Zorgeloze Televisieavonden met de Beste Antenneversterker

Wayne Koers

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min. leestijd

Zorgeloze Televisieavonden met de Beste Antenneversterker

Heb je moeite om een goed signaal van je tv-netwerkzender te krijgen? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan een onderbreking van het signaal zijn, de zendmast kan te ver weg zijn voor je tv-antenne, enzovoorts. De beste antenneversterker is je redder in nood.

Antenneversterkers, ook wel tv-signaalversterkers genoemd, verbeteren het ontvangst van je antenne en helpen een beter signaal te verzenden naar de tv of tv's die je op het apparaat hebt aangesloten. Dit doen ze door het signaal meer kracht te geven.

Hieronder vind je alles wat je moet weten over het product, plus een top 5 met de beste antenneversterkers! 👇

The Cimple Co TV Antenna

The Cimple Co TV Antenna

array ( )

The Cimple Co TV Antenna

The Cimple Co TV Antenna

array ( )

Antennas Direct 8-Port TV Distribution

Antennas Direct 8-Port TV Distribution

array ( )

Beste antenneversterker koopgids: hoe maak je de beste koop?

Het vinden van de beste antenneversterker is geen gemakkelijke taak, aangezien er een groot aantal vergelijkbare apparaten is met vergelijkbare specificaties, maar totaal verschillende prestaties.

Een eerste gouden tip: plaats antenneversterkers zo dicht mogelijk bij de signaalbron, zodat je interferentie en andere ongemakken vermijdt die zich voordoen tijdens de reis naar je tv.

Wat is een antenneversterker?

Een antenneversterker is een elektronisch apparaat dat in de schakeling van een antenne is opgenomen of dat je aan een antenne toevoegt om de prestaties ervan te verbeteren. De versterker versterkt het signaal dat van de zendmast komt en verbetert zo een zwak signaal.

Versterkers helpen signaalverlies te beperken als bijvoorbeeld de antenne op meerdere tv's is aangesloten of als de kabel van de antenne naar de tv extra lang is. Met een betere ontvangst geeft je tv een beter beeld en een helderder geluid weer. Een versterker is ook essentieel om signalen vanuit één installatie naar meerdere apparaten te distribueren.

Het is belangrijk te weten dat antenneversterkers ruis niet wegfilteren; alles wat de antenne oppikt, wordt versterkt, inclusief ruis. In sommige gevallen werken versterkte antennes beter als de versterker is uitgeschakeld.

Waarom heb ik ontvangstproblemen?

Slecht ontvangst is vervelend, zeker als je net een nieuwe digitale antenne hebt. Dan moet hij toch perfect werken? Helaas is dat niet altijd het geval. Hier is waarom je niet altijd het beste ontvangst hebt, zelfs met je nieuwe antenne:

 • Tv-wandpunten. Als je meerdere tv-wandpunten hebt geïnstalleerd, splits je in feite het signaal. Als het te zwak wordt, breekt het af, afhankelijk van hoe sterk het signaal aanvankelijk was.
 • Afstand tot tv-signaalzenders. Als je ver weg woont van de dichtstbijzijnde tv-signaalzenders, is de kans kleiner dat je een sterk signaal krijgt.
 • Interferentie. Als je in een heuvelachtig gebied woont of grote gebouwen in de buurt hebt, blokkeren deze wellicht het signaal.
 • Defecte antenne. Soms heb je te maken met een defecte digitale antenne of een installatiefout. Dit kan de oorzaak zijn van ontvangstproblemen, vooral als je ontvangst beter was voordat je een nieuwe antenne installeerde.

Voordelen van antenneversterkers

Beter signaal

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je een beter signaal krijgt. Soms, ook al heb je veel betaald voor je kabelaansluiting, krijg je niet de signaalsterkte die je verdient.

Het toevoegen van een signaalversterker helpt je om een beter signaal te krijgen. In het beste geval krijg je een signaal dat geen elke vorm van ruis en vervorming in het geluid en beeld van je tv vertoont. 💪

Helder netwerk

Een antenneversterker transformeert je signaal in een krachtiger signaal, wat je uiteindelijk een helder en zuiver netwerkontvangst oplevert.

In tegenstelling tot vroeger krijg je nu geen wazige beelden en vervormd geluid als je tv-signaal slecht is; je krijgt tegenwoordig een zwart scherm.

Slecht ontvangst op een oude tv

Welke soorten antenneversterkers zijn er?

Mastversterker

Een mastversterker monteer je aan de mast en versterkt het signaal dat rechtstreeks van de antenne komt. Het voordeel hiervan is dat de versterker het signaal op het sterkste punt versterkt als het van de antenne komt.

Een mastversterker zet de stroomvoorziening om van 220 volt naar 12 of 24 volt. De signaalsterktetoename ligt tussen 30 en 40 decibel (dB), maar sommige genereren tot 50 dB. Installeer de versterker zo dicht mogelijk bij de antenne om te voorkomen dat hij een zwak signaal ontvangt.

Ze zijn echter alleen geschikt voor terrestrische televisie. De frequenties die nodig zijn om een satellietsignaal van bijvoorbeeld een satellietontvanger te versterken, zijn niet compatibel.

DTT

Digital terrestrial television (DTT) is de meest gebruikte type tv-dienst in de wereld. DDT verving de oude analoge tv-dienst die uit slechts enkele kanalen bestond. Met DTT ontvang je veel meer standaardkanalen, enkele HD-kanalen en radiodiensten.

Zorg er ook voor dat je geen apparaten installeert tussen de voorversterker en de voeding. Deze kunnen de spanning blokkeren die via de kabel omhoog wordt gestuurd om de versterker van stroom te voorzien, wat resulteert in een verminderd signaal.

Binnenversterkers

Een binnenversterker gebruikt men wanneer een signaal aan meerdere tv's wordt geleverd of om een zwak signaal te versterken voor een specifiek apparaat. Plaats de binnenhuisversterker zo dicht mogelijk bij je televisie.

Een binnenversterker genereert een signaalverhoging van 16 dB tot 24 dB. Er zijn ook lijnversterkers voor binnenshuis, die het signaal versterken dat al door een grote installatie wordt versterkt. Deze modellen bereiken een versterking tot 40 dB en zijn geschikt voor satelliet- en terrestrische televisie.

Frequentie

Een televisie-antenne is een antenne die speciaal is ontworpen voor de ontvangst van door de lucht uitgezonden televisiesignalen. De frequenties zenden uit van ongeveer 47 tot 250 MHz en 470 tot 960 MHz in verschillende landen. Zorg ervoor dat je een versterker zoekt die werkt op de frequentie die je nodig hebt.

Uitgangen

Weten hoeveel uitgangen je nodig hebt, is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je hoeft alleen maar de ingangen te zoeken op de televisies die je wilt aansluiten en een toestel te kopen met hetzelfde aantal uitgangen.

Het is daarom heel belangrijk dat je het aantal uitgangen afstemt op je behoeften. Als je bijvoorbeeld drie televisies hebt, is het niet de moeite waard een versterker met meer dan drie uitgangen te kopen.

Broer en zus kijken naar tv

Verhouding tussen vermogen en kwaliteit

Tv-antenneversterkers versterken het signaal door het meer kracht te geven, niet door de kwaliteit ervan te verbeteren.

Dit betekent dat als de kwaliteit slecht is, een versterker het signaal van slechte kwaliteit beter zichtbaar maakt. Een antenneversterker zal je ontvangstkwaliteitsproblemen niet oplossen en kan ze zelfs verergeren.

Wel vangt hij signaalverliezen – als gevolg van kabelweerstand en het splitsen van signalen naar meerdere tv's – op.

Andere manieren om je signaal te versterken

Voordat je een versterker toevoegt, zijn er nog enkele opties om te overwegen. Je kunt je signaal wellicht ook verbeteren door:

 • Je antenne te verplaatsen. Soms is het verplaatsen van je antenne naar een andere locatie, het aanpassen van de richting, of een beetje hoger plaatsen al genoeg om beter ontvangst te krijgen.
 • Je antenne te upgraden. In sommige gevallen verbetert een grotere antenne je ontvangst al – of schakel over op een digitale antenne-installatie als je nog een oudere analoge antenne hebt.

De 5 beste antenneversterkers onder elkaar

1. Beste antenneversterker: The Cimple Co TV Antenna

1. Beste antenneversterker: The Cimple Co TV Antenna

Belangrijke specificaties:

2. Beste antenneversterker: The Cimple Co TV Antenna

2. Beste antenneversterker: The Cimple Co TV Antenna

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de veelzijdige Cimple Co TV Antenne Versterker, die voldoet aan verschillende signaalbehoeften en daardoor een topkeuze is voor mensen die flexibiliteit zoeken in hun antenne-installatie. Met deze 24db Distributieversterker kun je de versterking aanpassen voor NTSC, ATSC, FM, UHF en VHF signalen tot 1000 MHz, waardoor betrouwbare prestaties over een breed spectrum gegarandeerd zijn. De meegeleverde RG6 coaxkabel vereenvoudigt de installatie, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Popular Mechanics benadrukt het belang van het beoordelen van signaalsterkte en het overwegen van factoren zoals kabellengte en de behoefte aan signaalsplitsing voordat je een versterker aanschaft. In dit opzicht steekt de Cimple Co TV Antenne Versterker uit vanwege zijn aanpasbaarheid, waardoor diverse signaalbehoeften worden vervuld zonder concessies te doen aan de prestaties. Als de meest veelzijdige optie in de lijst van beste HDTV antenne versterkers, voldoet hij aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers en is daardoor een uitstekende keuze voor mensen die een allesomvattende oplossing zoeken voor hun TV-antenne-installatie.

De Tech Choice Audio Video Grabber RCA naar USB review benadrukt de noodzaak van een TV antenne voorversterker om signaalverlies te compenseren bij installaties met lange kabels. In dit opzicht is de 24db Distributieversterker van The Cimple Co een betrouwbare oplossing, omdat hij aanpasbare versterking biedt om signaalverlies te compenseren en optimale prestaties te garanderen, vooral in situaties met lange kabels. Deze functie benadrukt de mogelijkheid van de versterker om aan de eisen van verschillende installatieopstellingen te voldoen, wat zijn aantrekkingskracht als veelzijdige keuze voor gebruikers met uiteenlopende signaalverdelingsbehoeften versterkt.

De Cimple Co TV Antenne Versterker onderscheidt zich door zijn aanpasbaarheid en uitgebreide signaaldekking, waardoor hij een serieuze concurrent is voor gebruikers die een veelzijdige en hoogwaardige antenneversterker zoeken. Zijn aanpasbare versterking voor een breed scala aan signalen, waaronder NTSC, ATSC, FM, UHF en VHF tot 1000 MHz, plaatst hem als een allesomvattende oplossing voor uiteenlopende signaalverdelingsbehoeften.

In vergelijking met andere versterkers op de markt onderscheidt de Cimple Co TV Antenne Versterker zich door zijn vermogen om een breed spectrum aan signalen te bedienen en zijn inclusie van een RG6 coaxkabel voor eenvoudige installatie, waardoor hij een veelzijdige en gebruiksvriendelijke keuze is. Hoewel andere versterkers misschien uitblinken in specifieke gebieden, zoals het aanpakken van signaaluitval en pixelatie, is het aanbod van The Cimple Co een uitgebreide oplossing voor uiteenlopende signaalverdelingsbehoeften, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die aanpasbaarheid en hoge prestaties zoeken.

Samengevat, de aanpasbaarheid en uitgebreide signaaldekking van de Cimple Co TV Antenne Versterker maken hem tot een topkeuze voor gebruikers die een veelzijdige en hoogwaardige antenneversterker zoeken. Zijn aanpasbare versterking voor een breed scala aan signalen, in combinatie met zijn gebruiksvriendelijk ontwerp, plaatst hem als een opvallende optie op de markt. Potentiële kopers moeten echter de compatibiliteit met hun specifieke opstelling controleren, aangezien sommige gespecialiseerde scenario's baat kunnen hebben bij alternatieve oplossingen.

Voordelen The Cimple Co TV Antenna
 • Veelzijdig en geschikt voor diverse signaalbehoeften
 • Verstelbare boost/gain voor NTSC, ATSC, FM, UHF en VHF signalen tot 1000 MHz
 • Inclusief een RG6 coaxkabel vereenvoudigt de installatie
Nadelen The Cimple Co TV Antenna
 • Compatibiliteit met gespecialiseerde scenario's kan beperkt zijn

3. Ideaal voor meerdere tv-opstellingen: Antennas Direct 8-Port TV Distribution

3. Ideaal voor meerdere tv-opstellingen: Antennas Direct 8-Port TV Distribution

Belangrijke specificaties:

De Antennas Direct 8-Port TV Distribution Amplifier is een ideale oplossing voor meerdere televisieopstellingen, en excelleert in het verdelen en versterken van signalen voor meerdere tv's. Met een prijs van $69,99 concurreert het met andere producten zoals de CDA8 en de Jolt Switch USB In-Line TV Antenna Amplifier. De versterker is ontworpen om signaalverlies tegen te gaan en een enkele video- of audiobron te verdelen in meerdere kopieën, waardoor het een essentieel onderdeel is voor het verdelen van signalen over verschillende tv's.

Deze distributieversterker is op maat gemaakt om te voldoen aan de behoeften van gebruikers met meerdere tv's, en zorgt voor consistente signaalsterkte en kwaliteit op alle aangesloten apparaten. Zoals Popular Mechanics adviseert, is het "belangrijk om de signaalsterkte en mogelijke obstructies te beoordelen voordat u een versterker aanschaft", en de Antennas Direct 8-Port TV Distribution Amplifier speelt effectief in op deze overwegingen. Het is een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige oplossing voor het verdelen van signalen zonder in te leveren op kwaliteit.

In tegenstelling hiermee richten antenne voorversterkers en andere distributieversterkers zich op verschillende behoeften. Een antenne voorversterker, zoals benadrukt door Antenna Junkies, is het beste voor het versterken van zwakke signalen en het tegengaan van signaalverlies door lange kabels, terwijl een distributieversterker uitblinkt in het verdelen en versterken van signalen bij gebruik van een splitter, om signaalverlies te voorkomen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat antenneversterkers mogelijk niet effectief zijn in alle situaties, aangezien ze het bereik van kanalen niet vergroten en de ontvangst kunnen verslechteren als dit niet nodig is. Daarom is het, zoals door Popular Mechanics wordt gewaarschuwd, essentieel om de behoefte aan een versterker te evalueren op basis van signaalsterkte, kabellengte en de vereiste om het signaal te splitsen voor meerdere tv's.

In de markt onderscheidt de Antennas Direct 8-Port TV Distribution Amplifier zich als een optimale keuze voor degenen die een betrouwbare oplossing zoeken voor het verdelen van signalen over meerdere tv's zonder in te leveren op kwaliteit. De concurrerende prijs, in combinatie met het vermogen om consistente signaalsterkte en kwaliteit te garanderen op alle aangesloten apparaten, plaatst het als een topkandidaat in de categorie distributieversterkers.

Hoewel de Antennas Direct 8-Port TV Distribution Amplifier een uitzonderlijke keuze is voor meerdere televisieopstellingen, kunnen gebruikers met specifieke behoeften, zoals het tegengaan van signaalverlies door lange kabels of het versterken van zwakke signalen, antennevoorversterkers meer geschikt vinden. Bovendien kunnen degenen die een eenvoudige signaalsplitter nodig hebben, kiezen voor andere distributieversterkers die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

Tot slot is de Antennas Direct 8-Port TV Distribution Amplifier een eersteklas keuze voor gebruikers die een betrouwbare oplossing zoeken voor het verdelen van signalen over meerdere tv's. Het vermogen om consistente signaalsterkte en kwaliteit te garanderen, in combinatie met de concurrerende prijs, plaatst het als een opvallend product in de categorie distributieversterkers.

Voordelen Antennas Direct 8-Port TV Distribution
 • Speciaal ontworpen voor meerdere TV-opstellingen
 • Consistente signaalsterkte en kwaliteit op alle aangesloten apparaten
 • Concurrerende prijs
Nadelen Antennas Direct 8-Port TV Distribution
 • Mogelijk niet geschikt voor het tegengaan van signaalverlies door lange kabels of het versterken van zwakke signalen
 • Breidt het bereik van kanalen niet uit
 • Kan de ontvangst verslechteren indien niet nodig

4. Antennas Direct 8-Port TV Distribution

4. Antennas Direct 8-Port TV Distribution

Belangrijke specificaties:

5. Geoptimaliseerd voor buitengebruik: Reliable Cable Products 9-Port Antenna

5. Geoptimaliseerd voor buitengebruik: Reliable Cable Products 9-Port Antenna

Belangrijke specificaties:

De betrouwbare 9-poorts Antenneversterker van Reliable Cable Products is een uitstekende keuze voor buitengebruik, met meerdere poorten voor signaalverdeling en betrouwbare prestaties. Zoals opgemerkt door TechJunkie, blinkt het uit in het bieden van "meerdere poorten voor signaalverdeling" en biedt het "betrouwbare prestaties". Deze versterker is geoptimaliseerd voor buitensituaties en is bedoeld voor gebruikers die een robuuste en betrouwbare oplossing nodig hebben om het signaalsterkte en de verdeling in buitenomgevingen te verbeteren.

In een markt vol opties onderscheidt deze versterker zich met zijn 9-poorts ontwerp, waarbij voldoende connectiviteit wordt geboden voor verschillende apparaten zonder dat dit ten koste gaat van de signaalkwaliteit. Hoewel professionele installatie nodig kan zijn voor optimaal gebruik, maken de voordelen van de meerdere poorten en betrouwbaarheid het tot een overtuigende optie voor buitensituaties. Zoals benadrukt in de recensie van Electronicshub, wordt de Channel Master Antenneversterker geprezen om zijn "4 uitgangspoorten met 8dB versterking" en benadrukt om zijn duurzaamheid, waardoor het een sterke concurrent is in de categorie van buitenantenneversterkers.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Betrouwbare 9-poorts Antenneversterker van Reliable Cable Products op door zijn uitgebreide poortaanbod, waardoor het goed geschikt is voor situaties waar meerdere tv-aansluitingen nodig zijn zonder dat dit ten koste gaat van de signaalsterkte. Hoewel andere versterkers misschien uitblinken in compactheid of budgetvriendelijkheid, is dit specifieke model geschikt voor gebruikers die een robuuste buitensoplossing zoeken met de nadruk op betrouwbare prestaties en aanzienlijke connectiviteit, waardoor het de beste keuze is voor degenen die buitengebruik en de beschikbaarheid van meerdere poorten prioriteren.

Ondanks de sterke punten moeten mogelijke beperkingen zoals de noodzaak van professionele installatie en het ontbreken van specifieke budgetvriendelijke functies zoals die te vinden zijn in de PingBingDing PBD HDTV TV Antenneversterker in overweging worden genomen. Voor gebruikers die echter een betrouwbare, hoogwaardige buitenantenneversterker zoeken met meerdere poortopties, komt de Betrouwbare 9-poorts Antenneversterker van Reliable Cable Products naar voren als een topkandidaat in zijn categorie. Zoals benadrukt door TechJunkie, biedt het "betrouwbare prestaties" en "meerdere poorten voor signaalverdeling", waarbij de geschiktheid voor buitengebruik en de eisen voor signaalverdeling worden benadrukt.

Tot slot is de Betrouwbare 9-poorts Antenneversterker van Reliable Cable Products een overtuigende keuze voor buitengebruik, met betrouwbare prestaties en meerdere poorten voor signaalverdeling. Hoewel het professionele installatie kan vereisen en misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, onderscheidt het zich in de markt door de nadruk op robuuste buitensprestaties en uitgebreide poortbeschikbaarheid. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een buitenantenneversterker met de nadruk op betrouwbaarheid en meerdere poortopties, blijkt deze versterker een eersteklas keuze te zijn.

Voordelen Reliable Cable Products 9-Port Antenna
 • Betrouwbare prestaties
 • Meerdere poorten voor signaalverdeling
 • Geoptimaliseerd voor buitensituaties
Nadelen Reliable Cable Products 9-Port Antenna
 • Kan professionele installatie vereisen
 • Niet de meest budgetvriendelijke optie

Veelgestelde vragen over antenneversterkers

📺 Waarvoor dient een antenneversterker?

Tussen de antenne en de tv zit meestal een behoorlijke afstand. Ergens langs deze afstand, ontstaat gemakkelijk interferentie, wat het signaal verzwakt. Een versterker overbrugt de kloof tussen beide, zonder het gebruik van een kabel. Hij versterkt het signaal en zorgt ervoor dat het signaal je televisie beter bereikt.

🏠 Wat is de beste plaats om een mastversterker te installeren?

Installeer de versterker zo dicht mogelijk bij de antenne. Meestal krijg je er een U-boutklem bijgeleverd, die je aan de antennemast bevestigt. Leg vervolgens een kabel aan vanaf de uitgang van de versterker, meestal met het opschrift "TV OUT" of iets dergelijks. Dit moet de kabel zijn die vanuit het gebouw naar buiten loopt.

🛠️ Waarom heb ik een antenneversterker nodig?

Een versterker werkt om zwakke signalen in je antenne te corrigeren. Dit is vooral belangrijk bij digitale tv, want als het signaal niet sterk genoeg is, krijgt je helemaal geen beeld of geluid. Vroeger, voor de digitale tv, kreeg je een vervaagd beeld te zien als je een zwakker signaal had.

Welke antenneversterker moet ik kopen?

Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste antenneversterkers. Zo kun jij de beste keus maken.

 The Cimple Co TV AntennaThe Cimple Co TV AntennaAntennas Direct 8-Port TV DistributionAntennas Direct 8-Port TV DistributionReliable Cable Products 9-Port Antenna
Type input/output
Gewicht
Minimale frequentie
Maximale frequentie

Conclusie

Een antenneversterker corrigeert zwakke signalen in je antenne. Net als een audioversterker die een zacht geluid veel luider maakt, maakt een antenneversterker een zwak signaal sterk genoeg om kanalen, beelden en geluid op je digitale tv uit te zenden.

Houd er rekening mee dat deze apparaten de kwaliteit van het signaal niet verbeteren, maar alleen de distributie van het signaal verbeteren. Bedankt voor het lezen en hopelijk bezorgt een antenneversterker je zorgeloze televisieavonden! 🙏

  Was dit artikel behulpzaam?