Wat is de Beste Draadloze Deurbel op de Markt?

Wayne Koers

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

9 min. leestijd

Wat is de Beste Draadloze Deurbel op de Markt?

Heb je een huis gekocht of een huurcontract afgesloten voor een appartement om er op de verhuisdag achter te komen dat je geen deurbel hebt? Of misschien is je huis ruim en zou een tweede ontvanger enorm handig zijn. Hoe dan ook, de oplossing is simpel: een draadloze deurbel, zoals de Google Nest Hello!

Ik vertel je dan ook graag wat de beste draadloze deurbel is op de Nederlandse markt – en waar je rekening mee moet houden bij de aankoop. 🔔

#1 Google Nest Hello 
Beste draadloze deurbel van 2024

Onze score: 9,7

Google Nest Hello

Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat – namelijk de beste all-round draadloze deurbel met camera, én Google Nest-integratie.

Camera: Ja (1920x1080)
Stroomvoorziening: Netstroom
Intercom: Ja

Abonnementskosten p/j: €50 (optioneel)
App: Ja
Smart home: Amazon Alexa, Google Assistant

Meer keuze nodig? Klik hier.

#2 Ring Video Bel 1 
Beste koop draadloze deurbel van 2024

Onze score: 9,3

Ring Video Deurbel 1

Topkwaliteit is ook te krijgen voor een vriendelijkere prijs, zoals bij dit model te zien valt. Ook hier krijg je een ingebouwde camera – en het abonnement om je videomateriaal hiervan op te slaan, kost nota bene minder dan bij de Google Nest Hello!

Camera: Ja (1280x720)
Stroomvoorziening: Batterij
Intercom: Ja

Abonnementskosten p/j: €30 (optioneel)
App: Ja
Smart home: Amazon Alexa, IFTTT, Samsung SmartThings

Meer keuze nodig? Klik hier.

De 5 beste draadloze deurbellen in een oogopslag

 1. Google Nest Hello - Dit is de beste all-round draadloze deurbel en biedt gebruiksgemak ten top!
 2. Ring Video Bel 1 - Deze draadloze deurbel biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding die je kunt vinden.
 3. Smartwares WiFi video deurbel - Dit is de beste draadloze deurbel op netstroom.
 4. Honeywell DC311N - Deze draadloze deurbel is de beste zonder camera.
 5. Alecto ADB-17 - Dit is de beste draadloze deurbel voor een klein budget.

Waarom een draadloze deurbel?

Draadloos betekent geen kabels, dat is duidelijk! Een oplossing zonder kabels betekent een veel eenvoudigere installatie. Niet alleen dat, maar het geheel ziet er ook erg netjes uit. Bij een bekabelde deurbel moet je de kabels verbergen, gaten boren, de kabels beschermen en nog ergens een gong hangen.

Afhankelijk van het type draadloze deurbel dat je koopt, is een van de grootste voordelen van het gebruik van een draadloze deurbel de beveiligingsfuncties die het aan je huis toevoegt. Je voelt je net een beetje veiliger bij het gebruik van deurbellen met camera.

Daarnaast is het bereik een ander groot voordeel. Iemand die thuis in zijn schuur, zolder of kelder werkt, zal er veel baat bij hebben om de ontvanger in een stopcontact naar keuze te kunnen steken. Dat wil zeggen, tenzij hij of zij een ontvanger op batterijen loopt. Bovendien is de mogelijkheid om meerdere ontvangers in huis te hebben enorm nuttig, vooral als je slechthorend bent.

De beste draadloze deurbellen, gedetailleerd.


Camera: Ja (1920x1080)
Stroomvoorziening: Netstroom
Intercom: Ja
Abonnementskosten p/j: €50 (optioneel)
App: Ja
Smart home: Amazon Alexa, Google Assistant

De Nest Hello is een geweldig uitziend apparaat, met een slank ontwerp waardoor het een chiquer, meer premium product is dan de iets omvangrijkere Ring. De set-up van de Hello is echter iets ingewikkelder dan de Ring, omdat hij in een stopcontact moet worden ingestoken.

Als de Hello eenmaal is geïnstalleerd, hoef je je echter nooit meer zorgen te maken over het vervangen of opladen van de accu's, omdat deze altijd op het lichtnet is aangesloten.

Google Nest Hello Deurbel

Als het Nest helemaal is aangesloten, moet je je smartphone pakken, de Nest app (beschikbaar op Android en iOS) downloaden. Als je al andere Nest-producten hebt, voeg je de Hello makkelijk toe aan de app op je telefoon.

Ik was al snel onder de indruk van het Nest Hello, want de volgende dag kwam er een bezorger bij mij thuis en belde aan. Ik kreeg direct een melding op mijn telefoon dat iemand had gebeld. Door erop te tikken werd Nest app geopend en kon ik de live videostream bekijken. Deze bevat audio, waarbij je de ingebouwde microfoon gebruikt om met mensen aan je deur te praten. 

Er is zeer weinig vertraging op de audio en de Hello zorgt voor een helder geluid, waardoor de persoon aan de deur je gemakkelijk hoort. Je hebt echter zowel een sterk WiFi-signaal voor de bel nodig als goed ontvangst op je telefoon, anders lijdt de geluids- en videokwaliteit eronder.

Verder heeft het Nest Hello ook een robuuste nachtcamera, die ook in het donker duidelijke beelden van mensen, voertuigen en andere bewegende objecten blijft weergeven.

Een andere nuttige functie op het Nest Hello is de Familiar Face-functie. Hij registreert het gezicht van iedereen die bij je deur komt, waarna je in de app gemakkelijk de namen van de mensen die je kent bevestigt. Zo krijg je een melding wanneer een geliefde, familielid of vriend aankomt of vertrekt.

De Nest Hello slaat verder videoclips op van gedetecteerde beweging en mensen van de afgelopen vijf dagen, maar beelden die ouder zijn dan dat worden verwijderd, tenzij je het Nest Aware-abonnementspakket neemt. Dit abonnement is helaas ook nodig voor de bovengenoemde Familiar Face-functie, wat je €5 per maand of €50 per jaar kost.

Wat we goed vinden:

 • Zowel de video- als geluidskwaliteit is uitstekend​
 • Je maakt je geen zorgen om lege batterijen na installatie​
 • De Familiar Face-functie is een prettige bijkomstigheid​

Wat we minder goed vinden:

 • Het Nest Aware abonnement is voor zijn functies erg aanlokkelijk, maar kost je toch €5 per maand of €50 per jaar​
 • Je hebt een sterk WiFi-signaal nodig voor zowel de bel als je telefoon​

Camera: Ja (1280x720)
Stroomvoorziening: Batterij
Intercom: Ja
Abonnementskosten p/j: €30 (optioneel)
App: Ja
Smart home: Amazon Alexa

Ring Video Bel 1 Met App Op Iphone

We zijn in een ander artikel over deurbellen met camera al vrij diep in gegaan op dit top apparaat. Gezien ons enthousiasme hierover, lopen we graag nog even de belangrijkste details met je na!

De Ring Video Doorbell bevat een 1280x720-pixel HD camera met een kijkhoek van maar liefst 180°. Hij heeft ook een bewegingssensor die tot 9 meter ziet – ook in het donker! Verder licht een ring rond de knop van de bel blauw op wanneer je erop drukt om je te laten weten dat het signaal doorgegeven is.

Tevens bevat hij een klein speakertje waardoor je met degene voor je deur kunt praten. Dit is de intercomfunctie – en die hanteert dit kleine apparaatje prima.

De videokwaliteit lijkt soms ietwat vervormd door een zogenaamd fish eye effect, maar erger dan dat wordt het niet. Degene die voor de camera staat blijft goed zichtbaar; de randen van het beeld zijn enkel wat vervormd. Verder kan het geluid bij gesprekken heel soms uitvallen of ietwat vervormd worden.

De algehele communicatie verloopt via de Ring app (voor AndroidiOSMacOS en Windows). In de app pas je allerlei instellingen aan – maar het belangrijkste voor deze lijst is dat je ziet wie er voor je deur staat, zelfs al ben je aan de andere kant van de wereld. De Ring heeft dan ook een WiFi-verbinding nodig.

Daarnaast moet je indien je gebruik wilt maken van bepaalde functies, zoals het terugkijken van beelden of het delen hier van, een abonnement nemen:

 • Het Protect Basic Plan is €3 per maand of €30 per jaar en geeft je de mogelijkheid om de opgenomen video's te bekijken, te delen en te downloaden. Dit geeft je 60 dagen cloud-opslag per camera en volledige toegang tot al je video's.
 • Voor €10 per maand of €100 per jaar, geeft het Protect Plus Plan je alles van het Basic Plan voor een onbeperkt aantal camera's én krijg je een levenslange garantie (de garantieperiode is normaal gesproken 2 jaar in Nederland).

De Ring werkt verder op een oplaadbare batterij. Om hem op te laden moet je de deurbel wel geheel verwijderen, waarvoor deze glijdt gemakkelijk van de montageplaat afglijdt. Daarna sluit je hem aan op een usb-lader met behulp van de meegeleverde kabel en de mini usb-poort aan de achterkant van het apparaat.

Het duurt ongeveer 10 uur voordat hij volledige opgeladen is, wat je een volledig jaar batterijlevensduur zou moeten geven. Niet altijd even praktisch, maar het bespaart je wél een hoop gedoe met bekabeling. Ten slotte werkt de Ring tussen temperaturen van -20 tot +49 C°, dus weersbestendig is hij ook!

Wat we goed vinden:

 • Een betere prijs-kwaliteitverhouding vind je niet snel​
 • Camera- en intercomfuncties zijn erg handig​
 • Dit model is weersbestendig​

Wat we minder goed vinden:

 • Om je beeldmateriaal op te slaan moet je een abonnement nemen​
 • Er zijn modellen met betere camera's verkrijgbaar

Camera: Ja (1280x720)
Stroomvoorziening: Netstroom
Intercom: Ja
Abonnementskosten p/j: —
App: Ja
Smart home: —

Ook met deze draadloze deurbel tref je een mooie prijs-kwaliteitverhouding.

Smartwares Wifi Deurbel Met App Op Telefoon

 Hij wordt geleverd met een camera van 1280x720-resolutie. Je bekijkt de live stream hiervan op je smartphone via de app voor iOS of Android. Dit is niet bepaald een technisch hoogstandje, maar handig is hij wel. Hiermee gebruik je ook de intercomfunctie en stel je je notificaties in.

De camera springt automatisch aan als de bewegingssensor hiertoe aanleiding geeft. Ook hier ontvang je een melding van. De kijkhoek van 160° is hiervoor zeer adequaat. Het is niet de bepaald de 180° van de Ring Video, maar houdt de vriendelijke prijs van dit apparaat ook even gedachten. Ergens moest een compromis gesloten worden!

Waar geen compromis is gesloten, is de opslag van je videomateriaal: je hebt geen betaald abonnement op een cloud service nodig. Je slaat je videomateriaal in plaats daarvan op op een SD-kaartje van 32 GB.

Nog een leuke bijkomstigheid: je laat deze deurbel samenwerken met bepaalde modellen deuropeners, zoals de Byron DB5005. Zo hoef je alleen op een knop te drukken om iemand je huis in te verwelkomen. Dat is vooral erg handig als het snertweer is en je mensen snel wilt binnenlaten. In de tussentijd werkt deze deurbel gewoon door: hij is met een IP55-rating namelijk ook nog eens weersbestendig.

Afhankelijk van je voorkeuren, is een groter minpunt het feit dat dit model op netstroom moet worden aangesloten. Je zult dus toch een kabel moeten trekken om hem ergens in te pluggen. Daarnaast is er voor deze deurbel geen gong verkrijgbaar; je bent dus echt afhankelijk van je smartphone.

Wat we goed vinden:

 • Je hebt geen cloud service nodig om je videomateriaal op te slaan​
 • Dit model heeft een camera met bewegingssensor waardoor je alles ziet dat voor je deur gebeurt​
 • Kan samenwerken met andere andere apparaten, zoals automatische deuropeners​

Wat we minder goed vinden:

 • Een batterij had tijdens de installatie veel gedoe gescheeld​
 • Geen gong verkrijgbaar, dus je bent afhankelijk van je smartphone​

Camera: Nee
Stroomvoorziening: Batterij
Intercom: Nee
Abonnementskosten p/j: —
App: Nee
Smart home: —

De DC311N heeft niet bepaald de smart eigenschappen van de bovengenoemde deurbellen, maar als je op zoek bent naar een betrouwbare draadloze deurbel met een ontvanger – oftewel geluidskast of gong – op batterijen, zul je niet snel iets beters vinden.

Met een bereik van 150 meter plaats je de ontvanger waar dan ook in huis of zelfs buitenshuis. De verbinding is dan ook uitzonderlijk sterk en loopt via ActivLink – Honeywell's eigen radiofrequentie. Je hoeft dus alleen de deurbel alleen aan te zetten en hij is klaar voor gebruik.

De ontvanger is luid (80 dB), dus deze moet nog steeds hoorbaar zijn zelfs als je gehoor niet zo goed is.

Honeywell Dc311n Deurbel

In principe zou je hem met een goed gehoor tot op zo'n 60 meter afstand moeten kunnen horen. Hoewel je daarbij uit maar vier verschillende deuntjes kiest, zijn ze allemaal best goed aan te horen.

Een set van vier AA-batterijen gaat tussen de twee en vier jaar mee. Het enige nadeel is dat er geen lampje op deze set zit voor slechthorende gebruikers of mensen met een koptelefoon op, maar verder is dit een schitterende bel van een kwaliteitsmerk.

Wat we goed vinden:

 • De installatie had niet makkelijker gekund​
 • De meegeleverde gong is luid, dus die hoor je onder alle omstandigheden​

Wat we minder goed vinden:

 • De gong heeft geen lampje waaraan je kunt zien dat iemand heeft aangebeld​

Camera: Nee
Stroomvoorziening: Batterij
Intercom: Nee
Abonnementskosten p/j: —
App: Nee
Smart home: —

Ten slotte hebben we de beste deurbel voor het bescheidenere budget. Het is dan ook passend dat de functies hiervan ook bescheiden zijn.

Toch doet dit niet af aan de betrouwbaarheid van dit apparaatje: je krijgt om te beginnen een bereik van 30 meter. Dit zou genoeg moeten zijn om de verbinding tussen de bel en de gong vanaf de voordeur tot aan de achterkant van een gemiddeld huis te moeten ondersteunen.

Alecto Adb 17 Deurbel Vooraanzicht

De gong heeft een lampje dat tevens brandt wanneer er aangebeld wordt. Dit kan aan een kant als irritant worden ervaren, vooral 's avonds, maar tegelijkertijd is dit zeer geschikt voor mensen met hoorproblemen!

De kleur en frequentie van dit lampje zijn niet aanpasbaar, maar de melodieën wel: je kiest uit 36 deuntjes waarvan je de volume kunt aanpassen. De bel is verder weersbestendig met een IP44-rating, maar ik raad je toch aan hem op een plekje te hangen waar regenwater niet snel bij de bel komt. De bouwkwaliteit van dit apparaatje voelt namelijk niet heel robuust.

Wat we goed vinden:

 • Met dit model koop je een draadloze deurbel voor een schijntje​
 • Je krijgt uit 36 deuntjes​
 • Het volume is instelbaar​

Wat we minder goed vinden:

 • Niet de meest robuuste bouwkwaliteit​

Koopgids

Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen voorkeuren. Misschien heb je helemaal geen behoefte aan een deurbel met camera, of misschien juist wél – en daarbovenop ook nog opslagruimte. Dit is echter niet het enige waaraan je moet denken voor je aankoop...

Hoe ziet een draadloze deurbel uit?

Het aanbod aan draadloze deurbellen is zeer uitgebreid. Je kunt van het vrij traditionele druk-op-de-knop-model tot minimalistische deurbellen die er nauwelijks uitzien als deurbellen gaan. Je koopt al een fatsoenlijke deurbel voor minder dan een tientje, of je kunt €40 of nog meer neerleggen. Over smaak valt hoe dan ook niet te twisten, toch?

Hoe wordt een draadloze deurbel van stroom voorzien?

Je kiest tussen een deurbel die zelf ingeplugd moet worden of waarvan de ontvanger moet worden ingeplugd, of een toestel waarbij zowel de deurbel als het klokkenspel op batterijen werkt. De plug-in ontvangers zijn nu slanker, mooier en in staat om over langere afstanden te werken – en ze hebben de extra bonus dat je de batterijen niet elk jaar hoeft te vervangen.

Het vervangen van de batterijen is meteen het grote nadeel van het batterijmodel, maar het voordeel is dat je een ontvanger die op batterijen loopt meeneemt of vrijwel overal in het bereik plaatst. Ook gebruik je geen kostbaar stopcontact in een huis waar je wellicht sowieso al moeite hebt om vrije stopcontacten te vinden.

Hetzelfde geldt voor de bel: het is veel makkelijker een batterij in een deurbel te doen of de deurbel zelf op te laden dan om eerst een kabel te trekken naar een stopcontact.

Kind Drukt Op Google Nest Hello Deurbel

Wat is het bereik van een draadloze deurbel?

Over het algemeen hebben de meeste modellen een startbereik rond de 45 meter. Natuurlijk zijn er ook draadloze deurbellen die veel verder gaan dan 45 meter, zoals de Honeywell DC311N. Houd er rekening mee dat hoe groter het bereik is, hoe hoger de prijs meestal is.

Wanneer je het bereik van de draadloze deurbel bepaalt, is het natuurlijk een goed idee om rekening te houden met de grootte en de verschillende kamers van je huis. Hoe groter het huis is, hoe groter het bereik van het apparaat moet zijn.

Houd bovendien in gedachten de aanwezigheid van verschillende kamers en muren. Muren kunnen het draadloze belsignaal vanaf de deur tot op zekere hoogte verstoren. Heb je bijvoorbeeld een klein huisje met meerdere kamers en muren, dan heb je meer aan een deurbel met een groter bereik. Omgekeerd is in een groot huis met veel open ruimtes vaak een kleiner bereik voldoende.

Natuurlijk is het bereik van een deurbel die op een WiFi-netwerk is aangesloten en verbonden is met je telefoon nog groter. Zolang zowel de bel als je smartphone bereik hebben, sta je overal ter wereld in verbinding met de deurbel.

Kan dit bereik verstoord worden?

Gebruikt de deurbel die je op het oog hebt een geheel eigen radiofrequentie, zoals de Honeywell met zijn ActivLink? Zo'n eigen radiofrequentie is specifiek bedoeld om te voorkomen dat het bereik van de deurbel en de ontvangst van de ontvanger verstoord wordt.

Daarnaast gebruiken sommige modellen eigen zelflerende algoritmes. Dit is al helemaal handig bij het voorkomen van verstoorde signalen tussen de deurbel en de ontvanger!

Modellen die niet op een eigen frequentie werken of een zelflerend algoritme gebruiken, kunnen inderdaad last hebben van een verstoord signaal. De 2,4 GHz-band van je WiFi-signaal staat hier bijvoorbeeld bekend om. Deze band wordt namelijk ook gedeeld met Bluetooth, je magnetron, enzovoorts.

Ring Video Deurbel Op Houten Muur

De beste draadloze deurbellen

Draadloze deurbelBeste voorBeoordelingProductpagina
Google Nest HelloAll-roundgebruik9,7Bekijk hem hier
Ring Video Bel 1Prijs-kwaliteit9,3Bekijk hem hier
Smartwares WiFi video deurbelBinnengebruik8,7Bekijk hem hier
Honeywell DC311NBinnen én buiten8,4Bekijk hem hier
Alecto ADB-17Kleinere budgets7,5Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

Zijn er draadloze deurbellen voor mensen met hoorproblemen?

De meeste draadloze deurbellen hebben ook veel verschillende tonen en deuntjes. Op die manier kun je verschillende tonen uitproberen en uiteindelijk de toon kiezen die je het leukst vindt. Daarnaast zijn er ook veel draadloze deurbellen op de markt gebracht die inderdaad ontworpen zijn voor mensen met hoorproblemen.

Ingebouwde LED-lampjes zijn een goed voorbeeld van een functie die hierop is gespitst (al zijn deze ook voor alle andere mensen heel handig). Een model zoals de Alecto ADB-17 is dus zeker een goed idee zijn voor mensen die niet meer goed horen.

Uiteraard heb je altijd de mogelijkheid om het volume van de deurbel aan te passen. Dit kan in veel situaties een groot voordeel zijn. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin, dan kun je het volume een beetje hoger zetten. Zo hoor je de bel in de tuin. Ook als je bijvoorbeeld 's avonds een film kijkt, is het altijd handig om het volume aan te passen als dat nodig is.

Zijn alle draadloze deurbellen smart deurbellen?

Nee, niet per sé – maar wellicht wil je wél een smart deurbel! Het verschil is dat non-smart draadloze deurbellen via radiofrequenties werken, terwijl smart deurbellen via WiFi werken.

Er zijn echter maar weinig daadwerkelijk draadloze smart deurbellen. De bovengenoemde Ring Video Doorbell is hier een uitzondering op omdat deze op batterijen werkt.

Veel anderen moeten alsnog worden aangesloten op de stroomvoorziening van je oude, traditionele deurbel, maar daar krijg je ook heel wat voor terug: een camera (veelal van op zijn minst HD-kwaliteit), mogelijkheid tot het voeren van gesprekken met degene die voor de deur staat, een bewegingssensor, enzovoorts.

Zijn draadloze deurbellen waterdicht?

Dat is afhankelijk van de IP-certificatie van de deurbel. Heeft hij een IPXX-certificatie? Afhankelijk van hoe overdekt je voordeur is, i het een goed idee zijn om hier op te letten bij je aankoop.

De IP-certificatie geeft drie belangrijke dingen aan: weerstand tegen binnendringen/openen van het object zelf door de gebruiker zelf, al dan niet per ongeluk; weerstand tegen het binnendringen van vreemde voorwerpen (stof, vuil, enzovoorts); en weerstand tegen het binnendringen van vocht.

Het eerste cijfer is een getal tussen 0 en 6 en geeft de mate van bescherming tegen het binnendringen van vaste objecten (de gebruiker zelf en andere potentieel schadelijke deeltjes zoals stof of vuil) aan.

Het tweede cijfer in een IP-classificatie is een getal tussen 0 en 9, en geeft de kwaliteit aan van de weerstand tegen het binnendringen van vocht bij verschillende intensiteiten, hoeken, diepten en druk van blootstelling of onderdompeling.

Conclusie

Ben je klaar om je eigen draadloze deurbel te kopen? Neem onze top 5 nog eens door en laat ons weten welke het is geworden! Misschien kom je overigens wel bij een merk en model uit dat hier helemaal niet tussen staat – maar daar horen we dan ook graag over!

Deel je gedachten hieronder in de reacties! ⤵️

Was dit artikel behulpzaam?