De Beste Kattenverjager houdt Ongewenste Gasten Buiten de Deur

Julian Koops

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

De Beste Kattenverjager houdt Ongewenste Gasten Buiten de Deur

Hoewel deze geliefde viervoeters onderdeel zijn van vele huishoudens, kunnen ze behoorlijk wat overlast veroorzaken in je tuin. Denk aan urine, ontlasting, het mollen van je planten of zelfs gevechten met andere buurtkatten. De beste kattenverjager maakt hier een einde aan!

In dit artikel vind je de belangrijkste aspecten voor de aanschaf van een kattenverjager om kattenkwaad buiten de tuin te houden. Check hieronder de top 3 en duik daarna in de koopgids! 😁

Pet MasterMind Cat Spray

Pet MasterMind Cat Spray

array ( )

Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape

Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape

array ( )

Four Paws Keep Off! Cat

Four Paws Keep Off! Cat

array ( )

Beste kattenverjager koopgids: hoe maak je de beste koop?

Menig persoon herkent ongetwijfeld dat de kat van de buren regelmatig een kijkje neemt in eigen tuin. Behalve dat kattenontlasting nogal onwenselijk is in je tuin, knagen ze in veel gevallen ook aan je planten of bloemen.

De wetenschap heeft het antwoord waarom katten nu nét de tuin van de buren te grazen nemen: katten markeren graag hun territorium met urine en ontlasting binnen een straal van 300 meter van hun eigen huis. Grote kans dat je eigen huis binnen dit bereik valt.

Gelukkig is er een eenvoudige en diervriendelijke manier om katten buiten je tuin te houden. Een kattenverjager plaats je in de tuin en het apparaat doet de rest! Je hebt er geen omkijken meer naar, en de viervoeters zullen voortaan wel twee keer nadenken voordat ze je tuin betreden.

Er zijn meerdere apparaten op de markt om katten te verjagen. Denk aan een automatische watersproeier die activeert als hij beweging detecteert. Ook heb je apparaten die een alarm activeren zodra een viervoeter langs de sensor passeert.

Wellicht de beste keuze is een kattenverjager die werkt op ultrasoon geluid. Dit zijn onhoorbare frequenties boven de 20 kHz voor de meeste mensen, maar hoorbaar voor katten en ander ongedierte. Hierdoor verjaag je katten uit je tuin zonder inspanning of hinder. Ideaal, toch?

Frequenties

Negen van de tien beschikbare kattenverjagers werken met ultrasoon geluid. Laten we hier dus een beter kijkje naar nemen!

Zoals hierboven genoemd ligt de grens van het menselijk gehoor bij frequenties tot 20 kHz (ofwel 20.000 Hz). Veel dieren kunnen ver boven deze frequentie geluiden waarnemen. Het gehoor van een hond reikt tot ongeveer 45 kHz, die van katten tot 80 kHz en van muizen en ratten tot zelfs wel 90 kHz. Zelfs insecten zijn gevoelig voor ultrasoon geluid.

Het idee is je inmiddels vast duidelijk. Bij een kattenverjager met een breed frequentiespectrum verjaag je niet alleen katten, maar ook andere ongewenste bezoekers.

Hoewel mensen niet in staat zijn om ultrasoon geluid waar te nemen, kunnen kinderen dit in sommige gevallen wel. Het geluid van de kattenverjager is dan mogelijk behoorlijk vervelend; het klinkt als een ontzettend hoge piep.

Heb je kinderen? Kies dan een verjager met instelbare frequentie. Hiermee stel je samen met je kind de optimale frequentie af, zodat je alleen katten wegjaagt, en niet je kind. 😉

Een grijze kat ruikt aan een plantenbak in een tuin

Voeding

Het voordeel van een kattenverjager op batterijen is dat je geen stroomdraad door je tuin hoeft aan te leggen. Het nadeel is dat je de batterijen om de zoveel tijd moet vervangen.

Een kattenverjager op netstroom is wat dat betreft precies het tegenovergestelde. Hiermee verzeker je dat de verjager altijd actief is, maar moet hij wel een weg vinden tot een stopcontact.

De meest ideale oplossing is wellicht een kattenverjager die werkt op zonne-energie. Door middel van zonnecellen bovenop het apparaat, laadt het zich overdag op en heb je er geen omkijken meer naar.

Bereik

Een kattenverjager komt het best tot zijn recht als het bereik je gehele tuin beslaat. Sommige verjagers werken tot een straal van 5 meter om zich heen, en sommigen zelfs tot 10 meter of meer.

Heb je een flinke tuin? Overweeg dan de aanschaf van meerdere kattenverjagers. Hoewel fabrikanten af en toe pronken met een flink bereik, blijkt dit in de praktijk meestal lager uit te pakken.

Uiterlijk en formaat

Ik begrijp het goed als je geen kattenverjager pontificaal in je tuin wilt. Kies daarom een kattenverjager met een passend formaat die je in je tuin kunt wegwerken. De meeste verjagers zijn groen gekleurd, waardoor ze amper opvallen tussen de planten.

Plaats hem bij voorkeur op een strategische plek in je tuin – bijvoorbeeld dat het bereik ongeveer je gehele tuin beslaat, en niet die van de buren. Dit kan de dieren (en kinderen) van de buren flink irriteren.

Een kitten kijkt door de bladeren heen in een tuin

Andere methodes om katten te verjagen

Overweeg anti-klimstrips te monteren op je tuindeur en schuttingen. Deze strips hebben kleine stekeltjes die katten niet fijn vinden. Hierdoor voorkom je dat de viervoeters je tuin betreden.

Katten vinden de geur van bepaalde planten bovendien ook onprettig. Denk aan de citroenverbena, vuurwerkplant of ooievaarsbek. De kat vermijdt omgevingen liever die deze geur bevat. Een ander alternatief zijn speciale kattenkorrels met een soortgelijke functie om katten buiten je tuin te houden.

Ook zijn katten geen fan van ruwe oppervlakken. Denk aan een ruwe grond of planten met stekels. Het nadeel? Katten zijn slimme beesten en vinden binnen de kortste keren een manier om dit te omzeilen.

Daarom is in het geval van veel overlast een aanrader om een ultrasone kattenverjager te combineren met een van de bovenstaande oplossingen. Experimenteer er vooral op los, en je vindt ongetwijfeld dé manier om ongewenste gasten buiten je tuin te houden!

De 5 beste kattenverjagers onder elkaar

1. Beste kattenafweermiddel: Pet MasterMind Cat Spray

1. Beste kattenafweermiddel: Pet MasterMind Cat Spray

Belangrijke specificaties:

De Pet MasterMind Cat Spray wordt hoog gewaardeerd als een van de beste kattenschrikmiddelen die er zijn. Volgens The Spruce Pets is het hun beste keuze voor 2023. Deze spray weerhoudt katten effectief van ongewenst gedrag zoals krabben aan meubels, sproeien en kauwen. Het is speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis, waardoor het ideaal is om waardevolle spullen in je huis te beschermen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Pet MasterMind Cat Spray is de natuurlijke formule. Het is gemaakt van effectieve maar zachte ingrediënten die veilig zijn voor zowel katten als mensen. Dit wordt benadrukt in een Amazon-review, waarin staat: "De spray is natuurlijk en schaadt de kat of het meubilair niet. Het heeft een zeer lichte geur die niet overheersend is."

De spray is gemakkelijk te gebruiken en komt in een handige fles van 4 oz. Het wordt aanbevolen om het in eerste instantie meerdere keren per dag te gebruiken en het gebruik geleidelijk te verminderen als de kat de gewoonte doorbreekt. Het wordt ook aanbevolen om een krabpaal in de buurt te plaatsen en kattenkruid of traktaties te gebruiken om het gebruik ervan aan te moedigen. Een review op Amazon vermeldt: "Deze spray is geweldig! Het heeft echt geholpen om het krabgedrag van mijn kat om te leiden naar haar krabpaal."

Vergeleken met andere kattenschrikmiddelen valt de Pet MasterMind Cat Spray op door zijn effectiviteit en natuurlijke formule. Het presteert beter dan andere sprays bij het afschrikken van katten en het voorkomen van schade aan meubels en andere waardevolle spullen. Het Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape wordt daarentegen aanbevolen voor specifieke bescherming van meubels.

Het is echter vermeldenswaard dat de Pet MasterMind Cat Spray mogelijk niet zo effectief is voor buitengebruik. The Spruce Pets raadt de Four Paws Keep Off! Cat & Dog Repellent Outdoor & Indoor Spray aan voor dat doel. Dit benadrukt het belang van het overwegen van het specifieke gedrag en de locatie die je wilt aanpakken bij het kiezen van een kattenschrikmiddel.

Als conclusie is de Pet MasterMind Cat Spray een hoogwaardig kattenschrikmiddel dat katten effectief weerhoudt van krabben, sproeien en kauwen. Zijn natuurlijke formule en gebruiksgemak maken het een populaire keuze onder kattenbezitters. Hoewel het uitblinkt in binnengebruik, is het mogelijk niet de beste optie voor buitenschrikmiddelen. Over het algemeen is het een betrouwbaar en zeer aanbevolen product voor kattenbezitters die hun meubels en waardevolle spullen willen beschermen.

Voordelen Pet MasterMind Cat Spray
 • Wordt zeer gewaardeerd als een van de beste kattenafweermiddelen die beschikbaar zijn
 • Dit middel ontmoedigt katten effectief om te krabben, te sproeien en te kauwen
 • Gemaakt met een natuurlijke en milde formule die veilig is voor katten en mensen
Nadelen Pet MasterMind Cat Spray
 • Kan mogelijk minder effectief zijn voor buitengebruik

2. Top-rated afschrikband: Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape

2. Top-rated afschrikband: Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape

Belangrijke specificaties:

De Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape is een hoogwaardige afschrikmiddel tape die katten effectief weerhoudt om aan meubels te krabben, waardoor het de beste tapeoptie is volgens The Spruce Pets. Deze dubbelzijdige tape meet 2,5" x 15' en is ontworpen om katten te ontmoedigen om te krabben. Het is veilig voor gebruik rond huisdieren en mensen, waardoor het een betrouwbare keuze is voor katteneigenaren.

Een klant op Amazon beschrijft de tape als een "redder in nood" en vermeldt dat het "als een zonnetje werkt." Een andere klant waardeert dat de tape "zacht is voor meubels" terwijl het hun kat effectief weerhoudt van krabben. Deze positieve beoordelingen benadrukken de effectiviteit en zachte aard van de tape.

Vergeleken met andere kattenafweermiddelen, zoals sprays en scatmatten, biedt de Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape een unieke oplossing om meubelschade te voorkomen. Terwijl sprays zoals de Scratch Not Cat Spray van SmartyKat en de NaturVet Pet Organics No Scratch Spray effectief zijn om krabgedrag om te leiden, biedt de tape een fysieke barrière die katten onaangenaam vinden. Het is ook een betaalbaardere optie in vergelijking met andere kattenafweermiddelen, waardoor het een budgetvriendelijke keuze is.

De belangrijkste eigenschap van de tape is het dubbelzijdige ontwerp, waardoor het stevig aan meubeloppervlakken hecht. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, zonder achterlating van residu of schade aan meubels. Met een lengte van 15' biedt de tape dekking voor meerdere meubelstukken, waardoor katteneigenaren hun hele huis kunnen beschermen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de tape mogelijk niet even effectief is voor alle katten. Sommige katten kunnen nog steeds proberen te krabben, ondanks de aanwezigheid van de tape. Bovendien is de tape mogelijk niet geschikt voor alle soorten meubels, omdat sommige katten manieren kunnen vinden om eromheen of eronder te krabben.

Over het algemeen is de Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape een hoogwaardige afschrikmiddel tape die katten effectief weerhoudt van het krabben aan meubels. Het dubbelzijdige ontwerp, gebruiksgemak en betaalbaarheid maken het een uitstekende keuze. Hoewel het mogelijk niet werkt voor alle katten en meubelsoorten, biedt het een betrouwbare oplossing voor katteneigenaren die hun meubels willen beschermen. Zoals een klant op Amazon zegt: "Deze tape heeft mijn meubels gered. Een absolute aanrader!"

Voordelen Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape
 • Houdt katten effectief weg van het krabben aan meubels
 • Veilig voor gebruik rondom huisdieren en mensen
 • Dubbelzijdig ontwerp kleeft stevig aan meubeloppervlakken
Nadelen Sofisti-Cat Scratch Deterrent Tape
 • Is mogelijk niet effectief voor alle katten
 • Is mogelijk niet geschikt voor alle soorten meubels

3. Hoogwaardig aërosolafstotend middel: Four Paws Keep Off! Cat

3. Hoogwaardig aërosolafstotend middel: Four Paws Keep Off! Cat

Belangrijke specificaties:

Ik heb de perfecte oplossing gevonden om katten op afstand te houden: de Four Paws Keep Off! Cat & Dog Repellent Outdoor & Indoor Spray! Dit is een geweldige aerosol spray die katten effectief weghoudt van plekken waar ze niet welkom zijn. Of je nu binnen of buiten wilt sprayen, dit veelzijdige product is perfect voor katteneigenaren zoals ik.

Deze spray bevat ingrediënten met een nare geur die katten afstoten, zodat ze uit de buurt blijven van meubels, planten en andere gebieden. Dit maakt het een geweldige oplossing om je spullen te beschermen tegen nieuwsgierige kattenneusjes.

Volgens The Spruce Pets is de Four Paws Keep Off! Spray de beste aerosol repellent die er is. En dat is niet voor niets! Deze spray werkt als een wonder en houdt katten weg van mijn meubels, zonder dat ik er zelf iets voor hoef te doen. Een reviewer op Amazon deelt dezelfde ervaring en zegt dat de spray echt "wonderen verricht" in het op afstand houden van katten.

Four Paws is een toonaangevend merk in de wereld van huisdierenproducten en de Keep Off! Spray is een van hun topproducten. Ze hebben een breed scala aan producten, waaronder hulpmiddelen voor zindelijkheidstraining, vlek- en geurverwijderaars, en verzorgingsoplossingen. Dit laat zien dat het merk er alles aan doet om uitgebreide oplossingen te bieden voor huisdiereigenaren zoals jij en ik.

Wat de Four Paws Keep Off! Spray onderscheidt van andere kattenverdrijvers is de veelzijdigheid en effectiviteit ervan. Je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken, afhankelijk van je behoeften. Andere sprays zijn misschien gespecialiseerd in het aanpakken van specifiek gedrag, zoals krabben of sproeien, maar de Four Paws spray biedt een bredere oplossing voor algemene afschrikkingsdoeleinden.

Hoewel de Four Paws Keep Off! Spray positieve beoordelingen heeft ontvangen vanwege de effectiviteit, is het belangrijk om te vermelden dat individuele resultaten kunnen variëren. Net als bij elke kattenverdrijver is het cruciaal om het etiket te lezen en de instructies op te volgen voor juist gebruik. Daarnaast is het aan te raden om de dekkingsgebied en de toepassingsfrequentie te overwegen om de juiste hoeveelheid product te bepalen.

Kortom, de Four Paws Keep Off! Cat & Dog Repellent Outdoor & Indoor Spray is een hoog aangeschreven aerosol spray die katten effectief op afstand houdt. De veelzijdigheid en effectiviteit maken het een uitstekende keuze onder de kattenverdrijvers. Maar vergeet niet om je eigen voorkeuren en behoeften in overweging te nemen bij het kiezen van een kattenverdrijver.

Voordelen Four Paws Keep Off! Cat
 • Veelzijdig: Kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.
 • Effectief: Houdt katten weg van ongewenste gebieden.
 • Hoog gewaardeerd: Heeft positieve beoordelingen ontvangen voor de effectiviteit.
Nadelen Four Paws Keep Off! Cat
 • Individuele resultaten kunnen variëren.
 • Correct gebruik vereist het lezen van het etiket en het opvolgen van de instructies.
 • Hoeveelheid product die nodig is kan variëren op basis van de dekkingsoppervlakte en toepassingsratio.

4. Bij voorkeur voor gebruik buitenshuis: Safer Brand Critter Ridder Animal

4. Bij voorkeur voor gebruik buitenshuis: Safer Brand Critter Ridder Animal

Belangrijke specificaties:

De Safer Brand Critter Ridder Kattenverjager is een zeer effectieve oplossing voor buiten om hinderlijke dieren uit je tuin te houden. Met zijn natuurlijke, dubbele werking formule richt deze verjager zich op zowel de reuk- als smaakzintuigen van dieren zoals wasberen, stinkdieren, honden, katten, eekhoorns en grondeekhoorns. Het biedt langdurige bescherming, met één behandeling die tot 30 dagen effectief blijft.

Volgens beoordelingen waarderen gebruikers de kracht van de Critter Ridder Kattenverjager. Een recensent op de website van Safer Brand prijst de effectiviteit ervan en zegt: "Dit spul is geweldig! Ik heb last van katten die mijn bloembedden als kattenbak gebruiken, en deze Critter Ridder heeft het probleem volledig opgelost. Geen kattenpoep meer in mijn bloemen!" Een andere gebruiker op Amazon deelt een vergelijkbaar gevoel en zegt: "Deze spray werkte geweldig om de katten uit mijn tuin te houden. Het is een gamechanger geweest!"

Wat de Critter Ridder Kattenverjager onderscheidt is zijn dubbele werking formule, die de zintuigen van dieren overweldigt zonder hen schade toe te brengen. De korrels bevatten krachtige ingrediënten zoals piperine, olie van zwarte peper en capsaïcine, die een onaangename smaak en geur creëren voor de dieren. Bovendien is dit product OMRI-geregistreerd voor gebruik in biologische gazons, waardoor het een voorkeurskeuze is voor degenen die milieuvriendelijke oplossingen zoeken.

In vergelijking met andere kattenverjagers op de markt, valt de Critter Ridder Kattenverjager op door zijn veelzijdigheid. Hoewel specifiek ontworpen voor het afschrikken van katten, verjaagt het ook effectief een scala aan andere dieren, waardoor het een allesomvattende oplossing is voor ongediertebestrijding buitenshuis. Bovendien maakt de korrelvorm gerichte toepassing op specifieke gebieden of wijdverspreid gebruik met een gazonstrooier mogelijk, wat flexibiliteit biedt voor gebruikers.

Het is echter vermeldenswaardig dat individuele resultaten kunnen variëren afhankelijk van de ernst van het dierenprobleem en de specifieke omgeving. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de verjager vaker opnieuw moet worden aangebracht in gebieden met veel dierlijke activiteit. Bovendien, hoewel het product over het algemeen goed wordt ontvangen, kunnen er gevallen zijn waarin bepaalde dieren na verloop van tijd gewend raken aan de verjager.

Kortom, de Safer Brand Critter Ridder Kattenverjager is een zeer effectieve oplossing voor het afschrikken van hinderlijke dieren buitenshuis. Zijn natuurlijke dubbele werking formule, veelzijdigheid en langdurige bescherming maken het een uitstekende keuze voor degenen die hun tuinen willen beschermen. Hoewel het mogelijk af en toe opnieuw moet worden aangebracht in gebieden met veel activiteit, maken de algehele effectiviteit en positieve gebruikersbeoordelingen het een toonaangevende kandidaat in de markt voor kattenverjagers.

Voordelen Safer Brand Critter Ridder Animal
 • Ze zijn zeer effectief in het afschrikken van hinderlijke dieren, waaronder katten.
 • De dubbele werking formule richt zich op zowel de reuk- als smaakzintuigen van dieren.
 • Veelzijdig en kan een scala aan dieren afschrikken.
Nadelen Safer Brand Critter Ridder Animal
 • Moet mogelijk vaak opnieuw worden aangebracht in gebieden met veel dierenactiviteit.
 • Sommige dieren kunnen na verloop van tijd gewend raken aan het afweermiddel.

5. Stelucca Amazing Shields Cat Scratch

De Stelucca Amazing Shields Kattenkrab-Afschrikker is een uiterst effectief product om te voorkomen dat katten aan meubels krabben. Deze zelfklevende transparante pads hebben een afmeting van 17x12 inch en bieden een groot oppervlak om uw bekleding te beschermen. Ze zijn eenvoudig te installeren, gewoon de zelfklevende achterkant afpellen en aanbrengen. De pads zijn dik genoeg om krabben te voorkomen en flexibel genoeg om alle hoeken van uw bank te bedekken. Ze hebben positieve beoordelingen gekregen van klanten, waarbij velen hebben ontdekt dat ze effectief voorkomen dat hun katten aan meubels krabben ("De schilden voorkomen effectief dat hun katten aan meubels krabben").

Wat de Stelucca Amazing Shields onderscheidt, is hun veelzijdigheid. Klanten hebben ze niet alleen op meubels gebruikt, maar ook op tapijten en rond deuropeningen om tegen krabben te beschermen. De schilden zijn eenvoudig op maat te knippen en passen goed bij het meubilair. Het is echter vermeldenswaard dat enkele klanten hebben opgemerkt dat de schilden niet goed blijven plakken op alle stoffen en mogelijk het gebruik van draaipinnen vereisen om ze goed te bevestigen. Sommige klanten hebben ook gemerkt dat het reflecterende oppervlak van de schilden opvalt en hebben liever een meer matte afwerking ("Sommige klanten hebben gemerkt dat de schilden niet goed blijven plakken op alle stoffen en mogelijk het gebruik van draaipinnen vereisen om ze goed te bevestigen"; "Sommige klanten hebben gemerkt dat het reflecterende oppervlak van de schilden opvalt en hebben liever een meer matte afwerking").

Vergeleken met andere kattenafschrikmiddelen, zoals sprays en tapes, bieden de Stelucca Amazing Shields een permanente en probleemloze oplossing. Terwijl sprays en tapes vaak opnieuw moeten worden aangebracht, bieden de zelfklevende transparante pads langdurige bescherming. Dit maakt ze bijzonder gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme optie ("Vergeleken met andere kattenafschrikmiddelen, zoals sprays en tapes, bieden de Stelucca Amazing Shields een permanente en probleemloze oplossing").

Wat betreft de prestaties hebben de Stelucca Amazing Shields positieve beoordelingen gekregen van klanten die hebben ontdekt dat ze effectief zijn in het voorkomen van kattenkrabben. Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van elk kattenafschrikmiddel kan variëren, afhankelijk van de individuele kat en zijn gedrag. Het wordt aanbevolen om een klein gebied te testen voordat u de pads aanbrengt om compatibiliteit met het oppervlak te verzekeren en rekening te houden met het specifieke gedrag dat u wilt ontmoedigen ("De schilden voorkomen effectief dat hun katten aan meubels krabben"; "Controleer het etiket om te zien of het gedrag dat u wilt voorkomen wordt genoemd").

Al met al biedt de Stelucca Amazing Shields Kattenkrab-Afschrikker een praktische en betrouwbare oplossing om meubels te beschermen tegen kattenkrabben. Met hun eenvoudige installatie, grote dekkingsoppervlak en positieve klantbeoordelingen zijn ze een waardevolle investering voor kattenbezitters die hun meubels willen behouden en ongewenst krabben willen ontmoedigen.

Voordelen Stelucca Amazing Shields Cat Scratch
 • Grote dekkingsoppervlakte om bekleding te beschermen
 • Veelzijdig en kan gebruikt worden op meubels, tapijten en deuropeningen
 • Duurzame en onderhoudsarme oplossing in vergelijking met sprays en tapes
Nadelen Stelucca Amazing Shields Cat Scratch
 • Kan mogelijk niet goed vastplakken aan alle stoffen en kan twist pins vereisen voor goede hechting
 • Reflecterend oppervlak van de schilden kan opvallen en sommige klanten geven de voorkeur aan een matte afwerking
 • Effectiviteit kan variëren afhankelijk van de individuele kat en hun gedrag

Veelgestelde vragen over kattenverjagers

Op zoek naar wat samenvattende antwoorden op je vragen? Zoek niet verder, want je hebt ze gevonden!

🧐 Hoe werkt een kattenverjager?

Een kattenverjager werkt met ultrasoon geluid. Deze frequenties zijn onhoorbaar voor mensen, maar hoorbaar voor katten. De kat ervaart dit geluid als onprettig, en vermijdt hierdoor je tuin.

📡 Welke frequentie moet een kattenverjager hebben?

Een kattenverjager moet frequenties boven de 20 kHz zenden. Dit geluid is onhoorbaar voor mensen, maar wel hoorbaar voor katten en andere onwelkome dieren. Het gehoor van een kat hoort frequenties van ongeveer 45 tot zo'n 80 kHz. Alle frequenties daartussen schrikken een kat af.

🔊 Hoe klinkt een kattenverjager?

Een kattenverjager geeft meestal een hoge monotone piep weer. Katten en ander ongedierte ervaren deze toon als onprettig en vermijden hierdoor de tuin.

Welke kattenverjager moet ik kopen?

Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste kattenverjager. Zo maak jij de beste keus!

 Pet MasterMind Cat SpraySofisti-Cat Scratch Deterrent TapeFour Paws Keep Off! CatSafer Brand Critter Ridder AnimalStelucca Amazing Shields Cat Scratch
Frequentie
Bereik

Conclusie

Katten buiten je tuin houden hoeft niet ingewikkeld te zijn! Na het lezen van deze koopgids hoop ik dat je een stuk wijzer bent over kattenverjagers en hierdoor nooit meer last hebt van indringers.

Heb je nog een prangende vraag, of weet je al welke verjager het wordt? Check desnoods hieronder opnieuw de top 5 en laat het ons weten! 🙂

Was dit artikel behulpzaam?