De beste draadloze deurbel in Nederland

Skybell draadloze deurbel

Laatst geüpdatet op:

Heb je een huis gekocht of een huurcontract afgesloten voor een appartement om er op de verhuisdag achter te komen dat je geen deurbel hebt? Of misschien is je huis ruim en zou een tweede ontvanger enorm handig zijn.


Hoe dan ook, de oplossing is simpel: een draadloze deurbel! Wij vertellen je dan ook graag wat de beste draadloze deurbel is op de Nederlandse markt – en waar je rekening mee moet houden bij de aankoop.

Ring beste draadloze deurbel

De top 5 beste draadloze deurbellen vergelijken

Product

Details

Video Doorbell
Door Ring

Ring Video

Onze #1

 • De beste draadloze deurbel
 • Mét videocamera van 1.280 x 720-pixels (HD beeld) en een kijkhoek van maar liefst 180°
 • Vergt in verband met cloud services voor de camerabeelden een abonnement van €3,- per maand of €30,- per jaar

DC311N
Door Honeywell

Honeywell-DC311N

Onze #2

 • De draadloze deurbel met het verste bereik
 • De deurbelknop is weerbestendig met een IP55 certificatie
 • Batterijen zijn helaas niet inbegrepen

BY502E
Door Byron

Byron BY502E

Onze #3

 • De beste koop
 • De knop licht op wanneer deze wordt ingedrukt, waardoor de gast zeker weet dat het signaal is aangekomen
 • Ook hier worden de batterijen niet meegeleverd

G48575
Door Grundig

Grundig-G48575

Onze #4

 • De beste goedkope draadloze deurbel
 • Batterijen worden meegeleverd
 • De beltoonkeuze had wat breder gemogen

TS-K108
Door RRJ

Rrj TS-K108

Onze #5

 • De beste draadloze deurbel met 2 ontvangers
 • Uitgerust met maar liefst 28 deuntjes om uit te kiezen
 • We hebben twijfels over de weerbestendigheid

Wat zijn de voordelen van een draadloze deurbel?

Draadloos betekent geen kabels, dat is duidelijk! Een oplossing zonder kabels betekent een veel eenvoudigere installatie. Het is niet alleen een eenvoudige installatie, maar het ziet er ook erg netjes uit. Bij een bekabelde deurbel moet je de kabels verbergen, gaten boren en ook de kabels beschermen.

Afhankelijk van het type draadloze deurbel dat je koopt, is een van de grootste voordelen van het gebruik van een draadloze deurbel de beveiligingsfuncties die het aan je huis toevoegt. Men kan zich net een beetje veiliger voelen bij het gebruik van een draadloze deurbel met een camera.

Daarnaast is het bereik een ander groot voordeel. Iemand die thuis in zijn schuur, zolder of kelder werkt, zal er veel baat bij hebben om de ontvanger in een stopcontact naar keuze te kunnen steken. Dat wil zeggen, tenzij hij of zij een ontvanger op batterijen loopt. Bovendien, als je bijvoorbeeld slechthorend bent, kan de mogelijkheid om meerdere ontvangers in huis te hebben enorm nuttig zijn.

Top 5 Beste Draadloze Deurbellen op een rij

1. Ring Video Doorbell – De beste draadloze deurbel

We zijn in een ander artikel over deurbellen met camera al vrij diep in gegaan op dit top apparaat. Gezien ons enthousiasme hierover, lopen we graag nog even de grote details met je na.


De Ring Video Doorbell bevat een 1.280 x 720-pixel  HD camera met een kijkhoek van maar liefst 180°. Hij heeft ook een bewegingssensor die tot 9 meter kan zien – ook in het donker! Verder licht een ring rond de knop van de bel blauw op wanneer je erop drukt om je te laten weten dat het signaal doorgegeven is. Tevens bevat hij een klein speakertje, waardoor je met degene voor je deur kunt praten.

Ring Video

Deze communicatie verloopt via de Ring app (voor iOS, MacOS, Android en Windows). In de app kun je allerlei instellingen aanpassen – maar het belangrijkste voor deze lijst is dat je kunt zien wie er voor je deur staat, zelfs al ben je aan de andere kant van de wereld. De Ring vereist dan ook een WiFi-verbinding.


Daarnaast zul je indien je gebruik wilt maken van bepaalde functies, zoals het terugkijken van beelden of het delen hier van, een abonnement moeten nemen:


 • Het Protect Basic Plan is €3 per maand of €30 per jaar en geeft je de mogelijkheid om de opgenomen video's te bekijken, te delen en te downloaden. Dit geeft je 60 dagen cloud-opslag per camera en volledige toegang tot al je video's.
 • Voor €10 per maand of €100 per jaar, geeft het Protect Plus Plan je alles van het Basic Plan voor een onbeperkt aantal camera's, en krijg je een levenslange garantie (de garantieperiode is normaal gesproken 2 jaar in Nederland).

De videokwaliteit lijkt soms ietwat vervormd door een zogenaamd fish eye effect, maar erger dan dat wordt het niet. Degene die voor de camera staat blijft goed zichtbaar; de randen van het beeld zijn enkel wat vervormd. Verder kan het geluid bij gesprekken heel soms uitvallen of ietwat vervormd worden.


De Ring werkt zelf op een oplaadbare batterij. Om hem op te laden moet je de deurbel wel geheel verwijderen (deze glijdt gemakkelijk van de montageplaat af) en aansluiten op een USB-lader met behulp van de meegeleverde kabel en de mini USB-poort aan de achterkant van het apparaat.


Het duurt ongeveer 10 uur voordat hij volledige opgeladen is, wat je een volledig jaar batterijlevensduur zou moeten geven. Niet altijd even praktisch, maar het bespaart je een hoop gedoe met bekabeling.


Ten slotte zal de Ring werken tussen temperaturen van -20 tot +49 C°, dus weersbestendig is 'ie ook!

Honeywell DC311N

2. Honeywell DC311N – De draadloze deurbel met het beste bereik

De DC311N heeft niet bepaald de smart eigenschappen van de Ring Video Doorbell, maar als je op zoek bent naar een betrouwbare draadloze deurbel met een ontvanger (ofwel geluidskast) op batterijen, zul je niet snel iets beters vinden. Met een bereik van 150 meter kun je de ontvanger waar dan ook in huis of zelfs buitenshuis plaatsen. De verbinding is dan ook uitzonderlijk goed.


Deze Honeywell draadloze deurbel is rechtstreeks aangesloten via ActivLink - Honeywell's eigen radiofrequentie - dus je hoeft alleen de deurbel alleen aan te zetten en hij is klaar voor gebruik.

De ontvanger is luid – 80dB –, dus deze moet nog steeds hoorbaar zijn zelfs als je gehoor niet zo goed is. In principe zou je hem met een goed gehoor tot op zo'n 60 meter afstand moeten kunnen horen. Hoewel je daarbij uit maar vier verschillende deuntjes kunt kiezen, zijn ze allemaal best goed aan te horen.

Een set van vier AA-batterijen gaat tussen de twee en vier jaar mee. Het enige nadeel is dat er geen lampje op deze set zit voor slechthorende gebruikers of mensen met een hoofdtelefoon, maar verder is dit een schitterende bel van een kwaliteitsmerk.

3. Byron BY502E – De beste koop

De BY502E is eenvoudig te installeren: je kunt de bel bevestigen met 2 schroeven of dubbelzijdige tape. Sluit de belknop en de ontvanger daarna in slechts enkele seconden aan. Deze zal zal je buren overigens niet storen zelfs al hebben zij precies dezelfde deurbel; de BY502E gebruikt namelijk zelflerende codes om dit te voorkomen.


Deze draadloze deurbel heeft daarbij een bereik van 125 meter. Houd er wel rekening mee dat dit bereik tot op zekere hoogte beperkt kan worden door muren en obstakels, en dan met name metalen obstakels.


De weerbestendige belknop heeft verder een IP44-classificatie en heeft ook een naamplaatje om ervoor te zorgen dat bezoekers gemakkelijk de juiste deurbel kunnen vinden. Bezoekers zullen weten of het signaal is doorgespeeld dankzij de belknop die bij gebruik oplicht.

Byron BY502E

Wanneer dit signaal wordt doorgespeeld aan de ontvanger, zal deze een van 8 verschillende deuntjes voor je afspelen op 80 dB. Door deze toegevoegde flexibiliteit wat betreft de melodie-keuze, is product is dan ook ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar de perfecte prijs/kwaliteitverhouding.


Onder deze top prijs/kwaliteitverhouding valt ook de mogelijkheid om de draagbare ontvanger mee te nemen naar elke kamer in je huis – zodat je de deurbel altijd kunt horen. Deze ontvanger loopt daarbij op 3 AA batterijen.


Is één belknop of één ontvanger overigens niet genoeg? Geen probleem: je kunt deze set makkelijk uitbreiden met een extra belknop of een (of meerdere) extra ontvangers!

Grundig-G48575

4. Grundig G48575 – De beste goedkope draadloze deurbel

Deze draadloze deurbel van het merk Grundig maakt gebruik van twee ontvangers en is voorzien van 6 mogelijke beltonen. De ontvangers kunnen worden opgehangen in een kamer naar keuze of je kunt ze meenemen omdat je ze ook gewoon kunt neerleggen. Deze ontvangers lopen op 4 AA-batterijen die meegeleverd worden.

Ze zijn ook nog eens uitgerust met een LED-lampje dat oplicht wanneer iemand op de bel drukt. Heel handig dus voor mensen die slechthorend zijn!

Deze bel heeft een draadloos bereik van 30 tot 50 meter, wat helaas wel aanzienlijk minder is dan de bovengenoemde opties. De belknop zelf is wel weer spatwaterdicht met een IP44 certificatie en loopt op een knoopcelbatterij die ook wordt meegeleverd.


We hebben overigens wel vernomen dat bij sommige mensen de radiofrequentie van dit product voor wat problemen kan zorgen: sommige mensen hebben ondervonden dat hun bel ging vanwege de activiteit van een soortgelijk apparaat van hun buren, waardoor ze onnodig hun voordeur moesten openen.


Als je er echter zeker van bent dat je buren geen draadloze apparatuur hebben die op een verwante radiofrequentie werkt, dan is deze Grundig wellicht de beste keuze voor jou!


Voor de meest vriendelijke prijs die je in deze lijst zult tegen komen (of waar dan ook voor een product dat prima functioneert), bestaat in ieder geval geen betere keuze dan de G48575 van Grundig!

5. RRJ TS-K108 – De beste draadloze deurbel met 2 ontvangers

Deze draadloze deurbel wordt geleverd met twee ontvangers die eenvoudig te installeren zijn. Sluit ze gewoon aan op het stopcontact in de kamer van uw keuze en voilà, ze werken!

De draadloze deurbel zou waterdicht zijn en dus geschikt om aan de buitenkant van een huis te hangen. We kunnen echter nergens een officiële IPXX certificatie vinden, maar we gokken erop dat deze deurbelset een certificatie gelijk aan IP44 heeft. Hij zou dus in ieder geval tegen lichte regenval moeten kunnen.

Rrj TS-K108

Je kunt verder kiezen uit 28 verschillende deuntjes en het volume zelf instellen met een minimum van 25 dB en een maximum van 110 dB. De ontvangers lichten ook op wanneer iemand op de deurbel drukt, zodat je op twee manieren gewaarschuwd wordt. Ook dit is dus een ideale set voor mensen die slechthorend zijn.

We zijn over het algemeen tevreden over de mogelijkheden van de deurbel en de verschillende beltonen die worden gebruikt, maar het materiaal voelt een beetje goedkoop aan. Je zult de deurbel dus goed moeten vastmaken om ervoor te zorgen dat hij niet van de muur afvalt, want we kunnen niet garanderen dat hij zo'n val overleeft.

Overigens vinden we het ook een beetje jammer dat de ontvanger niet zomaar van de ene kamer naar de andere meegenomen kan worden. Je zult hem dan eerst uit het stopcontact moeten halen en weer opnieuw inpluggen, waardoor hij telkens weer opnieuw moet opstarten.

Kortom, met de RRJ draadloze deurbel krijg je een prima functionerend apparaat in huis en dit tegen ee betaalbare prijs. Het apparaat is in principe spatwaterbestendig en heeft een volume dat je zelf op elk moment kan aanpassen.

Koopgids: hoe maak je de beste koop?

En dan nu het tweede deel van onze ranglijsten: de koopgids! Waar moet je op letten bij de aankoop van een draadloze deurbel? Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende dingen:

 • Het aanbod aan draadloze deurbellen is zeer uitgebreid en zo dus ook het uiterlijk. Je kunt van het vrij traditionele druk-op-de-knop model tot minimalistische deurbellen die er nauwelijks uitzien als deurbellen gaan. Je koopt al een fatsoenlijke deurbel voor minder dan een tientje, of je kunt €40 of nog meer neerleggen.
 • Naast het uiterlijk is je eerste keuze echter of je kiest voor een toestel dat gebruik maakt van een plug-in ontvanger, of een toestel waarbij zowel de deurbel als het klokkenspel op batterijen werkt.
  De plug-in ontvangers zijn nu slanker, mooier en in staat om over langere afstanden te werken - en ze hebben de extra bonus dat je de batterijen niet elk jaar of zo hoeft te vervangen. Dat is het grote nadeel van het batterijmodel, maar het voordeel is dat je een ontvanger die op batterijen loopt kunt meenemen of vrijwel overal in het bereik kunt plaatsen. Ook gebruik je geen kostbaar stopcontact in een huis waar je wellicht sowieso al moeite hebt om vrije stopcontacten te vinden.
Deurbel met camera
 • Bij je zoektocht naar een draadloze deurbel is het natuurlijk groot belang dat je rekening houdt met het bereik ervan. Over het algemeen hebben de meeste modellen een startbereik rond de 45 meter. Natuurlijk zijn er ook draadloze deurbellen die veel verder gaan dan 45 meter, zoals je bij de Honeywell and Byron al kon zien.
  Houd er rekening mee dat hoe groter het bereik is, hoe duurder de prijs ook vaak is. Als je het bereik van de draadloze deurbel wilt bepalen, is het natuurlijk een goed idee om rekening te houden met de grootte en de verschillende kamers van je huis.

  Hoe groter het huis is, hoe groter het bereik van het apparaat in principe moet zijn. Houd bovendien rekening met de aanwezigheid van verschillende kamers en muren. Muren kunnen het draadloze belsignaal vanaf de deur tot op zekere hoogte verstoren. Heb je bijvoorbeeld een klein huisje met meerdere kamers en muren, dan kun je beter een deurbel met een groter bereik aanschaffen. Omgekeerd is in een groot huis met veel open ruimtes vaak een kleiner bereik voldoende.
 • De meeste draadloze deurbellen hebben ook veel verschillende tonen en deuntjes. Op die manier kun je verschillende tonen uitproberen en uiteindelijk de toon kiezen die je het leukst vindt. Daarnaast zijn er ook veel draadloze deurbellen op de markt gebracht die ontworpen zijn voor mensen met gehoorverlies. Ingebouwde LED-lampjes zijn hier een voorbeeld van (al zijn deze ook voor alle andere mensen heel handig). Dit kan dus zeker een goed idee zijn voor mensen die niet meer goed horen of bijvoorbeeld ouderen.
 • Uiteraard heb je altijd de mogelijkheid om het volume van de deurbel aan te passen. Dit kan in veel situaties een groot voordeel zijn. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin, dan kun je het volume een beetje hoger zetten. Zo hoor je de bel in de tuin. Ook als je bijvoorbeeld 's avonds een film kijkt, is het altijd handig om het volume aan te passen als dat nodig is.
 • Wellicht wil je wel een smart deurbel! Deze werken in zekere zin ook draadloos – maar dan via WiFi in plaats van radiofrequenties. Er zijn weinig écht draadloze smart deurbellen. De bovengenoemde Ring Video Doorbell is hier een uitzondering op omdat deze op batterijen werkt. Veel anderen zullen alsnog moeten worden aangesloten op de stroomvoorziening van je oude, traditionele deurbel.
  Maar goed, daar krijg je ook heel wat voor terug: een camera (veelal van op zijn minst HD kwaliteit), mogelijkheid tot het voeren van gesprekken met degene die voor de deur staat, een bewegingssensor, enzovoorts.
Honeywell DC311N
 • Gebruikt de deurbel die je op het oog hebt een geheel eigen radiofrequentie, zoals de Honeywell met zijn ActivLink? Dit kan namelijk voorkomen dat het bereik van de deurbel en de ontvangst van de ontvanger verstoord wordt. Daarnaast gebruikt de Byron zijn eigen zelflerende algoritmes. Dit is al helemaal handig bij het voorkomen van verstoorde signalen tussen de deurbel en de ontvanger!
 • Denk overigens ook aan waterbestendigheid. Heeft de deurbel een IPXX certificatie? Afhankelijk van hoe overdekt je voordeur is, kan het een goed idee zijn om hier op te letten bij je aankoop.
 • Ten slotte is budget natuurlijk ook een factor. Als je niet meer dan €30 wil uitgeven, worden je opties uiteraard al voor een groot deel beperkt!

Conclusie

Ben je klaar om je eigen draadloze deurbel te kopen? Neem onze top 5 nog eens door en laat ons weten welke het is geworden! Misschien kom je overigens wel bij een merk en model uit dat hier helemaal niet tussenstaat – maar daar horen we dan ook graag over!

Deel je gedachten hieronder in de reacties! ⬇️

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *