Een Perfect Gazon met de Beste Grastrimmer

Eden van der Veeken

Geschreven door:

Je buren zullen jaloers zijn!

Een Perfect Gazon met de Beste Grastrimmer

Als jij je gazon wil omtoveren tot het perfecte gazon, kun je op je knieën met een schaar alle stukjes langsgaan waar je grasmaaier niet bij kan. Maar je kunt ook kiezen voor de beste grastrimmer waarmee je deze klus in een mum van tijd klaart. Die keuze is niet zo moeilijk, toch? 😉

Lees vooral verder, want in dit artikel vind je onze top 5 en een nuttige koopgids, zodat je na het lezen hiervan niet kunt wachten om aan de slag te gaan met dit handige apparaat!

Makita DUR181Z (zonder accu)

Makita DUR181Z (zonder accu)
Aandrijving: Accu
Geluidsniveau: 82 dB
Grastrimmer opties: Draagriem , Draaibare kop , Instelbare steel
Hoogte instelbaar: Ja
Maaidiameter: 260 mm
Product gewicht: 2600 g
Trimwijze: Draad
Vermogen: 850 W
Voltage: 18 V
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje

BLACK+DECKER ST182320-QW

BLACK+DECKER ST182320-QW
Aandrijving: Accu
Geluidsniveau: 90 dB
Grastrimmer opties: Instelbare steel , Draaibare kop , Extra handvat
Hoogte instelbaar: Ja
Maaidiameter: 250 mm
Product gewicht: 3.01 kg
Trimwijze: Draad
Vermogen: 0 W
Voltage: 18 V
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje

Gardena SmallCut 300/23

Gardena SmallCut 300/23
Aandrijving: Elektrisch
Geluidsniveau: 78 dB
Grastrimmer opties: Extra handvat
Hoogte instelbaar: Nee
Maaidiameter: 230 mm
Product gewicht: 1670 g
Trimwijze: Draad
Vermogen: 300 W
Voltage: 0 V
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje

Grastrimmer koopgids: hoe maak je de beste koop?

Of je nu een oude handgrasmaaier hebt of de beste elektrische grasmaaier, met beide loop je al snel tegen het probleem aan dat je lastige hoekjes en stukjes gazon rondom struikjes of een bankje niet kunt maaien.

En daar doet de grastrimmer zijn intrede. Overal waar grasmaaiers niet komen, hebben grastrimmers vrij spel. In onze koopgids lees je alles over deze apparaten, zodat je na het lezen van dit artikel de beste keuze voor jouw tuinklus maakt! 😄

Wat is een grastrimmer?

Een grastrimmer, ook wel bekend als strimmer, gazontrimmer, kantenmaaier of multi-tool, maait het gras op plekken waar een grasmaaier niet of moeilijk bij kan, zoals de randen van het gazon, om struiken heen of langs muren.

En als een klassieke grasmaaier er wel bijkomt, slijten ze sneller, omdat de ondergrond niet geschikt is voor een grasmaaier.

Een grastrimmer bestaat in de basis uit een handvat, een steel en onderaan de steel een maaimechanisme. Dit mechanisme is uitgerust met een ronddraaiende maaikop die grassprieten door een draad of messen doormidden slaat.

Een grastrimmer is, zoals zijn naam al verklapt, bedoeld om gras te trimmen. Voor het grovere werk is een bosmaaier nodig. Dit zijn krachtige grastrimmers die je ook gebruikt voor het maaien van hoog gras, stevig onkruid, slootkanten, hellingen en het trimmen van bosjes.

Soorten grastrimmers

Er zijn drie soorten grastrimmers: elektrische grastrimmers, grastrimmers met accu en grastrimmers op benzine, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Ik leg ze hieronder voor je uit. 👇

 • Elektrische grastrimmer: een elektrische grastrimmer heeft een snoer waarvan je de stekker in het stopcontact stopt. Deze grastrimmer is geschikt voor kleine tot middelgrote gazons. Let hierbij op dat je niet met de grastrimmer over het snoer gaat.
 • Grastrimmer met accu: bij een grastrimmer met accu wordt de grastrimmer voorzien van stroom uit de accu. Dit zorgt voor veel bewegingsvrijheid, maar de gebruiksduur is afhankelijk van de acculading. Om een lege accu te voorkomen als je nog bezig bent, is het handig om een tweede accu aan te schaffen.
 • Grastrimmer op benzine: deze grastrimmers worden aangedreven door benzine. Ze zijn krachtiger en bieden meer bewegingsvrijheid. Deze modellen zijn vooral geschikt voor de grote tuinen en zware klussen. Wel zijn ze relatief zwaar, vergen ze meer onderhoud, zijn ze slechter voor het milieu, maken ze redelijk veel lawaai en moet je benzine aanschaffen.

Wat we goed vinden:

Elektrische grastrimmer

 • Vereist weinig onderhoud
 • Relatief voordelig geprijsd
 • Continue stroomvoorziening

Grastrimmer met accu

 • Volledig draadloos te gebruiken
 • Milieuvriendelijk
 • Vereist weinig onderhoud

Grastrimmer op benzine

 • Relatief krachtige motor
 • Volledig draadloos te gebruiken
 • Onafhankelijk van stroomvoorziening

Wat we minder goed vinden:

Elektrische grastrimmer

 • Er is altijd een stroompunt in de buurt nodig
 • Beperkt werkbereik

Grastrimmer met accu

 • De accuduur (gebruiksduur) is beperkt
 • Relatief hoge aanschafkosten

Grastrimmer op benzine

 • Onderhoud kost geld en tijd
 • Niet milieuvriendelijk

Het maaimechanisme

Een grastrimmer trimt het gras met messen of draden. De motor drijft via een as een snel roterend snijwerktuig aan, waaraan de messen of draden bevestigd zijn, die tegen het gras aanslaan en het gras afsnijdt. Er zijn enkele dingen om rekening mee te houden.

Laten we beginnen met de maaicirkel. De maaicirkel geeft de werkbreedte/maaibreedte van de grastrimmer of bosmaaier aan. Hoe breder de maaicirkel, hoe groter de grasstrook die wordt weggemaaid.

 • Maaicirkel <25 cm: deze breedte is voor het maaien van de gazonranden na het maaien met een grasmaaier.
 • Maaicirkel 25-40 cm: een iets grotere maaicirkel is, naast het maaien van de gazonranden, ook geschikt om kleine stukken gras of gazon te maaien. Daarnaast is een trimmer met een iets grotere maaicirkel krachtiger, waardoor je ook stuggere begroeiing maait.
 • Maaicirkel >40 cm: dit zie je voornamelijk bij bosmaaiers. Het kost immers meer vermogen om een grotere maaicirkel aan te drijven.
Maaikop van een grastrimmer met draad

Vervolgens heb je nog keuze uit grastrimmers met draad, mes of beide. Grastrimmers met draad hebben een draadkop waar het draad in een spoel zit. De draaiende kracht spant het draad en snijdt zo het gras af.

Tijdens het trimmen slijt het trimdraad. Als het uiteinde van het draad versleten is, wordt meer draad uit de spoel in de draadkop getrokken. Er zijn trimmers waarbij je het draad er handmatig uittrekt.

Andere grastrimmers hebben een systeem dat het draad automatisch verlengt zodra deze door slijtage te kort wordt. Er zijn ook trimmers met een zogenaamde tip-automatiek: zodra het draad te kort wordt, tik je de trimmer kort op de grond waarna het draad zichzelf verlengd.

Grastrimmers met draad zijn bijna altijd bedoeld voor het bijwerken van grasranden en zijn handig rondom muurtjes.

Een grastrimmer met een maaiblad

Grastrimmers met mes bezitten een maaiblad of losse mesjes van kunststof of metaal in plaats van draad. Deze hebben een langere levensduur en zijn bedoeld voor stugge begroeiing als struikgewas en riet.

Grastrimmers met een combinatie van draad en mes zijn multifunctioneel inzetbaar. Je kunt het maaimechanisme eenvoudig verwisselen. Gebruik het draad bij grasranden en bosjes en gebruik het mes bij hoog gras: ideaal!

Grastrimmer met draadGrastrimmer met mesBosmaaier met draadBosmaaier met mesGrastrimmer of bosmaaier met combinatie
GrasrandenJaNeeNeeNeeJa
Hoog grasNeeJaJaJaJa
WildgroeiNeeNeeNeeJaJa

Het vermogen

Ik noemde enkele keren al de kracht van een grastrimmer. Maar hoe weet je nu hoe krachtig de grastrimmer is? Dat wordt bij de drie soorten grastrimmers op drie verschillende manieren uitgedrukt.

Elektrische grastrimmers zijn relatief krachtig, omdat ze de benodigde stroom direct uit het stopcontact verkrijgen. Bij elektrische grastrimmers wordt de kracht uitgedrukt in het wattage (W).

Het wattage is de meeteenheid van het vermogen. Het vermogen is de hoeveelheid energie die gebruikt wordt. Het zegt iets over het energiegebruik, maar ook over de kracht. Hoe hoger het aantal watt, hoe krachtiger de motor en hoe meer energie de trimmer gebruikt. ⚡

De elektrische spanning bij grastrimmers met accu wordt uitgedrukt in het voltage (V). Het voltage is de spanning die op het apparaat staat. Hoe hoger het voltage, hoe zwaarder het werk dat de trimmer aankan.

De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in het ampèrage (Ah). Hoe hoger de Ah-waarde, hoe langer je doet met één batterijlading.

De inhoud van een benzinemotor heeft veel invloed op het vermogen en wordt uitgedrukt door de cilinderinhoud (cc). Ook hierbij geldt weer: hoe hoger het aantal cc, des te krachtiger de trimmer.

Comfort en accessoires

De bouw van grastrimmers verschilt. Bij minder krachtige apparaten zit de motor meestal direct boven de maaikop en bij krachtigere apparaten bovenaan de steel. Er zijn ook grastrimmers met de motor gemonteerd op een apart frame. De gebruiker draagt deze los van de grastrimmer.

Ook de manier waarop je de grastrimmer bedient, verschilt per model. Een grastrimmer draag en bestuur je met een handgreep. Dit is een D-beugel of een bull-horn.

Grastrimmer met een D-beugel

De D-beugel zie je voornamelijk op lichtere machines. Dit is een rond handvat aan de steel. Deze beugel maakt het oppakken en het besturen van een lichte grastrimmer makkelijk en neemt weinig ruimte in beslag.

Grastrimmer met een bull-hornhandvat

Voor zwaardere grastrimmers is de bull-horn geschikter. Dit zijn twee losse handgrepen aan beide zijden van de steel. Hierdoor gaat het sturen van een zwaardere trimmer makkelijker dan met een D-beugel, omdat je meer kracht kunt uitoefenen.

Zwaardere en grotere apparaten hebben een draagriem of draagtuig. Door het bevestigen van een draagriem of tuig raken je armen, schouders en rug minder vermoeid. De draagriem of het draagtuig ondersteunt doordat deze het gewicht van de trimmer goed verdeelt. Dit maak het klusje net iets minder vervelend.

Er zijn ook grastrimmers met een draaibare kop, waardoor je zelf de maaihoek instelt. Zo gebruik je hem makkelijk op wat lastigere plekken, zoals onder een bankje, of gebruik je de trimmer als graskantensnijder.

Daarnaast hebben sommige trimmers een telescopische steel. Dit biedt de mogelijkheid om de steel op een geschikte werkhoogte te verstellen.

Accessoires

Wanneer je een grastrimmer koopt, zijn de meeste benodigdheden al inbegrepen. Toch kom je er niet onderuit om enkele accessoires aan te schaffen. Af en toe moet je de messen of draad vervangen of benzine bijvullen.

Het is tevens geen slecht idee om goede gehoorbescherming in huis te halen. Een grastrimmer produceert behoorlijk wat geluid en het laatste wat je wil is een gehoorbeschadiging.

Is de klus wat heftiger of gebruik je een krachtige trimmer? Zorg dan voor stevige werkhandschoenen en een veiligheidsbril. Op deze manier voorkom je blaren op je handen en vliegende deeltjes in je ogen. 👀

Als je werkt met een elektrische grastrimmer, kan het voorkomen dat je werkgebied niet groot genoeg is. In dat geval is een verlengkabel een handige optie.

Tot slot bieden sommige trimmers meer mogelijkheden als het gaat om accessoires, zoals een onkruidborstel. Een dergelijk opzetstuk is niet geschikt voor iedere trimmer. De grastrimmer moet krachtig genoeg zijn om de zware borstel aan te drijven.

Een persoon voert onderhoud uit aan het draad van een grastrimmer

Onderhoud

Om de levensduur van je grastrimmer te verlengen, is goed onderhoud nodig. Dat begint bij het gebruik en opbergen. Allereerst is het belangrijk om de grastrimmer op een droge plek te bewaren. Het is nog beter om het apparaat op te hangen, bijvoorbeeld aan een muurbeugel.

Ook is het belangrijk dat je de grasresten afveegt na ieder gebruik. Controleer af en toe de staat van het draad of het mes. Wanneer dit versleten is, vervang deze dan. Kijk bovendien de trimmer regelmatig na op sporen van slijtage.

En wanneer je de grastrimmer voor langere tijd opbergt, bijvoorbeeld in de winter, zijn nog wat extra handelingen nodig. Zo voorkom je dat het apparaat minder goed maait of niet start wanneer je hem weer gebruikt.

Als je een grastrimmer op benzine hebt, is het van belang dat je de tank volledig leegt. Om dit te doen, moet het apparaat stationair lopen totdat de motor stopt.

Heb je een grastrimmer met draad? Dan is het goed om te weten dat het draad elastisch blijft als je hem vochtig bewaart, anders breekt het draad. Haal in de winterperiode de draadspoel uit de maaikop en bewaar deze vochtig. Leg het draad, een paar dagen voor je de trimmer gebruikt, in water. 💧

Bij modellen die werken op een accu, haal je de accu eruit en deze bewaar je (evenals de eventuele reserveaccu) altijd compleet opgeladen op een droge en koele plek.

Maak daarnaast de contacten regelmatig schoon met een droog doekje. Het is ook verstandig om de accu ieder jaar enkele keren volledig te ontladen en deze daarna weer volledig op te laden.

Let op!

Houd er bij een grastrimmer met accu rekening mee dat de accu pas zijn volledige capaciteit bereikt na 4 à 5 oplaadcycli.

Veiligheid en juist gebruik

Nu je alles weet over de grastrimmer, kun je aan de slag. Maar hoe gebruik je de grastrimmer? En nóg belangrijker: hoe gebruik je de grastrimmer op een veilige manier? Dat leg ik hieronder voor je uit! 👇

Veiligheid

Veiligheid voorop, zo ook hier. Om verwondingen te vermijden bedien je grastrimmers uitsluitend met de bijhorende veiligheidsuitrusting. Lees daarom voor gebruik altijd de handleiding en koop geen vervangende onderdelen die niet voor hetzelfde model bedoeld zijn.

Daarnaast zijn enkele accessoires nodig om de veiligheid te waarborgen. Ik heb dit eerder in het artikel beschreven, maar ik verduidelijk het hier graag nog even.

Een man met een grastrimmer in beschermende kleding met gehoorbescherming en een veiligheidskap

Bij het gebruik van een grastrimmer zijn veiligheidshandschoenen aangeraden. Gebruik bij een model met een mes de mes-afdekking en draag bij een grastrimmer op benzine of een bosmaaier een veiligheidsbril, gehoorbeschermers en beschermende kleding.

Tijdens onderhoud van de trimmer, bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe draad, haal je altijd eerst de stekker uit het stopcontact of verwijder je de accu. Zo kan de grastrimmer nooit onbedoeld aanslaan.

Tijdens het maaien kunnen steentjes en dergelijke omhoog vliegen. Dit vormt een gevaar voor omstanders. Zorg daarom altijd dat geen andere personen zich bevinden in de directe omgeving van het apparaat. Houd ongeveer een afstand van 15 meter aan.

Juist gebruik

Je hebt je grastrimmer, je weet hoe je er veilig mee omgaat, en nu sta je op het punt om daadwerkelijk te maaien. Maar hoe doe je dat het beste? Er zijn verschillende technieken om te gebruiken.👆

Grondtechniek: wanneer je gras op de grond maait, zwaai dan met het apparaat in een halve cirkel en werk jezelf naar voren. Omdat het snijapparaat tegen de klok in draait, is het effectief als je de maaibeweging van rechts naar links maakt. Het afgemaaide gras valt dan op het gemaaide gedeelte.

Rondom bosjes, bomen en andere objecten: maai hier op dezelfde manier als bij de grondtechniek. Gebruik een trimmer met maaidraad. Een mes kan hierbij beschadigen evenals het object waar je omheen maait.

Weergave van de maaitechniek bij hoog gras

Hoog gras maaien: hiervoor is een krachtige grastrimmer of een bosmaaier nodig. Ook is het beter om een andere techniek te gebruiken. Maai eerst van links naar rechts om het bovenste gedeelte te maaien. Maai daarna van rechts naar links om het onderste gedeelte te maaien.

Weergave van een maaitechniek op een helling

Hellingen maaien: op een helling raad ik je aan om in banen te maaien. Maai een baan parallel aan de helling en ga dan terug naar de al gemaaide baan. Maai vervolgens de daarboven liggende baan. Blijf dit herhalen.

Weergave van een maaitechniek grote oppervlakken

Grote, egale oppervlakken maaien: het is hiervoor beter om een klassieke grasmaaier te gebruiken. Besluit je toch om dit met je grastrimmer te doen? Dan verlies je mogelijk het overzicht. Het is dan raadzaam om je werk vooraf in te plannen. Deel bijvoorbeeld het oppervlak in vierkanten en werk van binnen naar buiten.

De 5 beste grastrimmers onder elkaar

1. Makita DUR181Z (zonder accu)

1. Makita DUR181Z (zonder accu)
Aandrijving: Accu
Geluidsniveau: 82 dB
Grastrimmer opties: Draagriem , Draaibare kop , Instelbare steel
Hoogte instelbaar: Ja
Maaidiameter: 260 mm
Product gewicht: 2600 g
Trimwijze: Draad
Vermogen: 850 W
Voltage: 18 V

2. BLACK+DECKER ST182320-QW

2. BLACK+DECKER ST182320-QW
Aandrijving: Accu
Geluidsniveau: 90 dB
Grastrimmer opties: Instelbare steel , Draaibare kop , Extra handvat
Hoogte instelbaar: Ja
Maaidiameter: 250 mm
Product gewicht: 3.01 kg
Trimwijze: Draad
Vermogen: 0 W
Voltage: 18 V

3. Gardena SmallCut 300/23

3. Gardena SmallCut 300/23
Aandrijving: Elektrisch
Geluidsniveau: 78 dB
Grastrimmer opties: Extra handvat
Hoogte instelbaar: Nee
Maaidiameter: 230 mm
Product gewicht: 1670 g
Trimwijze: Draad
Vermogen: 300 W
Voltage: 0 V

4. Bosch ART 24

4. Bosch ART 24
Aandrijving: Elektrisch
Geluidsniveau: 96 dB
Grastrimmer opties: Extra handvat , Instelbare steel
Hoogte instelbaar: Ja
Maaidiameter: 240 mm
Product gewicht: 2.6 kg
Trimwijze: Draad
Vermogen: 850 W
Voltage: 0 V

5. BLACK+DECKER BESTA525-QS Grastrimmer

5. BLACK+DECKER BESTA525-QS Grastrimmer
Aandrijving: Elektrisch
Geluidsniveau: 93 dB
Grastrimmer opties: Instelbare steel , Extra handvat , Draaibare kop
Hoogte instelbaar: Ja
Maaidiameter: 250 mm
Product gewicht: 3.2 kg
Trimwijze: Draad
Vermogen: 450 W
Voltage: 0 V

Veelgestelde vragen over Grastrimmers

🌿Waar gebruik je een grastrimmer voor en hoe werkt het?

Een grastrimmer is een steelvormige grasmaaier die delen van het gazon maait waar een normale grasmaaier niet bijkomt. Denk aan lastige hoekjes, de randen van het gazon of het gras rondom bosjes, muurtjes of andere obstakels.

Een grastrimmer heeft onderaan de steel een snel ronddraaiende maaikop die grassprieten met een draad of messen door midden slaat.

🧵Moet ik een grastrimmer hebben met draad, mes of een combinatie hiervan?

Dat hangt af waarvoor je de grastrimmer wil gebruiken. Een grastrimmer met draad is ideaal voor het maaien rondom objecten, maar niet voor hoog gras en wildgroei. Bij een grastrimmer met mes is dat wel het geval. Een trimmer met een combinatie hiervan is voor beide geschikt.

👨‍🦯Welke soorten grastrimmers zijn er?

Er zijn 3 soorten grastrimmers: elektrisch, op accu of op benzine. Een elektrische grastrimmer is vrij krachtig en heeft een constante stroomtoevoer, maar ook een beperkt werkbereik.

Een grastrimmer met accu heeft geen beperkt werkbereik, maar wel een beperkte gebruiksduur en minder kracht. Een trimmer op benzine is het krachtigste, maar dit type is niet milieuvriendelijk en je moet de tank regelmatig vullen.

🧐Hoe gebruik en onderhoud ik een grastrimmer het beste?

Berg de grastrimmer altijd droog op, het liefst aan een muurbeugel. Verwijder na gebruik de grasresten en controleer af en toe de staat van het maaimechanisme. Maak bij trimmers op accu de contacten schoon en ontlaad ieder jaar enkele keren de accu en laad hem weer volledig op.

In periodes dat je de grastrimmer voor langere tijd niet gebruikt, is het belangrijk om het draad vochtig te bewaren, de accu volledig opgeladen op te bergen of de tank volledig te legen.

🤑Welke grastrimmer moet ik kopen?

Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Er zijn grastrimmers vanaf een euro of dertig, maar ook voor honderd euro of zelfs tweehonderd euro. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste grastrimmer. Zo maak jij de beste keus!

AandrijvingGeluidsniveauGrastrimmer optiesHoogte instelbaarMaaidiameterProduct gewichtTrimwijzeVermogenVoltage
1Makita DUR181Z (zonder accu)Accu82 dBDraagriem , Draaibare kop , Instelbare steelJa260 mm2600 gDraad850 W18 V
2BLACK+DECKER ST182320-QWAccu90 dBInstelbare steel , Draaibare kop , Extra handvatJa250 mm3.01 kgDraad0 W18 V
3Gardena SmallCut 300/23Elektrisch78 dBExtra handvatNee230 mm1670 gDraad300 W0 V
4Bosch ART 24Elektrisch96 dBExtra handvat , Instelbare steelJa240 mm2.6 kgDraad850 W0 V
5BLACK+DECKER BESTA525-QS GrastrimmerElektrisch93 dBInstelbare steel , Extra handvat , Draaibare kopJa250 mm3.2 kgDraad450 W0 V

Makita DUR181Z (zonder accu)

Aandrijving: Accu

Geluidsniveau: 82 dB

Grastrimmer opties: Draagriem , Draaibare kop , Instelbare steel

Hoogte instelbaar: Ja

Maaidiameter: 260 mm

Product gewicht: 2600 g

Trimwijze: Draad

Vermogen: 850 W

Voltage: 18 V

BLACK+DECKER ST182320-QW

Aandrijving: Accu

Geluidsniveau: 90 dB

Grastrimmer opties: Instelbare steel , Draaibare kop , Extra handvat

Hoogte instelbaar: Ja

Maaidiameter: 250 mm

Product gewicht: 3.01 kg

Trimwijze: Draad

Vermogen: 0 W

Voltage: 18 V

Gardena SmallCut 300/23

Aandrijving: Elektrisch

Geluidsniveau: 78 dB

Grastrimmer opties: Extra handvat

Hoogte instelbaar: Nee

Maaidiameter: 230 mm

Product gewicht: 1670 g

Trimwijze: Draad

Vermogen: 300 W

Voltage: 0 V

Bosch ART 24

Aandrijving: Elektrisch

Geluidsniveau: 96 dB

Grastrimmer opties: Extra handvat , Instelbare steel

Hoogte instelbaar: Ja

Maaidiameter: 240 mm

Product gewicht: 2.6 kg

Trimwijze: Draad

Vermogen: 850 W

Voltage: 0 V

BLACK+DECKER BESTA525-QS Grastrimmer

Aandrijving: Elektrisch

Geluidsniveau: 93 dB

Grastrimmer opties: Instelbare steel , Extra handvat , Draaibare kop

Hoogte instelbaar: Ja

Maaidiameter: 250 mm

Product gewicht: 3.2 kg

Trimwijze: Draad

Vermogen: 450 W

Voltage: 0 V

Conclusie

Een grastrimmer: de ideale uitkomst voor alle lastige hoekjes van je gazon. Maar welke aandrijving is ideaal? Welk vermogen heeft hij nodig? En welk maaimechanisme is perfect voor jouw klus? Dit heb ik hopelijk voor je beantwoord in de koopgids.

De top vijf met beste grastrimmers vind je hieronder nog één keer, mocht je er nog even tussen willen neuzen. En heb je toch nog vragen of opmerkingen, laat het hieronder dan weten. Bedankt voor het lezen!👍

Was dit artikel behulpzaam?