Wat is de Beste Router voor Ziggo?

Luca Nowak

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

12 min. leestijd

Wat is de Beste Router voor Ziggo?

Wifiwijs krijgt vaak vragen over wat de beste router voor Ziggo is. Het bereik en de snelheid van het standaard modem van Ziggo valt in de praktijk namelijk behoorlijk tegen in veel huishoudens. 🐢

Ziggo levert deze router-modemcombinatie gratis bij het abonnement, maar de versatiliteit van zo'n gratis router is niet vergelijkbaar met die van betere modellen, zoals de Netgear Orbi WiFi 6 RBK852. Aan deze laatste hangt wel een stevig prijskaartje, dus is zoiets de investering waard? Dat lees je hier!

De voordelen van een aparte router

De voordelen van een aparte router zijn gemakkelijk samen te vatten in de volgende punten:

  • minder latency (vertragingen in het verzenden en sturen van data), oftewel sneller internet;
  • beter wifi-bereik;
  • stabieler internet, vooral als je meerdere apparaten aan het netwerk verbindt.

Twee opties voor betere internetsnelheden

Om te beginnen kun je de beste wifi-router in het algemeen kopen. Dan weet je zeker dat je goed zit, want ook deze lijst werken we periodiek bij.

In dit geval is dit de Asus ROG Rapture GT-AX11000: hiermee ben je meteen klaar voor de komende paar jaren!

Asus Rog Rapture Gt Ax11000

De tweede optie is dat je een router koopt die specifiek bij je Ziggopakket past. Vrijwel iedereen die tegenwoordig tv en internet in zijn of haar huis wil, gaat voor een alles-in-een-pakket. Er zijn in Nederland verschillende maatschappijen die gecombineerde pakketten aanbieden, waaronder Ziggo.

Je kiest daarbij standaard uit verschillende pakketten met bijbehorende download- en uploadsnelheden. Voor veel mensen is dit een soort van abacadabra. Het is ook lastig om zonder de nodige achtergrondkennis te begrijpen wat het merkbare verschil is tussen een downloadsnelheid van 40 Mbps en 200 Mbps.

Waar staat 'Mbps' voor?

Mbps, ook wel 'Mb/s' en 'Mbit/s', staat voor 'megabits per seconde' en geeft de snelheid van dataoverdracht aan. Hogere snelheden betekenen over het algemeen sneller internet, hoewel er een aantal factoren is die van invloed kunnen is op de internetsnelheden die je ervaart.

Denk aan een aanwezigheid of gebrek van een glasvezelverbinding, dikke muren in huis, en de locatie van je router.

Wees niet verward als je twee verschillende getallen ziet bij de beschrijving van een internetabonnement: de downloadsnelheid als uploadsnelheid voorgeschoteld.

Als een internetplan bijvoorbeeld melding maakt van een snelheid van 350/35, betekent dit dat je downloadsnelheden tot 350 Mbps kunt verwachten, en uploadsnelheden tot 35 Mbps.​

Om dan toch maar de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen, pakken de meeste mensen Ziggo Start of Ziggo Complete. Op zich zijn beide opties prima, al schuilt bij beide een addertje onder het gras.

Bij ieder pakket krijg je – zoals eerder gezegd – van Ziggo een gratis router. Die is op zich in orde, maar past vaak niet helemaal bij de snelheid die je met zo'n pakket eigenlijk kunt bereiken.

Je kunt dan wel een pakket bestellen met 200 Mbps, maar als je router niet sneller kán dan 100 Mbps, kom je niet ver. De oplossing is om zelf een router te kopen die aansluit bij de snelheid van het gekozen pakket. In dit artikel zet ik de huidige favorieten op een rij!

De beste Ziggo-routers in een oogopslag

  1. Netgear Orbi WiFi 6 RBK852 - De beste router (en satelliet) voor Ziggo Giga.
  2. Asus AiMesh RT-AX92U Duo Pack - De beste routerset voor Ziggo Complete.
  3. TP-Link Archer AX55 - De beste router voor Ziggo Start XXL.
  4. TP-Link Archer AX10 - De beste router voor Ziggo Start.

De Ziggopakketten uitgelegd

Je staat er misschien niet bij stil, maar de ideale Ziggo-router is niet voor ieder pakket hetzelfde.

Ziggo Giga

Dit is het nieuwste van het nieuwste. Met dit pakket haal je onder ideale omstandigheden – dus als je ook de beste router en dergelijke hebt – downloadsnelheden tot 1000 Mbps en uploadsnelheden van 75 Mbps.

Deze optie is echter niet overal beschikbaar: er moet een glasvezelverbinding in je straat liggen om hier gebruik van te kunnen maken.

Nu we het daarover hebben: Ziggo gebruikt niet exclusief glasvezel, maar combineert dit met onze oude bekende: coax. Onderzoek hiernaar suggereert dat slechts 10% van Ziggo's netwerk daadwerkelijk uit glasvezel bestaat.1Jarco Kriek, Totaal TV (2022). 'Ziggo ‘glasvezel-kabel’ netwerk bevat meer coax dan glasvezel'

Nu is de coax-kabel van Ziggo aardig goed bewerkt om alsnog superhoge snelheden te behalen, dus struikel hier vooral niet te hard over. Die 1 Gbps garandeert Ziggo nog steeds, maar, zoals gezegd, oefenen externe factoren ook invloed uit op je kans om deze snelheid daadwerkelijk te halen.

Een pakket als deze is daarmee geschikt voor commercieel gebruik en is ietwat overkill voor thuisgebruik. Hoe dan ook is dit pakket niet gericht op casual internetgebruikers: het is met name voor degenen die ontzettend veel dataverkeer verrichten.

Denk maar aan een team van video-editors dat constant bewerkt en onbewerkt videomateriaal van en naar servers stuurt.

Om alles uit dit pakket te halen, moet je in ieder geval bereid zijn om een passende router te kopen.

Laptop Internetverkeer

Ziggo Complete

Geen Gigabitsnelheden nodig of woon je buiten de gebieden waarin dit beschikbaar is? Dan is Ziggo Max de eerstvolgende optie. Het is zo'n beetje de Max Verstappen onder de alles-in-een-pakketten.

Het internet bereikt hier downloadsnelheden van 400 Mbps en uploadsnelheden van 40 Mbps. Zo kun je het pakket ook rustig commercieel gebruiken, bijvoorbeeld als gastnetwerk voor je restaurant. 

Voor gebruik in huis is dit pakket vooral leuk als je iedere week Formule 1 op je smart tv wilt bekijken – en dan in zo'n resolutie dat je bij het publiek kunt zien welk merk cola ze drinken.

Voor de rest is een Max-pakket wellicht interessant voor (semi-)professionele gamers die er zeker van willen zijn dat ze tot de eindtijd over voldoende bandbreedte beschikken.

Voor normaal huis-, tuin- en keukengebruik is Ziggo Max wat te veel van het goede. Misschien ben je – net als ik – een persoon die altijd het beste wil. In dat geval is dit pakket voor jou!

Mocht je écht de blits willen uithangen met internet met (Ziggo) Max Verstappen-snelheid, dan moet je ook een Complete-router aan durven schaffen. De standaard Ziggo-router is niet stabiel en snel genoeg om dit pakket volledig te benutten.

Is Max nog beschikbaar?

Je merkt misschien op dat als je nog geen Ziggo Max-pakket hebt, de pakketconfiguratiepagina je de optie niet eens geeft om een Max-pakket te kiezen. In dat geval ben je gebonden aan de nog overige beschikbare opties.

Ziggo Start XXL

Ziggo Complete is het meest gekozen pakket van Ziggo. Deze levert downloadsnelheden tot 200 Mbps en uploadsnelheden tot 30 Mbps. Als je dat allemaal maximaal zou gebruiken, is het alsnog genoeg om op tien laptops tegelijkertijd zonder gehaper online naar YouTube te kijken.

Nu is het wel zo dat het zelden voorkomt dat je jouw maximale snelheid kunt gebruiken, al belooft Ziggo wel van harte dat dit het geval is. Tóch zul je betere resultaten bereiken met een router uit onze lijst dan het meegeleverde model.

Wifi Snelheidstest Op Een Smartphone

Ziggo Start

Bij Ziggo start krijg je downloadsnelheden tot 100 Mbps en uploadsnelheden tot 30 Mbps. Dat is in principe genoeg om online films mee te kijken en tegelijkertijd YouTube op je telefoon open te hebben staan.

Voor bijvoorbeeld gamers en mensen die graag op 2K- of 4K-resolutie beelden willen bekijken, is dit echter niet genoeg.

Weet je nog niet zeker of je een Ziggo-abonnement wilt? Dan is je internet vergelijken voor je de beste router voor Ziggo kiest de beste optie!

De beste routers voor Ziggo, gedetailleerd


Wifi-standaarden: 802.11ax/ac/g/n
Frequentiebanden: Simultaneous tri-band
MU-MIMO: Ja
Ethernetpoorten: 9
Snelheid 2,4 GHz: 1200 Mbps
Snelheid 5 GHz: 4800 Mbps

Om alles uit het snelste internetpakket te halen, heb je ook de snelste router nodig. Dan kom je al snel uit bij (onder andere) de Netgear Orbi-reeks. De RBK852-serie – ook wel AX600 genoemd – is in het specifiek een sterke speler.

Je kunt deze als enkele router kopen, of samen met één of twee andere satellieten waarmee je een multi-room mesh-systeem opzet. Zo weet je zeker dat je óveral ontvangst hebt, net als wanneer je een access point installeert in een andere kamer.

Netgear Orbi Wifi 6 Rbk852 Schuin Vooraanzicht

De set-up is overigens een fluitje van een cent: je gebruikt hiervoor je iPhone of Android telefoon, of natuurlijk je pc.

Op de 5GHz-band behaal je hierna een topsnelheid van maar liefst 4800 Mbps. Natuurlijk ben je hoogstwaarschijnlijk met meer dan één apparaat verbonden met deze router. De snelheid die je behaalt, is mede afhankelijk hiervan – en dat is waar de 4 × 4 MU-MIMO zijn intrede maakt.

Hierdoor krijg je 4 gelijktijdige datastromen, waardoor je niet in de virtuele wachtrij komt te staan als jij, de rest van je gezin of wellicht de gasten van je restaurant tegelijkertijd aan het browsen of zelfs streamen zijn!

Nog een prettig gegeven is dat je met deze router meteen klaar bent voor de toekomst, want het Orbi-systeem werkt ook met de nieuwe 802.11ax-standaard. Zo hoef je de komende paar jaar geen nieuwe router meer te kopen.

Wat we goed vinden:

  • Deze router is klaar voor de toekomst​
  • Hij is razendsnel en staat probleemloos meerdere gelijktijdige verbindingen toe​
  • Erg makkelijk te installeren​

Wat we minder goed vinden:

  • Voor al deze moderne functies betaal je wat​

Wifi-standaarden: 802.11ax/ac/g/n/b
Frequentiebanden: Simultaneous tri-band
MU-MIMO: Ja
Ethernetpoorten: 4
Snelheid 2,4 GHz: 400 Mbps
Snelheid 5 GHz: 4804 Mbps

Ook met dit kleine maar dynamische duo ben je klaar voor de toekomst:

Asus Aimesh Rt Ax92u Voor Zijaanzicht

Met de 802.11ax-standaard behaal je snelheden tot maar liefst 4804 Mbps op de 5 GHz-band! Nu gebruiken veel clients – laptops, telefoons, enzovoorts – de ax-standaard nog niet.

Treur echter niet: ook door middel van de ac-standaard behaal je topsnelheden met deze routers. Dat is maar goed ook, want als je deze routers tot een mesh-netwerk maakt, kun je helaas geen gebruik maken van de ax-standaard.

De set-up van het geheel is vrij makkelijk. Je gebruikt hiervoor de web-interface of de mobiele app voor Android of iOS. Dit proces is bij alle Asus routers haast identiek.

Na de installatie doorlopen te hebben, kun je genieten van je Ziggo Maxpakket! Deze wordt maximaal benut door deze Asus routers dankzij 4 × 4 MU-MIMO. Door vier gelijktijdige datastromen worden wachttijden sterk ingekort. Lag en dergelijke is dus verleden tijd!

Wat we goed vinden:

  • Met dit duo stel je een mesh-netwerk samen waardoor je in je hele huis razendsnel internet hebt​
  • Bijzonder compact, waardoor je beiden altijd wel ergens kwijt kunt​
  • Dit is in feite de allersnelste router uit deze top 5​

Wat we minder goed vinden:

  • Geen 802.11ax-protocol in mesh-modus​

Wifi-standaarden: 802.11ax/ac/g/n
Frequentiebanden: Dual-band
MU-MIMO: Ja
Ethernetpoorten: 4
Snelheid 2,4 GHz: 574 Mbps
Snelheid 5 GHz: 2400 Mbps

tp link archer ax55 op een witte achtergrond

De Archer AX55 ondersteunt voor een vriendelijke prijs de ax-standaard, waarmee je moeiteloos alles uit je Ziggo Complete-pakket trekt. Je haalt daarmee een maximale snelheid van 2500 Mbps met dit model, wat zelfs boven de maximale snelheid van het internetpakket ligt.

Daarbij moet ik wel opmerken dat hij optimaal presteert over kortere afstanden, zonder veel obstakels in de weg. Het wordt een wat ander, minder optimistisch verhaal als je een paar muren tussen jezelf en de router plaatst. Dan wordt het signaal al snel zwakker. 😶

Het helpt wel dat dit model 2 × 2-MU-MIMO ondersteunt. Zelfs als je huis bol staat van het internetverkeer, weet je zo dat je niet hoeft te wachten tot het filmpje van je favoriete YouTuber laadt.

Natuurlijk is het installatiegemak ook van belang. Als je niet met de router overweg kunt, behaal je die bovengenoemde resultaten ook nooit! Gelukkig hoort bij dit model ook een gemakkelijke set-up, waarbij tijdens de testen al snel duidelijk werd dat het vooral via de mobiele app (Android; iOS) een ontzettend makkelijk proces is.

Heb je geen smartphone of wil je nu eenmaal via je pc de router instellen, dan kun je ook altijd via de site inloggen. Het enige wat we aan te merken hebben op de beschikbare opties, is dat je voor diepgaandere instellingen – die de netwerkfanaten onder ons waarschijnlijk willen aanpassen – redelijk moet graven.

Wat we goed vinden:

  • MU-MIMO-ondersteuning elimineert wachtrijen​
  • Set-up is erg makkelijk mede dankzij mobiele apps​
  • Compatibel met wifi 6 tegen een vriendelijke prijs

Wat we minder goed vinden:

  • Presteert minder goed over langere afstanden

Wifi-standaarden: 802.11ax/ac/g/n
Frequentiebanden: Dual-band
MU-MIMO: Ja
Ethernetpoorten: 5
Snelheid 2,4 GHz: 300 Mbps
Snelheid 5 GHz: 1200 Mbps

tp link archer ax10 tegen witte achtergrond

Bij het goedkoopste pakket van Ziggo past een budgetrouter: de TP-Link AX10. Hij verzorgt snel internet – en wel tot een maximumsnelheid van 1200 Mbps op de 5GHz-band. Dat is meer dan genoeg om het aanbod van Ziggo Start volledig bij te kunnen benen.

Een voordeel ten opzichte van de voorganger van dit model in deze lijst, is dat deze Archer wél MU-MIMO ondersteunt – en wel 2 × 2.

Dit betekent dat je zelfs met deze hedendaagse budgetrouter zonder moeite virtuele wachtrijen overslaat. Video's bufferen, omdat iemand anders een online game zit te spelen, zit er dan ook niet meer in.

Maak je je zorgen over de dekking? Dat snap ik: hij geeft in principe alleen dekking aan de verdieping waarop hij zich verbindt, of in het beste geval nog een verdieping erboven of eronder. Een wifi-versterker of internet via stopcontact zijn in dat geval mogelijke manieren om tóch het bereik van de router te maximaliseren!

Wat we goed vinden:

  • De prijs van deze router sluit goed aan op de prijs van het pakket​
  • Beent de snelheden die het Startpakket aanbiedt makkelijk bij​

Wat we minder goed vinden:

  • Dekt in principe alleen de verdieping waarop hij zich bevindt

Koopgids

Deze koopgids is toegespitst op hoe je de beste Ziggo-router kiest. Om te weten hoe je algeheel de beste router koopt zonder Ziggo in gedachten te houden, lees je de uitgebreidere koopgids in ons artikel over de beste wifi-routers!

Snelheid van je pakket

Het eerste waar je in dit geval op filtert, is de snelheid die je Ziggopakket biedt. De beste router voor Ziggo Start is zodoende niet het beste voor Ziggo Giga. Met de TP-Link Archer AX10 lukt het je bij lange na niet om optimaal gebruik te maken van de snelheid van het Gigapakket.

Andersom geldt echter hetzelfde: je gebruikt de Netgear Orbi 6-reeks niet bij het Ziggo Startpakket. Dit is de definitie van overkill en zonde van je geld.

Aantal verbindingen en MU-MIMO

Hoeveel apparaten verbind je met je router? Ook dit is iets om bij stil te staan, omdat je hierop afstemt of je je zoekresultaten op MU-MIMO-ondersteuning moet filteren en, zo ja, op welke vorm. Je ziet dat als MU-MIMO besproken wordt, er vaak twee nummers voor staan:

  • 2 × 2 MU-MIMO, wat wilt zeggen dat er twee datastromen beschikbaar zijn;
  • 3 × 3 MU-MIMO, wat wilt zeggen dat er drie datastromen beschikbaar zijn;
  • 4 × 4 MU-MIMO, wat wilt zeggen dat er vier datastromen beschikbaar zijn.

Zie het als een snelweg: zo heb je de A2 bij Knooppunt Amstel met 4 × 4 banen waardoor het verkeer efficiënt doorstroomt, of je hebt de A2 rond Maarheeze met 2 × 2 banen. Het verkeer rondom de eerstgenoemde is talrijker, waardoor er meer banen nodig zijn om files te voorkomen. Dat is precies wat MU-MIMO ook doet.

Wellicht zie je ook modellen voorbijkomen die 'enkel' MIMO ondersteunen. Terwijl MU-MIMO staat voor 'multiple user, multiple input multiple output', onderbreekt bij MIMO het stukje 'multiple user'.Hierbij verbindt de router zich met slechts één apparaat tegelijkertijd.

Hoewel de router hierbij alsnog redelijk snel wisselt tussen apparaten, kun je in een virtuele wachtrij belanden, waarbij je YouTube-video net wat lang blijft bufferen als mensen beneden Netflix zitten te streamen, en weer een ander zich begraven heeft in een potje World of Warcraft.

Netgear Orbi Wifi 6 Rbk852 Op Een Kastje Voor Een Witte Muur

Wifi-protocollen

Je hebt in de eigenschappen van routers vast iets als '802.11ac', 'wifi 5', of 'wifi ac' zien staan. Afhankelijk van hoe goed je je al hebt ingelezen, vraag je je misschien af waar deze benamingen voor staan.

Dit zijn allemaal namen voor zogeheten wifi-protocollen. Hieraan lees je af wat de maximumsnelheden zijn van wifi-apparatuur.

Je komt de onderstaande protocollen waarschijnlijk het snelste tegen:

ProtocolMax. snelheidFrequentiebanden(MU)-MIMO?
Wifi 6 / 802.11ax9,6 Gbps2,4 en 5 GHz (én 6 GHz bij wifi 6E)Ja
Wifi 5 / 802.11ac*6,9 Gbps5 GHzJa
Wifi 4 / 802.11n600 Mbps2,4 en 5 GHzEnkel MIMO
Wifi 3 / 802.11g54 Mbps2,4 GHzNee
Wifi 2 / 802.11a54 Mbps5 GHzNee
Wifi 1 / 802.11b11 Mbps2,4 GHzNee
*802.11ac is in twee 'golven' uitgegeven; deze hanteert de tweede golf

Nu een kanttekening als het om wifi-6-compatibiliteit gaat: het is hartstikke fijn als een router met dit nieuwe protocol werkt, maar als de apparatuur die je aansluit op die router dit niet ook ondersteunt, heb je er niets aan.

Een wifi-verbinding hanteert altijd de snelst mogelijke verbinding van het 'traagste' apparaat. Ofwel: de verbinding is enkel zo sterk als zijn zwakste schakel! ⛓️

Frequentiebanden

Frequentiebanden bepalen samen met de beschikbare wifi-protocollen hoe snel je internetverbinding uiteindelijk is.

Welke banden zijn er?

De beschikbare frequentiebanden zijn 2,4 GHz, 5 GHz, 6 GHz, alsook de obscure 60 GHz-band. Hoe zit het precies met die banden?

  • 2,4 GHz is aan de tragere kant, maar werkt goed op langere afstanden van boven de vijf meter. Het is daarom een betrouwbare band je router beneden staat, terwijl jij boven op je kamer online wilt gamen.
  • De 5 GHz-band is een stuk sneller, maar werkt niet op lange afstanden. Verder dan een bereik van tien meter komt deze band helaas niet.
  • 6 GHz is beperkt tot wifi 6E, en werkt op nóg kortere afstanden dan 5 GHz. Wel is hij ook meerdere malen sneller. Zie het een beetje als de 5G onder de thuisnetwerken!
  • 60 GHz kom je waarschijnlijk niet tegen in je zoektocht. Ook deze band is lekker snel op korte afstanden, maar het bijbehorende wifi-protocol, 802.11ad, heeft de mainstream nooit gehaald.

Op hoeveel banden moet mijn router werken?

Goede vraag! Tegenwoordig zijn single-band routers redelijk zeldzaam. Single-band routers zitten enkel op de 2,4 GHz-band, wat niet bepaald snel werkt. Misschien heb je hier voor Ziggo Start nog nét genoeg aan, maar ik zou je aanraden minstens voor een dual-band te gaan bij dit pakket.

Je hebt deze al voor een zacht prijsje. Dual-band wilt zeggen dat de router tussen de 2,4 GHz- en de snellere 5 GHz-band wisselt. Nog liever ga je echter voor een simultaneous dual-band: de router bevindt zich hiermee gelijktijdig op beide banden en hoeft niet continu te switchen tussen de twee.

Tegenwoordig bestaan er ook simultaneous tri-band routers. Deze hebben nog een extra band; meestal een tweede 5 GHz-band of een nog snellere 6 GHz-band. Dit is wederom vooral voor mensen die zo'n beetje op en van het internet leven erg handig.

Ontvangt jouw laptop geen sterk wifi-signaal? Overweeg dan je ontvangst te verbeteren met een goede wifi-antenne!

witte router met antennes en stroomvoorziening op gele ondergrond

Ondersteuning van je verbonden apparatuur

Dit is een punt waar we collectief niet vaak bij stil staan, wat in veel gevallen tot onnodig dure keuzes leidt. Je las hierboven al kort over dit probleem, maar laten we het (mogelijke!) probleem nader bekijken.

Als je een beetje extra tijd wilt steken in het onderzoek voor je investeert in een nieuwe router, kun je jezelf een foute keuze besparen. Het idee hier is dat je de netwerkeigenschappen van je beoogde router vergelijkt met die van de apparaten die je met je wifi-netwerk wilt verbinden.

Hierbij gaat het vooral om ondersteunde wifi-protocollen en frequentiebanden. Zie je bijvoorbeeld dat je ideale router de spiksplinternieuwe wifi 6E ondersteunt, daardoor die gouden 6 GHz-band ondersteunt? Kijk dan vooral even of je meest gebruikte apparaten hier ook toe in staat zijn.

Enkele apparaten die hier profijt van hebben, zijn:

  • laptops;
  • smartphones;
  • tablets;
  • gameconsoles;
  • desktop-pc's met wifi-adapters;
  • wifi-repeaters, -versterkers en andere -boosters.

Ondersteunen je meest gebruikte apparaten niet eens wifi 6, en ben je niet van plan op de korte termijn te upgraden? Dan is het misschien zonde om een superdure wifi 6-router aan te schaffen bovenop het Ziggo Gigapakket.

Budget en prijs-kwaliteitverhouding

Zoals eerder al is gezegd koop je geen high-end router voor het Startpakket van Ziggo. Je let bij je aankoop dan ook op de prijs-kwaliteitverhouding: wat krijg je per uitgegeven euro? Doe wat onderzoek naar eigenschappen die jij belangrijk vindt in een router en denk aan wat je ermee wilt bereiken.

De beste Ziggo-routers

Ziggo-routerBeste voorBeoordelingProductpagina
Netgear Orbi WiFi 6 RBK852Ziggo Giga9,5Bekijk hem hier
Asus AiMesh RT-AX92U Duo PackZiggo Complete9,0Bekijk hem hier
TP-Link Archer AX55Ziggo Start XXL8,6Bekijk hem hier
TP-Link Archer AX10Ziggo Start8,3Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

Welk Ziggopakket past bij mij?

Dat ligt wederom aan je behoeften. Als je een bedrijf hebt waarvan een heel team gelijktijdig gebruik maakt van het internet, is het Gigapakket waarschijnlijk de beste keuze. Als je daarentegen alleen wat op het internet surft en je mails checkt, is het Startpakket prima.

Daartussenin liggen Ziggo Complete en Ziggo Max, met de eerste die prima is om ook nog in 1080p te streamen, terwijl de tweede voor bijvoorbeeld de fanatieke online gamers geschikt is.

Wat voor router heb ik nodig?

Je kiest op basis van je internetgewoonten. Hoe dan ook kies je idealiter een router die op zijn minst een dual-band configuratie heeft. Ben je met meerdere apparaten verbonden, filter dan ook op MU-MIMO ondersteuning en mogelijk zelfs bandsteering en beamforming.

Wanneer moet ik mijn router vervangen?

Over het algemeen wordt aangeraden dat je iedere vijf jaar je router vervangt.

Welke router krijg ik van Ziggo?

Dat ligt eraan wanneer je je pakket hebt afgesloten en wélk pakket dit is. Je vindt ze allemaal terug op hun klantenservicepagina.

Conclusie

Ik hoop dat je iets aan deze gids hebt gehad en een keuze hebt kunnen maken! Ga je voor een wifi 6-monster voor je Ziggo Gigapakket, of hou je het iets bescheidener met wifi 5, voor je Ziggo Complete-pakket?

Laat het vooral weten als je nog tips of vragen hebt; dat kan hieronder. 👇 Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen