De Beste Kattenverjager houdt Ongewenste Gasten Buiten de Deur

Julian Koops

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

De Beste Kattenverjager houdt Ongewenste Gasten Buiten de Deur

Hoewel deze geliefde viervoeters onderdeel zijn van vele huishoudens, kunnen ze behoorlijk wat overlast veroorzaken in je tuin. Denk aan urine, ontlasting, het mollen van je planten of zelfs gevechten met andere buurtkatten. De beste kattenverjager maakt hier een einde aan!

In dit artikel vind je de belangrijkste aspecten voor de aanschaf van een kattenverjager om kattenkwaad buiten de tuin te houden. Check hieronder de top 3 en duik daarna in de koopgids! 😁

Four Paws Keep Off! Outdoor

Four Paws Keep Off! Outdoor

array ( )

Four Paws Keep Off! Outdoor

Four Paws Keep Off! Outdoor

array ( )

Safer Brand Critter Ridder Animal

Safer Brand Critter Ridder Animal

array ( )

Beste kattenverjager koopgids: hoe maak je de beste koop?

Menig persoon herkent ongetwijfeld dat de kat van de buren regelmatig een kijkje neemt in eigen tuin. Behalve dat kattenontlasting nogal onwenselijk is in je tuin, knagen ze in veel gevallen ook aan je planten of bloemen.

De wetenschap heeft het antwoord waarom katten nu nét de tuin van de buren te grazen nemen: katten markeren graag hun territorium met urine en ontlasting binnen een straal van 300 meter van hun eigen huis. Grote kans dat je eigen huis binnen dit bereik valt.

Gelukkig is er een eenvoudige en diervriendelijke manier om katten buiten je tuin te houden. Een kattenverjager plaats je in de tuin en het apparaat doet de rest! Je hebt er geen omkijken meer naar, en de viervoeters zullen voortaan wel twee keer nadenken voordat ze je tuin betreden.

Er zijn meerdere apparaten op de markt om katten te verjagen. Denk aan een automatische watersproeier die activeert als hij beweging detecteert. Ook heb je apparaten die een alarm activeren zodra een viervoeter langs de sensor passeert.

Wellicht de beste keuze is een kattenverjager die werkt op ultrasoon geluid. Dit zijn onhoorbare frequenties boven de 20 kHz voor de meeste mensen, maar hoorbaar voor katten en ander ongedierte. Hierdoor verjaag je katten uit je tuin zonder inspanning of hinder. Ideaal, toch?

Frequenties

Negen van de tien beschikbare kattenverjagers werken met ultrasoon geluid. Laten we hier dus een beter kijkje naar nemen!

Zoals hierboven genoemd ligt de grens van het menselijk gehoor bij frequenties tot 20 kHz (ofwel 20.000 Hz). Veel dieren kunnen ver boven deze frequentie geluiden waarnemen. Het gehoor van een hond reikt tot ongeveer 45 kHz, die van katten tot 80 kHz en van muizen en ratten tot zelfs wel 90 kHz. Zelfs insecten zijn gevoelig voor ultrasoon geluid.

Het idee is je inmiddels vast duidelijk. Bij een kattenverjager met een breed frequentiespectrum verjaag je niet alleen katten, maar ook andere ongewenste bezoekers.

Hoewel mensen niet in staat zijn om ultrasoon geluid waar te nemen, kunnen kinderen dit in sommige gevallen wel. Het geluid van de kattenverjager is dan mogelijk behoorlijk vervelend; het klinkt als een ontzettend hoge piep.

Heb je kinderen? Kies dan een verjager met instelbare frequentie. Hiermee stel je samen met je kind de optimale frequentie af, zodat je alleen katten wegjaagt, en niet je kind. 😉

Een grijze kat ruikt aan een plantenbak in een tuin

Voeding

Het voordeel van een kattenverjager op batterijen is dat je geen stroomdraad door je tuin hoeft aan te leggen. Het nadeel is dat je de batterijen om de zoveel tijd moet vervangen.

Een kattenverjager op netstroom is wat dat betreft precies het tegenovergestelde. Hiermee verzeker je dat de verjager altijd actief is, maar moet hij wel een weg vinden tot een stopcontact.

De meest ideale oplossing is wellicht een kattenverjager die werkt op zonne-energie. Door middel van zonnecellen bovenop het apparaat, laadt het zich overdag op en heb je er geen omkijken meer naar.

Bereik

Een kattenverjager komt het best tot zijn recht als het bereik je gehele tuin beslaat. Sommige verjagers werken tot een straal van 5 meter om zich heen, en sommigen zelfs tot 10 meter of meer.

Heb je een flinke tuin? Overweeg dan de aanschaf van meerdere kattenverjagers. Hoewel fabrikanten af en toe pronken met een flink bereik, blijkt dit in de praktijk meestal lager uit te pakken.

Uiterlijk en formaat

Ik begrijp het goed als je geen kattenverjager pontificaal in je tuin wilt. Kies daarom een kattenverjager met een passend formaat die je in je tuin kunt wegwerken. De meeste verjagers zijn groen gekleurd, waardoor ze amper opvallen tussen de planten.

Plaats hem bij voorkeur op een strategische plek in je tuin – bijvoorbeeld dat het bereik ongeveer je gehele tuin beslaat, en niet die van de buren. Dit kan de dieren (en kinderen) van de buren flink irriteren.

Een kitten kijkt door de bladeren heen in een tuin

Andere methodes om katten te verjagen

Overweeg anti-klimstrips te monteren op je tuindeur en schuttingen. Deze strips hebben kleine stekeltjes die katten niet fijn vinden. Hierdoor voorkom je dat de viervoeters je tuin betreden.

Katten vinden de geur van bepaalde planten bovendien ook onprettig. Denk aan de citroenverbena, vuurwerkplant of ooievaarsbek. De kat vermijdt omgevingen liever die deze geur bevat. Een ander alternatief zijn speciale kattenkorrels met een soortgelijke functie om katten buiten je tuin te houden.

Ook zijn katten geen fan van ruwe oppervlakken. Denk aan een ruwe grond of planten met stekels. Het nadeel? Katten zijn slimme beesten en vinden binnen de kortste keren een manier om dit te omzeilen.

Daarom is in het geval van veel overlast een aanrader om een ultrasone kattenverjager te combineren met een van de bovenstaande oplossingen. Experimenteer er vooral op los, en je vindt ongetwijfeld dé manier om ongewenste gasten buiten je tuin te houden!

De 5 beste kattenverjagers onder elkaar

1. Beste kattenafweermiddel: Four Paws Keep Off! Outdoor

1. Beste kattenafweermiddel: Four Paws Keep Off! Outdoor

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de Four Paws Keep Off! Outdoor & Indoor Cat Repellent Spray, een opvallende keuze op de markt voor kattenafweermiddelen, vooral vanwege zijn veelzijdigheid in het aanpakken van zowel binnen- als buitentoepassingen. Deze spray is erkend als de "Beste Aerosol" in een uitgebreide review, vanwege zijn effectiviteit in het afschrikken van ongewenst kattengedrag. De formulering van het product, met natuurlijke ingrediënten zoals bittere limoenen, sluit aan bij de nadruk op natuurlijke ingrediënten en veilig gebruik, benadrukt in deskundige beoordelingen. Het gebruik van natuurlijke elementen is cruciaal, omdat het de veiligheid van zowel huisdieren als mensen in de behandelde gebieden waarborgt.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Four Paws Keep Off! Cat Repellent is zijn brede dekking, waardoor het effectief een verscheidenheid aan ruimtes kan beschermen. Dit aspect is van onschatbare waarde, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een product dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Zoals de Catster-gids benadrukt, "De drie aanbevolen sprays zijn Four Paws Healthy Promise Cat Repellent Spray vanwege het gebruik van bittere limoenen." Dit versterkt de effectiviteit van het product en zijn aantrekkingskracht op consumenten die natuurlijke ingrediënten prioriteren in hun huisdierverzorgingsproducten.

Hoewel het product zijn eigen veelzijdige optie is, heeft het concurrentie van andere afweermiddelen die prat gaan op geurloze formules en brede dekking. De PetSafe SSSCAT Spray Repellent staat bekend om zijn geurloze aard en brede dekking, en biedt een overtuigend alternatief voor mensen die gevoelig zijn voor sterke geuren. Echter, het gebruik van natuurlijke ingrediënten door de Four Paws Keep Off! Cat Repellent en de effectiviteit ervan in het aanpakken van zowel binnen- als buitentoepassingen, maken het onderscheidend van andere opties op de markt. De evaluatie van The Spruce Pets, die real-life testen en observatie omvatte, valideert verder de effectiviteit van het product en benadrukt het belang van prestaties in de echte wereld bij het kiezen van een kattenafweermiddel.

Wat betreft gebruiksscenario's, de Four Paws Keep Off! Cat Repellent is goed geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing om verschillende kattengedragingen, zoals luieren, krabben en sproeien, zowel binnen als buiten af te schrikken. Door zijn formulering en dekking is het een praktische keuze voor het beschermen van meubels, planten en andere aangewezen gebieden. Het is echter vermeldenswaardig dat sommige gebruikers de geur van het product als sterk kunnen ervaren, zoals benadrukt in het Catster-artikel, dus dit aspect moet worden overwogen op basis van individuele voorkeuren.

Samenvattend biedt de Four Paws Keep Off! Outdoor & Indoor Cat Repellent Spray een overtuigende oplossing voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een veelzijdig en effectief afschrikmiddel voor ongewenst kattengedrag. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten, brede dekking en prestaties in de echte wereld maken het een opmerkelijke keuze in de competitieve markt voor kattenafweermiddelen.

Voordelen Four Paws Keep Off! Outdoor
  • Veelzijdig in het adresseren van binnen- en buitenbehoeften
  • Geformuleerd met natuurlijke ingrediënten zoals bittere limoenen
  • Brede dekking, effectieve bescherming van verschillende ruimtes
Nadelen Four Paws Keep Off! Outdoor
  • Sommige gebruikers vinden de geur misschien sterk

2. Beste kattenafweermiddel: Four Paws Keep Off! Outdoor

2. Beste kattenafweermiddel: Four Paws Keep Off! Outdoor

Belangrijke specificaties:

3. Effectief voor buitengebruik: Safer Brand Critter Ridder Animal

3. Effectief voor buitengebruik: Safer Brand Critter Ridder Animal

Belangrijke specificaties:

4. Effectief voor buitengebruik: Safer Brand Critter Ridder Animal

4. Effectief voor buitengebruik: Safer Brand Critter Ridder Animal

Belangrijke specificaties:

5. Optimaal voor het beschermen van meubels: Stelucca Amazing Shields Cat Scratch

5. Optimaal voor het beschermen van meubels: Stelucca Amazing Shields Cat Scratch

Belangrijke specificaties:

Ik ben dol op de Stelucca Amazing Shields Cat Scratch Deterrent. Het is een echte topper in de wereld van kattenafschrikmiddelen, vooral als het gaat om het beschermen van meubels tegen krabben. Het is zelfs uitgeroepen tot "Best for Furniture" in "The 6 best cat repellents of 2024" door The Spruce Pets. De belangrijkste eigenschap van dit product is zijn vermogen om meubels te beschermen tegen krabgedrag van katten, wat het een essentieel hulpmiddel maakt voor katteneigenaren die hun meubels willen behouden. Het combineert flexibiliteit en duurzaamheid om meubels te beschermen, terwijl het veilig is voor zowel huisdieren als mensen, in lijn met de nadruk op veiligheid tijdens het beoordelingsproces.

Een klant van Amazon merkt op: "Dit zijn de beste meubelbeschermers die ik heb gevonden. Ze zijn dik en duurzaam en hebben mijn katten gestopt met krabben aan de meubels." Dit sluit mooi aan bij de bevindingen van The Spruce Pets, waarin de effectiviteit van het product in het afschrikken van katten van het krabben aan meubels wordt benadrukt.

In vergelijking met andere kattenafschrikmiddelen valt de Amazing Shields Cat Scratch Deterrent op vanwege de specifieke focus op het beschermen van meubels. Terwijl andere producten misschien uitblinken in buitengebruik of algemeen binnenshuis gebruik, richt het aanbod van Stelucca zich op een specifiek pijnpunt voor veel katteneigenaren. Deze specialisatie maakt het een favoriete keuze voor degenen die een oplossing zoeken die is toegespitst op het behoud van hun meubels tegen het krabben van katten.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de specialisatie van het product de veelzijdigheid in vergelijking met meer algemene kattenafschrikmiddelen kan beperken. Hoewel het uitblinkt in het beschermen van meubels, is het misschien niet de beste keuze voor het aanpakken van andere katten-gerelateerde zorgen, zoals buitenafweermiddelen of het beschermen van planten. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer veelzijdige oplossing, kunnen andere producten zoals de Pet MasterMind Cat Spray of Safer Brand Critter Ridder Animal Repellent, zoals benadrukt door The Spruce Pets, meer geschikt zijn.

Kortom, de Stelucca Amazing Shields Cat Scratch Deterrent springt eruit als het beste budgetproduct voor het beschermen van meubels tegen het krabben van katten. Zijn duurzaamheid, effectiviteit en specifieke focus op deze gebruikssituatie maken het een overtuigende keuze voor katteneigenaren die hun meubels willen behouden. Hoewel het misschien niet zo veelzijdig is als sommige andere kattenafschrikmiddelen, maakt zijn specialisatie in het aanpakken van een veelvoorkomend pijnpunt voor huisdierbezitters het een waardevolle toevoeging aan elk kattenvriendelijk huis.

Voordelen Stelucca Amazing Shields Cat Scratch
  • Effectively beschermt meubels tegen krabben door katten.
Nadelen Stelucca Amazing Shields Cat Scratch
  • Mogelijk niet zo veelzijdig als andere kattenafweermiddelen.

Veelgestelde vragen over kattenverjagers

Op zoek naar wat samenvattende antwoorden op je vragen? Zoek niet verder, want je hebt ze gevonden!

🧐 Hoe werkt een kattenverjager?

Een kattenverjager werkt met ultrasoon geluid. Deze frequenties zijn onhoorbaar voor mensen, maar hoorbaar voor katten. De kat ervaart dit geluid als onprettig, en vermijdt hierdoor je tuin.

📡 Welke frequentie moet een kattenverjager hebben?

Een kattenverjager moet frequenties boven de 20 kHz zenden. Dit geluid is onhoorbaar voor mensen, maar wel hoorbaar voor katten en andere onwelkome dieren. Het gehoor van een kat hoort frequenties van ongeveer 45 tot zo'n 80 kHz. Alle frequenties daartussen schrikken een kat af.

🔊 Hoe klinkt een kattenverjager?

Een kattenverjager geeft meestal een hoge monotone piep weer. Katten en ander ongedierte ervaren deze toon als onprettig en vermijden hierdoor de tuin.

Welke kattenverjager moet ik kopen?

Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste kattenverjager. Zo maak jij de beste keus!

 Four Paws Keep Off! OutdoorFour Paws Keep Off! OutdoorSafer Brand Critter Ridder AnimalSafer Brand Critter Ridder AnimalStelucca Amazing Shields Cat Scratch
Frequentie
Bereik

Conclusie

Katten buiten je tuin houden hoeft niet ingewikkeld te zijn! Na het lezen van deze koopgids hoop ik dat je een stuk wijzer bent over kattenverjagers en hierdoor nooit meer last hebt van indringers.

Heb je nog een prangende vraag, of weet je al welke verjager het wordt? Check desnoods hieronder opnieuw de top 5 en laat het ons weten! 🙂

    Was dit artikel behulpzaam?