Trek dat Haar uit je Tapijt met de Beste Robotstofzuiger voor Dierenharen

Ruben Wildeman

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min. leestijd

Zonder zelf ook maar een vinger uit te hoeven steken!

Trek dat Haar uit je Tapijt met de Beste Robotstofzuiger voor Dierenharen

Wist je dat een gemiddelde hond tussen 100 en 200 haren per dag verliest? Ik help je door deze technologische wildernis met tips over zuigkracht (uitgedrukt in Pascal), filtertypes, en borstels specifiek ontworpen voor het opvangen van dierenhaar. Hoe je daaruit de beste robotstofzuiger voor dierenharen vindt, lees je hier!

Wat zijn de beste robotstofzuigers voor dierenharen van 2024?

Dit zijn de 5 beste robotstofzuigers voor dierenharen volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste robotstofzuigers voor dierenharen van 2024

1. Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB

1. Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB

Belangrijke specificaties:

Capaciteit verzamel reservoir: 0.60 l
Hepa luchtfilter: HEPA 14
Operatie duur: 120 minuut
Oplaadtijd: 5 uur
Bediening via mobiele app: Ja
Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
Navigatiemethode: Aan te sturen via app, Plafondcamera, Systematisch via software
Afgronddetectie: Ja
Smart Home Platform: Google Assistant
Automatisch opladen: Ja

Ik ben super enthousiast om de Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB aan te kondigen, een geweldige toevoeging aan de wereld van robotstofzuigers! Met zijn 3-in-1 functionaliteit kan deze slimme robot niet alleen stofzuigen, maar ook dweilen. En het beste van alles, je kunt hem bedienen via de app of met je stem! 🤖

Met de handige app kun je eenvoudig de voortgang volgen en een schoonmaakschema instellen, zodat je de robot niet dagelijks hoeft aan te zetten. Het microvezeldoek zorgt ervoor dat fijnstof effectief van de vloer wordt verwijderd tijdens het stofzuigen, terwijl de Turbo Power-functie hardnekkig vuil aanpakt. En met de ronddraaiende borstels worden zelfs dierenharen uit laagpolig tapijt verwijderd - perfect voor huisdiereigenaren!

Het is zo handig dat de robot automatisch terugrijdt naar het laadstation wanneer de accu leeg is, waardoor je je er vrijwel geen zorgen over hoeft te maken. En laten we niet vergeten dat de mogelijkheid om te dweilen echt uniek is in vergelijking met andere robotstofzuigers!

Het is belangrijk om te benadrukken dat de Bluebot Xboost geweldig presteert op verschillende vloertypen, vooral vanwege zijn vermogen om dierenharen uit tapijt te verwijderen. En het dweilen is een enorme plus voor harde vloeren en voor huishoudens die een grondigere reiniging nodig hebben.

Een punt om op te merken is dat de accuduur misschien niet ideaal is voor grotere huizen, maar gezien de veelzijdigheid en de mogelijkheid om te dweilen, biedt dit model absoluut waar voor je geld. Dus als je op zoek bent naar een geavanceerde robotstofzuiger die ook kan dweilen en effectief is tegen dierenharen en fijnstof, dan is de Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB de perfecte keuze voor jou!

Voordelen Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB
 • 3-in-1 functionaliteit voor stofzuigen en dweilen
Nadelen Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB
 • Beperkte accuduur in grotere huizen

2. Roboza X01 Pro Robotstofzuiger met

2. Roboza X01 Pro Robotstofzuiger met

Belangrijke specificaties:

Capaciteit verzamel reservoir: 0.40 l
Hepa luchtfilter: Hepa
Operatie duur: 120 minuut
Oplaadtijd: 300 minuut
Bediening via mobiele app: Ja
Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
Navigatiemethode: Aan te sturen via app, Willekeurig, Laser
Afgronddetectie: Ja
Smart Home Platform: Alexa Amazon, Google Assistant
Automatisch opladen: Ja

Ik ben echt onder de indruk van de Roboza X01 Pro robotstofzuiger! Met een zuigkracht van 2000PA kan hij moeiteloos haren, kruimels en stof opzuigen, waardoor mijn huis glanzend schoon blijft zonder enige inspanning van mijn kant. En met zijn hoogte van 7,8 centimeter kan hij zelfs onder meubels komen, wat een groot voordeel is.

Maar wat deze robotstofzuiger echt onderscheidt, is zijn geavanceerde navigatie- en detectietechnologie. Dankzij de infraroodsensoren kan hij gevaren en obstakels herkennen, tussen stoelpoten manoeuvreren en zelfs trappen vermijden met anti-val sensoren. Dit zorgt voor een zorgeloze en efficiënte reiniging, waardoor ik tijd en energie bespaar.

En het beste van alles is dat de X01 Pro niet alleen kan stofzuigen, maar ook kan dweilen! Met een ingebouwd waterreservoir en een stofreservoir van 400 ml kan hij mijn vloer laten glanzen. Of ik nu laagpolig tapijt, tegelvloeren of laminaat heb, deze robotstofzuiger is geschikt voor alle vloertypen.

Met een batterijduur van 120 minuten, een automatisch oplaadstation en een handmatige besturingsoptie via een app die geschikt is voor zowel iOS als Android, biedt de X01 Pro eindeloze voordelen. En hij is ook nog eens muisstil, dus ik kan genieten van een schone ruimte zonder het storende geluid van traditionele stofzuigers.

Natuurlijk zijn er enkele beperkingen, afhankelijk van de specifieke lay-out van mijn huis. Bijvoorbeeld, in huizen met veel drempels of overgangen tussen verschillende vloertypen, kan de robotstofzuiger moeite hebben met navigeren. Dus het is belangrijk om de indeling van mijn huis in overweging te nemen bij het overwegen van de X01 Pro.

Al met al ben ik erg blij met de Roboza X01 Pro robotstofzuiger. Met zijn sterke zuigkracht, geavanceerde navigatie en veelzijdige reinigingsmogelijkheden is dit een zeer waardevolle toevoeging aan mijn huishouden. De voordelen overtreffen ruimschoots de mogelijke nadelen. 🌟

Voordelen Roboza X01 Pro Robotstofzuiger met
 • Sterke zuigkracht van 2000PA voor grondige reiniging van haren, kruimels en stof
 • Geavanceerde navigatie- en detectietechnologie met infraroodsensoren voor zorgeloze en efficiënte reiniging
 • Mogelijkheid om zowel te stofzuigen als te dweilen, geschikt voor alle vloertypen
Nadelen Roboza X01 Pro Robotstofzuiger met
 • Mogelijke moeite met navigeren in huizen met veel drempels of overgangen tussen verschillende vloertypen

3. Roborock Q7 Max+ Robotstofzuiger -Met

3. Roborock Q7 Max+ Robotstofzuiger -Met

Belangrijke specificaties:

Capaciteit verzamel reservoir: 0.46 l
Hepa luchtfilter: Hepa
Oplaadtijd: 60 minuut
Bediening via mobiele app: Ja
Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
Navigatiemethode: Aan te sturen via app, Laser, Systematisch via software
Afgronddetectie: Ja
Smart Home Platform: Alexa Amazon, Google Assistant, IFTTT, Nest, Geen platform
Automatisch opladen: Ja

Mijn naam is Roborock Q7 Max+ Robotstofzuiger en ik ben hier om jouw vloeren brandschoon te maken! Met mijn geavanceerde dweilfunctie en automatische stofbak ben ik een echte alleskunner als het gaat om reiniging. Mijn automatische stofbak van 2.9L zorgt ervoor dat ik langdurig en grondig kan schoonmaken zonder onderbrekingen.

Ik ben trots op mijn sterke zuigkracht van maar liefst 4200Pa, waardoor ik vuil grondig van tapijten kan verwijderen en zelfs vuil uit kieren kan tillen. Dankzij mijn dubbele reinigingskracht kan ik tegelijkertijd stofzuigen en dweilen, waardoor fijn vuil geen kans krijgt. Met mijn elektronische pomp en 30 waterdebietniveaus kan ik me aanpassen aan verschillende vloertypen.

Wat mij echt uniek maakt, is mijn 3D in kaart brengen waarmee ik een nauwkeurige plattegrond van jouw huis kan maken. Zo kan ik efficiënter en preciezer schoonmaken. En maak je geen zorgen over nieuwsgierige kinderen of huisdieren, want mijn kinderslot voorkomt dat ze per ongeluk een schoonmaakcyclus starten.

Mijn verpakking bevat alles wat je nodig hebt, inclusief oplaadstation, mopdoekhouder, mopdoek, vochtbestendige mat en producthandleiding. Met mijn batterijcapaciteit van 5200mAh en compatibiliteit met Auto-Empty Dock Pure, ben ik een krachtige en handige reinigingsoplossing.

Ja, ik begrijp dat mijn prijs misschien een drempel kan zijn, maar voor wie op zoek is naar een geavanceerde en veelzijdige robotstofzuiger met uitstekende zuigkracht, dweilmogelijkheden en geavanceerde functies, ben ik zeker een aantrekkelijke optie. Kortom, ik ben een krachtige en veelzijdige robotstofzuiger die jouw huishouden efficiënt kan reinigen.

Voordelen Roborock Q7 Max+ Robotstofzuiger -Met
 • Sterke zuigkracht van 4200Pa voor grondige reiniging van tapijten en kieren
 • Veelzijdige reinigingsmogelijkheden, waaronder dweilen, zuigen, vegen, veegzuigen en stofzuigen, zowel nat als droog
 • Geavanceerde 3D mapping voor nauwkeurige plattegrond van het huis
Nadelen Roborock Q7 Max+ Robotstofzuiger -Met
 • Mogelijk hoge prijs voor sommige gebruikers

4. Zedar Lidar Robotstofzuiger met Dweilfunctie

4. Zedar Lidar Robotstofzuiger met Dweilfunctie

Belangrijke specificaties:

Capaciteit verzamel reservoir: 0.60 l
Hepa luchtfilter: Hepa
Operatie duur: 120 minuut
Oplaadtijd: 300 minuut
Bediening via mobiele app: Ja
Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
Navigatiemethode: Aan te sturen via app, Laser, Systematisch via software
Afgronddetectie: Ja
Smart Home Platform: Google Assistant, Alexa Amazon
Automatisch opladen: Ja

Ik ben enorm enthousiast over de Lidar Robotstofzuiger met Dweilfunctie met Laser Navigatie. Deze robotstofzuiger is echt een game changer als het gaat om het schoonmaken van ons huis. De geavanceerde laser navigatie maakt het mogelijk om precieze kaarten van de ruimtes te maken en efficiënt te reinigen. Met krachtige zuigkracht en speciale borstels is deze stofzuiger perfect voor huishoudens met huisdieren.

Wat deze robotstofzuiger echt uniek maakt, is de combinatie van stofzuigen en dweilen. Zo blijven harde vloeren en tapijten sprankelend schoon. En het beste is nog dat je de robotstofzuiger kunt programmeren en bedienen via een handige app, zelfs als je niet thuis bent. Met indrukwekkende zuigkracht, geavanceerde filters en het vermogen om obstakels te detecteren, maakt deze stofzuiger het schoonmaken moeiteloos.

Deze robotstofzuiger is perfect voor huishoudens met huisdieren, gezinnen en iedereen die op zoek is naar gemak en tijdsbesparing. Hoewel het geluidsniveau voor sommige gebruikers misschien een beetje hoog is, overtreft de algehele prestatie en veelzijdigheid van deze stofzuiger alle verwachtingen. Kortom, de Lidar Robotstofzuiger met Dweilfunctie met Laser Navigatie is een absolute must-have voor elk huishouden. Met zijn geavanceerde technologie en uitstekende prestaties overtreft deze stofzuiger de concurrentie met gemak. 🧹

Voordelen Zedar Lidar Robotstofzuiger met Dweilfunctie
 • Geavanceerde laser navigatie voor nauwkeurige reiniging en mapping van ruimtes.
 • Krachtige zuigkracht en speciale borstels voor effectieve verwijdering van dierenharen.
 • Combineert stofzuigen en dweilen voor grondige reiniging van harde vloeren en tapijten.
Nadelen Zedar Lidar Robotstofzuiger met Dweilfunctie
 • Het geluidsniveau kan voor sommige gebruikers als een mogelijke beperking worden beschouwd.

5. Philips HomeRun Aqua 3000 Series

5. Philips HomeRun Aqua 3000 Series

Belangrijke specificaties:

Capaciteit verzamel reservoir: 0.35 l
Hepa luchtfilter: Micro
Operatie duur: 200 minuut
Oplaadtijd: 6.5 uur
Bediening via mobiele app: Ja
Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
Navigatiemethode: Laser
Afgronddetectie: Ja
Smart Home Platform: Geen platform
Automatisch opladen: Ja

Met de Philips HomeRun Aqua 3000 Series XU3000/02 heb ik de perfecte robotstofzuiger gevonden voor mijn huis. Met zijn unieke dweilfunctie is het een echte alleskunner die mijn vloeren moeiteloos schoonmaakt. Het slimme waterreservoir en de microvezel dweil zorgen voor een grondige reiniging en glanzende vloeren. Dankzij verbeterde zuigkracht en navigatie bereikt de XU3000/02 zelfs hoeken en randen, en met de slimme sensoren kan hij obstakels vermijden.

Deze robotstofzuiger is ideaal voor drukke huishoudens en huisdierbezitters, en kan verschillende vloertypes aan. Met zijn krachtige batterij kan hij grote oppervlakken probleemloos reinigen. Natuurlijk zijn er ook enkele dingen om rekening mee te houden, zoals regelmatig onderhoud van de dweilfunctie en de prijs. Maar de investering vertaalt zich in aanzienlijke tijds- en energiebesparingen.

Al met al is de Philips HomeRun Aqua 3000 Series XU3000/02 de perfecte reinigingsoplossing voor mijn huis. Met zijn indrukwekkende functies en prestaties biedt het gemak en efficiëntie, en voldoet het aan de eisen van moderne huishoudens. Ik ben blij dat ik deze handige robotstofzuiger in huis heb! 🌟

Voordelen Philips HomeRun Aqua 3000 Series
 • Unieke dweilfunctie voor grondige reiniging van vloeren.
 • Efficiënt en grondig reinigen, zelfs in hoeken en langs randen.
 • Programmeerbaar voor geplande reiniging op gewenste tijden.
Nadelen Philips HomeRun Aqua 3000 Series
 • Dweilfunctie vereist regelmatig onderhoud en bijvulling van waterreservoir.
 • De prijs kan een belemmering vormen voor sommige consumenten.
een robotstofzuiger onder de bank

Veelgestelde vragen over robotstofzuigers voor dierenharen

Hier behandel ik alle vragen en opmerkingen over robotstofzuigers voor dierenharen. Heb je zelf nog vragen met betrekking tot dit onderwerp? Dat horen we graag in het feedbackformulier onderaan dit artikel!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste robotstofzuiger voor dierenharen?

De Consumentenbond heeft nog geen robotstofzuigers voor dierenharen getest en de resultaten daarvan gedeeld. Als daar verandering in komt, dan vind je die informatie hier terug!

Wat is volgens Tweakers de beste robotstofzuiger voor dierenharen?

Wat Tweakers de beste robotstofzuiger voor dierenharen vindt, is nog onbekend. Komt daar verandering in, dan vind je die informatie hier terug!

Wat is volgens RTINGS de beste robotstofzuiger voor dierenharen?

De beste robotstofzuiger voor dierenharen volgens RTINGS is de Roborock S8+. Deze geavanceerde stofzuiger blinkt uit in zuigkracht, met een vermogen dat effectief dierenharen en allergenen uit tapijten en kieren verwijdert.

Met zijn intelligente navigatiesysteem en aanpasbare zuiginstellingen biedt de Roborock S8+ een grondige reiniging specifiek afgestemd op huishoudens met huisdieren. Zijn efficiëntie en gebruiksgemak maken het de topkeuze voor dierenliefhebbers.

Wat zijn de belangrijkste functies om naar te kijken bij het kopen van een robotstofzuiger voor dierenharen?

Bij het kopen van een robotstofzuiger voor dierenharen zijn er enkele cruciale functies waar je op moet letten:

 • Sterke zuigkracht is essentieel voor het effectief opzuigen van dierenharen en fijnstof. Hierbij wil je niet zozeer naar airwatts kijken, maar liever naar airflow, gemeten in cubic feet per minute (CFM). Hoe hoger die waarde, hoe beter de stofzuiger is in het verplaatsen van lucht en vuil.1BestVacuum and Appliances (n.d.). 'Understanding Vacuum Cleaner Specifications'
 • Speciale borstels voor dierenharen zijn ontworpen om haren efficiënter te verzamelen zonder te verstrengelen.
 • Geavanceerde filtratiesystemen. HEPA-filters vangen allergenen en kleine deeltjes op, wat helpt bij het verminderen van allergieën.
 • Programmeerbare schoonmaakschema's. Hiermee laat je de stofzuiger automatisch werken, ook als je niet thuis bent.
 • Duurzaamheid en onderhoudsgemak. Kies een model dat eenvoudig te reinigen is en waarvan onderdelen makkelijk te vervangen zijn.
 • Sensoren en slimme navigatie voorkomen dat de stofzuiger vastloopt of van trappen valt, en zorgen voor een grondige dekking van het hele huis. Kies idealiter voor een model met meerdere navigatietechnologieën en sensoren. Als je voor één navigatietechnologie moet gaan, is Lidar en gyroscoopnavigatie het effectiefst.2DREAME (n.d.). 'How do Robot Vacuums Navigate?'

Hoe belangrijk is zuigkracht bij het kiezen van een robotstofzuiger voor dierenharen?

Zuigkracht is cruciaal bij het kiezen van een robotstofzuiger voor dierenharen. Het wordt gemeten in Pascal (Pa), wat de druk aangeeft die de stofzuiger kan uitoefenen om vuil en haren op te zuigen.

Echter, zuigkracht alleen vertelt niet het volledige verhaal. Belangrijker is hoe deze kracht wordt toegepast. Luchtstroom, gemeten in kubieke voet per minuut (CFM), en waterlift (in inches), die de zuigkracht aangeeft wanneer de luchtstroom volledig is geblokkeerd, zijn essentiële indicatoren van effectiviteit.

Een hoge luchtstroom zorgt dat meer vuil en haren worden opgepikt en verplaatst naar het stofreservoir. Waterlift toont aan hoe goed de stofzuiger zwaarder vuil kan opzuigen. Terwijl watts en amps de input van de motor aanduiden, zijn het de luchtstroom en waterlift die daadwerkelijk de zuigkracht en reinigingscapaciteit demonstreren en waar je zwaar aan moet tillen.

Let dus niet alleen op de motorvermogenspecificaties, maar kijk naar de combinatie van luchtstroom en waterlift voor een echt effectieve robotstofzuiger voor dierenharen.

Wat zijn de voordelen van een robotstofzuiger met een turboborstel voor dierenharen?

Een robotstofzuiger met een turboborstel is speciaal ontworpen voor huishoudens met huisdieren en biedt meerdere voordelen bij het opruimen van dierenharen. Hier zijn de belangrijkste voordelen:

 • Diepere reiniging. De turboborstel draait met hoge snelheid, waardoor dierenharen effectief uit tapijten en kieren worden verwijderd.
 • Minder verstoppingen. Door de krachtige rotatie raken haren minder snel verstrikt in de borstel, wat leidt tot minder verstoppingen en onderhoud.
 • Verbeterde hygiëne. De turboborstel helpt bij het opvangen van fijnstof en allergenen, wat zorgt voor een schonere leefomgeving.
 • Efficiëntie op diverse oppervlakken. Of het nu gaat om harde vloeren of tapijt, de turboborstel past zich aan voor optimale reiniging.
 • Tijdsbesparing. Dankzij de effectieve verwijdering van haren en vuil hoef je minder vaak zelf schoon te maken of de stofzuiger te legen.

Hoe effectief zijn robotstofzuigers in het verwijderen van haren van langharige huisdieren?

Robotstofzuigers zijn verrassend effectief in het verwijderen van haren van langharige huisdieren, dankzij geavanceerde borstels en zuigtechnologieën. Ze detecteren en passen zich aan verschillende oppervlaktes aan, waardoor ze haren grondig kunnen opzuigen.

Echter, de effectiviteit hangt af van het model en de specificaties, zoals en de kwaliteit van de turboborstel en hoeveel lucht de stofzuiger per minuut verplaatst (CFM). Regelmatig onderhoud van de stofzuiger, waaronder het schoonmaken van de borstel, is eveneens belangrijk om optimale prestaties te behouden.

Kunnen robotstofzuigers helpen bij het verminderen van allergieën veroorzaakt door huisdieren?

Ja, robotstofzuigers kunnen zeker helpen bij het verminderen van allergieën veroorzaakt door huisdieren. Ze zijn uitgerust met HEPA-filters die tot 99,97% van de allergenen, waaronder dierenharen en huidschilfers, uit de lucht verwijderen. Daarbij geldt: hoe hoger het cijfer achter de afkorting, hoe kleiner de deeltjes die het filter opvangt.3United States Environmental Protection Agency (n.d.). 'What is a HEPA filter'

Door regelmatig en systematisch schoon te maken, verminderen ze de hoeveelheid allergenen in huis aanzienlijk. Dit zorgt voor een schonere leefomgeving en kan symptomen van allergieën bij bewoners verminderen. Het is wel belangrijk om de filters regelmatig te vervangen voor het beste resultaat.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen