Wikken en Wegen over de Beste Personenweegschaal

Julian Koops

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

Ontdek hier welke criteria zwaarder wegen.

Wikken en Wegen over de Beste Personenweegschaal

Als persoon die gezondheid belangrijk vindt, weet ik dat een goede weegschaal van groot belang is. Met de beste personenweegschaal breng je je gewicht en gezondheid nóg nauwkeurig in kaart brengt. Check hieronder onze top vijf en lees de koopgids voor handige tips voor de aanschaf van een goed exemplaar! 👇

Wat zijn de beste personenweegschalen van 2023

Dit zijn de top 5 beste personenweegschalen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste personenweegschalen van 2023

1. Beste personenweegschaal: Fitbit Aria Air

1. Beste personenweegschaal: Fitbit Aria Air

Belangrijke specificaties:

Analoog of Digitaal: Digitaal
Geschikt voor type vloer: Behandeld parket , Hout , Laminaat , Parket , Tegels
Weegnauwkeurigheid: 100 g
Maximale weegvermogen: 0.18 kg
Smart: Ja
Weegschaalfunctie: BMI , Gewicht
Koppelbaar met ander apparaat: Activitytracker , Saturatiemeter
Materiaal weegplatform: Gehard glas

De Fitbit Aria Air is een functionele en stijlvolle slimme weegschaal die perfect is voor Fitbit-liefhebbers die eenvoud en betrouwbaarheid belangrijk vinden. Gemaakt van gehard glas en ABS-kunststof, heeft het een minimalistisch en strak ontwerp met afgeronde hoeken en een verlicht LED-scherm voor gemakkelijk aflezen, zelfs bij weinig licht. De weegschaal synchroniseert snel met je Fitbit-account via Bluetooth en actualiseert automatisch je gewicht in de Fitbit-app.

Een van de opvallende kenmerken van de Aria Air is de compatibiliteit met de Fitbit-app, die een uitgebreid overzicht biedt van je gezondheids- en fitnessreis. Met eenvoudige, gemakkelijk leesbare grafieken kun je je voortgang, BMI en trends in de loop van de tijd volgen. Het biedt ook inzicht in hoe je activiteit en voeding van invloed zijn op je algehele doelen.

Volgens een recensie van Tom's Guide is de Fitbit Aria Air een "handige en gemakkelijk te gebruiken slimme weegschaal". Het synchroniseert statistieken met je Fitbit-dashboard en biedt een completer beeld van je gezondheid. Een andere recensie vermeldt dat het installatieproces snel en eenvoudig is en slechts enkele minuten duurt met je smartphone.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Aria Air geen metingen van lichaamssamenstelling doet, zoals lichaamsvet of spiermassa. Dit kan een voordeel zijn voor mensen met geïmplanteerde apparaten of voor zwangere vrouwen, omdat het mogelijke complicaties elimineert.

Vergeleken met andere slimme weegschalen op de markt, valt de Aria Air op door de naadloze integratie met het Fitbit-ecosysteem. Fitbit-gebruikers die waarde hechten aan een betrouwbaar en stijlvol apparaat zullen de Aria Air een geweldige toevoeging aan hun fitnessroutine vinden. Het biedt nauwkeurige gewichtsmetingen, eenvoudige installatie en de mogelijkheid om je voortgang in de loop van de tijd bij te houden.

Wat betreft de concurrentie wordt de Withings Body Plus beschouwd als de beste slimme weegschaal in het algemeen, met een aantrekkelijk ontwerp, uitgebreide gegevensverzameling en een gebruiksvriendelijke app. Aan de andere kant, voor mensen met een beperkt budget, wordt de Wyze Scale X aanbevolen. Het biedt de mogelijkheid om het percentage spiermassa bij te houden en is betaalbaar, hoewel het geen ingebouwde Wi-Fi heeft en nog verbeteringen kan gebruiken qua app-functionaliteit.

Al met al is de Fitbit Aria Air een betrouwbare en stijlvolle slimme weegschaal die perfect is voor Fitbit-liefhebbers. Hoewel het geen geavanceerde metingen van lichaamssamenstelling biedt, maakt de naadloze integratie met de Fitbit-app en het ecosysteem het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een handige en gemakkelijk te gebruiken optie.

Voordelen Fitbit Aria Air
 • Het ontwerp is zowel functioneel als stijlvol
 • Naadloze integratie met de Fitbit app en ecosysteem
 • Nauwkeurige gewichtsmetingen
Nadelen Fitbit Aria Air
 • Meet geen lichaamssamenstellingsmetrieken
 • Mist geavanceerde functies in vergelijking met andere slimme weegschalen
 • Beperkte functionaliteit in vergelijking met topconcurrenten

2. Uitstekend voor Apple Health-integratie: Withings Body+

2. Uitstekend voor Apple Health-integratie: Withings Body+

Belangrijke specificaties:

Analoog of Digitaal: Digitaal
Geschikt voor type vloer: Behandeld parket , Gietvloer , Hout , Kurk , Laminaat , Linoleum , PVC , Parket , Tapijt , Tegels , Vloerbedekking
Weegnauwkeurigheid: 100 g
Maximale weegvermogen: 180 kg
Smart: Ja
Weegschaalfunctie: Vetpercentage , Botmassa , Gewicht , BMI , Vochtgehalte , Spiermassa
Koppelbaar met ander apparaat: Niet koppelbaar met ander device
Materiaal weegplatform: Gehard glas

De Withings Body+ is een zeer aanbevolen slimme weegschaal die volgens reviews van Tom's Guide en TechRadar als de beste algehele optie op de markt wordt beschouwd. Hij heeft een aantrekkelijk design, verzamelt uitgebreide informatie en presenteert gegevens in een gemakkelijk te begrijpen app. De weegschaal heeft een groot antislip platform met live begeleiding voor de juiste positie en een helder, duidelijk display. Hij ondersteunt tot acht gebruikers en herkent automatisch elke individuele gebruiker, waardoor hij ideaal is voor gezinnen. De Withings Health Mate app synchroniseert gegevens naadloos en biedt deskundig advies en begeleiding voor gezondere levensstijlkeuzes. De weegschaal kan ook gegevens synchroniseren met populaire gezondheids- en activiteitenapps zoals Google Fit, Apple Health en MyFitnessPal, waardoor hij een uitstekende keuze is voor integratie met Apple Health. De Withings Body+ werkt op drie AAA-batterijen en wordt geleverd met een garantie van twee jaar.

"De Withings Body+ is een betaalbare en veelzijdige slimme weegschaal die nauwkeurige en consistente metingen biedt." - TechRadar

Wat betreft concurrentie worden de Wyze Scale X en de Eufy Smart Scale P2 Pro ook aanbevolen door Wirecutter als beste keuzes. De Wyze Scale X is gekozen als de beste algehele slimme weegschaal, terwijl de Eufy Smart Scale P2 Pro de upgrade-optie is met een betere app en onbeperkt aantal gebruikers. Echter, de Withings Body+ valt op door zijn aantrekkelijke design, uitgebreide gegevensverzameling en gebruiksvriendelijke app.

"De Withings Body+ is een kwalitatieve slimme weegschaal met handige functies en nauwkeurige metingen." - Tom's Guide

Hoewel de Withings Body+ zeer geprezen wordt, is het de moeite waard om op te merken dat er andere opties beschikbaar zijn. De Wyze Scale X wordt aanbevolen als de beste budget slimme weegschaal vanwege zijn tracking van het percentage spiermassa en uitgebreide compatibiliteit met gezondheidsapps. De Renpho Smart Body Fat Scale wordt aanbevolen voor sportfanaten omdat hij een breed scala aan informatie biedt voor het bijhouden van de lichaamssamenstelling. De Sportneer Smart Scale wordt aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar lichaamsanalyse, met segmentatie van lichaamsanalyse met acht zeer nauwkeurige elektroden en een handvat.

Over het algemeen blinkt de Withings Body+ uit in zijn design, nauwkeurigheid en integratie met Apple Health. Hij biedt gebruikers uitgebreide informatie en een naadloze gebruikerservaring. Hoewel er andere opties op de markt zijn, valt de Withings Body+ op als de beste algehele slimme weegschaal, met uitstekende functies tegen een betaalbare prijs.

"De Withings Body+ is een zeer aanbevolen slimme weegschaal, vooral voor gezinnen, met uitstekende functies tegen een betaalbare prijs." - TechRadar

Voordelen Withings Body+
 • Aantrekkelijk design
 • Uitgebreide informatie verzameling
 • Makkelijk te begrijpen app
Nadelen Withings Body+
 • Andere opties beschikbaar

3. Withings Body Comp Scales

3. Withings Body Comp Scales

Belangrijke specificaties:

Analoog of Digitaal: Digitaal
Weegnauwkeurigheid: 50 g
Maximale weegvermogen: 200 kg
Smart: Ja
Weegschaalfunctie: BMI , Botmassa , Caloriebehoeften in rust (BMR) , Gewicht , Spiermassa , Vetpercentage , Visceraal vet
Koppelbaar met ander apparaat: Niet koppelbaar met ander device
Materiaal weegplatform: Gehard glas

De Withings Body+ is een toonaangevende slimme weegschaal die nauwkeurige metingen en een gebruiksvriendelijke app biedt. Met zijn aantrekkelijke ontwerp, uitgebreide gegevensverzameling en automatische synchronisatie met de Health Mate-app wordt het beschouwd als de beste algehele slimme weegschaal door Tom's Guide. Deze weegschaal heeft ook een handige zwangerschapsmodus, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende gebruikers.

De Body+ weegschaal heeft zowel Bluetooth- als Wi-Fi-connectiviteit, waardoor naadloze gegevenssynchronisatie en integratie met andere gezondheids- en activiteiten-apps mogelijk zijn. Hij ondersteunt maximaal acht gebruikers, waardoor hij geschikt is voor huishoudens met meerdere personen. De weegschaal biedt live begeleiding voor de juiste positionering, waardoor nauwkeurige metingen worden gegarandeerd. Het geharde glazen platform met antislipvoetjes en helder display zorgt voor duurzaamheid en gebruiksgemak.

Een van de opvallende kenmerken van de Withings Body+ is de uitgebreide lichaamssamenstellingsanalyse. In tegenstelling tot veel andere weegschalen die zich alleen op gewicht richten, biedt de Body+ gedetailleerde inzichten in lichaamsvet, spiermassa en totaal lichaamsvocht. Dit stelt gebruikers in staat om de impact van veranderingen in levensstijl bij te houden en geïnformeerde beslissingen te nemen om hun gewichts- en fitnessdoelen te bereiken. De weegschaal biedt ook deskundig advies voor een gezondere levensstijl, waardoor de waarde ervan wordt vergroot.

Wat betreft de prijsstelling valt de Withings Body+ in de categorie middenklasse, geprijsd op $99.95 / £74.96 / AU$179. Dit maakt het een competitieve optie gezien de functies en functionaliteit.

In vergelijking met andere slimme weegschalen op de markt wordt de Withings Body+ hoog beoordeeld en aanbevolen door experts. Het biedt nauwkeurige metingen, een gebruiksvriendelijke app en uitgebreide gegevensopslag. De prestaties op het gebied van installatiegemak, precisie en gebruiksgemak plaatsen het bij de topkandidaten in de categorie slimme weegschalen.

Hoewel de Withings Body+ positieve beoordelingen heeft ontvangen vanwege de nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijke app, is het vermeldenswaard dat sommige gebruikers af en toe verschillen in metingen hebben gemeld. Deze gevallen worden echter niet veel gemeld en doen geen afbreuk aan de algehele prestaties van de weegschaal.

Al met al is de Withings Body+ een uitstekende slimme weegschaal die nauwkeurige metingen, een uitgebreide lichaamssamenstellingsanalyse en een gebruiksvriendelijke app biedt. Het aantrekkelijke ontwerp en de automatische gegevenssynchronisatie maken het een topkeuze voor gebruikers die hun gewichts- en fitnessdoelen willen bijhouden. Hoewel er af en toe verschillen kunnen zijn in metingen, maken de algehele prestaties en functies van de Withings Body+ het een solide investering om een gezondere levensstijl te bereiken.

Voordelen Withings Body Comp Scales
 • Nauwkeurige metingen
 • Uitgebreide lichaamssamenstellingsanalyse
 • Gebruiksvriendelijke app
Nadelen Withings Body Comp Scales
 • Af en toe afwijkingen in metingen

4. Etekcity EB9380H

4. Etekcity EB9380H

Belangrijke specificaties:

De Etekcity EB9380H Personal weegschaal is een betrouwbare en betaalbare optie om je gewicht en lichaamssamenstelling bij te houden. Hoewel het niet de geavanceerde functies heeft van slimme weegschalen zoals de Renpho ES-CS20M of de Withings Body Cardio Scale, biedt het nauwkeurige metingen en gebruiksgemak.

Volgens Popular Mechanics is de Etekcity Digitale Lichaamsgewicht Badkamerweegschaal een van de beste badkamerweegschalen voor het meten van gewicht en spiermassa. Het wordt geprezen om zijn nauwkeurigheid en gebruiksgemak. De weegschaal heeft een groot LCD-display dat het gemakkelijk maakt om het gewicht af te lezen. Het heeft ook een gehard glazen platform dat duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is.

Een van de onderscheidende kenmerken van de Etekcity EB9380H is zijn hoge gewichtscapaciteit. Het kan gewichten tot 400 pond dragen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan gebruikers. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van andere weegschalen met lagere gewichtslimieten.

De Etekcity EB9380H Personal weegschaal is een eenvoudige weegschaal die zich richt op het bieden van nauwkeurige gewichtsmetingen. Het heeft niet de geavanceerde lichaamssamenstellingsanalysemogelijkheden van slimme weegschalen zoals de Renpho ES-CS20M of de Withings Body Cardio Scale. Maar voor degenen die voornamelijk geïnteresseerd zijn in het bijhouden van gewichtsveranderingen, is de Etekcity weegschaal een betrouwbare en betaalbare optie.

Volgens de Etekcity-website heeft de weegschaal een "automatische kalibratie" functie die zorgt voor nauwkeurige metingen. Het heeft ook een "stap-op" ontwerp, wat betekent dat je gewoon op de weegschaal kunt stappen om een meting te krijgen zonder erop te hoeven tikken of te wachten tot deze is ingeschakeld.

Wat beperkingen betreft, biedt de Etekcity EB9380H niet hetzelfde niveau van lichaamssamenstellingsanalyse als slimme weegschalen. Het geeft geen metingen van het lichaamsvetpercentage, spiermassa of andere metrische gegevens. Maar voor degenen die voornamelijk geïnteresseerd zijn in het bijhouden van gewichtsveranderingen, kan dit geen groot nadeel zijn.

Al met al is de Etekcity EB9380H Personal weegschaal een betrouwbare en betaalbare optie om gewicht bij te houden. Hoewel het niet de geavanceerde functies heeft van slimme weegschalen, biedt het nauwkeurige metingen en gebruiksgemak. Het is een geweldige keuze voor degenen die voornamelijk geïnteresseerd zijn in het monitoren van gewichtsveranderingen en geen geavanceerde lichaamssamenstellingsanalyse nodig hebben. Zoals een recensent van Popular Mechanics zegt: "De Etekcity Digitale Lichaamsgewicht Badkamerweegschaal is nauwkeurig, gemakkelijk te gebruiken en heeft een hoge gewichtscapaciteit."

Voordelen Etekcity EB9380H
 • Betrouwbare en betaalbare optie voor het volgen van gewicht en lichaamssamenstelling
 • Nauwkeurige metingen en gebruiksgemak
 • Hoge gewichtscapaciteit tot 400 pond
Nadelen Etekcity EB9380H
 • Heeft geen geavanceerde mogelijkheden voor lichaamssamenstellingsanalyse
 • Biedt geen metingen van het percentage lichaamsvet, spiermassa of andere metrieken

5. Betrouwbare en kosteneffectieve slimme weegschaal: Eufy Smart Scale P1

5. Betrouwbare en kosteneffectieve slimme weegschaal: Eufy Smart Scale P1

Belangrijke specificaties:

Analoog of Digitaal: Digitaal
Geschikt voor type vloer: Behandeld parket , Gietvloer , Hout , Laminaat , Tegels
Weegnauwkeurigheid: 100 g
Maximale weegvermogen: 180 kg
Smart: Ja
Weegschaalfunctie: BMI , Botmassa , Caloriebehoeften in rust (BMR) , Gewicht , Spiermassa , Vetpercentage , Visceraal vet , Vochtgehalte
Koppelbaar met ander apparaat: Niet koppelbaar met ander device
Materiaal weegplatform: Gehard glas

De Eufy Smart Scale P1 is een betrouwbare en betaalbare slimme weegschaal die snelle en nauwkeurige metingen biedt. Met een slank ontwerp en een bovenkant van gehard glas, heeft deze weegschaal een strakke en moderne uitstraling. Ik hoef alleen maar op de weegschaal te tikken om deze aan te zetten en de heldere, grote cijfers worden weergegeven op het LED-scherm. Met een maximale gewichtscapaciteit van 180 kg en een nauwkeurigheid van 100 g is deze weegschaal geschikt voor een breed scala aan gebruikers. De weegschaal biedt twee meeteenheden (kg/lb) en heeft een automatische uitschakelfunctie om energie te besparen.

Een van de opvallende kenmerken van de Eufy Smart Scale P1 is het vermogen om gegevens via Bluetooth te synchroniseren met je telefoon. Het is echter belangrijk op te merken dat de weegschaal verbonden moet zijn met de app en Bluetooth voor het synchroniseren van de gegevens. Als de app en Bluetooth niet verbonden zijn, worden de metingen op de weegschaal geregistreerd en worden ze gesynchroniseerd met de telefoon wanneer de app de volgende keer wordt geactiveerd. Dit is een handige functie voor gebruikers die hun voortgang in de loop van de tijd willen volgen.

Volgens een recensie van Tom's Guide is de Eufy Smart Scale P1 een budgetvriendelijke optie die nauwkeurige metingen biedt. De weegschaal is eenvoudig in te stellen en kan worden gekoppeld met de EufyLife-app. Het LED-scherm toont het lichaamsgewicht, terwijl aanvullende metingen kunnen worden bekeken in de app. De app heeft echter geen sportersmodus, wat de nauwkeurigheid kan beïnvloeden voor personen met dichte spiermassa.

Een andere recensie van Manua.ls benadrukt de uitgebreide analyse van lichaamssamenstelling die de Eufy Smart Scale P1 biedt. Naast het gewicht, biedt de weegschaal ook analyse van het lichaamsvet- en lichaamsvochtpercentage, evenals andere metingen zoals het basale metabolisme, spierverhouding/dichtheid en botmassa-analyse. Dit maakt het een waardevol hulpmiddel voor gebruikers die hun algehele gezondheid en fitnessreis willen volgen.

Hoewel de Eufy Smart Scale P1 veel positieve eigenschappen heeft, is het belangrijk op te merken dat het mogelijk niet de beste keuze is voor sporters of personen met dichte spiermassa vanwege het ontbreken van een sportersmodus in de app. Voor niet-sporters die op zoek zijn naar een eenvoudige slimme weegschaal, is de Eufy Smart Scale P1 een betrouwbare en betaalbare keuze.

In vergelijking met andere modellen in de Eufy smart scale-serie biedt de Smart Scale P1 vergelijkbare functies en functionaliteit. Het verschilt van de Smart Scale C1 door een geavanceerdere analyse van lichaamssamenstellingsmetingen aan te bieden. De Smart Scale P1 heeft ook een compacter ontwerp in vergelijking met de Smart Scale T9140. Over het algemeen valt de Eufy Smart Scale P1 op door zijn betrouwbaarheid, kosteneffectiviteit en uitgebreide analyse van lichaamssamenstelling.

Tot slot is de Eufy Smart Scale P1 een betrouwbare en betaalbare slimme weegschaal die nauwkeurige metingen en een uitgebreide analyse van lichaamssamenstelling biedt. Hoewel het mogelijk niet de beste keuze is voor sporters, biedt het waardevolle inzichten voor niet-sporters die op zoek zijn naar een eenvoudige slimme weegschaal. Met zijn strakke ontwerp en geavanceerde functies is de Eufy Smart Scale P1 een waardevol hulpmiddel voor gebruikers die hun algehele gezondheid en fitnessreis willen volgen.

Voordelen Eufy Smart Scale P1
 • Betrouwbare en kosteneffectieve optie voor een slimme weegschaal
 • Biedt snelle en nauwkeurige metingen
 • Uitgebreide analyse van lichaamssamenstellingsmetingen
Nadelen Eufy Smart Scale P1
 • Gebrek aan een atletenmodus in de app
 • Mogelijk niet geschikt voor atleten of personen met veel spiermassa
 • App en Bluetooth-verbinding vereist voor gegevenssynchronisatie

Hoe kies je de beste personenweegschaal?

Een gezond eetpatroon heeft niet alleen invloed op de verwachte zaken, zoals gewicht en eventueel je hart, maar ook je gebit en zelfs je haargroei. Houd je jezelf niet fit, dan is die beste elektrische tandenborstel die je laatst gekocht hebt een beetje zonde.

Je gewicht is een van de indicatoren die aangeeft hoe gezond je bent, want een gezond gewicht vermindert de kans op allerlei gezondheidsproblemen. Een goede weegschaal helpt je daarbij. Maar hoe bepaal je welke de weegschaal de beste is? Lees snel verder, want hieronder vind je enkele punten waar je op moet letten.1Voedingscentrum. (n.d.). 'Overgewicht'

Digitaal of analoog

Een digitale weegschaal werkt met sensoren en geeft je gewicht weer op een digitale display. Digitale weegschalen meten je gewicht doorgaans nauwkeurig tot 100 gram. Daarnaast bieden sommige weegschalen smartfuncties en de mogelijkheid je BMI, lichaamsvet en/of spiermassa te berekenen (dit is meer een schatting).2Malia Frey, Verywell Fit (2022). 'Bioelectrical Impedance Analysis (BIA)'

Een analoge weegschaal is de klassieke manier om je gewicht te meten. Door middel van een veer en mechaniek, geeft een simpele wijzer je gewicht aan. Door het ontbreken van allerlei poespas is een analoge weegschaal eenvoudig, gebruiksvriendelijk en heb je geen batterijen nodig. 🔋

De nadelen? Het ontbreekt de analoog aan handige functionaliteiten, zoals het berekenen van je BMI, lichaamsvet of spiermassa. Daarnaast valt je gewicht minder nauwkeurig af te lezen dan bij een digitale weegschaal, die doorgaans afleesbaar is tot 100 gram.

Ik adviseer een weegschaal die kleine gewichtsveranderingen detecteert, als nauwkeurige gewichtsmonitoring belangrijk voor je is. Kies een model met een duidelijke kalibratiefunctie zodat de metingen zo precisie mogelijk zijn. Een digitale weegschaal is hier beter in.

Een vrouw stapt uit bed op een weegschaal

Maximale gewichtscapaciteit

Controleer de maximale gewichtscapaciteit. Die ligt idealiter boven de 150 kg. Daarmee zorg je ervoor dat de weegschaal geschikt is voor een variëteit aan gebruikers. Zo voorkom je het risico dat je een nieuwe moet kopen, terwijl de weegschaal het nog geldig doet. Een duurzame keuze.

Slimme weegschalen

Je smartphone verbinden met je weegschaal? Geen probleem! Sommige digitale weegschalen zijn 'slim' en verbind je via bluetooth of wifi eenvoudig met je smartphone of smartwatch. Hiermee sla je binnen de bijbehorende app je geschiedenis op en zie je in een oogopslag je voortgang qua gewicht, BMI, lichaamsvet en/of spiermassa.

Geheugenfunctie 💭

Digitale weegschalen met geheugenfunctie die persoonlijk profielen voor alle gebruikers binnen je huishouden onthoudt. In dit profiel sla je bijvoorbeeld de geschiedenis van je gewicht, geslacht, leeftijd en lengte op.

Sommige weegschalen herkennen zelfs de gebruiker automatisch zodra de persoon op de weegschaal stapt. Dat scheelt weer uit gemakzucht de knoppen met je tenen proberen te bedienen.

Tenminste, als de techniek meewerkt, want deze methode werkt niet altijd feilloos. De gebruikersherkenning is gebaseerd op je laatst ingevoerde gewicht. Als twee of meer gebruikers een soortgelijk gewicht hebben, moet je waarschijnlijk alsnog handmatig de juiste gebruiker selecteren.

Prijs-kwaliteitverhouding

Zoek naar een personenweegschaal met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je wilt een betrouwbaar, duurzaam model dat niet te veel kost. Let op gebruikersbeoordelingen voor een realistisch beeld van wat je kunt verwachten qua prestaties en levensduur.

Een personenweegschaal vind je al vanaf 10 euro, maar dan bezit je slechts de basisfuncties. Wil je meer opties, dan kost een weegschaal voor in je eigen badkamer al gauw 20 tot 30 euro tot maximaal 60 euro. Een krachtpatser die je sneller in medische settings tegenkomt, heeft waarschijnlijk een prijskaartje dat de honderden euro's in loopt.

Display

Analoge weegschalen geven het gewicht weer met een simpele wijzer. Zoals eerder genoemd valt het gewicht hierdoor minder nauwkeurig af te lezen dan bij een digitale weegschaal.

Wanneer het nauwkeurig bepalen van je gewicht een must is, raad ik een digitale weegschaal met een lcd- of led-display aan. Hiermee lees je het gewicht eenvoudig af tot 100 gram of minder.

Een meetbalk van een klassieke weegschaal

Materiaal

De weegschaal is doorgaans gemaakt van kunststof, metaal, gehard glas of hout. Hieronder een kort overzicht van de voor- en nadelen van elk materiaal:

 • Kunststof: goedkoop, licht en makkelijk in de schoonmaak. Dit type tref je vooral aan bij analoge weegschalen. Het nadeel van kunststof is dat het van de vier soorten het kwetsbaarste is.
 • Metaal: licht en robuust. Doorgaans ook een stuk sterker dan kunststof, maar wel duurder. 
 • Gehard glas: ziet er binnen strak uit en is makkelijk schoon te maken. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is gehard glas robuust. Dus wees niet bang voor beschadigingen.
 • Hout: natuurlijke uitstraling. Het nadeel van een houten weegschaal is dat de staat van het hout kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf. Vooral vatbaar voor water en vochtige omstandigheden.

Extra weegtips

Behalve het kiezen van de juiste weegschaal, zijn er nog enkele andere tips (die mij ook geholpen hebben) waarmee je het meeste haalt uit je weegschaal. 👌

Consistentie is belangrijk bij het meten van je gewicht. Weeg jezelf bijvoorbeeld altijd vóór je ontbijt in je ondergoed, want je gewicht neemt wellicht gedurende dag met enkele kilo's toe.

De ondergrond moet stabiel zijn en niet doorzakken, anders kan je gemeten gewicht wel enkele kilo's lichter of zwaarder uitpakken. Zoek daarom een stabiele plek in je huis om jezelf te wegen.

Ronaldvr onderstreept dit en citeert de Consumentenbond: "Ons advies is dan ook om de weegschaal altijd op dezelfde plaats te laten staan. Dan blijft hij de kilo’s betrouwbaar weergeven."

Weeg jezelf wekelijks en niet dagelijks. Het overgrote deel van de mensen zich dagelijks weegt, maar dit geeft niet altijd het betrouwbaarste beeld. Je gewicht schommelt flink gedurende een week. Daarom is het slimmer wanneer je je één of twee keer per week weegt voor een betrouwbaar beeld van je progressie.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste personenweegschaal?

Volgens de Consumentenbond is de Soehnle Analyse Connect-personenweegschaal Shape Sense een topkeuze. Deze weegschaal blinkt uit in nauwkeurigheid met een maximale afwijking van slechts 100 gram en een indrukwekkende capaciteit tot 200 kg.


Het apparaat biedt geavanceerde lichaamsanalyse, meet nauwkeurig je vetpercentage, spiermassa en vochtgehalte, en synchroniseert deze gegevens moeiteloos met gezondheidsapps via Bluetooth. 

Het grote, duidelijk leesbare display en het strakke design maken deze weegschaal niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je badkamer. Met deze weegschaal kies je voor betrouwbaarheid, geavanceerde technologie en gebruiksgemak.

Wat is volgens Women's Health de beste personenweegschaal?

Volgens Women's Health is de Robi S9 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse een topkeuze in zijn categorie. Deze weegschaal onderscheidt zich door zijn geavanceerde lichaamsanalysefuncties, waaronder nauwkeurige metingen van vetpercentage, spiermassa, en vochtgehalte. 


Met een maximale capaciteit van 180 kg en een nauwkeurigheid tot op 100 gram, biedt de Robi S9 betrouwbare en consistente resultaten. 

Het apparaat is gebruiksvriendelijk, met een duidelijk afleesbaar display en connectiviteitsopties voor het synchroniseren van gegevens met gezondheidsapps. Kies de Robi S9 voor een holistisch overzicht van je gezondheid en fitnessdoelen.

Wat is volgens Test Results de beste personenweegschaal?

Volgens Test Results is de Medisana PS 402 een uitstekende keuze als personenweegschaal. Deze weegschaal valt op door zijn nauwkeurigheid, met een maximale afwijking van slechts 100 gram en een capaciteit tot 150 kg.


Het slanke ontwerp en het heldere lcd-display zorgen voor gebruiksgemak en een moderne uitstraling. Bovendien is deze weegschaal energiezuinig, schakelt automatisch uit en werkt op gangbare batterijen. Met de Medisana PS 402 kies je voor een betrouwbare, nauwkeurige en stijlvolle optie voor dagelijks gebruik.

Veelgestelde vragen over personenweegschalen van onze lezers

Hieronder beantwoord ik nog wat laatste vragen vanuit jullie! Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen