Geniet van Eindeloze Opties met de Beste Combimagnetron
Eten van álle walletjes.
Je hebt geen ruimte in je keuken voor zowel een oven als een magnetron. Je zit met een budget en ziet het niet zitten om beide apparaten apart aan te schaffen. Je kookt nauwelijks en je vindt het daarom zonde om het allebei aan te schaffen. Allemaal redenen waarom je de beste combimagnetron nodig hebt!
Met een goede combimagnetron bereid je allerlei verschillende gerechten zonder dat daar meerdere apparaten voor nodig zijn. En dat terwijl je tijd en energie bespaart: ideaal! Lees er hier alles over in de koopgids en bekijk de top 5! 😄
Severin MW 7865
Samsung MC28H5013AK/EN
Samsung MC28H5015AW Wit
Combimagnetron koopgids: hoe maak je de beste koop?
Waar is de magnetron mee gecombineerd waardoor het een 'combinatie'-magnetron is? En waar dien je op te letten bij het kopen van een combimagnetron? Daar kom je in deze koopgids achter!
Waarom een combimagnetron?
Een combimagnetron is letterlijk een combinatie-magnetron. Het is een apparaat met gecombineerde functies, waarvan in ieder geval een magnetronfunctie en een ovenfunctie, maar vaak nog veel meer! 🔢
Het voordeel hiervan is dat je meerdere apparaten in één hebt en dit bespaart al snel ruimte en geld. Je schaft immers maar één apparaat aan. Dit bespaart de ruimte van een tweede apparaat en bovendien is een combimagnetron doorgaans kleiner dan een oven.
Ook is een combimagnetron meestal goedkoper dan een oven, en in het geval van twee aparte apparaten komt bovenop de prijs van een oven ook nog de prijs van een magnetron. Zeker als je zoekt naar de beste oven en magnetron, loopt de prijs snel op en is het verschil groot.
Daarnaast verbruikt een combimagnetron meestal minder energie dan de losse apparaten. Allereerst is het meestal een relatief zuinig apparaat, maar een magnetron warmt ook sneller op dan een oven, wat weer energie én tijd bespaart.
Tot slot is het ook een stukje gemak. Wat is er nu makkelijker dan één apparaat voor alles? Je hebt maar één apparaat schoon te maken, één handleiding te lezen en ze zijn bijna altijd eenvoudig in gebruik.
Inbouw of vrijstaand?
Een van de eerste dingen om te overwegen is of je liever een inbouw-combimagnetron hebt of liever een vrijstaande combimagnetron. Het voordeel van een vrijstaande combimagnetron is dat je deze overal plaatst waar je wenst en ook weer makkelijk verplaatst.
Bovendien zijn vrijstaande combimagnetrons vaak goedkoper dan inbouw-combimagnetrons. Ook kost het inbouwen van een combimagnetron tijd, moeite en kennis. 💭
Inbouw-combimagnetrons beschikken doorgaans weer over een grotere inhoud en daarmee ook een grotere bereidingscapaciteit.
Daarnaast is een inbouw-combimagnetron vaak bevredigender voor het oog. Het ziet er strak uit en het is een optie om de inbouw-combimagnetron te integreren in het keukenontwerp.
Nismaten
Kies je voor een inbouw-combimagnetron? Dan plaats je je combimagnetron in een zogenaamde nis: een uitsparing in de keuken. Het is belangrijk dat je de weet wat de nismaten zijn. Meet de hoogte, breedte en diepte van de nis daarom nauwkeurig op en controleer of de combimagnetron hierin past.
Inhoud en afmetingen
De inhoud van een combimagnetron staat vaak aangegeven in liters. Welke inhoud je nodig hebt, hangt af van wat je van plan bent om te bereiden in de combimagnetron. 🥘
We delen de inhoud op in drie mogelijkheden: een inhoud tot 25 liter, een inhoud tussen de 25 en 40 liter en een inhoud vanaf 40 liter. Doorgaans geldt het volgende:
- Inhoud tot 25 liter: Deze inhoud is perfect voor het bereiden van kleine gerechten. Zo warm je een bakje soep op of maak je een kleine bak lasagne. Grotere ovenschalen of hogere voorwerpen zoals een babyflesje passen niet altijd.
- Inhoud tussen de 25 en 40 liter: Hierin passen grotere gerechten en mogelijk ook ovenschotels. Dit laatste is niet altijd het geval, maar meestal ervaar je niet snel dat iets niet past zolang je er geen hele kip in wil bereiden.
- Inhoud vanaf 40 liter: Bereid je liever wel een hele kip in je combimagnetron? Of heb je grote ovenschotels om het gehele gezin van een goede maaltijd te voorzien? Dan is een inhoud van 40 liter of meer ideaal. Dit is vergelijkbaar met een kleine oven.
De inhoud is belangrijk en zegt iets over wat erin past, maar de afmetingen zijn misschien nog wel belangrijker. Zo nemen een draaiplateau en roosters aan de wanden van de combimagnetron een gedeelte van de inhoud in. De daadwerkelijk te gebruiken inhoud is vaak kleiner dan de aangegeven inhoud.
Om te achterhalen of je favoriete ovenschaal, een babyflesje of een pizza past, zijn de afmetingen van de binnenkant van de combimagnetron belangrijker. Kies bij voorkeur voor afmetingen die iets groter zijn dan hetgeen dat je erin wenst te bereiden, om er zeker van te zijn dat het straks ook past.
Houd er ook rekening mee dat je niet een veel grotere combimagnetron dan nodig kiest, omdat het meer energie kost om een grotere inhoud te verwarmen dan een kleinere inhoud.
Mogelijkheden
Zoals ik eerder al aangaf, is een combimagnetron een combinatie van meerdere apparaten, waarbij de combinatie in ieder geval uit een magnetron- en ovenfunctie bestaat.
De magnetronfunctie biedt in ieder geval de mogelijkheid om je eten te verwarmen. Daarnaast beschikken veel combimagnetrons over andere magnetronfuncties zoals een ontdooifunctie om bevroren voedsel te ontdooien. ❄️
De ovenfunctie bestaat meestal uit een hete luchtfunctie. Hierbij zit een warmte-element in de combimagnetron dat opwarmt. Een ventilator verspreidt en circuleert de hete lucht. Dit zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming.
Bij enkele combimagnetrons bestaat de ovenfunctie ook uit boven- en onderwarmte. Hierin zit een warmte-element aan de zowel de onderzijde als bovenzijde van de combimagnetron die het eten direct verwarmen.
Het voordeel van boven- en onderwarmte is een stukje controle: dient de onderkant eerder te garen dan de bovenkant? Dan plaats je het gerecht wat lager. Of je zet enkel onderwarmte aan, want vaak is het een mogelijkheid om de warmte-elementen apart van elkaar te bedienen.
Bovendien is hete lucht niet voor ieder gerecht geschikt. Een combimagnetron zonder boven- en onderwarmte heeft maar één warmte-element en heeft daarom relatief weinig 'kracht' in vergelijking met een reguliere oven, waardoor de hete lucht niet altijd geschikt is voor het garen van bijvoorbeeld taarten.
Naast de magnetron- en ovenfunctie, beschikt een combimagnetron regelmatig ook over een grillfunctie. Hierbij zit een warmte-element aan de bovenkant van de combimagnetron dat behoorlijk snel opwarmt tot een zeer hoge temperatuur. Dit creëert een krokante korst op de bovenzijde van het gerecht.
De luxere combimagnetrons beschikken daarbovenop ook nog eens over een stoomfunctie. Hierdoor is je combimagnetron ook een goede stoomoven Deze combimagnetrons zetten water om in stoom. Het voedsel gaart door middel van het stoom, waardoor de kleur, smaak en structuur beter bewaard blijven.
Bovenstaande mogelijkheden zijn de basisfuncties die je terugziet op combimagnetrons. Hiernaast zijn er nog een hoop andere mogelijkheden, zoals voorgeprogrammeerde bereidingswijzen en extra functies. Daarover lees je hieronder meer. 👀
Voorgeprogrammeerde bereidingswijzen
Veel combimagnetrons maken het leven nog nét wat makkelijker met voorgeprogrammeerde bereidingswijzen. Het is een soort intern kookboek. Zo is er bijvoorbeeld een stand voor pizza's, voor friet, voor broodjes of voor vis.
Druk op de knop en de combimagnetron stelt zichzelf op de juiste manier in voor het type gerecht.
Sommige combimagnetrons gaan net een stapje verder door te vragen uit hoeveel onderdelen het gerecht bestaat (bijvoorbeeld twee of drie broodjes) en hoeveel gram het is (bijvoorbeeld 400 gram). Hierna kiest de combimagnetron de beste bereidingswijze, temperatuur en bereidingsduur.
Extra functies
Als je nu al denkt dat de mogelijkheden van combimagnetrons zeer uitgebreid zijn, heb ik nieuws voor je: dit is nog lang niet alles.
De perfecte combimagnetron sluit naadloos aan op je behoefte, let daarom ook op de functies en opties in dit rijtje:
- Crispfunctie: De crispfunctie zorgt dat het eten gaart en tegelijkertijd een krokante laag krijgt. Ideaal voor bijvoorbeeld friet of gepaneerde vis.
- Eco-stand: De eco-stand zorgt dat de combimagnetron zo min mogelijk energie verbruikt. Hoe deze functie daar precies voor zorgt, verschilt per apparaat.
- Startvertraging: Hierbij stel je in op welke tijd de combimagnetron start. Zo zet je je gerecht er alvast in en start de combimagnetron bijvoorbeeld pas een half uur later.
- Sensorprogramma's: Hierbij detecteren sensoren hoe ver het gerecht is om de temperatuur en kooktijd hierop aan te passen.
- Nakookfunctie: Hiermee stel je in dat het voedsel 'rust' tussen de kookstappen door, of nagaart in de overgebleven warmte van de combimagnetron.
- Kookstappen: Je stelt hierbij vooraf de kookstappen in zodat je dit niet tussendoor doet. Zo stel je bijvoorbeeld in dat de combimagnetron eerst ontdooit, daarna het programma voor lasagne begint en tot slot nog nakookt.
- Koelventilator: Na de bereiding zorgt een koelventilator dat de combimagnetron zo snel mogelijk afkoelt. Dit voorkomt oververhitting, maar kost ook meer energie.
- Zelfreiniging: Er bestaan meerdere zelfreinigingsprogramma's waarover combimagnetrons mogelijk beschikken. Voor allen geldt: het schoonmaken is zo een stuk makkelijker!
- Draaiplateau: Veel combimagnetrons beschikken over een draaiplateau. Dit zorgt dat het voedsel overal even goed verwarmt, maar neemt ook andere bruikbare ruimte in.
- Kinderslot: Een kinderslot voorkomt dat kinderen per ongeluk de combimagnetron aan- of uitzetten, of de deur openen wanneer dit niet de bedoeling is,
- Draairichting deur: Er bestaan deuren die je naar onder openklapt en deuren die je naar links of rechts opendraait. Sommige combimagnetrons beschikken over deuren met een aanpasbare draairichting.
- Ophangmogelijkheden: Veel vrijstaande combimagnetrons zijn op te hangen en voor sommige combimagnetrons bestaan zelfs speciale houders beschikbaar waarmee je de combimagnetron ophangt aan de muur.
Temperatuur en opwarmtijd
De maximale temperatuur van de ovenfunctie van de combimagnetron verschilt per model. Er bestaan relatief weinig recepten die temperaturen hoger dan 220 °C vereisen. De meeste combimagnetrons hebben daarom een maximumtemperatuur van 220 °C.
Er bestaan ook combimagnetrons met een lagere maximumtemperatuur of een hogere maximumtemperatuur (vaak niet hoger dan 250 °C). Bedenk vooraf goed welke maximumtemperatuur geschikt voor je is.
Ook de opwarmtijd is mogelijk belangrijk voor je. Hoewel combimagnetrons relatief snel opwarmen, kan het geen kwaad om hier goed op te letten. Zeker als je weinig geduld hebt, maakt dit al snel een groot verschil. 😉
Voor de magnetronfunctie geldt dat hoe hoger het wattage, hoe sneller het gerecht warm is. En voor de ovenfunctie geldt doorgaans dat de hete lucht sneller verwarmt dan de boven- en onderwarmte.
Snel opwarmen is niet altijd beter. In enkele gevallen is een lager wattage beter dan een hoger wattage en voor sommige gerechten is hete lucht beter geschikt dan boven- en onderwarmte. Wel is het zo dat de ene combimagnetron sneller verwarmt met dezelfde functie dan de andere combimagnetron.
Vermogen
Het vermogen van een combimagnetron is op verschillende manieren een belangrijke factor om op te letten. Zoals je hierboven las, resulteert een hoger wattage (vermogen) in een snellere opwarmtijd. Maar een hoger vermogen gaat ook hand in hand met een hoger energieverbruik.
Bovendien is niet één standaard vermogen het best voor het opwarmen van eten. Dit hangt af van hetgeen dat je bereidt. De oplossing hiervoor? Een combimagnetron met meerdere wattage-standen.
Heb je wat meer tijd en de behoefte om energie te besparen, of heb je een gerecht dat je beter opwarmt met een laag wattage? Dan gebruik je een lage stand. Heb je minder tijd of is het beter om je eten te verwarmen met een hoog wattage? Dan gebruik je een hoge stand.
Niet iedere combimagnetron heeft (evenveel) wattage-standen. Let hier goed op.
Bediening en display
De bediening van een combimagnetron verschilt per model. Het is hierbij hoe dan ook handig als er sprake is van een overzichtelijk display en dat de bediening gemakkelijk een eenvoudig te begrijpen is, zodat je niet om de haverklap de handleiding dient te raadplegen.
De bediening werkt door middel van drukknoppen, draaiknoppen, touchscreen of een combinatie hiervan. Sommige slimme combimagnetrons zijn zelfs te bedienen met een app.
Slimme combimagnetrons
Slimme combimagnetrons werken in combinatie met een app. In feite zijn het reguliere combimagnetrons met een extraatje. Maar wel een zeer handig extraatje.
Via de app bedien je (op afstand) de combimagnetron en zie je onder andere hoelang het nog duurt. De app biedt nog meer handigheidjes. Zo stel je via de app in welk gerecht je van plan bent om te bereiden en stuur je de instellingen daarvoor direct naar je combimagnetron.
Maar naast het gebruikersgemak dat dit biedt, biedt het ook een stukje veiligheid. Staat de ovenfunctie nog aan en is er niemand thuis? Dan zet je hem simpelweg uit vanaf de app. Dat is pas écht slim. 🤓
Kwaliteit en materiaal
Het materiaal van een combimagnetron bepaalt in grote mate de kwaliteit van een combimagnetron en in andere mate het gebruikersgemak.
Zo is het van belang dat het materiaal aan de binnenzijde gemakkelijk schoon te maken is. Vuil hecht zich bijvoorbeeld sneller aan roestvrij staal dan aan een gelakte, geëmailleerde of keramische binnenzijde.
Ook een stevige buitenzijde van een combimagnetron is aan te raden. Zo zijn harde materialen, zoals roestvrij staal minder gevoelig voor krassen en deuken. Het materiaal van het eventuele draaiplateau vergt ook je aandacht. Emaille of keramiek is makkelijker schoon te maken dan glas.
Een stevige en goed onderhouden combimagnetron gaat doorgaans langer mee dan een combimagnetron van lage kwaliteit die minder goed te onderhouden is omdat het sneller beschadigt en minder goed schoon te maken is.
Wat ook bijdraagt aan de kwaliteit is het lampje in de magnetronfunctie. In basis-combimagnetrons zit vaak een gloeilamp. Kwalitatieve combimagnetrons gebruiken ledverlichting dat een veel langere levensduur heeft en energiezuiniger is.
Tot slot spelen de functies en mogelijkheden van de combimagnetron mee in de kwaliteit van het apparaat. Zo heeft een topklasse combimagnetron voldoende mogelijkheden om allerlei verschillende soorten gerechten perfect te bereiden.
En basis-combimagnetron heeft vaak niet de mogelijkheid om ieder soort gerecht goed te bereiden, omdat de functies en opties niet toereikend zijn.
Een combimagnetron van topkwaliteit is overigens niet voor iedereen de beste optie. Hoe beter de kwaliteit en hoe meer opties, des te meer je betaalt. En mogelijk betaal je dan voor functies waar je nooit gebruik van maakt.
Bovendien draagt goed onderhoud net zo goed bij aan de kwaliteit en levensduur en heb je het zelf gedeeltelijk in de hand.
Design
Tja, veel uitleg vereist dit als het goed is niet. Het oog wil ook wat en daarom is het belangrijk dat het design past bij je keuken en je persoonlijke voorkeuren. Gelukkig zijn er meer dan genoeg verschillende combimagnetrons op de markt. Eentje vinden die naar je smaak is, is niet zo moeilijk. 🤩
Gebruikerstips
Hoewel een combimagnetron over het algemeen niet zo moeilijk in gebruik is, zijn er bepaalde dingen die het gebruik ervan makkelijker, beter of veiliger maken. Al die tips, geef ik je hier.
Zo heb je straks niet alleen de beste combimagnetron, maar maak je er ook op de beste manier gebruik van!
Onderhoud- en schoonmaaktips
Goed onderhoud en goede schoonmaak verlengen de levensduur van je combimagnetron. Bovendien hoor je je combimagnetron schoon te maken om de hygiëne te bevorderen.
Goede schoonmaak draagt zelfs bij aan de veiligheid omdat er geen ontvlambare resten, zoals vet, te lang achterblijven. Goed schoonmaken valt daarom ook onder het onderhoud van een combimagnetron.
Goede schoonmaak begint bij het juiste schoonmaakmiddel. Gebruik geen bijtende, doordringende of ruwe schoonmaakmiddelen of schuursponsjes.
Verwijder vetresten zo snel mogelijk en maak zo snel mogelijk na het gebruik van de combimagnetron schoon. Let er hierbij op dat de combimagnetron niet meer warm is.
Gebruik bij voorkeur geen ovenreiniger in een combimagnetron. Doe dit enkel als je het apparaat op geen andere mogelijkheid schoon krijgt, en gebruik het nooit op een zelfreinigende wand.
Heb je hardnekkig vuil wat je er niet zomaar af krijgt? Zet dan een kom water in de magnetron tot dat het water kookt en laat het hierna nog 30 tot 60 seconden staan. Mogelijk is het vuil wat losgeweekt door de stoom.
En heb je last van nare geurtjes? Zet dan een kommetje water met wat druppels citroensap in de magnetron voor een paar minuten op het hoogste vermogen.
Droog de combimagnetron altijd goed af na het schoonmaken. Bekijk ook of de verwijderbare onderdelen, zoals een rekje, geschikt zijn voor de vaatwasser en voorkom spetters op het verwarmingselement als dit mogelijk is, gezien dit zeer lastig schoon te maken is.
Het enige onderhoud dat je verder hebt aan de combimagnetron is zorgen dat je het apparaat juist gebruikt. Zet bijvoorbeeld geen ongeschikte materialen in de magnetron, zoals metaal, gebruik de magnetron niet wanneer die leeg is en volg de instructies van de fabrikant.
Bereidingstips
Hoewel het meestal een kwestie is van op een knopje drukken, de juiste stand selecteren of het volgen van de instructies, leidt dit niet altijd tot het beste resultaat. Zo komt het nog weleens voor dat de ontdooifunctie de buitenkant van het voedsel verhit, maar de binnenkant nog bevroren is. Gelukkig zijn daar trucjes voor. 👇
- Slim invriezen: Het beschreven probleem met de ontdooifunctie ontstaat omdat de kern lastiger te bereiken is voor je combimagnetron. Vries je voedsel daarom bij voorkeur 'plat' in. Gebruik voor bijvoorbeeld soep liever een platte bak dan een vierkante bak.
- Help een handje: De buitenkant warmt vaak sneller op dan de binnenkant. Roer regelmatig, of leg lastig op te warme producten aan de buitenzijde van het bord en makkelijker opwarmbare producten in het midden.
- Experimenteer met de functies: Mensen neigen ernaar om te gebruiken wat ze gewend zijn, ondanks dat een combistand (zoals de magnetron- en grillfunctie tegelijkertijd) mogelijk tot betere resultaten leidt dan enkel de magnetron.
- Bedek spetterend eten: Eten spettert weleens bij het opwarmen. Hier bestaan speciale bakjes en folies voor. Deze dekken het eten af en bieden tevens ventilatie zodat de stoom weg kan.
Veiligheidstips
Is een combimagnetron, en dan vooral de magnetron, wel veilig? Dat is iets wat veel mensen zich al snel afvragen. Het antwoord: ja meestal wel.
De magnetronfunctie gebruikt microgolven om het eten op te warmen. Deze golven zijn niet goed voor ons als ze direct op ons stralen, maar deze blijven golven blijven in de combimagnetron.
Een combimagnetron is zo gebouwd dat de microgolven niet naar buiten lekken als het apparaat aanstaat. En de golven stoppen direct bij het openen van de deur of het stoppen van de magnetron.
Het is hierbij wel belangrijk dat de deur goed sluit. Is dit niet zo? Los dit dan eerst op zodat je niet het risico loopt dat deze golven ontsnappen.
Ook is het niet gek om extra voorzichtig te zijn als je een pacemaker hebt. Oudere pacemakers worden mogelijk verstoord door golven op dezelfde frequentie. Een magnetron hoort een pacemaker niet te verstoren, maar als je je zorgen maakt, kan een belletje naar je arts geen kwaad.
Reëlere gevaren zijn eerder de hitte of het gebrek hieraan. Zorg altijd dat je het eten voldoende verwarmt, dit geldt voor zowel de oven- als magnetronfunctie.
Houd er ook rekening mee dat zowel de binnenkant van de combimagnetron als hetgeen dat je verwarmt mogelijk zeer heet is na het bereiden. Pas hiervoor op en gebruik eventueel ovenhandschoenen.
Voorkom ook brandgevaar en oververhitting door vet zo snel mogelijk te verwijderen, door de veiligheidsinstructies van de fabrikant te volgen en door voldoende afstand te bewaren tussen de combimagnetron en de omgeving (de minimale afstand staat benoemd in de handleiding).
Overige gebruikerstips
Zorg allereerst ook nog dat je niets in de combimagnetron plaats wat er niet in behoort. Een hoop dingen zijn redelijk vanzelfsprekend, maar dat geldt niet voor alles. Stop in ieder geval het volgende niet in de (combi)magnetron:
- Porselein en keramiek: Deze materialen zijn vaak niet hittebestendig genoeg.
- Papier, textiel en hout: De meeste van deze materialen zijn brandbaar en vormen een risico op brand bij het plaatsen in de combi(oven). Dit geldt overigens niet voor alles. Zo zijn er speciale houten plateaus die speciaal te gebruiken zijn in een oven.
- Luchtdicht verpakte middelen: Wanneer iets verhit dat luchtdicht verpakt is, ontstaat er de kans dat de verpakking ontploft in een oven of magnetron.
- Warmhoud-verpakkingen: Warmhoud-verpakkingen isoleren de binnenkant. Naast het risico op het beschadigen van de verpakking zelf, verhit het eten erin niet, omdat de warmte niet door de verpakking kan.
- Metaal: Dit geldt alleen voor de magnetron functie. Metaal, inclusief verchroomde oppervlakten en metalen sluitstrips vonken in de magnetron. Een ovenrekje kan daarom niet zomaar in de magnetron. Hiervoor zijn speciale rekjes beschikbaar.
- Melamine: Als bepaalde etenswaren die je verhit tot minstens 70 °C in aanraking komen met servies van melamine, neemt het eten mogelijk melamine op wat op die manier terecht kan komen in je lichaam en dit is niet goed voor je.
Een andere vraag waar je mogelijk tegen aanloopt, is welke wattage-stand je dient te gebruiken en hoelang. Lang niet altijd staat iedere mogelijkheid op de verpakking beschreven. Onderstaande is dan een handige richtlijn.
- 200 W: ontdooien van reguliere gerechten of boter zacht maken.
- 400 W: ontdooien en bereiden van gerechten waarvan de bereidingstijd in een oven relatief lang is, zoals stoofmaaltijden.
- 600 W: bereiden van compacte gerechten, zoals gehaktbrood, en van gerechten die gelijkmatig behoren te garen, zoals cake.
- 800 W: opwarmen van een gerecht, of gerechten bereiden die vlees, gevogelte, eieren of kaas bevatten.
- 1000 W of meer: snel bereiden of opwarmen van de gerechten die bij 800 W staan en gerechten zoals soep, ovenschotels, vis en groenten.
Het kan voorkomen dat er wel een wattage en tijd benoemd staat op de verpakking, maar je combimagnetron niet over dezelfde wattage-stand beschikt. In dat geval reken je het wattage en de tijd om.
Dit doe je voor het aantal wattage op de verpakking te delen door de dichtstbijliggende wattage-stand van je combimagnetron. Dit getal vermenigvuldig je met de bereidingstijd op de verpakking.
Een voorbeeld: Op de verpakking staat dat je een wattage dient te gebruiken van 600 watt voor 5 minuten (5 × 60 = 300 seconden), maar de dichtstbijliggende wattage-stand van je combimagnetron is 800 watt.
Dan is dit de berekening: 600/800 = 0,75. En 0,75 × 5 minuten = 3,75 minuten, oftewel (0,75 × 60 seconden =) 3 minuten en 45 seconden of (0,75 × 300 seconden =) 225 seconden op 800 watt.
De 5 beste combimagnetrons onder elkaar
1. Severin MW 7865
2. Samsung MC28H5013AK/EN
3. Samsung MC28H5015AW Wit
4. Inventum MN306C
5. Samsung MC28H5015AS
Veelgestelde vragen over combimagnetrons
Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over combimagnetrons. Mocht je nog vragen hebben, dan hoop ik dat hier het antwoord tussen staat. Zo niet, laat het dan weten. 😄
🆚 Wat is het verschil tussen een combimagnetron en een combioven?
Beide bestaan minstens uit een magnetron- en ovenfunctie. De magnetron staat op de eerste plaats bij een combimagnetron. Het is een volwaardige magnetron met daarnaast een ovenfunctie. Hoe kwalitatief of uitgebreid die ovenfunctie is, verschilt per model. Bij een combioven is precies het tegenovergestelde het geval.
💲 Hoe duur is een combimagnetron?
De prijzen van combimagnetrons lopen uiteen van ongeveer € 100 tot € 1000 of meer, alhoewel de meeste combimagnetrons tussen de € 150 en € 400 kosten. Doorgaans geldt dat hoe uitgebreider de functies en hoe hoger de kwaliteit, des te meer je betaalt.
❓ Hoelang gaat een combimagnetron mee?
De levensduur van een combimagnetron verschilt en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de combimagnetron en hoe goed je hem onderhoud. Een goed onderhouden combimagnetron kan ruim 10 jaar meegaan, maar doorgaans ligt de levensduur tussen de 4 en 10 jaar.
Welke combimagnetron moet ik kopen?
Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste combimagnetron. Zo maak jij de beste keus!
Aantal vermogensstanden | Boven- en onderwarmte | Volume in liters | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Severin MW 7865 | 10 | Ja | 20 l | Bekijk op Bol.com | |
2 | Samsung MC28H5013AK/EN | 6 | Nee | 28 l | Bekijk op Bol.com | Bekijk op Coolblue |
3 | Samsung MC28H5015AW Wit | 6 | Nee | 28 l | Bekijk op Bol.com | Bekijk op Coolblue |
4 | Inventum MN306C | 5 | Nee | 30 l | Bekijk op Bol.com | |
5 | Samsung MC28H5015AS | 6 | Nee | 28 l | Bekijk op Bol.com |
Severin MW 7865
Aantal vermogensstanden: 10
Boven- en onderwarmte: Ja
Volume in liters: 20 l
Samsung MC28H5013AK/EN
Aantal vermogensstanden: 6
Boven- en onderwarmte: Nee
Volume in liters: 28 l
Samsung MC28H5015AW Wit
Aantal vermogensstanden: 6
Boven- en onderwarmte: Nee
Volume in liters: 28 l
Inventum MN306C
Aantal vermogensstanden: 5
Boven- en onderwarmte: Nee
Volume in liters: 30 l
Samsung MC28H5015AS
Aantal vermogensstanden: 6
Boven- en onderwarmte: Nee
Volume in liters: 28 l
Conclusie
Een combimagnetron: een magnetron, oven en nog meer apparaten in één. Dat is altijd handig, toch? Nou ja op één gebied na: het uitzoeken van alle mogelijkheden en opties, want daar komt behoorlijk wat bij kijken. Maar alleen zo vind je daadwerkelijk de beste combimagnetron voor jou.
Daarom heb ik deze koopgids geschreven. En dit in combinatie met de top 5 combimagnetrons in dit artikel, hoop ik dat je hier alles vindt wat je nodig hebt. Heb je desondanks nog vragen of opmerkingen? Laat het hieronder dan vooral weten. Hoe dan ook: bedankt voor het lezen. 😊