De Beste Stofzuiger voor een Schoon Huis

Eden van der Veeken

Geschreven door: Eden van der Veeken

Met een leuk muziekje op, wordt stofzuigen zowaar leuk!

De Beste Stofzuiger voor een Schoon Huis

Het leven is helaas geen scène uit een Disneyfilm waarin de dieren je huis schoonmaken. Dat moeten we zelf doen. De beste stofzuiger neemt je bij deze taak bij de hand, niet andersom – zolang deze goed aansluit op je behoeften. Werkt je stofzuiger je tegen, dan wordt de klus er des te moeilijker door.

Bij het maken van deze keuze help ik je graag. Je vindt hier niet alleen de top 5 beste stofzuigers, maar ook een handige koopgids, zodat je precies weet waar je op moet letten bij de aankoop van je toekomstige beste vriend.

Philips PowerPro Compact FC9330/09

Philips PowerPro Compact FC9330/09
Type stofopvang: Zakloos
Lengte snoer: 6 meter
Actieradius: 9 meter
Inhoud opvangreservoir: 1,5 liter
Geluidsniveau: 79 dB
Gewicht stofzuiger: 4.50 kg
Hepa luchtfilter: HEPA 13
Type stofopvang: Zonder zak
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

VAIVE Kruimeldief Snoerloos

VAIVE Kruimeldief Snoerloos
Type stofopvang: Zakloos
Inhoud opvangreservoir: 0,5 liter
Hepa luchtfilter: Hepa
Geluidsniveau: 70 dB
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Philips PowerPro Compact FC9331/09

Philips PowerPro Compact FC9331/09
Type stofopvang: Zakloos
Lengte snoer: 6 meter
Actieradius: 9 meter
Inhoud opvangreservoir: 1,5 liter
Geluidsniveau: 76 dB
Gewicht stofzuiger: 4.50 kg
Hepa luchtfilter: Geen HEPA-filter
Type stofopvang: Zonder zak
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Stofzuiger koopgids: hoe maak je de beste koop?

Als je per ongeluk een stofzuiger koopt voor tapijt en deze gebruikt op je houten vloer, dan beschadig je waarschijnlijk je vloer. Koop je daarentegen een model dat niet geschikt is voor tapijt, en neem je hem toch het hoogpolig tapijt op? Bereid je dan voor op een teleurstelling.

Het is dan ook belangrijk dat je bij de koop van je stofzuiger rekening houdt met de behoeften van je huishouden. Om je daar een handje bij te helpen, geef ik je hier alle aspecten waar je op moet letten bij je nieuwe aankoop.

Verschillende soorten stofzuigers

Er zijn 3 soorten stofzuigers: traditionele stofzuigers, steelstofzuigers en robotstofzuigers, ieder met hun eigen variaties.

Traditionele (slede)stofzuiger

De traditionele stofzuiger is geschikt voor ieder huishouden. Hij is gemiddeld het krachtigst en zuigt daardoor ook moeiteloos groter vuil op, alsook haren van zowel mens als dier. Heb je een groot gezin, dan is dit een enorm voordeel. Woon je echter juist alleen op een flat met een enkele slaapkamer? Dan is een sledestofzuiger wellicht overkill.

Ook is hij een stuk logger dan de alternatieven, en dan moet je hem ook nog achter je aan slepen.

Daarnaast zijn snoerloze varianten hiervan moeilijk te vinden, dus als je weinig stopcontacten hebt of geen zin hebt om continu de stekker opnieuw in te moeten pluggen, kijk je liever naar een alternatief model.

Steelstofzuiger

De steelstofzuiger geeft meer bewegingsvrijheid, omdat hij lichter is en veel modellen snoerloos zijn (maar niet allemaal).

Niet iedere steelstofzuiger is dan ook geschikt om de traditionele stofzuiger te vervangen: een draadloze stofzuiger die op een accu loopt, is minder krachtig dan de tegenhangers met snoer.

Hoeveel zuigkracht je nodig hebt, hangt deels af van de samenstelling van je huishouden en hoe groot de oppervlakte is. Hier kom ik later nog op terug!

Er bestaan bovendien steelstofzuigers die een kruimeldief bevatten. Deze is meestal verwijderbaar, waarna je de desbetreffende zuigmond op de kruimeldief zet om de kleine klus te klaren – zoals het wegzuigen van kruimels tussen de kussens van de bank.

Vanwege de grote verscheidenheid aan steelstofzuigers op de markt, is het belangrijk om goed voor jezelf te bedenken waarvoor je je steelstofzuiger wilt gebruiken. Doe van tevoren goed onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

Robotstofzuiger

De robotstofzuiger is de nieuwste op de markt. Er zijn modellen die enkel geschikt zijn voor kleinere ruimtes en modellen die hele verdiepingen en verschillende ondergronden stofzuigen.

Hier zijn wederom een hoop varianten van te vinden. Er zijn bijvoorbeeld robotstofzuigers met een dweilfunctie, oftewel een dweilrobot. Sommige navigeren willekeurig, andere maken een plattegrond aan van je woonruimte via complexe sensoren en dergelijke.

Een robotstofzuiger neemt hierdoor tot op een zekere hoogte werk uit handen, maar hij kan de traditionele stofzuiger niet vervangen, want hij komt doorgaans niet goed in hoekjes, en ook zijn traptreden een probleem. 😅

Ga je voor een stofzuiger met of zonder stofzak?

Stofzuigers komen in twee varianten: de traditionele stofzuiger met stofzak en zijn concurrent zonder zak. Bij stofzuigers zonder zak, wordt de stof opgeslagen in een stofreservoir. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Verwisseling van een stofzuigerzak

Een stofzuiger met zak

Een stofzuiger met zak heeft – je raadt het al – stofzuigerzakken nodig. Zodra deze vol raken, neemt de zuigkracht af en is het zaak om de zak regelmatig te verwisselen. De zakken moeten gekocht worden en dat kost geld.

Daar tegenover staat wel dat een stofzuigerzak als een soort buffer werkt. Er komt minder stof vrij in de lucht en bij het verwisselen van de zak dan wanneer je een stofreservoir leegt, en de geur van je eventueel harige huisdier blijft gevangen in de zak.

Een stofzuiger met zak draagt ook bij aan het gebruiksgemak. De zakken hebben een grote stofcapaciteit en hoef je relatief zelden te verwisselen. Als je ze eenmaal verwisselt, komt er nauwelijks stof uit de afgesloten zak. Tevens ligt het geluidsniveau dat de stofzuiger produceert over het algemeen lager dan bij een zakloze stofzuiger.

Een stofzuiger zonder zak

Bij een stofzuiger zonder zak komt het stof terecht in een stofreservoir. Ondanks de (meestal) kleinere stofcapaciteit en het gebrek aan een stofzak die dient als buffer van stof, haar en geluid, doet een zakloze stofzuiger niet per definitie onder aan zijn soortgenoot met zak.

Zo verbruikt dit type doorgaans minder energie dan de traditionele stofzuiger. Ook blijven de zuigprestaties constant, want de zuigkracht neemt niet af zodra het reservoir vol begint te raken. En er zijn modellen met speciale HEPA-filters die net zo goed – of zelfs beter – dienen als buffer. Daarover lees je later meer.

Naast het feit dat je kosten en het milieu bespaart door een model zonder stofzuigerzakken te kiezen, scheelt het ontzettend in gewicht. Deels daardoor zijn zakloze modellen meestal ook wendbaarder.

Voordelen

Stofzuiger met zak:

 • Grotere opvangcapaciteit
 • Over het algemeen een lager geluidsniveau
 • Stofzak verwisselen laat relatief weinig stof vrij

Stofzuiger zonder zak:

 • Doorgaans lager in energieverbruik
 • De zuigkracht blijft consistent
 • Het is duurzamer; je bespaart de kosten van stofzuigerzakken

Nadelen

Stofzuiger met zak:

 • De zuigkracht neemt af naarmate de zak voller raakt
 • Je moet steeds nieuwe zakken kopen, wat zowel het milieu als je portemonnee belast

Stofzuiger zonder zak:

 • Het geluidsniveau ligt hoger
 • Legen van de stofbak levert vaak een stofwolk op

Stofcapaciteit

Hier hebben het hier al kort over gehad. Welke keuze je ook maakt, voor iedere stofzuiger geldt: hoe groter de stofcapaciteit, hoe minder vaak je bezig bent met verwisselen van de zak of het legen van het reservoir.

De gemiddelde capaciteit van een stofzak bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 liter, terwijl stofreservoirs meestal zo'n 0,5 tot 0,8 liter aankunnen. Neem in je overweging ook mee dat een kleinere stofcapaciteit in lijn staat met een lager gewicht en dat dit andersom ook het geval is.

Actieradius

De actieradius (ook wel het werkbereik) van een stofzuiger bepaalt hoe vaak je van stopcontact moet wisselen om één ruimte te kunnen zuigen. Dit is afhankelijk van de snoerlengte. Het gemiddelde hiervan is 10 meter, maar dit varieert tussen de 7 en 15 meter.

Wil je hier helemaal geen last van hebben? Ga dan voor een snoerloze stofzuiger. Er zijn genoeg goede snoerloze stofzuigers op de markt om uit te kiezen.

Een vrouw stofzuigt blij met een hoofdtelefoon op

Gewicht en wendbaarheid

Het gewicht van een stofzuiger ligt veelal tussen de 3 en 9 kilo. Een lichtere stofzuiger is handig als je bijvoorbeeld vaak de trap op en af moet. Meestal zijn ze wat compacter, waardoor ze makkelijker op te bergen is. Dat is weer fijn als je niet veel opbergruimte hebt.

Naast het feit dat de stofzuiger makkelijk op te tillen is, rolt het apparaat ook soepeler achter je aan. Hierbij spelen de wielen ook een rol. Sommige stofzuigers komen met zwenkwielen, waardoor hij minder snel kantelt. Het is wel zo dat een lichte stofzuiger niet alleen wendbaarder en kleiner is, maar ook minder stofcapaciteit heeft.

Geluid

Iedere stofzuiger maakt geluid. Hoe hard dat geluid is, hangt af van het model. Bij het ene model kun je de deurbel nog horen en een gesprek voeren met iemand op een paar meter afstand. Bij het andere model redt zelfs een megafoon je gesprek niet.

Maar hoe weet je nou hoe hard het geluid is dat uit de stofzuiger komt voordat je hem koopt? Dit staat aangegeven in decibel. Wij mensen kunnen iets horen vanaf 0 decibel. Als het geluid hoger is dan 120 decibel, lopen we risico op gehoorschade.

Hoe zet je deze getallen bij een stofzuiger nou om in het daadwerkelijke geluidsniveau? Zo:

 • Tot 60 decibel is de stofzuiger is redelijk stil. Hij maakt nog geluid, maar het belemmert je niet. Je kunt de televisie nog horen en makkelijk een gesprek met iemand voeren.
 • Tussen de 61 en 70 decibel is de stofzuiger gemiddeld luid. Je hoort het geluid van de tv of radio nog goed, maar moet het volume hiervan iets harder te zetten. Een gesprek voeren gaat nog prima.
 • Tussen de 71 en 76 decibel preken we over een luide stofzuiger. Het volume van je tv of radio moet harder en een gesprek voeren gaat niet zonder de stem een beetje te verheffen.
 • Boven de 70 decibel is de stofzuiger erg luid en belemmert je wel. Je hoort de tv of radio niet meer goed en moet de stem behoorlijk verheffen om een gesprek te kunnen voeren.

Nog een aantal dingen om op te letten

Bovenop de hiervoor genoemde aspecten die het gebruiksgemak verbeteren of belemmeren, zijn er nog een paar dingen waar je op kan letten. Let op het volgende:

 • Bediening: sommige modellen hebben bediening op de handgreep. Je kan dan bijvoorbeeld de zuigkracht regelen zonder hiervoor te hoeven bukken.
 • Mondstukken: er zijn stofzuigers die geleverd worden met een variatie aan mondstukken en een aantal hiervan hebben een mogelijkheid om deze mondstukken op te bergen in de stofzuiger zelf of om ze aan de stofzuiger vast te klikken.
 • De stofzuigersteel: niet iedere stofzuigersteel is geschikt voor iedereen. Het is extra handig wanneer de stofzuiger beschikt over een verstelbare steel. Zo kun je deze aanpassen aan jouw lengte.
Stofzuiger met turboborstel op de bank

De zuigprestatie

De zuigprestatie is misschien wel het belangrijkste van alles. Wanneer je stofzuiger niet goed zuigt, belandt niet alles in de stofzuiger en blijft het achter op de vloer. Dan is of je vloer niet schoon, of je moet er meermalen overheen om het gewenste resultaat te bereiken.

Veel mensen denken dat het wattage de zuigkracht bepaalt. Dat is niet zo. De zuigkracht hangt meer af van andere factoren... 👇

Opzetborstels, mondstukken en vloertypes

De borstels en mondstukken spelen een grote rol in de zuigprestatie van je stofzuiger. Sommige borstels of mondstukken zijn speciaal gecreëerd voor een bepaald vloertype, zodat die daar optimaal presteert. Andere borstels en mondstukken zijn juist weer redelijk universeel te gebruiken. Hier heb je een overzicht van de meest voorkomende soorten en hun functies:

 • De combinatieborstel is de meest standaard borstel. Deze zit meestal inbegrepen bij je stofzuiger. Met een klepje op de borstel schakel je tussen 2 standen: een stand met borstelharen voor harde vloeren en tegels. Pas hierbij op met houten vloeren, want die wilt nog wel eens krassen. De andere stand, zonder haren, is bedoeld voor tapijten en vloerkleden.
 • De parketborstel is speciaal ontworpen voor kwetsbare houten vloeren. De langere en zachtere haren voorkomen krassen op het hout. Tevens valt deze ook te gebruiken voor losliggende ondergronden, zoals grote zeilen. Doordat er meer ruimte en lucht tussen de borstel en de vloer zit, til je de ondergrond niet mee omhoog.
 • De turboborstel is een ronddraaiende borstel met hardere haartjes. De krachtige borstel is ideaal wanneer je een hoogpolig tapijt moet stofzuigen waar het vuil dieper begraven ligt, of wanneer je huisdierharen moet stofzuigen. Deze komt overigens ook in een kleine versie om bijvoorbeeld haren van de bank te zuigen.

Daarnaast zijn er nog wat andere mondstukken voor specifieke klusjes. Dit zijn er een aantal:

 • Het kierenmondstuk is een speciaal mondstuk om goed tussen kieren te komen.
 • Het meubelzuigstuk lijkt op een kleine versie van een combiborstel. Deze gebruik je op meubels of in je auto.
 • De reliëfborstel is net als het hiervoor genoemde mondstuk speciaal voor meubels gemaakt, maar dan voor de kwetsbaardere meubelstukken, zoals glazen tafels.
bovenaanzicht van stofzuiger op het tapijt

Zuigkrachtregeling

Het is belangrijk om te kijken of de zuigkracht te regelen valt. Een te hoge zuigkracht kan ervoor zorgen dat de borstel aan de vloer 'plakt' en lastig voort te duwen is. Bovendien: waar een bepaalde zuigkracht perfect is voor je harde vloer, kan het zijn dat je met diezelfde zuigkracht je losliggende tapijt vastzuigt en achter je aan trekt.

Wanneer de zuigkracht van de stofzuiger niet te regelen valt, kan het zomaar zijn dat jij niet je gehele huis kan stofzuigen zonder een tweede stofzuiger, of je loopt de kans dat het niet overal zijn werk goed doet. Of nog erger: dat je je vloer beschadigd.

Het vermogen en het energieverbruik

Voorheen was het verplicht dat stofzuigers een energielabel hadden. Dit is recent afgeschaft, omdat de fabrikanten de stofzuigers onder de meeste ideale omstandigheden testten en dit niet overeenkwam met de werkelijkheid.

Het energieverbruik hangt af van het vermogen. Het vermogen van een stofzuiger geeft men weer in wattage. Dit toont aan hoeveel energie nodig is om de motor te laten werken. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger het wattage en hoe hoger het energieverbruik. Het wattage zegt weinig over de zuigkracht, en meer over het verbruik.

HEPA-filters

Iedere stofzuiger komt met een filter. In eerste instantie komt het stof terecht in de zak of het reservoir. Vervolgens gaat het overgebleven stof door naar de motor en de luchtuitlaat. Daar zit vervolgens een filter.

Je hebt de standaardfilter, die het gros van het stof tegenhoudt, maar ook speciale HEPA-filters. Deze houden tussen de 99,95% en 99,995% van de stofdeeltjes tegen. Je komt vooral HEPA 13-, HEPA 14- en HEPA 15-filters tegen. Hierbij geldt, hoe hoger het getal, hoe beter de filter. HEPA-filters zijn vooral gewenst als je een allergie hebt.

Houd er wel rekening mee dat deze filters prijziger zijn en om de 6 maanden vervangen moeten worden. Daarnaast heeft de bouwkwaliteit van de stofzuiger ook invloed op de kwaliteit van de filtering. Bij een hogere kwaliteit bouw, ontsnapt er minder lucht en stof langs het filter.

Filter in de stofzuiger

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van je stofzuiger beïnvloedt de levensduur van je stofzuiger. Ook hier spelen weer meerdere factoren een rol. Let bij je aankoop op de volgende specificaties:

 • Het materiaal: het ene materiaal gaat langer mee dan het andere. Zo gaan rubberen wielen langer mee dan plastic wielen, en een kunststof stofzuigerslang langer dan een plastic slang.
 • De stofzuigerslang: soms heeft een stofzuigerslang een anti-kliksysteem dat voorkomt dat de slang knikt en op die manier beschadigd raakt. Ook zijn er de stofzuigerslangen met een parkeerstand waardoor deze minder regelmatig op de grond valt.
 • Motorfilter: er zijn enkele modellen waar een motorfilter ingebouwd is. Het houdt extra stof en vuil tegen, en beschermt op die manier de motor.
 • Stootranden: stootranden dienen voor de bescherming van zowel je stofzuiger als de omgeving waar je de stofzuiger gebruikt. Deze vangen de gemaakte klap op als de stofzuiger ergens tegenaan stoot.

De prijs

Bij de aankoop van je stofzuiger is ook de prijs van belang. Een stofzuiger van duurzaam materiaal met een hoop extra opties, die energiezuinig is en ook nog eens makkelijk in gebruik, is hoogstwaarschijnlijk duurder dan een stofzuiger die minder goed scoort op deze punten. Het is reëel dat die goedkopere stofzuiger ook minder duurzaam is.

"Goedkoop is duurkoop" misstaat in dit geval dan ook niet. Daarentegen wil je logischerwijs niet meer betalen voor eigenschappen die je niet nodig hebt. De prijzen van stofzuigers lopen uiteen van 50 euro tot in de honderden euro's. Stofzuigers moeten aan strenge Europese normen voldoen; een slechte stofzuiger bestaat niet meer.

De gemiddelde prijs van een stofzuiger ligt op 180 euro. Hiervoor krijg je dan ook kwaliteit en dat kost geld. Meer geld betekent meer zuigkracht, meer gebruiksvriendelijkheid, minder energieverbruik en ga zo maar door. Het is maar net waar je je geld aan uit wilt geven.

De 5 beste stofzuigers onder elkaar

1. Philips PowerPro Compact FC9330/09

1. Philips PowerPro Compact FC9330/09
Type stofopvang: Zakloos
Actieradius: 9 meter
Inhoud opvangreservoir: 1,5 liter
Geluidsniveau: 79 dB
Gewicht stofzuiger: 4.50 kg
Hepa luchtfilter: HEPA 13
Inclusief stootrand: Ja
Type stofopvang: Zonder zak

2. VAIVE Kruimeldief Snoerloos

2. VAIVE Kruimeldief Snoerloos
Type stofopvang: Zakloos
Inhoud opvangreservoir: 0,5 liter
Hepa luchtfilter: Hepa
Geluidsniveau: 70 dB

3. Philips PowerPro Compact FC9331/09

3. Philips PowerPro Compact FC9331/09
Type stofopvang: Zakloos
Actieradius: 9 meter
Inhoud opvangreservoir: 1,5 liter
Geluidsniveau: 76 dB
Gewicht stofzuiger: 4.50 kg
Hepa luchtfilter: Geen HEPA-filter
Inclusief stootrand: Ja
Type stofopvang: Zonder zak

4. Steelstofzuiger draadloos 200Watt met 4 verschillende opzetstukken (draadloze stofzuiger) van Zedar (Moederdag cadeautje)

4. Steelstofzuiger draadloos 200Watt met 4 verschillende opzetstukken (draadloze stofzuiger) van Zedar (Moederdag cadeautje)
Geluidsniveau: 65 dB
Type stofopvang: Zakloos
Inhoud opvangreservoir: 1,5 liter
Hepa luchtfilter: Hepa
Draadloos: Ja
Gewicht stofzuiger: 2400 g

5. JAP Tornado S3

5. JAP Tornado S3
Type stofopvang: Zakloos
Inhoud opvangreservoir: 0,5 liter
Hepa luchtfilter: Hepa
Geluidsniveau: 68 dB

Veelgestelde vragen over Stofzuigers

Wordt de zuigkracht bepaald door het aantal watt?

Nee, het aantal watt zegt weinig over de zuigkracht van de stofzuiger. Andere factoren spelen een grotere rol hierin. Het gebruik van het juiste mondstuk voor de juiste ondergrond is hierbij cruciaal, evenals hoe luchtdicht de afsluitingen van de stofzuigerslang en -steel zijn.

Het wattage bepaalt de hoeveelheid energie die nodig is om de motor van de stofzuiger te laten draaien. Het zegt iets over het energieverbruik. Hoe meer watt deze nodig heeft, hoe meer energie deze verbruikt.

Welke soorten stofzuigers zijn er?

Er zijn 3 soorten stofzuigers: traditionele of sledestofzuigers, steelstofzuigers en robotstofzuigers, ieder met hun eigen variaties. De traditionele stofzuiger is geschikt voor ieder huishouden, met of zonder huisdieren en met of zonder hoogpolig tapijt.

De steelstofzuiger geeft meer bewegingsvrijheid, omdat deze compacter en lichter is, en in veel gevallen geen snoer heeft. Niet iedere steelstofzuiger is echter geschikt om de traditionele stofzuiger te vervangen. Daarvoor heb je er een nodig met een bovengemiddelde accuduur, een goede zuigkracht en meerdere opzetstukken.

De robotstofzuiger is de nieuwste op de markt. Er zijn modellen die enkel geschikt zijn voor kleinere ruimtes en modellen die hele verdiepingen en verschillende ondergronden stofzuigen. Een robotstofzuiger kan de traditionele stofzuiger niet vervangen, aangezien hij niet de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld traptreden te stofzuigen.

Hoe onderhoud je een stofzuiger?

Goed onderhoud verlengt de levensduur van je stofzuiger. Het is essentieel om je filters goed schoon te maken en tijdig te vervangen.

Het liefst maak je het uitblaasfilter eens in de drie maanden schoon en de motorfilter minstens één keer per jaar. Als je huisdieren hebt, kun je het beter wat vaker doen.

Je uitblaasfilter vervang je wanneer er een muffe geur uit blijft komen. De motorfilter gaat vaak wat langer mee en vervang je wanneer de stofzuiger ook na het vervangen van de uitblaasfilter veel moeite moet doen om een goede zuigkracht vast te houden. Hoe je de filters schoonmaakt en vervangt, staat in de handleiding van je stofzuiger.

Tevens geldt voor stofzuigers met zak dat het belangrijk is om de stofzuigerzak op tijd te vervangen. Wanneer je merkt dat je stofzuiger minder goed zuigt, is het tijd om dit te doen. Met een gemiddeld aantal keer stofzuigen van 2 keer per week, vervang je de stofzuigerzak eens in de 3 maanden. Als je te lang wacht, kan dit je stofzuiger beschadigen.

Hoeveel kost een stofzuiger?

De huidige gemiddelde prijs van een stofzuiger ligt op 180 euro. Je krijgt hiervoor een zeer degelijk model. Doorgaans geldt dat je voor minder geld een minder goed model koopt. Vanzelfsprekend geldt ook dat je voor meer geld doorgaans een beter model koopt.

Tegenwoordig bestaan er weinig slechte modellen. Stofzuigers moeten namelijk aan strenge Europese normen voldoen.

Welke stofzuiger moet ik kopen?

Wat voor stofzuiger heb jij nodig? Een die stil is zodat je kinderen tv kunnen blijven kijken, een die een kei is in het opzuigen van de haren van je huisdier of een die je in elke kamer en op elke ondergrond kan inzetten? De beste stofzuiger voor jou hangt geheel af van je budget en de behoeftes van jou en je huishouden.

Hieronder staat een overzicht van de belangrijkere specificaties van de beste stofzuigers op de markt. Hopelijk helpt dit je om de beste keuze te maken!

Type stofopvangInhoud opvangreservoirGeluidsniveauGewicht stofzuigerHepa luchtfilter
1Philips PowerPro Compact FC9330/09Zonder zak1,5 liter79 dB4.50 kgHEPA 13
2VAIVE Kruimeldief SnoerloosZakloos0,5 liter70 dB4.50 kgHepa
3Philips PowerPro Compact FC9331/09Zonder zak1,5 liter76 dB4.50 kgGeen HEPA-filter
4Steelstofzuiger draadloos 200Watt met 4 verschillende opzetstukken (draadloze stofzuiger) van Zedar (Moederdag cadeautje)Zakloos1,5 liter65 dB2400 gHepa
5JAP Tornado S3Zakloos0,5 liter68 dB2400 gHepa

Philips PowerPro Compact FC9330/09

Type stofopvang: Zonder zak

Inhoud opvangreservoir: 1,5 liter

Geluidsniveau: 79 dB

Gewicht stofzuiger: 4.50 kg

Hepa luchtfilter: HEPA 13

VAIVE Kruimeldief Snoerloos

Type stofopvang: Zakloos

Inhoud opvangreservoir: 0,5 liter

Geluidsniveau: 70 dB

Gewicht stofzuiger: 4.50 kg

Hepa luchtfilter: Hepa

Philips PowerPro Compact FC9331/09

Type stofopvang: Zonder zak

Inhoud opvangreservoir: 1,5 liter

Geluidsniveau: 76 dB

Gewicht stofzuiger: 4.50 kg

Hepa luchtfilter: Geen HEPA-filter

Steelstofzuiger draadloos 200Watt met 4 verschillende opzetstukken (draadloze stofzuiger) van Zedar (Moederdag cadeautje)

Type stofopvang: Zakloos

Inhoud opvangreservoir: 1,5 liter

Geluidsniveau: 65 dB

Gewicht stofzuiger: 2400 g

Hepa luchtfilter: Hepa

JAP Tornado S3

Type stofopvang: Zakloos

Inhoud opvangreservoir: 0,5 liter

Geluidsniveau: 68 dB

Gewicht stofzuiger: 2400 g

Hepa luchtfilter: Hepa

Conclusie

Dat er ontzettend veel keuzes te maken zijn wat betreft de aankoop van je nieuwe stofzuiger, moge na het lezen van dit artikel wel duidelijk zijn, maar het is dan als het goed is ook duidelijk waar jij op moet letten voor de beste koop.

En die beste koop zou zomaar eens hieronder vermeld kunnen staan. De beste koop is maar één klik verwijderd! 😉

Bedankt voor het lezen, en laat ons vooral hieronder even weten of je iets aan dit artikel hebt gehad!

Was dit artikel behulpzaam?