Black Friday Deals 2022

18 november - 28 november 2022 

Black Friday komt er weer aan in november 2022. 
De beste deals tijdens Black Friday vind je bij Wifiwijs. We helpen je bij het ontdekken en vinden van de beste deals. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de categorieën. Dit maakt kiezen nog makkelijker.

Veelgestelde vragen

Wat is Black Friday?

Black Friday is een bedenksel dat uit Amerika is overgewaaid. Het is het startsignaal voor de kerstinkopen in Amerika (en inmiddels in vele andere delen van de wereld), waarbij winkels online en offline stunten met de prijzen van hun producten.

Wanneer is Black Friday?

Black Friday valt op de vrijdag na de (Amerikaanse) Thanksgiving. Meestal is dit de vierde vrijdag van de maand november.

Waarom is alles op Black Friday goedkoper dan normaal?

Uiteindelijk gaat het om een commerciële insteek, waarbij winkels (nieuwe) klanten willen aantrakken. In sommige gevallen is het ook een manier waarop winkels hun voorraad (deels) kunnen verkopen om ruimte te maken voor nieuwere producten.

Wie heeft Black Friday bedacht?

De term 'Black Friday' werd voor het eerst gebruikt na een economische crisis in Amerika in de jaren zeventig van de negentiende eeuw. Toen de samenzwering van twee geldschieters om zo veel mogelijk goud in Amerika op te kopen bekend werd op vrijdag 24 september in 1869, gaf men hier de naam 'Black Friday' aan.
Bekender is de overname van deze term door winkeliers en politieagenten in de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw. 'Black Friday' beschreef in dit geval de hectiek rondom de enorme menigtes die na Thanksgiving de steden in trokken voor hun kerstinkopen. De naam voor deze dag is naderhand simpelweg blijven hangen, zelfs al gaat het er een stuk rustiger aan toe nu – in ieder geval hier in Nederland.