De Beste Draadloze Deurbel

Vrouw drukt op draadloze deurbel

Laatst geüpdatet op:

Heb je een huis gekocht of een huurcontract afgesloten voor een appartement om er op de verhuisdag achter te komen dat je geen deurbel hebt? Of misschien is je huis ruim en zou een tweede ontvanger enorm handig zijn.

Hoe dan ook, de oplossing is simpel: een draadloze deurbel! Ik vertel je dan ook graag wat de beste draadloze deurbel is op de Nederlandse markt – en waar je rekening mee moet houden bij de aankoop. 🔔

Table of Contents

Top 5 Beste Draadloze Deurbellen

Google Nest Hello

Google Nest Hello vooraanzicht
Beste draadloze deurbel
5/5
 • De Ring Video Deurbel 3 heeft een Full HD camera waarmee je kunt zien wie voor je deur staat
 • De app die je hiervoor gebruikt biedt nog verscheidene andere opties, waardoor je de hele gebruikservaring zelf fijnstelt
 • Om videomateriaal op te slaan moet je een abonnement nemen

Camera: Ja (1920×1080)
Stroomvoorziening: Netstroom
Intercom: Ja

Abonnementskosten p/j: €50 (optioneel)
App: Ja
Smart home: Amazon Alexa, Google Assistant

Ring Video Bel 1

Ring Video Deurbel 1 vooraanzicht
Beste koop
4.5/5
 • Dit is de voorloper van het bovengenoemde model; je bent van kwaliteit dan ook verzekerd, maar wel voor een vriendelijkere prijs
 • Ook hier krijg je een ingebouwde camera meegeleverd, al dan niet van iets minder goede kwaliteit
 • Ook dit model heeft een abonnement nodig indien je videomateriaal wilt opslaan

Camera: Ja (1280×720)
Stroomvoorziening: Batterij
Intercom: Ja

Abonnementskosten p/j: €30 (optioneel)
App: Ja
Smart home: Amazon Alexa, IFTTT, Samsung SmartThings

Smartwares WiFi video deurbel

Smartwares WiFi deurbel
Beste op netstroom
4/5
 • Deze draadloze deurbel heeft een camera met een horizontale kijkhoek van maar liefst 160°
 • Je hebt de mogelijkheid je videomateriaal gratis op de cloud op te slaan
 • Door het gebruik van netstroom zul je de deurbel toch dichtbij een stopcontact moeten plaatsen

Camera: Ja (1920×1080)
Stroomvoorziening: Netstroom
Intercom: Ja

Abonnementskosten p/j: —
App: Ja
Smart home: —

Honeywell DC311N

Beste zonder camera
3.7/5
 • Dit model heeft een draagbare gong, waardoor je hem waar dan ook in huis plaatst
 • Het installatieproces is een eitje
 • Je mist een aantal functies, zoals de camera en de intercomfunctie

Camera: Nee
Stroomvoorziening: Batterij
Intercom: Nee

Abonnementskosten p/j: —
App: Nee
Smart home: —

Alecto ADB-17

Beste voor een klein budget
3.5/5
 • Je hebt met dit model al voor onder de €30 een draadloze deurbel
 • Je hebt keuze uit maar liefst 36 verschillende melodieën
 • Niet de allerbeste bouwkwaliteit

Camera: Nee
Stroomvoorziening: Batterij
Intercom: Nee

Abonnementskosten p/j: —
App: Nee
Smart home: —

Waarom een draadloze deurbel?

Draadloos betekent geen kabels, dat is duidelijk! Een oplossing zonder kabels betekent een veel eenvoudigere installatie. Het is niet alleen eenvoudiger, maar het geheel ziet er ook erg netjes uit. Bij een bekabelde deurbel moet je de kabels verbergen, gaten boren en daarnaast de kabels beschermen.

Afhankelijk van het type draadloze deurbel dat je koopt, is een van de grootste voordelen van het gebruik van een draadloze deurbel de beveiligingsfuncties die het aan je huis toevoegt. Je voelt je net een beetje veiliger bij het gebruik van een draadloze deurbel met een camera.

Daarnaast is het bereik een ander groot voordeel. Iemand die thuis in zijn schuur, zolder of kelder werkt, zal er veel baat bij hebben om de ontvanger in een stopcontact naar keuze te kunnen steken. Dat wil zeggen, tenzij hij of zij een ontvanger op batterijen loopt. Bovendien is de mogelijkheid om meerdere ontvangers in huis te hebben enorm nuttig, vooral als je slechthorend bent.

De 5 Beste Draadloze Deurbellen op een Rij

#1 Google Nest Hello – Beste draadloze deurbel

Camera: Ja (1920×1080)
Stroomvoorziening: Netstroom

Intercom: Ja
Abonnementskosten p/j: €50 (optioneel)

App: Ja
Smart home: Amazon Alexa, Google Assistant

De Nest Hello is een geweldig uitziend apparaat, met een slank ontwerp waardoor het een chiquer, meer premium product is dan de iets omvangrijkere Ring. De set-up van de Hello is echter iets ingewikkelder dan de Ring, omdat hij in een stopcontact moet worden ingestoken.

Als de Hello eenmaal is geïnstalleerd, hoef je je echter nooit meer zorgen te maken over het vervangen of opladen van de accu’s, omdat deze altijd op het lichtnet is aangesloten.

Als het Nest helemaal is aangesloten, moet je je smartphone pakken, de Nest app (beschikbaar op Android en iOS) downloaden. Als je al andere Nest-producten hebt, kun je de Hello makkelijk toevoegen aan de app op je telefoon.

Ik was al snel onder de indruk van het Nest Hallo, want de volgende dag kwam er een bezorger bij mij thuis en belde aan. Ik kreeg direct een melding op mijn telefoon dat iemand had gebeld en door erop te tikken werden we in de Nest app geopend om de live videostream te bekijken. 

Google Nest Hello deurbel
5/5

De stream bevat audio, zodat je zowel kunt horen als zien wat er aan de hand is, en je kunt de ingebouwde microfoon gebruiken om met mensen aan je deur te praten. 

Er is zeer weinig vertraging op de audio en de Hello zorgt voor een helder, helder geluid, waardoor de persoon aan de deur je gemakkelijk hoort. Je hebt echter zowel een sterk WiFi-signaal voor de bel nodig als goed ontvangst op je telefoon, anders lijdt de geluids- en videokwaliteit eronder.

Verder heeft het Nest Hello ook een robuuste nachtcamera, die ook in het donker duidelijke beelden van mensen, voertuigen en andere bewegende objecten blijft weergeven.

Een andere nuttige functie op het Nest Hello is de Familiar Face-functie. Hij registreert het gezicht van iedereen die bij je deur komt, waarna je in de app gemakkelijk de namen van de mensen die je kent kunt bevestigen. Zo krijg je een melding wanneer een geliefde, familielid of vriend aankomt of vertrekt.

De Nest Hello slaat verder videoclips op van gedetecteerde beweging en mensen van de afgelopen vijf dagen, maar beelden die ouder zijn dan dat worden verwijderd, tenzij je het Nest Aware-abonnementspakket neemt. Dit abonnement is helaas ook nodig voor de bovengenoemde Familiar Face-functie, wat je €5 per maand of €50 per jaar kost.

Voordelen

 • Zowel de video- als geluidskwaliteit is uitstekend
 • Je maakt je geen zorgen om lege batterijen na installatie
 • De Familiar Face-functie is een prettige bijkomstigheid

Nadelen

 • Het Nest Aware abonnement is voor zijn functies erg aanlokkelijk, maar kost je toch €5 per maand of €50 per jaar
 • Je hebt een sterk WiFi-signaal nodig voor zowel de bel als je telefoon

#2 Ring Video Bel 1 – Beste koop

Camera: Ja (1280×720)
Stroomvoorziening: Batterij

Intercom: Ja
Abonnementskosten p/j: €30 (optioneel)

App: Ja
Smart home: Amazon Alexa

Ring Video Bel 1 met app op iPhone
4.5/5

We zijn in een ander artikel over deurbellen met camera al vrij diep in gegaan op dit top apparaat. Gezien ons enthousiasme hierover, lopen we graag nog even de belangrijkste details met je na!

De Ring Video Doorbell bevat een 1.280 x 720-pixel HD camera met een kijkhoek van maar liefst 180°. Hij heeft ook een bewegingssensor die tot 9 meter kan zien – ook in het donker! Verder licht een ring rond de knop van de bel blauw op wanneer je erop drukt om je te laten weten dat het signaal doorgegeven is.

Tevens bevat hij een klein speakertje waardoor je met degene voor je deur kunt praten. Dit is de intercomfunctie – en die hanteert dit kleine apparaatje prima.

De videokwaliteit lijkt soms ietwat vervormd door een zogenaamd fish eye effect, maar erger dan dat wordt het niet. Degene die voor de camera staat blijft goed zichtbaar; de randen van het beeld zijn enkel wat vervormd. Verder kan het geluid bij gesprekken heel soms uitvallen of ietwat vervormd worden.

De algehele communicatie verloopt via de Ring app (voor Android, iOS, MacOS en Windows). In de app kun je allerlei instellingen aanpassen – maar het belangrijkste voor deze lijst is dat je kunt zien wie er voor je deur staat, zelfs al ben je aan de andere kant van de wereld. De Ring heeft dan ook een WiFi-verbinding nodig.

Daarnaast zul je indien je gebruik wilt maken van bepaalde functies, zoals het terugkijken van beelden of het delen hier van, een abonnement moeten nemen:

 • Het Protect Basic Plan is €3 per maand of €30 per jaar en geeft je de mogelijkheid om de opgenomen video’s te bekijken, te delen en te downloaden. Dit geeft je 60 dagen cloud-opslag per camera en volledige toegang tot al je video’s.
 • Voor €10 per maand of €100 per jaar, geeft het Protect Plus Plan je alles van het Basic Plan voor een onbeperkt aantal camera’s én krijg je een levenslange garantie (de garantieperiode is normaal gesproken 2 jaar in Nederland).

De Ring werkt verder op een oplaadbare batterij. Om hem op te laden moet je de deurbel wel geheel verwijderen, waarvoor deze glijdt gemakkelijk van de montageplaat afglijdt. Daarna sluit je hem aan op een USB-lader met behulp van de meegeleverde kabel en de mini USB-poort aan de achterkant van het apparaat.

Het duurt ongeveer 10 uur voordat hij volledige opgeladen is, wat je een volledig jaar batterijlevensduur zou moeten geven. Niet altijd even praktisch, maar het bespaart je wél een hoop gedoe met bekabeling.

Ten slotte werkt de Ring tussen temperaturen van -20 tot +49 C°, dus weersbestendig is hij ook!

Voordelen

 • Een betere prijs-kwaliteitverhouding vind je niet snel
 • Camera- en intercomfuncties zijn erg handig
 • Dit model is weersbestendig

Nadelen

 • Om je beeldmateriaal op te slaan moet je een abonnement nemen

#3 Smartwares WiFi video deurbel – Beste op netstroom

Camera: Ja (1280×720)
Stroomvoorziening: Netstroom

Intercom: Ja
Abonnementskosten p/j: —

App: Ja
Smart home: —

Ook met deze draadloze deurbel tref je een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Hij wordt geleverd met een camera van 1280×720 resolutie. Je kunt de live stream hiervan bekijken op je smartphone via de app voor iOS of Android. Dit is niet bepaald een technisch hoogstandje, maar handig is hij wel. Hiermee gebruik je ook de intercomfunctie en stel je je notificaties in.

De camera springt automatisch aan als de bewegingssensor hiertoe aanleiding geeft. Ook hier ontvang je een melding van.

De kijkhoek van 160° is ook zeer adequaat. Het is niet de bepaald de 180°C van de Ring Video, maar houdt de vriendelijke prijs van dit apparaat ook even gedachten. Ergens moest een compromis gesloten worden!

Smartwares WiFi deurbel met app op telefoon
4/5

Waar geen compromis is gesloten, is de opslag van je videomateriaal: je hebt geen betaald abonnement op een cloud service nodig. Je slaat je videomateriaal in plaats daarvan op op een SD-kaartje van 32 GB.

Nog een leuke bijkomstigheid: je kunt deze deurbel laten samenwerken met bepaalde modellen deuropeners, zoals de Byron DB5005. Zo hoef je alleen op een knop te drukken om iemand je huis in te verwelkomen. Dat is vooral erg handig als het snertweer is en je mensen snel wilt binnenlaten. In de tussentijd werkt deze deurbel gewoon door: hij is met een IP55-rating namelijk ook nog eens weersbestendig.

Het – afhankelijk van je voorkeuren – grotere minpunt is het feit dat dit model op netstroom moet worden aangesloten. Je zult dus toch een kabel moeten trekken om hem ergens in te pluggen. Daarnaast is er voor deze deurbel geen gong verkrijgbaar; je bent dus echt afhankelijk van je smartphone.

Voordelen

 • Je hebt geen cloud service nodig om je videomateriaal op te slaan
 • Dit model heeft een camera met bewegingssensor waardoor je alles ziet dat voor je deur gebeurt
 • Kan samenwerken met andere andere apparaten, zoals automatische deuropeners

Nadelen

 • Een batterij had tijdens de installatie veel gedoe gescheeld
 • Geen gong verkrijgbaar, dus je bent afhankelijk van je smartphone

#4 Honeywell DC311N – Beste zonder camera

Camera: Nee
Stroomvoorziening: Batterij

Intercom: Nee
Abonnementskosten p/j: —

App: Nee
Smart home: —

Honeywell DC311n deurbel
3.7/5

De DC311N heeft niet bepaald de smart eigenschappen van de bovengenoemde deurbellen, maar als je op zoek bent naar een betrouwbare draadloze deurbel met een ontvanger – oftewel geluidskast of gong – op batterijen, zul je niet snel iets beters vinden.

Met een bereik van 150 meter kun je de ontvanger waar dan ook in huis of zelfs buitenshuis plaatsen. De verbinding is dan ook uitzonderlijk sterk en loopt via ActivLink – Honeywell’s eigen radiofrequentie. Je hoeft dus alleen de deurbel alleen aan te zetten en hij is klaar voor gebruik.

De ontvanger is luid (80dB), dus deze moet nog steeds hoorbaar zijn zelfs als je gehoor niet zo goed is. In principe zou je hem met een goed gehoor tot op zo’n 60 meter afstand moeten kunnen horen. Hoewel je daarbij uit maar vier verschillende deuntjes kunt kiezen, zijn ze allemaal best goed aan te horen.

Een set van vier AA-batterijen gaat tussen de twee en vier jaar mee. Het enige nadeel is dat er geen lampje op deze set zit voor slechthorende gebruikers of mensen met een hoofdtelefoon, maar verder is dit een schitterende bel van een kwaliteitsmerk.

Voordelen

 • Positief punt #1
 • Positief punt #2

Nadelen

 • Negatief punt #1
 • Negatief punt #2

#5 Alecto ADB-17 – Beste voor een klein budget

Camera: Nee
Stroomvoorziening: Batterij

Intercom: Nee
Abonnementskosten p/j: —

App: Nee
Smart home: —

Ten slotte hebben we de beste deurbel voor het bescheidenere budget. Het is dan ook passend dat de functies hiervan ook bescheiden zijn.

Toch doet dit niet af aan de betrouwbaarheid van dit apparaatje: je krijgt om te beginnen een bereik van 30 meter. Dit zou genoeg moeten zijn om de verbinding tussen de bel en de gong vanaf de voordeur tot aan de achterkant van een gemiddeld huis te moeten ondersteunen.

De gong heeft een lampje dat tevens gaat branden wanneer er aangebeld wordt. Dit kan aan een kant als irritant worden ervaren, vooral ’s avonds, maar tegelijkertijd is dit zeer handig voor mensen met hoorproblemen!

De kleur en frequentie van dit lampje zijn niet aanpasbaar, maar de melodieën wel: je kiest uit 36 deuntjes waarvan je de volume kunt aanpassen.

Alecto ADB-17 deurbel vooraanzicht
3.5/5

De bel is verder weersbestendig met een IP44-rating, maar ik zou je toch aanraden hem op een plekje te hangen waar regenwater niet snel bij de bel komt. De bouwkwaliteit van dit apparaatje voelt namelijk niet heel robuust.

Voordelen

 • Met dit model koop je een draadloze deurbel voor een schijntje
 • Je krijgt uit 36 deuntjes
 • Het volume is instelbaar

Nadelen

 • Niet de meest robuuste bouwkwaliteit

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen voorkeuren. Misschien heb je helemaal geen behoefte aan een deurbel met camera, of misschien juist wél – en daarbovenop ook nog opslagruimte. Dit is echter niet het enige waaraan je moet denken voor je aankoop…

Hoe ziet je draadloze deurbel eruit?

Het aanbod aan draadloze deurbellen is zeer uitgebreid. Je kunt van het vrij traditionele druk-op-de-knop model tot minimalistische deurbellen die er nauwelijks uitzien als deurbellen gaan. Je koopt al een fatsoenlijke deurbel voor minder dan een tientje, of je kunt €40 of nog meer neerleggen. Over smaak valt hoe dan ook niet te twisten, toch?

Hoe wordt een draadloze deurbel van stroom voorzien?

Je kiest tussen een deurbel die zelf ingeplugd moet worden of waarvan de ontvanger moet worden ingeplugd, of een toestel waarbij zowel de deurbel als het klokkenspel op batterijen werkt. De plug-in ontvangers zijn nu slanker, mooier en in staat om over langere afstanden te werken – en ze hebben de extra bonus dat je de batterijen niet elk jaar of zo hoeft te vervangen.

Het vervangen van de batterijen is meteen het grote nadeel van het batterijmodel, maar het voordeel is dat je een ontvanger die op batterijen loopt kunt meenemen of vrijwel overal in het bereik kunt plaatsen. Ook gebruik je geen kostbaar stopcontact in een huis waar je wellicht sowieso al moeite hebt om vrije stopcontacten te vinden.

Hetzelfde geldt voor de bel: het is veel makkelijker een batterij in een deurbel te doen of de deurbel zelf op te laden dan om eerst een kabel te trekken naar een stopcontact.

Kind drukt op Google Nest Hello deurbel

Wat is het bereik van een draadloze deurbel?

Over het algemeen hebben de meeste modellen een startbereik rond de 45 meter. Natuurlijk zijn er ook draadloze deurbellen die veel verder gaan dan 45 meter, zoals de Honeywell DC311N. Houd er rekening mee dat hoe groter het bereik is, hoe hoger de prijs ook vaak is. 

Als je het bereik van de draadloze deurbel wilt bepalen, is het natuurlijk een goed idee om rekening te houden met de grootte en de verschillende kamers van je huis. Hoe groter het huis is, hoe groter het bereik van het apparaat in principe moet zijn.

Houd bovendien rekening met de aanwezigheid van verschillende kamers en muren. Muren kunnen het draadloze belsignaal vanaf de deur tot op zekere hoogte verstoren. Heb je bijvoorbeeld een klein huisje met meerdere kamers en muren, dan kun je beter een deurbel met een groter bereik aanschaffen. Omgekeerd is in een groot huis met veel open ruimtes vaak een kleiner bereik voldoende.

Natuurlijk is het bereik van een deurbel die op een WiFi-netwerk is aangesloten en verbonden is met je telefoon nog groter. Zolang zowel de bel als je smartphone bereik hebben, sta je overal ter wereld in verbinding met de deurbel.

Kan dit bereik verstoord worden?

Gebruikt de deurbel die je op het oog hebt een geheel eigen radiofrequentie, zoals de Honeywell met zijn ActivLink? Zo’n eigen radiofrequentie is specifiek bedoeld om te voorkomen dat het bereik van de deurbel en de ontvangst van de ontvanger verstoord wordt.

Daarnaast gebruiken sommige modellen eigen zelflerende algoritmes. Dit is al helemaal handig bij het voorkomen van verstoorde signalen tussen de deurbel en de ontvanger!

Modellen die niet op een eigen frequentie werken of een zelflerend algoritme gebruiken, kunnen inderdaad een verstoord signaal ervaren. De 2,4 GHz-band van je WiFi-signaal staat hier bijvoorbeeld bekend om. Deze band wordt namelijk ook gedeeld met Bluetooth, je magnetron, enzovoorts.

Ring Video Deurbel op houten muur

Zijn er draadloze deurbellen voor mensen met hoorproblemen?

De meeste draadloze deurbellen hebben ook veel verschillende tonen en deuntjes. Op die manier kun je verschillende tonen uitproberen en uiteindelijk de toon kiezen die je het leukst vindt. Daarnaast zijn er ook veel draadloze deurbellen op de markt gebracht die inderdaad ontworpen zijn voor mensen met gehoorverlies.

Ingebouwde LED-lampjes zijn hier een voorbeeld van (al zijn deze ook voor alle andere mensen heel handig). Dit kan dus zeker een goed idee zijn voor mensen die niet meer goed horen of bijvoorbeeld ouderen.

Uiteraard heb je altijd de mogelijkheid om het volume van de deurbel aan te passen. Dit kan in veel situaties een groot voordeel zijn. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin, dan kun je het volume een beetje hoger zetten. Zo hoor je de bel in de tuin. Ook als je bijvoorbeeld ’s avonds een film kijkt, is het altijd handig om het volume aan te passen als dat nodig is.

Is een draadloze deurbel een smart deurbel?

Nee, niet per sé – maar wellicht wil je wél een smart deurbel! Het verschil is dat non-smart draadloze deurbellen via radiofrequenties werken, terwijl smart deurbellen via WiFi werken.

Er zijn echter maar weinig daadwerkelijk draadloze smart deurbellen. De bovengenoemde Ring Video Doorbell is hier een uitzondering op omdat deze op batterijen werkt.

Veel anderen zullen alsnog moeten worden aangesloten op de stroomvoorziening van je oude, traditionele deurbel, maar daar krijg je ook heel wat voor terug: een camera (veelal van op zijn minst HD kwaliteit), mogelijkheid tot het voeren van gesprekken met degene die voor de deur staat, een bewegingssensor, enzovoorts.

Smartwares WiFi deurbel op een muur naast de deur

Is een draadloze deurbel waterdicht?

Dat is afhankelijk van de IP-certificatie van de deurbel. Heeft hij een IPXX-certificatie? Afhankelijk van hoe overdekt je voordeur is, kan het een goed idee zijn om hier op te letten bij je aankoop. 

De IP-certificatie geeft drie belangrijke dingen aan: Weerstand tegen binnendringen/openen van het object zelf door de gebruiker zelf, al dan niet per ongeluk; weerstand tegen het binnendringen van vreemde voorwerpen (stof, vuil, enzovoorts); en weerstand tegen het binnendringen van vocht.

Het eerste cijfer is een getal tussen 0-6 en geeft de mate van bescherming tegen het binnendringen van vaste objecten (de gebruiker zelf en andere potentieel schadelijke deeltjes zoals stof of vuil) aan.

Het tweede cijfer in een IP-classificatie is een getal tussen 0-9, en geeft de kwaliteit aan van de weerstand tegen het binnendringen van vocht bij verschillende intensiteiten, hoeken, diepten en druk van blootstelling of onderdompeling.

Conclusie

Ben je klaar om je eigen draadloze deurbel te kopen? Neem onze top 5 nog eens door en laat ons weten welke het is geworden! Misschien kom je overigens wel bij een merk en model uit dat hier helemaal niet tussenstaat – maar daar horen we dan ook graag over!

Deel je gedachten hieronder in de reacties! ⬇️

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *