen uit:

 • massief walnoten- of esdoornhout;
 • bamboe;
 • laminaat;
 • fineerhout;
 • whiteboard.

Ben je op zoek naar een lichter materiaal, dan zijn bamboe of laminaat goede opties. Wel zijn deze materialen minder duurzaam dan massief hout. Op whiteboard kun je met stift notities maken. Handig als je aan het werk bent! Afhankelijk van het materiaal heb je de keuze uit verschillende kleuren.

Het onderstel is ondertussen te krijgen in het wit, zwart, violet, indigo, zilver, en lichtmetaal.

Afmetingen

Onze variant van het Fully Jarvis zit-stabureau heeft een blad van 160 × 80 cm. Wat ons betreft biedt dit méér dan genoeg plek. De twee monitoren, laptop en toetsenbord van onze testers passen er allemaal op.

Als je toch nog iets meer ruimte nodig hebt, is er ook een blad van 180 × 80 cm beschikbaar. Kleiner kan ook: 120 × 80 cm of 140 × 80 cm. Aan opties geen gebrek!

Accessoires

Je kunt verschillende extra accessoires bijkopen en installeren op het bureau. Bepaalde accessoires zijn in te schroeven op de voorgeboorde gaten onder het bureaublad.

Onze testers hebben onder andere de flesopener getest. Extra handig hieraan is dat er een magneetje in zit die zorgt dat het dopje niet op de grond valt!

Andere accessoires die Fully aanbiedt zijn onder andere monitorarmen, inbouwstopcontacten, stekkerdozen, bureaulampen, opbergruimtes, bureauonderleggers, bureauhaken, toetsenbordhouders en wieltjes. Ik zou zeggen: neem een kijkje op hun website voor alle accessoires.

Check alle accessoires op Fully.com →

Fully Jarvis zit-stabureau ervaringen

Je hoeft me natuurlijk niet op mijn woord te geloven. 😉 Ik heb op het internet nog meer positieve gebruikersbeoordelingen gevonden:


Fully Jarvis zit-stabureau review – conclusie

De hoofdrolspeler van deze Fully Jarvis zit-stabureau review heeft indruk gemaakt. We zijn zeer te spreken over de kwaliteit en de vele personalisatiemogelijkheden, waardoor je bovendien invloed hebt op hoeveel je uitgeeft.

Heb je zelf een Fully Jarvis zit-stabureau in huis? Dan zijn we superbenieuwd naar jouw ervaring. Of ben je juist geïnteresseerd in een Fully-bureau, en heb je nog vragen? In beide gevallen kun je bij het formulier hieronder terecht. Hoe dan ook: bedankt voor het lezen!

Check bij Fully →

Fully Jarvis zit-stabureau-alternatieven

Als je toch benieuwd bent naar de competitie, hebben we hieronder enkele aanraders voor je op een rijtje staan – ook al zijn wij zelf volledig in onze nopjes met onze Fully Jarvis!

#1 GAME HERO Monster 

Fanatieke gamers zoeken wellicht een bureau dat hier helemaal op is ingericht. Dan zit je met de GAME HERO monster goed: dit zit-stabureau is gemaakt en ontworpen volgens de specificaties voor officiële e-sporttoernooien. De ledstrip aan de achterkant zorgt bovendien voor een cool effect tijdens het gamen.

wit GAME HERO Monster zit-stabureau

#2 Dunimed zit-stabureau

Op zoek naar een budgetvariant? Dan is dit zit-stabureau van Dunimed het overwegen waard. Dit product blinkt uit in prijs-kwaliteitverhouding. Je zorgt voor een ergonomische en comfortabele werkplek, zonder daarvoor de hoofdprijs neer te leggen.

grijs Dunimed zit-stabureau

Was dit artikel behulpzaam?