Kies voor een Stabiele Verbinding met de Beste Netwerkkabel

Ruben Wildeman

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min. leestijd

Geen tijd te verliezen!

Kies voor een Stabiele Verbinding met de Beste Netwerkkabel

In de zoektocht naar de beste netwerkkabel, sta je voor een keuze die net zo cruciaal is als de beslissing tussen koffie of thee in de ochtend. Wist je dat de lengte en het type kabel direct invloed hebben op je internetsnelheid?! Meer info over die lengte en de andere belangrijkste zaken om bij stil te staan, vind je in dit artikel!

Wat zijn de beste netwerkkabels van 2024?

Dit zijn de 5 beste netwerkkabels volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste netwerkkabels van 2024

1. Merkloos internetkabel - 20 meter

1. Merkloos internetkabel - 20 meter

Belangrijke specificaties:

Eerste aansluiting: RJ45
Tweede aansluiting: RJ45 CAT5e
Kabellengte: 20 m

Ik ben verheugd om je voor te stellen aan de 20 meter lange CAT5e UTP RJ45 / STP UTP internetkabel! Deze kabel is perfect voor het aansluiten van al je netwerkapparaten, zoals computers, spelconsoles en netwerkswitches. Met gestandaardiseerde RJ45-connectoren biedt deze kabel een stabiele en snelle verbinding voor al je behoeften. Met een overdrachtssnelheid tot 1 Gbps en uitstekende signaalkwaliteit, is deze kabel ideaal voor het verlengen van je internetverbinding of het aansluiten van randapparatuur zoals een PS4 of een Ethernet-switch.

CAT5e is de evolutie van internetkabels en biedt aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van eerdere standaarden. Met een hogere bandbreedte en verminderde interferentie, kan deze kabel voldoen aan de eisen van moderne netwerken en naadloze connectiviteit bieden. De gestructureerde kabelmantel en hoogwaardige aderparen zorgen voor een betrouwbaar signaal en verminderen de kans op dataverlies, wat resulteert in consistente prestaties.

Deze kabel is ook zeer veelzijdig en duurzaam. Met een lengte van 20 meter biedt het de flexibiliteit om netwerkapparaten op grotere afstanden aan te sluiten, zonder in te leveren op snelheid of stabiliteit. Het gebruik van hoogwaardige materialen en zorgvuldige fabricage zorgt voor een lange levensduur en betrouwbaarheid, zelfs bij intensief gebruik. De afgeschermde twisted pair (STP) en unshielded twisted pair (UTP) opties bieden gebruikers de mogelijkheid om te kiezen op basis van hun specifieke behoeften, waardoor deze kabel geschikt is voor diverse netwerkomgevingen.

Hoewel deze internetkabel uitblinkt in het leveren van snelle en betrouwbare verbindingen, kunnen potentiële beperkingen zich voordoen bij gebruik in omgevingen met zware interferentie of bij het vereisen van hogere overdrachtssnelheden dan de standaard 1 Gbps. In dergelijke scenario's kan een upgrade naar een CAT6-kabel nodig zijn. Desalniettemin biedt deze internetkabel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is het een essentiële aanvulling op elk thuis- of zakelijk netwerk.

Kortom, de 20 meter lange CAT5e UTP RJ45 / STP UTP internetkabel biedt betrouwbare prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid voor diverse netwerktoepassingen. Met zijn hoogwaardige constructie en gestandaardiseerde connectoren is het een waardevolle investering voor het versterken van netwerkconnectiviteit, waardoor het een essentieel onderdeel is van moderne digitale omgevingen. 🚀

Voordelen Merkloos internetkabel - 20 meter
 • Stabiele en snelle verbinding voor diverse toepassingen
 • Hoge overdrachtssnelheden tot 1 Gbps en uitstekende signaalkwaliteit
 • Veelzijdigheid en duurzaamheid met lengte van 20 meter
Nadelen Merkloos internetkabel - 20 meter
 • Mogelijke beperkingen bij zware interferentie of hogere overdrachtssnelheden dan 1 Gbps

2. iso trade Network Lan Cable

2. iso trade Network Lan Cable

Belangrijke specificaties:

Eerste aansluiting: RJ45
Tweede aansluiting: RJ45
Kabellengte: 30 m

Ik ben super enthousiast over de Network Lan Cable 30m! Deze kabel is een absolute must-have voor iedereen die een snel en betrouwbaar thuisnetwerk wil. Met een indrukwekkende doorvoersnelheid van 250 MHz, is deze kabel sneller dan ooit tevoren. Hij kan moeiteloos meer data tegelijk verwerken, wat perfect is voor gaming, downloaden en streamen.

Deze 30 meter lange kabel is ideaal voor grotere ruimtes of woningen waar flexibiliteit en connectiviteit belangrijk zijn. Hij overtreft eerdere modellen met gemak, waardoor hij perfect is voor gebruikers die op zoek zijn naar een topkwaliteit netwerkverbinding.

Of je nu apparaten in verschillende kamers wilt verbinden, een thuisnetwerk voor meerdere gebruikers wilt ondersteunen, of gewoon een consistente internetverbinding wilt voor gamen en streamen, deze kabel biedt geweldige voordelen op het gebied van snelheid, betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

Natuurlijk zijn er altijd wat dingen om rekening mee te houden, zoals kabelbeheer en fysieke beperkingen bij de installatie. Maar laten we eerlijk zijn, de voordelen van deze kabel wegen zwaarder dan de mogelijke nadelen. Al met al is de Network Lan Cable 30m gewoonweg een geweldige keuze voor een hoogwaardige netwerkkabel.

Dus, als je op zoek bent naar een kabel die geweldige prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid biedt, zoek dan niet verder. Deze kabel is een absolute must-have voor moderne thuisnetwerken. Met zijn snelle doorvoersnelheid en robuuste ontwerp, overtreft hij echt alle verwachtingen en zorgt hij voor een naadloze netwerkervaring.🚀

Voordelen iso trade Network Lan Cable
 • Snelle en betrouwbare internetverbinding
 • Indrukwekkende doorvoersnelheid van 250 MHz
 • Geschikt voor grotere ruimtes of woningen
Nadelen iso trade Network Lan Cable
 • Mogelijke beperkingen in installatie in bepaalde omgevingen

3. Qost Patchkabel UTP CAT6 Zwart

3. Qost Patchkabel UTP CAT6 Zwart

Belangrijke specificaties:

Eerste aansluiting: RJ45 CAT6
Tweede aansluiting: RJ45 CAT6
Kabellengte: 1 m

Ik ben verheugd om de Qost - Patchkabel UTP CAT6 aan te bevelen, de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en hoogwaardige netwerkkabel. Met een indrukwekkende overdrachtssnelheid van 5.000 Mbit/s en een bandbreedte van 250 MHz, biedt deze Cat6 kabel uitstekende prestaties voor diverse toepassingen, zoals het snel en stabiel verbinden van netwerkapparatuur. De U/UTP beschermklasse zorgt voor een flexibele en eenvoudige installatie, terwijl de gegoten doorvoertule met slank ontwerp het aanbrengen in krappe ruimtes vereenvoudigt.

Een opvallend kenmerk van deze patchkabel is de aanwezigheid van vergulde RJ45 connectoren. Deze goud vergulde afwerking draagt bij aan een betrouwbare verbinding en vermindert de kans op signaalverlies, wat resulteert in optimale prestaties. Bovendien is de kabel voorzien van een PVC buitenmantel, waardoor deze duurzaam en geschikt is voor langdurig gebruik.

Met een lengte van 1 meter en de beschikbaarheid van diverse kleuren, biedt de Qost - Patchkabel UTP CAT6 flexibiliteit in het opzetten van netwerkomgevingen en het organiseren van bekabeling. Het assortiment van lengtes, van 0.25 meter tot 50 meter, voorziet in de behoeften van verschillende installaties, terwijl de 5 jaar garantie blijk geeft van het vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van deze netwerkkabel.

De Qost - Patchkabel UTP CAT6 onderscheidt zich door zijn betrouwbare prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid. Of het nu gaat om thuisnetwerken, kantooromgevingen of professionele toepassingen, deze kabel biedt een solide en stabiele verbinding. De combinatie van technische specificaties, hoogwaardige materialen en gebruiksgemak maakt deze netwerkkabel een uitstekende keuze in zijn categorie.

Hoewel deze kabel een indrukwekkende reeks functies biedt, kan de keuze voor de juiste lengte en kleur afhankelijk zijn van specifieke installatievereisten. Het is belangrijk om deze aspecten zorgvuldig te overwegen bij het kiezen van de meest geschikte variant.

Al met al is de Qost - Patchkabel UTP CAT6 een betrouwbare en hoogwaardige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een netwerkkabel met uitstekende prestaties, duurzaamheid en flexibiliteit. Met zijn snelheid, beschermklasse en vergulde connectoren is deze kabel een waardevolle toevoeging aan elk netwerk, waardoor het een aanbevolen keuze is voor verschillende toepassingen. 🌐

Voordelen Qost Patchkabel UTP CAT6 Zwart
 • Hoge overdrachtssnelheid van 5.000 Mbit/s en bandbreedte van 250 MHz.
 • Vergulde RJ45 connectoren voor betrouwbare verbinding en verminderde kans op signaalverlies.
 • Duurzaamheid en geschiktheid voor langdurig gebruik met PVC buitenmantel en 5 jaar garantie.
Nadelen Qost Patchkabel UTP CAT6 Zwart
 • Keuze voor de juiste lengte en kleur kan afhankelijk zijn van specifieke installatievereisten.

4. Merkenloos 15 meter LAN /

4. Merkenloos 15 meter LAN /

Belangrijke specificaties:

Eerste aansluiting: RJ45 CAT5e
Tweede aansluiting: RJ45 CAT5e
Kabellengte: 15 m

Met mijn 15 meter lange Netwerkkabel ben ik de perfecte keuze voor een betrouwbaar en stabiel netwerk. Of je nu switches, routers, hubs of modems moet aansluiten, of directe verbindingen van router/modem naar computer moet leggen, ik ben er voor jou. Mijn connectoren zijn voorzien van 3 micrometer goud antioxidant, waardoor ik duurzaam en betrouwbaar ben. En dankzij mijn zelf dovend PVC loop je minimaal risico op ontsteking.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn focus op een optimale verbinding. Mijn connectoren klikken stevig vast en het lipje voorkomt dat ik per ongeluk losraak. Dit is vooral geruststellend voor gamers en liefhebbers van HD of 4K streaming die een stabiele verbinding nodig hebben. Mijn bekabelde verbinding is nog steeds de meest stabiele optie, in vergelijking met draadloze verbindingen die gevoeliger zijn voor storingen en haperingen.

Met mij kun je alle soorten netwerken opzetten en ben ik perfect voor intensieve internetgebruikers. Het streamen van TV-series en films, vooral in HD of 4K, verloopt zonder vervelende haperingen. Mijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid maken mij een waardevolle toevoeging aan elk netwerk.

Hoewel ik een uitstekende keuze ben voor stabiele verbindingen en verschillende netwerktoepassingen, kan mijn lengte van 15 meter een beperking zijn voor sommige gebruikers. In situaties waar een kortere lengte nodig is, kan ik mogelijk te lang zijn, wat resulteert in overtollige bekabeling.

Al met al bied ik een betrouwbare en stabiele oplossing voor verschillende netwerkbehoeften. Met mijn focus op een stevige verbinding, duurzaamheid en veelzijdigheid, ben ik een essentieel accessoire voor zowel thuisnetwerken als zakelijke omgevingen. 🌐

Voordelen Merkenloos 15 meter LAN /
 • Stabiele en betrouwbare verbinding voor verschillende netwerktoepassingen.
 • Duurzaamheid en betrouwbaarheid bevorderd door 3 micrometer goud antioxidant en zelf dovend PVC.
 • Geschikt voor intensieve internetgebruikers en ideaal voor HD of 4K streaming zonder haperingen.
Nadelen Merkenloos 15 meter LAN /
 • De lengte van 15 meter kan een beperking zijn voor situaties waar een kortere lengte nodig is.

5. By Qubix internetkabel CAT8 Ethernet

5. By Qubix internetkabel CAT8 Ethernet

Belangrijke specificaties:

Eerste aansluiting: RJ45
Tweede aansluiting: RJ45
Kabellengte: 3 m

Ik ben trots om de By Qubix internetkabel CAT8 Ethernet kabel te introduceren, een krachtige toevoeging aan ons assortiment high-speed internetkabels. Met een ongeëvenaarde snelheid van 2000 MHz biedt deze kabel een stabiele en snelle internetverbinding voor zowel thuisgebruik als professionele toepassingen.

Wat deze kabel onderscheidt van anderen is zijn vermogen om gegevens over te dragen met snelheden tot 40 Gbps over een afstand van 30 meter. Hierdoor is het ideaal voor gaming, 4K-streaming, thuisnetwerken en andere veeleisende toepassingen waar een snelle en stabiele internetverbinding cruciaal is.

De CAT8-kabel is uiterst veelzijdig en biedt uitstekende ruis- en interferentieonderdrukking, waardoor het geschikt is voor verschillende scenario's, van thuisgebruik tot professionele netwerkomgevingen. Bovendien is het compatibel met eerdere categorieën ethernetkabels, waardoor het een naadloze upgrade is voor bestaande netwerken.

Een van de opvallende voordelen van deze kabel is de verbeterde afscherming, die zorgt voor een betrouwbare signaalintegriteit en verminderde latentie. Dit vertaalt zich in een soepele en responsieve internetervaring, vooral bij toepassingen die hoge bandbreedte vereisen. Daarnaast is de kabel duurzaam en van hoge kwaliteit, wat bijdraagt aan een betrouwbare langetermijnprestatie.

Hoewel de prijs misschien iets hoger ligt dan oudere categorieën ethernetkabels, biedt de CAT8-kabel een indrukwekkende internetervaring, vooral voor gebruikers die op zoek zijn naar ongeëvenaarde snelheid en betrouwbaarheid. Met zijn geavanceerde technologie en superieure prestaties is deze kabel een waardevolle investering voor iedereen die streven naar de best mogelijke internetverbinding.🚀

Voordelen By Qubix internetkabel CAT8 Ethernet
 • Hoge snelheden tot 40 Gbps over 30 meter afstand
Nadelen By Qubix internetkabel CAT8 Ethernet
 • Hoge prijs in vergelijking met oudere categorieën ethernetkabels
ethernetkabel

Veelgestelde vragen over netwerkkabels

Hier beantwoord ik de vragen over netwerkkabels. Als je zelf nog vragen hebt met betrekking tot dit onderwerp, dan horen we dat graag hieronder!

Wat is het verschil tussen cat5e-, cat6- en cat7-netwerkkabels?

Het kiezen van de juiste netwerkkabel is essentieel voor het optimaliseren van je internetverbinding. Cat5e-, cat6- en cat7-kabels verschillen significant in prestaties en gebruik. Check de onderstaande tabel voor de details!

EigenschapCat5eCat6Cat7
Maximale Snelheid1 Gbps10 Gbps10 Gbps
Maximale Kabellengte100 meter voor 1 Gbps55 meter voor 10 Gbps, 100 meter voor 1 Gbps100 meter voor 10 Gbps
Frequentie100 MHz250 MHz600 MHz
AfschermingNiet standaard afgeschermdOptioneel afgeschermd (STP)Standaard afgeschermd

Cat5e is de betaalbaarste optie en ondersteunt snelheden tot 1 Gbps over een lengte van maximaal 100 meter. Deze optie is geschikt voor de meeste huishoudelijke internetbehoeften.

Cat6-kabels gaan een stap verder, met snelheden tot 10 Gbps over een lengte van 55 meter, maar behalen ook 1 Gbps over 100 meter. Ze hebben een hogere frequentie van 250 MHz, wat resulteert in minder crosstalk en interferentie. cat6 is ideaal voor kantoren en gebruikers met hoge internetsnelheidseisen.

Cat7 doet het nóg een stukje beter met snelheden tot 10 Gbps over 100 meter te ondersteunen en een indrukwekkende frequentie van 600 MHz. Deze kabels zijn standaard afgeschermd, wat ze perfect maakt voor omgevingen met veel interferentie en voor toekomstbestendige netwerkinstallaties.

Blauwe ethernetkabel

Hoe beïnvloedt de lengte van een netwerkkabel de internetsnelheid?

De lengte van een netwerkkabel speelt een cruciale rol in de internetsnelheid.1Kevin Parrish, HighSpeedInternet.com (2023). 'Are Ethernet Cables Slowing Your Connection?' Kort gezegd: hoe langer de kabel, hoe meer signaalverlies of -vertraging je mag verwachten te ervaren. Voor optimale prestaties wordt aangeraden een kabel niet langer dan 100 meter te gebruiken.

Binnen deze grens behouden kabels als cat5e, cat6 en cat7 hun beloofde snelheid en kwaliteit, net zoals HDMI-kabels doen als je je daar aan de voorwaarden omtrent lengte houdt. Overschrijd je deze lengte, dan leidt dat doorgaans tot lagere snelheden en een minder stabiele verbinding.

Wat betekent 'afgeschermde' netwerkkabel en heb ik dit nodig?

Een 'afgeschermde' netwerkkabel, aangeduid met STP (shielded twisted pair), bevat een beschermende laag die elektromagnetische interferentie (EMI) tegengaat. Deze afscherming is cruciaal in omgevingen met veel elektronische apparatuur, zoals datacenters of kantoren, waar EMI de signaaloverdracht kan verstoren.

Voor thuisgebruik, waar minder sprake is van EMI, volstaat vaak een niet-afgeschermde kabel, UTP (unshielded twisted pair).

Hoe kies ik de beste netwerkkabel voor gaming of streaming?

Om de beste netwerkkabel voor gaming of streaming te kiezen, is het belangrijk om enkele sleutelfactoren in overweging te nemen. Deze keuze kan het verschil maken in je online ervaring, door lag te verminderen en de algehele connectiviteit te verbeteren.

 • Kies een kabel met een hoge bandbreedte. Cat6- of cat7-kabels zijn ideaal, omdat ze snelheden tot 10 Gbps ondersteunen.
 • Let op de lengte van de kabel. Korter is vaak beter, omdat dat signaalverlies minimaliseert, maar zorg wel dat de kabel lang genoeg is voor je set-up.
 • Overweeg een afgeschermde kabel als je in een gebied woont met veel elektromagnetische interferentie. Dit helpt bij het behouden van een stabiele verbinding.
 • Controleer de compatibiliteit met je apparatuur. Wees zeker dat de kabel past bij de poorten van je modem, router en computer of console.
 • Denk aan de duurzaamheid. Een kabel met een robuuste mantel is beter bestand tegen slijtage.

Wat zijn de voordelen van een platte netwerkkabel vergeleken met een ronde?

Een platte netwerkkabel biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele ronde kabel. Hier zijn de belangrijkste punten die je moet overwegen:

 • Flexibiliteit en installatiegemak. Platte kabels zijn flexibeler, wat de installatie vereenvoudigt, vooral in krappe ruimtes. Ze kunnen gemakkelijker onder tapijten worden verborgen of langs muren en plinten worden geleid zonder opvallend te zijn.
 • Ruimtebesparing. Door hun slanke ontwerp nemen platte kabels minder ruimte in beslag. Dit is vooral belangrijk binnen set-ups waar elke centimeter telt.
 • Minder verstrengeling en knopen. Platte kabels raken minder snel verstrikt dan ronde kabels, wat ze geschikt maakt voor gebruik in gebieden waar veel kabels bij elkaar komen.
 • Esthetiek. Voor sommigen is het visuele aspect belangrijk. Platte kabels zijn discreter weg te werken, wat zorgt voor een nettere en georganiseerdere uitstraling van je set-up.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen